ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   Επιστολές προς Υπουργεία και Φορείς   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παράταση κατοχύρωσης διακριτικού τίτλου για τις επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με επιστολή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων
03/10/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

no_trademark_registration_greek_edited_F25141.jpgΣτον νέο Ν. 4919/2022 (ΦΕΚ Α΄71/07-04-2022) προβλέπεται η δημιουργία Μητρώου Επωνυμιών και Διακριτικών Τίτλων στο οποίο καταχωρίζονται οι μοναδικές επωνυμίες και οι μοναδικοί διακριτικοί τίτλοι όλων των φυσικών και νομικών προσώπων που ασκούν εμπορική και οικονομική δραστηριότητα. Πλέον το εν λόγω Μητρώο θα είναι ενιαίο για όλη τη χώρα και θα διασυνδέεται μεταξύ άλλων με το πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), προκειμένου να αποφευχθεί η λήψη επωνυμίας ή διακριτικού τίτλου που έχει ήδη κατοχυρωθεί ως σήμα. Η εγγραφή στο ΓΕΜΗ ολοκληρώνεται με την καταχώριση των στοιχείων των υπόχρεων στο εν λόγω Μητρώο με την παράλληλη απόδοση ΚΑΔ (άρθρο 22 παρ. 1 του Ν. 4919/2022).

 

Εξαιτίας της πανελλαδικής εμβέλειας της κατοχύρωσης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα σε διαδικασίες καταχώρισης του διακριτικού τίτλου τους (ταμπέλα), εφόσον διατηρούν/έχουν, ώστε να επιτευχθεί τόσο η προφύλαξη του καταναλωτικού κοινού από τον κίνδυνο σύγχυσης όσο και να αποτραπεί η πιθανότητα εκμετάλλευσης της φήμης τους από άλλη επιχείρηση ή τρίτους.

 

Πολλές επιχειρήσεις όμως έως σήμερα, δεν έχουν προβεί σε αυτή την διαδικασία πριν την εφαρμογή της Νέας Έκδοσης Πληροφοριακού Συστήματος του Γ.Ε.Μ.Η., με αποτέλεσμα όσες επιθυμήσουν να ζητήσουν κατοχύρωση διακριτικού τίτλου με τα νέα δεδομένα, για να εγκριθεί θα πρέπει να μην υπάρχει ίδιος κατοχυρωμένος διακριτικός τίτλος σε οποιοδήποτε άλλο νομό της χώρας. Αυτή η πιθανότητα θα είναι μειωμένη στατιστικά αφού πλέον θα απευθύνεται σε πανελλαδικό πλήθος δεσμευμένων επωνυμιών.

 

Για το λόγο αυτό, με σχετική μας επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ζητήσαμε να δοθεί παράταση όσον αφορά την θέση σε λειτουργία και εφαρμογή του «Μητρώου Επωνυμιών και Διακριτικών Τίτλων» προκειμένου όσες επιχειρήσεις - μέλη μας δεν έχουν διευθετήσει το εν λόγω θέμα που αφορά την δέσμευση /κατοχύρωση επωνυμίας – διακριτικού τίτλου να το κάνουν άμεσα.

 

Δείτε ως επισυναπτόμενα την επιστολή που εστάλη τον Υπουργό Ανάπτυξης καθώς και την σχετική Υπουργική Απόφαση

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
velos ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss