ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΕΙΔ. ΠΛΗΡΟΦ.   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Υποχρεωτική από την 1η Ιουλίου η εφαρμογή ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας στις εταιρίες
04/02/2011
ΠΗΓΗ: express.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Στην ενίσχυση του ρόλου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας προχωρά η κυβέρνηση με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου χθες στη Βουλή. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας από την 1η Ιουλίου με στόχο τη μείωση του ποσοστού της αδήλωτης εργασίας. Η κάρτα θα χρησιμοποιείται για την καταγραφή και τον έλεγχο της προσέλευσης, του χρόνου εργασίας και της αποχώρησης των εργαζομένων.

 

Στις επιχειρήσεις οι οποίες θα εγκαταστήσουν το σύστημα αυτό και θα καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, καθώς και στους εργαζομένους των επιχειρήσεων αυτών, θα παρέχεται έκπτωση 10% επί των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, η οποία σταδιακά θα φθάσει το 25%. Στον αντίποδα, για τις επιχειρήσεις που θα αρνηθούν την εγκατάσταση του συστήματος προβλέπεται η καταβολή αυστηρών προστίμων.

Παράλληλα αυξάνεται το ποσό των προστίμων, το οποίο ανάλογα με την παράβαση θα κυμαίνεται από 500 έως 50.000 ευρώ. Στο ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου συνεκτιμάται όχι μόνο το είδος της παράβασης, αλλά και η οικονομική ωφέλεια που αποκομίζει ο εργοδότης.

Η επανάληψη από τον ίδιο εργοδότη της ίδιας ή συναφούς παράβασης της εργατικής νομοθεσίας εντός τετραετίας από τη διενέργεια του αρχικού ελέγχου θεωρείται υποτροπή και έχει ως συνέπεια: i) τον διπλασιασμό του ύψους του προστίμου και ii) τον αποκλεισμό του εν λόγω εργοδότη από δημόσιους διαγωνισμούς για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Επίσης, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του αρμόδιου Επιθεωρητή Εργασίας ή του αρμόδιου προϊσταμένου τμήματος, μπορεί να επιβληθεί στον εργοδότη προσωρινή διακοπή της λειτουργίας για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις ημέρες ή και οριστική διακοπή της λειτουργίας συγκεκριμένης παραγωγικής διαδικασίας ή τμήματος ή τμημάτων ή του συνόλου της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης.

Για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η μετάταξη 550 δημοσίων υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Με το προσωπικό αυτό θα συσταθεί η Ειδική Ομάδα Ετοιμότητας και Aμεσης Επέμβασης, η οποία θα λειτουργεί κάθε ημέρα επί 24 ώρες και θα διερευνά αμέσως τις καταγγελίες που θα δέχεται το Γραφείο Ενημέρωσης, Υποδοχής, Αξιολόγησης και Διαχείρισης Καταγγελιών.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss