ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΕΙΔ. ΠΛΗΡΟΦ.   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΕΒ: «Οι εργασιακές σχέσεις καθορίζονται στις επιχειρήσεις»
15/11/2012
ΠΗΓΗ: ZOUGLA.GR

πατήστε για μεγέθυνση

«Το νέο πεδίο όπου καθοριστικά θα διαμορφώνονται πλέον οι εργασιακές σχέσεις θα είναι το επίπεδο της επιχείρησης. Οι προσαρμογές που πρέπει να γίνονται λόγω της κρίσης σε κάθε επιχείρηση, τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα, οι αλλαγές των απαιτήσεων στον χώρο δουλειάς σε νέες δεξιότητες, αλλά και τα προβλήματα της μειωμένης ζήτησης, της έλλειψης ρευστότητας, όλα αυτά τα γνωρίζουν οι εργαζόμενοι από πρώτο χέρι. Γιʼ αυτό οι δύο πλευρές, επιχείρηση και εργαζόμενοι συνεννοούνται για να τα αντιμετωπίσουν μέσα σε ένα πλαίσιο, όπου είναι ξεκάθαρα τα συμφέροντα που υπερασπίζεται η κάθε πλευρά -όπως ξεκάθαρη είναι και η εκπροσώπηση της κάθε πλευράς.»

Τα παραπάνω επισήμανε στην παρέμβαση του ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χάρης Κυριαζής, μιλώντας σε πάνελ συζήτησης στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Labor & Insurance που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, με θέμα: «Αγορά Εργασίας: Πώς θα συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη;» και διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα.

Επίσης, ο κ. Κυριαζής τόνισε ότι στην Ελλάδα της κρίσης η διαφύλαξη και η αύξηση του αριθμού των βιώσιμων και διεθνώς ανταγωνιστικών επιχειρήσεων αποτελεί κεντρικό διακύβευμα.«Πρώτιστο και κύριο καθήκον μας, πρέπει να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για να υπάρχουν και να αυξάνονται οι βιώσιμες θέσεις απασχόλησης, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, με γνώσεις και εξειδίκευση. Μόνο έτσι εξασφαλίζονται οι ποιοτικές θέσεις εργασίας και δημιουργείται ρεαλιστική προοπτική για τη βελτίωση των αμοιβών».

Ουσιαστικά «νεκρός» ο κοινωνικός διάλογος

Αναφερόμενος στο θέμα του κοινωνικού διαλόγου ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, τόνισε ότι αυτός είναι σήμερα ουσιαστικά νεκρός και σημείωσε ότι «ο ειλικρινής και εποικοδομητικός κοινωνικός διάλογος είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων».

Ως προς τις εργασιακές συνθήκες, ο κ. Κυριαζής παρατήρησε ότι ακόμη και σήμερα, σ΄ αυτό το δύσκολο περιβάλλον κρίσης, υπάρχουν, παρʼ όλα αυτά, επιχειρήσεις που συνεχίζουν και να επενδύουν, να προσλαμβάνουν και να προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους δουλειάς. «Χρειαζόμαστε -τόνισε- ένα κοινωνικό και επιχειρηματικό περιβάλλον που να στηρίζει και να λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής αυτής της τάσης». Στο σημείο αυτό ο κ. Κυριαζής απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις πλευρές, να συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα για να το οικοδομήσουν, χωρίς προκαταλήψεις και μακριά από τις αγκυλώσεις των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss