ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Δημόσια Διαβούλευση του οδηγού εφαρμογής του Προγράμματος ενίσχυσης «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών»
09/06/2011
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται έως 17 Ιουνίου 2011, ο Οδηγός Εφαρμογής του Προγράμματος ενίσχυσης «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών».

Το πρόγραμμα αφορά στην υλοποίηση στοχευμένων επενδύσεων στον τομέα των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, από υφιστάμενες επιχειρήσεις και μεμονωμένους ιδιοκτήτες οχημάτων που λειτουργούν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Έχει θέσει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, προσβλέποντας στην επίτευξη ποιοτικού μεταφορικού έργου με χαμηλό κόστος, την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των εκπομπών ρύπων και τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων, καθώς και την οδική ασφάλεια. Ένας ακόμη βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ασφαλής μεταφορά εμπορευμάτων καθώς και η διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, προς όφελος του καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 35.000 φορτηγά δημόσιας χρήσης, εκ των οποίων τα 22.000 είναι εθνικών μεταφορών, 10.000 νομαρχιακά, 2.000 είναι διεθνών μεταφορών και τα υπόλοιπα βυτιοφόρα. Οι εθνικές οδικές μεταφορές αναλογούν στο 98% των μεταφορών, σε σχέση με τα άλλα μέσα που εκτελούν μεταφορές στο εσωτερικό της χώρας και συμβάλλουν στο συνολικό κόστος των εμπορευμάτων. Μέχρι σήμερα αυτός ο τομέας της εθνικής μας οικονομίας, αν και συμμετέχει σε ποσοστό 7% στο ΑΕΠ της χώρας, δεν έχει ενισχυθεί από εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 30 εκ. ευρώ (δημόσια δαπάνη), για τις υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και για τις νέες και υπό σύσταση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Παρακαλούμε για τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας ως προς το περιεχόμενο του Προγράμματος για την οριστικοποίηση του οδηγού εφαρμογής, έτσι ώστε η επικείμενη προκήρυξη να καταστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Μετά την ολοκλήρωση της Διαβούλευσης και την επεξεργασία των σχόλιων από τους εμπλεκόμενους φορείς, η ΕΥΣΕΔ Εμπ., θα προχωρήσει στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου του Οδηγού εφαρμογής και στην προκήρυξη του προγράμματος.

Τα σχόλιά θα διαβιβάζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση odikesmetafores@gge.gr


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss