ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   Videos Δραστηριοτήτων   /   Videos απο Ημερίδες, Εκδηλώσεις, Πρωτοβουλίες   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, την Τετάρτη 6 Ιουνίου στα Λουτρά Υπάτης στο ξενοδοχείο «ΑΛΕΞΑΚΗΣ» με θέμα: «Ιαματικές Πηγές Φθιώτιδας – Λουτρά Υγείας & Ευεξίας».
08/06/2012
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

fotografia(1)_F16579.jpgΜε ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, την Τετάρτη 6 Ιουνίου στα Λουτρά Υπάτης στο ξενοδοχείο «ΑΛΕΞΑΚΗΣ» με θέμα: «Ιαματικές Πηγές Φθιώτιδας – Λουτρά Υγείας & Ευεξίας». Οι ειδικότεροι σκοποί της εσπερίδας, όπου ήταν η στοχευμένη προώθηση των Ιαματικών Πηγών της Φθιώτιδας η εξωστρέφεια του Επιμελητηρίου μέσω της διασύνδεσης των δομών και δράσεων του, με τις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία επετεύχθησαν σε μεγάλο βαθμό.

 Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκε στο γενικό γραμματέα του Επιμελητηρίου κο Νικόλαο Ζιάκα, ο οποίος είχε και το συντονισμό της εσπερίδας. Από πλευράς Διοίκησης του Επιμελητηρίου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος κος Α. Διαμαντάρας, ο Αντιπρόεδρος κος Κ. Ψειρόπουλος και ο Οικονομικός Επόπτης κος Αθ. Κυρίτσης  και το μέλος του ΔΣ κα Χ. Μανώλη. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κος Ν. Μπέτσιος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κος Γ. Κοτρωνιάς, ο Αντιδήμαρχος Καμένων Βούρλων κος Δ. Μακρυνίτσας, ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης κος Ηλ. Μπήτος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος Λ. Αναγνωστόπουλος οι οποίοι απεύθυναν και σύντομο χαιρετισμό, π. Δήμαρχοι Δήμων του νομού με λουτροπηγές, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι βουλευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Ενοτήτων, Πρόεδροι Τουριστικών Επιτροπών Δήμων της Φθιώτιδας, Πρόεδροι Φορέων, Συλλόγων & Οργανισμών του νομού.

Με επιστολή τους χαιρέτισαν την εκδήλωση ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Παύλος Μαρίνος   (με ειδική μελέτη-βιβλίο για τα Λουτρά της Υπάτης) και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και των Λουτροπόλεων Ελλάδας κ. Ανέστης Αναστασιάδης.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Α. Διαμαντάρας. Στην εισήγησή του τόνισε ότι η ανάπτυξη του θερμαλισμού αποτελεί μαζί με τις άλλες μορφές τουρισμού, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε σαν τόπος και πως μας δίνεται μια μεγάλη δυνατότητα να σχεδιάσουμε εκ νέου την τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου θερμαλιστικού κέντρου. Για να πραγματώσουμε αυτούς τους σκοπούς, πρέπει πρώτα σαν τοπική  κοινωνία να συμφωνήσουμε τι θέλουμε ,πως το θέλουμε να το αποτυπώσουμε και να αναζητήσουμε από μόνοι μας τα ικανά σχήματα επενδυτών που θα ενδιαφέρονταν να προχωρήσουν στις ανάλογες επενδύσεις που εμείς έχουμε κατά ένα τρόπο οριοθετήσει και περιγράψει .

Στη συζήτηση συμμετείχε με εισήγηση και ο κος Γ. Νερολής Ιατρός, πρώην αντιδήμαρχος Λαμίας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κος Ζήσης Αγγελίδης δρ. Υδρογεωλογίας ΑΠΘ, Επιστημονικός Σύμβουλος Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα των Ιαματικών Πηγών της Φθιώτιδας και επικεντρώθηκε στις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας για περαιτέρω ανάπτυξη καθώς και στις αγκυλώσεις που παρατηρούνται από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης ως προς το θέμα της διάθεσης και εκμετάλλευσης των ιαματικών πηγών. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε μετά το πέρας των εισηγήσεων της εσπερίδας, με πολλές ερωτήσεις και ανοιχτό διάλογο μεταξύ εισηγητών και επιχειρηματιών, το οποίο ήταν το ουσιαστικό πλαίσιο της εσπερίδας. Πλαίσιο, το οποίο μέσω αυτής της ανταλλαγής εύστοχων επιχειρημάτων και εξειδικευμένων γνώσεων εξελίχθηκε  στο πιο ουσιώδες κομμάτι αυτής της εκδήλωσης, γεγονός που αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, προσβλέποντας στη συνέχεια επιτυχημένων μελλοντικών δράσεων. Την Εσπερίδα υποστήριξαν οι τοπικοί σύλλογοι των Λουτρών Υπάτης, με τον Σύλλογο Γυναικών Λουτρών Υπάτης «Οι Ανεμώνες» να προσφέρουν στους παρευρισκομένους τοπικά εδέσματα και αναμνηστικά δώρα. Θερμές ευχαριστίες στο Ξενοδοχείο «ΑΛΕΞΑΚΗΣ» για την φιλοξενία του χώρου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

 

Δείτε την ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο επισυναπτόμενο αρχείο. 

 

  • Δείτε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας ΕΔΩ
  • Δείτε τον χαιρετισμό του ΓΓ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κου Ν. Ζιάκα ΕΔΩ 
  • Δείτε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Λαμιέων κου Κοτρωνιά ΕΔΩ
  • Δείτε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κου Αναγνωστόπουλου ΕΔΩ 
  • Δείτε τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη κου Ν. Μπέτσιου ΕΔΩ
  • Δείτε τον χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Μώλου-Αγίου Κων/νου κου Μακρυνίτσα ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

6_F10365.JPG1_F10613.JPG

3_F10508.JPG4_F10417.JPG

5_F10299.JPG2_F10567.JPG

 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos Εισήγηση Προέδρου ΕΒΕ

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss