ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Γ.Ε.ΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ   /   ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.)   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ανάρτηση Αποδεικτικού υποβολής Φορολογικής Δήλωσης στο ΓΕΜΗ
17/09/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανάρτηση Αποδεικτικού υποβολής Φορολογικής Δήλωσης στο ΓΕΜΗ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει ότι όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. (αρ. 1, παρ. 1 του Ν. 3419/2005 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και πιο συγκεκριμένα οι ΟΕ, ΕΕ, Συν ΠΕ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κ.λ.π., έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης (ορίζεται ως ελάχιστο ετησίως καταχωριζόμενο στοιχείο στο Γ.Ε.ΜΗ.), σύμφωνα με  το άρθρο 5 της Υ.Α 79752 / 31-12-2014 (ΦΕΚ Β΄ 3623).

Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο (https://services.businessportal.gr/) από τον υπόχρεο με ταυτόχρονη την καταβολή των τελών της περίπτωσης δ' της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της Υ.Α. 79752 / 31-12-2014 ΦΕΚ Β΄ 3623. Επισημαίνουμε ότι για την ολοκλήρωση της ανωτέρω καταχώρησης θα πρέπει να προηγηθεί η καταβολή του Ετήσιου Τέλους Τήρησης Μερίδας στο ΓΕΜΗ (είτε ηλεκτρονικά είτε σε Τράπεζα με το έντυπο πληρωμής που εκδίδεται ηλεκτρονικά) και το οποίο είναι για τις ατομικές επιχειρήσεις 30,00 ευρώ, για τις Προσωπικές εταιρίες (ΟΕ –ΕΕ) 80,00 ευρώ.

Η καταχώρηση απαιτεί προς συμπλήρωση τον αριθμό του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής δήλωσης που εκδίδει το σύστημα του Taxis (και όχι την Φορολογική Δήλωση ή το εκκαθαριστικό)  μετά την οριστική υποβολή αυτής. Στην αίτηση αυτή δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να επικαιροποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας της στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Οδηγίες και πληροφορίες για την ανωτέρω καταχώρηση στο ΓΕΜΗ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss