αρχική σελίδα
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
INVESTMENT TOOLS
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ανάρτηση Αποδεικτικού υποβολής Φορολογικής Δήλωσης στο ΓΕΜΗ
17/09/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανάρτηση Αποδεικτικού υποβολής Φορολογικής Δήλωσης στο ΓΕΜΗ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει ότι όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. (αρ. 1, παρ. 1 του Ν. 3419/2005 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και πιο συγκεκριμένα οι ΟΕ, ΕΕ, Συν ΠΕ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κ.λ.π., έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης (ορίζεται ως ελάχιστο ετησίως καταχωριζόμενο στοιχείο στο Γ.Ε.ΜΗ.), σύμφωνα με  το άρθρο 5 της Υ.Α 79752 / 31-12-2014 (ΦΕΚ Β΄ 3623).

Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο (https://services.businessportal.gr/) από τον υπόχρεο με ταυτόχρονη την καταβολή των τελών της περίπτωσης δ' της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της Υ.Α. 79752 / 31-12-2014 ΦΕΚ Β΄ 3623. Επισημαίνουμε ότι για την ολοκλήρωση της ανωτέρω καταχώρησης θα πρέπει να προηγηθεί η καταβολή του Ετήσιου Τέλους Τήρησης Μερίδας στο ΓΕΜΗ (είτε ηλεκτρονικά είτε σε Τράπεζα με το έντυπο πληρωμής που εκδίδεται ηλεκτρονικά) και το οποίο είναι για τις ατομικές επιχειρήσεις 30,00 ευρώ, για τις Προσωπικές εταιρίες (ΟΕ –ΕΕ) 80,00 ευρώ.

Η καταχώρηση απαιτεί προς συμπλήρωση τον αριθμό του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής δήλωσης που εκδίδει το σύστημα του Taxis (και όχι την Φορολογική Δήλωση ή το εκκαθαριστικό)  μετά την οριστική υποβολή αυτής. Στην αίτηση αυτή δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να επικαιροποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας της στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Οδηγίες και πληροφορίες για την ανωτέρω καταχώρηση στο ΓΕΜΗ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Έλεγχος Εγκυρότητας Πιστοποιητικού
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αποφάσεις ΔΣ-ΔΕ