ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

Έκπτωση εργοδοτικών εισφορών: Όφελος για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους

Σημαντικό κίνητρο για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης θεσπίζεται με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και προβλέπει ότι για κάθε νέα θέση εργασίας που θα δημιουργείται σε μία επιχείρηση και θα αφορά νέο εργαζόμενο ή μακροχρόνια άνεργο, οι εργοδοτικές εισφορές που εκπίπτουν από τα φορολογητέα κέρδη θα υπολογίζονται κατά 50% αυξημένες.   Ως προϋπόθεση ορίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και η συνολική μισθολογική δαπάνη σε μια επιχείρηση να μην έχουν μειωθε..... (18/01/2019)

περισσότερα »

Eνημερωτική εσπερίδα για χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Τετάρτη 23 Ιαν. 2019, 17:00- 21.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Οθωνος 3, Λαμία)

Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων η Περιφέρεια Στερεας Ελλάδας, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα Εμπορικά Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, 17:00- 21.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας  (Οθωνος 3, Λαμία).   Στην εκδ..... (17/01/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO 2019» & «TUTTOFOOD 2019»

. (17/01/2019)

περισσότερα »

Αυξάνει την παρουσία του στις ΗΠΑ το ελληνικό κρασί

Την σταθερή άνοδο που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την τελευταία πενταετία επισημαίνει μελέτη του Εμπορικού Γραφείου του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης, Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Ελληνικού Συνδέσμου Οίνου (ΣΕΟ) και επικαλείται στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εξαγωγών του ελληνικού κρασιού προς τις ΗΠΑ το 2017 ανήλθαν σε 12,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 49% σε σχέση με το 2012, ενώ την..... (17/01/2019)

περισσότερα »

Χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια η ρύθμιση χρεών προς Ταμεία

 Η νέα ρύθμιση οφειλών, με 120 δόσεις για όλους και επανυπολογισμό παλαιών οφειλών προς τα Ταμεία που οδηγεί σε «κούρεμα» ακόμη και 70% της οφειλής, δεν θα έχει τελικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Μάλιστα, ενώ ο επανυπολογισμός αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 2016, όπως αποκάλυψε χθες, η αρμόδια υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, στη νέα αυτή γενναία ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και χρέη έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, χωρίς βέβαια επανυπολογισμό, αφού ήδη..... (17/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΗ: Διπλό καπέλο στα τιμολόγια ρεύματος

Προετοιμασία για έξοδο στις αγορές ξεκινά η διοίκηση της ΔΕΗ, επιλογή η οποία προβλέπεται να επισπεύσει την αύξηση τιμολογίων προκειμένου να βελτιώσει το EBITDA και να κάνει πιο ελκυστική την εταιρεία στους επενδυτές. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Πέμπτη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Μανόλης Παναγιωτάκης σε συνάντηση με δημοσιογράφους, η ΔΕΗ, η οποία προγραμματίζει συναντήσεις με επενδυτές στο Λονδίνο το Φεβρουάριο, προσανατολίζεται σε μονοψήφια αύξηση τιμολογίων, προ..... (17/01/2019)

περισσότερα »

Διορία έως 15 Απριλίου για να βάλουν POS άλλοι 53 κλάδοι της αγοράς

Διευρύνονται οι υπόχρεοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που από τις 15 Απριλίου υποχρεούνται να δέχονται πληρωμες με κάρτες. Άλλες 53 δραστηριότητες εντάσσονται – με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας Ιωάννη Δραγασάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αστέριου Πιτσιόρλα και της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου - στους υπόχρεους χρήσης συσκευών POS για την αποδοχή πληρωμών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών. Οι εν λόγω φορολογούμενοι υποχρεούνται επίσης να απο..... (16/01/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικό Μητρώο Μελών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Η συμμετοχή σου είναι σημαντική για την καλύτερη επικοινωνία μας

(05/07/2018)

περισσότερα »

6ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας

..... (14/12/2018)

περισσότερα »

Ρωσική απαγόρευση εισαγωγής εμπορευμάτων όταν η χώρα προέλευσης /αποστολής είναι η Ουκρανία

Σε συνέχεια του προεδρικού διατάγματος 592 / 22.10.2018 με το οποίο εισήχθησαν περιοριστικά μέτρα έναντι φυσικών και νομικών ουκρανικών προσώπων, υπεγράφη στις 29.12.2018 εκτελεστικό διάταγμα (Νο.1716-83) από το Ρώσο Πρωθυπουργό Μedvedev, με το οποίο επιβάλλονται περιορισμοί στις μεταφορές προϊόντων, των οποίων απαγορεύεται η εισαγωγή στη Ρωσία, εφόσον η χώρα προέλευσης ή αποστολής είναι η Ουκρανία ή τα οποία διακινούνται / μεταφέρονται μέσω της Ουκρανίας. Επισυνάπτεται ο πίνακας των προϊόν..... (15/01/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί. 15-1-2019

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (15/01/2019)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Πώς θα ασφαλίζονται οι αγρότες

Διευκρινίσεις για τις ταχύτερες διαδικασίες ως προς την έναρξη ασφάλισης των αγροτών, από την πρώτη ημέρα του μήνα έναρξης άσκησης της ασφαλιστέας δραστηριότητας, δίνει έγγραφο του ΕΦΚΑ. Βάσει της σχετικής διάταξης που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2018, που έλυσε ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε σημαντικό αριθμό ασφαλισμένων αγροτών, κυρίως λόγω της μεγάλης καθυστέρησης για την υπαγωγή στην ασφάλιση του τ. ΟΓΑ, το έγγραφο περιγράφει την διαδικασία έναρξης, αλλά και διακοπής της ασφάλι..... (15/01/2019)

περισσότερα »

Έρχεται ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός

Τη δυνατότητα ύπαρξης ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ο οποίος θα συνδέεται με τις συναλλαγές που πραγματοποιούν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις με τη χρήση POS εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ενώ ταυτόχρονα προωθεί ένα σύστημα κλιμακωτού ακατάσχετου λογαριασμού για τους οφειλέτες της Εφορίας με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Με το σύστημα αυτό, οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους, οι οποίοι λόγω χρεών που έχο..... (15/01/2019)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξετε

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ..... (13/01/2019)

περισσότερα »

Στοιχεία εγγραφών-διαγραφών 2018 σύμφωνα με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

«Μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια, τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία φαίνεται να βρίσκονται πίσω μας, γεγονός, άλλωστε, που πιστοποιούν και τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), σύμφωνα με τα οποία, τη χρονιά που μας πέρασε, υπήρξε μία έκρηξη ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ περιορίστηκαν σημαντικά τα λεγόμενα λουκέτα». Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ, σύμφω..... (11/01/2019)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες – ηλεκτρονικό εμπόριο (e-shop)» στο ΕΒΕ την Τετ. 9 Ιανουαρίου

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες – ηλεκτρονικό εμπόριο (e-shop)» στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2018. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, έγινε συζήτηση και αναφορά για τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του, αναλύθηκε διεξοδικά η διαδικασία onlineπροβολής των τοπικών προϊόντων & επιχειρήσεων, καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. Η νέα υπηρεσία το..... (10/01/2019)

περισσότερα »

Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου 2018

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (08/01/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Δεκεμβρίου 2018

.   (08/01/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά όπλα κατά της φοροδιαφυγής

Έμφαση σε δράσεις για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, μέσω της μείωσης της ανάγκης για φυσική παρουσία τους στις ΔΟΥ και τα τελωνεία και εν τέλει μέσω του δραστικού περιορισμού της γραφειοκρατίας, υπόσχεται ότι θα δώσει το 2019 ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σε επιστολή που απέστειλε χθες προς όλους τους εργαζόμενους στις φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ήδη έχει ανακοινώσει από το 2018, προωθούνται μεγάλης σημασίας αλλαγέ..... (08/01/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσφέρει δωρεάν προς τα ταμειακά ενήμερα μέλη του ενα νέο Ολοκληρωμένο Σύστημα Συμβουλευτικής Καθοδήγησης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσφέρει δωρεάν προς τα ταμειακά ενήμερα μέλη του, μέσω της ΚΕΕΕ, ενα νέο Ολοκληρωμένο Σύστημα Συμβουλευτικής Καθοδήγησης το οποίο με σύγχρονα μέσα και μεθόδους παρέχει σε επιχειρήσεις -μέλη του διαδραστικές υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης (06/01/2019)

περισσότερα »

Έκδοση του Ν.4583/2018 αναφορικά με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Προθεσμίες συμμόρφωσης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τα μέλη του, ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ότι εκδόθηκε ο Ν.4583/2018 (ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις), ο οποίος επιφέρει σοβαρές αλλαγές στην άσκηση του επαγγέλματος τους. Ανάμεσα στις διατάξεις του νέου νόμου προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 48, ότι  «οι ασφαλιστ..... (04/01/2019)

περισσότερα »

Πλατφόρμα Επιχειρηματικής Διαδικτύωσης απο Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα στις μικρές κυρίως επιχειρήσεις, που δεν έχουν δικό τους σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, να αναρτούν ειδήσεις και να έρχονται σε καθημερινή επικοινωνία με άλλες επιχειρήσεις.  Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων (που είναι ταμιακώς ενήμερες), αλλά και τα στελέχη των Επιμελητηρίων, μπορούν - αφού δημιουργήσουν έναν προσωπικό λογαριασμό - να αναρτούν ενημερώσεις - ανακοινώσεις για διάφορα θέματα, όπως: -  την οργάνωση επι..... (04/01/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα " Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες- Ηλεκτρονικό Εμπόριο e-shop" την Τετ 9/1 στο ΕΒΕ

..... (04/01/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ανακοινώνει ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 η Υπηρεσία θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΗ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ανακοινώνει ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 η Υπηρεσία θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΗ και δεν θα λειτουργήσει λόγω αναβάθμισης του υφιστάμενου συστήματος Μηχανογράφησης του Επιμελητηρίου μας.    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ..... (03/01/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

. (03/01/2019)

περισσότερα »

Σε περισσότερες δόσεις η πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φόρων, όπως του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου. Οπως ανέφερε στον ΑΝΤ1: «Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι γίνονται προσπάθειες ώστε το 2019 να υποβληθούν νωρίτερα οι φορολογικές δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι το ηλεκτρονικ..... (02/01/2019)

περισσότερα »

Ο Ειδικός Φόρος στο Κρασί καταργείται από την Πρωτοχρονιά

Μέχρι και τις 31.12.2019 ο ΕΦΚ για το κρασί είναι απαιτητός διευκρινίζει η ΑΑΔΕ – Την τελευταία στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάζει την αγορά να τρέχει για αλλαγές φόρων    Τελευταία στιγμή, για άλλη μια φορά, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάζει την αγορά να τρέχει για αλλαγές φόρων που τίθενται σε εφαρμογή από την Πρωτοχρονιά.Καθώς ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε κοντά στα Χριστούγεννα, με εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε σήμερα η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι:   α) για τα κρασιά που θα τεθούν σε ..... (02/01/2019)

περισσότερα »

Τι αλλάζει στη φορολογία το 2019 - Έρχονται νέοι φόροι

Μέσα από διατάξεις που κατατέθηκαν στη Βουλή, την επικείµενη έκδοση υπουργικών αποφάσεων, αλλά και την κατάθεση νοµοσχεδίων, το υπουργείο Οικονοµικών προχωρά σε αλλαγές στο φορολογικό πεδίο µε στόχους από τη µια την επιτάχυνση και την ενίσχυση της ανάπτυξης, και από την άλλη τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης µέσω της καταπολέµησης της φοροδιαφυγής και της αποκάλυψης αδήλωτων εισοδηµάτων.   Οι αλλαγές που έχουν ψηφιστεί στη Βουλή και αφορούν παρεµβάσεις για τη διευκόλυνση της αγοράς και τ..... (30/12/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών για απομαγνητοφώνηση πρακτικών Επιμελητηρίου

..... (28/12/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Ποιοι δεν θα πληρώνουν πλέον το τέλος επιτηδεύματος

Τις νέες διατάξεις αναφορικά με το τέλος επιτηδεύματος και ποιοι εξαιρούνται πλέον από την καταβολή κοινοποιεί με εγκύκλιο της η ΑΑΔΕ.   Συγκεκριμένα, με τις κοινοποιούμενες διατάξεις καταργείται, για λόγους νομοτεχνικούς, η υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος 500 ευρώ από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, καθώς οι εν λόγω Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας γενικώς από την υποχρέωση καταβολής του τέλους. Επίσης ορίζεται ..... (27/12/2018)

περισσότερα »

Αυξήσεις στα διόδια από τον Ιανουάριο του 2019

Αυξήσεις στα διόδια θα επιβληθούν από τις αρχές του 2019.   Ειδικότερα στην Εγνατία οδό οι αυξήσεις θα αφορούν σε 5 από 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, αύξηση που αγγίζει κατά μέσο όρο ποσοστό της τάξης του 67%. Αντίστοιχα στα Μάλγαραη άνοδος του αντιτίμου των διοδίων θα είναι σε ποσοστό 150% δεδομένου πως η χρέωση θα διαμορφωθεί σε 3 ευρώ από 1 ευρώ και 20 λεπτά που είναι σήμερα.   Όσον αφορά στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, και συγκεκριμένα στα διόδια Πελασγίας, οι οδηγοί θα καταβάλουν επιπλέο..... (26/12/2018)

περισσότερα »

Αυξάνεται το όριο για «χτίσιμο» του αφορολογήτου

Μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων μέσω πλαστικού χρήματος ή e-banking θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι από το νέο έτος για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου και θα προβλέπει υψηλότερο ποσό αποδείξεων από 25% έως 50% ανάλογα με το ύψος εισοδήματος του κάθε φορολογουμένου. Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», στελέχη του οικονομικού επιτελείου υποστηρίζουν ότι μετά την επεξεργασία των φορολογικών δ..... (26/12/2018)

περισσότερα »

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο - Εστίαση - Εκπαίδευση

Η Δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται: - στο λιανικό εμπόριο- στην παροχή υπηρεσιών εστίασης- την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης–κοινωνικής μέριμνας προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους. Προϋπολογισμός της Δράσης60 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρω..... (21/12/2018)

περισσότερα »

Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

Η Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας»  στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους.  Προϋπολογισμός της Δράσης 400 εκατ. ευρώ  για το σύνολο των περιφερειών της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ..... (21/12/2018)

περισσότερα »

6ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός για την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία. Όλοι οι φορείς ενώνουμε δυνάμεις για τη νεολαία μας!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου 2018 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, Περιφέρεια, Επιμελητήρια, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη του φετινού διαγωνισμού. Κοινή προσπάθεια όλων, η διασύνδεση της εκπαίδευσης με το επιχειρείν. Δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους μας να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και τους επιβραβε..... (22/12/2018)

περισσότερα »

ΕΣΠΑ: Δύο νέα προγράμματα για μικρές επιχειρήσεις – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 460 εκατ. ευρώ με ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων έως 65% προκήρυξε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.   Η πρώτη δράση είναι η «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ. Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερικ..... (19/12/2018)

περισσότερα »

Ευχές του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για Καλές Γιορτές!

..... (23/12/2018)

περισσότερα »

Ποιοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις 120 δόσεις που έρχονται για χρέη σε Εφορία και Ταμεία

Νέες ρυθμίσεις χρεών που θα δίνουν ανάσα στην αγορά επεξεργάζονται στην κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψουν και τις ανάγκες όσων δεν μπορούν να καλυφθούν από την ρύθμιση του εξωδικαστικού.Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ψηφιστεί διάταξη για παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, με σωρεία αλλαγών που σκοπό έχουν να άρουν εμπόδια στην αξιοποίησή της από ενδιαφερόμενους.Επιπλέον όμως, επειδή η συγκεκριμένη ρύθμιση θεωρείται «βαριά» και δυσκίνητη διαδικασία -παρότι προσφέρει έως 120 δόσεις κ..... (19/12/2018)

περισσότερα »

Μειωμένη φορολογία και κίνητρα για τις μεγάλες επενδύσεις ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Μειωμένη φορολογία για τις μεγάλες επενδύσεις ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων με υπόμνημα προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη αναφορικά με το νομοσχέδιο για την προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων.Συγκεκριμένα προτείνεται η παροχή κλιμακούμενης έκπτωσης του φορολογικού συντελεστή, από 10% έως 50%, ανάλογα με το μέγεθος της επένδυσης και τις θέσεις εργασίες που δημιουργούνται και για διάστημα 15 ετών..... (18/12/2018)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση συνδέσμων που αφορούν πληροφορίες για τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς Ξυλείας EUTR και FLEGT

Δείτε σχετική επιστολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (18/12/2018)

περισσότερα »

Κλιμακωτός ακατάσχετος λογαριασμός για συνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου

Την αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού για τους συνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου προβλέπει σχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Φεβρουαρίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Ουσιαστικά, η φορολογική διοίκηση, με στόχο τη μείωση της παραοικονομίας αλλά και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προωθεί σχέδιο το οποίο θα αυξάνει το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού πάνω από τα 1.250 ευρώ, εφόσον βέβαια ο οφειλέτης είναι συνεπής στη ρ..... (17/12/2018)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Τα δύο νέα προγράμματα που απευθύνονται σε άνεργους νέους

ΟΑΕΔ: Το πρόγραμμα επιδότησης μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ηλικίας έως 25 ετών είναι ψηφίδα στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάκτηση της εργασίας, ανέφερε η υπουργός Εργασίαςν Έφη Αχτσιόγλουν παρουσιάζοντας στη Βουλή τη συγκεκριμένη τροπολογία. «Είναι μία τροπολογία, με την οποία υλοποιείται μία ακόμη από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους έως 25 ετών. Επιδοτείται στην πραγματικότητα η εργοδοτικ..... (17/12/2018)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο που διοργανώθηκε απο το ΕΒΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Business English- αγγλική επιχειρηματική ορολογία»

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το σεμινάριο που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα: «Business English- αγγλική επιχειρηματική ορολογία». Η κατάρτιση και η συνεχής εκπαίδευση των μελών μας, είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε δράσεις για τις επιχειρήσεις μας προσπαθώντας να είμαστε ανταγωνιστικοί και περισσότερο εξωστρεφείς. Έπεται ανάλογη συνέχεια!..... (17/12/2018)

περισσότερα »

«Άστεγος για μια μέρα» : Για έκτη χρονιά, στην πλατεία Πάρκου.

Για 6η χρονιά, γινόμαστε «Άστεγοι για μια μέρα», συγκεντρώνοντας , είδη πρώτης ανάγκης, για συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη. Μια δράση, που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, ταυτόχρονα με την έξαρση, της μεγάλης οικονομικής κρίσης, με σκοπό, να ανακουφίσει έστω και προσωρινά, ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν το σπίτι τους και βρέθηκαν στο δρόμο, μη μπορώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες επιβίωσης. Δυστυχώς, η ανάγκη για βοήθεια  δεν  έχει εκλείψει αλλά είναι περισσότερο από πο..... (17/12/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 14-12-2018

     ..... (14/12/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας .."κάθισε στο θρανίο"!!

 Το Επιμελητήριο μας, ξαναπήγε σχολείο...Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου καθίσαμε στα θρανία μαζί με τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Λαμίας και κουβεντιάσαμε για το νεανικό επιχειρείν. Συζητήσαμε για το Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργανώνουμε και τους καλέσαμε να συμμετάσχουν. Ακούσαμε τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες για το μέλλον τους και προσπαθήσαμε να υποδείξουμε τις διεξόδους που ανοίγονται μέσα από τη νεανική επιχειρηματικότητα, προβάλλοντας τα καλά παραδείγματα του τόπου μας. ..... (14/12/2018)

περισσότερα »

Παράταση ως 15/1 για δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου σχεδιάζει να ανακοινώσει εντός της ημέρας το υπουργείο Οικονομικών, για την διορία δήλωσης επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού από τους υπόχρεους αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (POS) που τυπικά έληξε εχθές.‘Ηδη από τις προηγούμενες ημέρες, φορείς της αγοράς και φοροτεχνικοί ζητούσαν να δοθεί σχετική παράταση, προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα των 1.000 ευρώ οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ενώ είχαν υποχρέωση, δεν μπόρεσαν να δηλώσου..... (14/12/2018)

περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ''BUSINESS ENGLISH'' - Πρόγραμμα Σεμιναρίου

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΥΚΛΟΣ Α. ΘΕΜΑ: «BUSINESSENGLISH – ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ-ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινά κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με κύριο στόχο την εκπαίδευση – κατάρτιση & εξειδίκευση των μελών του σε τομείς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Ο Α΄ κύκλος αφορά εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «BusinessEnglish – Αγγλική Επιχειρηματική Ορολογία-Εικόνα Επιχείρησης».  ..... (12/12/2018)

περισσότερα »

Προς νέο ρεκόρ οι ελληνικές εξαγωγές

Κατά 4,17 δισ. ευρώ ή κατά 17,6% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2018 και όπως όλα δείχνουν από την εκκίνηση του τρίτου τετραμήνου πάμε για μια ακόμη χρονιά ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 27,78 δισ. ευρώ από 23,61 δισ. ευρώ το περσινό 10μηνο, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή αυξήθηκαν στα 18,34 δισ. ευρώ από 16,40 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 1,94 δισ. ευρώ ή κατά 11,8%. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι όλοι οι κλάδοι εμφανίζονται με ανοδικές τάσε..... (09/12/2018)

περισσότερα »

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι πότε μπορούμε να υποβάλλουμε τις αιτήσεις - Πότε η πληρωμή

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Με προβλήματα λειτουργεί από το βράδυ της Παρασκευής η ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr για την υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2018. Το μέρισμα, συνολικού ύψους τουλάχιστον 710 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14 Δεκεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα, για να διαπιστώσουν, αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας ..... (09/12/2018)

περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "BUSINESS ENGLISH"

    ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΥΚΛΟΣ Α. ΘΕΜΑ: «BUSINESSENGLISH – ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινά κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με κύριο στόχο την εκπαίδευση – κατάρτιση & εξειδίκευση των μελών του σε τομείς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Ο Α΄ κύκλος αφορά εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «BusinessEnglish – Αγγλική Επιχειρηματική Ορολογία - Εικόνα Επιχείρησης».  Το σεμινάριο απευθύ..... (07/12/2018)

περισσότερα »

Πρώτο «ναι» από Ευρώπη στο σχέδιο της ΤτΕ για κόκκινα δάνεια

Θετικής υποδοχής έτυχε από Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος  για τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων, με μέσο εγγύησης μέρος από τις υφιστάμενες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις των τραπεζών. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η πρόταση της TτΕ κρίθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, ως ενδιαφέρουσα βάση συζήτησης για να επιτευχθεί ο στόχος επιθετικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ( Non Performing Exposures- NPEs) των εγχώριων τραπεζών. Ακ..... (07/12/2018)

περισσότερα »

Ζήτηση ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για συνεργασία με Ιάπωνες εισαγωγείς

Συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγών τροφίμων τα οποία “μπορούν να αποθηκευτούν, να διανεμηθούν και να πωληθούν σε θερμοκρασία δωματίου”, όπως αποξηραμένα τρόφιμα, ξηροί καρποί, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και φρούτα, είδη ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά, τρόφιμα στιγμιαίας παρασκευής,  κτλ ζητάει η ιαπωνική εταιρεία Cross –on Co. Ltd. Πρόκειται για μία από τις σημαντικές, σχετικά νέες, μικρού μεγέθους δυναμικές επιχειρήσεις εισαγωγής τροφίμων στην περιοχή Kansai (Osaka) της Ιαπωνίας.  Η ετ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Πόσο κοστίζει στους επαγγελματίες η αναγνώριση πλασματικών ετών

Μειώνεται το κόστος εξαγοράς πλασματικών χρόνων ασφάλισης που αφορούν το στρατιωτικό, τις σπουδές ή την ανατροφή παιδιών και μπορούν να αναγνωρισθούν από μη μισθωτούς, από την 1η Ιανουαρίου 2019. Η εξαγγελία για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας ασφάλισης από το 20% στο 13,33% που αφορά 1,5 μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες καθιστά πλέον λιγότερο ασύμφορη την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης με στόχο την βελτίωση του τελικού ποσού της σύνταξ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Μεταποίηση: Απελευθερώνεται από τα «δεσμά» της αδειοδότησης

Αυτόματα πλέον, αδειοδοτείται η συντριπτική πλειονότητα των μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς από τις 29 Νοεμβρίου 2018, οι επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα μπορούν να ξεκινούν τη λειτουργία τους με μια απλή γνωστοποίηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.notifybusiness.gov.gr. Συνεπώς, εφεξής δεν χρειάζεται να περιμένουν μήνες ή και χρόνια για την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας που δινόταν κατόπιν επιτόπιου ελέγχου της διοίκησης, αφού η δήλωση γνωστοποίησης ισοδυναμεί με αυτή. Πλην όμως δ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Αμερικανική στήριξη σε ελληνικές επιχειρήσεις μέσω προγράμματος «Roots»

Τη δέσμευση των ΗΠΑ στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ, μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος «Roots», ενός προγράμματος στήριξης και βοήθειας startup και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο υλοποιείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο κ. Πάιατ, αφού υπογράμμισε τις καλές μακροχρόνιες σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, επισήμανε ότι η αμερικανική κεφ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Νοεμβρίου 2018

  Δείτε το Newsletter στο επισυναπτόμενο αρχείο ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (05/12/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση απο το Επιμελητήριο για κατάθεση προτάσεων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2018 απο Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

..... (04/12/2018)

περισσότερα »

Ανάπτυξη 2,2% το τρίτο τρίμηνο- ισχυρές εξαγωγές, αδύναμη κατανάλωση, επενδύσεις

 Με ρυθμούς 2,2% αναπτύχθηκε η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο σε σχέση, ανεβάζοντας ταχύτητα σε σχέση με το δεύτερο. Το μεγάλο στήριγμα πρόσφεραν για ακόμη μία φορά οι εξαγωγές. Ωστόσο αδύναμη παραμένει η καταναλωτική δαπάνη, ενώ νέα βουτιά έκαναν οι επενδύσεις.   Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, το ελληνικό ΑΕΠ μεγεθύνθηκε 1% σε τριμηνίαια και 2,2% σε ετήσια στο διάστημα Ιουλίου- Σεπτεμβρίου..... (04/12/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις-Διαγωνισμοι 4-12-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (04/12/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού, Πλ.Μουσών 1,Δομοκός, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού,Πλ.Μουσών 1,Δομοκός, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018  και ώρα 16:00 με θέματα:  Τοποθετήσεις εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων της ευρύτερης περιοχής Δήμου Δομοκού επί προβλημάτων που τους απασχολούν.  Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 9/31-10-2018 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.  Έγκριση ..... (03/12/2018)

περισσότερα »

Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη, αλλά η προστασία της... α΄ κατοικίας

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ. Δραγασάκη περί κατάργησης του νόμου Κατσέλη και όχι παράτασής του, επιχείρησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ωστόσο, στην ουσία αυτό που κατάφερε ο κ. Τσακαλώτος είναι να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις Δραγασάκη, κάνοντας λόγο για πιθανή κατάργηση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, στοιχείο που βρίσκεται σ..... (02/12/2018)

περισσότερα »

«Λευκή νύχτα» στη Λαμία!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας & το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, διοργανώνουν τη "Λευκή Νύχτα 2018" την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου με παράταση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων έως και τις 12:00 το βράδυ. Μουσική, χορός, πυροτεχνήματα θα στολίσουν την ατμόσφαιρα δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη μας! Τα καταστήματα θα συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή με ειδικές προσφορές στους πελάτες έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Η κυκλοφορία των ο..... (26/11/2018)

περισσότερα »

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Φθιώτιδας συμμετέχει στην "Λευκή Νύχτα"!

Η εταιρεία μας ανταποκρινόμενη τόσο στο αίτημα των φορέων (Επιμελητήριο Φθιώτιδος & Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας) όσο και στα αιτήματα των πελατών-επιβατών ο..... (29/11/2018)

περισσότερα »

Οικονομικό Δελτίο ενημέρωσης οικονομίας και εμπορίου στην Ουγγαρία

     ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Αποστολή Δελτίου «Οικονομία & Εμπόριο στην Ουγγαρία», τεύχος Νο.6/2018 Αποστέλλουμε, συνημμένως, το τεύχος Νο.6(Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2018) του Δελτίου «Οικονομία & Εμπόριο στην Ουγγαρία» που επιμελείται το Γραφείο μας. Το συνημμένο Δελτίο περιλαμβάνει στοιχεία για την οικονομία της Ουγγαρίας, πρόσφατες εξελίξεις εμπορικού ενδιαφέροντος, διεθνείς ..... (29/11/2018)

περισσότερα »

΄Έναρξη αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση 6.000 ανέργων πτυχιούχων έως 39 ετών

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 28-11-2018 και ώρα 15:00, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (ResearchandInnovationStrategiesforSmartSpecialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας».   Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα κ..... (28/11/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημερώνει, μέσω του STAR Κεντρικής Ελλάδος, για τις δράσεις του Επιμελητηρίου που στοχεύουν στην τόνωση της αγοράς

..... (27/11/2018)

περισσότερα »

28η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών , Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας Detrop & 7η Διεθνής Έκθεση Oenos, 2-4/3 Θεσσαλονίκη

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην28η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών , Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας Detrop & στην 7η Διεθνή Έκθεση Oenos, που διεξάγονται ταυτόχρονα και θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 4 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της  ΔΕΘ ΗΕLEXPO, στη Θεσσαλονίκη.   Στη Detropκαι Oenos θα συναντηθεί το πιο εξωστρεφές και αποτελεσματικό μίγμα τόπων, ανθρώπων και εταιρειών με μοναδικά ελληνικά προϊόντα, ομιλίες και παρουσιάσεις από επιλεγμ..... (27/11/2018)

περισσότερα »

Επιδοτήσεις για να ξαναλειτουργήσουν «νεκρές» επιχειρήσεις που χρωστούν

Σε πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ που θα λειτουργεί ως χρηματοδοτικό εργαλείο θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες – οφειλέτες του ΕΦΚΑ που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους προκειμένου να επαναδραστηριοποιηθούν ή να ξανανοίξουν τα «μπλοκάκια» τους. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη μείωση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, οι πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες, που εντάσσονται σε προγράμματα έναρξης ή επανέναρξης επιχειρηματικής δραστ..... (26/11/2018)

περισσότερα »

Κούρεμα «ανάσα» για στεγαστικά δάνεια και επιδότηση της δόσης - Το σχέδιο κυβέρνησης και τραπεζών

Το νέο πλαίσιο προστασίας που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2019 θα αντικαταστήσει τον νόμο "Κατσέλη" και όπως δήλωσε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης «Πάντα θα υπάρχει ένα σύστημα που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, όπως κι αυτό να ονομάζεται». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στα τέλη του χρόνου θα έχει οριστικοποιηθεί η νέα μορφή καθώς βούληση της κυβέρνησης παραμένει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο νόμος "Κατσέλη" ήταν προϊόν..... (26/11/2018)

περισσότερα »

Αυτό είναι το σχέδιο της ΤτΕ για τα «κόκκινα» δάνεια: Δραστική μείωση κατά 47%

Το Σχέδιο προβλέπει την ταυτόχρονη μεταφορά σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) αναβαλλόμενου φόρου 7,5 δις.ευρω, ο οποίος σήμερα συνυπολογίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, και κόκκινων δανείων ύψους 40 δις.ευρω. Το σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά περίπου 40 δισ. ευρώ που έχει επεξεργαστεί η Τράπεζα της Ελλάδος, περιλαμβάνεται στην Εκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα που δημοσιεύτηκε σήμερα. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την εκχώρηση από τις τράπεζες του μισού κ..... (23/11/2018)

περισσότερα »

Γλιτώνουν το τέλος επιτηδεύµατος τα «παγωμένα» µπλοκάκια

Με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή και περιλαµβάνεται στον προϋπολογισµό καταργείται το τέλος επιτηδεύµατος για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελµατίες που έχουν µπλοκ παροχής υπηρεσιών τα οποία δεν χρησιµοποιούν. Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει την κατάργηση του τέλους επιτηδεύµατος για:κάθε µορφής επιχείρηση, δηλαδή και ατοµικές επιχειρήσεις και «µπλοκάκια» που βρίσκονται σε αδράνεια, τους αγρότες που είναι µέλη αγροτικών συνεταιρισµών, τους αγροτικούς συνεταιρισµούς, τ..... (23/11/2018)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «AUTOMECHANICA 2018 - ηλεκτροκίνηση & αεριοκίνηση - το μέλλον του αυτοκινήτου».

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2018 η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Λαμίας & Περιφέρειας (Σ.Ι.Σ.Α.Λ) με θέμα: «AUTOMECHANICA 2018 - ηλεκτροκίνηση & αεριοκίνηση - το μέλλον του αυτοκινήτου». (22/11/2018)

περισσότερα »

Επίδομα ενοικίου και δανείου: Πότε θα ξεκινήσει – Ποιοι και πως θα πάρουν τα χρήματα

Το επίδομα ενοικίου και δανείου είναι οριστικό. Θα ξεκινήσει από την αρχή του 2019 και οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα μεταξύ 7.000 και 21.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία ως 180.000 ευρώ. Οι όροι για το επίδομα ενοικίου και δανείου φαίνεται ότι έχουν “κλειδώσει”. Όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο που καθορίστηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του περασμένου καλοκαιριού.Το επίδομα αφορά σε όσους πληρώνουν ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Τα κριτήρι..... (21/11/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Automechanika 2018 - Ηλεκτροκίνηση και Αεροκίνηση & το μέλλον του αυτοκινήτου" στο ΕΒΕ την Τετ. 21 Νοεμβρίου

Δείτε το πρόγραμμα στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/11/2018)

περισσότερα »

Ζήτηση συνεργασίας με Έλληνες εξαγωγείς ξηρών καρπών, αφεψημάτων, μπαχαρικών και βοτάνων

Συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγών ξηρών καρπών και συγκεκριμένα «κελυφωτών φιστικιών», ζητάει η ιαπωνική εταιρεία K. KOBAYASHI & Co. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εισαγωγικές εταιρείες στον τομέα των τροφίμων στην Ιαπωνία, και μία από τις σημαντικές παγκοσμίως.  Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1883 και πραγματοποιεί εισαγωγές από όλον τον κόσμο. Ειδικά στον τομέα των μπαχαρικών  και των βοτάνων για αφεψήματα, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ιαπωνία. Η εταιρεία ε..... (19/11/2018)

περισσότερα »

Τα αναδρομικά «τρώνε» το όφελος από την έκπτωση των εισφορών

Η πολλαπλή επιβάρυνση θα περιορίσει σημαντικά το όποιο όφελος από την έκπτωση των εισφορών που θα εφαρμοστεί από τις αρχές του χρόνου για τους ελεύθερους επαγγελματίες Οχι ένα και δύο, αλλά έξι ειδοποιητήρια για πληρωμή εισφορών θα λαμβάνουν κάθε μήνα από την 1/1/2019 200.000 αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες. Η πολλαπλή επιβάρυνση θα περιορίσει σημαντικά το όποιο όφελος από την έκπτωση των εισφορών που θα εφαρμοστεί από τις αρχές του χρόνου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.   Ετσι, κάθε α..... (18/11/2018)

περισσότερα »

Αντικειμενικές αξίες ακινήτων: Ανατροπές σε φόρους και τέλη από την νέα χρονιά

Ανατροπή στις νέες αντικειμενικές αξίες καθώς από το νέο έτος χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα υποστούν τo βάρος των φόρων αλλά και τελών που ισχύουν για κάθε ακίνητη περιουσία. Η αύξηση θα προκαλέσει ντόμινο επιβαρύνσεων σε φόρους και τέλη. Έτσι, αρκετοί φορολογούμενοι προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές, δωρεές προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν από τις αρχές του χρόνου αυξημένους φόρους και μάλιστα με το δεδομένο ότι θα υπάρξουν άλλοι δύο γύροι αυξήσεων το 2019 και 2..... (18/11/2018)

περισσότερα »

Ζητήσεις και Προσφορές Προιόντων και Επιχειρηματικών Ευκαιριών

Παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/11/2018)

περισσότερα »

Δεν επιστρέφονται φόροι και πρόστιμα που παραγράφηκαν απο το Δημόσιο

Το Δημόσιο δεν νομιμοποιείται να επιστρέψει σε φορολογούμενους τα καταβληθέντα ποσά φόρων και προστίμων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία τους καταλογίστηκαν μετά από ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) στις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών, για χρήσεις οι οποίες μεταγενέστερα -με την υπ’ αριθμόν 1738/2017 απόφαση του ΣτΕ- κρίθηκε ότι, τη στιγμή που έγιναν οι φορολογικοί έλεγχοι, είχαν παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας από τις ημερομην..... (16/11/2018)

περισσότερα »

Ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των εισφορών - Τα 11 κλειδιά

Ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 7.500 ευρώ και πάνω και αγρότες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 5.100 και πάνω είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από τις νέες μειωμένες εισφορές. Δεδομένου ότι το ελάχιστο ασφάλιστρο μένει ίδιο, οι μειώσεις κλιμακώνονται στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Το νέο τοπίο των εισφορών έχει 11 κλειδιά : Το ποσοστό για τον υπολογισμό της εισφοράς κύριας σύνταξης ορίζεται στο 13,33% (στο ύψος της εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλλεται για τ..... (16/11/2018)

περισσότερα »

Έρχεται η ενεργειακή κάρτα για ενισχύσεις στους «αδύναμους» - Για ποιους επιστρέφει η απόσυρση

Ένα στα δέκα σπίτια θα αναβαθμιστεί ενεργειακά μέχρι το 2030 και ένα στα δέκα αυτοκίνητα θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ενεργειακού σχεδιασμού ως το 2030 (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα), που τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στα μέτρα πολιτικής που περιλαμβάνει ο ενεργειακός σχεδιασμός, εντάσσεται ακόμη η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την προώθηση εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές (..... (14/11/2018)

περισσότερα »

Επανάληψη Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος για Κατάθεση Προσφορών

Στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης για το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ζητά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, έχοντας ως σκοπό την «έρευνα αγοράς», την αποστολή στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Όθωνος 3 – 35131 Λαμία προσφορών για τα τις παρακάτω παρεμβάσεις το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.30 μ.μ. (13/11/2018)

περισσότερα »

Μειώσεις κατά 30% στις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών

Η συγκεκριμένη μείωση αφορά σε περίπου 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που θα έχουν ετήσιο όφελος που θα κυμαίνεται από 200-4.700 ευρώ (ποσοστιαία η μείωση κυμαίνεται από 12,45% έως και 33,3%).Ωστόσοδιατηρείται η ελάχιστη εισφορά που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου (προβλέπει ως κατώτατη ασφαλιστική εισφορά το 20% επί του κατώτατου μισθού που σήμερα είναι 586 ευρώ). Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι διευρύνεται ο αριθμός των μη μισθωτών που θα πληρώνουν το κατώτ..... (13/11/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοι 13-11-2018

Δείτε Προκηρύξεις και Διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (13/11/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά η τήρηση των βιβλίων από το 2019

Απευθείας στο Taxisnet θα τηρούνται από το 2019 τα βιβλία εσόδων-εξόδων της εφορίας, προκειμένου να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά και σε σχεδόν πραγματικό χρόνο από τις φορολογικές αρχές. Η συμπλήρωσή τους θα γίνεται αρχικά από τον εκδότη των τιμολογίων, ενώ ο λήπτης θα πρέπει να συνδέεται στη συνέχεια και αυτός ηλεκτρονικά προκειμένου να τα επικυρώνει ή να τα διορθώνει για τις πράξεις που τον αφορούν. Από το 2020 και μετά, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική τιμολόγηση, τα ηλεκτρονικά β..... (13/11/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο περίπτερο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στο Φεστιβάλ "Γεύσεις καθ' Οδόν, Ελλάδα-Μεσόγειος" , 19-23 Δεκ 2018

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ «Γεύσεις καθ' Οδόν, Ελλάδα-Μεσόγειος» , το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Δεκεμβρίου 2018, στην Πλατεία Κανάρη, στην Κυψέλη, με στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή και προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής την περίοδο των Χριστουγέννων.   Το Φεστιβάλ «Γεύσεις καθ' οδόν» είναι μια νέα προσπάθεια που γίνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και φ..... (12/11/2018)

περισσότερα »

Κατάθεση πινακίδων ως τέλος του χρόνου ή στο ταμείο για τέλη κυκλοφορίας 2019

Οι κάτοχοι ΙΧ που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία μπορούν να γλιτώσουν τα τελη κυκλοφορίας του 2019, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται στα ΙΧ άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, αρκεί να τα θέσουν σε ακινησία μέχρι το τέλος του χρόνου.   Συγκεκριμένα, όσοι υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2018 θα αποφύγουν: 1. Την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2019. 2. Τον φόρ..... (11/11/2018)

περισσότερα »

ΟΕΕ: Να δοθεί παράταση για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Να επεκταθεί η προθεσμία υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό και μετά το τέλος του χρόνου, ώστε η διαδικασία υπαγωγής να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς και να καταφέρουν να υπαχθούν οφειλέτες, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν μείνει εκτός εξαιτίας προβλημάτων που υπήρξαν στην διαδικασία, ζητά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.   Συγκεκριμένα, ο κ. Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: Από την πρώτη στιγμή, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ..... (11/11/2018)

περισσότερα »

Ουραγός η Ελλάδα στη φορολογική ανταγωνιστικότητα

Στην 29η θέση ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον φετινό Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας του Tax Foundation που αξιοποιεί στοιχεία του 2018 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΚΕΦίΜ. Επισημαίνεται ότι από το 2014 - την πρώτη χρονιά δημοσίευσης του Δείκτη - μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά τις θέσεις 27—32. Ο Δείκτης συνυπολογίζει τις επιδόσεις κάθε χώρας σε πέντε επιμέρους τομείς: τους εταιρικούς φόρους, τους φό..... (09/11/2018)

περισσότερα »

Επιχειρηματικοί Οδηγοί Ρωσίας και Ολλανδίας

Δείτε του επιχειρηματικούς οδηγούς Ρωσίας και Ολλανδίας για το 2018 στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (08/11/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Οκτ. 2018

..... (07/11/2018)

περισσότερα »

Moody's: Βελτιώνεται η οικονομία - Κίνδυνος αν καθυστερήσει να βγει στις αγορές

Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και και τώρα, που το πρόγραμμα προσαρμογής ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αναμένεται ξανά αύξηση της εμπιστοσύνης επιχειρήσεων και καταναλωτών» τονίζει η Kατρίν Μιλμπρόνερ, η πρώτη αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Επενδυτών του οίκου αξιολόγησης Moody's, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η προοπτική της αξ..... (06/11/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 6-11-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/11/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά οι διαγραφές παλαιών οφειλών προς τα Ταμεία

Μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον ΕΦΚΑ, η κατασκευή της οποίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο, θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη διαγραφή παλαιών οφειλών, βάσει της διάταξης νόμου που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Οι πρώτες τρεις υπουργικές αποφάσεις που θα ανοίξουν τον... χορό των διαγραφών, έχουν ήδη καταρτιστεί και αναμένεται να υπογραφούν από τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, όταν είναι έτοιμη και η πλατφόρμα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίε..... (04/11/2018)

περισσότερα »

Ομιλία του Προέδρου του ΕΒΕ στο κανάλι ΕΝΑ ΤV για την Εκθεσιακή Πολιτική του Επιμελητηρίου και την συνάντηση των φορέων για την εορταστική περίοδο

.    ..... (02/11/2018)

περισσότερα »

Σχεδιασμός εκθεσιακής πολιτικής Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για το έτος 2019

Στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων – μελών μας, πρόκειται να καταρτισθεί & να υλοποιηθεί ένα στοχευμένο πρόγραμμα συμμετοχής σε κλαδικές εκθέσεις τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού για το έτος 2019.   Κύριος στόχος μας είναι η οργανωμένη προώθηση – προβολή των δυναμικών προϊόντων & υπηρεσιών του Νομού μας  στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Στο επόμενο χρονικό δι..... (01/11/2018)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών απο τον ΟΑΕΔ

..... (31/10/2018)

περισσότερα »

Ιστότοπος ρωσικής τράπεζας Sperbank για αναζήτηση επιχειρηματικής συνεργασίας

Δείτε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Μόσχα...... (31/10/2018)

περισσότερα »

3η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε, η 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, στην Άμφισσα.Στην Συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Αντιπ/ρχης της Π.Ε. Φωκίδας, κος Ευαγ.Κατσαγούνος.Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων συζήτησαν για τη δυνατότητα διεξαγωγής σχολικών εκδρομών εκπαιδευτικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας και να ..... (31/10/2018)

περισσότερα »

Αλαλούμ με τις κατασχέσεις για οφειλές προς ταμεία και εφορίες

 Ενα πρωτοφανές αλαλούμ αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που χρωστούν προς το δημόσιο και διαπιστώνουν ότι ποσά που είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δεσμεύτηκαν παρά το γεγονός ότι αυτό δεν επιτρεπόταν από τη σχετική νομοθεσία. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι φορολογούμενοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τεράστια ταλαιπωρία αλλά και έναν γραφειοκρατικό Γολγοθά, προκειμένου να αποδεσμεύσουν ποσά τα οποία τους έχουν δεσμευτεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και την ενεργοποίηση ..... (31/10/2018)

περισσότερα »

Διάβημα της ΚΕΕΕ προς την Κυβέρνηση για την μείωση των δημοτικών τελών στις εγκαταστημένες επιχειρήσεις στα Επιχειρηματικά Πάρκα και στις αναγνωρισμένες άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις

Κοινό διάβημα προς την κυβέρνηση για τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στα Επιχειρηματικά Πάρκα και στις αναγνωρισμένες άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις προωθούν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ (ΠΑΣΕΒΙΠΕ). Δείτε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΚΕΕΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (30/10/2018)

περισσότερα »

Δημιουργείται Ταμείο Μικροπιστώσεων - Πώς θα λειτουργεί και ποιους αφορά

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα το σχέδιο νόμου για τις μικροπιστώσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.  Αυτό το διάστημα οι υπηρεσιακοί παράγοντες, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, επεξεργάζονται το προσχέδιο, το οποίο θα ρυθμίζει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο γύρω από το θεσμό των μικροχρηματοδοτήσεων που εισάγεται και θα οδηγήσει στη δημιουργία του Ταμείου Μικροπιστώσεων. Ενός νέου μηχανισμού δανειοδότησης που θα προσφέρει κεφάλαια μέχρι ..... (30/10/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Οι 11 φορο-παραβάσεις που τιμωρούνται με πρόστιμο

Ειδικότερα, για καθεμία από τις παρακάτω παραβάσεις επιβάλλεται πρόστιμο στον φορολογούμενο ή οποιοδήποτε πρόσωπο, εφόσον υπέχει αντίστοιχη υποχρέωση από τον Κώδικα ή τη φορολογική νομοθεσία που αναφέρεται στο πεδίο εφαρμογής του: 1. Δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα ή υποβάλει ελλιπή δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση καταβολής φόρου. 2. Δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση. 3. Δεν υποβάλλει ή υποβάλει..... (30/10/2018)

περισσότερα »

Μεγάλη ανατροπή στις συναλλαγές με μετρητά – Τι θα μπορούμε να αγοράσουμε

Στη χρήση μετρητών στην αγορά πρόκειται να κάνει παρεμβάσεις από το νέο έτος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Και αυτό διότι θεωρείται ως αντίμετρο στον κίνδυνο έξαρσης της φοροδιαφυγής από την κατάργηση του ορίου αναλήψεων μετρητών στο πλαίσιο της πρόσφατης χαλάρωσης των κεφαλαιακών ελέγχων.   Ειδικότερα εξετάζεται: η μείωση του ορίου αξίας συναλλαγής πάνω από το οποίο είναι υποχρεωτική η πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή άλλο τραπεζικό μέσο (πίστωση σε λογαριασμό επιχεί..... (30/10/2018)

περισσότερα »

Οργιάζει το λαθρεμπόριο στον καφέ μετά την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Έκρηξη του λαθρεμπορίου καφέ εις βάρος των νόμιμων λειτουργούντων επιχειρήσεων και πληγή στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου που είδαν την διεθνή ανταγωνιστικότητα τους να περιορίζεται έχει προκαλέσει η Επιβολή ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, επισημαίνει η Ελληνική Ένωση Καφέ. Το ΔΣ της Ένωσης συναντήθηκε με τον Αναπλ. Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση στον κλάδο και να ζητήσουν για ακόμα μία φορά την κατάργηση του Ειδικ..... (29/10/2018)

περισσότερα »

Ο τουρισμός βγάζει την οικοδομή από την εντατική

Τρεις στατιστικές δείχνουν ότι κάτι αρχίζει να κινείται στον ισοπεδωμένο από την πολυετή οικονομική κρίση κλάδο της οικοδομής και των κατασκευών.  Η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο φετινό 7μηνο αύξηση της τάξεως του 17% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία η Ελληνική Στατιστική Αρχή κατέγραψε αύξηση στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας ύστερα από έντεκα συναπτά έτη πτώσης.  Οι επενδύσεις σε κατοικί..... (29/10/2018)

περισσότερα »

Μήνας εκπτώσεων και προσφορών ο Νοέμβριος

Σε αναθέρμανση της αγοράς, μετά έναν Σεπτέμβριο που σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο χαρακτηρίστηκε από έντονη υποχώρηση των πωλήσεων, προσδοκούν οι εμπορικές επιχειρήσεις από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, οπότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτωνΗ ενδιάμεση αυτή εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου, για να τη διαδεχθεί λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Νοε..... (29/10/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετ. 31 Οκτ. και ώρα 18:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 8/24-9-2018 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.   2)       Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου: α) Απόφαση έγκρισης εφαρμογής του εγχειριδίου διαδικασιών διοικητικής ικανότητας για συγχρηματοδο..... (28/10/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης για το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ζητά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, έχοντας ως σκοπό την «έρευνα αγοράς», την αποστολή στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Όθωνος 3 – 35131 Λαμία προσφορών για τα τις παρακάτω παρεμβάσεις το αργότερο μέχρι  την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12.30 μ.μ.:  Κατηγορία «Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής»   1.     Τέντες διαστάσεων ·    κατηγορία Α: 4,00πλάτος Χ 3,00προβολή με μπράτ..... (25/10/2018)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του  ότι η Συντονιστική Επιτροπή  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων περί Πνευματικών Δικαιωμάτων βρίσκεται σε επαναδιαπραγμάτευση με τον ΟΔΣ «Αυτοδιαχείριση» για το νέο αμοιβολόγιο που θα ισχύσει. Ως εκ τούτου καλούνται τα μέλη μας που δικαιολογημένα ευρίσκονται σε κατάσταση σύγχυσης σχετικά με το θέμα των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων και προσπαθούν να καταλάβουν τι ισχύει και τι όχι,  τι υποχρεούντα..... (25/10/2018)

περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Καλύτερα να εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις

«Θα ήταν καλύτερα να εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων και να "τρέξει" η οικονομική πολιτική, ώστε σε δύο-τρία χρόνια να υπάρξει αύξηση των συντάξεων για όλους» υποστήριξε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας - Ανάπτυξη 2% φέτος και 2,4% το 2019 προβλέπει η τριμηνιαία έκθεση του Ιδρύματος   Την άποψη ότι «θα ήταν καλύτερα να εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων και να "τρέξει" η οικονομική πολιτική, ώστε σε δύο-τρία χρόνια να υπάρξει αύξηση των συντάξεων για όλους», εξέφρασε ο γενικ..... (25/10/2018)

περισσότερα »

Διαγωνισμός ΔΕΥΑΛ για την προμήθεια υδρομέτρων

Δείτε σχετική ενημέρωση απο την ΔΕΥΑΛ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (25/10/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 24-10-18

..... (24/10/2018)

περισσότερα »

efka.gov.gr: Η ηλεκτρονική αίτηση για τα αναδρομικά συνταξιούχων

 Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έθεσε από τη Δευτέρα (22/10) σε λειτουργία την εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως που αφορά στις μειώσεις που έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη (αναδρομικά). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα, η εν λόγω αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες..... (24/10/2018)

περισσότερα »

10o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας--Πρόσκληση Περιφέρειας Στερεάς Ελλαδας, 7-9/12 στο Στάδειο Ειρήνης & Φιλίας

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.   Ψήφος εμπιστοσύνης στο Φεστιβάλ από τους καταναλωτές και τους μελισσοκόμους. Στόχος και του 10ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και ..... (24/10/2018)

περισσότερα »

Νεώτερη ενημέρωση-προειδοποίηση: παραπλάνηση ελληνικών επιχειρήσεων από γερμανική εταιρεία DAD GmbH (έδρα Αμβούργο)

Δείτε σχετική ενημέρωση απο την Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο...... (23/10/2018)

περισσότερα »

Εικόνες και Video απο την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο 16ου Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου

..... (22/10/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση στην τεχνική συνάντηση για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Όθωνος 3).

 Παρακαλούμε όπως παρευρεθείτε στην τεχνική συνάντηση για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Όθωνος 3). (22/10/2018)

περισσότερα »

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΕ-ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ

Δείτε σχετική επιστολή της Ελληνικής Πρεσβείας στην Σιγκαπούρη στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (20/10/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας μιλά στην εκπομπή "Ύπαιθρος" για την υποστήριξη των Επιμελητηρίων στον Αγροτικό Τομέα

Δείτε παρακάτω σχετικό video:  ..... (19/10/2018)

περισσότερα »

Ειδική εκδήλωση καλωσορίσματος στην Λαμία της επίσκεψης ξένης αντιπροσωπείας των συνέδρων του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στην πλατεία Λαού στη Λαμία στήθηκε χορός με παραδοσιακές φορεσιές, ζωντανή μουσική και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα. Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας φιλοξένησε αντιπροσωπεία 100 ατόμων από όλη την Ευρώπη και χώρες της Ασίας,στα πλαίσια της έκθεσης ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ που διοργανώνεται παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας στο Ζάππειο στην Αθήνα, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην ..... (19/10/2018)

περισσότερα »

Επιστολή Μίχαλου σε Φάμελλο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

Επιστολή με τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τα επιχειρηματικά πάρκα απέστειλαν ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, και η διοικητική επιτροπή της Ένωσης, προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο (18/10/2018)

περισσότερα »

e-τιμολόγια υποχρεωτικά από 1ης-1-2020

Πιλοτική εφαρμογή του μέτρου έως τον Δεκέμβριο του 2018 με στόχο την πάταξη των πλαστών παραστατικών Την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης έως τον Δεκέμβριο του 2018 και την πλήρη εφαρμογή του από την 1η-1-2020 σχεδιάζει η ΑΑΔΕ, όπως προκύπτει από την αναθεώρηση του φετινού επιχειρησιακού της σχεδίου, η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής εξέδωσε την υπ’ αριθμόν ΔΣΣ Α 1122486 ΕΞ2018/10-08-2018 απόφαση, με την οπο..... (18/10/2018)

περισσότερα »

"ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ" στη Λαμία: Ενημερωτικό Υλικό και Δήλωση Πρόθεσης Συνεργασίας επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων θα υποβάλλει πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης 098 του ΕΠΑΝΕΚ, με τίτλο: "ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ". Συνημμένα θα βρείτε την Πρόσκληση του ΕΠΑΝΕΚ για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου όπως αυτή δημοσιεύτηκε, το ενημερωτικό έντυπο του ΕΠΑΝΕΚ καθώς και την παρουσίαση που έγινε στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018. Επιπλέον, θα βρείτε και την δήλωση..... (07/09/2018)

περισσότερα »

Κάλεσμα στο Σημαντικότερο Γεγονός Τουρισμού , Γαστρονομίας και Οίνου

..... (10/10/2018)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο

 Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και λαμβάνει χώρα στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.   Το κενό που υπάρχει μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) που είναι τα 8 λεπτά διεθνώς, καλύπτεται απτήν άμεση διενέργεια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (Καρ.Πα) από απλούς πολίτες (πρώτους ανταποκριτές), και το δίκτυο Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε δημόσιους χώρους (AEDs), αυτό το τρίπτυχο βελτιώνει σημαντικά τα πο..... (16/10/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθ. Κυρίτσης παραβρέθηκε στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων

Στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες 9-10 Οκτωβρίου 2018, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης. Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξαν οι Antonio Tajani, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Andra Rupprechter, Σύμβουλος της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Christoph Leitl, Πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων και Arnaldo Abruzzini, CEO των Ευρωεπιμελητηρίων.   Το πρώτο θέμα που αναπτύχθηκε ήταν η έλλειψ..... (16/10/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εκπροσώπησε ο Κος Χ. Σανίδας στην 1η ΓΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Καμένων Βούρλων

Στην 1η ΓΣ του νεοσύστατου Συλλόγου Επαγγελματιών Καμένων Βούρλων παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας το Μέλος της ΔΕ Χρήστος Σανίδας όπου ανέπτυξε τους στόχους και τις δράσεις του Επιμελητηρίου καθώς επίσης και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, προγράμματα ERASMUS+ ανταλλαγής καλών πρακτικών και νέων επιχειρήσεων, σε διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις εξωστρέφειας. Οι επαγγελματίες της περι..... (16/10/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση και Πρόγραμμα Εκδήλωσης στα πλαίσια του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου την Τετ. 17 Οκτωβρίου στη Λαμία

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (16/10/2018)

περισσότερα »

Πότε εκπίπτουν φορολογικά οι τόκοι δανείων των επιχειρήσεων

Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγκάζονται συχνά να καταφύγουν στον δανεισμό, είτε από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είτε από τρίτους (π.χ. μέσω έκδοσης ομολογιακών δανείων κ.λπ.). Από φορολογικής πλευράς, το θέμα χρήζει προσοχής καθόσον η έκπτωση των δανειακών τόκων υπόκειται σε περιορισμούς και προϋποθέσεις. Μέγιστο επιτόκιο Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος δεν εκπίπτουν φορολογικά τόκοι από δάνεια που λαμβάνει η επιχείρηση από τρίτους, κατά το μ..... (15/10/2018)

περισσότερα »

Ο ιαματικός τουρισμός θα αποτελέσει τη 2η μεγαλύτερη βιομηχανία μέχρι το 2025

Στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, που πρόκειται να αποτελέσει μέχρι το 2025 τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο -μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-, αναφέρθηκε ο πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ και ΕΛΙΤΟΥΡ, Γιώργος Παστούλης κατά το χαιρετισμό του στο 4ο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα, 12-14 Οκτωβρίου. Ο κ. Πατούλης τόνισε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα, για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και κάλεσε την επίσημη πολιτεί..... (14/10/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 12-10-2018

(12/10/2018)

περισσότερα »

7ο Συνέδριο Κατασκευαστών ΠΟΒΑΣ: Όλος ο Κλάδος στηρίζει το μεγάλο γεγονός, 19-21 Οκτωβρίου 2018, Τρίκαλα

Με θέα τον Θεσσαλικό κάμπο η πόλη των Τρικάλων θα φιλοξενήσει το 7ο Συνέδριο Κατασκευαστών από Παρασκευή 19 έως και Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο «Ananti City Resort». Στον παλμό των προετοιμασιών του 7ου Συνεδρίου Κατασκευαστών 2018 και σε συνέχεια των προσπαθειών της για ενημέρωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ), διοργανώνει σε συνεργασία με την Profilmedia και την Profilgroup μία ακόμα μεγάλη συνάντηση του Κλάδου από την οποία θα..... (12/10/2018)

περισσότερα »

Η Λαγκάρντ παραδέχτηκε ανοικτά τα λάθη του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Στην παραδοχή πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα προχώρησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε εκδήλωση ανοικτού διαλόγου με τον Μάρτιν Βολφ των Financial Times, σε ενότητα της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί της Ινδονησίας, με θέμα την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, χαρακτήρισε το ελληνικό πρόγραμμα πιο δύσκολο από άλλα προγράμματα ευρωπαϊκών χωρών. «Πάντα στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Αλλά ναι. Έγιναν λάθη. Ειδικά στο α..... (11/10/2018)

περισσότερα »

ΔΝΤ: Πλεόνασμα 3,5 % αλλά με μείωση των συντάξεων

Ανεβάζει τον πήχη των προβλέψεών του το ΔΝΤ και εκτιμά ότι έως και το 2022 η Ελλάδα θα επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Στην έκθεση Fiscal Monitor, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου δεν γίνεται αναφορά στο θέμα των συντάξεων και των αντιμέτρων απλά υπάρχουν σε πίνακες οι εκτιμήσεις για τα βασικά μεγέθη. Το πρωτογενές πλεόνασμα προσδιορίζεται σε 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο από το 2018 έως και το 2022 ενώ το 2023 υπολογίζεται σε 3% του ΑΕΠ. Το δημόσιο..... (10/10/2018)

περισσότερα »

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε σε ‘CCC+' από ‘RD' το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (Issuer Default Rating, IDR) της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας και σε ‘CCC' από ‘RD' το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς.   Ταυτόχρονα, ο Fitch αναβάθμισε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο και των τεσσάρων τραπεζών σε ‘CCC' από ‘RD'. Όλες οι άλλες αξιολογήσεις των τραπεζών και των εκδόσεων τους παραμένουν αμετάβλητες, ανέφερε ο Fitch σε ανακοίνωσή του. «Ο..... (09/10/2018)

περισσότερα »

Αναλυτικές λεπτομέρειες εν όψη του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου.

Πρόγραμμα Εκθεσης:  Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης : Παρασκευή 19/10/2018 στις 18:30 Ώρες λειτουργίας της έκθεσης : Παρασκευή 19/10/2018 από τις 12:00 έως τις 20:30 Σάββατο 20/10/2018 από τις 10:00 έως τις 20:30 Κυριακή 21/10/2018 από τις 10:00 έως τις 19:00   Στα επισυναπτόμενα αρχεία θα βρείτε τις παροχές του περιπτέρου   Με εκτίμηση   Γ. Διευθυντής Mact Media Group Γεώργιος Καραχρήστος               /A:  Συγγρού 72, Αθήνα 11742 (Τ:  2110129575 6F:  2110129576 ..... (07/10/2018)

περισσότερα »

Στο «κόκκινο» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Στο 1,14 ευρώ το λίτρο εκτιμάται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών του αργού και της ισοτιμίας δολαρίου ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της διάθεσης του καυσίμου (15 Οκτωβρίου) Η τιμή, όπως ανέφερε τη Δευτέρα, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου, ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, Ρομπέρτο Καραχάννας, είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών, ενώ ..... (09/10/2018)

περισσότερα »

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ, Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Δείτε την δήλωση του Προέδρου της ΚΕΕΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (07/10/2018)

περισσότερα »

Τοποθέτηση Προθηκών Προβολής και Πώλησης Αγροδιατροφικών Προϊόντων ( Υπενθύμιση)

Αναφορικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Αγροδιατροιφκή της Σύμπραξη για τη δημιουργία ειδικών stands προβολής και τοποθέτησης προϊόντων, σας επισυνάπτουμε  εκ νέου τα ακόλουθα:..... (07/10/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής μελών του Επιμελητηρίου στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας

Τον Οκτώβριο η  Ελλάδα θα γίνει το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης. Μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή και παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την γαστρονομία, το φαγητό, το κρασί, το μαγείρεμα, την απόλαυση εδεσμάτων και ποτών, δίνεται με την συμμετοχή στην εξειδικευμένη ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ που διοργανώνεται παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που για πρώτη φορά πραγματοπο..... (27/09/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κος Αθαν. Κυρίτσης μιλά στην εκπομπή Business Plan για το 16ο Συνέδριο Γραστρονομίας και Οίνου

.   ..... (05/10/2018)

περισσότερα »

Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ ανοίγει την πόρτα για το ξήλωμα του φορολογικού απορρήτου

Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε., η Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑ.Σ.) Α.Ε., νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί, δημοτικές επιχειρήσεις και τα επιχορηγούμενα ή ελεγχόμενα από το Δημόσιο νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου αποκτούν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων   Στη διάθεση του Τειρεσία θα βρίσκονται πολύ σύντομα οι διευθύνσεις κατοικίας των δανειοληπτών προκειμένου να μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα από τις τράπεζες. Αυτό προβλέπει τροπολ..... (06/10/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 5-10-2018

..... (05/10/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Σεπτεμβρίου 2018

..... (04/10/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο δεν θα εξυπηρετεί κοινό την Πέμπτη 4-10-2018 απο 12:00 - 15:00

  Σας ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 04-10-2018 και από ώρα 12:00 ως 15:00, η υπηρεσία του Επιμελητήριου ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΟΙΝΟ, λόγω εκπαίδευσης του προσωπικού στο νέο πληροφοριακό σύστημα...... (03/10/2018)

περισσότερα »

Μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και φόρους επιχειρήσεων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Μεγάλες ανατροπές στους φόρους δεν προβλέπονται ούτε στο βασικό ούτε στο εναλλακτικό σενάριο. Στο βασικό σενάριο, το 2019 θα πληρώσουμε περισσότερους φόρους κατά 245 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος. Στο εναλλακτικό σενάριο, οι πρόσθετοι φόροι αναμένεται να ανέλθουν σε 263 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή προκύπτει, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της μη μείωσης των συντάξεων αφού προκαλείται αύξηση των φορολογικών εσόδων από τον φόρο εισοδήματος των συνταξιούχων. Επίσης, τα έσοδα από..... (02/10/2018)

περισσότερα »

Θετικές ανατροπές για τους καταναλωτές στην τηλεφωνία: Αυτόματη πίστωση για βλάβες και «δωρεάν» σπάσιμο συμβολαίου

Από χθες 1η Οκτωβρίου ισχύει το δεύτερο στάδιο των ρυθμίσεων που προβλέπονται στον Κανονισμό Γενικών Αδειών της ΕΕΤΤ,ο οποίος δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Ο Κανονισμός καθορίζει τις υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών σε τηλεφωνία και Διαδίκτυο. Οι σημαντικότερες υποχρεώσεις που επιβάλλονται με το δεύτερο στάδιο ρυθμίσεων, μεταξύ άλλων, συνοψίζονται στα ακόλουθα θέματα: Μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς τους συμβατικ..... (02/10/2018)

περισσότερα »

Eurostat: Στο 19,1% η ανεργία στην Ελλάδα

Αναλυτικά, τoν Αύγουστο - μήνας για τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα -, η ανεργία στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 8,1% σε σχέση, από 8,2% τον Ιούλιο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008. Στην ΕΕ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,8%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2008. Ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9% και 7,5% αντιστοίχως. Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 16,657 εκατομμύρ..... (02/10/2018)

περισσότερα »

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

. (01/10/2018)

περισσότερα »

Μελέτη για τον τομέα ιχθυοκαλλιέργειας στη Γαλλία απο το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα (εκδήλωση Aqua 2018, Montpellier, Αύγουστος 2018), ο κύκλος εργασιών του γαλλικού κλάδου της υδατοκαλλιέργειας το 2017 άγγιξε τα 250 εκ. €. Η περαιτέρω επέκταση του κλάδου μέσω της αύξησης των εγκαταστάσεων υδατοκαλλιέργειας παραμένει δύσκολη στη Γαλλία λόγω της αντίθεσης που παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις, προς τέτοιου είδους δραστηριότητες, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών και ενώσεων. Η ιχθυοκαλλιέργεια και υδατοκαλλιέργεια θεωρούν..... (30/09/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει πως ξεκινά την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12η  μεσημβρινή και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 23:59 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «Πρόγραμμαεπιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης  την περίοδο της οικονομικής κρίσης». Μέσω του προγράμματος, πρόκειται να επιχορηγηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα γ..... (30/09/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί 28-9-2018

. (28/09/2018)

περισσότερα »

Capital controls: Και επίσημα χωρίς περιορισμό η ανάληψη μετρητών

Στάλθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει. Ειδικότερα: · Επιτρέπονται πλέον από 1η Οκτωβρίου χωρίς περιορισμό οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από τα ιδρύματα στην Ελλάδα. · Επιτρέπονται από 1η Οκτωβρίου οι κάθε..... (28/09/2018)

περισσότερα »

Η οικονομία αντιμέτωπη ξανά με την αβεβαιότητα

Το ξεκαθάρισμα του τοπίου στον ταχύτερο δυνατό χρόνο επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αποτρέψει την επιστροφή της αβεβαιότητας, η οποία στην πράξη έχει αποδειχθεί επιζήμια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.  Η δημόσια συζήτηση μετά τις 20 Αυγούστου και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια έχει ουσιαστικά επικεντρωθεί στο θέμα των συντάξεων και στο αν θα προχωρήσει η περικοπή τους ή όχι. Το θέμα τυπικά συνδέεται άμεσα με την κατάρτιση του προϋπολογισμού της χώρας, αλλά κα..... (28/09/2018)

περισσότερα »

27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. Ποιοτική και αειφόρος ανάπτυξη του τουρισμού στον τόπο μας σημαίνει πρώτα απ όλα ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση ορθής τουριστικής συνείδησης κυρίως στους νέους αν..... (28/09/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση προς τις ελληνικές ΜμΕ του Ευρωπαϊκού Επιταχυντή Εξωστρέφειας Μικρομεσαίων ΕπιχειρήσεωνSPACE2IDGO Accelerator

Ο SPACE2IDGO Accelerator προσκαλεί Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεισδύσουν σε αγορές χωρών εκτός Ε.Ε. να εκδηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον τους έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018. Ο Accelerator απευθύνεται σε καινοτόμες ΜμΕ που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχουν οι διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές στους τομείς των Μεταφορών, της Ενέργειας, των Logistics, τωνΔημιουργικών Βιομηχανιών και της Ευφυούς Γεωργίας. Σκοπός του είναι να τονώσει την εξωστρέφεια των..... (26/09/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 26-9-2018

Δείτε Προκηρύξεις και Διαγωνισμοί στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (26/09/2018)

περισσότερα »

Επιστημονικό Συνέδριο στη Λαμία με θέμα «Ελλάδα-Ευρώπη 2020. Εκπαίδευση, Διά Βίου Μάθηση, Έρευνα, Νέες Τεχνολογίες, Καινοτομία και Οικονομία»

Πρόσκληση στην τελετή Έναρξης του Συνεδρίου «Ελλάδα-Ευρώπη 2020. Εκπαίδευση, Διά Βίου Μάθηση, Έρευνα, Νέες Τεχνολογίες, Καινοτομία και  Οικονομία» που θα λάβει χώρα στη Λαμία την Παρασκευή 28/9. (25/09/2018)

περισσότερα »

«Φωτιά» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και φέτος - Μεγάλες αυξήσεις, απαγορευτικό το αγαθό της θέρμανσης

Οπως αναφέρουν οι βενζινοπώλες, με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου (διεθνής αστάθεια) η τιμή θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι τουλάχιστον 16-17% και αναμένεται να ξεπεράσει το 1,110 ευρώ στις πόλεις και να φτάσει το 1,250 στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά, σημειώνοντας δε, ότι οι τιμές περιέχουν πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους. Η Ενωση Πρατηριούχων σημειώνει ότι θεωρεί αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει άμεσα την μείωση του Ε.Φ.Κ (κάτι που έχουμε ζητήσε..... (25/09/2018)

περισσότερα »

Το σχέδιο κατάργησης των capital controls

Tο πρώτο βήμα θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες με την άρση των περιορισμών στον λεγόμενο δεύτερο πυλώνα , που αφορά την ανάληψη μετρητών στο εσωτερικό. Όπως επισημαίνεται από τις αρμόδιες τραπεζικές πηγές, το υφιστάμενο όριο ανάληψης των 5000 ευρώ τον μήνα, που ισχύει σήμερα, ουσιαστικά δεν έχει νόημα, αφού για τους περισσότερους καταθέτες ξεπερνά κατά πολύ τις σχετικές ανάγκες τους. Στο εξής οι αναλήψεις θα είναι ελεύθερες. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο εξ..... (24/09/2018)

περισσότερα »

Άνοιξε τις πύλες του το "AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας"

Το «AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 1ο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας», άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιβαδειάς.     Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας τέθηκαν τα θεμέλια για την καθιέρωση μιας ετήσιας διοργάνωσης γύρω από τον αγροδιατροφικό τομέα.Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε.Βοιωτίας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας και  τελεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυ..... (21/09/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εντείνει τις συνεργασίες του...

 Συνάντηση με την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Ι. Λαλιώτου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων της επιτροπής ερευνών στο Βόλο. Κύριος στόχος της σύσκεψης εργασίας, ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων - μελών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές. Ο υπεύθυνος συμβουλευτικής στήριξης επιχειρήσεων & μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου ..... (20/09/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018  και ώρα 18:00 με θέματα:                 Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 7/30-7-2018 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.  Έγκριση καταβολής της συνδρομής του Επιμελητηρίου μας προς την Κ.Ε.Ε. βάση των εισπραχθέντων το ..... (20/09/2018)

περισσότερα »

Έναρξη της συγκομιδής, τυποποίησης – συσκευασίας και εμπορίας ακτινιδίων εσοδείας 2018

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) Π.Ε. Φθιώτιδας σύμφωνα με την Υ.Α. αριθ.72/109346/17-10-2017/ (ΦΕΚ 3710 Β΄) “Τροποποίηση της αριθμ. 290524/3-9-2010 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων « Καθορισμός τεχνικών λεπτομερειών εφαρμογής των προδιαγραφών για τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμανσης των ακτινιδίων» (1521 Β΄)”, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ακτινιδίων σύμφωνα με σχετική επιστολή που επισυνάπτεται...... (19/09/2018)

περισσότερα »

Δημιουργία Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας B2B Εμπορικών Επαφών

Με την    πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  και της Αγροδιατροφικής της Σύμπραξης αναπτύχθηκε η  εξειδικευμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα Β2Β εμπορικών επαφών με την ονομασία "AGORA CENTRAL GREECE". H συγκεκριμένη πλατφόρμα   στοχεύει στην προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές αγοραστικό κοινό.   Η ηλεκτρονική διεύθυνση την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για να εγγραφείτε είναι η ακόλουθη:   https://centralgr..... (19/09/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή στο 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, στην Αθήνα στις 19 - 20 - 21 Οκτωβρίου 2018

Μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή και παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την γαστρονομία, το φαγητό, το κρασί, το μαγείρεμα, την απόλαυση εδεσμάτων και ποτών, δίνεται με την συμμετοχή στην εξειδικευμένη ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ που διοργανώνεται παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας,, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα, μετά από πολλές επιτυχείς διοργανώσεις σε διάφορες Ευρωπα..... (01/08/2018)

περισσότερα »

Handelsblatt: Σε δεινή θέση οι ελληνικές τράπεζες

Στα τεράστια προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, κυρίως λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και τα οποία προκαλούν ανασφάλεια και κρατούν μακριά δυνητικούς επενδυτές, αναφέρεται σε εκτενές της άρθρο η εφημερίδα Handelsblatt. «Μόνο το Σεπτέμβριο οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχασαν πάνω από το 25% της χρηματιστηριακής τους αξίας. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες μάλιστα οι απώλειές τους αθροίζονται σε πάνω από 40%. Ο τραπεζικός δείκτης της Αθήνας υποχώρησε σ..... (18/09/2018)

περισσότερα »

Έργα για την επιχειρηματικότητα, προϋπολογισμού άνω των 40 εκατ. ευρώ, υλοποιεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) έχει αναλάβει ως τελικός δικαιούχος την υλοποίηση 5 έργων σε κρίσιμους τομείς για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, τα έργα αυτά είναι:1. «Αναβάθμιση Λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων τ..... (17/09/2018)

περισσότερα »

5η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού 7-12/12 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα

  Leaderexpo- Leadertech Μαρία Μπένια/ Maria Benia Βασιλέως Γεωργίου 3, 15122 Mαρούσι 3, Vas. Georgiou str., 15122 Marousi- Athens Τηλ/Tel. +30-210-6141164, 210-6122164 www.aite.gr..... (17/09/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Έρχονται αυτόματες κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς

Η κυβέρνηση δεν θέλει να παρεκκλίνουν τα δημόσια οικονομικά και έτσι επισπεύδει τις διαδικασίες αυτόματων κατασχέσεων δεδομένου του γεγονότος ότι οι οφειλέτες του Δημοσίου υπερβαίνουν τους 1,7 εκατ. άτομα. Ήδη έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια του κατάλληλου λογισμικού, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ με απόφαση που υπογράφει ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής συγκροτείται 12μελής Συντονιστική Επιτροπή για τη διοίκηση, τη διαχείριση, τον συντονισμό, την καθοδήγηση και ..... (17/09/2018)

περισσότερα »

«Έφυγε» ο Δημήτρης Μουτσουρούφης

Μία εμβληματική μορφή για τους ανθρώπους της αγοράς της Λαμίας & της Φθιώτιδας, ο Δημήτρης Μουτσουρούφης έφυγε από κοντά μας τόσο ξαφνικά μετά από μια σύντομη περιπέτεια με την υγεία του, η οποία δυστυχώς του έκοψε το νήμα της ζωής στα 80 του χρόνια. Ο Δημήτρης Μουτσουρούφης υπηρέτησε τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας επί σειρά ετών. Για τη μακροχρόνια δράση του βραβεύτηκε από όλους σχεδόν τους εμπλεκόμενους με το εμπόριο φορείς. Από το 1982 έως το 1992 υπήρξε Γενικός Γραμματέας ενώ από το 1..... (13/09/2018)

περισσότερα »

Προτεραιότητα σε φορολογικούς ελέγχους με εισαγγελικές παραγγελίες

Σε άμεση προτεραιότητα για έλεγχο θέτει με νέα απόφασή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις φορολογικές υποθέσεις οι οποίες δεν μεταφέρθηκαν στην νέα ελεγκτική δομή εισαγγελικών ερευνών αλλά παρέμειναν στην ΑΑΔΕ. Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν επίσης, με βάση την ίδια απόφαση, οι υποθέσεις που προκύπτουν από διασταυρώσεις ενδοκοινοτικών συναλλαγών.   Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, αλλάζουν οι χρόνοι και οι ΔΟΥ καλούνται να ολοκληρώνουν άμεσα κατά προτεραιότητα ..... (13/09/2018)

περισσότερα »

Kλαδικές τεχνικές μελέτες επί επιπτώσεων no Brexit deal

 Η εν λόγω τεχνική μελέτη συντάχθηκε από τη Βρετανική κυβέρνηση με στόχο να ενημερώσει τους Βρετανούς παραγωγούς, μεταποιητές και εισαγωγείς που εμπλέκονται στη βιομηχανία βιολογικών προϊόντων σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα ισχύσει στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. (13/09/2018)

περισσότερα »

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΚΕΕ ΣΤΗ ΔΕΘ

Το πρώτο βήμα για τη σταδιακή απεμπλοκή της Ελλάδας από τα μνημονιακά δεσμά έγινε από τη Θεσσαλονίκη με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που σηματοδοτούν μια σειρά ελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις που, αν συνεχιστούν, θα δώσουν μια νέα ώθηση στην ελληνική αγορά και την οικονομία. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους στην τελετή των εγκαινίων του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στη ΔΕΘ που πρα..... (12/09/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις διαγωνισμοί 11-9-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο που μεταξύ άλλων αφορούν την ΔΕΥΑΛ και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (11/09/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κο Κων/νο Δέρβο, είχε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κο Κων/νο Δέρβο, είχε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018. Στο πλαίσιο περιοδείας του, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας κο Σ. Κωσταρά, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αθ. Κυρίτση και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής. Στη συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα προβλήματα της τοπικής αγοράς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού. ..... (11/09/2018)

περισσότερα »

«Βροχή» τα πρόστιμα για όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους ΚΤΕΟ

Τα ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα online με το υπουργείο Υποδομών και έτσι αυτόματα “φαίνεται” ποιο όχημα έχει περάσει έλεγχο και ποιο όχι. Έτσι τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών θα αρχίσουν να πέφτουν… σαν βροχή με την ισχύ του νόμου από την 1/10/2018. Το άρθρο 55 του νόμου 4530/30-3-2018 προβλέπει πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν περάσει το όχημά τους ή το δίκυκλό τους από έλεγχο...... (11/09/2018)

περισσότερα »

Εγκύκλιος μηνός Αυγούστου 2018 ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas

Δείτε την εγκύκλιο στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (10/09/2018)

περισσότερα »

Τον εφοριακό της γειτονιάς δημιουργεί η ΑΑΔΕ

Η φορολογική διοίκηση στρέφει το ενδιαφέρον στην εξυπηρέτηση των πολιτών με κατ’ ιδίαν συναντήσεις στον τόπο διαμονής τους. Από τις αρχές του έτους αλλάζει εκ βάθρων το πρόσωπο της σκληρής εφορίας, καθώς, όπως φαίνεται, υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης του πολίτη, των λογιστών και των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει πλέγμα μέτρων τα οποία θα οδηγήσουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, με εφοριακούς που θα πραγματοποιούν επισκέψε..... (09/09/2018)

περισσότερα »

3 Δράσεις Στήριξης των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Με τρεις δράσεις της Δομής «Γέφυρα», που στόχο έχουν την ισότιμη κάλυψη των αναγκών των μαθητών που οι οικογένειές τους πλήττονται από την οικονομική κρίση, ξεκινάει φέτος η σχολική χρονιά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η 1η δράση με τίτλο «αρχή…ΖΩ», μέσω της οποίας δίνεται εφάπαξ «κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 60€/μαθητή για την αγορά σχολικών ειδών, σε μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας, υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η δράση έρχεται να ενισχύσ..... (07/09/2018)

περισσότερα »

Hercules Mountain Marathon : Εγγραφές και πλήρες πρόγραμμα διοργάνωσης

 Σας ενημερώνουμε για το Πλήρες πρόγραμμα αλλά και τη λήξη των εγγραφών, για τον 12ο Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης "Ηρακλής". (06/09/2018)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 η ενημερωτική εκδήλωση για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου

  Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 το απόγευμα, η ενημερωτική εκδήλωση για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας. Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (ΑΚΕ) το πρόγραμμα που τρέχει ο Δήμος Λαμιέων με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας  χρηματοδοτεί δράσεις στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του, την προβολή και την ενίσχυση των υπηρεσιών του και τη διαμόρφωση ενός καλύτερου κλίματος για τον καταναλωτή...... (06/09/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Αυγούστου 2018

..... (05/09/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση με το Γερμανό Πρέσβη Jens Plötner είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθ. Κυρίτσης, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης του στη Λαμία

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη με το Γερμανό Πρέσβη κ. Jens Plötner, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην περιοχή της Φθιώτιδας. Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων καθώς και παραγωγικών-επαγγελματικών φορέων. Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση με εκπροσώπους και φορείς της Περιφέρειας με στόχο την ανάδειξη των επενδυτικών ..... (04/09/2018)

περισσότερα »

6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου, 19-20-21 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου με το Γενικό Διευθυντή της MACT MEDIA κ. Γιώργο Καραχρήστο, υπεύθυνο της διοργάνωσης 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου με την Διοίκηση του  Επιμελητηρίου για να οργανωθεί και η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην εν λόγω έκθεση πολιτισμού-τουρισμού-γαστρονομίας και οίνου που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο. Τα προϊόντα της Φθιώτιδας θα έχουν ουσιαστική παρουσία στη διοργάνωση, η οποία θα προσελκύσει εκατοντάδ..... (04/09/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΕΒΕ - Διευκρίνηση για διαδικασία πιστοποίησης κεφαλαίου Αγροτικών Επιχειρήσεων ΙΚΕ

 Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν από αρκετές Υπηρεσίες ΓΕΜΗ της χώρας, το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, εξέδωσε διευκρινιστικό έγγραφο σχετικά με τη σύσταση επιχειρήσεων με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΙΚΕ». Πολλές από τις νεοσύστατες αυτές επιχειρήσεις έχουν αρχικό κεφάλαιο που ανέρχεται στο ύψος των 100.000-130.000 €. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι σε πολλές από αυτές είτε δεν έχει γίνει ακόμη πιστοποίηση ..... (04/09/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΆ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2018

Δείτε την ερευνα στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (04/09/2018)

περισσότερα »

Υπόμνημα ΚΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Πολιτικούς Αρχηγούς ενόψει 83ης ΔΕΘ

Δείτε το υπόμνημα στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (04/09/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δείτε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/09/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση στην ενημερωτική συνάντηση για τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18.30

 ..... (03/09/2018)

περισσότερα »

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΛΑΜΙΑΣ

Δείτε σχετικό video ενημέρωσης (04/09/2018)

περισσότερα »

AGROFEST ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & 25o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 19 ΕΩΣ 23/9 2018 ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας/Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, AGROfest Στερεάς Ελλάδας, από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στη Στερεά γη. Το AGROfest Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιβαδειάς (πρώην Unicot), σε μια στεγασμένη έκταση 8.000 τ.μ., με παράλληλες υπαίθριες εκδηλώσεις, όπου παραγωγοί απ' όλη την Ελλάδα, μεταποιητ..... (04/09/2018)

περισσότερα »

«Ψαλίδι» στις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων

Εισηγήσεις για δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που «πνίγουν» εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους, στο ύψος των εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ήτοι 13,3% για κύρια σύνταξη, δέχεται ενόψει των καθιερωμένων εξαγγελιών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, εξετάζεται η αντικατάσταση του ποσοστού των εισφορών για εφάπαξ και επικούρηση –που ακόμη δεν έχουν χρεωθεί στους λογαριασμούς περίπου..... (02/09/2018)

περισσότερα »

«Ανάσα» για χιλιάδες επαγγελματίες – Δικαίωμα για να παίρνουν επίδομα

 Παράθυρο» ώστε να καταφέρουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω χρεών, να καταφέρουν να πάρουν έστω το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων ύψους 360 ευρώ, προσφέρει απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα, στην απόφαση ορίζεται ότι εφεξής δικαίωμα στη λήψη του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων θα μπορούν να έχουν και όσοι έχουν οφειλή προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Σήμερα, εάν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας έχει χρέος..... (31/08/2018)

περισσότερα »

Επί τάπητος η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων στον τουρισμό, τις τράπεζες και τη ναυτιλία

Έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της ολομέλειας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες επεκτάσεις κλαδικών συμβάσεων. Η κυβέρνηση στην πρώτη μεταμνημνονιακή περίοδο δρομολογεί την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων: και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να επεκταθούν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις σε νευραλγικούς τομείς όπως στον τουρισμό, στην ναυτιλία και στις τράπεζες. Στο τουρισμό όπου πάνω από το 30% ..... (31/08/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 29-8-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/08/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 29-8-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/08/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η Ελλάδα κατατάσσεται και φέτος στους πρωταθλητές υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη σε αναλογία φόρων προς το ΑΕΠ με 27%. Παρ’ όλ’ αυτά, η βαριά και μη ανταγωνιστική φορολογία, εξαιτίας των υψηλών συντελεστών που επιβάλλει, δεν της εξασφαλίζουν περισσότερα έσοδα από τις άλλες χώρες ή ακόμα και από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών, που διατηρούν χαμηλότερους συντελεστές. Είναι γνωστό, πως πολλές χώρες εξακολουθούν να επιδιώκουν την τόνωση της οικονομικής δραστηρι..... (28/08/2018)

περισσότερα »

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, οι αιτήσεις για την εισαγωγή 30 σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών και 834 καταρτιζομένων στα ΙΕΚ

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας και καταρτιζομένων στα 8 ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού της χώρας για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019.   Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου.   Η δυνατότητα εισαγωγής 30 νέων σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας δόθηκε με πρόσφατη προκήρυξη που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.   Συνολικά, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Υπ..... (28/08/2018)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας

Η έντονη κακοκαιρία που έπληξε την πόλη της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή μας τις τελευταίες ώρες καθώς και η σφοδρή βροχόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων όπως διακοπές ρεύματος, κυκλοφοριακά προβλήματα και πλημμύρες που προκλήθηκαν σε οικίες & επιχειρήσεις. Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, όπως επικοινωνήσουν με τα γραφεία της υπηρεσίας (τηλ. 2231022112, 2231021395, φαξ. 2231030985, e-mail:info@fthiotidoscc.gr), προκειμένου να..... (28/08/2018)

περισσότερα »

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ, Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Δείτε την δήλωση στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (28/08/2018)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Δείτε σχετικό επισυναπτόμενο αρχείο..... (28/08/2018)

περισσότερα »

Οι συσχετισμοί δυνάμεων θα κρίνουν την περικοπή των συντάξεων

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ξεκαθάρισε μιλώντας στα Νέα ότι δεν συμμετέχει σε «εικασίες» αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής του νέου γύρου περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019 και προειδοποίησε πως δεν πρέπει να παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας. Ωστόσο, η κυβέρνηση, υποστηριζόμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει πως με δεδομένες τις δημοσ..... (26/08/2018)

περισσότερα »

Μάχη για τα φοροέσοδα

Μικρή υστέρηση, η οποία όμως προκύπτει από έναν συγκυριακό λόγο, που δεν θα υφίσταται -τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό- έως το τέλος Αυγούστου, παρουσίασαν τα φορολογικά έσοδα στο επτάμηνο. Το οικονομικό επιτελείο προσβλέπει στο ότι μέχρι να έρθουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα για τον έλεγχο του φετινού προϋπολογισμού αλλά και για τον προγραμματισμό κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2019, το Γενικό Λογιστήριο θα έχει στα χέρια του στοιχεία που να αποτυπώνουν υπέρβαση και στα φορολογι..... (26/08/2018)

περισσότερα »

Στη δίνη των δασμών Τραμπ και η ελληνική μεταλλουργία

Ωστόσο, η τελευταία ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου ότι έχει καταλήξει στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι οι σωλήνες χάλυβα μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα, τον Καναδά, την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία και τη Ν. Κορέα αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ... (23/08/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ - ΑΠΟΚΕΝΤΡ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (23/08/2018)

περισσότερα »

Δείτε τι θα περιλαμβάνει το νέο Περιουσιολόγιο

Εισοδήματα, αυτοκίνητα, ακίνητα, καταθέσεις, μετρητά, τιμαλφή μεγάλης αξίας, μετοχές και ομόλογα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πρόκειται σύντομα να μπουν σε μια τεράστια βάση δεδομένων στο πλαίσιο δημιουργίας του πολυδιαφημισμένου Περιουσιολογίου που αναμένεται να αποτελέσει εργαλείο άσκησης φορολογικής πολιτικής, να καταργηθούν τα τεκμήρια με τη σημερινή τους μορφή και να επιβληθεί ένας ενιαίος φόρος περιουσίας σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.   Το νέο Περιουσιολόγιο, σε συνδυασμό..... (21/08/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 20-8-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (20/08/2018)

περισσότερα »

Τελείωσε το μνημόνιο; Οι δύσκολες υποχρεώσεις της χώρας μέχρι το 2023

- Το Μνημόνιο τελειώνει μια νέα μέρα... ξημερώνει για την Ελλάδα - Από την "αγκαλιά" των δανειστών στην "αγκαλιά" των αγορών - Οι υποχρεώσεις της χώρας έως το 2023 και η τρόικα που δεν φεύγει - Το χρονικό της κρίσης και των Μνημονίων, οι πρωταγωνιστές και η απειλή του Grexit Από αύριο το πρωί το Μνημόνιο όπως το γνωρίζαμε είναι παρελθόν. Βασική διαφορά, ότι οι δανειστές δεν θα χρηματοδοτήσουν ξανά την χώρα και η Ελλάδα θα «πληρώνεται» με ρύθμιση χρέους και επαίνους από τις αγορές. ..... (20/08/2018)

περισσότερα »

Financial Times: Το brain drain εμποδίζει την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Ούτε 1 στους 10 Έλληνες που έφυγαν δεν σκέφτεται να επιστρέψει, γράφουν οι FT - Οι οικονομίες που έχουν κάνει και η εμπειρία που έχουν αποκτήσει τους επιτρέπουν να ετοιμάσουν τον επαναπατρισμό τους με καλύτερους όρους   Την πρόθεση των περισσότερων Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης να μην επιστρέψουν στη χώρα καταγράφουν οι Financial Times σε ρεπορτάζ τους με τίτλο «το brain drain εμποδίζει την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση».«Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει α..... (17/08/2018)

περισσότερα »

Προς αυστηροποίηση των όρων λειτουργίας εισπρακτικών εταιρειών

Με σκοπό να τερματιστούν ακραίες συμπεριφορές εις βάρος των οφειλετών, αυστηροποιούνται οι όροι λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών αλλά και ο καλύτερος έλεγχος των δικηγορικών γραφείων που δραστηριοποιούνται συστηματικά και σε μεγάλη κλίμακα στην ενημέρωση οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου προβλέπεται στη σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε με σκοπό να..... (17/08/2018)

περισσότερα »

ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ» ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ

Το πιο αποφασιστικό βήμα για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και το τέλος της γραφειοκρατίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τη λειτουργία της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Σύστασης Επιχειρήσεων. (e-ΥΜΣ), που λειτουργεί από 23/7/2018 για το σύνολο της Επικράτειας. Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (15/08/2018)

περισσότερα »

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 14-4-2018

ΔΕΙΤΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (14/08/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-8-2018

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (14/08/2018)

περισσότερα »

Επιχειρηματική Αποστολή στην Σερβία και Ρωσία

Δείτε σχετική ενημέρωση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (14/08/2018)

περισσότερα »

12oς Hercules Mountain Marathon

Δείτε σχετικό δελτίο τύπου στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/08/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση απο τα Γραφεία ΟΕΥ Ελληνικών Πρεσβειών

Δείτε σχετική ενημέρωση στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/08/2018)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκά ομόλογα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέποντας την αδυναμία χρηματοδότησης χιλιάδων επιχειρήσεων, καθώς τα προβλήματα ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης δεν έχουν εκλείψει, έχει αποφασίσει να εισάγει μία νέα αγορά ομολόγων για να κινηθεί σε δύο σημαντικές κατευθύνσεις. Η πρώτη και σημαντικότερη θα είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν αυτή την στιγμή πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και δεν μπορούν να βρουν τις κατάλληλες εξασφαλίσεις, ενώ η δεύτερη και συμπληρωματική θ..... (13/08/2018)

περισσότερα »

Τέλος εποχής για τις οικογενειακές εταιρείες

Οι ξένοι επενδυτές πρώτα απ’ όλα απαιτούν την εταιρική διακυβέρνηση ως πέπλο προστασίας για τους μετόχους και τη μακροπρόθεσμη προοπτική των εταιρειών.   Οποιοι μέτοχοι εισηγμένων ή μη εταιρειών δεν θα εφαρμόσουν την πιο εξελιγμένη εταιρική διακυβέρνηση κινδυνεύουν να εξαγοραστούν και ακόμα χειρότερα να αποκαλυφθούν εφόσον παρανομούν σε βάρος των μετόχων. Αλλωστε οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα περιορίστηκαν τα τελευταία χρόνια όταν αποκαλύφθηκαν προβλήματα διαφάνειας ή διάθεσης των ιδι..... (13/08/2018)

περισσότερα »

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την ανάκληση του waiver για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα ανακαλέσει από τις 21 Αυγούστου το λεγόμενο waiver, (κατ' εξαίρεση χρηματοδότηση με εγγύηση κρατικά ομόλογα) που είχε χορηγήσει στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Η Ελλάδα θα εξέλθει από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης αργότερα αυτό τον μήνα, και το waiver μπορεί να δοθεί μόνο σε χώρες που τελούν σε προγράμματα στήριξης. Παρά την ανάκληση του waiver μια «καθαρή έξοδος» από το πρόγραμμα είναι και πάλι πιθανόν να ενισχύσει την εμπιστοσύνη καθώς η ..... (12/08/2018)

περισσότερα »

Η ΑΑΔΕ μαθαίνει τους τουρίστες να ζητούν απόδειξη με τη φράση «Apódixi please»

Σχετική διαφήμιση μέσω Google εμφανίζεται ήδη στους μεγαλύτερους ιστότοπους όλου του κόσμου, ενώ σύντομα θα εμφανιστούν αφίσες με οδηγίες για το «τι είναι απόδειξη και τι όχι» στα αεροδρόμια. Σε πρώτη φάση, πατώντας το σχετικό μπάνερ, οι ξένοι τουρίστες θα διαβάζουν το παρακάτω μήνυμα της ΑΑΔΕ (στα αγγλικά): «Καλώς Ήλθατε στην ΕΛΛΑΔΑ!     Αυτό το μήνυμα αποσκοπεί να σας ενημερώσει για τα δικαιώματα των καταναλωτών στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρι..... (11/08/2018)

περισσότερα »

ΡΑΕ: Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε 17 νομούς

Εισήγηση για την επιβολή «πλαφόν» στην τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης σε κάθε νομό σε όλη την Ελλάδα έκανε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το μέτρο προτείνεται να έχει ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο «κόκκινο» έχουν βρεθεί 17 νομοί. Για αυτούς η ΡΑΕ προτείνει την άμεση ισχύ του μέτρου του πλαφόν. Είναι οι νομοί Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Φωκίδος, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδ..... (09/08/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 9-8-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο εππισυναπτόμενο αρχείο...... (09/08/2018)

περισσότερα »

Σημαντική άνοδος των τιμών ενέργειας

Τη σημαντική άνοδο των τιμών της ενέργειας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, τόσο στην αγορά χονδρικής όσο και λιανικής, επισημαίνει στο τελευταίο Οικονομικό Δελτίο της η Τράπεζα της Ελλάδος. ΕΛΛ Όπως αναφέρει, οι τιμές των πετρελαιοειδών, του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν σε υψηλά επίπεδα, λόγω και της σημαντικής αύξησης των φόρων και άλλων επιβαρύνσεων. Παράλληλα, στην περίπτωση του ηλεκτρισμού, υπογραμμίζει πως σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στις υψηλές τιμές είναι..... (08/08/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 8-8-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (08/08/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικό σύστημα καταγγελιών για αυθαίρετα από τις αρχές του 2019

Η άμεση ενεργοποίηση των νέων πληροφοριακών συστημάτων, τα οποία, για πρώτη φορά δίνουν τη δυνατότητα άμεσων καταγγελιών και ελέγχων για θέματα αυθαίρετης δόμησης, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό. Ειδικότερα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, μαζί με την ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, ανοίγει και το Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης για την εγγραφή μηχανικών με..... (07/08/2018)

περισσότερα »

4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Κερνάμε Κιλκίς"

  ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/08/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιουλίου 2018

. (06/08/2018)

περισσότερα »

Τουρισμός: «Καμπανάκι» για το 2019 από το come back της Τουρκίας

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2019 κρούουν ξενοδοχειακοί παράγοντες, εκτιμώντας ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα τώρα δεν θα συνεχιστεί η αυξητική τάση και την επόμενη χρονιά. Το αρνητικό μήνυμα το στέλνει ήδη η «τρύπα» στις κρατήσεις που παρουσιάζεται για τον Αύγουστο και τις αρχές Σεπτεμβρίου σε μία σειρά ξενοδοχειακών μονάδων σε πολύ δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος αλλά και η... Ισπανία. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία αντιμετωπίζουν για τον Αύγ..... (06/08/2018)

περισσότερα »

Ασύμφορα τα ΙΧ για τα χαμηλά εισοδήματα

Ασύμφορη είναι για εκατομμύρια φορολογούμενους με χαμηλά ετήσια εισοδήματα η κατοχή και η χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτων. Ο λόγος είναι ότι η εφορία αντιστοιχίζει τα Ι.Χ. αυτοκίνητα με πολύ μεγάλα ποσά τεκμηρίων διαβίωσης, τα οποία ανεβάζουν στα ύψη τα τεκμαρτά φορολογητέα εισοδήματα των εν λόγω πολιτών και εν τέλει γίνονται αιτία να καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος τα οποία δεν αντιστοιχούν στα πολύ χαμηλά πραγματικά τους εισοδήματα. Επιπλέον, σε κάθε τέτοια περίπτωση, με το..... (06/08/2018)

περισσότερα »

AGROfest Στερεάς Ελλάδας: 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας Μηχανήματα – Εξοπλισμοί – Εφόδια – Παραδοσιακά προϊόντα

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του για την πραγματοποίηση του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, AGROfest Στερεάς Ελλάδας το οποίο θα λάβει χώρα από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018. Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας/Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.  Το AGROfest Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιβαδειάς (πρώην ..... (03/08/2018)

περισσότερα »

Μηνιαίο Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών

Δείτε το ενημερωτικό δελτίο στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/08/2018)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση έτους 2017 για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις

. (02/08/2018)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ολλανδία για την ολλανδική οικονομία και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος Ολλανδίας για το 2017

. (02/08/2018)

περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ" - ΤΕΛ ΑΒΙΒ 16,17,18 & 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

..... (01/08/2018)

περισσότερα »

Τρεις αγώνες σας περιμένουν, στο βουνό της Οίτης !

O Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon) ,ένας από τους πρώτους Μαραθώνιους βουνού στην Ελλάδα, με σταθερά ανοδική πορεία, διοργανώνεται από τον σύλλογο Τραχίνα , για 12η συνεχή χρονιά (31/07/2018)

περισσότερα »

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΣΦΟΡΜΑΣ B2B ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ

Δείτε σχετική επιστολή απο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (31/07/2018)

περισσότερα »

Συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κου Αθανασίου Η. Κυρίτση στην εφημερίδα MAIL

. (30/07/2018)

περισσότερα »

Ποια επιχειρηματικά δάνεια βγάζουν στο σφυρί

Φουλ τις μηχανές βάζουν οι τράπεζες με στόχο την αντιμετώπιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων. Με αιχμή την πώληση δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και επιχειρήσεων από τον κλάδο του τουρισμού (καταλύματα, μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες) αλλά και αναδιαρθρώσεις κοινοπρακτικών δανείων μεγαλύτερων επιχειρήσεων θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα να ενεργοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο ώστε να απομειώσουν το χαρτοφυλάκιο των περίπου 43 δισ. ευρώ που αντιπροσωπεύουν τα κό..... (30/07/2018)

περισσότερα »

Προσοχή! Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2018

Λήγει σήμερα τα μεσάνυκτα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, με εξαίρεση τους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και όσους ανήκουν στις Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και Παλλήνης, όπου η προθεσμία υποβολής της δήλωσης έχει παραταθεί έως τις 30 Οκτωβρίου. Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να το κάνουν σήμερα. Έως αύριο θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Μέχρι την Παρασκευή ..... (30/07/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 27-7-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/07/2018)

περισσότερα »

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Σας γνωστοποιούμε  τα στοιχεία του ειδικού λογαριασμού  (IBAN GR4601000230000002341195169) του Υπουργείου Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική. (27/07/2018)

περισσότερα »

Πρόκληση Συμμετοχής στο ΜΕΤΡΟ 16 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνημμένη θα βρείτε την πρόσκληση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για συμμετοχή στη διαμόρφωση επιχειρησιακών ομάδων στα πλαίσια του Μέτρου 16 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ). Επίσης, επισυνάπτεται  συνοπτική παρουσίαση των υπομέτρων 16.1-16.2 και 16.1-16.5 του εν λόγω προγράμματος προς ενημέρωσή σας...... (27/07/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Δευτ. 30 Ιουλίου- Ορθή Επανάληψη

Παρακαλείσθε, όπως την Δευτέρα  30η Ιουλίου 2018 και ώρα 18.00 προσέλθετε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, σε συνεδρίαση (7η / 2018) του Διοικητικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα:... (26/07/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας & σύσσωμα τα μέλη του ΔΣ, εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των εκλιπόντων. Για τους λόγους αυτούς, σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, αποφάσισε να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:... (25/07/2018)

περισσότερα »

Θέσεις Μαθητείας ΕΠΑΛ

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (24/07/2018)

περισσότερα »

Έγινε ήδη η πρώτη σύσταση εταιρείας μέσω της «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης»

Ξεκίνησε η λειτουργία η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), το νέο ψηφιακό εργαλείο εξ αποστάσεως σύστασης εταιριών.«Ήδη, σήμερα το πρωί, έγινε η πρώτη σύσταση εταιρείας, η οποία διήρκεσε από τις 8 και 36 μέχρι τις 9 και 10», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης.   Με τη χρήση μόνο του ηλεκτρονικού υπολογιστή, είναι πλέον εφικτή σε ελάχιστο χρόνο, η σύσταση επιχειρήσεων. Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τη ..... (23/07/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Δευτ. 30 Ιουλίου και ώρα 18:00

. (20/07/2018)

περισσότερα »

Κομισιόν: Προθεσμία δύο μηνών στην Ελλάδα για να συμμορφωθεί στη φορολόγηση των ζημιών επιχειρήσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να ευθυγραμμίσει με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους κανόνες της σχετικά με την έκπτωση ζημιών που προκύπτουν στην αλλοδαπή (20/07/2018)

περισσότερα »

ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (19/07/2018)

περισσότερα »

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 19-7-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (19/07/2018)

περισσότερα »

Μία στις δύο θέσεις εργασίας κινδυνεύει να αντικατασταθεί από μηχανές

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα επόμενα χρόνια ο κόσμος θα αλλάξει. Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αυξηθεί και θα αστικοποιηθεί. Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα συνεχιστεί, ο γηράσκων πληθυσμός θα δοκιμάσει τις κυβερνήσεις και τα συνταξιοδοτικά συστήματα.. (19/07/2018)

περισσότερα »

«Ψαλίδι» 3,4 δισ. ευρω στις συντάξεις το 2019 - Τι προβλέπουν τα όρια του νέου προυπολογισμού

Στην εγκύκλιο, που υπογράφεται από τον Γιώργου Χουλιαράκη, αναφέρεται ότι από το νέο έτος δεν θα δημιουργούνται νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες. (19/07/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για συμμετοχή σε εκθέσεις

83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (08 – 16/09/2018) Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, στο πλαίσιο υποστήριξης των επιχειρήσεων – μελών του, τους παρέχει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα πραγματοποιηθεί από τις 08 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018, προβάλλοντας τις υπηρεσίες & τα προϊόντα τους. Σημειώνεται ότι η 83η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχουν ως τιμώμενη χώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θα..... (17/07/2018)

περισσότερα »

Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης - ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ν. 4496/2017

Παρακαλούμε δείτε σχετικό έγγραφο ως επισυναπτόμενο...... (17/07/2018)

περισσότερα »

Έρχεται ο θεσμός των μικροπιστώσεων - Δάνεια έως 25.000 ευρώ σε ανέργους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Το πλαίσιο για τις μικροπιστώσεις, προσδιορίζεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση. Μετά τη διαβούλευση και την ενσωμάτωση τυχόν αλλαγών, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη βουλή, ώστε ο θεσμός να γίνει «επίσημος» και στη χώρα μας και οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν επακριβώς τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δραστηριοποιηθούν στο συγκεκριμένο τομέα, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Υπ..... (17/07/2018)

περισσότερα »

Στα Τρίκαλα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης για τη δημιουργία αγροτικού δικτύου Επιμελητηρίων.

Το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουλίου 2018 παρευρέθηκαν στα Τρίκαλα, 11 Πρόεδροι Επιμελητηρίων & μέλη των Διοικήσεων αυτών, με κοινό χαρακτηριστικό τους το ενδιαφέρον για τη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής κατόπιν σχετικής πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων καθώς είναι το πρώτο στην Ελλάδα που ίδρυσε αγροτικό τμήμα και υλοποιεί αρκετά χρόνια δράσεις προς ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα εξής Επιμελ..... (16/07/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση επιχειρήσεων- μελών για θέσεις Μαθητείας σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ.

Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Μαθητείας, από τα μέσα του 2016 διετία υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο. Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας, η οποία από τις πρώτες φάσεις εφαρμογής έχει ήδη κινητοποιήσει σημαντικό αριθμό φορέων του δημόσιου τομέα, ικανοποιητικό αριθμό επιχειρήσεων του ιδιωτικού τ..... (16/07/2018)

περισσότερα »

«Δεύτερη ευκαιρία» για τη ρύθμιση οφειλών μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού – Όλες οι αλλαγές

Διαδικαστικά θέματα ρυθμίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας προκειμένου οι οφειλέτες που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών να έχοοφειλέυν δεύτερη ευκαιρία. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί το αμέσως προσεχές διάστημα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και να ξεκινήσει η ισχύς της. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ, οι οφειλέτες εκκρεμών αιτήσεων έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν και να συ..... (15/07/2018)

περισσότερα »

Σύσκεψη για την ΠΕΛ στην Λαμία. Τι είπε ο υφυπουργός κος Πιτσιόρλας

 Ο Υφυπουργός  κος Πιτσιόρλας παρεβρισκόμενος σήμερα στη Λαμία έκανε προτάσεις για την βιωσιμότητα της ΠΕΛ καθώς και για την μορφή του νέου της νομικού προσώπου.  Τοποθετήσεις μεταξύ άλλων έκανε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθανάσιος Κυρίτσης που τόνισε οτι μέλημα του Επιμελητηρίου είναι η λήψη των αποζημιώσεων των πιστωτών - μέλων του ΕΒΕ καθώς και η ανάπτυξη της Νέας ΠΕΛ με Ευρωπαϊκό και καινοτόμο προσανατολισμό..... (12/07/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί 12-7-2018

. (12/07/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθ. Κυρίτσης μιλά το ΕΝΑ ΤV για την ΠΕΛ ενόψη και της επίσκεψης του Υφυπ. κου Πιτσιόρλα

Δείτε σχετικό video παρακάτω:  ..... (11/07/2018)

περισσότερα »

Σύσκεψη Προέδρων Επιμελητηρίων με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης παραβρέθηκε σε σύσκεψη εργασίας, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα: «οι  εξελίξεις στην οικονομία και ο μεταρρυθμιστικός ρόλος των Επιμελητηρίων», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 στην Αθήνα.  Στη συγκεκριμένη τεχνική σύσκεψη συμμετείχαν αρκετοί Πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας.  Ο κ. Μητσοτάκης αφού καλωσόρισε τους ανθρώπους τ..... (11/07/2018)

περισσότερα »

Εκπτώσεις από σήμερα – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Οι εκπτώσεις του καλοκαιριού ξεκινούν από σήμερα και διαρκούν ως την τελευταία ημέρα του Αυγούστου. Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες για καλύτερες τιμές για το υπόλοιπο του καλοκαιριού καθώς θα διαρκέσουν ως την 31η Αυγούστου.Την ερχόμενη Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά με ωράριο λειτουργίας από 11:00 το πρωί ως 18:00 το απόγευμα. Τι πρέπει να προσέξετε Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (δι..... (09/07/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Δίνει τη δυνατότητα καταβολής τελών κυκλοφορίας με το μήνα

Τη δυνατότητα καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους, από ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών,... (09/07/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 9-7-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/07/2018)

περισσότερα »

Παρουσίαση ανανεωμένου διαδικτυακού κόμβου Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

  Το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουλίου 2018 παρουσιάσθηκε σε ειδική συνέντευξη τύπου ο ανανεωμένος διαδικτυακός κόμβος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ο οποίος αποτελεί μια διαδραστική πλατφόρμα ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής & εκπαίδευσης των επιχειρήσεων.  «Αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας, γινόμαστε ανταγωνιστικοί και προσπαθούμε να παρέχουμε σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, ώστε οι επιχειρήσεις - μέλη μας να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους με ..... (06/07/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας οργανώνει ενημερωτική ημερίδα την Δευτέρα 9 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Μακρακώμης με θέμα "Επιχείρησε τοπικά - Δράσε Ψηφιακά"

..... (06/07/2018)

περισσότερα »

3ο Ετήσιο Ιρακινo-Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, 11-12 Ιουλίου 2018

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως ανακοινώνει τις λίστες, όπως έχουν διαμορφωθεί έως σήμερα, των Ιρακινών επιχειρηματιών (από τα Επιμελητήρια της Βαγδάτης, του Ερμπίλ, του Ντουχόκ και της Σουλεϊμανίγια) που αναμένεται να συμμετάσχουν στο «3ο Ετήσιο Ιρακινό-Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων», το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 11 – 12 Ιουλίου 2018, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. (05/07/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε εκδήλωση

..... (05/07/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών - Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ΥΠΕΞ

Δείτε το Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών - Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/07/2018)

περισσότερα »

Σαφάρι από τους εφοριακούς στις μισθώσεις Airbnb - Άφαντη η εφαρμογή δήλωσης

Άφαντη παραμένει η πλατφόρμα του Μητρώου Ακίνητων Βραχυχρόνιας Διαμονής, οι έλεγχοι όμως της φορολογικής αρχής για τη λήψη ενοικίων από πλατφόρμες εκμίσθωσης ακινήτων ξεκίνησαν (04/07/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιουνίου 2018

. (04/07/2018)

περισσότερα »

Πρόβλημα με τη μουσική του ΠΑΣΚΕΔΙ;

. (04/07/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος συνεργασίας με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για υπηρεσίες υπευθύνου προστασίας δεδομένων (DPO)

. (04/07/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος συνεργασίας με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για υπηρεσίες σχετικά με "GDPR Compliance" & εκπαίδευσης

. (04/07/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση για την φύλαξη του κτιρίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

. (04/07/2018)

περισσότερα »

ΓΕΜΗ: 4% αυξήθηκαν οι εγγραφές επιχειρήσεων στο εξάμηνο

Αυξημένες κατά 4% ήταν οι εγγραφές επιχειρήσεων το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2018, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2017. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), από την 1/1/2018 έως τις 30/6/2018 συστάθηκαν 17.018 επιχειρήσεις, έναντι 16.353 που είχαν συσταθεί την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αν και η αύξηση των συστάσεων μπορεί να χαρακτηριστεί χαμηλή καθώς σε απόλυτο αριθμό αντιστοιχεί σε 665 επιχειρήσεις, δεν ισχύει το ίδι..... (03/07/2018)

περισσότερα »

Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης το επίδομα κατάρτισης ανέργων

Με εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή ξεκαθαρίζεται πως το επίδομα κατάρτισης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο    Σε κανένα απολύτως φόρο, ούτε σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης αλλά ούτε σε κατάσχεση, υπόκειται το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους.Με εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή (ΠΟΛ 1124/2018) ξεκαθαρίζεται πως το επίδομα κατάρτισης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρί..... (03/07/2018)

περισσότερα »

Ποιες δαπάνες δεν εκπίπτουν από τα έξοδα των επιχειρήσεων

Oλες οι δαπάνες που πραγματοποιεί μια επιχείρηση εκπίπτουν από τα φορολογητέα έσοδά της, εφόσον πραγματοποιούνται προς το συμφέρον της επιχείρησης ή κατά τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές της, αντιστοιχούν σε πραγματική συναλλαγή, εγγράφονται στα λογιστικά βιβλία της περιόδου κατά την οποία πραγματοποιούνται και αποδεικνύονται με κατάλληλα δικαιολογητικά. Αν η συναλλαγή είναι ενδοομιλική, θα πρέπει η αξία της να μην είναι κατώτερη ή ανώτερη της αγοραίας αξίας. Ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήμα..... (02/07/2018)

περισσότερα »

Στο ΦΕΚ το προεδρικό διάταγμα για τις χρήσεις γης

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε το νέο προεδρικό διάταγμα για τις χρήσεις γης, στο οποίο προσδιορίζεται το εύρος και το περιεχόμενο των κατηγοριών που θα εφαρμόζονται για τον πολεοδομικό σχεδιασμό των οικιστικών κέντρων. Με το προεδρικό διάταγμα, όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, προσαρμόζονται στη σύγχρονη πραγματικότητα οι προβλέψεις του προηγούμενου προεδρικού διατάγματος και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που δημιούργησε ο παλιός νόμος. Συγκεκριμένα, ρυθμίζ..... (01/07/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 29-6-2018

Δείτε Προκηρύξεις και Διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/06/2018)

περισσότερα »

«Κόντρα» για το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ – «Πλασματικό» λένε οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής για το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ. Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως το πλεόνασμα που παρουσιάζεται είναι πλασματικό, με το υπουργείο να απαντά πως υπάρχει προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως το «περίφημο» πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν είναι παρά έλλειμμα που πλησιάζει το 1 δις, με ένα μεγάλο αριθμό νέων συν..... (29/06/2018)

περισσότερα »

Νόμος Κατσέλη: Από 14/9 η άρση τραπεζικού απορρήτου

Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ παραθέτει συνοπτικά τις βασικές τροποποιήσεις του «νόμου Κατσέλη» από τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της δ΄αξιολόγησης που σχετίζονται με τη θέση του Δημοσίου ως πιστωτή που συμμετέχει στην εν λόγω δικαστική διαδικασία ρύθμισης οφειλών και με το χειρισμό των υποθέσεων αυτών από τη Φορολογική Διοίκηση. Σύμφωνα με την εγκύκλιο στα έγγραφα που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση του οφειλέτη για υπαγωγή στο ν. 3869/2010 προστέθηκαν: i) δήλωση του ο..... (28/06/2018)

περισσότερα »

Διεθνής Έκθεση για τα δομικά υλικά και τις κατασκευές BIG 5 SHOW, Dubai 2018

Δείτε συνημμένα ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση για τα δομικά υλικά και τις κατασκευές BIG 5 SHOW, Dubai 2018, και πληροφορίες για τη συμμετοχή εταιρειών.  ..... (27/06/2018)

περισσότερα »

16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου - Πραγματοποιείται στην Αθήνα, 19-21 Οκτωβρίου 2018

  Η Ελλάδα γίνεται το κέντρο Γαστρονομίας της Ευρώπης.Το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου πραγματοποιείται στην Αθήνα, 19-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο. Το Συνέδριο «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» θα φιλοξενήσει εκτός από τις συνεδριακές εκδηλώσεις και μία μεγάλη έκθεση για την διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες καιτους Δ..... (27/06/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 7η έκθεση MARKET EXPO

Βρείτε συνημμένα ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 7η έκθεση MARKET EXPO και πληροφορίες για τη συμμετοχή εταιρειών..... (27/06/2018)

περισσότερα »

Όλοι οι φορείς της Στερεάς Ελλάδας συναντήθηκαν με μοναδικό θέμα το μέλλον της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 το πρωί, υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Μπακογιάννη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, με σκοπό να βρεθεί βιώσιμη λύση για την ΠΕΛ που παραμένει ανενεργή και έχει αφεθεί στην τύχη της. Κοινή πεποίθηση όλων, είναι ότι η Έκθεση πρέπει να περάσει στα χέρια των τοπικών φορέων, της τοπικής κοινωνίας, μέσα από ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο σχέδιο επανεκκίνησης του φορέα, ώστε μέσα από τον αυτοδιοίκητο - και όχι ετεροδιοίκητο - χ..... (26/06/2018)

περισσότερα »

Έρευνα για τη γαλλική αγορά κοτόπουλου

Δείτε συννημένα έρευνα του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία για την αγορά κοτόπουλου στην χώρα.   ..... (25/06/2018)

περισσότερα »

Μαθητεία ΕΠΑΛ - Άνοιγμα Θέσεων για το έτος 2018-2019

..... (24/06/2018)

περισσότερα »

Σε funds εν λειτουργία επιχειρήσεις

Στα χέρια των funds θα περάσουν και επιχειρήσεις που είναι σε πλήρη λειτουργία, καθώς οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν στην πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους. Στο στόχαστρο είναι τα κόκκινα δάνεια όχι μόνο των πολύ μικρών, αλλά κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς πρόκειται για δάνεια που συνοδεύονται από εξασφαλίσεις και καθιστούν πιο ελκυστική την πώλησή τους στα funds. Στις εξασφαλίσεις περιλαμβάνονται κατά κύριο λόγο ακίνητα, είτε πρόκειται για τις εγκαταστ..... (24/06/2018)

περισσότερα »

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ρύθμιση οφειλών!

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι... εδώ και έτοιμος να λειτουργήσει. Πότε ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για την ρύθμιση οφειλών. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός για την ρύθμιση οφειλών «ανοίγει» την προσεχή Τετάρτη! Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποστήριξης της διαδικασίας (OCW) θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στις 27.06.2018. Εξωδικαστικός μηχανισμός: Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ρύθμιση οφειλών θα περιλαμβάνει: 1...... (24/06/2018)

περισσότερα »

Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων του Γραφείου OEY της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα

 Δείτε το Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (22/06/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίασε στη Λαμία το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, η 2η συνεδρίαση του νεοσυσταθέντος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Φθιώτιδας, Περιφερειακών Συμβούλων & Αντιδημάρχων του Δ. Λαμιέων. Στις σύντομες τοποθετήσεις τους οι φορείς της Αυτοδιοίκησης ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο νέο όργανο, τόνισαν την ανάγκη για συνέχιση της συνεργασίας μέσα από την υλοποίηση κοινών δράσεων και ενεργειών και συνεχάρησαν τα Επιμελητήρ..... (22/06/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-6-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (21/06/2018)

περισσότερα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Ιταλική κατασκευαστική εταιρία μεταλλικών ή / και ελαστικών αντι-κραδασμικών συστημάτων, τα οποία έχουν εφαρμογή σε πολλούς τομείς ζητά Έλληνες εισαγωγείς/λιανοπωλητές / μεταπωλητές που εισάγουν αντικραδασμικά συστήματα  ή κατασκευαστές που χρησιμοποιούν αντι-κραδασμικά για δικά τους προϊόντα. ·         Γεωργία (π.χ. μηχανές δόνησης για ελιές). ·         Αυτοκινητοβιομηχανία (π.χ., εξαρτήματα για μικροκατασκευές). ·         Βιομηχανικός τομέας (π.χ. κατασκευαστές μηχανημάτων για τη β..... (21/06/2018)

περισσότερα »

Δ.Τ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 16ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

16ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» και παράλληληΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ19 – 20 – 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση εκπροσώπων τύπου, ΜΜΕ, blogs, και φορέων, πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του 16ου ετήσιου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που θα διοργανωθεί μαζί με την Έκθεση Πολιτισ..... (21/06/2018)

περισσότερα »

"AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ" 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας & 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

..... (21/06/2018)

περισσότερα »

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -Πρόσκληση Συμμετοχής στη 2η ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΑΣΙ-ΜΕΛΙ-ΛΑΔΙ & ΕΛΙΑ

 Βρείτε συνημμένα πληροφορίες ενημέρωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  στην 2η Έκθεση «ΚΡΑΣΙ –ΜΕΛΙ-ΛΑΔΙ & ΕΛΙΑ» στο Άλσος Περιστερίου, και πληροφορίες για τη συμμετοχή εταιρειών...... (19/06/2018)

περισσότερα »

Σημαντική Ενημέρωση για τις Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ)

  Σύμφωνα με το νόμο 3190/1955 άρθρο 6 παρ. 2, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4541/2018, η διάρκεια των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης είναι ορισμένου χρόνου και ορίζεται σε έτη. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου 4541/2018 όσες υφιστάμενες ΕΠΕ στο καταστατικό τους αναφέρουν ότι η διάρκειά τους είναι αορίστου χρόνου, θα πρέπει πριν την 31/12/2021 να τροποποιήσουν το καταστατικό τους και να ορίσουν την διάρκειά τους σε έτη. Οι ΕΠΕ που δεν θα μεριμνήσουν για την τροποποίηση αυτή εγκαίρως, θ..... (18/06/2018)

περισσότερα »

Έρχονται αυξήσεις στο ρεύμα – Σοκ για τους πελάτες της ΔΕΗ

Άνοιξε παράθυρο για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο πρόεδρος της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης, επικαλούμενος το αυξημένο κόστος παραγωγής. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Μ. Σταθάκης είχε τονίζει ότι όχι μόνο δεν θα έρθουν αυξήσεις, αλλά θα δούμε και μειώσεις. Ο κ. Παναγιωτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist τόνισε την επιβάρυνση του κόστους παραγωγής της εταιρίας, γεγονός που αποτελεί πίεση για άνοδο των τιμών. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ήδ..... (18/06/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 15-6-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (15/06/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο για την Σερβική Οικονομία απο την Ελληνική Πρεσβεία

Δείτε το ενημερωτικό δελτίο στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/06/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση σχετικά με την υποχρέωση διεξαγωγής ενεργειακών ελέγχων στις επιχειρήσεις

 Δείτε ως επισυναπτόμενο, την επιστολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  σχετικά με την υποχρέωση διεξαγωγής ενεργειακών ελέγχων στις επιχειρήσεις...... (14/06/2018)

περισσότερα »

Εκθέσεις - Επιχειρηματικές Αποστολές 13-6-18

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις καθώς και Επιχειρημαστικές Αποστολές στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (13/06/2018)

περισσότερα »

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στη Λαμία

Ο κ. Φώτης Κουρμούσης, ειδικός τομεακός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, βρέθηκε στη Λαμία προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας & της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ανατ. Στερεάς, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018. Κύριο θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν οι ρυθμίσεις χρεών των επιχειρήσεων και των Ελευθέρων Επαγγελματιών. Στις σύντομες τοποθετήσεις τους τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρ..... (12/06/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 12-6-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (12/06/2018)

περισσότερα »

Σε νέα εποχή το ΕΒΕ. Στη μάχη της ανάπτυξης δεν περισσεύει κανείς!

Σε νέα εποχή μπαίνει το ΕΒΕ Φθιώτιδας, με συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, προκήρυξη ψηφιακών προγραμμάτων και συνέργειες με άλλα όμορα επιμελητήρια, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Θανάση Κυρίτση, που θεωρεί, ότι στην μάχη για την ανάπτυξη, δεν περισσεύει κανένας. Με συνέντευξή του στον star fm, αναλύει τις δράσεις που θα βοηθήσουν το Επιμελητήριο να μετεξελιχθεί. από ένα ενημερωτικό εργαλείο, σε πραγματικό στήριγμα, των επιχειρηματιών που επιβίωσαν από την λαίλαπα των μνημονίων, ώστε να διατηρ..... (11/06/2018)

περισσότερα »

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποίησε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και συγκεκριμένα στο Διοικητή κ. Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ανδρέας Κολοκυθάς καθώς και τα μέλη του ΔΣ οι κ. Κωνσταντίνος Γιώτας & Ιωάννης Κούτρας. Αφού του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του, ενημερώθηκαν για ζητήματα οργάνωσης & λειτουργίας το..... (11/06/2018)

περισσότερα »

Εσπερίδα με θέμα " Ρυθμίσεις χρεών επιχειρήσεων και Ελευθέρων Επαγγελματιών" στις 11 Ιουνίου στο Επιμελητήριο

 . (01/06/2018)

περισσότερα »

Τέλος στα «παζάρια» καταναλωτών - εταιρειών τηλεφωνίας με τις φορητότητες

Στόχος είναι να επιλυθούν προβλήματα που είχαν εντοπισθεί στην προηγούμενη διαδικασία, όπως η αποστολή προσφορών στον συνδρομητή ακόμη και μετά την υλοποίηση της φορητότητας, με αποτέλεσμα ο συνδρομητής, σε περίπτωση που αποφάσιζε τελικά να παραμείνει στην υφιστάμενη εταιρία, λάμβανε λογαριασμό από δύο εταιρίες και επιβαρυνόταν με τέλη πρόωρης λήξης σύμβασης. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, ο συνδρομητής σε περίπτωση που έχει συνάψει σύμβαση είτε από απόσταση (τηλεφωνικά, μέσω Διαδικτύου ή ..... (11/06/2018)

περισσότερα »

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΤΟΣ 2017

(11/06/2018)

περισσότερα »

ΔΣ Επιμελητήριου Φθιώτιδος στην Αταλάντη (video) 6-6-18

 ..... (02/07/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Τρικάλων επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθ. Κυρίτσης

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Κυρίτση Αθανάσιο, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Γιαγιάκος Βασίλειος στο Επιμελητήριο Τρικάλων.   Μια αναλυτική και δημιουργική συζήτηση είχαν οι δύο πρόεδροι κυρίως για τον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα. Ο κ. Κυρίτσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων μιας και είναι το πρώτο Επιμελητήριο που λειτουργεί Αγροτικό τμήμα και είναι επίσης φορέας διαχείρισης του Ενιαίου Φορέα Στήριξης της Τουριστικής Δραστηριότητας σε..... (08/06/2018)

περισσότερα »

Food-Agro Africa 2018 --- 4-6 Σεπτ. 2018

Δείτε Πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (08/06/2018)

περισσότερα »

Μεσοπρόθεσμο: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες

Το νέο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό περιλαμβάνει απλοποίηση των διαδικασιών για ένταξη σε αυτόν, την άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους αιτούνται υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη - Σταθάκη καθώς και διευκολύνσεις για όσους οφειλέτες βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία. Επίσης, προβλέπει έκπτωση του οφειλέτη που δεν μπορεί να καταβάλει έως και τρεις δόσεις, ενώ οι τράπεζες θα υποχρεούνται να παραδίδουν στοιχεία των οφειλετών εντός 30 ημερών και χωρίς επιπλέον χρέωση του οφειλέτη. Σ..... (08/06/2018)

περισσότερα »

Grow your Business - Δωρεάν Σεμινάριο στη Λαμία 13 Ιουν 2018

..... (24/05/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (07/06/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας- Τεύχος Μαίου 2018

Δείτε το Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας- Τεύχος Μαίου 2018, στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (06/06/2018)

περισσότερα »

Νέα Προκήρυξη ΕΣΠΑ - Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός

Η Δράση στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μεσαίων επιχειρήσεων, επενδύοντας στον παραγωγικό εκσυγχρονισμό τους και την υιοθέτηση συστημάτων τυποποίησης & πιστοποίησης.   Προϋπολογισμός Δράσης 150 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.     Δικαιούχοι της Δράσης Υφιστάμενες Μεσαίες Επιχειρήσεις οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλ..... (04/06/2018)

περισσότερα »

Νέα Προκήρυξη ΕΣΠΑ - Ψηφιακό Άλμα

Η Δράση στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.   Προϋπολογισμός Δράσης 50 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.   Δικαιούχοι της Δράσης Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:   έχουν κλείσει τουλάχιστον δυο (2) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας μέχρι τις 31.12.2017 διαθέτουν έναν (1) το..... (04/06/2018)

περισσότερα »

Νέα Προκήρυξη ΕΣΠΑ - Ψηφιακό Βήμα

Η Δράση στοχεύει στην ψηφιακή αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Προϋπολογισμός της Δράσης 50 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας. Δικαιούχοι της Δράσης Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:   έχουν κλείσει τουλάχιστον δυο (2) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας μέχρι τις 31.12.2017, διαθέτουν έναν τουλάχιστον..... (04/06/2018)

περισσότερα »

Ωφελημένοι οι καταναλωτές από τις υπηρεσίες πληρωμών

Πρόκληση για τις τράπεζες αποτελεί η ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της δεύτερης ευρωπαϊκής οδηγίας για τις υπηρεσίες πληρωμών (PSD2). Με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, θα μπορούν πλέον επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες πληρωμών, όπως η ελληνική Viva, να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών των πελατών τους, εφόσον αυτοί δώσουν τη δική τους έγκριση. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων που θα προσφέρουν εξατομικευμένε..... (03/06/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: «Παραστράτησε» μία στις δύο επιχειρήσεις το α' τρίμηνο το 2018

Tα διαφυγόντα έσοσδα που αποκαλύφθηκαν από τους ελέγχους παρουσίασαν στο ίδιο διάστημα αύξηση 217% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ανέρχονται στα 21,8 εκατ ευρώ. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο αριθμός των επιχειρήσεων με παράβαση κατά το Α΄ τρίμηνο του 2018 ανήλθαν σε 2.409 έναντι 1.451 του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 66,01%. Σημειώνεται ότι, σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο του 2017, παρουσι..... (03/06/2018)

περισσότερα »

Σεμινάριο με θέμα: “ Social Media Marketing in Russia"

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στο σεμινάριο με θέμα: “ Social Media Marketing in Russia”, που διοργανώνει στις 4 Ιουνίου 2018, στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών (Σοφοκλέους  & Πεσματζόγλου 1, Αθήνα). Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια του επίσημου Έτους Τουρισμού  Ελλάδας- Ρωσίας 2017/2018 και στοχεύει στην ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων, κυρίως τουριστικών αλλά και από άλλους κλάδους, προκειμένου να γίνεται  αξιοποίηση και ορθή χρ..... (03/06/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην Αταλάντη την Τετ. 6 Ιουνίου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ   Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να παρευρεθούν στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λοκρών – Πλ. Δημαρχείου 1 στην Αταλάντη, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00 μ.μ. όπου θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:    1)       Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 4/28-3-2018 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.  ..... (01/06/2018)

περισσότερα »

Εκδήλωση για την αναθέρμαση των σχολικών Συνεταιρισμών το Σάββατο 2 Ιουνίου

..... (31/05/2018)

περισσότερα »

Εκδήλωση με θέμα: "Γενική-Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση - Μια βιωματική Εκπαίδευση Υποστηρικτικές - Θεραπευτικές Δομές"

..... (31/05/2018)

περισσότερα »

Capital Controls: Mε νέα ΠΝΠ διπλασιάζεται το όριο ανάληψης

«Πράσινο φως» από το Συμβούλιο Συστηματικής Ευστάθειας, έλαβε χθες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Capital Controls, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η αύξηση και πιο συγκεκριμένα ο διπλασιασμός στην ανάληψη μετρητών ανά φυσικό πρόσωπο και ανά λογαριασμό εντός Ιουνίου. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ άμεσα. Να σημειωθεί πως με τη νέα απόφαση θα αυξηθεί το ποσό, σε ευρώ ή ξένο νόμισμα, που ..... (31/05/2018)

περισσότερα »

Ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης στο 2,3% για το 2019 προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Περαιτέρω ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης στο 2,3% για το 2019, προβλέπει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές των οικονομιών των χωρών-μελών του. Στην έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2% φέτος και στο 2,3% το 2019 από 1,3% το 2017, με μοχλό τις εξαγωγές, που έχουν ενισχυθεί από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της εξωτερικής ζήτησης. Παράλληλα, προβλέπει ότι θα συνεχισθ..... (31/05/2018)

περισσότερα »

8 νέες e-εφαρμογές για τη φοροδιαφυγή απο την ΑΑΔΕ

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του επιχειρησιακού σχεδίου της ΑΑΔΕ για το 2018 έρχονται παρεμβάσεις "ηλεκτρονικού τύπου" για σειρά από συναλλαγές και πεδία φορολόγησης. Ειδικότερα έχει δρομολογηθεί η δημιουργία:-ηλεκτρονικής εφαρμογής για την παρακολούθηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων μέσω διαδικτυακών πλατφορμών διαμοιρασμού (π.χ. AirBnB). Οι φορολογικές αρχές θα παρακολουθούν μέσω της εφαρμογής και των στοιχείων που θα δηλώνουν σε αυτήν οι ιδιοκτήτες τη σχετική δραστηριότητα κα..... (29/05/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 29-5-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/05/2018)

περισσότερα »

Αλλαγές στις εκπτώσεις από το υπουργείο Οικονομίας

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας την προηγούμενη εβδομάδα συζητήθηκε το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η γενική γραμματεία Εμπορίου για το νομικό πλαίσιο των προσφορών και εκπτώσεων και αποφασίστηκε η αποστολή του στις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους, όπως επίσης και σε επιλεγμένο δείγμα επιχειρήσεων του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Αποφασίστηκε επίσης, κατά την απάντηση της ΕΣΕΕ στη γενική Γραμματεία Εμπορίου, να επισημα..... (29/05/2018)

περισσότερα »

Επιχειρηματική Αποστολή στη SUMMER FANCY FOOD στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Συνημμένα σας αποστέλλουμε τα ενημερωτικά έγγραφα που αφορούν στην επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO στην έκθεση SUMMER FANCY FOOD της Νέας Υόρκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουνίου και προκειμένου να σκεφτείτε το ενδεχόμενο συμμετοχής σας.   Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή/και διευκρίνιση.   Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.     Με εκτίμηση,   Sevi KaffaProject Manager 154 Egnatia str, 54636 The..... (24/05/2018)

περισσότερα »

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Get ready for Japan”

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας πρόκειται να οργανώσει εκπαιδευτική αποστολή στελεχών επιχειρήσεων στην Ιαπωνία με σκοπό την την κατανόηση και εκπαίδευση στην ιαπωνική κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα με τίτλο “GetreadyforJapan” αποτελείται από διαλέξεις, εξέταση συγκεκριμένων εταιρικών περιπτώσεων, τακτική διαπραγματεύσεων, κ.λ.π.   Ημ/νίες αποστολής:         19-30/11/2018 Προθεσμία αίτησης:         Πέμπτη, 21/6/2018 ..... (24/05/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Δείτε το Δελτίο Τύπου της Κοινωνικής Συμμαχίας στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (24/05/2018)

περισσότερα »

Αναρτήθηκε το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου - Τι προβλέπει

Αναρτήθηκε τα ξημερώματα στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το κείμενο του Επικαιροποιημένου Μνημονίου, με ημερομηνία 23 Μαΐου. Τα βασικά στοιχεία: - Δέσμευση της Ελλάδας για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως και το τέλος του 2022, χωρίς τον παραμικρό αστερίσκο   - Δέσμευση για διαρκή εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων για πολλά χρόνια με συνδρομή τεχνικής βοήθειας από δανειστές - Διατήρηση της ρήτρας που δίνει το δικαίωμα στο ΔΝΤ να φέρει ένα χρόνο νωρίτερα τη μείωση του αφορο..... (24/05/2018)

περισσότερα »

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 και ώρα 17:00, συνεδρίασε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Εύβοιας, στην Χαλκίδα. Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Κυρίτσης και ο κ. Νικόλαος Ζιάκας μέλος του Δ.Σ. Στην συνεδρίαση παρέστησαν επίσης η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Βασίλειος Αυγερινός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης κα..... (23/05/2018)

περισσότερα »

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ρύθμιση -ανάσα για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σε ρύθμιση χρεών που έχουν δημιουργήσει μέχρι και το τέλος του 2017 θα μπορούν να ρυθμίσουν μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετά τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν και προωθεί η κυβέρνηση. Εντός των επόμενων ημερών θα θεσμοθετούν οι νέες ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών δίνοντας «ανάσα» σε υπερχρεωμένους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Με τη διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και με τα νέα όρια που θα τεθούν θα μπορεί να..... (23/05/2018)

περισσότερα »

Φόροι και εισφορές «τρώνε» το 60% του εισοδήματος

Σε ακόμη πιο ασφυκτικό κλοιό φόρων και εισφορών θα βρεθούν το 2019 πάνω από 1,4 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες (δικηγόροι, μηχανικοί, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι κλπ). Τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν στο κράτος σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές φθάνουν ή ακόμη και ξεπερνούν το 60% του εισοδήματός τους. Το κοκτέιλ των επιβαρύνσεων γίνεται εκρηκτικό για τους επαγγελματίες με τη νέα αύξηση των εισφορών έως 18%. Οι επιβαρύνεις δεν έχουν τέλος για τον κλάδο των επαγγελματιών αφού..... (22/05/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΕΣΕΕ για την κίνηση της αγοράς κατά τις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις 2018

Δείτε το ΔΤ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (22/05/2018)

περισσότερα »

Ποιες φοροελαφρύνσεις προβλέπουν τα «αντίμετρα»

Ωφελημένοι περισσότερο από όλους τους άλλους φορολογούμενους θα είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους, από την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών φορολογικών «αντιμέτρων» του ν. 4472/2017, τα οποία προβλέπουν τη μείωση του κατώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%, την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα ετήσια εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ και ..... (21/05/2018)

περισσότερα »

Δύο νέα προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εντός της εβδομάδας.Τα προγράμματα αφορούν στην υποστήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων τόσο για τα πρώτα τους ψηφιακά βήματα όσο και για την ψηφιακή τους αναβάθμιση με πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης για την έναρξή τους την 25η Μαΐου.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικ..... (21/05/2018)

περισσότερα »

Αγρότες: Τι αλλάζει στην ασφάλιση και τις συντάξεις

Με μια τριπλέτα ρυθμίσεων ολοκληρώνεται το εντελώς νέο τοπίο για την ασφάλιση και την συνταξιοδότηση των αγροτών : Το κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών είναι σημαντικά μειωμένο έως και 30%. Ρυθμίζεται με το νέο νομοσχέδιο η άμεση έναρξη της ασφάλισης με Απογραφικό Δελτίο Από το 2019 οι αγρότες δεν θα συνταξιοδοτούνται κάθε Ιούλιο αλλά από τον μήνα που κλείνουν το όριο ηλικίας όπως όλοι οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι. 1. Το κόστος αναγνώρισης οφειλόμενου χρόνου στον πρώην κλάδο Πρόσθετης Α..... (21/05/2018)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Δείτε την επιστολή του Προέδρου προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (18/05/2018)

περισσότερα »

Η Αγορά Ελαιολάδου στη Γαλλία

Δείτε την σχετική έρευνα στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (18/05/2018)

περισσότερα »

Κατασχέσεις και άνοιγμα θυρίδων σχεδιάζει η ΑΑΔΕ

Σκληρά και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.Τα νέα μέτρα θα αφορούν έξι στους 10 φορολογουμένους και σχετίζονται με κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων.Τα νέα μέτρα θα αφορούν έξι στους 10 φορολογουμένους και σχετίζονται με κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείωνΟι κατασχέσεις υπολογίζεται ότι εντός του 2018 θα επεκταθούν σε επιπλέον 150.000 με 200.000 φορολογουμένους που χρωστ..... (17/05/2018)

περισσότερα »

Τα σημεία- κλειδιά στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Τα μέτρα, που έχουν ληφθεί και τα βήματα, που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και την άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων περιγράφει το Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων του υπουργείου Οικονομίας. Οι πιο σημαντικές δράσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι οι ακόλουθες:   α) Στις αρχές Απριλίου 2018 ενεργοποιήθηκε ο 2ος κύκλος των υποβολών των αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα του Ν.4399/2016, «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» και «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Ε..... (17/05/2018)

περισσότερα »

Φόρος 2% σε smartphones, tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Πάνω από 65 εκατ. οι ετήσιες επιβαρύνσεις των καταναλωτών από το ψηφιακό τέλος, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας   Οι χειρότεροι φόβοι της αγοράς τεχνολογικών προϊόντων επιβεβαιώθηκαν χθες. Η κυβέρνηση έφερε τροπολογία με την οποία επιβεβαιώνει την επιβολή εφάπαξ «εύλογης αμοιβής» 2% στις συσκευές υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων, σε όλα τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones).Ο ίδιος φόρος υπέρ τρίτων επιβάλλεται και στα tablets και στου..... (16/05/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 16-5-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/05/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Μαζικές εντολές ελέγχων αλλά και κίνητρα

«Ραντεβού» με την εφορία θα έχουν τον τρέχοντα μήνα επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Η ΑAΔΕ αρχίζει από την τρέχουσα εβδομάδα την αποστολή επιστολών, ταυτόχρονα με εντολή ελέγχου, στους υπόχρεους που έχουν ανοιχτές υποθέσεις προκειμένου να τις κλείσουν άμεσα, στο πλαίσιο σχεδίου αφενός μεν για απεγκλωβισμό των εφοριών από βάρη του παρελθόντος, αφετέρου δε για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και τη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού. Με βάση τις..... (15/05/2018)

περισσότερα »

Έως 60 εκατ. ευρώ η "τρύπα" στην υπόθεση ΕΛΤΑ - ΔΕΗ

Πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί φαίνεται ότι έχει αποκτήσει η υπόθεση της παρακράτησης από τα ΕΛΤΑ των χρημάτων καταναλωτών από πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων της ΔΕΗ, η "τρύπα" που έχει δημιουργηθεί από τη μη απόδοση των χρημάτων πληρωμένων λογαριασμών από τα ΕΛΤΑ, είναι μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις και αναφορές, που έκαναν λόγο για παρακράτηση περίπου 20 εκατ. ευρώ, και φτάνει τα 60 εκατ. ευρώ.Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι..... (15/05/2018)

περισσότερα »

Δεύτερος γύρος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο

Από την 1η Μαΐου οι πλειστηριασμοί και για χρέη στο Δημόσιο γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά και η πλατφόρμα eauction ανοίγει αύριο για δεύτερη φορά με προγραμματισμένους τρεις πλειστηριασμούς εκ των οποίων ο ένας τέθηκε σε αναστολή. Ειδικότερα για αύριο έχουν αναρτηθεί ο πλειστηριασμός  βιομηχανικού κτιρίου 5.000 τμ στον Ωρωπό Αττικής σε οικόπεδο επί της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας συνολικής έκτασης 24.753 τμ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 982.000 ευρώ ενώ το χρέη της οφειλέτιδος εταρείας ε..... (15/05/2018)

περισσότερα »

Νέος φορέας για τη στήριξη των ΜμΕ

Τη δημιουργία ενός νέου φορέα, ο οποίος θα σταθεί αρωγός στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προωθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας έχει δρομολογήσει τη δημιουργία μιας συνεκτικής δομής δημόσιου συμφέροντος, για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Πρόκειται γ..... (13/05/2018)

περισσότερα »

Απλούστευση του νόμου Κατσέλη σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Δραγασάκη

Σειρά θεμάτων συζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με εκπροσώπους της Ένωσης Τραπεζών – Αντικείμενο συνάντησης η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, τα «κόκκινα» δάνεια και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία   Η ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, τα «κόκκινα» δάνεια, ο νόμος Κατσέλη, αλλά και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Η συνάν..... (13/05/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής ενδικοφανών προσφυγών

Ξεκίνησε σήμερα πιλοτικά, η ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανών προσφυγών και αιτημάτων αναστολής ενώπιον της Δ.Ε.Δ. για πράξεις που έχουν εκδοθεί από τις ΔΟΥ α) Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (Φ.Α.Ε.) Αθηνών, β) Χολαργού, γ) Ψυχικού, δ) Αμπελοκήπων και ε) Ιωνίας Θεσσαλονίκης. Η σχετική δυνατότητα παρέχεται εναλλακτικά στον φορολογούμενο, ο οποίος εξακολουθεί να μπορεί, αντί της ηλεκτρονικής υποβολής, να καταθέτει χειρόγραφα την ενδικοφανή προσφυγή του στην αρχή που εξέδωσε την προσβαλλόμενη πρ..... (10/05/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου της ΚΕΕΕ: Τροποποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας στα σημεία που χρήζουν βελτίωσης

Δείτε το δελτίο τύπου της ΚΕΕΕ περί της τροποποίησης της επιμελητηριακής νομοθεσίας στα σημεία που χρήζουν βελτίωσης, στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/05/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση: Θα τα κάνουμε… Θάλασσα/ Καλοκαίρι στη Στερεά

..... (09/05/2018)

περισσότερα »

Εκρηκτική αύξηση στη χρήση καρτών στην Ελλάδα

Εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης εμφανίζει η χρήση των καρτών στην ελληνική αγορά μετά την επιβολή των capital controls το καλοκαίρι του 2015 και τους συνεπακόλουθους περιορισμούς στις αναλήψεις μετρητών. Τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Mastercard δείχνουν ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2017, ο αριθμός των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα σχεδόν διπλασιάστηκε (+93%), ενώ η αξία τους σημείωσε την ίδια περίοδο άνοδο 45%, μετά το +70% του 2016.   Οι καταναλωτές κάνουν χρήση των καρτών τους σε ..... (09/05/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 7-5-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (07/05/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 7-5-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (07/05/2018)

περισσότερα »

«Αδειάζει η κλεψύδρα» για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων - Τελευταία ευκαιρία πριν τα πρόστιμα

Σήμερα ολοκληρώνεται ο δεύτερος έλεγχος και μαζί κλείνει και άμεσα θα σταλούν τα ραβασάκια με το πρόστιμα στους ιδιοκτήτεςΟι ιδιοκτήτες μηχανών και αυτοκινήτων θα πρέπει σήμερα ή το πολύ μέσα στις επόμενες μια δυο μέρες να τα ασφαλίσουν για να γλιτώσουν τα πρόστιμα που προβλέπονται. Τα πρόστιμα: Μηχανές ως 250 κυβικά: 100 ευρώ   Αυτοκίνητα μηχανές 250 ως 1.000 κυβικά: 200 ευρώ Αυτοκίνητα και μηχανές άνω των 1.000 κυβικών: 250 ευρώ..... (07/05/2018)

περισσότερα »

«Καμπανάκι» για την ιδιωτική κατανάλωση

Για 4η φορά μέσα σε περίπου έναν χρόνο θα υποχρεωθεί η ελληνική πλευρά να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την πορεία της ιδιωτικής κατανάλωσης τόσο για τη φετινή χρονιά όσο και για το 2019. Η αγοραστική δύναμη ειδικά των νοικοκυριών αναδεικνύεται μέχρι τώρα σε «βαρίδι» για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, συγκρατώντας τον ρυθμό ανάπτυξης σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί προ 12μήνου. Ολοένα και δυσμενέστερες γίνονται οι προβλέψεις και των διεθνών οργανισμών ..... (07/05/2018)

περισσότερα »

Με "κομμένη την ανάσα" οικονομία και καταναλωτές

Η Ελλάδα άγγιξε και ξεπερνά τα όρια και τις αντοχές της οικονομίας. Βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση εδώ και οκτώ χρόνια και φυσικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αναγκαίας αλλά και απαιτούμενης ανάπτυξης.Δεν μπορεί να βγει από τον θανατηφόρο κύκλο της αδράνειας με άμεσο θύμα την ίδια την κοινωνία. Τόσο η μεσαία τάξη όσο και οι πιο αδύνατες ομάδες του πληθυσμού «στενάζουν» από το βάρος των μέτρων και αναμένουν χωρίς πολλές ελπίδες καλύτερες… ημέρες. Το «μαρτύριο» της συνεχούς..... (03/05/2018)

περισσότερα »

Δάνεια μέχρι 1,5 εκατ. σε μικρομεσαίες για επενδύσεις ή κεφάλαιο κίνησης - Επιδοτούμενο το 40% του επιτοκίου

Πρόσκληση προς τις τράπεζες ώστε να συστήσουν από κοινού το μεγαλύτερο έως σήμερα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, απηύθυνε χθες το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και επονομάζεται «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση», μέσω των δύο υποπρογραμμάτων του θα χορηγεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δάνεια επενδυτικού σκοπού ή κεφαλαίου κίνησης ύψους έως 1,5 εκατ. ευρώ, με το 40% του επιτοκίου να είναι επιδοτούμενο. Στόχος του ΕΤΕΑΝ κα..... (03/05/2018)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ "ΦΡΟΝΤΙΖΩ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (01/05/2018)

περισσότερα »

5η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΦΩΚΙΔΑΣ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σας ενημερώνει για την «5η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» που πραγματοποιείται στο Γαλαξίδι Φωκίδας. Πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει ως πρωταρχικό στόχο να αναδείξει την πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου μας, αλλά και να συγκεντρώσει τις παραδοσιακές συνταγές της Ρουμελιώτικης κουζίνας, όπως αυτές έχουν διασωθεί από γενιά σε γενιά. Όσοι παραγωγοί επιθυμούν θα μπορούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους και εφόσον τηρούνται οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθ..... (01/05/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 & ώρα 18:30 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων. (Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 & ώρα 18:30 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας-Όθωνος 3, Λαμία-). Με βάση το Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων που ψηφίσθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2016, οι επιχειρήσεις που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα οφείλουν έως τις 25 Μαΐου 2018 να προσαρμο..... (30/04/2018)

περισσότερα »

Θεματική Ημερίδα Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή (Φιστίκι, Καρύδι, Αμύγδαλο, Όσπρια, Γαλακτοκομικά) στη Λαμία 5 Μαίου '18

Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (30/04/2018)

περισσότερα »

Στα εγκαίνια της 5ης Έκθεσης IQ που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Κύριος στόχος της  Έκθεσης ήταν η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από μια διαρκή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά. Στα εγκαίνια της 5ης Έκθεσης PatrasIQ που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Απριλίου παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης ..... (30/04/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Συνεδριακού Κέντρου «Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα, την Τετάρτη 2 Μαίου 2018 και ώρα 18:00

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να παρευρεθούν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα, την Τετάρτη 2  Μαίου 2018  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Τοποθετήσεις εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων της ευρύτερης περιοχής Δήμου Μακρακώμης επί προβλημάτων που τους απασχολούν.   2)       Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος της Λέσχης Μοτοσικλετισ..... (30/04/2018)

περισσότερα »

«Ανάσα» για 150 χιλιάδες ασφαλισμένους που κινδυνεύουν με κατάσχεση

Ρυθμίσεις-ανάσα για περισσότερους από 150.000 ασφαλισμένους που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις φέρνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών, ο αρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος θα καταθέσει, σύμφωνα με τη RealNews, διάταξη στη Βουλή με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα διαγραφής οφειλών που είχαν βεβαιωθεί πριν από τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για όσους ασφαλισμένους βρ..... (30/04/2018)

περισσότερα »

Ρύθμιση αγροτικών χρεών εν όψει

Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αρχίσει να εφαρμόζεται ρύθμιση για τα αγροτικά χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες, με το «κούρεμα» του κεφαλαίου να φτάνει μέχρι και το 60% και την αποπληρωμή τις 120 δόσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης έχει ζητήσει εντός του Μαΐου να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών αγροτών προς εφορία για εισόδημα, ΦΠΑ κλπ., για ασφαλιστικές εισφορές του ..... (30/04/2018)

περισσότερα »

Αγρότες: «Δώρο» 67ων γενεθλίων η έξοδος στην σύνταξη, νέα ρύθμιση για την ασφάλιση

Με διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, θα δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες για άμεση έναρξη ασφάλισης, με κατάρτιση μόνιμου απογραφικού δελτίου. Πρόκειται για ρύθμιση που ακουμπά ειδικές κατηγορίες αγροτών, οι οποίοι δεν είχαν υποχρέωση έναρξης επαγγέλματος στην εφορία, λόγω χαμηλού εισοδήματος (μικρές καλλιέργειες κ.λπ.). Η διάταξη προβλέπει δυνατότητα υποβολής αίτησης στον ΕΦΚΑ, ώστε να γίνεται άμεσα η έναρξη ασφάλισης, ενώ ο φορέας μπορεί να ανατρέξει έως και 5 ..... (30/04/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Οδηγίες για την εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο

Κατάλογο ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με τις οφειλές προς την εφορία και γενικά το δημόσιο, τις οποίες οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Συγκεκριμένα, με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ παρέχονται διευκρινίσεις, όχι μόνο για τις κατηγορίες των οφειλών που εξοφλούνται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων ή των ΕΛΤΑ, αλλά και για τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό, καθώς και για το πώς μπορεί να αποφευχθεί η καταβολή προ..... (26/04/2018)

περισσότερα »

Σχέδιο για φορολογική «ανάσα» σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Το υπερπλεόνασμα-μαμούθ που ανέρχεται στο 4,2% του ΑΕΠ διευρύνει σημαντικά το περιθώριο κινήσεων προς την κατεύθυνση ανακούφισης των στρωμάτων που επλήγησαν από την κρίση. Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας σχεδιάζουν μειώσεις φόρων εισοδήματος, κατανάλωσης και ακινήτων, διορθωτικές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, ρυθμίσεις με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, μέτρα ανακούφισης για τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους εργαζόμενους. Ορισμένα έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς στο πλαίσιο..... (26/04/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Δ. Λαμιέων ως τιμώμενος Δήμος στην έκθεση διακοπών & τουρισμού 2nd Greek Travel Show 2018

Δείτε σχετική επιστολή του Δημάρχου Λαμιέων στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (24/04/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 24-4-2018

Δείτε Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (24/04/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 24-4-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμοί στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (24/04/2018)

περισσότερα »

3o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 5 ΔΙΜΕΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ | Πέμπτη 10 Μαϊου

..... (24/04/2018)

περισσότερα »

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών τ. ΟΕΚ

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (23/04/2018)

περισσότερα »

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ

Δείτε την 1η τροποποίηση 2ης πρόσκλησης νέων γεωργών στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (23/04/2018)

περισσότερα »

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Δείτε την ανακοίνωση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (23/04/2018)

περισσότερα »

Η εφορία βάζει στο μάτι τις αναρτήσεις σε Facebook και Instagram

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν όσοι χρησιμοποιούν τα social media για προώθηση προϊόντων, αλλά επίσης κάνουν επίδειξη πλούτου στις φωτογραφίες που ανεβάζουν σε Facebook, Instagram και Twitter, ενώ συγχρόνως οι φορολογικές τους δηλώσεις δεν μπορούν να το υποστηρίξουν.Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο της προσπάθειας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, έχει αρχίσει να καταγράφει πρακτικές που χρησιμοποιούνται μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, οι ..... (23/04/2018)

περισσότερα »

Προωθείται ρύθμιση για διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών στον ΟΑΕΕ

Η διάταξη αναφέρεται σε περιπτώσεις, για τις οποίες έχει διαπιστωθεί εύλογη αμφιβολία περί της υποχρέωσης υπαγωγής η μη στην ασφάλιση, π.χ. λόγω δυσχερώς ερμηνευμένων νομικών ζητημάτων   Διάταξη που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες ασφαλισμένους τους οποίους «κυνηγούσε» επί χρόνια ο πρώην ΟΑΕΕ προωθεί στη Βουλή ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Η διάταξη θα προβλέπει τη διαγραφή οφειλών και απαλλαγή από πρόσθετες επιβαρύνσεις, για χρέη τα οποία είχαν βεβαιωθεί πριν από τη λ..... (23/04/2018)

περισσότερα »

Δεσμεύσεις Πιτσιλή για ανάσα σε συνεπείς επιχειρήσεις - Έρχεται το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής

Aνάσα για χιλιάδες φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες η εφορία έχει προχωρήσει στη δέσμευση και κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών τους πρόκειται να δώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ προωθείται από την ΑΑΔΕ και το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής. Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο Αthens Tax Forum του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπου τα dikaiologitika.gr έδωσαν το παρών και ήταν χορηγός του συνεδρίου, ανακοίνωσε ότι προωθείται..... (20/04/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 20-4-2018

Δείτε Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (20/04/2018)

περισσότερα »

"Ανόπαια Ατραπός" 2018

Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζει το promotrailerτου αγώνα «Ανοπαία Ατραπός» ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο Καλλίδρομο όρος με τερματισμό τον χώρο των Θερμοπυλών. Με αυτό τον τρόπο δίνεται ευκαιρία στους επίδοξους συμμετέχοντες να πάρουν μια πρώτη γεύση του αγώνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, το τεχνικό τερέν με τις εναλλαγές κλίσεων, το πνεύμα της άμιλλας αλλά ιδιαίτερα το μεγαλείο του χώρου, στον οπ..... (19/04/2018)

περισσότερα »

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Οι αποδείξεις με πλαστικό χρήμα - Απο του χρόνου ξεχωριστές για συζύγους

Αυτό προβλέπεται στο έντυπο Ε1 που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ για φέτος οι σύζυγοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν από κοινού φορολογική δήλωση. Παράθυρο για την κάλυψη του αφορολογήτου ορίου χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο όριο αποδείξεων με πλαστικό χρήμα υπό τον κίνδυνο του ελέγχου ανοίγει η απόφαση για τη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.   Στον πίνακα 7 της φετινής δήλωσης όπου οι φορολογούμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τους κωδικούς 049-050 όπου αναγρ..... (18/04/2018)

περισσότερα »

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ»

Ενεργοποιείται εκ νέου από σήμερα, Τρίτη, 17 Απριλίου, η δυνατότητα επεξεργασίας αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης 13.881 ενδιαφερόμενοι που έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αλλά δεν εχουν οριστικοποιήσει την υποβολή.Επιπλέον αυτών, μέχρι την Παρασκευή είχαν υποβληθεί οριστικά 42.035 αιτήσεις. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεδομένης ..... (17/04/2018)

περισσότερα »

Χωρίς εισφορές το εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα αλλά με πλαφόν

Όπως ορίζεται στο εξής, όσοι αποκτούν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα το οποίο δεν υπερβαίνει τα 4.923,12 ευρώ ετησίως δεν θα χρειάζεται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Το μέτρο αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες είτε δημόσιοι υπάλληλοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούμενοι.   Όλες λοιπόν οι κατηγορίες εργαζομένων θα μπορούν να δηλώνουν το εισόδημα από την εργασία τους, μαζί με το εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα. Θα καταβάλλουν..... (17/04/2018)

περισσότερα »

1η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών στην Κίνα

Ο οργανισμός  Enterprise Greece, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και της αύξησης των Ελληνικών εξαγωγών, έχει αναλάβει να διοργανώσει την  εθνική συμμετοχή,  στην «1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών στην Κίνα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη, από 5 έως 10 Νοεμβρίου 2018. Στόχος της «1st CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO»  είναι η δημιουργία νέων καναλιών συνεργασίας με χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την Κίνα πιο ανοιχτή ..... (16/04/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τοποθέτηση κουπαστής σκάλας

Παρακαλούμε δείτε την προκήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/04/2018)

περισσότερα »

Η ώρα των αποφάσεων για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Με τον σκληρό πυρήνα των κόκκινων δανείων, τα επιχειρηματικά δάνεια, βρίσκονται αντιμέτωπες οι τράπεζες, οι οποίες καλούνται να πάρουν γενναίες αποφάσεις σε σχέση με την τύχη εκατοντάδων μικρών, μεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων, αμφίβολης βιωσιμότητας. Τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών ανοιγμάτων που είναι σε καθυστέρηση και η δυσκολία στη διαχείρισή τους δεν είναι μόνο ο τεράστιος όγκος των καθυστερήσεων, αλλά και η ανεπάρκεια των προβλέψεων που ε..... (15/04/2018)

περισσότερα »

Εξαμηνιαία έρευνα ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ: Ούτε νέα «λουκέτα», αλλά ούτε νέα εμπορικά…

Υποχώρηση των κλειστών καταστημάτων στην Αθήνα και οριακή αποκλιμάκωση στις άλλες αγορές, σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (-0,41%), διαπιστώνει η τελευταία έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ. Η μείωση αυτή συμβάλει στη γενική διόρθωση της εικόνας του συνόλου των αγορών, η οποία και αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη που έχει καταγραφεί από το ΙΝΕΜΥ. Ειδικότερα, οι κύριες καταγραφές των αναλυτών συντείνουν  στα εξής: Σημαντική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην αγορά ..... (15/04/2018)

περισσότερα »

Περνούν με επιτυχία το stress test οι τέσσερις συστημικές

Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει το stress test για τις εγχώριες τράπεζες, καθώς από τις επαφές που είχαν οι διοικήσεις των τραπεζών με την ΕΚΤ και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) την περασμένη Τετάρτη, εδραιώνεται η πεποίθηση ότι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες –Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς– ολοκληρώνουν με επιτυχία τη δοκιμασία. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, όλες οι τράπεζες περνούν την άσκηση προσομοίωσης, και με βάση το δύσκολο, δυσμενές, σενάριο του stress test, συμπεριλαμ..... (15/04/2018)

περισσότερα »

Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο: Σε κρίση οι ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις- Εκκληση να σταματήσουν οι εντάσεις

Κραυγή απόγνωσης για τις ελληνουτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα διέρχονται από μεγάλη κρίση εκφράζει το Ελληνο-τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Ελληνα πιλότου. Το επιμελητήριο κάνει έκκληση προς την ηγεσία της Τουρκίας να σταματήσει να προκαλεί την Ελλάδα αλλά και τη ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη διγλωσσία των στελεχών της, που προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο επιχειρηματικό κλίμα και  να προστατέψει την οικονομία από..... (13/04/2018)

περισσότερα »

Τι ισχύει με τους κακοπληρωτές ενοικιαστές - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οπως επισημαίνει, η μη πληρωμή μισθωμάτων από μερίδα των ενοικιαστών, και ιδιαίτερα από εκείνους που κατά σύστημα δυστροπούν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, ήταν και είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, και ένα πρόβλημα χωρίς λύση για τους ιδιοκτήτες που πέφτουν θύματά τους.   Τις προηγούμενες δεκαετίες η αποχώρηση ενός ενοικιαστή που άφηνε πίσω του μεγάλες οφειλές ενοικίων, ήταν μια πράξη χωρίς καμιά ουσιαστική συνέπεια εναντίον του. Η διαδικασία αποβολής του βραδυκίνητη, η εκχώρηση μισθ..... (13/04/2018)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» του αναπτυξιακού νόμου

Τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 ενεργοποίησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το τρέχον έτος ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2018, εκτός και αν ο διαθέσιμος προϋπολογισμός εξαντληθεί νωρίτερα.   Στις μορφές ενίσχυσης όσον αφορά το καθεστώς «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» περιλαμβάνονται η επιχορήγηση, η επιδότη..... (13/04/2018)

περισσότερα »

ΔΝΤ για Ελλάδα: Και δορυφορική τεχνολογία κατά της φοροδιαφυγής

Στη συμβολή των τεχνολογιών ψηφιακής χαρτογράφησης στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σε χώρες όπως η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται η έκθεση «Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο» (Fiscal Monitor) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στο κεφάλαιο «Ψηφιακή Διακυβέρνηση» της έκθεσης γίνεται αναφορά στις νέες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία για τη φορολόγηση των ακίνητων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.  Όπως σημειώνεται, η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί χαρακτηριστικό π..... (12/04/2018)

περισσότερα »

Σε εστίαση και λιανεμπόριο οι περισσότερες από τις νέες επιχειρήσεις που ανοίγουν

Την ώρα που 250.000 επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο από το 2008 μέχρι σήμερα οι νεοεισερχόμενοι στο επιχειρείν επιλέγουν ως «γραμμή άμυνας» στην ανεργία τους κλάδους εστίασης και λιανικού εμπορίου. Τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών δείχνουν θετικό μεν το ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων ωστόσο οι περισσότερες που ανοίγουν είναι πολύ μικρές, κυρίως ατομικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και στο λιανικό εμπόριο. Mε πολύ μικρές, κυρίως ατομικές,..... (12/04/2018)

περισσότερα »

Με την κλίμακα των μισθωτών και οι περιστασιακά απασχολούμενοι

Με τις ευνοϊκές διατάξεις που ισχύουν για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα φορολογηθούν για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017 οι περιστασιακά απασχολούμενοι, σύμφωνα με διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις». Δηλαδή και γι’ αυτούς θα ισχύσει στο αφορολόγητο όριο των 1.900-2.100 ευρώ υπό προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, με διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνεται η ..... (12/04/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις προμήθειας υπηρεσιών Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Δείτε την προκήρυξη προμήθειας υπηρεσιών παρακολούθησης και υλοποίησης προγραμμάτων Ευρωπαικής Ένωσης, Εκθεσιακής Πολιτικής, διαγωνισμών νεανικής επιχειρηματικότητας κτλ ΕΔΩ Δείτε την προκήρυξη προμήθειας υπηρεσιών αναλυτή επιχειρησιακών και πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης ΕΔΩ..... (12/04/2018)

περισσότερα »

Τι αλλαγές φέρνει στον ΕΦΚΑ η απόφαση του ΣτΕ

Τους τόνους προσπαθεί να κατεβάσει το υπουργείο εργασίας αναζητώντας συμβιβαστική λύση μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό που προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών) με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές θεμελιώδεις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.Η νομοθετική παρέμβαση που επεξεργάζεται το υ..... (12/04/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 12-4-2018

Δείτε Προκηρύξεις και Διαγωνισμοί  στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (12/04/2018)

περισσότερα »

Ο ΣΕΠΕ διοργανώνει το Startups d.Day, στο πλαίσιο του digital economy forum 2018

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), στο πλαίσιο του digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε, στις 7 Μαΐου 2018, υλοποιεί το Startups d.Day, έναν σύγχρονο διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις.Στόχος του Startups d.Day είναι να αναδείξει και να βραβεύσει καινοτόμες ελληνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες αξιοποιούν την Ψηφιακή Τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία απευθύνονται στη διεθνή αγορά. ..... (11/04/2018)

περισσότερα »

Απαντήσεις για τους φόρους στα ενοίκια - Τι ισχύει για την δωρεάν παραχώρηση

Επιπλέον, τα εισοδήματα αυτά θα φορολογηθούν και με ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2,2% έως 10%, εφόσον οι φορολογούμενοι που τα απέκτησαν δηλώσουν για το 2017 συνολικά ποσά εισοδημάτων άνω των 12.000 ευρώ.   Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, εισόδημα από ακίνητη περιουσία είναι αυτό που προέρχεται από εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση, καθώς επίσης και το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ακινήτων ή από δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακινήτων σε τρίτους. Το εισόδημα αυτό μπορεί να ..... (10/04/2018)

περισσότερα »

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Πλησιάζει η ώρα που θα ανοίξει το Taxisnet - Ποιοι οι μεγάλοι χαμένοι

Στο έντυπο Ε1 που θα συμπληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι θα δουν ότι δίπλα στον κωδικό 049 έχει προστεθεί και ο κωδικός 050, ο οποίος αφορά τις δαπάνες με ηλεκτρονικό χρήμα που πραγματοποίησε το 2017 η σύζυγος ή το μέλος του συμφώνου συμβίωσης.   Οι τράπεζες έστειλαν ήδη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα στοιχεία για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που είχαν πέρυσι οι φορολογούμενοι προκειμένου να φορτωθούν στο Taxisnet στους κωδικούς 049-050. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όταν έρθει..... (10/04/2018)

περισσότερα »

Νέα απογοητευτικά στοιχεία για το ωρομίσθιο στην Ελλάδα – Στο μισό από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τους Έλληνες εργαζόμενους στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT). Συγκεκριμένα το ανά ώρα κόστος της εργασίας (μισθολογικό και μη μισθολογικό) ανήλθε στην Ελλάδα το 2017 στα 14,5 ευρώ την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι... 30,3 ευρώ. Μεταξύ των κρατών της ΕΕ το μικρότερο εργατικό κόστος είχαν η Βουλγαρία με 4,9 ευρώ, η Ρουμανία με 6,3 ευρώ, η Λιθουανία με 8 ευρώ, η Λετονία με 8,1 ευρώ, και η Ουγγαρία με 9,1 ε..... (10/04/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: «Φρένο» στις κατασχέσεις για οφειλές που βρίσκονται σε ρύθμιση

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν ήδη διερευνητικές συζητήσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να αρθούν οι σημερινές στρεβλώσεις του συστήματος και οι πολλές προϋποθέσεις που τίθενται για την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού.   Όπως αναφέρουν κύκλοι που μετέχουν στις συζητήσεις, εάν, για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία 10.000 ευρώ και δεν το εξυπηρετεί, θα επιδοθεί εντολή κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού. Εάν στον λογαριασμό υπ..... (05/04/2018)

περισσότερα »

Έρχεται ρύθμιση με 120 δόσεις – Ποιοι θα μπορέσουν να πάρουν ανάσα

Ανάσα αναμένεται να πάρουν χιλιάδες επαγγελματίες, με χρέη προς την εφορία τα ασφαλιστικά ταμεία, αμέσως μετά το Πάσχα. Θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους, έως και 120 δόσεις. Ωστόσο οι προϋποθέσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές και μόνο στην πράξη θα φανεί, εάν και εφόσον θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για αύξηση εσόδων από την μία και διευκόλυνση των επαγγελματιών από την άλλη. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για την υποβολή των αιτήσε..... (05/04/2018)

περισσότερα »

Παράταση έως 30-4-2018 για ανανέωση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Λήγει στις 30-4- 2018 η τελευταία προθεσμία που έχει δώσει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στους διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση ώστε να μπορέσουν να ανανεώσουν την Άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος καθώς και τα Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης που έχουν λήξει.           Η ανανέωση μπορεί να γίνει και από άλλο πρόσωπο, με την προσκόμιση: α) σχετικής εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής τους από Δημόσια Αρχή, β) Υπεύθυνης Δήλωσης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής και γ) της ταυ..... (05/04/2018)

περισσότερα »

Ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

..... (04/04/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου με Σεβασμιότατο κ. κ .Νικόλαο

Συνάντηση με το Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. κ. Νικόλαο είχε τη Μ. Τρίτη το πρωί ο Πρόεδρος και η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.     Επρόκειτο για μία εθιμοτυπική επίσκεψη, όπου με την αφορμή των Άγιων Ημερών ανταλλάχθηκαν ευχές για Καλή Ανάσταση.    Παράλληλα, αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για την προβολή και ανάπτυξη του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού του Νομού μας, συζητήθηκαν ενέργειες και παρεμβάσεις γύρω από συγκεκριμένα ζητήματα που συνδέονται με την το..... (04/04/2018)

περισσότερα »

Δ. ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ SIAL PARIS 25/10/2018

Δ. ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ SIAL  PARIS PARIS NORD VILLEPINTE, France,  21 – 25 /10/2018   Προϊόντα που προβάλλονται: Γενικά τρόφιμα, γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής & αρτοποιίας, κονσερβοποιημένα  προϊόντα, κατεψυγμένα προϊόντα, ποτά αλκοολούχα και μη .   Παρακαλούμε να ανοίξετε τα συνημμένα αρχεία για περισσότερες πληροφορίες και εφόσον ενδιαφέρεστε συμπληρώστε την αίτηση για συμμετοχή και επιστρέψτε την συμπληρωμένη στο k.anagnostopoulou@enterprisegreece.gov.gr..... (03/04/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Μαρτίου 2018

Δείτε το Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Μαρτίου 2018 στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/04/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 18-2-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/04/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 2-4-2018

. (02/04/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο παρόν στον 2ο Αγώνα Δρόμου - Ροδίτσα 2018

  Εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Φθιώτιδας από την θέση του Οικονομικού επόπτη, ο κ.Δημήτρης Ρίζος μαζί με το μέλος του Περιφερεικού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Στερεάς κ. Νικόλαο Ζιάκα παραβρέθηκαν καλεσμένοι  στον 2ο Αγώνα Δρόμου-Ροδίτσα 2018 και απένεμαν μετάλλια στους διακριθέντες αθλητές.  Η διοργάνωση του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου, είχε ως βασικό σύνθημα  το "Περπατώ - Τρέχω, Γνωρίζω τον τόπο μου”  και    πρωταρχικό σκοπό την προαγωγή ενός αθλητικού τρόπου ζωής. ..... (01/04/2018)

περισσότερα »

“Παγώνει” ο ΕΝΦΙΑ – Οι αντικειμενικές αξίες φέρνουν τα πάνω, κάτω – Το σενάριο για πλαφόν 20%

Τώρα οι αντικειμενικές αξίες φαίνεται ότι πάνε για... Ιούνιο - Η κυβέρνηση από κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πάει σε... πάγωμα - Αλαλούμ με τους φόρους των ακινήτων που καίνε τους πολίτες Το αλαλούμ συνεχίζεται στους φόρους των ακινήτων. Ο ΕΝΦΙΑ και όλοι οι άλλοι φόροι εξαρτώνται από τις αντικειμενικές αξίες και αυτές έχουν φέρει αναστάτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς προκύπτουν αυξήσεις ως και 60%, ποσοστό που έχει τεράστιο πολιτικό κόστος. Κάπως έτσι εξετάζονται σενάρια επί σεναρίων..... (30/03/2018)

περισσότερα »

Συμψηφισμός και ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΟΠΠΥ

Μέσω τροπολογίας του υπουργείο Ναυτιλίας "έρχονται" ο συμψηφισμός και η ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΟΠΠΥ. Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο Νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: «Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1794 και άλλες διατάξεις». Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, οι οφειλές των παρόχων υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ που εκκαθαρίζονται και προέρχονται από το μηχανισμό του μηναίου κλιμακωτού ποσοστού εκπτώσεων (rebate) και το μ..... (30/03/2018)

περισσότερα »

Ανατροπή στις συντάξεις! Χιλιάδες συνταξιούχοι δικαιούνται αύξηση – Ποιοι και πως μπορούν να πάρουν αναδρομικά χρήματα

Συντάξεις με σημαντικές αυξήσεις δικαιούνται δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι - Εγκύκλιος προβλέπει ότι τα χρήματα πρέπει να δοθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους - Με αίτηση στον ΕΦΚΑ οι συνταξιούχοι μπορούν να πετύχουν αύξηση 80% στα ποσά που λαμβάνουν - Μητέρες με ανήλικο, συνταξιούχοι με λίγα ένσημα και όσοι παίρνουν σύνταξη χηρείας θα πάρουν αναδρομικά - Δείτε αναλυτικά ποιοι δικαιούνται χρήματα και τα ποσά που θα λάβουν σε πίνακες Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που πήραν συντάξει..... (30/03/2018)

περισσότερα »

Αχτσιόγλου: Μείωση προστίμου για πρόσληψη αδήλωτου εργαζομένου

Ένα από τα ζητήματα που εξετάζονται διεξοδικά, στο πλαίσιο του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, είναι και αυτό του προστίμου για την αδήλωτη εργασία, δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης 93,4. Η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι σχεδιάζεται μία αλλαγή της αρχιτεκτονικής του, δηλαδή μία συνολική αλλαγή της λογικής του: από την αμιγώς εισπρακτική σε μία λογική περισσότερης δικαιοσύνης προς τον αδήλωτο εργαζόμενο.Όπως είπε, σε λίγες ημέρες, θα..... (30/03/2018)

περισσότερα »

Υπεγράφη η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Την διατήρηση του επιδόματος γάμου, των τριετιών και του 13ου και 14ου μισθού διασφαλίζει η υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2018 που έγινε χθες Τετάρτη 28 Μαρτίου, μεταξύ εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, προκειμένου να διασφαλισθούν όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει μετά τις αλλαγές που επέφεραν οι μνημονιακές ρυθμίσεις.   Η επίσπευση της υπογραφής κρίθηκε αναγκαία λόγω της εκπνοής της μετενέργειας της προηγούμενης σύμβασης στο..... (30/03/2018)

περισσότερα »

Οι Ελληνες πληρώνουν όλο και περισσότερο με κάρτες

Η χρήση των καρτών έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Τόσο η αξία των συναλλαγών όσο και ο όγκος των πράξεων κάθε χρόνο αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αξία των συναλλαγών με κάρτες (χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες) στην ελληνική αγορά αυξήθηκε το 2017 κατά 40% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα και ο αριθμός των συναλλαγών διευρύνθηκε  κατά 93%. Ειδικότερα, η αξία των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με κάρτες έφθασε στο τέλος Δεκεμβρίου 2017 τα 26,5 δισ. ευρ..... (30/03/2018)

περισσότερα »

Η άνοδος του προστατευτισμού «τρομάζει» τις επιχειρήσεις

Καθώς η επιβολή δασμών, που δυνητικά μπορεί να κλιμακωθεί σε εμπορικό πόλεμο, δεν έχει νικητές αλλά μόνο χαμένους, οι επιχειρήσεις σε σχετική έρευνα της HSBC ανησυχούν για το κόστος της ενίσχυσης του προστατευτισμού, αν και εμφανίζονται ακόμη αισιόδοξες για τις προοπτικές των διεθνών δραστηριοτήτων τους. Από τις 6.000 εταιρείες που συμμετείχαν στην παγκόσμια έρευνα της HSBC Navigator προκύπτει πως τρεις στις πέντε (61%) πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις αρχίζουν να γίνονται πιο προστατευτικές..... (30/03/2018)

περισσότερα »

Big Brother με online έλεγχο συναλλαγών

Ένα νέο σχέδιο για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Οικονομικών και αυτό είναι ο online έλεγχος των συναλλαγών. Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του το απόγευμα τηςΤετάρτης ως κεντρικός καλεσμένος εκδήλωσης του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στη φορολογία των επιχειρήσεων και διαδικασιών, τόνισε ότι από το 2019 όλες οι συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων ..... (29/03/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά βιβλία θα τηρούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες από το 2019

H εφορία θα έχει ανά πάσα στιγμή την δυνατότητα να ελέγχει τα στοιχεία και να κάνει ελέγχους και από μακριά.Τα στοιχεία των τιμολογίων που θα εκδίδονται και θα διακινούνται ηλεκτρονικά μεταξύ επιχειρήσεων ή και ελευθέρων επαγγελματιών θα διαβιβάζονται ταυτόχρονα και στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ για άμεσο έλεγχο και διασταύρωση. Με τη διαδικασία αυτή, οι φορολογικές υπηρεσίες θα γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο το ύψος των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επ..... (29/03/2018)

περισσότερα »

Υποβολή προσφορών για την ασφάλεια του κτιρίου του Επιμελητηρίου

Δείτε την σχετική προκήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/03/2018)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Προς τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές μέλη του ΕΒΕ

 Σας γνωρίζουμε ότι όσων από εσάς έληξε η άδεια άσκησης επαγγέλματος την 31/12/2017, θα πρέπει να ανανεώσετε μέχρι 31/03/2018 την εγγραφή σας στο Ειδικό Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, για να παραλάβετε την νέα ταυτότητα και άδεια άσκησης επαγγέλματος, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:   ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δικαιολογητικά ΕΔΩ   ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ..... (10/01/2018)

περισσότερα »

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος στην απασχόληση και τις αμοιβές

Ανοδικά κινήθηκαν τόσο η απασχόληση, όσο και οι αμοιβές στη συντριπτική πλειονότητα των τομέων οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα το δ' τρίμηνο πέρυσι σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τους δείκτες απασχόλησης, ωρών εργασίας και αμοιβών. Ειδικότερα:   *Στα ορυχεία και λατομεία υπήρξε άνοδος των δεικτών απασχόλησης (0,9%), ωρών εργασίας (0,3%) και αμοιβών (7,1%). *Στη μεταποίηση αυξητικά κινήθηκαν και οι τρεις δείκτες κατά 2,3%, 4,8% κα..... (27/03/2018)

περισσότερα »

Παρουσίαση του τεχνικού T-Shirt, του 9ου αγώνα ορεινού τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός». !!

  Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», με υπερηφάνεια, παρουσιάζει το τεχνικό Τ-shirtτου 9ου αγώνα ορεινού τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός». Στα πλαίσια της αναβάθμισης του αγώνα, ο Σύλλογος σε συνεργασία με την εταιρεία ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ, προσφέρει ένα πραγματικά κορυφαίας ποιότητας τεχνικό T-shirt της εταιρείας DYNAFIT. Άριστο ποιοτικά, κατασκευασμένο από διαπνέον υλικό που απομακρύνει τον ιδρώτα από το σώμα και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη δυσάρεστων οσμών, το τεχνικό T-shirtτης DYNAFIT, θα ..... (27/03/2018)

περισσότερα »

5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στην Λαμία 24-25 Μαίου 2018

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το οποίο στηρίζει ενεργά τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, και την εταιρεία BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, διοργανώνει το 5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, ένα διήμερο προώθησης των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής. Η πρωτοβουλία αυτή πρόκειται να υλοποιηθεί με τη μορφή ενός συνεδρίου και Β2Β συναντήσεων γερμανικών εταιριών με Έλληνες παραγωγούς στις 24 και 25 Μαΐου 2018 ..... (26/03/2018)

περισσότερα »

Ποια funds θα επενδύσουν 400 εκατ. σε επιχειρήσεις

Ξεκινάει και επίσημα τις επόμενες εβδομάδες τις δραστηριότητές του το Equifund. Η πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για τις 16 Απριλίου. Την ημέρα εκείνη το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (European Investment Fund - EIF) θα παρουσιάσει επίσημα στην Αθήνα τα εννέα επενδυτικά κεφάλαια που επιλέχθηκαν και συστήθηκαν τους τελευταίους μήνες με σκοπό να επενδύσουν πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε καινοτόμους ιδέες, νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ). Η δημιουργία του Equifund, το οποίο συνιστά ..... (25/03/2018)

περισσότερα »

Η μείωση του αφορολογήτου φέρνει επιπλέον φόρο 650 ευρώ

H παραμονή ή όχι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ενδεχομένως να κρίνει εάν η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα εφαρμοσθεί ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα από το 2019. Το Ταμείο κατ’ επανάληψιν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, υποστηρίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα σκαρφαλώσει στο 3,5% του ΑΕΠ παρά μόνο με την ταχύτερη εφαρμογή του μειωμένου αφορολόγητου ορίου, εγκαταλείποντας ταυτόχρονα τα «καλά μέτρα» που έχουν θεσμοθετηθεί. Στην περίπτωση αυτή το μ..... (25/03/2018)

περισσότερα »

Ποιοι υπάγονται στη ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή, από το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, εγκύκλιος εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για τη ρύθμιση ήδη βεβαιωμένων κατά την 31.12.2016 οφειλών έως 50.000 ευρώ.Η εν λόγω εγκύκλιος αναφέρει τους βασικούς κανόνες, που εφαρμόζονται από τη Φορολογική Διοίκηση στις διμερείς συμφωνίες ρύθμισης, και παρέχει αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα για τον τρόπο υπολογισμού δόσεων.Δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν οφειλέτες με φορολογική κατο..... (23/03/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη Προμήθειας Επιμελητηρίου περί Αναλωσίμων και Γραφικής Ύλης

Δείτε την προκήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (23/03/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετάρτη 28-3-2018 και ώρα 18:00

  Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ       Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018  και ώρα 18:00 με θέματα:       1)       Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 3/28-2-2018 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.       2)       Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προμήθεια υπηρεσιών εξωτερικών συνεργατώ..... (22/03/2018)

περισσότερα »

Ανοικτή Πρόσκληση- Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Φθιώτιδας

Δείτε την Πρόσκληση - Δελτίο Τύπου στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (22/03/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Ημερίδα για την ασφάλεια και την υγιεινή τροφίμων και ποτών πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με θέμα: «Ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων & ποτών – Αγορανομικές διατάξεις σχετικά με επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».   Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κος Ιωάννης Πασιάς, διδάκτωρ Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ.   Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Αθ. Κυρίτσης τόνισε πως..... (22/03/2018)

περισσότερα »

Πλήρης αναφορά προέλευσης των συστατικών στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε νομοθετική πρόταση για την αναγραφή της προέλευσης των βασικών συστατικών ενός τροφίμου πάνω στη συσκευασία. Με την εν λόγω εισήγηση, η Κομισιόν επιχειρεί να ανταποκριθεί στο μαζικό αίτημα των καταναλωτών για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την προέλευση των τροφίμων. Ειδικότερα, σε αυτό το στάδιο διαβούλευσης η Κομισιόν προτείνει τα εξής: Αν σε κάποια συσκευασία υπάρχει η οποιαδήποτε ένδειξη προέλευσης, τότε θα πρέπει να αναγράφεται η αληθινή προέλευση των ..... (22/03/2018)

περισσότερα »

Μέχρι τις 10 Μαΐου οι προτάσεις των φορέων για το ΠΔΕ 2018

Αυτό υπογραμμίζεται σε εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ενώ προστίθεται ότι: «προς αποφυγή πρόσθετων επιβαρύνσεων στην έκδοση του προγράμματος, οι φορείς καλούνται να εντείνουν τις προσπάθειές τους για ορθό προγραμματισμό κατά την υλοποίηση των επενδυτικών τους δράσεων».   Οι φορείς, τα προγράμματα των οποίων εμφανίζουν ικανοποιητικό βαθμό απορρόφησης πάνω από 60%, θα χρηματοδοτούνται και θα ενισχύονται κατά προτεραιότητα με πρόσθετο όριο πιστώσεων..... (21/03/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 21-3-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (21/03/2018)

περισσότερα »

«Μαρτύριο» ο εξωδικαστικός συμβιβασμός: Μόλις 23 από τις 34.000 επιχειρήσεις έχουν πάρει το «οκ»

Μόλις 700 εταιρείες και επαγγελματίες κατάφεραν να «διαβούν τον λαβύρινθο» στην ιντερνετική φόρμουλα και να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις Πολύ δύσκολο τεστ και πραγματικό «μαρτύριο» για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, χαρακτήρισε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, τη διαδικασία υπαγωγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης οφειλών.Όπως υπογράμμισε απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Κουρμούσης, αυτή τη στιγμή βρίσκονται μέσα στην "πλατφόρμα" και προχωρού..... (21/03/2018)

περισσότερα »

Υπηρεσίες μίας στάσης θα παρέχουν τα επιμελητήρια για την αδειοδότηση νέων επιχειρήσεων

Στην προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών μιας στάσης, προκειμένου να παρακαμφθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να επιτευχθεί η άμεση αδειοδότηση επιχειρήσεων αποσκοπεί η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (KEE), σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την αναβάθμιση των λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης και του συνόλου των Επιμελητηρίων της χώρας.   Συγκεκριμένα, η ΚΕΕ ανέλαβε το έργο για την «Αναβάθμιση Λειτουργιών της Κεντρι..... (20/03/2018)

περισσότερα »

Ημερίδα του ΕΒΕ για την Ασφάλεια και την Υγιεινή Τροφίμων και Ποτών την Τετ. 21 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 και ώρα προσέλευσης 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στη Λαμία, ‘Οθωνος 3, με θέμα παρουσίασης: Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων και Ποτών, Αγορανομικές Διατάξεις σχετικά με Επιχειρήσεις και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Πασιάς Ιωάννης, Διδάκτωρ Χημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ. Η ο..... (14/03/2018)

περισσότερα »

2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (19/03/2018)

περισσότερα »

Πρεμιέρα για το Εξοικονόμηση κατ' οίκον II

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, εκτός απρόοπτου η κατάθεση των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ». Η αρχή θα γίνει με την υποβολή αιτήσεων για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. Στις 26 Μαρτίου θα ακολουθήσουν αιτήσεις για τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ στις 2 Απριλίου για τις περιφέρειες Αττικής και Νότιου Αιγαίου.Μ..... (19/03/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ -«Αδειάζει η κλεψύδρα» για τα ανασφάλιστα οχήματα - Τσουχτερά πρόστιμα

Η ΑΑΔΕ με την έκδοση πληροφοριακού οδηγού για τους ιδιοκτήτες οχημάτων και τι να κάνουν σε περίπτωση που έχουν λάβει ειδοποιητήριο εκ παραδρομής για ανασφάλιστο όχημα έχει ενημέρωσει ότι η επόμενη διασταύρωση θα γίνει έναν μήνα μετά την έκδοση του οδηγού, δηλαδή μετά τις 23 Μαρτίου και σε ημερομηνία που δεν θα ανακοινωθεί εκ των προτέρων.   Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, μετά το πέρας 30 ημερών από την έκδοση του συγκεκριμένου Πληροφοριακού Οδηγού, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θ..... (19/03/2018)

περισσότερα »

Εκδήλωση για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) στις 19 Μαρτίου στο ΕΒΕ

  ..... (06/03/2018)

περισσότερα »

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ TAXISNET - Φορολογικές δηλώσεις 2018: Οι παγίδες του Ε1 και τα νέα δεδομένα

Μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Τaxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν το περασμένο έτος και η οποία θα κλείσει στα τέλη Ιουνίου. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα γίνει και το 2018 ηλεκτρονικά   Οι διατάξεις με βάση τις οποίες θα υπολογιστούν οι τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις παρουσιάζουν ελάχιστες αλλαγές σε σύγκριση με αυτές που ίσχυσαν πέρυσι.Τι αλλάζειΟι μόνες αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος στους ..... (16/03/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 16-3-2018

Δείτε Προκηρύξεις και Διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (16/03/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας- Τεύχος Φεβρ. 2018

. (14/03/2018)

περισσότερα »

ΕΒΕΑ - ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

. (14/03/2018)

περισσότερα »

Θεματική Ημερίδα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών για το ελαιόλαδο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Tο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας, διοργανώνουν «Θεματική Ημερίδα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών για το ελαιόλαδο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα», εστιασμένη στην ενίσχυση της εξωστρέφειας αυτών των σημαντικών προϊόντων για την ελληνική οικονομία. Η «Θεματική Ημερίδα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών» θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 3 Απριλίου 2018, στις 10 π.μ., στο κτίριο του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας..... (14/03/2018)

περισσότερα »

9ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός» στις Θερμοπύλες

Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», μέλος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, προκηρύσσει τον 9ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος 15,2 χλμ. με την ονομασία «Ανόπαια Ατραπός». Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 σε μονοπάτια του ελατοσκέπαστου Καλλίδρομου όρους. Η διαδρομή είναι ιστορική αφού ακολουθεί πιστά το μονοπάτι το οποίο χρησιμοποίησε ο Εφιάλτης για να οδηγήσει τους 10000 Αθανάτους των Περσών στα νώτα των Ελλήνων, πίσω από τις Θερμοπύλες...... (14/03/2018)

περισσότερα »

Συναντήσεις με Δήμαρχο Λαμιέων και την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ατζέντα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Ι. Λαλιώτου υποδέχθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθ. Κυρίτσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής κος Γ. Σταμούλης, ο Επικ. Καθηγητής κος Γ. Σταμπουλής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας  Στερεάς Ελλάδος κος Α. Κακαρούντας καθώς και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου. Στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει το Ε..... (14/03/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση για τον θεσμό της Μαθητείας των ΕΠΑΛ

..... (13/03/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 11-3-2018

Δείτε Προκηρύξεις και Διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/03/2018)

περισσότερα »

Υπενθύμιση υποβολής δηλώσεων χημικών όπλων (ADPA 2017)

Παρακαλούμε δείτε σχετικό επισυναπτόμενο..... (11/03/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 11-3-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (11/03/2018)

περισσότερα »

Ο ΣΒΘΚΕ σε συνεργασία με το EBE διοργανώνουν ημερίδα την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 ημερίδα για GDPR

. (10/03/2018)

περισσότερα »

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SUMMER FANCY FOOD SHOW 2018

. (09/03/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα START – Create Cultural Change ανακοινώνει την 4η ανοιχτή πρόσκληση για 30 υποτροφίες!

Συνημμένα θα βρείτε το δελτίο τύπου για το νέο γύρο υποτροφίας 2018/19 του προγράμματος START για πολιτιστικούς διαχειριστές καθώς και συμπληρωματικό υλικό. To Πρόγραμμα START – Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και υποτροφιών για ανερχόμενους επαγγελματίες στην πολιτιστική διαχείριση ανακοινώνει την 4η ανοιχτή πρόσκληση για 30 υποτροφίες! Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και την 5η Απριλίου 2018. (09/03/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα συμβουλευτικών υπηρεσιών για βιώσιμη ανάπτυξη ΜμΕ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ

Ενα νέο πρόγραμμα όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να λαμβάνουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους ανακοίνωσαν σήμερα στην Αθήνα ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Επενδυτικών Συμβουλών, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η ΕΕ. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη (Σχέδιο Γιούνκερ), το οποίο επικεντρώνεται στην προώθηση επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επίτευξης της ανάπτυξης, μέσω ευφυέστερης χρήση..... (08/03/2018)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ»

Ενεργοποιείται την Πέμπτη 8 Μαρτίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντας και Ενέργειας, μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.Ήδη αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του υπουργείου, εγχειρίδιο σχετικά με τον τρόπο καταχώρησης των στοιχείων, ενώ η ακριβής ώρα έναρξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη.Καινοτομία του προγράμματος είναι η δυνατότητα πο..... (08/03/2018)

περισσότερα »

70 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις για ψηφιακή αναβάθμιση

Την αναβάθμιση των ψηφιακών συστημάτων με επιδότηση έως 50% του κόστους, έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με δύο προγράμματα που βγαίνουν προσεχώς στον «αέρα». Πρόκειται για δύο δράσεις της συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία(ΕΠΑνΕΚ. Η πρώτη δράση είναι το «Ψηφιακό Βήμα» που απευθύνεται σε επιχειρήσεις οι οποίες υστερούν σε ηλε..... (07/03/2018)

περισσότερα »

ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ[ΜΟΝΙΜΟΥ] ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ - ΣΙΤΕΣΑΠ για την ανάδειξη των δραστηριοτήτων του κλάδου του γιώτινγκ, για πρώτηφορά οργανώνει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ μία «ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» στην Μαρίνα Αλίμου, την μεγαλύτερηΜαρίνα της χώρας, που είναι η κύρια επαγγελματική βάση των σκαφών στην Αττική.Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ - ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με κύριο σκοπόνα δώσει την ..... (07/03/2018)

περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ - 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους για χρέη ώς 20.000 ευρώ

Κλείδωσε η επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων και για χρέη κάτω από 20.000 ευρώ των μικρών επιχειρηματιών ενώ έρχεται και νέα ρύθμιση σε επίσης 120 δόσεις και μισθωτούς και συνταξιούχους για χρέη σε εφορία και Ταμεία.   Ξεπέρασαν τις 5.000 οι αιτήσεις για υπαγωγή στην ρύθμιση. O ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης μίλησε για τη δυνατότητα που υπάρχει πλέον ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρέμποροι να μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις αυτές και έτσι να αποκτήσ..... (07/03/2018)

περισσότερα »

Διοργάνωση ημερίδας με τίτλο "Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παράγει και εξάγει" την Παρασκευή 9/3/2018

..... (06/03/2018)

περισσότερα »

Αχτσιόγλου: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές με το νέο σύστημα

Τόνισε πως η αύξηση του προσδόκιμου ζωής σε συνδυασμό με την μείωση του αριθμού των νέων εργαζομένων και την υπογεννητικότητα αποτελούν τις βασικές προκλήσεις του ασφαλιστικού συστήματος Η ισότητα και η δικαιοσύνη είναι οι βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, επισήμανε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.Για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό είπε ότι ήταν η πιο χρήσιμη και ζωτικής σημασίας μεταρ..... (04/03/2018)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Με την κατώτατη εισφορά η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Με υπουργική απόφαση, που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, προτίθεται το υπουργείο Εργασίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας, που έχει δημιουργηθεί σε πολλούς ασφαλισμένους – μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ  ..... (04/03/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις- Διαγωνισμοί 4-3-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (04/03/2018)

περισσότερα »

Εθνικές -Διεθνείς Εκθέσεις και Επιχειρηματικές Αποστολές

Δείτε Εθνικές - Διεθνείς Εκθέσεις και Επιχειρηματικές Αποστολές στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (04/03/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 3-3-2018

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (03/03/2018)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης

Τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους μισθωτούς, μη μισθωτούς ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στους ανέργους, καθορίζει απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιου Πετρόπουλου.Στην υπουργική απόφαση επισημαίνεται ότι, για την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας από τον ΕΦΚΑ στους ασφαλισμένους και ανέργους, καθώς και στα μέλη οικογενείας τους, για την περίοδο από 1/3/2018 έως 28/2/2019, έχει ήδη συνταχθεί και προωθείται διάτ..... (02/03/2018)

περισσότερα »

Υποτονική η κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο του 2018

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της ΕΣΕΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (01/03/2018)

περισσότερα »

Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ώρα μηδέν…

..... (01/03/2018)

περισσότερα »

Capital controls: Αύξηση του ορίου ανάληψης έπειτα από 2,5 περίπου χρόνια

Σημαντικές αλλαγές ισχύουν από σήμερα στα capital controls. Ειδικότερα στα 2.300 ευρώ τον μήνα, από 1.800 ευρώ που ίσχυε μέχρι χθες, αυξάνεται από σήμερα 1η Μαρτίου το μηνιαίο όριο ανάληψης μετρητών από τα ATM ή τα τραπεζικά καταστήματα. Το μηνιαίο όριο ανάληψης ισχύει ανά καταθέτη και ανά τράπεζα. Η αύξηση του ορίου είναι η πρώτη που γίνεται έπειτα από δυόμισι περίπου χρόνια, κατά τα οποία δεν υπήρξε μεταβολή του ορίου, εκτός από τη δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης που δόθηκε τον περασμένο ..... (01/03/2018)

περισσότερα »

Απαγόρευση καπνίσματος - Εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας σε δημόσιους οργανισμούς, ΚΥΕ κ.α.

Δείτε σχετική την ενημερωτική εγκύκλιο  του προϊσταμένου της δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέρυμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αποδέκτες και τα μέλη των Επιμελητηρίων, στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (28/02/2018)

περισσότερα »

Οι ιαματικές πηγές της Κύθνου και της Φθιώτιδας, βασικοί πυλώνες για την προσέλκυση επενδύσεων

Οι επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω της ανάδειξης των ιαματικών πηγών στη χώρα μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου «Ανάπτυξη των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης και διοργανώθηκε από το «Enterprise Greece».Στην εκδήλωση, που συμμετείχαν ο δήμαρχος της Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης, ο δήμαρχος του Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου (Καμένων Βούρλων), Γιάννης Συκιώτης καθώς και ο δήμαρχος Λαμίας, Νίκος Σταυρογιάννης, επεσημάνθηκαν οι μεγ..... (27/02/2018)

περισσότερα »

Επέκταση του εξωδικαστικού μηχανισμού και σε επιχειρήσεις με οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ελληνική πλευρά τεκμηρίωσε σε μια πρώτη συνάντηση τη θέση της, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί δέχθηκαν να δώσουν την έγκρισή τους να υποβάλει η ελληνική πλευρά σχετική νομοθετική ρύθμιση. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τους θεσμούς, να ψηφιστεί ρύθμιση από την Βουλή έως τον Απρίλιο. Στις συναντήσεις που θα έχουν αύριο οι εκπρόσωποι της ελληνικ..... (27/02/2018)

περισσότερα »

Ηράκλειο: Ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας

Σε συμφωνία συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, προχώρησαν σήμερα η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), μέσω του Δικτύου «Πράξη». Στο πλαίσιο εκδήλωσης εγκαινιάστηκε ο κόμβος υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με καινοτόμο προσανατολισμό και με την ονομασία «Δίκτυο υποστήριξης της καινοτομίας στην «Πράξη» μέσω του οποίου το προσεχές διάστημα θα υπάρξει διασύνδεση με την Περιφέρεια Κρήτης, τα επι..... (27/02/2018)

περισσότερα »

Διπλές εισφορές για 13 μήνες θα πληρώνουν 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες -Ποιους αφορά

Διπλές εισφορές στον ΕΦΚΑ θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες για 13 μήνες, για πρόνοια και εφάπαξ καθώς και για την επικουρική τους. Στα μέσα Μαρτίου, όταν θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ, θα εμφανιστούν και ξεχωριστά ειδοποιητήρια από το ΕΤΕΑΕΠ με τις διπλές εισφορές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». Πρόκειται για εισφορές που λόγω αδυναμίας του συστήματος δεν έχουν εμφανιστεί στα ειδοποιητήρια που εκδίδονται για αυτή την ομάδα ασφαλισμένων α..... (25/02/2018)

περισσότερα »

Πρόταση Νόμου για την ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών ΟΤΑ προς Επιχειρήσεις

. (24/02/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετ. 28/2 και ώρα 14:00

. (24/02/2018)

περισσότερα »

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ - Αφορολόγητο και για τα μπλοκάκια

Οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι για να φορολογηθούν με τη κλίμακα των μισθωτών αλλά και να δικαιούνται την έκπτωση φόρου θα πρέπει ναι έχουν συνάψει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών έως και σε τρεις εργοδότες ή και σε περισσότερους από τρεις αλλά εισπράττουν πάνω από το 75% των αμοιβών τους από έναν εξ’ αυτών, ακόμη και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας ή περισσότεροι από τους εργοδότες αυτούς έχουν φορολογική κατοικία ή μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό. Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο της Α...... (21/02/2018)

περισσότερα »

Εκθέσεις και Επιχειρηματικές Αποστολές 21-2-2018

Δείτε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (21/02/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 21-2-2018

Δείτε τις Προκηρύξεις και τους Διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (21/02/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Σε 12 δόσεις και οι τρέχοντες φόροι

Την παροχή της δυνατότητας να ρυθμίσουν με τη πάγια ρύθμιση ακόμη και τις κανονικές δόσεις των φόρων δίνει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Βασιζόμενη σε διάταξη που ψηφίστηκε στις αρχές του έτους, η εγκύκλιο προβλέπει ότι στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μπορούν να υπαχθούν και «οι βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες, έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οφειλές ή δόσεις οφειλών». Έτσι, για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος θα μπορεί να πληρώσει σε 12 ..... (21/02/2018)

περισσότερα »

Τέλος στους φυσικούς πλειστηριασμούς -Μόνο ηλεκτρονικά από σήμερα - Απο 1η Μαίου και για χρέη στις εφορίες

Τέλος μπαίνει στους φυσικούς πλειστηριασμούς, καθώς από σήμερα θα διενεργούνται μόνο ηλεκτρονικοί και ήδη στο νέο σύστημα έχουν αναρτηθεί 1.796 πλειστηριασμοί ακινήτων. Πλέον δεν θα διεξάγονται στα Ειρηνοδικεία, αλλά μόνο ηλεκτρονικά με επισπεύδουσες τράπεζες και ιδιώτες, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για χρέη προς την εφορία και τα Ταμεία από την 1η Μαΐου. Ακίνητα όλων των κατηγοριών, από αγροτεμάχια, οικόπεδα, βιομηχανικά κτίρια αλλά και κατοικίες έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα και για σήμερα..... (21/02/2018)

περισσότερα »

Έως τέλος Φεβρουαρίου στο TAXISnet οι συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2017

Πρόκειται για τις «συγκεντρωτικές καταστάσεις φορολογικών στοιχείων», στις οποίες όλες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να καταγράψουν όλες σχεδόν τις συναλλαγές τους με πελάτες και προμηθευτές. Οι καταστάσεις αυτές, με βάση τον ισχύοντα Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, πρέπει να υποβάλλονται με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν με τον οποίο υποβάλλονταν μέχρι πριν από δύο χρόνια.Υπόχρεοι υποβολής Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι κάθε φυσικό πρόσωπο με ει..... (19/02/2018)

περισσότερα »

Ζητήσεις - προσφορές και συνεργασίες --ΕΒΕΑ

Δείτε ζητήσεις, προσφορές και συνεργασίες απο το ΕΒΕΑ στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (19/02/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη ΔΕΥΑΛ για τον καθαρισμό κτιρίου και βιολογικού

Δείτε την προκήρυξη της ΔΕΥΑΛ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/02/2018)

περισσότερα »

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει τους εμπόρους για τη λειτουργία της αγοράς την Καθ. Δευτέρα – Πόσο κοστίζει το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι

Δείτε σχετική ενημέρωση απο την ΕΣΕΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (16/02/2018)

περισσότερα »

5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ)

. (16/02/2018)

περισσότερα »

Νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ-Πρόστιμο 500-1.000 ευρώ για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Τι αλλάζει για τις παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί από 7 Ιουνίου 2017 και μετά - Με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δίνονται οδηγίες και για άλλες παραβάσεις όπως μη έκδοση δελτίου αποστολής, εικονικά τιμολόγια, ταμειακές μηχανές «μαϊμού» Διευκρινίσεις στις εφορίες σχετικά με τα πρόστιμα που πρέπει αυτές να επιβάλλουν σε περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων ή ανακριβών φορολογικών στοιχείων, και ειδικά για φορολογουμένους και πράξεις που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ (πχ γιατρούς, ασφαλ..... (15/02/2018)

περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή απο το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο

Δείτε την συγχαρητήρια επιστολή του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου προς την νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (15/02/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικό «μάτι» από Κτηματολόγιο και TAXISnet θα εντοπίζει αδήλωτα τετραγωνικά αλλά και ακίνητα

Tην σύνδεση του Κτηματολογίου με το TAXISnet προβλέπει απόφαση που εκδόθηκε χθες από τα δύο συναρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αδήλωτης ακίνητης περιουσίας ά και από απόφαση που προβλέπει την διασύνδεση τιυ TAXISnet με το κτηματολόγιο είναι θέμα χρόνου το ηλεκτρονικό μπλόκο στα αδήλωτα ακίνητα.   Με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία του Εθνικού Κτηματολογίου και θα εντοπίζουν άμεσα όλα τα ακίνη..... (13/02/2018)

περισσότερα »

INEMY - ΕΣΕΕ: Έρευνα για εξελίξεις στην Οικονομία & στο Εμπόριο

. (13/02/2018)

περισσότερα »

Διασταυρώσεις για «μαϊμού» δαπάνες με το νέο έντυπο Ε3

Στον ηλεκτρονικό έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών και επαγγελματικών δαπανών για περίπου 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και αγρότες προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με το νέο έντυπο Ε3 που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί άμεσα. Η ριζική αναμόρφωση του φορολογικού εντύπου Ε3 «Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα», που συνοδεύει το βασικό έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων, αλλά και το έντυπο Ν της δή..... (13/02/2018)

περισσότερα »

Ετοιμάζεται ν/σ για μετασχηματισμούς και συγχωνεύσεις εταιρειών

Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα πρέπει να ολοκληρώσει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συγκροτήθηκε στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τις προτάσεις της για το νέο νομοσχέδιο σχετικά με τους μετασχηματισμούς και τις συγχωνεύσεις εταιρειών.Σύμφωνα με την απόφαση, σκοπός της επιτροπής είναι η καταγραφή των επιτρεπομένων από τις διατάξεις του εταιρικού δικαίου μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων και την αντιπαραβολή τους με τα οριζόμενα στους φορολογικούς/αναπτυξιακούς νόμους, η ..... (13/02/2018)

περισσότερα »

Ποιοι εργοδότες «κερδίζουν» από τη νέα ρύθμιση για χρέη προς τα Ταμεία

Ακόμα και τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από πρόστιμα του Σώματος Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ) ή ελεγκτών του πρώην ΙΚΑ και τα οποία μπορεί να αφορούν την ανασφάλιστη εργασία, μπορούν να ενταχθούν στις οφειλές που γίνονται αποδεκτές από τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων. ΣτηνΣτην εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εργασίας παρέχεται η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης, σε όλους εκείνους τους εργοδότες που είχαν δημιουργήσει χρέη προς τα Ταμεία, λόγω επιβολής προστίμων από ανασφάλιστη απασχόλ..... (13/02/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 11-2-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (11/02/2018)

περισσότερα »

26 SOS για όσους θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τουριστικές επιχειρήσεις

    Το υπουργείο Οικονομίας επεξεργάστηκε και ενέκρινε ένα ενημερωτικό σημείωμα για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜμΕ». Το σημείωμα περιλαμβάνει τις πιο συχνές ερωτήσεις που τίθενται αλλά και προκειμένου να αποσαφηνιστούν και να διευκρινιστούν όλα τα σημεία της σχετικής πρόσκλησης της δράσης του ΕΣΠΑ. Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρ..... (11/02/2018)

περισσότερα »

Οι τρεις αλλαγές στη φορολογία φυσικών προσώπων

Περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και απλοί φορολογούμενοι θα κληθούν εντός του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω εφαρμογής που θα λειτουργήσει στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις δηλώσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2017. Οι διατάξεις με βάση τις οποίες θα υπολογιστούν οι τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις επί των εισοδημάτων του 2017, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι,..... (11/02/2018)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμ. Φθιώτιδας με Θέμα "Εξωστρέφεια & Ενίσχυση Επιχ/τητας - Αναπτυξιακά και Χρηματοδοτικά Εργαλεία"

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δ. Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με την υποστήριξη του ΚΥΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.   Κύρια θέματα της ημερίδας ήταν η Εξωστρέφεια & η Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, καθώς και τα Αναπτυξιακά & Χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για αυτόν τον σκοπό. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Υπεύθυνος του τμήματος Συμβουλ..... (11/02/2018)

περισσότερα »

Επιχειρηματικές Αποστολές 9-2-2018

. (09/02/2018)

περισσότερα »

Θανάσης Κυρίτσης: Διαφοροποίηση - εξωστρέφεια - καινοτομία για βιώσιμες επιχειρήσεις

Ενημερωτική ημερίδα από το Επιμελητήριο ως αντίδοτο στο αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ διαγραφών - εγγραφών νέων επιχειρήσεων. Οι αριθμοί συνεχίζουν να βαίνουν μειούμενοι για τις επιχειρήσεις στη Φθιώτιδα, καθώς την τελευταία 4ετια 2014-2017 περισσότερες ήταν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν από αυτές που άνοιξαν στο ίδιο διάστημα. Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, το 2014 είχαμε 422 ενάρξεις, το 2015 οι ενάρξεις ανήλθαν στις 410, το 2016 στις 368..... (09/02/2018)

περισσότερα »

ICAP: Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας των ελληνικών επιχειρήσεων το 2016

Ανθεκτικότητα επέδειξαν οι ελληνικές επιχειρήσεις τη διετία 2015-2016, καθώς μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την οικονομία, καθώς και τα capital controls κατάφεραν να βελτιώσουν τη λειτουργία τους πετυχαίνοντας αξιοσημείωτες επιδόσεις. Η ICAP ανέλυσε τα οικονομικά μεγέθη 10.696 επιχειρήσεων (εξαιρουμένων τραπεζών-ασφαλειών) με διαθέσιμους δημοσιευμένους ισολογισμούς για τη διετία 2016-2015. Οι εταιρείες αυτές κατηγοριοποιήθηκαν σε εννέα κλάδους δραστηριότητας, από τις οποίες οι 2.143 ..... (09/02/2018)

περισσότερα »

Έρχεται ρύθμιση για οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ

«Οι ασφαλισμένοι του τέως ΟΑΕΕ με πτωχευτική ικανότητα (που διατηρούν δηλαδή την εμπορική ιδιότητα) και οφειλές προς ΕΦΚΑ ή και ΑΑΔΕ κάτω των 20.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση εξωδικαστικού μηχανισμού εντός των επόμενων μηνών».Αυτό αναφέρει, ως πληροφορία της, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε εγκύκλιό της προς τα μέλη της, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις προς Δημόσιο και ασφαλισ..... (09/02/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτικά Δελτία ΟΕΥ Ελληνικών Πρεσβειών

. (08/02/2018)

περισσότερα »

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

. ..... (08/02/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας χαιρετίζει το έργο δημιουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου στη Λαμία

. ..... (07/02/2018)

περισσότερα »

Σε ανοδική πορεία οι τιμές της ελιάς Καλαμών

Σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση πέρσι κινούνται οι τιμές παραγωγού για την επιτραπέζια ελιά, για την οποία –για άλλη μια φορά– επιβεβαιώνεται ο κανόνας «όσο πιο χοντρές τόσο πιο ακριβές και όσο πιο ψιλές τόσο πιο φθηνές».Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ύπαιθρο Χώρα», από την αρχή της συγκομιδής οι τιμές διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, ήτοι στο 1,5 ευρώ το κιλό για το 200άρι στην Καλαμών, στο 1 ευρώ για τις πράσινες και από 1,80 έως 2 ευρώ το κιλό για τις μαύρες στρογγυλές (χονδροελιές).Η συγκομ..... (07/02/2018)

περισσότερα »

Παράβολα: Έκδοση με ένα κλικ μέσω υπολογιστή – Όλες οι αλλαγές

Πιο εύκολη γίνεται η ζωή με των πολιτών, αφού πλέον και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν μέσω POS ή ΑΤΜ τα ηλεκτρονικά παράβολα για τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο θα έχουν σύντομα οι πολίτες. Ηλεκτρονικά γίνονται πλέον τα παράβολα σε όλους του Δήμους ενώ η χρήση του e-παραβόλου επεκτείνεται και στα Δικαστήρια. Το παράβολο είναι απαραίτητο από την άδεια γάμου, την έκδοση διαβατηρίου, το δίπλωμα οδήγησης, την νομιμοποίηση αυθαιρέτων μέχρι και τη..... (07/02/2018)

περισσότερα »

Υπό έλεγχο οι συναλλαγές από 1.000 ευρώ

Ως ύποπτη για ξέπλυμα χρήματος θα θεωρείται από τις τράπεζες κάθε περιστασιακή, μη τακτικά επαναλαμβανόμενη, μεταφορά χρηματικού ποσού άνω των 1.000 ευρώ, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες το οποίο αναρτήθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών για δημόσια διαβούλευση στον διαδικτυακό τόπο www.opengov.gr. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 12 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου, προστίθεται στις περιπτώσεις συναλλαγών στις οποίες ..... (07/02/2018)

περισσότερα »

Ίδρυση επιχείρησης με ένα... κλικ

  Πλήρως ηλεκτρονικά θα μπορούν σε λίγες ημέρες να συστήνονται οι επιχειρήσεις, καθώς οδεύει προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των τριών κατηγοριών Υπηρεσιών Μιας Στάσης (ΥΜΣ) και οι προϋποθέσεις σύστασης των εταιρικών μορφών. Μία εκ των κατηγοριών είναι η Ηλεκτρονική Υπηρεσία μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), ενώ τις άλλες δύο αποτελούν οι ΥΜΣ του ΓΕΜΗ (των επιμελητηρίων) και οι Πιστοποιημένοι Συμβολαιογράφοι. Πάντως, όποια ΥΜΣ και αν επιλέξει ο επιχ..... (06/02/2018)

περισσότερα »

Ρεκόρ δεκαετίας στις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα από το Βέλγιο

Ρεκόρ δεκαετίας στις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα από το Βέλγιο – Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τουριστικούς παράγοντες της βελγικής αγοράς στην Έκθεση Salon De Vacances στις Βρυξέλλες     Ρεκόρ δεκαετίας καταγράφηκε το 2017 στις αφίξεις Βέλγων τουριστών στην Ελλάδα που ξεπέρασαν τις 509.000 για πρώτη φορά, σημειώνοντας άνοδο 12%. Στο πλαίσιο των επαφών της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, στην Έκθεση Salon De Vacances στις Βρυξέλλες με παράγοντες τ..... (06/02/2018)

περισσότερα »

Η νέα 11μελής Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ

  Καταμετρήθηκαν οι ψήφοι στις εκλογές για την ανάδειξη διοικητικής επιτροπής στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, οι οποίες διεξήχθησαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018. Η νέα διοικητική επιτροπή αποτελείται από 11 μέλη, τα οποία εκλέχτηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι εκλεγέντες είναι: 1. Μίχαλος Κωνσταντίνος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (επικεφαλής του ψηφοδελτίου) 2. Αγνιάδης Παναγιώτης, Επιμελητήριο Βοιωτίας 3. Τότσος Ιορδάνης, Επιμελητήριο Πέλλας 4. Βουτσινάς Γιάννης,..... (06/02/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 6-2-2018

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (06/02/2018)

περισσότερα »

ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΙΜ. ΑΘΗΝΩΝ

. (04/02/2018)

περισσότερα »

Πώς θα μπουν στις 120 δόσεις και επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους

Μπορούν να καταθέσουν αίτηση ακόμα και όσοι δηλώσουν τώρα επανέναρξη εργασιών στην εφορία, πληρώνοντας φυσικά και το αντίστοιχο τέλος επιτηδεύματος κάθε μήνα «Παράθυρο» να σπεύσουν στις εφορίες για να ανοίξουν ξανά τα βιβλία τους, εάν έκαναν διακοπή εργασιών στην εφορία μέχρι και το 2017, ανοίγει για χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν στην ρύθμιση χρεών με τις 120 δόσεις προς το δημόσιο.Η υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα (τη..... (04/02/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιαν. 2018

. (03/02/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με Θέμα¨Εξωστρέφεια & Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας - Αναπτυξιακά και Χρηματοδοτικά Εργαλεία - 10 Φεβρ."

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (02/02/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη υπηρεσιών catering για την κάλυψη εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Δείτε την προκήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/02/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη έργου παροχής υπηρεσιών Οικονομολόγου-Λογιστή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για το έτος 2018

Δείτε την προκήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/02/2018)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Μεγάλος αριθμός προγραμμάτων για νέους το 2018

«Το 2018, ο ΟΑΕΔ θα επιδιώξει έναν αποτελεσματικότερο σχεδιασμό των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, με κατεύθυνση τα μονίμως ανοιχτά προγράμματα και με έμφαση στους νέους και την ίδρυση νέων επιχειρήσεων» αναφέρει η καθηγήτρια, διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, σε άρθρο της στην εφημερίδα FΜ Voice.Όπως επισημαίνει, τα δύο τελευταία χρόνια, έχει ανασχεδιαστεί και είναι πλέον διαθέσιμο ένα μεγάλο φάσμα μονίμως ανοιχτών προγραμμάτων, που μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να αξιοποιηθούν από τι..... (01/02/2018)

περισσότερα »

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 1-2-2018

ΔΕΙΤΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 1-2-2018 ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (01/02/2018)

περισσότερα »

ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 53 ΤΟΥ Ν. 4389/2016

 ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 53 ΤΟΥ Ν. 4389/2016 Τροπολογία κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Αγορές Χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις» σύμφωνα με την οποία:1. Διευκρινίζεται ότι ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 του ν. 4389/2016, βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον διαμένοντα, που έκανε χρήση του δωματίου ή του διαμερίσματος, κατά τις οριζόμενες διακρίσεις.2. Οι υφιστάμενες διατάξεις περί απαλλαγής από το ΦΠΑ (άρθρο 27 ν. 2859/2000) ..... (01/02/2018)

περισσότερα »

Σε πάνω απο 600.000 τα πρόστιμα που θα ανέβουν στο TAXISnet για τα ανασφάλιστα

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ώστε να διαπιστωθούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων και να τους επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα μέσω Taxisnet. Σε περίπου 600.000 ανέρχονται τα οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες θα βρεθούν στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ώστε να διαπιστωθούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημά..... (31/01/2018)

περισσότερα »

Καταργείται ο ΕΦΚ στο κρασί μετά την αξιολόγηση

Για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί μίλησε εκ νέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τον αμπελοοινικό κλάδο που διοργάνωσε την Τρίτη η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΕ) σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι ο ΕΦΚ στο κρασί θα καταργηθεί μετά το τέλος της γ' αξιολόγησης, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος φόρος «μπήκε κάτω από τεράστια πίεση». Ωστόσο, όπως ε..... (31/01/2018)

περισσότερα »

Deutche Welle: Η απομείωση του ελληνικού χρέους θα γίνει εντός του 2018

Σε συνέντευξή του στον δημοφιλή νεανικό ιστότοπο jungundnaiv.de, που προσεγγίζει τα πολιτικά θέματα με εναλλακτικό, κατά κανόνα χαλαρό ύφος, ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος παραδέχεται ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής «συχνά τέθηκαν όροι που έπληξαν σημαντικά τους ανθρώπους. Σε αυτό το σημείο έχουν γίνει λάθη».   Επεσήμανε όμως ότι «από την άλλη έγιναν και πολλά σωστά πράγματα», αναφέροντας τις έξωθεν πιέσεις για βελτίωση των προβληματικών φοροεισπρακτικών μηχανισμών στην Ε..... (30/01/2018)

περισσότερα »

Μήνας «φωτιά» ο Μάρτιος για 650.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους

Πρόκειται για εισφορές που δεν καταβλήθηκαν εντός του 2017 λόγω έναρξης λειτουργίας του ΕΦΚΑ που έφερε ανατροπή στον τρόπο υπολογισμού τους.   «Σωσίβιο» σε αυτή την ομάδα ασφαλισμένων αποτελεί η έναρξη της ρύθμισης οφειλών σε έως 120 δόσεις, στο πλαίσιο της εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού. Εάν ισχύσει το πρόγραμμα του οικονομικού επιτελείου, τότε η ρύθμιση θα τεθεί σε λειτουργία τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα. Με δεδομένο ότι σε αυτή θα μπορούν να ενταχθούν οφειλές που δημιουργ..... (30/01/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

    Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ   Στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας προέβη το Επιμελητήριο Φθιώτιδας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στον Αγίου Λουκά στη Λαμία.   Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αθανάσιος Κυρίτσης, τόνισε ότι υπάρχουν στον τόπο μας παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις που διαθέτουν όραμα και πνεύμα καινοτομίας και θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής. Παράλληλα, αναλύθηκαν οι στόχοι της..... (29/01/2018)

περισσότερα »

Ερχεται ο... IRIS - Φορολογικοί έλεγχοι σε δάνεια, καταθέσεις και μετοχές

Εφορία α λα… ΗΠΑ σχεδιάζουν να φτιάξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη φοροδιαφυγή στη χώρα. Η διάσημη για τη σκληρότητά της υπηρεσία φοροελέγχου των Ηνωμένων Πολιτειών, η IRIS, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ΑΑΔΕ, ο διοικητής της οποίας είχε συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας στο περιθώριο του οικονομικού forum Capital Link, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Το newmoney αναφέρει ότι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές π..... (28/01/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του 1ου νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE ..... (05/01/2018)

περισσότερα »

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet για ρύθμιση και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους πριν κάποια οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη.   Το μέτρο αυτό αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους που εξακολουθούν να εξοφλούν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με βάση την ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς αποτρέπεται ο κίνδυνος που αντιμετωπί..... (28/01/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 27-1-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/01/2018)

περισσότερα »

Ιδρύθηκε Ελληνική Ενωση Καφέ -Πρώτος στόχος η κατάργηση του ΕΦΚ

Με τη συμμετοχή των εταιρειών, που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία της εμπορικής δραστηριότητας, αλλά και το ευρύτερο φάσμα των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ ιδρύθηκε η Ελληνική Ενωση Καφέ, βάζοντας ως πρώτο στόχο την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την πάταξη του λαθρεμπορίου. Οι εταιρείες-ιδρυτικά μέλη είναι οι: ABEK Βεκράκος ΑΕ, Attica Terra FOOD AND DRINKS ΑΕΒΕ, Βιοτεχνία Καφέδων Γιάγκογλου, Γρ. Παπαχατζής ΟΕ, Cafetex ΑΒΕΕ, Coca-Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ (3E) ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ, Global..... (26/01/2018)

περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Ανάκαμψη κοντά στο 2% το 2018- Καμπανάκι για τις επενδύσεις

Επιτάχυνση ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2018, στην περιοχή του 2,1%, εκτιμά το ΙΟΒΕ, το οποίο σημειώνει ότι θα απαιτηθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών μεσοπρόθεσμα με το να γίνει περισσότερο ανοιχτή και λιγότερο ελεγχόμενη κεντρικά. Διαφορετικά, προειδοποιεί ότι η τρέχουσα ανάκαμψη θα αποδειχθεί μόνο προσωρινή». Στην τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την οικονομία υπογραμμίζεται ότι  το 2018 θα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο έτος. Στο βαθμό που δεν θα εκδηλωθούν σημαντικές εκ..... (25/01/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη Διαγωνισμού ΔΕΥΑΛ

Δείτε πληροφόρηση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (25/01/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Έκθεση DETROP BOUTIQUE 2018

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (25/01/2018)

περισσότερα »

Σε ισχύ η μείωση των φορο-προστίμων

Την παροχή της δυνατότητας στους φορολογούμενους να υποβάλλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις ακόμη και μετά την έναρξη φορολογικού ελέγχου και μέχρι την κοινοποίηση πράξης προσωρινού ή οριστικού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, ώστε να γλιτώνουν από τα βαριά πρόστιμα που επισύρουν οι διαπιστούμενες κατά τους ελέγχους παραβάσεις της μη υποβολής αρχικών δηλώσεων ή της υποβολής ανακριβών δηλώσεων, προβλέπουν οι διατάξεις των άρθρων 397 και 398 του ν. 4512/2018, ..... (25/01/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 24-1-2018

Δείτε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (24/01/2018)

περισσότερα »

Οι κατασχέσεις και το κυνήγι οφειλετών που κρύβει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο

Πέρα από τους 130.000 πλειστηριασμούς, τα κείμενα πάνω στα οποία βασίστηκε η πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης «κρύβουν» και ένα ανελέητο κυνήγι όσων χρωστάνε στο Δημόσιο, ανεβάζοντας ακόμα πιο πάνω τον πήχη των εισπράξεων από κατασχέσεις. Αφήνοντας κανείς στην άκρη την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στα χρέη απέναντι στο Δημόσιο- το πώς ακριβώς θα τροποποιηθεί και θα προσαρμοστεί αναλόγως ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων θα φανεί μέσα στο επόμενο δί..... (24/01/2018)

περισσότερα »

Ενεργοποιείται το ενδιάμεσο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ)

   ..... (24/01/2018)

περισσότερα »

ΣΘΕΒ: Αύξηση των μισθών και μείωση των εργοδοτικών εισφορών

Πρόταση για αύξηση των κατώτατων μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με παράλληλη μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε όλες τις επιχειρήσεις, διατύπωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η διοίκηση του Συνδέσμου αναφορικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης «με το μέτρο αυτό προφανώς δεν κερδίζουν τίποτα οι επιχειρήσεις, αλλά κερδίζουν οι εργαζόμενοι, η κοινωνία και ..... (24/01/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας

..... (23/01/2018)

περισσότερα »

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών με δωρεά σε εξοπλισμό και σε άυλες δράσεις

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών με δωρεά σε εξοπλισμό και σε άυλες δράσεις, ανακοινώνει η ΑΠΟΣΤΟΛΗ (ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), σε συνεργασία και χρηματοδότηση του IOCC (Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities).   Το Πρόγραμμα υλοποιείται Πανελλαδικά στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας μόνο την αίτηση συμμετοχής έως τις 28/2/20..... (23/01/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτικό δελτίο Γραφείου ΟΕΥ Πρεσβείας Μόσχας

. (22/01/2018)

περισσότερα »

Καμπανάκι για τις εξαγωγές οπωροκηπευτικών

Σήμα κινδύνου κρούει για ακόμα μια φορά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit - Hellas αναφορικά με τις επιπτώσεις στην αξιοπιστία των εξαγομένων ελληνικών οπωροκηπευτικών προϊόντων, λόγω του «φαινομένου» της αποστολής στο εξωτερικό φορτίων ατυποποίητων προϊόντων απευθείας από τους αγρούς, από Έλληνες και Βαλκάνιους «εμπόρους», χωρίς κανένα σεβασμό των κανόνων υγιεινής και της ανάγκης προστασίας της υγείας των καταναλωτών. Επιβεβαίωση ..... (21/01/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ - Τι αλλαγές φέρνει η τέταρτη αξιολόγηση στο νόμο Κατσέλη

«Τρέχουν» να προλάβουν τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη. Αποτελεί «καταφύγιο» δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών που θέλουν να προστατεύσουν την κατοικίας τους Στα Ειρηνοδικεία σπεύδουν μαζικά οι δανειολήπτες για την υπαγωγή τους στο νόμο Κατσέλη. Η αυστηροποίηση που επίκειται στον νόμο, σε συνδυασμό με τη λήξη της ισχύος του στα τέλη του έτους αναγκάζει τους οφειλέτες να «τρέξουν» τις σχετικές διαδικασίες. Εδώ και μια πενταετία ο «περίφημος» νόμος Κατσέλη αποτελεί «καταφύγιο» δεκάδων χιλιάδων δαν..... (21/01/2018)

περισσότερα »

Toν Μάρτιο ο συμψηφισμός για 1,2 εκατ. μη μισθωτούς

Σε δύο μήνες από σήμερα θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα του συμψηφισμού μεταξύ των εισφορών που κατέβαλαν το 2017 περίπου 1,2 εκατ. μη μισθωτοί (επαγγελματίες, αγρότες) με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015 και τις εισφορές που προκύπτουν με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016.Υπενθυμίζεται πως οι εισφορές που κατέβαλαν πέρυσι οι μη μισθωτοί υπολογίστηκαν επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2015, αν και με βάση όσα προβλεπόταν στον νόμο Κατρούγκαλου έπρεπε να υπολογισθούν σύ..... (21/01/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετάρτη 24 Ιαν. 2018 και ώρα 18:00

. ..... (19/01/2018)

περισσότερα »

Η Ελλάδα εξάγει στην Πορτογαλία ακριβό ελαιόλαδο και προμηθεύεται φθηνότερο

Η Ελλάδα εξάγει στην Πορτογαλία ακριβό ελαιόλαδο και προμηθεύεται φθηνότερο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Λισσαβόνα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το διμερές εμπόριο ελαιολάδου Ελλάδος-Πορτογαλίας, σημειώνεται ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια καταγράφονται κατά το 2015 πορτογαλικές εισαγωγές ελαιολάδου από την Ελλάδα. Την εξεταζόμενη περίοδο η Πορτογαλία εισήγαγε από την Ελλάδα 1,6 τόνους ελαιολάδου έναντ..... (18/01/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών

Δείτε σχετική ενημέρωση του ΟΑΕΔ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (18/01/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό φοιτητών Ελληνικών Πανεπιστημίων με σπουδές στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία

Δείτε σχετική ενημέρωση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (17/01/2018)

περισσότερα »

Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

. (17/01/2018)

περισσότερα »

Έρευνα αγοράς για την σουηδική αγορά κρασιού και μπίρας

Δείτε σχετικές πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (17/01/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο Δ΄ Τριμήνου 2017 (Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Βερολίνου)

Δείτε το ενημερωτικό δελτίο στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (17/01/2018)

περισσότερα »

Εγκύκλιος μηνός Δεκεμβρίου 2017 ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas

Δείτε την εγκύκλιο στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (17/01/2018)

περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕ FOOD & HOTEL ASIA_SINGAPORE 24 - 27 Aπρ. 2018

Βρείτε συνημμένα ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα,  για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση “FOOD & HOTEL ASIA”, και πληροφορίες για τη συμμετοχή των εταιρειών.  ..... (06/01/2018)

περισσότερα »

O OAEΔ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

O OAEΔ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙΣΕΤΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΡΩΣΙΚΑ – ΙΣΠΑΝΙΚΑ - ΚΙΝΕΖΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ  ΙΤΑΛΙΚΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ -  ΓΑΛΛΙΚΑ - ΣΕΡΒΙΚΑ  ΑΛΒΑΝΙΚΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ - ΕΒΡΑΪΚΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ για ξένους, με παράλληλη ορολογία του κλάδου σας.                      ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ, σε μέρες και ώρες που σας εξυπηρετούν. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ..... (16/01/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 16-1-2018

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (16/01/2018)

περισσότερα »

Από 1ης Φεβρουαρίου στον Εξωδικαστικό και επαγγελματίες με χρέη έως 50.000 ευρώ

Από 1ης Φεβρουαρίου στόχος είναι να μπορεί να ενταχθεί στον μηχανισμό και να ρυθμίσει τις οφειλές της προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και αυτή η επαγγελματική τάξη, που πριν από έναν χρόνο είχε εξαιρεθεί. Τα παραπάνω επισημαίνει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».   «Το πρώτο βήμα είναι να εντάξουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες» σημειώνει ο κ. ..... (16/01/2018)

περισσότερα »

Διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων-Ποτών “DETROP BOUTIQUE“ και Αρτοποιίας –Ζαχαροπλαστικής «ARTOZYMA» από 24-26/2 2018

Οι  διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων-Ποτών “DETROP BOUTIQUE“ και Αρτοποιίας –Ζαχαροπλαστικής «ARTOZYMA»,   διοργανώνονται παράλληλα από 24 έως 26 Φεβρουαρίου 2018, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι δυο εκθέσεις απευθύνονται σε καταστήματα ντελικατέσεν, οργανικών προϊόντων, εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστίασης, brokers, αρτοποιούς – ζαχαροπλάστες κλπ., τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό με τους οποίους  προκαθορίζ..... (16/01/2018)

περισσότερα »

Επισκέφθηκε σήμερα 15 Ιαν. το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, στα πλαίσια θεσμικών επαφών της Περιφέρειας Στ.Ελλάδος, ο εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος κος Θ. Χειμάρας

(15/01/2018)

περισσότερα »

Επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτών από αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις

Δημοσίευτηκε στη Διαύγεια η ΚΥΑ για το πρόγραμμα επιχορήγησης για απασχόληση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων έως 35 ετών και πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης. Ο ..... (15/01/2018)

περισσότερα »

Σχέδιο για 13 δόσεις στις εισφορές εφάπαξ και επικούρησης

Το ενδεχόμενο να αποπληρωθούν οι εισφορές για εφάπαξ (4%) και για επικούρηση (7%) από μη μισθωτούς ασφαλισμένους σε 13 μηνιαίες δόσεις, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για εισφορές που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει να καταβάλλονται από 1.1.17, μαζί με τις υπόλοιπες για κύρια ασφάλιση και υγεία, αλλά εδώ και ένα έτος δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό να αποδοθούν στους ασφαλισμένους. Η εκτίμηση αρμόδιων παραγόντων του ΕΦΚΑ είναι ότι τα πρώτα ειδοποιητήρια που θα εντάξουν και τις ανωτέρ..... (15/01/2018)

περισσότερα »

Πρωτομαγιά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη άνω των 500 ευρώ στην εφορία

Τα έξι σημεία-κλειδιά της τροπολογίας που έφερε ο Τσακαλώτος για να ψηφιστεί τη Δευτέρα - Οι διατάξεις αφορούν και χρέη σε φορείς κοινωνική ασφάλισης, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου Στην ηλεκτρονική εποχή των πλειστηριασμών μπαίνει από την Πρωτομαγιά του 2018 το ελληνικό δημόσιο. Και μπορεί να μην προβλέφθηκε κανενός είδους προστασία για πρώτη, κύρια ή λαϊκή κατοικία, η τροπολογία όμως στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφισ..... (15/01/2018)

περισσότερα »

Πότε θα αναβαθμιστούν τα ελληνικά ομόλογα

Στις 19 Ιανουαρίου η αγορά αναμένει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s από το Β- στο Β. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι οι αξιολόγησης οι οποίες θα ακολουθήσουν από τους τρίτους οίκους αξιολόγησης (S&P, Moody’s και Fitch) θα κρίνουν την αποδοχή των Ελληνικών ομολόγων από τους επενδυτές, άρα εν πολλοίς και την τελική μορφή που θα έχει η επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. Ένα «μπαρά..... (12/01/2018)

περισσότερα »

Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα - Απεργούν οι υπάλληλοι

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018. Το προτεινόμενο ωράριο, από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, είναι έντεκα το πρωί με οχτώ το απόγευμα.Την ίδια ημέρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου. Η Ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στις 14 Γενάρη, για μία ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι ..... (12/01/2018)

περισσότερα »

Ενιαίο μοντέλο e-πλειστηριασμών σε τράπεζες, εφορίες, Ταμεία

Με τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο και υπουργικές αποφάσεις θα κλείσει η κυβέρνηση και τις τελευταίες εκκρεμότητες με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. Με το ογκωδέστατο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή δεν εκπληρώνονται όλα τα προαπαιτούμενα. Ωστόσο, έχει ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς, εκτός από τις τροπολογίες που θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο, να δοθεί χρονικό περι..... (11/01/2018)

περισσότερα »

«Ευκαιρία» και στους φοροφυγάδες να γλιτώσουν πρόστιμα δίνει το Πολυνομοσχέδιο

Όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση μπορούν να το κάνουν με ελάχιστες προσαυξήσεις, χωρίς χρονικό περιορισμό και με έως και 40% λιγότερα πρόστιμα - Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα για το 2018 Παράθυρο για να γλιτώσουν πρόστιμα και όσοι δεν έχουν υποβάλει καν φορολογική δήλωση, ανοίγει με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καλύψουν λάθη ή παραλείψεις του παρελθόντος.Ουσιαστικά η διάταξη αποτελεί ..... (11/01/2018)

περισσότερα »

Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

  Μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία προς όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, που ασχολούνται με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, προσφέρει η ΚΕΕ με την υλοποίηση του «Ενιαίου Σημείου Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.) Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών», μέσω του ιστότοπου insuranceregistry.uhc.gr.       Συγκεκριμένα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έχει συστήσει και τηρεί το Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Ε.ΣΗ.Π.), το οποίοεπιτρέπει στους καταναλωτές ασφαλιστικών προϊόντω..... (10/01/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 9-1-2018

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (09/01/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - «Στερεά Ελλάδα» 2014-20 Δράση «Ενίσχυση Μεσαίων Επιχειρήσεων για την Αναβάθμιση και τον Εκσυγχρονισμό τους»

Δείτε την προδημοσίευση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/01/2018)

περισσότερα »

Toorbee: Η ελληνική start-up που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στη «Silicon Valley» της Κίνας

Το βραβείο της πιο υποσχόμενης επιχειρηματικής ιδέας στην Κίνα κέρδισε η ελληνική travel tech start-up Toorbee, η οποία διατηρεί γραφεία στην Αθήνα και τη Σαγκάη. Ο διαγωνισμός διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στην Yuhang Economic & Technological Development area στην πόλη Hangzhou της επαρχίας Zhejiang , που αποτελεί την “Silicon Valley” της Κίνας.  Η Toorbee διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 700 επιχειρήσεις και ήταν η μοναδική μη κινέζικη εταιρεία που συμμετείχε. Μετά από τρεις (3) διαγωνιστικο..... (09/01/2018)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας Μόσχας

Δείτε σχετικό ενημερωτικό δελτίο στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/01/2018)

περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ SIAL PARIS 2018

HΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας της, συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL, η οποία διοργανώνεται από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξαγωγών (ENTERPRISE GREECE), τον αρμόδιο εθνικό φορέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρ..... (09/01/2018)

περισσότερα »

Τα χαράτσια του 2018 -Τι θα πληρώσουν επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες

Οι νέες επιβαρύνσεις για περίπου 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αλλά και το ασφαλιστικό χαράτσι για όλους όσοι απασχολούνται περιστασιακά και αμείβονται με αποδείξεις δαπανών έχουν αρχίσει ήδη να «τρέχουν». Το 2018 τα βάρη για τους ελεύθερους επαγγελματίες πολλαπλασιάστηκαν με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών αλλά και με τη μη ολοκλήρωση του συμψηφισμού των εισφορών. Αυξήσεις από 8% έως και 38% στις εισφορές των επαγγελματιών Οι εισφορές..... (08/01/2018)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί την Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία - 900 μόνο τον Ιανουάριο

Τον Ιανουάριο έχουν προγραμματιστεί περίπου 900 πλειστηριασμοί, με μεγαλύτερη τιμή εκκίνησης το Αίολος Κεντέρης το οποίο εκπληστηριάζεται την επόμενη Τετάρτη στα 6.5 εκ. ευρώ αν και υπάρχει η πληροφορία για χτύπημα στα 16 εκ. Τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Αθήνα Συγκεκριμένα για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένα να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στην Αθήνα τα εξής ακίνητα:– Από την Τράπεζα Πειραιώς, το ακτοπλοϊκό πλοίο «Αίολος Κεντέρης Ι» έναντι του πόσου..... (08/01/2018)

περισσότερα »

Κίνδυνος για μειώσεις στις συντάξεις έως 40% από το «κόλπο» της προσωπικής διαφοράς

Ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε οι περικοπές να περιορίζονταν στο 18%, είναι πιθανό να προκύψει και «δεύτερος γύρος» μειώσεων οδηγώντας ακόμα και στο 40% τις απώλειες στις συντάξεις από το 2019 και μετά. Αιτία το γεγονός ότι με βάση πιο πρόσφατη νομολογία η προσωπική διαφορά καταργείται και απλώς διατηρείται η δέσμευση για μειώσεις έως 18%. Όμως επειδή το νέο μοντέλο περικοπών, πριν καλά – καλά εφαρμοστεί, είναι διάτρητο, είναι πιθανό να οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές, από αυτές που ..... (08/01/2018)

περισσότερα »

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου

Στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2018, σήμερα στις 10:30, είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί το νομοσχέδιο – σκούπα με τα τελευταία προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, που θα κατατεθεί αύριο και αναμένεται να ψηφιστεί ως τις 15/1. Σε ερώτηση αν θα συζητηθεί το Σκοπιανό, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «θα συζητηθεί ο νομοθετικός και o πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα» και πως το Σκοπιανό δεν είναι προγραμματισμένο να συ..... (08/01/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίασε το 1ο ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κο Α. Κυρίτση

Με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Επιμελητηρίου  Φθιώτιδας κο  Α. Κυρίτση συνεδρίασε  το μεσημέρι της Παρασκευής  το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσία νεοεκλεγέντων συμβούλων και  μελών του Επιμελητηρίου. Ο Πρόεδρος  αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες  συμβούλους στην εκλογική διαδικασία, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους  και προέταξε χείρα συνεργασίας στους συμβούλους της αντιπολίτευσης για μια κοινή πλεύση προς όφελος του Επιμελητηριακού  θεσμού και της τοπικής επι..... (05/01/2018)

περισσότερα »

Tελευταία μέρα για τα τέλη κυκλοφορίας

Εκπνέει σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου η παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2018 για τα Ι.Χ. και τις μοτοσυκλέτες.Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που δεν θα καταβάλουν το ποσό των τελών εμπρόθεσμα κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο το διπλάσιο ποσό των τελών που αναλογεί στο όχημά τους.Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το Δημόσιο προβλέπει να βάλει στα ταμεία του 1,1 δισ. ευρώ από την είσπραξή τους...... (05/01/2018)

περισσότερα »

Έρχονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Πρόκειται για νομοθετική παρέμβαση στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ξεκινήσουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και από το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής οι πλειστηριασμοί θα πραγματοποιούνται στην εμπορική αξία των ακινήτων. Η διάταξη αναμένεται να κατατεθεί από το ΥΠΟΙΚ εντός του Ιανουαρίου. Στόχος είναι το Φεβρουάριο ή το αργότερο έως τον Μάρτιο να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και από το Δημόσιο. Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου ..... (05/01/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Α. Κυρίτσης μιλά στην εκπομπή Businessplan για την προσφορά του Επιμελητηρίου στην οικονομία του τόπου

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Α. Κυρίτσης, πλαισιωμένος απο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας,  μιλά στην εκπομπή Businessplan για την προσφορά του Επιμελητηρίου στην οικονομία του τόπου. Δείτε σχετικό video παρακάτω:   ..... (04/01/2018)

περισσότερα »

Φορολογική ενημερότητα: Ευνοϊκότερο σύστημα παρακράτησης οφειλής

Στον εξορθολογισμό του συστήματος έκδοσης πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας, στην διευκόλυνση των συναλλαγών, καθώς κα στην διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου στοχεύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με απόφαση του διοικητή που προβλέπει συγκεκριμένα ποσοστά παρακράτησης επί εισπραττόμενης οφειλής για την έκδοση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας σε οφειλέτες. Με τη νέα απόφαση, καταργείται η ευρεία διακριτική ευχέρεια καθορισμού ποσοστού παρακράτησης από 10 έως 100% επί ..... (03/01/2018)

περισσότερα »

Πρόβλημα με το αφορολόγητο λόγω e-banking -Ο κίνδυνος για χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες

Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να κληθούν να πληρώσουν άδικα επιπλέον φόρο εισοδήματος βρίσκονται χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες οι οποίοι εξόφλησαν κατά τη διάρκεια του 2017 σημαντικού ύψους ποσά καταναλωτικών δαπανών μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δαπάνες αυτές είναι πολύ πιθανό να μην «μετρήσουν» τελικά για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου των 8.636 έως 9.545 ευρώ, με συνέπεια οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι να εμφανιστο..... (03/01/2018)

περισσότερα »

MONEYSHOW 2018

Δείτε παρακάτω τις Ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Moneyshow  2018 στο ξενοδοχείο Hilton από 7 έως 9 Ιανουαρίου.   Οι Ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν είναι : Ελληνοτουρκικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο  7 Ιανουαρίου 12:00-14:00 στην Αίθουσα Θάλεια 2. Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο 7 Ιανουαρίου 14:00-16:00 στην Αίθουσα Θάλεια 2. Γενικό Προξενείο Ελ Σαλβαδόρ 7 Ιανουαρίου 16:00-18:00 στην Αίθουσα Θάλεια 2. Ελληνικός Σύνδεσμος Τουρι..... (01/01/2018)

περισσότερα »

Η ΕΕ βάζει νέους κανόνες στις αφορολόγητες δικτυακές αγορές

Νέους κανόνες στο ηλεκτρονικό εμπόριο οι οποίοι σχετίζονται με την επιβολή ΦΠΑ, προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ανασχέσει τα διαφυγόντα έσοδα από τις αγορές των καταναλωτών μέσω διαδικτυακών πλατφορμών από ΗΠΑ, Κίνα ή και αλλού. Όπως αναφέρει το europa.eu (ο διαδικτυακός τόπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα διαφυγόντα έσοδα των χωρών μελών της ΕΕ από το ΦΠΑ των εξωκοινοτικών πωλήσεων υπολογίζεται ότι είναι της τάξης των 5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ο ΦΠΑ θα..... (01/01/2018)

περισσότερα »

Με χρέωση πλέον οι πλαστικές σακούλες

Με το ευρωπαϊκό πλαίσιο εναρμονίζεται από σήμερα η Ελλάδα, που σταματά τη δωρεάν διάθεση της γνωστής πλαστικής σακούλας από τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα. Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο για την προστασία του περιβάλλοντος. Μόνο το 2015 στην Ελλάδα, η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμαχίων ανά άτομο, ενώ το 2010 σ’ ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δισ. πλαστικές σακούλες. Σύμφωνα, εξάλλου, με την Greenpeace, στην Ελλάδα κάθε χρόνο χρησι..... (01/01/2018)

περισσότερα »

Συνεδριάση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Παρασκευή 5 Ιαν. 2018

..... (01/01/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά διόδια παντού μέχρι το τέλος του 2018 – Τι αλλάζει στις χρεώσεις και στον τρόπο πληρωμής

 Μέχρι το 2018 θα υπάρχουν παντού ηλεκτρονικά διόδια - Αλλαγές στην χρέωση των οδηγών - Θα πληρώνουμε με... αναγνώριση των πινακίδων - Από την Εγνατία οδό ξεκινά η εφαρμογή τους - Για δίκαιο σύστημα κάνει λόγο το υπουργείο Μεταφορών Εγκρίθηκε με απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη η έναρξη της διαδικασίας διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού, ώστε μέχρι το τέλος του 2018 να έχουν εγκατασταθεί ηλεκτρονικά διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Το σύστημα θα αφορά τα επαγγελματικής ..... (28/12/2017)

περισσότερα »

Τα κριτήρια για να μπείτε στις 120 δόσεις για οφειλές στα ταμεία

Για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία ύψους έως 50.000 ευρώ - Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης και ποιους αφορά Την υπουργική απόφαση που εξειδικεύει τα κριτήρια της ρύθμισης οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.Οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τα τέλη Ιανουαρίου, μόλις είναι έτοιμη η σχετ..... (28/12/2017)

περισσότερα »

Αχτσιόγλου: Αύξηση κατώτατου μισθού το 2018

Στην «πρώτη γραμμή» των στόχων του υπουργείου Εργασίας για το νέο έτος είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που απώλεσαν το ΕΚΑΣ. Η τοποθέτηση αυτή προήλθε από την ίδια την Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5 FM». Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Εργασίας, θα είναι εφικτό στο εξής να «διορθώνονται αδικίες» αφού ο ΕΦΚΑ καταγράφει πλεονάσματα και το Ασφαλιστικό Σύστημα ..... (28/12/2017)

περισσότερα »

Hermes Expo 2018: Η πύλη για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών

Hermes Expo 2018  Η Πύλη σας για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών... 4 ημέρες2 πόλεις Εκατοντάδες στοχευμένοι επισκέπτεςΜια ολοκληρωμένη ευκαιρία προβολής και προώθησης των προϊόντων σας  Συμμετοχή στην Έκθεση ΕΡΜΗΣ Παρουσίαση της εταιρίας και των προϊόντων σας σε ειδικές εκδηλώσεις Σχεδιάστε τις Β2Β συναντήσεις σας μέσα στην έκθεση  Μάθετε περισσότερα ..... (28/12/2017)

περισσότερα »

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΩΝ / ΠΕΜΠΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 18 Μ.Μ.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016 ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ - ΤΗΛ: 6986108669   -  6973456959   ergkelam@gmail.com             http://ergatikokentrolamias.blogspot.gr/ Αριθ. Πρώτ.131                                                                    Λαμία 27/12/2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πλα..... (28/12/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-12-2017

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (28/12/2017)

περισσότερα »

Έναρξη υποβολών για τη δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Ξεκίνησε την  18.12.2017 η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» που στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.    Υπενθυμίζουμε ότι η δράση αφορά σε επιχειρηματικά σχέδια ύψους 25.000 έως 400.000 ευρώ και οι υποβολές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ισ..... (27/12/2017)

περισσότερα »

Ερχεται και ΦΠΑ 24% στις πλαστικές σακούλες - 10 ευρώ χρέωση από το 2018

Μέχρι τώρα είχαμε το αλαλούμ με το διαφορετικό ΦΠΑ για το σουβλάκι χωρίς και με μπαχαρικά, τον καφέ στο χέρι και τον καφέ σερβιριζόμενο και πάει λέγοντας. Πλέον, θα έχουμε και το ειδικό τέλος για τις σακούλες του σούπερ μάρκετ, στο οποίο θα μπαίνει «καπέλο» ΦΠΑ 24% και το οποίο θα πρέπει να αναγράφεται ξεχωριστά στην απόδειξη των ταμειακών, οι οποίες θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν πριν από το τέλος της χρονιάς.  Ως μέτρο θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυν..... (27/12/2017)

περισσότερα »

Μπαίνουν στις 120 δόσεις χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές σε ταμεία - Ολη η ρύθμιση

Σε ρύθμιση 120 δόσεων των οφειλών τους προς τα ταμεία θα ενταχθούν τις επόμενες ημέρες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που χρωστούν κάτω από 50.000 ευρώ. Την ρύθμιση αναμένεται να υπογράψει σύντομα, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Με την ένταξη στη ρύθμιση ο οφειλέτης θα μπορεί να λάβει αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας, θα αναστέλλεται κάθε διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων και βέβαια θα σταματά ο υπολογισμός περαιτέρω τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης..... (26/12/2017)

περισσότερα »

«Τσουχτερό» το τελευταίο ραντεβού με την Εφορία για το 2017 -Οσα πρέπει να πληρώσουμε

  Εορταστικός φορολογικός «γολγοθάς» περιμένει του φορολογούμενους αυτήν την εβδομάδα. Εως το τέλος του έτους -ουσιαστικά έως 29 Δεκεμβρίου που είναι και η τελευταίοι εργάσιμη ημέρα- οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών μόνο είναι λίγες δεν είναι. Πάνω από έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ Νοεμβρίου ή ακόμη και τη μηνιαία δόση ρύθμι