Ημέρα: 28 Ιουνίου 2021

Παράταση για τα ηλεκτρονικά βιβλία δρομολογεί η ΑΑΔΕ

Προ των πυλών βρίσκεται μια ακόμη παράταση της προθεσμίας για την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων.
 Οι λογιστές την περιμένουν πώς και πώς καθώς βρίσκονται «χαμένοι» στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, στις νέες φορολογικές δηλώσεις και τρέχουν να προλάβουν τις προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων και αιτήσεων και άλλων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
 Και ενώ η πρεμιέρα για τα ηλεκτρονικά βιβλία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1η Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, το…..

Το Ταμείο Ανάκαμψης φέρνει voucher για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΜμΕ

Ως μια σημαντική ευκαιρία, για να καλυφθεί το τεχνολογικό χάσμα το οποίο χωρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές αντιμετωπίζεται από την αγορά το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο προβλέπει επιδοτήσεις, φοροκίνητρα και δανειοδοτήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) που αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ.
Στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, προβλέπεται η επιδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων μέσω συστήματος κουπονι…..