Ημέρα: 13 Δεκεμβρίου 2021

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Το πέναλτι φόρου που «απειλεί» τους φορολογούμενους, ποιες αποδείξεις αναγνωρίζει η Εφορία

Το μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων, εφαρμόζεται και πάλι κανονικά φέτος και απειλεί τους φορολογούμενους που δεν θα καταφέρουν μέχρι το τέλος του έτους, να καλύψουν το 30% του εισοδήματός τους με δαπάνες που θα έχουν πραγματοποιήσει με ηλεκτρονικό χρήμα.
 
Όσοι δεν τα καταφέρουν θα πρέπει μα πληρώσουν έξτρα φόρο ίσο με το 22% των αποδείξεων που θα λείπουν.
Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ πραγματοποιήσει φέτος ηλεκτρονικές πληρωμές δαπανών συνολικού…..

Nέος γύρος «διευκολύνσεων» για νοικοκυριά-επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο πλέγμα διευκολύνσεων και επιδοτήσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη σκιά της νέας παραλλαγής Όμικρον, αλλά και υπό το βάρος της ενεργειακής κρίσης, η οποία δεν δείχνει σημάδια εκτόνωσης.
Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και οι υψηλές πτήσεις της ανάκαμψης δημιουργούν τα περιθώρια για ελιγμούς και η κυβέρνηση, χωρίς να διαταράσσονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, εμφανίζεται έτοιμη να τα αξιοποιήσει.
Στη διάρκεια της συζήτησης για τον προ…..