Ημέρα: 19 Οκτωβρίου 2023

Ανακοινώθηκε η σύσταση του Μητρώου Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους

 Τη σύσταση Μητρώου Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την Τετάρτη ο Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο παρουσίασης του νομοχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
 Στο εν λόγω μητρώο θα καταχωρούνται δεδομένα από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς παροχής πίστωσης.
 Σκοπός της νομοθετικής διάταξης είναι να προσδιορισθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια το σύνολο του ιδιωτικού χρέους (εξυπηρετούμενο και μη) και οι τάσεις διακύμανσής του ώστε να αναβαθμιστεί η δυνατότητα παρέμβασ…..

Άνοδο 5,6% σημείωσε το ΑΕΠ το 2022

Άνοδο 5,6% σημείωσε το ΑΕΠ πέρυσι σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.
 
Με βάση, επίσης, τα στοιχεία για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς:
 
Η τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση 6,2% σε σχέση με το 2021. Η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 7,6% και εκείνη της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκε 2,1%. Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση 7,2%. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση 6,2%.
 
Ο ακαθάριστο…..