Ημέρα: 9 Δεκεμβρίου 2024

Στα 3,5 δισεκ. τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

Στα 3,5 δισεκ. ευρώ «σκαρφάλωσαν» τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες στο τέλος του Οκτωβρίου, αυξημένα κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023, οπότε και είχαν διαμορφωθεί σε 2,8 δισεκ. ευρώ.
Από τα 3,5 δισεκ. ευρώ, τα 2,8 δισεκ. ευρώ αφορούν οφειλές προς τους προμηθευτές, ενώ περίπου 700 εκατ. ευρώ είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων.
 
Τα νοσοκομεία έχουν τα μεγαλύτερα χρέη. Οφείλουν 1,255 δισεκ. ευρώ. Ακολουθούν τα ασφαλιστικά ταμεία με 687 εκατ. ευρώ, οι ΟΤ…..

ΕΦΚΑ: Αυξήσεις και περικοπές με τον νέο ενιαίο κανονισμό παροχών και ασφάλισης

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν παροχές όπως ασθένειας, μητρότητας, εργατικό ατύχημα αλλά και αναπηρίας. Στόχος η καθιέρωση ενιαίων κανονισμών στις παροχές σε χρήμα για όλα τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, καθώς ως ενιαίος φορέας οφείλει να έχει ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους του.
 
Ο νέος ενιαίος κανονισμός ο οποίος περιλαμβάνει αυξήσεις αλλά και περικοπές παροχών, πρόκειται να υπογραφεί και να τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2025. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι – εκ των πραγμάτων – θα π…..