Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λαμία το 38ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΟΣΥΕΕ), το οποίο φιλοξενήθηκε από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας το διήμερο 27-28 Μαρτίου 2026.

Το συνέδριο αποτέλεσε ένα ουσιαστικό πεδίο διαλόγου και ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των εργαζομένων των επιμελητηρίων από όλη τη χώρα, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του επιμελητηριακού θεσμού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι τα επιμελητήρια δεν αποτελούν απλώς διοικητικές δομές, αλλά ζωντανούς οργανισμούς που στηρίζονται στους ανθρώπους τους. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων και συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ως οικοδεσπότης, υπογράμμισε τη σημασία της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, της συνεχούς επιμόρφωσης και της ενδυνάμωσης των υπηρεσιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η ψηφιακή μετάβαση και η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αφήνοντας σημαντικά συμπεράσματα και ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ των επιμελητηρίων, με κοινό στόχο ένα πιο σύγχρονο, αποτελεσματικό και ανθρώπινο επιμελητηριακό σύστημα.