Xρηματοδότηση 80.000 € για Πειράματα Μεταφοράς Στοχευμένης Τεχνολογίας Focused Technology Transfer Experiments (FTTE)

smart4all_F18108.jpgΤο SMART4ALL προσκαλεί υποψήφιους φορείς στο πλαίσιο της 3ης ανοικτής πρόσκλησης για χρηματοδότηση Πειραμάτων Μεταφοράς Στοχευμένης Τεχνογνωσίας (FTTE). Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του προγράμματος SMART4ALL που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Σχετικά με τα Πειράματα Μεταφοράς Στοχευμένης Τεχνολογίας (Focused Technology Transfer Experiments – FTTE)

Τα FTTEs είναι ένας νέος τύπος πειραμάτων σύντομης διάρκειας (9 μήνες) μέσω διακρατικών συνεργειών για τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ βιομηχανικών και ακαδημαϊκών εταίρων. Τα FTTEs αποτελούν έργα μικρής κλίμακας που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και προσφέρουν καθοδήγηση προς την επιτυχή ανάπτυξη και τοποθέτησή τους στην αγορά. Σε αυτόν τον τύπο πειραμάτων, ο ένας εταίρος (πάροχος τεχνολογίας) μεταφέρει στον άλλο (φορέα υποδοχής) μια συγκεκριμένη τεχνολογία υλικού/ hardware (HW) ή λογισμικού/ software (SW) που θα οδηγήσει σε βελτιωμένα προϊόντα ή διαδικασίες. Στα FTTEs, συμμετέχουν δύο διαφορετικές οντότητες από δύο διαφορετικές χώρες: ένας ακαδημαϊκός/ερευνητικός φορέας και ένας βιομηχανικός ή δύο βιομηχανικοί εταίροι. 
Τα FTTEs εστιάζουν σε τομείς που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στα τρέχοντα προγράμματα Smart Anything Everywhere (SAE) και περιλαμβάνουν  τα παρακάτω:
 

Ψηφιοποιημένες μεταφορές
 Ψηφιοποιημένο περιβάλλον
 Ψηφιοποιημένη γεωργία
 Ψηφιοποίηση οπουδήποτε


Από το SMART4ALL θα επιλεγούν 4 Πειράματα Πρωτοπόρων Εφαρμογών (Pathfinder Application Experiments – PAEs) μέσα από μία διαδικασία αξιολόγησης και σε αυτή την τρίτη και τελευταία Ανοικτή Πρόσκληση.
Τα SMART4ALL PAEs έχουν ως στόχο την ανάπτυξη υπολογιστικών συστημάτων χαμηλής ενέργειας (Customized Low Energy Computing-CLEC) για κυβερνοφυσικά συστήματα (Cyber Physical Systems-CPS) και το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things-IoT).

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Οι κοινοπραξίες πρέπει να περιλαμβάνουν τον ακόλουθο τύπο αιτούντων:
• Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά ιδρύματα
• ΜμΕ και ελαφρώς μεγαλύτερες εταιρείες

• Παρόχους τεχνολογίας γενικά

Οι αιτούσες κοινοπραξίες πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον έναν εταίρο από χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης (εκτός της Ελλάδος) ή από την Ουκρανία.

Για αυτή την πρόσκληση, ένας ακαδημαϊκός/βιομηχανικός πάροχος τεχνολογίας μεταφέρει ένα καινοτόμο λογισμικό ή υλικό σε έναν βιομηχανικό φορέα υποδοχής τεχνολογίας που λειτουργεί ως εταίρος σε στάδιο της πρώιμης υιοθέτησής της. Οι εταίροι πρέπει να υποβάλουν αίτηση μαζί σαν κοινοπραξία μέσα από μία απλή διαδικασία. Η σύνθεση της κοινοπραξίας μπορεί να είναι η ακόλουθη:

 

Πάροχος τεχνολογίας

Φορέας υποδοχής τεχνολογίας

Ακαδημαϊκός

Βιομηχανικός

Βιομηχανικός


 Ο επικεφαλής της κοινοπραξίας (leading partner) πρέπει πάντοτε να έχει εταιρικό/βιομηχανικό υπόβαθρο (μικρομεσαία επιχείρηση ή ελαφρώς μεγαλύτερη εταιρεία)

 
Οι επιλέξιμες χώρες είναι: Κράτη Μέλη της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου), H2020 σχετιζόμενες χώρες και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που δεν αναφέρονται παραπάνω και περιλαμβάνονται στο παράρτημα Α του προγράμματος εργασίας H2020.

Θα δοθεί προτεραιότητα και μοριοδότηση με έναν (1) επιπλέον βαθμό σε κοινοπραξίες που περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα μέλος από τις ακόλουθες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Κοσσυφοπέδιο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Σερβία) ή από την Ουκρανία.

Οι προτάσεις πρέπει να είναι διακρατικές και μπορούν να υποβληθούν από οποιονδήποτε από τους προαναφερθέντες τύπους οντοτήτων, αλλά η συμμετοχή, τουλάχιστον, μιας ΜμΕ/ ελαφρώς μεγαλύτερης εταιρείας είναι υποχρεωτική και πρέπει να ηγείται της κοινοπραξίας.

Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις κοινοπραξίες ΔΕΝ μπορούν να συμπεριλάβουν εταίρους του προγράμματος SMART4ALL.

 

 

Υπηρεσία εύρεσης εταίρων

Για αναζήτηση συνεργατών με στόχο την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του SMART4ALL, μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν στο SMART4ALL Marketplace να κάνετε χρήση της υπηρεσίας Matchmaking, αναζητώντας συνεργάτες βάσει τομέα εφαρμογής, είδους δραστηριότητας, χώρας ή βάσει λέξεων – κλειδί.

Ποια είναι τα οφέλη;
• Οικονομική υποστήριξη έως και 80.000 €
• Δημιουργία νέων συνεργασιών
• Υποστήριξη επιχειρηματική, σε θέματα ηθικής, τεχνολογίας, εύρεσης χρηματοδοτήσεων από διεθνώς  αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες
• Συμμετοχή σε καινοτόμες υπηρεσίες καθοδήγησης

Πώς να υποβάλετε;
Ο Οδηγός Υποβολής και Συχνές Ερωτήσεις (FAQs) είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του SMART4ALL Application Kit 
 

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων FTTE είναι στις 15 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00, ώρα Ελλάδος.
 

Καλή επιτυχία!
Με εκτίμηση,

Η Ομάδα του SMART4ALL

 

 

 

Σχετικά με το πρόγραμμα SMART4ALL

Το SMART4ALL χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της ΕΕ και στοχεύει στη δημιουργία ενός Ψηφιακού Κόμβου Καινοτομίας (Digital Innovation Hub) σε ολόκληρη την Ευρώπη. Περιλαμβάνει μια κοινοπραξία 25 εταίρων από 16 χώρες, αλλά στοχεύει να προσεγγίσει περισσότερες.
Ο Ψηφιακός Κόμβος Καινοτομίας SMART4ALL αναπτύσσει ικανότητες μεταξύ Ευρωπαίων ενδιαφερομένων μερών μέσω της ανάπτυξης αυτόνομων, διασυνοριακών πειραμάτων που μεταφέρουν γνώσεις και τεχνολογία μεταξύ Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και Βιομηχανίας. Το έργο στοχεύει σε κυβερνοφυσικά συστήματα, σε υπολογιστικά συστήματα χαμηλής ενέργειας και στο Διαδίκτυο-των-Πραγμάτων, συνδυάζοντας ένα σύνολο μοναδικών χαρακτηριστικών κάτω από ένα κοινό όραμα με διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές πολιτικές, διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και διαφορετικούς τομείς εφαρμογών.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter του SMART4ALL για περισσότερα νέα και ανακοινώσεις του έργου.

Όλοι οι περιφερειακοί και εθνικοί οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα επόμενα Open Calls θα πρέπει να επισκέπτονται τον ιστότοπο ή να ακολουθούν το έργο στα social media.