ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΚΕΕΕ: Εποικοδομητικό διήμερο εργασιών των εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας στην Κεφαλλονιά
22/05/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 Εποικοδομητικό διήμερο εργασιών πραγματοποιήθηκε στη Κεφαλονιά, με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας, του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, Παρασκευής 17 Μαΐου, συζητήθηκε ο διοικητικός απολογισμός που αφορούσε τα πεπραγμένα του έτους 2023 καθώς και ο οικονομικός απολογισμός. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και συντονιστής της Θεματικής Επιτροπής «Πνευματικών Δικαιωμάτων» ΚΕΕΕ, Στέλιος Μωραΐτης, ενημέρωσε αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις για το έργο των πνευματικών δημιουργών ενώ ο διαχειριστής ΣΑΝΚΕ ΜΕΠΕ, Δημήτρης Σταματούκος, έκανε εισήγηση με θέμα τη συμβολή των Επιμελητηρίων στην ανάδειξη της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ και την αδήριτη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Οι εργασίες της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις των προέδρων και μελών της Γενικής Συνέλευσης καθώς και την αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης με το Επιμελητήριο Χανίων. Οι δύο πρόεδροι, Σταύρος Σπαθής και Αντώνης Ροκάκης, επιστέγασαν επίσημα την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αγαστή τους συνεργασία. 

 

Στο Δημοτικό Θέατρο Κεφαλλονιάς, βρέθηκαν και τη δεύτερη ημέρα, Σάββατο 18 Μαΐου, οι εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας για να καταθέσουν απόψεις αλλά και να συνομιλήσουν με τα πολιτικά πρόσωπα. Οι εργασίες ξεκίνησαν με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις του οικοδεσπότη πρόεδρου του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Σταύρου Σπαθή, με θέμα: «Η αναβάθμιση των υποδομών ως προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη των Ιονίων»  καθώς και του πρoέδρου ΚΕΕΕ, Ιωάννη Μασούτη. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι συνυφασμένες με τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας και η ενδυνάμωση τούς κρίνεται απαραίτητη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μασούτης. «Τα Επιμελητήρια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, με δράσεις και προγράμματα, γόνιμες διεκδικήσεις και προτάσεις, βασισμένες σε έλλογα επιχειρήματα». Ο πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου, κ. Σπαθής, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην ανάγκη θωράκισης των επιχειρήσεων των νησιών. «Κάθε νησί μας ξεχωριστά αλλά και η περιφέρεια των νησιών μας  αποτελούν μία κύρια ισχυρή και μεγάλη παραγωγική μονάδα, με χιλιάδες δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις, με πολλούς εργαζόμενους και πρέπει να αντιμετωπίζονται με όλα τα φορολογικά προνομία, τις διευκολύνσεις και την κατανομή ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, από το κεντρικό κράτος» επεσήμανε ο κ. Σπαθής.

 

 

Μεταξύ των πολιτικών προσώπων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΚΕΕΕ, ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωσταντίνος Σκρέκας, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό. Στην ομιλία του ανέδειξε το θετικό πρόσημο που αποδίδει η κυβέρνηση στην υγιή επιχειρηματικότητα και την ανάγκη προώθησης της. «Τα Επιμελητήρια αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης και τα στηρίζουμε. Μαζί θα προχωρήσουμε» δήλωσε, κλείνοντας ο κ. Σκρέκας. Η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή δυναμική της χώρα μας την ανάδειξή της ως προορισμό υψηλής αξίας, με σεβασμόστον άνθρωπο, και στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. «Η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και η ιδιωτική πρωτοβουλία συνεργάζονται, με στρατηγικό σχεδιασμό, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα Επιμελητήρια, με την τεχνογνωσία την οποία διαθέτουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ράπτη. Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Ιθάκης ευλόγησε τις εργασίες της Συνέλευσης ενώ η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, επεσήμανε τη σημασία της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, με επίκεντρο τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής, Παύλος Γερουλάνος, σκιαγράφησε το όραμα για μία νέα Ελλάδα, ενώ η Νέα Αριστερά εκπροσωπήθηκε από τον Φιλήμων Καραμήτσο. Το παρών έδωσε, επίσης, ο τέως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

 

 

Ο βουλευτής, Παναγής Καππάτος,  μίλησε για την εξέλιξη του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας ενώ ο περιφερειάρχης Ιονίων νησιών,  Ιωάννης Τρεπεκλής, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία ενώ ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, υπογράμμισε την ανάγκη προσαρμογών στις εκάστοτε συνθήκες, όπως η κλιματική αλλαγή, ώστε να δομούνται αναπτυξιακά προγράμματα. «Θα συνεχίσω να συμμετέχω, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια, στις δράσεις των Επιμελητηρίων, χωρίς καμία απουσία» είπε ο κ. Τοψίδης. Ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς και πρώην πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δράσεις που μπορούν να γίνουν από το δήμο, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και την ΚΕΕΕ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, με αναφορά στις επικείμενες ευρωεκλογές, υπογράμμισε τα κοινά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν ελληνικές και ευρωπαϊκές εμπορικές επιχειρήσεις ενώ ο πρόεδρος ΕΣΕΕ, Γιώργο Καρανίκας, χαιρέτισε τις εργασίες της Συνέλευσης. Χαιρετισμός επίσης απηύθυνε, μεσώ βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης. Στο μήνυμά τουαναφέρθηκε στη στήριξη του πρωτογενή τομέα με πρώτο βήμα το στοίχημα της σύστασης των Αγροτικών Τμημάτων στα 59 Επιμελητήρια της χώρας έως το τέλος της χρονιάς. 

 

 

Παρουσία των 57 πρόεδρων και εκπροσώπων των Επιμελητήριων, συνεχίστηκε ο βασικός κορμός της Γενικής Συνέλευσης με την εισήγηση του Ε’ αντιπρόεδρου ΚΕΕΕ και αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής, Ιωάννη Βουτσινά, ο οποίος μίλησε για το ρόλο των δύο πόλων τους οποίους εκπροσωπεί -περιφερειακή αυτοδιοίκηση και Επιμελητήρια- ως πυλώνες ανάπτυξης. Ο τίτλος της εισήγησης του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής της Ακαδημίας και πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Γεώργιος Μαυραγάνης, ήταν: «Ακαδημία Φορολογίας και Λογιστικής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και δυνατότητες συνεργασίας με τε Επιμελητήρια». Ακολούθως, παρουσιάστηκαν ευρήματα από την πανελλαδική έρευνα διάγνωσης αναγκών αγοράς εργασίας από το διευθυντή Ερευνών της Παλμός Ανάλυσις, Πασχάλη Αλέξανδρος Τεμεκενίδη, αναφορικά με την ανάγκη σύζευξης αγοράς εργασίας και εκπαίδευσης αλλά και των δεξιοτήτων που απαιτούνται ανά κλάδο και ανά γεωγραφική περιφέρεια για τους εργαζόμενους.  

 

Υπό το συντονισμό του γενικού γραμματέα, Παναγιώτη Αγνιάδη, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του ΕΦΕΠΑΕ, Πλάτωνα Μαρλαφέκα, του μέλους του ΕΒΕΑ, Αντώνη Παναγόπουλου,  του προέδρου του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρη Σκιαδαρέση, του προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανου Γεωργιάδη,  του δημάρχου Παιονίας, Κωνσταντίνου Σιωνίδη, του Α΄ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κωνσταντίνου Λεβέντη,  του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννη Γκολομάζου, του Α’ αντιπροέδρου Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Ιωάννη Μήτση, του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτη Λουζιώτη και του γενικού γραμματέα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κλεόβουλου Θεοτόκη. Το κλείσιμο των εργασιών πραγματοποιήθηκε από τον Α΄ αντιπρόεδρο της ΚΕΕΕ, Ιορδάνη Τσώτσο, καθώς και την καταληκτική τοποθέτηση από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Σκρέκα. 

 

1_F2052147078.jpg

 

2_F1303762862.jpg

 

3_F310602472.jpg

 

4_F-460856744.jpg

5_F-706831154.jpg

 

6_F-1704306862.jpg

 

7_F1137406360.jpg

 

 

 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss