ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΔΑ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ

Δείτε Δελτίου Τύπου ως επισυναπτόμενο, σχετικά με τη δημοπράτηση των μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις, στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τις αντίστοιχες Προκηρύξεις των Διαγωνισμών...... (20/08/2019)

περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2019

Ποιοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2019 - Όσα χρειάζεστε να γνωρίζετε καθώς τον επόμενη μήνα εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να πληρώσουν την πρώτη δόση.   Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα λάβουν βάσει εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων 69.000 τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο εισοδηματικό κριτήριο για απαλλαγή 100% από τον ΕΝΦΙΑ, έγγαμος με τρία εξαρτώμενα μέλη θα πρέπει να έχει ετήσιο οικογεν..... (20/08/2019)

περισσότερα »

Αφορολόγητο: Σταθερό στα 6.500 ευρώ – Με προσαύξηση μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών

Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια τόσο για το αφορολόγητο όριο όσο και για τις μειώσεις φόρων στα νοικοκυριά που έχει προαναγγείλει και έχει δεσμευθεί για την υλοποίησή τους η κυβέρνηση.   Το εύρος των φοροελαφρύνσεων που θέλει να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση από το 2020 είναι σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο που θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Καμία μείωση φόρου δεν θα κλειδώσει εάν πρώτα δεν κλείσει ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος θα βρεθεί στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της κυβ..... (19/08/2019)

περισσότερα »

Σταϊκούρας: Μείωση φόρων, κατάργηση έκτακτων μέτρων και παροχή κινήτρων στο τραπέζι της κυβέρνησης

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στους Financial Times τόνισε, μεταξύ άλλων, πως στόχος της κυβέρνησης είναι «μία συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με τετραετή ορίζοντα, η οποία θα ενισχύσει την ανάπτυξη».   Η μεταρρύθμιση αυτή θα περιλαμβάνει μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, μείωση του ΦΠΑ και παροχή φορολογικών κινήτρων για τους επενδυτές, αλλά και κατάργηση των έκτακτων μέτρων που είχαν επιβληθεί κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων ..... (19/08/2019)

περισσότερα »

Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων Αιγύπτου, Ιούλιος 2019

Δείτε σχετική ενημέρωση απο την Ελληνική Πρεσβεία στο Κάϊρο στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (17/08/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 14-8-19

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (14/08/2019)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ σχετικά με τον Κοινωνικό Τουρισμό

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο θα υλοποιηθεί βάσει της υπ΄αριθμ. 5/2019 Δημόσιας Πρόσκλησης, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής σε αυτό (13/08/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Επαγγελματική Έκθεση του κλάδου των κατασκευών «ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019», 18-10-19 στα Σπάτα

Παρακαλώ βρείτε συνημμένα πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Επαγγελματική Έκθεση του κλάδου των κατασκευών   «ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019»   η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στα Σπάτα.       Με εκτίμηση,   Για το ΚΥΕ Στερεάς Ελλάδας,..... (13/08/2019)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση Δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στο δικτυακό τόπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», με ΑΔΑ: 6ΤΦΖ465ΘΙΩ-Β22 και αριθμό πρωτοκόλλου 29147/Δ1.10258/27-06-2019, το έγγραφο με θέμα : «Επανακαθορισμός όρων ηλεκτονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)» για την ενημέρωση σας. Δειτε σχετικά επισυναπτόμενα...... (13/08/2019)

περισσότερα »

Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο -Ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία

Το υπουργείο Εργασίας προωθεί αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, μεταξύ των οποίων η καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για την απόφαση προκήρυξη απεργίας. Πιο συγκεκριμένα, στα πλάνα του υπουργείου Εργασίας είναι η θεσμοθέτηση της δυνατότητας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εξ αποστάσεως, για την επιλογή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων σε σωματείο ή οργάνωση, αλλά και για την προκήρυξη απεργίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή». Τι θα αλλάξει για την απόφαση για απεργία Η διάταξη ..... (12/08/2019)

περισσότερα »

120 δόσεις: Μέχρι τις 30/9 η προθεσμία - Τελευταία ευκαιρία για τη ρύθμιση

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου ισχύει η προθεσμία για τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Την ίδια ώρα, εντείνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.   Πρόκειται για τη «ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας» για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, με τις εισπράξεις να αγγίζουν έως τώρα τα 195 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία ότι όσο ο χρόνος πλησιάζει προς την καταληκτική προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρ..... (12/08/2019)

περισσότερα »

Τροπολογία για τον... βάσιμο λόγο απόλυσης

Ρυθμίζονται τα ανοιχτά ζητήματα περί «ευθύνης αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων» καθώς επίσης και τα προβλήματα που προκύπτουν από την θέσπιση του «βάσιμου λόγου απόλυσης», στον οποίο αντιτίθενται οι επιχειρηματίες. Με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας καταργούνται αφότου ίσχυσαν διατάξεις της εργασιακής νομοθεσίας σχετικά με: • την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων (άρθρο 9 ν.4554/2018) • το βάσιμο λόγο ως σωρευτικό κριτήριο ..... (09/08/2019)

περισσότερα »

“Στα σκαριά” η ηλεκτρονική διασύνδεση της Εφορίας με άλλες δημόσιες υπηρεσίες

Στην απλοποίηση της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων από τις Εφορίες στοχεύει αυτήν τη στιγμή το οικονομικό επιτελείο, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Σταϊκούρας. Σε δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Οικονομικών στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» προσερχόμενος στο υπουργείο, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου στον ένα μήνα διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις μειώσεις των φόρων και του ΕΝΦΙΑ, την τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίο σημειώνοντας ότι o πολίτης ..... (09/08/2019)

περισσότερα »

Μείωση 22,9% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Ιούνιο

 Μείωση 22,9% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, καθώς η αξία των εισαγωγών μειώθηκε κατά πολύ περισσότερο από εκείνη των εξαγωγών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές: Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 4.289,3 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο 2019 έναντι 5.016,1 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2018 παρουσιάζοντας μείωση14,5% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 209,8 εκατ. ευρώ ή 6%, ε..... (08/08/2019)

περισσότερα »

Εφορία: Ευκαιρία για κλείσιμο παλαιών υποθέσεων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Στη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις μπορούν να ενταχθούν και υποχρεώσεις από εκπρόθεσμες δηλώσεις περασμένων ετών Τη δυνατότητα να "περαιώσουν" εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις παρελθόντων ετών με άκρως ευνοϊκούς όρους παρέχει σε χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις η νέα βελτιωμένη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, όπως διαμορφώθηκε με τον πρόσφατα ψηφισθέντα ν. 4621/2019.Με τη νέα τροποποιημένη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να υποβάλουν εκπρ..... (08/08/2019)

περισσότερα »

ΓΣΕΒΕΕ: Καλεί τις εταιρίες να συμμετάσχουν στις 120 δόσεις

Με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση συναντήθηκε στις 5 Αυγούστου 2019, η ΓΣΕΒΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καββαθά. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Ο Υπουργός ενημέρωσε την ΓΣΕΒΕΕ για τις πρόσφατες βελτιωτικές ρυθμίσεις που έχουν εισαχθεί στο Σ/Ν Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα..... (06/08/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Τέλος στις ουρές στις ΔΟΥ για μεταβολή στοιχείων αστυνομικής ταυτότητας - Από σήμερα ηλεκτρονική διασύνδεση

Σήμερα Τρίτη (6/8) τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική διασύνδεση του Φορολογικού Μητρώου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, απαλλάσσοντας έτσι τους πολίτες από την υποχρέωση των χρονοβόρων επισκέψεων και συναλλαγών στις ΔΟΥ.   Η διασύνδεση αυτή αποτελεί υλοποίηση της απόφασης Α. 1164/2019 του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, το οποίο είχε υπογραφεί με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας...... (06/08/2019)

περισσότερα »

Νέο ασφαλιστικό σύστημα προτείνουν τα επιμελητήρια

Την πρόταση των επιμελητηρίων για τη μετάβαση σε ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων παρουσίασε με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ως πρώτο βήμα, μάλιστα, στην προσπάθεια σταδιακής μετάβασης έθεσαν τον εξορθολογισμό των εισφορών, με άμεση μείωση των συντελεστών και ταυτόχρονη καθιέρωση πλαφόν που δεν θα ξεπερνάει για τα υψηλά εισοδήματα τα 1.000 ευρώ. Παρά..... (06/08/2019)

περισσότερα »

Ψηφιακή σύνταξη και 120 δόσεις: Όλες οι αλλαγές

Δύο διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας για την ψηφιακή έκδοση των συντάξεων και  τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων προς τα  Ταμεία περιλαμβάνει το διυπουργικό πολυνομοσχέδιο για την διοίκηση των ΟΤΑ και το άσυλο που συζητείται από σήμερα στις επιτροπές της Βουλής. Η πρώτη διάταξη προβλέπει την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ κάθε πολίτη στα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που εκδίδονται ηλεκτρονικά από το Μητρώο Πολιτών. Με αυτό τον τρόπο θα ψηφιοποιούνται τα δεδομένα με στόχο την επίσπευσ..... (05/08/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Και μέσω Facebook οι έλεγχοι για εντοπισμό φοροφυγάδων - Στο στόχαστρο και οι συναλλαγές μέσω Paypal

Από εξονυχιστικό έλεγχο θα περάσει η ΑΑΔΕ με τη βοήθεια της τεχνολογίας 1,2 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και ομόρρυθμες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά. Στο στόχαστρο οι συναλλαγές μέσω facebook και paypal.   Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, σε απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕΓιώργου Πιτσιλή καθορίζονται νέα κριτήρια για τον εντοπισμό φοροφυγάδων. Ειδικά σε πωλήσεις μέσω του Διαδικτύου, οι εφοριακοί θα εξετάζουν τον αριθμό των φίλων/μελών της επιχείρησης καθ..... (04/08/2019)

περισσότερα »

Hλεκτρονικά βιβλία: Δείτε τι αλλάζει για εκατομμύρια επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Αλλάζουν όλα για εκατομμύρια επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες σε ό,τι αφορά την τήρηση βιβλίων της εφορίας. Συγκεκριμέναα αναρτήθηκε για διαβούλευση στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το πλαίσιο λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA, δηλαδή τα ηλεκτρονικά βιβλία που θα καταργήσουν τα παραδοσιακά βιβλία εσόδων – εξόδων και τα τιμολόγια. Τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά, κυρίως η τήρηση βιβλίων. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κάθε επιχείρηση και επαγγελματίας θα..... (04/08/2019)

περισσότερα »

Newletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιουλίου 2019

. (02/08/2019)

περισσότερα »

Ενθαρρυντικό για τις επιχειρήσεις και την αγορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα με διευρυμένη πολιτική συναίνεση, αποτελούν τα σημεία που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή βελτιωτικών ρυθμίσεων στην εξυπηρέτηση οφειλών με 120 δόσεις. Το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο συντοπίτης μας Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της αγοράς για την επέκταση του αρι..... (01/08/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση του Προέδρου του ΕΒΕ με την την Διευθύντρια του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ)

Συνάντηση με τη Δ/ντρια του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Στερεάς Ελλάδας κα Μουρτζίκου, είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Κυρίτσης το πρωί της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2019 στη Λαμία. Τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) λειτουργούν σε έντεκα μεγάλες πόλεις της χώρας, ένα εκ των οποίων και στη Στερεά Ελλάδα, με έδρα τη Λαμία και αποκεντρωμένο τμήμα ασφάλισης στη Θήβα.Οι επιχειρησιακοί στόχοι των ΠΕΚΑ όπως τόνισε η Διευθύντρια κα Μουρτζίκου κατά τ..... (01/08/2019)

περισσότερα »

Η ΕΣΕΕ ζητά πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και την ισότιμη μεταχείριση τους από τις τράπεζες

Η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο περιορισμός στη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων και η αλλαγή στο καθεστώς των προσφορών και προωθητικών ενεργειών, περιλαμβάνονται στις προτάσεις του εμπορικού κόσμου για την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη της αγοράς και των ΜμΕ. Προτάσεις που έθεσε στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, αρμόδιο για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίιου και Επιχειρηματικότητας με επικεφαλής τον πρ..... (31/07/2019)

περισσότερα »

«Ανάσα» από την μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις νέες 120 δόσεις για εκατομμύρια φορολογούμενους

Αλλάζει το κλίμα στην Οικονομία - Ένας στους 2 οφειλέτες γλιτώνει τις κατασχέσεις για παλαιά χρέη - Παράθυρο ευκαιρίας για 1.215.755 στους οποίους έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης να γλυτώσου την κατάσχεση αν μπουν στις 120 δόσεις   Άνεμος αλλαγής πνέει στην Οικονομία, παρά τα συσωρευμένα βάρη και προβλήματα που άφησε πίσω της η υπερφορολόγηση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ δείχνουν ότι:-    3,75 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις «β..... (31/07/2019)

περισσότερα »

Έρχονται αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Aλλαγές στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες  και να καλύψουν μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων  δρομολογούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οι αλλαγές συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε χθες ο  υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Στη σύσκεψη εκτός του προέδρου της ΕΕΤ, Γ. Χατζηνικολάου, συμμετείχαν ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, Παύλο..... (30/07/2019)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του ΕΒΕ για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας

 Η ξαφνική είδηση της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου προκάλεσε σε όλους μας, απέραντη θλίψη και οδύνη. Επί δύο και πλέον δεκαετίες υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της Εκκλησίας μας, δυναμικός ποιμενάρχης της Μητρόπολης Φθιώτιδας που λειτουργούσε προς όφελος όλων των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και όσων ανθρώπων έχουν ανάγκη τη στοργική παρουσία της. Η πολυδιάστατη διαδρομή του συνδέθηκε με πλούσιο κοινωνικό, πνευματικό και φιλανθ..... (29/07/2019)

περισσότερα »

Αλλαγές στο χτίσιμου του αφορολόγητου: Περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές - Τι αλλάζει

Αλλαγές στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου, παράλληλα με τη διατήρησή του στα 8.636 ευρώ, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.   Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να απαιτούνται μεγαλύτερης αξίας ηλεκτρονικές συναλλαγές για το ποσόν του αφορολόγητου από τις 6.500 έως τις 8.636 ευρώ. Παράλληλα εξετάζονται αλλαγές και στην φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια. Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Καθημερινής, το επι..... (29/07/2019)

περισσότερα »

Ψηφιοποιημένη σύνταξη: Οι αλλαγές που φέρνει το σύστημα ΑΤΛΑΣ - Υποχρεωτική η αναγραφή ΑΜΚΑ σε όλα τα έγγραφα για συναλλαγές με το δημόσιο

Στην υποχρεωτική αναγραφεί του ΑΜΚΑ σε όλα τα έγγραφα που εκδίδουν τα ΚΕΠ, όπως αποκάλυψε το Dikaiologitika News, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών με διάταξη που θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.   Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των υπουργών με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Ψηφ..... (26/07/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 26-7-2019

. (26/07/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “TOUR NATUR”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2019

Σας γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια της τουριστικής της προβολής, θα συμμετάσχει, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “TOUR NATUR”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2019 Στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τους Φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, να προβάλουμε την Περιφέρειάς μας και να αναδείξουμε τη Στερεά Ελλάδα σε έναν από τους δημοφιλέστερους του..... (25/07/2019)

περισσότερα »

Στην εφορία μόνο με… ραντεβού - Τι αλλάζει από τις 29 Ιουλίου

Μόνο με ραντεβού θα μπορούν να προσέρχονται φορολογούμενοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους για λόγους που σχετίζονται με εκκρεμή υπόθεσή τους στα Τμήματα Ελέγχου των Δ.Ο.Υ., στα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και στις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).   Αυτό προβλέπουν οδηγίες που έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής με σκοπό την καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτηση των φ..... (25/07/2019)

περισσότερα »

Σειρά μέτρων για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος προωθεί η κυβέρνηση

Στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, για την αδειοδότηση και για την ελεγκτική διαδικασία αναφέρθηκε χθες, από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νικόλαος Παπαθανάσης, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων. «Μετατρέπουμε το κράτος από χειραγωγό σε αρωγό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επιδιώκουμε τη διαμόρφωση νέου επενδυτικού κλίματος, προσβλέπουμε σε μία νέα επ..... (23/07/2019)

περισσότερα »

Αύξηση εσόδων 9,3%, μείωση αφίξεων 2,6% για τον Μάιο

Συγκεκριμένα, η άνοδος σε επίπεδο εισπράξεων αποδίδεται κυρίως στους ταξιδιώτες από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, εκείνοι ξόδεψαν περισσότερα κατά 29,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, τη στιγμή που οι δαπάνες των τουριστών που ταξίδεψαν από χώρες της Ε.Ε. αυξήθηκαν σε ποσοστό 3,3% Πτωτικά κινήθηκαν οι εισπράξεις από τη Γερμανία, μία από τις πιο βασικές πηγές τουριστών για τη χώρα μας, σε ποσοστό 8,2%, ενώ αντίθετα οι Γάλλοι αύξησαν κ..... (23/07/2019)

περισσότερα »

Έργο ΚΕΕΕ για την ΜΑΘΗΤΕΙΑ: «Συμβουλευτική για την προσέλκυση επιχειρήσεων στη Μαθητεία, συνεργασία με τις επιχειρήσεις, επιλογή των επιχειρήσεων και καταγραφή προσφερόμενων από αυτές θέσεων Μαθητείας»

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ SITE ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/07/2019)

περισσότερα »

Θα ιδρύονται νέες εταιρείες μέσα σε μόλις 3 ημέρες

Το στοίχημα της ανάπτυξης επιχειρεί να κερδίσει η νέα κυβέρνηση με τη θεσμοθέτηση -το αμέσως επόμενο διάστημα- καινοτόμων ενεργειών και διαδικασιών που συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη. Το πρώτο βήμα θα γίνει με ένα πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, το οποίο ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.Ο στόχος του νομοσχεδίου που καταρτίζεται αυτές τις ημέρες είναι διττός: αφενός να ανατραπούν γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρόνια ταλαιπωρο..... (22/07/2019)

περισσότερα »

Παρουσιάστηκε στο ΕΒΕ ο Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας απο το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2019 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας η παρουσίαση του μηχανισμού διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ). Η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο & Γενικό Δ/ντη κ. Θανάση Ζαχαρόπουλο, καθώς και από το στέλεχος του Ινστιτούτου κ. Βάϊο Κώτσιο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού,..... (19/07/2019)

περισσότερα »

Έρχεται φόρος στις ψηφιακές υπηρεσίες!

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία και η αλματώδης αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ηλεκτρονικών συναλλαγών εν γένει, αιφνιδίασαν όχι μόνο τις φορολογικές Αρχές στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, που “τρέχουν” πίσω από τις εξελίξεις. Όχι όμως για πολύ. Την περασμένη χρονιά η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε στο τραπέζι μια Πρόταση για τη φορολόγηση των εσόδων από συγκεκριμένες ψηφιακές δραστηριότητες, κυρίως πολυεθνικών εταιρειών. Αρχικά το Δ..... (19/07/2019)

περισσότερα »

Τρία νομοσχέδια για να πάρει μπρος η οικονομία -Φόροι, ανάπτυξη, οργάνωση κράτους

 Πυκνώνουν οι επαφές με τους Ευρωπαίους τεχνοκράτες, η αποστολή στοιχείων θα συνεχιστεί τα επόμενα 24ωρα κι όπως αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, μέσα στις επόμενες 4-5 ημέρες θα ξεκαθαρίσει αν το πολυ-αναμενόμενο φορολογικό νομοσχέδιο θα έρθει ακέραιο ή θα «σπάσει» σε δύο μέρη, προκειμένου να διευκολύνει τις διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς. Με φόντο τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του ESM στην ΕΡΤ, δίνοντας ραντεβού το Σεπτέμβριο προκειμένου να μελετήσουν οι Θεσμοί λεπτομερώς το φ..... (18/07/2019)

περισσότερα »

Έρχονται 7 ανατροπές στο Ασφαλιστικό - Αλλάζουν όλα σε εισφορές και συντάξεις

Kορµός όλων των παρεµβάσεων είναι ο νόµος Κατρούγκαλου ο οποίος µπαίνει στο... τραπέζι του Προκρούστη για ολικό λίφτινγκ. Πιλότος για τις αλλαγές θα είναι οι αποφάσεις του ΣτΕ που αναµένονται για την συνταγµατικότητα του νόµου. Εισφορές, συντάξεις, αναδροµικά και εκκρεµότητες συνιστούν ένα δυνητικά εκρηκτικό µείγµα που ακουµπά 2,5 εκατοµµύρια συνταξιούχους, 3,5 εκατοµµύρια εργαζόµενους και εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους. Κορυφαία µεταρρύθµιση είναι η αλλαγή του µοντέλου στην επικούρηση µ..... (18/07/2019)

περισσότερα »

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Ελληνες επιχειρηματίες για το επόμενο 12μηνο

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι Ελληνες επιχειρηματίες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, εκφράζοντας μάλιστα την πρόθεση να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την εξωστρέφειά τους και το κυριότερο να προχωρήσουν σε πολύ περισσότερες επενδύσεις σε σύγκριση με το παρελθόν. Την ίδια ώρα, πάντως, η γραφειοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί το κυριότερο εμπόδιο στο επιχειρείν, ενώ μεγάλος είναι ο προβληματισμός των επιχειρηματιών για τη δυσκολία ανεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού. Σύμφωνα με τα ..... (18/07/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Μπόνους στις συνεπείς επιχειρήσεις η γρήγορη επιστροφή φόρου

Πιο σύντομες διαδικασίες επιστροφής φόρου για τις επιχειρήσεις με υψηλό βαθμό συνέπειας προβλέπει απόφαση της ΑΑΔΕ, που υπογράφει ο διοικητής, Γιώργος Πιτσιλής. Η απόφαση προβλέπει εξορθολογισμό των κριτηρίων ένταξης και επανένταξης επιχειρήσεων στη Χρυσή Λίστα.    Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, «στο πλαίσιο επιτάχυνσης και απλούστευσης της διαδικασίας των επιστροφών αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων και της διευκόλυνσης των φορολογουμένων δικαιούχων επιστροφών, που εμφανίζονται συνεπείς στην εκπλήρω..... (17/07/2019)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας για χρηματοδότηση βιώσιμων ΜμΕ

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «SME Pre-listing Support Programme». Μέχρι τις 30 Αυγούστου, επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα, είναι οικονομικά βιώσιμες, έχουν μία ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και επιθυμούν να αντλήσουν χρηματοδότηση, μέσω της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο «SME Pre-listing Support Programme», μέσω της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος Roots, επιλέγοντας το σχετικό πεδίο συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμμα..... (16/07/2019)

περισσότερα »

Aκόμα 800 εκατ. σε καινοτόμες μμε από το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ

Τη διάθεση άλλων 800 εκατ. ευρώ σε καινοτόμες επιχειρήσεις 11 χωρών, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε χθες το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, επενδυτικός πυλώνας του λεγόμενου πακέτου Γιούνκερ. Η χρηματοδότηση που γίνεται σε συνεργασία με την τράπεζα ProCredit αφορά τέσσερα κράτη-μέλη (Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία, Ρουμανία) και άλλες επτά συνδεδεμένες με την Ε.Ε. χώρες της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ευρώπης (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Μολδαβία, Βόρεια Μακεδονία, ..... (16/07/2019)

περισσότερα »

Την πλήρη άρση των capital controls σχεδιάζει η ΤτΕ

Ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποκάλυψε την πρόθεση του να εισηγηθεί την πλήρη κατάργηση των capital controls. «Θεωρούμε ότι πλέον δεν έχουν χρησιμότητα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Στουρνάρα. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα δώσει μια τονωτική ένεση στην οικονομία αλλά και στις επιχειρήσεις. Για την ιστορία να αναφερθεί ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι καθιερώθηκαν στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2015, όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που..... (15/07/2019)

περισσότερα »

Σε ανοδική πορεία η οικοδομική δραστηριότητα

Αύξηση 0,8% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας τον Απρίλιο εφέτος, καθώς, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα εκδόθηκαν 1.218 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 243,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.164,8 χιλιάδες m3 όγκου. Με αποτέλεσμα, να υπάρξει αύξηση κατά 14,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 3,9% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 0,8% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Το α' τετράμηνο εφέτος, η ι..... (15/07/2019)

περισσότερα »

To EBE σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού διοργανώνει σύσκεψη-παρουσίαση του Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού διοργανώνει σύσκεψη-παρουσίαση του Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, ενός ειδικού Διαδραστικού Πληροφοριακού Συστήματος για την παραγωγή αποτελεσμάτων. Ο Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας συνίσταται από δύο πυλώνες.   Ο πρώτος πυλώνας αφορά δεδομένα για την απασχόληση, την ανεργία και την επιχειρηματικότητα, που έχουν συγκεντρωθεί από πολλαπλές πηγές και έ..... (12/07/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συμμετοχής ECO LIFE SCANDINAVIA & NORDIC ORGANIC FOOD FAIR 2019, 13-14 Νοεμβρίου

Παρακαλω βρείτε συνημμένα ενημέρωση και πληροφορίες για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην «Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2019» που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2019, στον εκθεσιακό χώρο MalmöMässan στο Μάλμο στη Σουηδία...... (12/07/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συμμετοχής στην 3η ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΑΣΙ-ΜΕΛΙ-ΛΑΔΙ & ΕΛΙΑ στο Άλσος Περιστερίου 6-15 Σεπτεμβρίου

Παρακαλώ βρείτε συνημμένα πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 3η  Έκθεση “ Κρασί –Μέλι- Λάδι & Ελιά η Αυθεντική Ελλάδα ”,  η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο Άλσος Περιστερίου, στην Αθήνα. ..... (12/07/2019)

περισσότερα »

Επιτάχυνση επενδύσεων μέσω ψηφιακών εργαλείων

Τη δημιουργία ενός κεντρικού ψηφιακού συστήματος μέσω του οποίου θα μπορούν να χορηγούνται άδειες δόμησης και λειτουργίας έργων και επενδύσεων εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του economistas. Κατά τις ίδιες πηγές, το θέμα συζητήθηκε στην χθεσινή συνάντηση εργασίας του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό. Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορεί να λειτουργεί από κοινού με τον ενιαίο ψηφιακό χάρ..... (11/07/2019)

περισσότερα »

Υπουργείο Εργασίας: Στόχος κατώτατος μισθός στα 678 ευρώ και μείωση των εισφορών

Η αύξηση του κατωτάτου μισθού με ρυθμό διπλάσιο του ΑΕΠ και η αναμόρφωση του ασφαλιστικού με έμφαση στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε βάθος 4ετίας αποτελούν τις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τους φακέλους που μοίρασε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός.Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,16% το 2020, και κατόπιν θα κινηθεί με ρυθμούς υποδεέστερους του 2% . Αυτό σημαίνει ότι όταν ενεργοποιηθεί το 2020, ο μηχανισμός καθορισμού του κατώτατου μισθού η κ..... (11/07/2019)

περισσότερα »

Έρχονται έξι «φοροανάσες» για τις επιχειρήσεις

Με έξι μέτρα ανακούφισης της επιχειρηματικότητας από το άγος της υπερφορολόγησης, θα επιχειρήσει να βάλει μπρος την ελληνική οικονομία το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το σχέδιο περιλαμβάνει: -Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη στο 20% από 28% που είναι σήμερα, σε δύο δόσεις. Η πρώτη το 2020 όταν και ο συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 25% και δεύτερη το 2021 στο 20%.   -Το σχέδιο προβλέπει και τη μείωση της φορολογίας στα μερίσματα, από 10%, στο 5% απ..... (10/07/2019)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια του 2018 – Πότε καταβάλλονται

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκκαθάρισης εισφορών του 2018 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τους αγρότες, με βάση το εισόδημα που είχαν το 2017.   Τα  ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ όπου όσοι έχουν κληθεί να πληρώσουν, θα μπορούν να δώσουν την πρώτη δόση έως τις 30 Αυγούστου. Όσοι χρωστούν θα μπορούν να πληρώσουν σε πέντε μηνιαίες δόσεις, ενώ τα οφειλόμενα του 2018, θα μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις, να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δό..... (10/07/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών

Ξεκινά την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 11η πρωινή, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο «Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών». Ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των δράσεών του για την καταπολέμηση της ανεργίας, σχεδίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να διευκολύνει τους ανέργους στην ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και να ενισχύσει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων κατά την πρώτη φάση λειτ..... (09/07/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα ενίσχυσης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αναβάθμισή τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού

Δείτε πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής ΕΔΩ..... (09/07/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 9-7-2019

(09/07/2019)

περισσότερα »

Δικαιώματα μουσικής σε επαγγελματικούς χώρους

Ο νέος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων Μουσικής Radiopro Ltd από τον Μάιο του 2019 είναι εδώ για την προστασία των καλλιτεχνών του με ορθολογικά και απλά αμοιβολόγια, τα οποία έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται μέσω των συνεργατών του σε όλη την Ελλάδα. Το μεγάλο ατού του ΟΣΔ Radiopro Ltd έναντι όλων των άλλων είναι ότι καλύπτει όλο το φάσμα των δικαιωμάτων, δηλαδή και τα πνευματικά, αλλά και τα συγγενικά δικαιώματα, οπότε ένας δη..... (09/07/2019)

περισσότερα »

Έρχονται αυστηρότεροι κανόνες για ηλεκτρονικές πληρωμές

Συγκεκριμένα, από την 14η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2), σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Ως εκ τούτου θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων). Οι νέες αυτές απαιτήσεις ασφαλείας ..... (08/07/2019)

περισσότερα »

Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις

Αρχίζουν σήμερα, Δευτέρα (8/7) οι θερινές εκπτώσεις του 2019, οι οποίες - σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου - θα διαρκέσουν έως την τελευταία ημέρα του Αυγούστου. Επίσης, σημειώνεται ότι τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00. Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής: Η αναγραφή διπλής ..... (08/07/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιουνίου 2019

Δείτε το Newsletter ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (06/07/2019)

περισσότερα »

Ενέργειες κατάρτισης επιχειρήσεων για την υποχρέωση εγγραφής τους στο ΕΜΠΑ & ΗΜΑ

Δείτε πληροφορίες ΕΔΩ..... (05/07/2019)

περισσότερα »

4ο Ετήσιο Ιρακινό – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων

To Άραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως ανακοινώνει τη λίστα της επιχειρηματικής αποστολής από το Ιράκ με τις επιβεβαιωμένες, μέχρι στιγμής, 58 συμμετοχές από τo Επιμελητήριο της Βαγδάτης, που αναμένονται στο «4οΕτήσιο Ιρακινό-Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων», το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα,  στις 10 – 11 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών. Τα μέλη της εν λόγω Ιρακινής Αποστολής θα συμμετάσχουν και στις συναντήσεις Β2Β με ομολόγους τους..... (05/07/2019)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση για την Οικονομία της Γερμανίας και την εξέλιξη των Ελληνο-Γερμανικών Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων κατά το έτος 2018

Δείτε ΕΔΩ την Ετήσια Έκθεση για την Οικονομία της Γερμανίας και την εξέλιξη των Ελληνο-Γερμανικών Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων κατά το έτος 2018..... (05/07/2019)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση έτους 2018 για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – ΗΒ.

Δείτε ως επισυναπτόμενο την Ετήσια Έκθεση έτους 2018 για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – ΗΒ..... (05/07/2019)

περισσότερα »

Εγκύκλιος για την προστασία των διανομέων με δίκυκλο

Τις οδηγίες εφαρμογής του άρθρου 56 του ν. 4611/2019 για την προστασία των εργαζομένων διανομέων με δίκυκλο περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.   Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος ορίζει ότι η πρόσθετη αποζημίωση χρήσης και συντήρησης του οχήµατος, τουλάχιστον ίσης µε το 15% του κατώτατου µισθού, εφόσον το όχηµα είναι ιδιοκτησίας του εργαζοµένου, καταβάλλεται αποκλειστικά για την κατ' ελάχιστον κάλυψη των αναγκών συντήρησης και χρήσης του οχήματος (ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας επισκευ..... (04/07/2019)

περισσότερα »

Σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Πρόσθετες διευκρινίσεις για τους στόχους του σχεδίου ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπει τη διενέργεια 620 ελέγχων- ερευνών και 16.000 μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε (Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων) δίνει με απόφαση του ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.   Με την απόφασή του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ θέτει, μεταξύ άλλων, σε πρώτη προτεραιότητα υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές..... (03/07/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 3-7-2019

. (02/07/2019)

περισσότερα »

Παγίδα στις μεγάλες επιχειρήσεις με τις 120 δόσεις

Είναι από τις φορές που τα φαινόμενα όχι απλώς απατούν αλλά εξαπατούν. Μπορεί, λοιπόν, να έφερε χαμόγελα στην απογοητευμένη αγορά η ΠΝΠ με την οποία επεκτείνονται οι 120 δόσεις και στις επιχειρήσεις, ωστόσο όποιος πήρε μολύβι και χαρτί αντιλήφθηκε γρήγορα ότι το πλαίσιο γίνεται πολύ δυσμενέστερο για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις!Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη και τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα ρύθμισης των φορολογικών τους οφειλών σε 120 δόσεις, αρκεί ο..... (01/07/2019)

περισσότερα »

Παράταση για διακριτικό τίτλο

  (01/07/2019)

περισσότερα »

Τραπεζικές αναλήψεις από ΑΤΜ: Οι νέες χρεώσεις από σήμερα

Η νέα τιμολογιακή πολιτική των ελληνικών τραπεζών έρχεται να εξισώσει τις χρεώσεις από τα ΑΤΜ, με τις οποίες επιβαρύνονται οι κάτοχοι ελληνικών καρτών, με αυτές που καταβάλλουν από πέρσι το καλοκαίρι οι τουρίστες.Επιπλέον, οι Έλληνες που ζουν στην επαρχία αλλά και τα νησιά – όπου οι αναλήψεις από άλλη τράπεζα είναι μονόδρομος – θα είναι αντιμέτωποι με αυτές τις χρεώσεις καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο στη διάρκεια της θερινής περιόδου.Αναλυτικά οι χρεώσεις σε κά..... (01/07/2019)

περισσότερα »

«Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

 Πρεμιέρα  την 15η Ιουλίου κάνει η δεύτερη φάση του πολυαναμενόμενου «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» οπότε και θα ξεκινήσει διαδοχικά η υποβολή των αιτήσεων ανά ομάδα περιφερειών στην ειδικά  διαμορφωμένη πλατφόρμα του προγράμματος. Η υποβολή των αιτήσεων για τον νέο κύκλο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» για το 2019 θα ξεκινήσει διαδοχικά ανά ομάδα Περιφερειών από τις 15/7/2019 και θα γί..... (27/06/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Φοροέλεγχοι Hi-Tech

Χιλιάδες φορολογικούς ελέγχους που βασίζονται σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες διασταυρώσεων δεδομένων μεταξύ τραπεζικών καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων διενεργούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (AAΔΕ) σε φυσικά πρόσωπα, με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας που υποκρύπτουν τη διάπραξη αδικημάτων εκτεταμένης και μεγάλης φοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται αυτή τη στιγμή σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος των ετών ..... (26/06/2019)

περισσότερα »

Επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος

Τα επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος τα οποία διοργανώνονται από την CPANμε την συνεργασία της GKMEDIAPUBLISHINGκαι της PALLADIANCONFERENCES,  υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, θα απονεμηθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, με προσκεκλημένους την πολιτική ηγεσία, εκπροσώπους της τοπικής αυτο..... (25/06/2019)

περισσότερα »

Νέα δράση του ΕΣΠΑ για 7.000 εργαζόμενους

Στις ‪29 Ιουλίου‬ ξεκινάει νέα δράση του ΕΣΠΑ ύψους 22,4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 7.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η οποία αφορά στην προοπτική βελτίωσης των όρων της απασχόλησης και την επαγγελματικής τους κινητικότητας. Οι συμμετέχοντες των δράσεων πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού εργαζόμενου σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Μεταξύ των ωφελουμένων δεν περιλαμβάνονται αυτοαπασχολούμενοι ή άνεργοι με μοναδική εξαίρεση τις περιπτώσεις των εποχικά εργαζόμενων στον..... (25/06/2019)

περισσότερα »

Επιχειρηματικές Ζητήσεις -Προσφορές απο το ΕΒΕΑ

Δείτε Επιχειρηματικές Ζητήσεις -Προσφορές απο το ΕΒΕΑ στα επισυναπτόμενα αρχεία  ..... (24/06/2019)

περισσότερα »

Πότε χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων στην εφορία

«Ουρά» κάνουν οι μικροοφειλέτες προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα χρέη προς την εφορία με έως και 120 δόσεις.   Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία  τη νέα ρύθμιση που ξεκίνησε να «τρέχει» την προτιμούν όσοι έχουν οφειλές έως και 20.000 ευρώ. Η ρύθμιση έχει προσελκύσει ιδιώτες με μικρά χρέη προς την εφορία, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπο να αποφύγουν κατασχέσεις και να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς τους. Προσοχή! Όσοι φορ..... (24/06/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Στερεάς στα Καμμένα Βούρλα

Συνεδρίασε το Σάββατο 22 Ιουνίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων Στερεάς  στα Καμμένα Βούρλα παρουσία του νεοεκλεγμένου Περιφερειάρχη κου Σπανού. Στα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν και το θέμα συνεργασίας των Επιμελητηρίων με την νέα Περιφερειακή Αρχή.  Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν επίσης  δράσεις που έχουν σχέση με  την ψηφιακή αναβάθμιση των Επιμελητήριων καθώς και προτάσεις για την  βελτίωση  του Περιφερειακού μαθητικού διαγωνισμού...... (24/06/2019)

περισσότερα »

Μπλοκάκια - Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι επαγγελματίες υπάγονται και ποιοι εξαιρούνται

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με «μπλοκάκια», μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που κατά τη διάρκεια του 2018 άσκησαν ατομικά τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους καλούνται και φέτος να πληρώσουν, εκτός από τον φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, και το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο κυμαίνεται από 400 έως 650 ευρώ.   Επιπλέον χιλιάδες εταιρείες και άλλα νομικά πρόσωπα που είχαν ενεργό δραστηριότητα εντός του 2018 υποχρεούνται και τη φετινή..... (24/06/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετ. 26 Ιουνίου και ώρα 18:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 3/8-5-2019 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.   2)       Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. για την παρ. 5 του άρθ. 238 του Ν. 4610/2019 (ΦΕΚ Α/70/7-5-2019). Συζήτηση και λήψη απόφασης γι..... (21/06/2019)

περισσότερα »

Ξεκινά το θερινό «σαφάρι» της ΑΑΔΕ - Έρχονται 50.500 έλεγχοι

Tο πρόγραμμα του ελεγκτικού σχεδιασμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τη θερινή περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, κατά το διάστημα 1η Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου θα ελεγχθούν συνολικά 50.500 επιχειρήσεις, κυρίως σε τουριστικές περιοχές και κλάδους.  Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το 85% των ελέγχων θα πραγματοποιηθεί εντός της επαγγελματικής εγκατάστασης των ελεγχόμενων επιχειρήσεων. Μάλιστα από το σύνολο των ελέγχων το 70% πρόκειται να πραγματοπ..... (19/06/2019)

περισσότερα »

Επιχειρηματικός Οδηγός για το Ουζμπεκιστάν

. (19/06/2019)

περισσότερα »

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ-ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΥΠΑΓΩΓΗΣ

..... (19/06/2019)

περισσότερα »

Θερινές εκπτώσεις 2019: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Μια ανάσα από την επίσημη πρεμιέρα τους για φέτος βρίσκονται οι θερινές εκπτώσεις 2019, οι ημέρες εκείνες δηλαδή που οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους ενόψει καλοκαιριού σε καλύτερες τιμές. Οπως έγινε γνωστό οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και τα τέλη Αυγούστου. Συγκεκριμένα, φέτος η περίοδος των θερινών εκπτώσεων ορίζεται από τις 8 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή. Τι πρέπει να προσέχουν οι κα..... (18/06/2019)

περισσότερα »

Ερχεται νέο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων -Για χρέη έως 300.000 ευρώ

Θέμα ημερών είναι πλέον η έναρξη της διαδικασίας ρύθμισης οφειλών, μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, για επιχειρήσεις με χρέη έως 300.000 ευρώ.   Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εργασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ενώ περιλαμβάνει και τις αιτήσεις που εκκρεμούν.   Υπενθυμίζεται ότι, την ίδια ώρα, υπολογίζεται ότι οι φορολογικές υπηρεσίες της χώρας κάνουν, κατά μέσο όρο, 474 κ..... (14/06/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Πώς και πότε διαγράφεται το χρέος από το Τέλος Επιτηδεύματος

Το «έκτρωμα» του Τέλους Επιτηδεύματος, το οποίο ακόμα και σήμερα εταιρείες ή ελεύθεροι επαγγελματίες ανακαλύπτουν (μετά από κατάσχεση συνήθως) ότι χρωστούν στην εφορία αν και διέκοψαν τις εργασίες τους λόγω κρίσης, συνεχίζεται.  Αν και επιβλήθηκε –βάσει της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου 3986/2011 για λόγους «εκκαθάρισης» του Μητρώου της εφορίας από τις εκατοντάδες αδρανείς επιχειρήσεις «φαντάσματα» που δεν είχαν δηλώσει διακοπή στη ΔΟΥ, μονιμοποιήθηκε επιτήδεια σαν «κεφαλικός φόρος» για κά..... (14/06/2019)

περισσότερα »

Η πρώτη ελληνική ψηφιακή τράπεζα έρχεται στην Ελλάδα το φθινόπωρο

Η Praxia bank, η πρώτη ελληνική ψηφιακή τράπεζα που θα ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία της το φθινόπωρο του 2019, θέτει τις βάσεις για την έγκαιρη και αποτελεσματική εκπλήρωση των κανονιστικών υποχρεώσεών της καθώς και τη διαχείριση κινδύνων, υιοθετώντας διεθνώς αναγνωρισμένες τεχνολογικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.   Σε αυτό το πλαίσιο, έχει επιλέξει τη γκάμα εφαρμογών της Moody's Analytics για τη διαχείριση Ενεργητικού/Παθητικού (Asset Liability Man..... (13/06/2019)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Επιδότηση 12.000 ευρώ για ατομική επιχείρηση - Νέο πρόγραμμα

Νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους 18-66 ετών μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ.Μέσω του προγράμματος οι άνεργοι θα επιδοτούνται με ποσά τα οποία θα φτάνουν έως και 12.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.   Αναλυτικά, δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα είναι άνεργοι 18-66 ετών, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και θα προβούν σε έναρξη επιχειρηματ..... (13/06/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις και Διαγωνισμοί 12-6-2019

 ..... (12/06/2019)

περισσότερα »

Αφορολόγητα το επίδομα στέγασης και τα προνοιακά επιδόματα

Παράλληλα αφορολόγητα είναι πλέον με βάση τον νόμο 4611/2019 το επίδομα Στέγασης), η οικονομική ενίσχυση οικογενειών θανόντων από φυσικά φαινόμενα και οι Προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία. Ειδικότερα: 1. από 1.7.2019 οι αποζημιώσεις απόλυσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ο αντίστοιχος φόρος της παραγράφου 3 του άρθρου 15 του ν. 4172/2013 κατατίθενται από τους εργοδότες μέσω λογαριασμού πληρωμών και μεταφέρονται αντιστοίχως και αποδίδονται από τον οικείο πάροχο υπη..... (12/06/2019)

περισσότερα »

Συστήνεται «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» – 80 εκατ. ευρώ οι πόροι του

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η κοινή απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη σύσταση του «Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» (ΤΕΑΑ).   Όπως αναφέρεται στην απόφαση «για τη σύσταση του ταμείου προβλέπεται χρηματοδοτική συνεισφορά από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης προς το ΕΤαΕ πόρων ύψους ογδόντα εκατομμυρίων (80.000.000) ευρώ» τα οποία και θα πιστωθούν «τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό επ’ ονόματι του ..... (11/06/2019)

περισσότερα »

«Εξοικονομώ κατ' Οίκον» 2019: Ξεκινά την Τετάρτη 12/6 η επιδότηση σε 25.000 νοικοκυριά - Οι δικαιούχοι και τα βήματα για την υποβολή της αίτησης

Tο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ'οίκον» 2019, έχει προϋπολογισμό 270 εκατ. ευρώ και αφορά 25.000 νοικοκυριά. Το ανώτατο ποσοστό επιδότησης ανέρχεται από το 50% μέχρι το 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών, το οποίο  προσαυξάνεται κατά 5% για κάθε προστατευόμενο μέλος. Το νέο  πρόγραμμα προβλέπει εκτός από την απευθείας επιχορήγηση των νοικοκυριών και την επιδότηση  άτοκου δανείου για τα νοικοκυριά που θέλουν να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασί..... (11/06/2019)

περισσότερα »

Σήμερα ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους «15:16» στα Λουτρά Υπάτης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης και η Dahouse Productions που εδρεύει στη Φθιώτιδα για την ταινία μικρού μήκους «15:16» του Κωνσταντίνου Κακαρούντα που γυρίζεται στα Λουτρά Υπάτης. Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο σκηνοθέτης – παραγωγός Κωνσταντίνος Π. Κακαρούντας, οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιάννης Παπαϊωάννου και άλλοι συντελεστές της ταινίας. Τα γυρίσματα ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα..... (10/06/2019)

περισσότερα »

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να περάσουν μια… βόλτα από την εφορία.

Προθεσμία έως τις 29 Ιουλίου του 2019 θα πρέπει οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις του φορολογικού έτους 2018 στο Taxisnet.   Όμως πριν από την υποβολή της δήλωσης χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να περάσουν από την εφορία και φέτος. Συγκεκριμένα: Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Για τη χορήγηση Α.Φ.Μ. απαιτούμε..... (10/06/2019)

περισσότερα »

Πότε θα αρθούν πλήρως τα capital controls

Τον φετινό Ιούλιο οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων συμπληρώνουν 4 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Bήμα», αν και έχουν απελευθερωθεί όλες οι συναλλαγές εντός Ελλάδας, παραμένουν εμπόδια στην αποστολή εμβασμάτων για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς και στις αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό ενώ εξαιρέσεις ισχύουν και στις συναλλαγές μέσω internet. Tραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι απίθανο να υπάρχουν τροποποιήσεις στο ισχύον καθεστώς πριν..... (10/06/2019)

περισσότερα »

Μέχρι 9/9 οι προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ

Η πρώτη εγκύκλιος για το σχεδιασμό του νέου Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, ΕΣΠΑ 2021-2027, αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ (www.espa.gr). Σε αυτήν προβλέπεται ότι μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2019 θα πρέπει να υποβληθούν οι προτάσεις των φορέων σχεδιασμού των υπουργείων, των Περιφερειών καθώς και των κοινωνικοοικονομικών εταίρων για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού γι..... (10/06/2019)

περισσότερα »

Ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου, το εκπαιδευτικό workshop που διοργανώνει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα: "Από την ιδέα στην πράξη, σε μία μόνο ημέρα"

Ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου, το εκπαιδευτικό workshop που διοργανώνει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα: "Από την ιδέα στην πράξη, σε μία μόνο ημέρα. Πώς να επικεντρωθείς απόλυτα και να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο προϊόν σε μία μέρα!". Ο υπεύθυνος εισηγητής Γιώργος Κολλιόπουλος, δημιουργός του "λ", του 1ου ελαιολάδου πολυτελείας, ανέλυσε τα πρέπει και τα δεν πρέπει, ποιους να ακούς και ποιους να μην ακούς από τη σύλληψη της ιδέας έως και μετά την υλοποίηση. Μέσα από το βιω..... (08/06/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Μαίου 2019

  Δείτε το Newsletter Εδώ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (06/06/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Τράπεζες & Επιχειρηματικότητα" διοργανώνει το Επιμελητήριο την Δευτέρα 10 Ιουνίου

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες – μέλη του.  Η ημερίδα έχει θέμα «Τράπεζες & Επιχειρηματικότητα» και θα πραγματοποιηθεί την  Δευτέρα 10 Ιουνίου, 2019  και ώρα  18:30 μ.μ.  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Όθωνος 3, Λαμία) (04/06/2019)

περισσότερα »

Αρνητική η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα

Η έκθεση της Κομισιόν, επί της οποίας έγινε χθες μια πρώτη συζήτηση στη συνεδρίαση του EuroWorking Group πέρα από τους κινδύνους δημοσιονομικής εκτροπής καταγράφει μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο, με σαφή υπέρβαση των στόχων που είχαν τεθεί, απραξία στις δεσμεύσεις σταδιακής υποκατάστασης του συστήματος αντικειμενικών αξιών ακινήτων από τις εμπορικές, κωλυσιεργίες στα σχέδια μείωσης των κόκκινων δανείων και δραματικές επιδόσεις επί των δεσμεύσεων μηδενισμού των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων το..... (04/06/2019)

περισσότερα »

Παράταση για τις 120 δόσεις έως 30 Σεπτεμβρίου

Παράλληλα με τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας θα "τρέξει" τελικά η ρύθμιση οφειλών του υπουργείου Οικονομικών για χρέη στην εφορία, καθώς η αρμόδια υφυπουργός Κ. Παπανάτσιου επιβεβαίωσε ότι η καταληκτική προθεσμία της 28ης Ιουνίου μεταφέρεται στο τέλος Σεπτεμβρίου.  Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και στην τηλεοπτική εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα καλησπέρα», η υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι υπέγραψε απόφαση με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολ..... (04/06/2019)

περισσότερα »

Φορολογικές δηλώσεις: Και επισήμως παράταση ως 29 Ιουλίου

Παρατείνεται έως 29 Ιουλίου 2019 η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεωνγια τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, όπως προβλέπεται σε απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. Η αρχική προθεσμία έληγε 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με την απόφαση: 1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019. 2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδ..... (03/06/2019)

περισσότερα »

Έναρξη εγγραφών, για τον 13ο Hercules Mountain Marathon !

O Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (HerculesMountainMarathon), ένας από τους πρώτους Μαραθώνιους βουνού στην Ελλάδα, με σταθερά ανοδική πορεία, φέτος διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά. Στόχος της διοργάνωσης παραμένει πάντα η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους αθλητές, που τιμούν με την παρουσία τους το πανέμορφο βουνό της Οίτης! Για τη 13η διοργάνωση οι εγγραφές ανοίγουν την Τρίτη  ,  28 Μαΐου 2019.  Μπορείτε  να μεταβείτε στη σελίδα της διοργάνωσης:  http://herculesmarathon..... (31/05/2019)

περισσότερα »

Δωρεάν Workshop απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας - "Από την ιδέα στην πράξη σε μία μόλις μέρα!"

Από την ιδέα στην πράξη σε μία μόλις μέρα! Πώς να επικεντρωθείς απόλυτα και να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο προϊόν σε μία μέρα. Workshop διάρκειας 5 ωρών από τον Γιώργο Κολλιόπουλο, δημιουργό του λ /lambda/, του πρώτου luxury ελαιόλαδου στον κόσμο.   Περιγραφή Το ζητούμενο για την ελληνική επιχειρηματικότητα θα είναι πάντα η δημιουργία ολοκληρωμένων προϊόντων (brands) που θα αφηγούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ιστορία. Αυτή η ιστορία οφείλει να έχει διακριτό όραμα, στρ..... (30/05/2019)

περισσότερα »

Έρχονται χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ

«Φωτιά» στις τσέπες των πολιτών έρχεται να βάλει η προμήθεια που σχεδιάζεται να μπει στις αναλήψεις μετρητών με χρεωστικές κάρτες από ΑΤΜ άλλων τραπεζών. Το ύψος των χρεώσεων θα κυμαίνεται ανάλογα με το ποσό ανάληψης, και αναμένεται να κινηθεί από 2 έως 3 ευρώ. Οι νέες χρεώσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 20η Ιουλίου. Τραπεζικά στελέχη αναφέρουν πως ο νέος κανονισμός της Visa, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή της ισχύουσα..... (30/05/2019)

περισσότερα »

Προς παράταση προθεσμιών για δηλώσεις και 120 δόσεις λόγω πρόωρων εκλογών

Η προεκλογική περίοδος δημιουργεί αβεβαιότητες για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, καθώς θεωρείται δεδομένη η παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και ενδεχομένως η πληρωμή των φόρων, η παράταση ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων και η καθυστέρηση βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η φορολογική διοίκηση δεν σκοπεύει να αναστείλει το ελεγκτικό της πρόγραμμα και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα ανακοινώσει το καλοκαιρινό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο προβ..... (28/05/2019)

περισσότερα »

Nέο πρόγραμμα για την στήριξη των Ελλήνων εξαγωγέων

To έργο τεχνικής υποστήριξης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων & Ενέργειας (BMWi). Σε φάση υλοποίησης εισέρχονται ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη νέας δέσμης δράσεων στήριξης των Ελλήνων εξαγωγέων, μέσω της ενεργοποίησης νέου έργου τεχνικής υποστήριξης προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον Οργανισμό Enterprise Greece. To έργο τεχνικής υποστήριξης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Γερμανικό Ομοσπον..... (27/05/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησαν οι επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για το 2018

Εκδόθηκε η πρώτη εντολή πληρωμής μέσω τραπεζών για δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2018, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η εντολή πληρωμής αφορά φορολογούμενους οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 μέχρι την 12/05/2019, με αποτέλεσμα εκκαθάρισης πιστωτικό και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι. Η πληρωμή μέσω των τραπεζών αφορά 84.317 δικαιούχους επιστροφής με συν..... (27/05/2019)

περισσότερα »

Ζήτηση συνεργασίας με Έλληνες εξαγωγείς χυμών και κυρίως «χυμού λεμονιού»

Συνεργασία με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις «χυμού λεμονιού» ζητάει η ιαπωνική εταιρεία “Soramitu Corporation” (www.soramitu.jp). Πρόκειται για μία από τις σημαντικές εισαγωγικές εταιρείες στον τομέα των τροφίμων στην Ιαπωνία, η οποία συνεργάζεται ήδη με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και κυρίως ελληνικού ελαιόλαδου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2002, έχει έδρα στην Osaka της περιοχής kansai στη Νότια Ιαπωνία και  εκπρόσωπος της είναι ο κ. Atsushi Murakami.             Για εκδή..... (24/05/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικό Μητρώο Μελών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Η συμμετοχή σου είναι σημαντική για την καλύτερη επικοινωνία μας

(05/07/2018)

περισσότερα »

Νέα γενιά επιχειρηματικών δανείων με φθηνό επιτόκιο έως 3,5%

Ιδιαίτερα χαμηλότοκη θα είναι η νέα γενιά επιχειρηματικών δανείων που θα διαθέσουν οι τράπεζες, αρχής γενομένης ακόμη και από το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τα νέα επιχειρηματικά δάνεια θα επιβαρύνονται με επιτόκια έως 3,5%, ανάλογα με τα μεγέθη της επιχείρησης που κάνει τη σχετική αίτηση, τον κλάδο δραστηριοποίησης και το δανειοληπτικό της προφίλ στα χρόνια της κρίσης. Το επιτόκιο 3,5% αναμένεται να είναι το «ταβάνι» της επιβάρυνσης των επιχειρηματικών δανείων, ενώ θα δοθεί..... (23/05/2019)

περισσότερα »

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένος ο κύκλος εργασιών του χονδρεμπορίου

Μειώθηκε ο κύκλος εργασιών στο χονδρικό εμπόριο το πρώτο τρίμηνο του 2019 όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα στοιχεία. Συγκεκριμένα: Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Α΄ τριμήνου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α΄ τριμήνου 2018, παρουσίασε μείωση 1,3% και, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2018, μείωση 6,9%. Ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Α΄ τριμήνου 2019, σε σύγκριση με τ..... (23/05/2019)

περισσότερα »

Καταιγίδα φοροελέγχων στον κλάδο εστίασης

Ο ΦΠΑ στην εστίαση- επιτέλους- επανήλθε στο 13%, τα ξενοδοχεία αναπροσαρμόζουν τις τιμές για τα «πακέτα» έχοντας, πλέον, ένα πιο ανταγωνιστικό προϊόν στα χέρια τους, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα για τους Έλληνες καταναλωτές και τους ξένους επισκέπτες. Από την εξαγγελία κιόλας της μείωσης του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης είχαν δώσει σαφές στίγμα των προθέσεων τους, υποστηρίζοντας ότι αυτή η μείωση απλώς θα τους βοηθήσει στο να αντέξουν τα βάρ..... (23/05/2019)

περισσότερα »

Προτάσεις για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων

Έξι προτάσεις κατατέθηκαν από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, προκειμένου να επανεξεταστεί και εν τέλει να ρυθμιστεί χωρίς αποκλεισμούς και αναντιστοιχίες, το ζήτημα των αδειών των τεχνικών επαγγελμάτων.   Οι προτάσεις κατατέθηκαν κατά τη συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας, Απόστολο Μακρυκώστα καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να ρυθμιστούν διαχρονικά ζητήματα στην αγορά, που έχουν σχέση με την αναγνώριση της προϋ..... (22/05/2019)

περισσότερα »

Διεξήχθει ημερίδα στην Αταλάντη απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα ''Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες Επιμελητηρίου Φθιώτιδας'' την Δευτ. 20 Μαίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου

Την Δευτέρα 20 Μαίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αταλάντης με θέμα ''Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες Επιμελητηρίου Φθιώτιδας''. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας,ι μέλη του ΔΣ καθώς και επαγγελματίες της περιοχής. Στην εκδήλωση παρουσιαστήκαν τα ψηφιακά εργαλεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας που προσφέρονται ανταποδοτικά στα μέλη του, τα οποία στοχεύουν στην υπο..... (21/05/2019)

περισσότερα »

Ερωτήσεις - απαντήσεις για τις 120 δόσεις

Έναν νέο οδηγό ερωτήσεων - απαντήσεων εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών για τις 120 δόσεις. Παρατίθεται ο οδηγός 1) Ποιες κατηγορίες υπάγονται στη ρύθμιση; H ρύθμιση έχει πεδίο εφαρμογής το σύνολο των φυσικών προσώπων και το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών τους, που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως 31.12.2018. Προαιρετικά, ο οφειλέτης θα μπορεί να υπαγάγει στη ρύθμιση και ρυθμισμένες με τις πάγιες ρυθμίσεις οφειλές (12-24 δόσεις), οφειλές από ρυθμίσεις λόγω φυσικών καταστροφών και οφειλές που είνα..... (21/05/2019)

περισσότερα »

Η μάχη του ΦΠΑ και η αλήθεια για τους έμμεσους φόρους

  Το ημερολόγιο δείχνει 20 Μαΐου και όλα τα μάτια είναι στραμμένα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όπου αναμένεται αλλαγή τιμών σε χιλιάδες κωδικούς λόγω μείωσης του ΦΠΑ από το 24% στο 13%. Οι επικεφαλής των μεγάλων αλυσίδων έχουν δεσμευθεί να μεταφέρουν αυτή τη μείωση στα προϊόντα, την Παρασκευή δημοσιεύθηκαν εκ νέου σχετικές ανακοινώσεις, ωστόσο το αλαλούμ που αποτυπώνεται στην εγκύκλιο της ΑΑΔΕ και προκύπτει από τη διαφορετική αντιμετώπιση ομοειδών προϊόντων (π.χ. καφές 13% - έτοιμα πα..... (20/05/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 20-5-2019

. (20/05/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων από το 2020

Η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων, θα είναι η νέα πραγματικότητα από το 2020 όπως ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στο χαιρετισμό του στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, εκλεγμένων στα επιμελητήρια της χώρας, που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο..... (19/05/2019)

περισσότερα »

TRIAGONON ΛΑΜΙΑ OPEN MALL: Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ευχαριστεί τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην υποβολή της πρότασης

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε η πρόταση που είχε υποβάλλει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων στο πλαίσιο πρόσκλησης «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του ΕΠΑνΕΚ συνολικού προϋπολογισμού 1.796.641,00€ με τίτλο: «TRIAGONON ΛΑΜΙΑ OPENMALL»! Το στοίχημα κερδήθηκε από τους συναδέλφους επιχειρηματίες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα αφού αποδείξαμε για ακόμη μία φορά πως μέσα από τη συνεργασία και τη συνεχή προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε π..... (18/05/2019)

περισσότερα »

«Φρένο» στις κατασχέσεις λόγω χρεών- Αύξηση στα ληξιπρόθεσμα

Κατά 488 εκατ. ευρώ «φούσκωσαν» τα χρέη των φορολογούμενων στην εφορία, με αποτέλεσμα από την αρχή του έτους και με σημείο αναφοράς το Μάρτιο, τα νέα χρέη να φτάνουν στα 2,636 δις ευρώ.   Συνολικά, παλιά και νέα χρέη διαμορφώνονται στα 104,3 δις ευρώ και η ΑΑΔΕ έχει ήδη χαρακτηρίσει ως ανεπίδεκτα είσπραξης τα 18,3 δις ευρώ από αυτά. Θα μπουν άραγε τα υπόλοιπα στις 120 δόσεις; Προφανώς όχι και είναι ενδεικτικό ότι το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι περί τα 13 δις μπορεί να μπουν σε ρύθμισ..... (18/05/2019)

περισσότερα »

Επιβράδυνση βιομηχανικής παραγωγής και πτώση στο λιανικό εμπόριο

Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των εξαγωγών φέτος επαληθεύονται από τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου του έτους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές αγαθών, αναφέρει η Eurobank στο δελτίο της «7 Ημέρες Οικονομία», που δημοσιεύθηκε χθες. Το δελτίο καταγράφει τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος κατά το πρώτο τρίμηνο, όπως επίσης και την επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής και την πτώση στο λιανικό εμπόριο. Συγκεκριμένα, το δελτίο σημειώνει..... (18/05/2019)

περισσότερα »

Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με το δημοτικό τέλος 2% των οικονομικών χρήσεων 2003 – 2007 στον Δήμο Λαμίας

  (17/05/2019)

περισσότερα »

Μείωση ΦΠΑ: Σε ισχύ από τη Δευτέρα σε τρόφιμα, εστίαση, ρεύμα και αέριο - Ποια προϊόντα και πόσο μειώνονται

Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 θα ισχύσει η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.   Αναλυτικότερα η μείωση αφορά τα εξής: - Από το 24% στο 13% σε βασικά είδη διατροφής. - Από το 24% στο 13% στην εστίαση με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων. - Από το 13% στο 6% στην ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση.   Η σχετική ρύθμιση, σημειώνεται, ψηφίστηκε χθες Τετάρτη στη Βουλή στο νο..... (17/05/2019)

περισσότερα »

Διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας με θέμα "Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες Επιμελητηρίου Φθιώτιδας" την Δευτ. 20 Μαίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αταλάντη.

..... (13/05/2019)

περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος

Μικρή επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο αλλά με βελτίωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη εμφανίζει έρευνα οικονομικής συγκυρίας στον τομέα της Βιομηχανίας που δημοσιοποίησε σήμερα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος καταγράφει πτωτική πορεία τον Απρίλιο, καθώς διαμορφώνεται στις 100,3 (από 101,3) μονάδες, σημειώνοντας χαμηλότερη επίδοση σε σύγκριση με αυτή της αντίστοιχης περυσινής (102,6). Σε επίπεδο επιχει..... (16/05/2019)

περισσότερα »

Κατατέθηκε τροπολογία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ -Τι αλλάζει

Τροπολογία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ του 2019 κατέθεσε στη Βουλή την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών. Με την τροπολογία γίνεται βελτίωση στην ψηφισμένη μείωση του 30% για ακίνητα αξίας ως 60.000 ευρώ. Επί της ουσίας, η μείωση φόρου συνεχίζει να είναι 30%, ακόμα κι αν η αξία των ακινήτων ξεπερνά τις 60.000 ευρώ, αρκεί να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ που είναι το πλαφόν της μείωσης. Η δεύτερη βελτίωση που φέρνει η τροπολογία είναι ότι στην αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζονται τα αγροτ..... (16/05/2019)

περισσότερα »

Δεκάδες βραβεία για το ελληνικό λάδι και μέλι στο Λονδίνο

Στον διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου (London International Olive Οil Competitions 2019), που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά στο Λονδίνο, εκ μέρους της Ελλάδας υπήρξαν 110 συμμετοχές, εκ των οποίων βραβεύτηκαν (με πλατινένια, χρυσά, αργυρά και χάλκινα βραβεία) σε διαφορετικές κατηγορίες έντασης και ποιότητας ελαιόλαδου 40 εταιρίες, που προέρχονταν κυρίως από την Κρήτη, την Καλαμάτα, τη Μυτιλήνη και τη Χαλκιδική (φετινή έκπληξη ήταν δύο χρυσά βραβεία που κατέκτησαν επιχειρήσεις ελ..... (16/05/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί 16-5-2019

. (16/05/2019)

περισσότερα »

Δράσεις για την προώθηση του Οινοτουρισμού

Μια νέα συνεργασία για την προώθηση του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα σχεδιάζεται για το προσεχές διάστημα, βάζοντας τις βάσεις για μια μόνιμη συμμαχία στον χώρο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την προηγούμενη Τρίτη 7 Μαίου 2019, η Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ομάδων Τοπικής Δράσης, των Αναπτυξιακών Εταιρειών που διαχειρίζονται το πρόγραμμα LEADER / CLLD, για την προοπτική συνεργασίας μέσω των διατοπικών προγραμμάτων των κατά τόπους περιοχών. Παρόντε..... (15/05/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά, μέσω ΕΦΚΑ, οι αιτήσεις για τις 120 δόσεις

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου για τις ρυθμίσεις οφειλών στο Δημόσιο σε έως 120 δόσεις σε ΦΕΚ, πιθανότατα μετά τις 20 Μαΐου, αναμένεται να ανοίξει η  ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στο σύστημα με τα στοιχεία ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και τους κωδικούς Taxisnet, καθώς στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr  θα δημιουργηθεί ειδική κατηγορία όπου ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για τους όρ..... (14/05/2019)

περισσότερα »

Αλαλούμ με τον ΦΠΑ: Το μπέρδεμα με καφέ, κακάο και μακαρόνια

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε- και σωστά το έπραξε- να επαναφέρει μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια τα τυποποιημένα τρόφιμα στο πρότερο καθεστώς ΦΠΑ. Ωστόσο, δεν ακολούθησαν όλα αυτά τα είδη την αντίστροφη πορεία προς το 13% και κάπως έτσι προκύπτουν προβλήματα. Ο καφές ως το καλοκαίρι του 2015 υπαγόταν σε ΦΠΑ 13%, αλλά μετά ακολούθησε τα υπόλοιπα τυποποιημένα τρόφιμα στο 23% κι εν συνεχεία στο 24% το καλοκαίρι του 2016. Παρά τη μαζική επιστροφή ειδών διατροφής στο 13%, στις διατάξεις πο..... (14/05/2019)

περισσότερα »

Ασφυκτιούν οι μικρομεσαίοι: Εκτός εξωδικαστικού τα χρέη μέχρι 20.000 ευρώ, ελάχιστες οι δόσεις

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται χιλιάδες μικρομεσαίοι, αναμένοντας από το υπουργείο Οικονομικών βελτιώσεις στο πλαίσιο της ρύθμισης των 120 δόσεων, αφού οι διατάξεις που κατατέθηκαν στη Βουλή κρίνονται ανεπαρκείς για να μπορέσουν να εξοφλήσουν τα παλιά χρέη, εξυπηρετώντας παράλληλα τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Οι επίμαχες διατάξεις ορίζουν ότι για οφειλές από πάγιες φορολογικές υποχρεώσεις (π.χ. φόρος εισοδήματος), αυτές μπορούν να ρυθμιστούν ως και σε 18 δόσεις, αντί των 12 που ισχύουν σήμερα..... (13/05/2019)

περισσότερα »

Μείωση της ανεργίας στο 18,5% τον Φεβρουάριο

  Μειωμένο παρουσιάζεται το ποσοστό της ανεργίας σε σύγκριση τόσο με τον Ιανουάριο όσο και με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Φεβρουάριο του 2019. Συγκεκριμένα, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο του 2019 ανήλθε σε 18,5% έναντι 20,6% τον Φεβρουάριο του 2018 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 18,6% τον Ιανουάριο του 2019. Το σύνολο των απασχολούμενων, κατά τον Φεβρουάριο του 2019, εκτιμάται ότι ανήλθε σε ..... (09/05/2019)

περισσότερα »

«Πικρό» το ποτήρι για καφέ, αναψυκτικά και χυμούς -Μένουν στον ΦΠΑ 24%

«Το φλυτζάνι» πρέπει να διαβάσουν οι πολίτες για να διαπιστώσουν τι τους «έταξε» τελικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε μεν παροχές, που την επομένη κιόλας όμως άρχισαν να διαψεύδονται. Καφές, χυμοί, αναψυκτικά παραμένουν τελικά στο 24%, ενώ «μισή» απέμεινε και η χορήγηση σύνταξης για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τρίτη πως «προτείνουμε, λοιπόν και εφαρμόζουμε άμεσα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% (και) τη μετάταξ..... (09/05/2019)

περισσότερα »

Σχέδιο νέας χαλάρωσης capital controls έως τα τέλη Μαΐου

Σε νέα χαλάρωση των capital controls έως τα τέλη Μαΐου προσανατολίζεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της περαιτέρω διευκόλυνσης των συναλλαγών των επιχειρήσεων. Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες οι επικεφαλής των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο, καθώς και στις συναντήσεις με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος. Στις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες, τα θέματα που κυριάρχησαν αφορούσαν την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προ..... (08/05/2019)

περισσότερα »

ΦΠΑ 13% σε τρόφιμα και εστίαση -Πού θα μειωθούν οι τιμές

Να φτάσει στις εκλογές με φθηνότερο σούπερ μάρκετ και φαγητό από εστιατόρια και ταβέρνες επιχειρεί η κυβέρνηση με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα τρόφιμα και την εστίαση, σε μία προσπάθεια να γυρίσει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σε βάρος της. Με τον ΦΠΑ στο 13% οι τιμές στα τρόφιμα θα μειωθούν. Παράλληλα η επιστροφή του ΦΠΑ στο 13% από το 24% στην εστίαση θα μειώσει και το κόστος του φαγητού έξω. Υπενθυμίζεται βέβαια πως τον ΦΠΑ στην εστίαση τον είχε..... (08/05/2019)

περισσότερα »

Ισχυρή αύξηση χορηγήσεων σε ενέργεια, γεωργία, τουρισμό

Με οριακά θετικό πρόσημο, έκλεισε το 2018 ο ρυθμός χρηματοδότησης επιχειρήσεων, για δεύτερο συνεχόμενο έτος άλλη μια ισχυρή ένδειξη για τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα τα δάνεια προς επιχειρήσεις «έτρεξαν» με θετικό ρυθμό πιστωτικής επέκτασης της τάξης του +0,3% έναντι +0,4% το 2017 και οριακά αρνητικό ρυθμό το 2016. Παρά τα προβλήματα ρευστότητας, οι καταθέσεις παραμένουν καθηλωμένες κοντά στο χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών, οι τράπεζες διοχετεύουν ρευστ..... (07/05/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετάρτη 8 Μαίου 2019 και ώρα 18:00

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 8 Μαίου 2019  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. από πιστοποιημένους Διαμεσολαβητές για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό και τον Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών.   2)       Έγκριση των Πρακτικών των με αρ. 1/30-1-2019  και 2/6-3-2019 συνεδριάσεων του ..... (07/05/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Απριλίου 2019

Δείτε το Newsletter ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (07/05/2019)

περισσότερα »

Επίδομα Στεγαστικού δανείου: Στο keyd.gov.gr οι ηλεκτρονικές αιτήσεις - Ολόκληρο το ΦΕΚ

Επίδομα Στεγαστικού δανείου: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί στις επόμενες εβδομάδες, αφού προηγουμένως διεξαχθούν κάποιες τεχνικές επαληθεύσεις, ενώ στόχος είναι η διασύνδεσή της με άλλους φορείς. Μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε όλη την απόφαση. 1. Η αίτηση για την υπαγωγή στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών υποβάλλεται από τον αιτούντα ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. www.keyd.gov.gr με την επιλογή του συνδέσμου «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας». 2...... (05/05/2019)

περισσότερα »

120 δόσεις: Τι θα ισχύσει για τα χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους - Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με θέμα το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση σε έως 120 δόσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ.     ..... (05/05/2019)

περισσότερα »

"ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..!!" ..Οι Βραβεύσεις Νεανικής Επιχειρηματικότητας σχολιάζονται απο τον Πρέδρο του ΕΒΕ κο Α. Κυρίτση στην εκπομπή Business Plan του Σταρ Κεντρικής Ελλάδος (video)

..... (03/05/2019)

περισσότερα »

Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων αρχίζει σήμερα (Πέμπτη 2 Μαΐου) και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου. Την προσεχή Κυριακή 5 Μαΐου είναι προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11:00 – 18:00. Τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά έως τις 20.00.  Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για τον συγκεκριμένο θεσμό λέγοντας: «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις απ..... (02/05/2019)

περισσότερα »

Φορολογικές δηλώσεις: Πόσοι θα δουν επιστροφή και πόσοι θα πληρώσουν

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που «τρέχει» από τις 28 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από την ημέρα που άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των εντύπων Ε1 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο Taxisnet περίπου 670.000 φορολογικές δηλώσεις και έχει εκκαθαριστεί το 10% του συνόλου των δηλώσεων, ήτοι οι 646.912. Αυτό που προκύπτει από την μέχρι στιγμής εκκαθάριση, είναι πως τα χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι διπλάσια σε σχέση με τα πισ..... (02/05/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 30-4-2019

    Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (30/04/2019)

περισσότερα »

Τι αλλάζει στη διακίνηση τσιγάρων από τις 20 Μαΐου

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διάθεσης και διανομής καπνικών προϊόντων, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου, θα ισχύσουν από τις 20 Μαϊου 2019 για τα τσιγάρα και τον καπνό για στριφτά τσιγάρα, ενώ τα μέτρα θα επεκταθούν και σε όλα τα άλλα προϊόντα καπνού (πούρα, πουράκια και μη καπνιζόμενα προϊόντα καπνού) σε ορίζοντα 5ετίας (έως τις 20 Μαΐου 2024). Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού που θα εγκατασταθεί σε όλες τις καπνοβιομηχανίες και θα παρέχει τη δυνατ..... (29/04/2019)

περισσότερα »

Εχασαν τη ρύθμιση 3 στους 4 για οφειλές προς τα Ταμεία

Ξεπέρασαν τα 35 δισ. ευρώ τα χρέη που έχουν 1,4 εκατ. ασφαλισμένοι, εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ. Μάλιστα, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2019, το 22,70% (ποσό 8.017.611.323 ευρώ) του συνολικού χρέους δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση, από οφειλέτες που ξεκίνησαν να έχουν οφειλές για πρώτη φορά από το 2010 και μετά. Το υπόλοιπο 77,30% (ποσό 27.340.873.602 ευρώ) δημιουρ..... (29/04/2019)

περισσότερα »

Βραβεύσεις των συμμετεχόντων διαγωνιζομένων Μαθητών στα πλαίσια του 6ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού (video)

Δείτε παρακάτων τις βραβεύσεις των συμμετεχόντων διαγωνιζομένων Μαθητών στα πλαίσια του 6ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού:  ..... (25/04/2019)

περισσότερα »

O διεθνούς κύρους brand strategist Peter Economides παρών στον 6ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στ. Ελλάδας 2019

 Ο διεθνούς κύρους brand strategist Peter Economides, ως επίσημος προσκεκλημένος & κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης απονομής βραβείων του 6ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας,  παρουσίασε τις απόψεις του για το μέλλον των νέων στην Ελλάδα του σήμερα. Δείτε το πολύ ενδιαφέρον video  παρακάτω:  ..... (25/04/2019)

περισσότερα »

«Πέφτει» ο ΦΠΑ σε χιλιάδες προϊόντα - Η λίστα που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Ελαφρύνσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μείωση του ΦΠΑ και του κατώτατου φορολογικού συντελεστή βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, όπως ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, εξηγώντας ότι η καλή πορεία της οικονομίας δίνει το περιθώριο για τέτοιες κινήσεις και επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση κατεβάζει το βαρύ πυροβολικό εν όψει εκλογών.   Στο πλαίσιο του νέου κύκλου παροχών που έχει ανοίξει η κυβέρνηση και αναμένεται να παρουσι..... (24/04/2019)

περισσότερα »

Αυτές είναι οι αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης – Επιστρέφει ο Φόρος Πολυτελείας!

Αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο μετά από τις προτάσεις που κατέθεσε η ειδική επιτροπή που ασχολείται με την φορολογία των αυτοκινήτων οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr θα πραγματοποιηθούν άμεσα.   Ειδικότερα η πρώτη αλλαγή θα αφορά αρχικά στα όρια των ποσών που αλλάζουν οι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης η οποία θα αφορά τα καινούρια αλλά και εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα ..... (24/04/2019)

περισσότερα »

Μείωση 2,24% των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο

Μείωση κατέγραψε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο σε ποσοστό 2,24% σε σχέση με τους αριθμούς του Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Μάρτιο 2019, ανήλθε σε 928.141 άτομα. Από αυτά 483.158 (ποσοστό 52,06%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 444.983 (ποσοστό 47,94%..... (23/04/2019)

περισσότερα »

Στα 17 δισ. ευρώ ο τζίρος του παρεμπορίου

Η αιμορραγία που προκαλεί το παρεμπόριο τόσο στη νόμιμη αγορά όσο και στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), εξακολουθεί να είναι τεράστια.    Πλέον τα προϊόντα απομίμησης ή παραποίησης αντιστοιχούν στο 30% του συνολικού εμπορικού τζίρου! Και αυτό παρά το γεγονός ότι μόνο το 2018 κατασχέθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο παραποιημένα προϊόντα στις εφόδους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ.Οι προσπάθειες του κρατικού μηχα..... (22/04/2019)

περισσότερα »

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων κα Γιαννέτου επισκέφθηκε τα γραφεία τα γραφεία του ΕΒΕ σε συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης του 6ου Μαθητικού Διαγωνισμού

 Ο φετινός Μαθητικός Διαγωνισμός που συνδιοργανώσαμε με ιδιαίτερη επιτυχία, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μια μοναδική εκδήλωση, σε κλίμα ενθουσιασμού, με αρκετή δόση αισιοδοξίας & ελπίδας από τη νέα γενιά και με "μαέστρο" τον Peter Economides ο οποίος μας μάγεψε με την ομιλία του. Με τη Μαρία Γιαννέτου, υπεύθυνη επικοινωνίας του δραστήριου Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, τα είπαμε, ανταλλάξαμε απόψεις με σκοπό τη συνεργασία μας για να αναβαθμίσουμε το θεσμό. Άλλωστε, έχουμε..... (19/04/2019)

περισσότερα »

‘’Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας προωθούν και επιβραβεύουν τη νεανική επιχειρηματικότητα’’...ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!...

Μία μοναδική εκδήλωση με έντονο νεανικό παλμό πραγματοποιήθηκε στη Λαμία την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 το απόγευμα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο απονομής βραβείων στους μαθητές που συμμετείχαν στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ..... (18/04/2019)

περισσότερα »

Θερμές Ευχές απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

..... (22/04/2019)

περισσότερα »

Ρύθμιση 120 δόσεων: Αναλυτικά παραδείγματα διευθέτησης οφειλών -Ποιοι ευνοούνται

Θέμα ημερών αποτελεί πλέον η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, με τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας να διατηρούν υψηλές προσδοκίες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, στη ρύθμιση των 120 δόσεων -για την οποία προηγήθηκε... καψόνι από τους θεσμούς- μπορούν να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Η υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η ρύθμιση θα..... (18/04/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο διαθέτει POS για την διευκόλυνση των πληρωμών των μελών του

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διαθέτει POS για την διευκόλυνση των μελών του που θα ήθελαν να πληρώσουν τις συνδρομές τους στο Επιμελητήριο μεσω αυτής της δυνατότητας...... (06/05/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ

Ενημερώνουμε τους διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικά & νομικά πρόσωπα) ότι θα πρέπει άμεσα να προσκομιστούν τα Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης που έχουν λήξει. Εφιστούμε την προσοχή σας σε αυτό καθώς η απουσία Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης σε ισχύ αποτελεί ποινικό αδίκημα, επιφέρει σκληρές ποινές και απώλεια της άδειας, μιας και αποτελεί εχέγγυο για το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.                             Όσοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές δεν έχουν ανανεώσει ακόμη τ..... (17/04/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις- Διαγωνισμοί 15-4-2019

  . (15/04/2019)

περισσότερα »

Οι καταναλωτές στρέφονται στα «Made in Greece» προϊόντα

Το σουπερ μάρκετ επισκέπτονται σταθερά οι καταναλωτές οι οποίοι αναζητούν τις καλύτερες προσφορές και χρησιμοποιούν περισσότερες από μια εναλλακτικές επιλογές, ενώ στρέφονται πλέον όλο και περισσότερο στα προϊόντα «Made in Greece». Τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών καταγράφει έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω τηλεφωνικής δημοσκόπησης υπό την επιστημονική ευθύνη του διευθυντή του ερευνητικού εργαστηρίου καθηγητή Γεωργίου Μπά..... (15/04/2019)

περισσότερα »

Κληρώνει για το αφορολόγητο: Ποιους θα πλήξει -Χαμηλά εισοδήματα ή μεσαία τάξη

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν άνοιξε ούτε επί αμερικανικού εδάφους τα χαρτιά του αναφορικά με την τύχη του αφορολόγητου, επιχειρώντας να κάνει παραλληλισμούς με τη θετική κατάληξη που είχε το άλλο φλέγον θέμα της περικοπής των συντάξεων.   Ωστόσο, αυτή τη φορά το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι απλώς υποχρεωμένο να φανερώσει πολύ πιο νωρίς τις προθέσεις του, αλλά και να επιλέξει ποιους τελικά θα επιβαρύνει: τα χαμηλά εισοδήματα ή τη μεσαία τάξη; Στο περσινό θρίλερ με τις συντάξεις, το υπουρ..... (15/04/2019)

περισσότερα »

«Τσουχτερά» τα φετινά εκκαθαριστικά: Στα 500 ευρώ ο μέσος φόρος

Ξεπερνούν τις 200.000 φορολογικές δηλώσεις, που έχουν υποβληθεί για το οικονομικό έτος 2018 στην πλατφόρμα TaxisNet της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων (Ε1,Ε2, Ε3) που είχαν υποβληθεί μέχρι την Παρασκευή, 12 Απριλίου, υπολογίζεται στις 265.302 δηλώσεις. Πρόκειται για 197.944 δηλώσεις Ε1, 59.826 δηλώσεις Ε2 (αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακινήτων) και 11.049 δηλώσεις Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματ..... (14/04/2019)

περισσότερα »

Ανοικτή πρόσκληση στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του 6ου Περιφ. Μαθητικού Διαγωνισμού την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 & ώρα 17:30 στη Λαμία, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς & με την υποστήριξη της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης συνδιοργάνωσαν και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία τον 6o Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα την επιχειρηματικότητα & την καινοτομία. Από το 2011 μέχρι σήμερα πάνω από 400 μαθητές συμμετείχαν με εργασίες, αρκετοί από αυτ..... (04/04/2019)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 10/4 με επιτυχία, το σεμινάριο με θέμα "Digital Marketing" που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με θέμα “DigitalMarketing” που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας την Τετάρτη 10 Απριλίου. Στην κατάμεστη από ενδιαφερόμενους αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ο εισηγητής του σεμιναρίου κος Παναγιώτης Οικονόμου ανέλυσε τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία  που διαθέτει το marketing σήμερα για την προώθηση προιόντων και υπηρεσιών και δόθηκαν επεξηγήσεις στους ψηφιακούς  σχεδιασμούς marketing των  επιχει..... (11/04/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική ημερίδα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δυνατότητες ενίσχυσης των ΜΜΕ διοργάνωσε το ΕΒΕ σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς την Δευτ. 8 Απριλίου

Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δυνατότητες ενίσχυσης των ΜΜΕ. Κύριο μέλημα μας αποτελεί η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και η συμβολή των χρηματοδοτικών εργαλείων στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν καινοτόμα ευρωπαϊκά χρηματοοικονομικά εργαλεία για μείωση του ρίσκου και του κόστους της χρηματοδό..... (09/04/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου 2019 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών» με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.

Ενημερωτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου 2019 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών» με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση. Ο κος Κουρμούσης αναφέρθηκε στα δύο εργαλεία που υπάρχουν για την ρύθμιση χρεών, τον Νόμο Κατσέλη για τα φυσικά πρόσωπα και τον Εξωδικαστικό Μηχανι..... (08/04/2019)

περισσότερα »

Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων σχετικά με την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος, καθώς και τη διενέργεια επίσημων ελέγχων στην αγορά κρέατος

Δείτε σχετική ενημέρωση στα επισυναπτόμενα αρχεία..... (08/04/2019)

περισσότερα »

Άνοδος των εξαγωγών - Στο μισό έπεσαν οι εξαγωγές ελαιολάδου

Σε θετικό έδαφος και σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κινούνται οι ελληνικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο του 2019. Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα στο διεθνές περιβάλλον (πχ. BREXIT, εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας) και τις πολλαπλές προκλήσεις εντός και εκτός συνόρων, οι ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν να ενισχύσουν τη θέση τους στις ξένες αγορές, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων προσθέτοντας ότι το περιθώρια για περ..... (08/04/2019)

περισσότερα »

Εναρξη επιχείρησης με εγγύηση στην εφορία για μεγαλοοφειλέτες

Μόνο με την καταβολή εγγύησης θα μπορούν να κάνουν έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας όσοι φορολογούμενοι είχαν ασκήσει κατά το παρελθόν επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά πτώχευσαν ή κατέστησαν αφερέγγυοι αφήνοντας πίσω τους ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές άνω των 100.000 ευρώ. Οπως αναφέρεται στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, οι διατάξεις που ψηφίστηκαν το προηγούμενο έτος ενεργοποιούνται, και το προσεχές διάστημα θα εκδοθούν και οι υπουργικές αποφάσεις. Οσοι λοιπόν επιθυμούν να ..... (05/04/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Μαρτίου 2019

. (04/04/2019)

περισσότερα »

Δώρο Πάσχα 2019: Πώς να το υπολογίσετε και πότε θα καταβληθεί

Για το Δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσίων. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα. (03/04/2019)

περισσότερα »

Πόσο αυξάνονται οι εισφορές στους επαγγελματίες λόγω κατώτατου μισθού

Αναρτήθηκαν χθες, τα ειδοποιητήρια προς 1,5 εκατ. μη μισθωτούς, που αφορούν τις εισφορές Φεβρουαρίου. Μάλιστα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει δώσει προθεσμία για τις πληρωμές, έως τις 8 Απριλίου. Μετά τις εισφορές Ιανουαρίου και την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών στο 100% του εισοδήματος συν τις καταβλητέες εισφορές, τη μείωση των εισφορών για κύρια ασφάλιση στο 13,33% για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα αλλά και την ανάρτηση από το ΕΤΕΑΕΠ των ειδοποιητηρίων για την επικούριση και το εφά..... (02/04/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας  σας προσκαλεί στις παρακάτω Ημερίδες και Σεμινάρια που διοργανώνει:     ..... (01/04/2019)

περισσότερα »

Αρχίζουν μυστικοί έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων

Πρόγραμμα μυστικών ελέγχων σε πρατήρια καυσίμων, για να εντοπίζονται οι επιτήδειοι που «πειράζουν» τις αντλίες για να κλέβουν τους καταναλωτές, ενεργοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης, έχοντας διαπιστώσει ότι το φαινόμενο των ελλειμματικών παραδόσεων καυσίμων έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις. Με διάταξη που εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή (περιλήφθηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, μαζί και με την τροπολογία για την πρώτη κατοικία) παρέχεται θεσμική κάλυψη στου..... (01/04/2019)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Ποιες οφειλές διαγράφονται και πώς ρυθμίζονται σε 120 δόσεις

Σε μεγάλη μείωση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές που είχαν δημιουργηθεί πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου θα οδηγήσει ο επανυπολογισμός τους, με βάση το νέο σύστημα. Το μέτρο του επανυπολογισμού θα προβλέπεται σε νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 5 Απριλίου, μαζί με τη διάταξη για τη ρύθμιση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές σε 120 δόσεις. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 80.000 ασφαλισμένοι, μη μισθωτοί, που είχαν οφειλές οι οποίες είχαν δημιουργηθεί πριν τ..... (01/04/2019)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κος Α. Κυρίτσης τοποθετείται σχετικά με τις εξελίξεις στην ΠΕΛ, στο STAR Κεντρικής Ελλάδος

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Φθιώτιδας εκθέτει τους προβληματισμούς του  σχετικά με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε  και αφορά την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.   ..... (31/03/2019)

περισσότερα »

Μείωση 2,3% στον κύκλο εργασιών του λιανικού εμπορίου

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Ιανουάριο 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018, παρουσίασε μείωση 2,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2018, μείωση 21,9%, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Παράλληλα, ο Γενικός Δείκτης Όγκου, τον Ιανουάριο 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018, σημείωσε κάμψη 2,9% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2018, μείωση 20,2%. Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός ..... (29/03/2019)

περισσότερα »

Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ανακοινώνει την έναρξη της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ

Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ανακοινώνει την έναρξη της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) συνολικού κεφαλαίου χορηγήσεων 915 εκ. ευρώ. Η νέα αυτή Δράση έρχεται να αντικαταστήσει την Δράση Επιχειρηματική Επανεκκίνηση – ΤΕΠΙΧ (Ενδιάμεσο), η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς σε διάστημα ενός έτους πάνω από 2.000 ελληνικές μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις χρηματοδοτήθηκαν με κεφάλαια ύψους 300εκ. ευρώ Στόχο..... (28/03/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τον θεσμό των ΕΟΦ (Authorised Economic Operator – ΑΕΟ)

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, αναλαμβάνει σε σταθερή βάση πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Ειδικότερα, μεταξύ των υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί, περιλαμβάνεται ο θεσμός του Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα (Authorised Economic Operator - ΑΕΟ), ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο των διατάξεων του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα για όλα τα Κ – Μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2008 και στοχεύει στη..... (28/03/2019)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Δείτε την επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (27/03/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 26-3-2019

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (26/03/2019)

περισσότερα »

Ζητήσεις-Προσφορές- Συνεργασίες

    Δείτε το newsletter απο το ΕΒΕΑ που αφορά ζητήσεις-προσφορές- συνεργασίες εδώ..... (26/03/2019)

περισσότερα »

Προς παράταση η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες

Παράταση ενός μηνός πρόκειται να δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες», η οποία λήγει κανονικά την 31η Μαρτίου 2019.  Υπόχρεοι για την υποβολή του «πόθεν έσχες» είναι πολιτικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και διοικητές τραπεζών, καθώς και πλήθος άλλων προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι πριν τη συμπλήρωση της δήλωσης, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία: - Ταυτότητες και..... (26/03/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικό μάτι στις θυρίδες από την εφορία - Θα κατάσχονται ακόμα και μετρητά για οφειλές στο Δημόσιο

Οι τράπεζες έχουν ήδη την υποχρέωση να γνωστοποιούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το ποιοι πελάτες τους έχουν θυρίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, σε δεύτερη φάση οι τράπεζες θα κληθούν να μεταβιβάζουν ηλεκτρονικά μέσω του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών, πληροφορίες όπως το κάθε πότε επισκέπτεται ο κάτοχος τη θυρίδα του. Οι ημερομηνίες και η συχνότητα μετάβασης στις θυρίδες, μπορούν να αποτελέσουν ένδειξη φοροδιαφυγής, εάν συνδυάζεται με άλλες πληροφορίες ή ύποπτες ..... (26/03/2019)

περισσότερα »

Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στα καύσιμα ζητούν οι βενζινοπώλες

Τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ζητάει, με επιστολή της προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία κοινοποίησε την επιστολή στα κόμματα της Βουλής. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, η διατήρηση των υψηλών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και ΦΠΑ στα καύσιμα, από την έναρξη της κρίσης, πιέζουν αρνητικά την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη και τους πολίτες. Μάλιστα, επισημαίνει πως σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, με τα χα..... (22/03/2019)

περισσότερα »

«Εξαφανίστηκαν» εισοδήματα 1,25 δισ. ευρώ από επαγγελματίες

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 09:54 «Εξαφανίστηκαν» εισοδήματα 1,25 δισ. ευρώ από επαγγελματίες ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ   ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εκρηξη φοροδιαφυγής και συρρίκνωση των εισοδημάτων από τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες αλλά και τα ακίνητα, είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας φορολογικής και ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που οδήγησε στην υπερφορολόγηση των πολιτών. Είναι ενδεικτικό ότι από 76 δισ. ευρώ που δήλωναν το 2014 οι φορολογούμενοι, τ..... (21/03/2019)

περισσότερα »

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση των εργασιών στην βιομηχανία

Μειωμένος κατά 7,6% εμφανίστηκε ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Από την αύξηση 13,4% που είχε καταγραφεί το 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, η εικόνα δείχνει να έχει αντιστραφεί. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών προήλθε, από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας, όπως η μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων και λατομείων που έφτ..... (21/03/2019)

περισσότερα »

Πού καταλήγουν οι φόροι στην Ελλάδα

Οι κρατικές δαπάνες στην Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι οι όγδοες υψηλότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως που πρέπει να ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πού κατευθύνονται και εάν αποδίδουν. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ύστερα από τρία μνημόνια και πληθώρα «μεταρρυθμίσεων», η Ελλάδα εξακολουθεί να μην δίνει τη δέουσα σημασία σε τομείς εξαιρετικά κρίσιμους για την ποιότητα της ζωής των πολιτών και το μέλλον της χώρας. Ουραγοί σε υγεία και εκπαίδευση. «Πρωταθλητές» στις δαπάνες για συντάξε..... (20/03/2019)

περισσότερα »

Επιστολή παρέμβασης στον Υπουργό Οικονομικών έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ σχετικά με τον αποκλεισμό των μεγάλων επιχειρήσεων απο τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Δείτε την επιστολή του Προέδρου της ΚΕΕΕ κου Μίχαλου προς τον Υπουργό κο Δραγασάκη στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (19/03/2019)

περισσότερα »

Πόσο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουμε φέτος

Bαρύς θα είναι ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν και φέτος, και μάλιστα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο φόρος θα υπολογιστεί με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες, αυτές δηλαδή που ελήφθησαν υπόψη για τον ΕΝΦΙΑ του 2018, ενώ η λυπητερή αναμένεται να έρθει νωρίτερα, στο τέλος Ιουλίου. Η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο αντί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, με τους φορολογουμένους να έχουν ήδη πάρει την κρυ..... (19/03/2019)

περισσότερα »

Γλιτώνουν τα πρόστιμα για τη χρήση πιστωτικών καρτών άνεργοι και πρόσφυγες

Αναδρομικά η κατάργηση της υποχρέωσης πληρωμής με κάρτες - Ποιοι πρέπει να συλλέγουν χάρτινες αποδείξεις   Με δύο χρόνια καθυστέρηση το υπουργείο Οικονομικών αναθεωρεί την απόφασή του να επιβάλει υποχρέωση να δαπανούν το 10% τουλάχιστον των εσόδων τους με τραπεζικά μέσα πληρωμής, ακόμα και σε εκείνους που… δεν έχουν καν εισόδημα!Η απόφαση που ανακοίνωσε πως υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου, ανατρέπει όσα ψηφίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2016 και ίσχυαν από 1.1...... (17/03/2019)

περισσότερα »

«Κόφτης» επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας η υπερφορολόγηση

 Η υπερφορολόγηση ακυρώνει κάθε διάθεση για νέες επενδύσεις αλλά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με το 70% των επιχειρήσεων να δηλώνει ότι φόροι αποτελούν το μεγαλύτερη εμπόδιο για την υλοποίηση επενδύσεων. Σύμφωνα με μελέτη της Grant Thornton που παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards» προκύπτει ότι το 60% των κερδών των επιχειρήσεων πηγαίνει σε φόρους προς το δημόσιο. Σημειώνεται ότι σε επενδύσεις κατευθ..... (15/03/2019)

περισσότερα »

ΕΣΕΕ: Προστασία α' κατοικίας και στους επιχειρηματίες

Άρθρο του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργου Καρανίκα   Με ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις διαβουλεύσεις για την αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη. Δυστυχώς, στην κοινή γνώμη έχει περάσει λανθασμένα η εντύπωση ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να αφορά μόνο όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και λόγω της οικονομικής κρίσης είναι σε δυσχερή θέση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να χάσουν το σπίτι τους.Θέλω λοιπ..... (13/03/2019)

περισσότερα »

Θετικό το ισοζύγιο για τη δημιουργία επιχειρήσεων το 2018

Περισσότερες από 32.000 επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν το 2018, ενώ έκλεισαν 18.600, δημιουργώντας θετικό ισοζύγιο 13.750 εταιρειών. Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΜΗ, το 2011 ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν ξεπέρασε κατά 68.400 εκείνες που ιδρύθηκαν, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξε μεταβλητότητα μέχρι να φτάσουμε στο 2018 όταν το ισοζύγιο σημείωσε την καλύτερη επίδοση της τελευταίας οκταετίας, όπως φαίνεται και από τον πίνακα που ακολουθεί: ΈτοςΣυστάσειςΔιαγραφέςΙσοζύγιο ..... (12/03/2019)

περισσότερα »

Αλλαγές στον αναπτυξιακό για επιτάχυνση επενδύσεων

Νέα κριτήρια που θα διέπουν τις μεγάλες επενδύσεις οι οποίες υπάγονται σε σταθερό φορολογικό καθεστώς για 12 έτη, προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες.  Με τις νέες διατάξεις σταθερό φορολογικό συντελεστή θα έχουν επενδύσεις με συνολικό επιλέξιμο κόστος που θα υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και όχι τα 20 εκατομμύρια όπως οριζόταν από τον αναπτυξιακό νόμο του 2016. Τα κριτήρια αλλάζουν και σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας, δεδο..... (12/03/2019)

περισσότερα »

Πρόστιμα στο Taxis για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Η ΑΑΔΕ θα ελέγξει τα στοιχεία των οχημάτων τα οποία διαθέτουν οι φορολογικές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών και τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες Η ΑΑΔΕ ξεκινά εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Η  Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει σε διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων τα οποία διαθέτουν οι φορολογικές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών με τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Στη συνέχεια θα αποστείλει ειδοποιήσε..... (12/03/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 8-3-2019

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς εδώ ή κανοντας κλικ στην εικόνα..... (08/03/2019)

περισσότερα »

Αδιόρθωτο το Κράτος- Αυξήθηκαν τα φέσια προς τους ιδιώτες

Τελικά δεν ιδρώνει κανενός το αυτί στις υπηρεσίες που υποτίθεται ότι… τρέχουν τις πληρωμές των κρατικών χρεών. Παρά τις αυστηρές συστάσεις των Ευρωπαίων για τις καθυστερήσεις και τα νέα «φέσια», παρά τις οδηγίες του ΓΛΚ για επιτάχυνση των διαδικασιών, παρά το ότι η δόση των 970 εκατ. ευρώ πάει για… αργότερα, τον Ιανουάριο οι οφειλές αυξήθηκαν! Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης έφτασαν στα 1,579 δις ευρώ από ..... (08/03/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Φεβρ. 2019

Δείτε το newsletter ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (06/03/2019)

περισσότερα »

Απαιτήσεις στη συσκευασία κατά τη διακίνηση και εμπορία των ακτινιδίων

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (05/03/2019)

περισσότερα »

Προσφορές και Ζητήσεις Συνεργασιών

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (05/03/2019)

περισσότερα »

Κατώτατος μισθός : Παράταση στους εργοδότες για τη δήλωση της αύξησης

Tελευταία ευκαιρία για να δηλώσουν την αύξηση στις αποδοχές των εργαζομένων, λόγω του νέου κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, έχουν οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις.   Το υπουργείο Εργασίας έδωσε παράταση μέχρι τις 8 Μαρτίου για τη δήλωση από τους εργοδότες στο σύστημα «Εργάνη» των μεταβολών στις αποδοχές των εργαζομένων, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, που ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2019. Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας κάνει λόγο για την «τελευταία παράταση που δίνεται ώστε να δ..... (05/03/2019)

περισσότερα »

Ερχονται τα e-βιβλία για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Ηλεκτρονικά γίνεται από φέτος η έκδοση τιμολογίων και η τήρηση των βιβλίων εσόδων-εξόδων της Εφορίας. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ενημερώσει ήδη τις ΔΟΥ για τις κοσμογονικές αλλαγές που επίκεινται και από το καλοκαίρι πρόκειται να μεταμορφώσουν τις παραδοσιακές μορφές δηλώσεων και ελέγχου των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σε επιτελείς των ΔΟΥ όλης της χώρας, ως το τέλος του Ιουνίου θα έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία η ηλεκτρο..... (04/03/2019)

περισσότερα »

Λήγει στις 31 Μαρτίου 2019 η προθεσμία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση

Λήγει στις 31 Μαρτίου 2019 η προθεσμία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικών & νομικών προσώπων). Επίσης θα πρέπει άμεσα να προσκομιστούν τα Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης που έχουν λήξει. Εφιστούμε την προσοχή σας σε αυτό καθώς η απουσία Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης σε ισχύ αποτελεί ποινικό αδίκημα, επιφέρει σκληρές ποινές και απώλεια της άδειας, μιας και αποτελεί εχέγγυο για το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.       ..... (01/03/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕ την Τετ. 6 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Αναπλήρωση του μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας κ. Αλέξανδρου Διαμαντάρα λόγω παραίτησης του, από το 1ο αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΑ. (εισηγητής κ. Κυρίτσης)   2)       Ενημέρωση των ..... (01/03/2019)

περισσότερα »

Νέο θρίλερ με το αφορολόγητο – Ποιες ανατροπές έρχονται

Στη γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τάσσεται και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ότι πρέπει να εφαρμοστεί κανονικά η μείωση του αφορολόγητου ορίου που έχει ήδη ψηφιστεί για το 2020.   Η Κομισιόν τονίζει ότι η μείωση του αφορολόγητου θα οδηγήσει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να εξασφαλίσει πόρους προκειμένου να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις και την εργασία (δηλαδή για τη φορολογική κλίμακα μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών). Τα πρ..... (01/03/2019)

περισσότερα »

ΠΟΕΣΕ - Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης συσκευασιών όπως απορρέει από το Ν. 4496/2017

. (27/02/2019)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για του σχολικούς συνεταιρισμούς

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, η ενημερωτική εκδήλωση για τους σχολικούς συνεταιρισμούς. Η ημερίδα αποτέλεσε μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας (ΚΥΕ), του Δήμου Λαμιέων, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας & της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α' βάθμιας & Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Στε..... (26/02/2019)

περισσότερα »

Προθεσμία έως 28 Φεβρουαρίου - Ποια είναι τα πρόστιμα για τη μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Eως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο επαγγελματίες προκειμένου να δηλώσουν τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό. Οι ισχύουσες διατάξεις ορίζουν ότι για τους νέους επαγγελματίες η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού πρέπει να γίνεται εντός μηνός από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Για μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ για την υποβολή δήλωσης πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών το πρόστιμο είναι 100 ευρώ. Πρόστιμο 1..... (26/02/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 39η Διεθνή Έκθεση «LONDON WINE FAIR 2019»

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 39η Διεθνή Έκθεση «LONDON WINE FAIR 2019», που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 22 Μαΐου 2019, στον εκθεσιακό χώρο OLYMPIA, στο Λονδίνο. Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (21/02/2019)

περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ, «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» & «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας (ΑΝ.ΔΙΑ), παρουσίασαν σε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» & «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ».Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, στη Λαμία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προκήρυξης των Δράσεων: • «Εργαλειοθήκη Αν..... (19/02/2019)

περισσότερα »

Πώς διαμορφώνονται οι εισφορές ΕΦΚΑ για επαγγελματίες και αγρότες

Εφαρμοστική εγκύκλιο εξέδωσε ο ΕΦΚΑ σχετικά με την μείωση ασφαλιστικών Εισφορών Κλάδου Σύνταξης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών από την 1η/1/2019, σύμφωνα με όσα ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο χρόνο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, διευκρινίζεται πως με τις νέες διατάξεις διατηρούνται: - Το Καθαρό Φορολογητέο Εισόδημα (ΚΦΑ) προηγούμενου έτους ως βάση υπολογισμού των εισφορών, - η διαδικασία υπολογισμού και εισφοροδότησης, - η διαδικασία ετήσιας εκκαθάρισης..... (21/02/2019)

περισσότερα »

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Σχολικοί συνεταιρισμοί: Μια εναλλακτική καινοτόμος πρόταση στην εκπαίδευση", την Δευτ 25/2 και ώρα 17:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας (ΚΥΕ), ο Δήμος Λαμιέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας & η Περιφερειακή Διεύθυνση Α' βάθμιας & Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Σχολικοί συνεταιρισμοί: Μια εναλλακτική καινοτόμος πρόταση στην εκπαίδευση" που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 & ώρα 17:30.   ..... (20/02/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 19-2-2019

. (19/02/2019)

περισσότερα »

Έρχεται ρύθμιση χρεών προς τους δήμους με 100 δόσεις, απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα

Το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους, περιλαμβάνεται με αντίστοιχη διάταξη στο ήδη κατατεθειμένο στη Βουλή νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων και την απονομή ιθαγένειας και η ψήφιση του προβλέπεται εντός τρέχοντος μηνός. Με τη ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα σε οφειλέτες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τους Δήμους σε έως και 100 δόσεις καθώς και την πλήρη απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Π.Ε.Δ.Α, δυνατότη..... (19/02/2019)

περισσότερα »

Τραπεζικές πηγές: Πάνω από το 80% των κόκκινων δανείων θα ενταχθούν στο νέο νόμο «Κατσέλη»

Πλαίσιο προστασίας στην πρώτη κατοικία σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, προσφέρει ο νέος νόμος «Κατσέλη» που βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαβούλευσης πριν την νομοθέτηση του, μετά και τη συμφωνία κυβέρνησης- τραπεζιτών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπό διαμόρφωση τελικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το «νόμο Κατσέλη», που παύει να ισχύει από τα τέλη Φεβρουαρίου, θα έχει ως αποτέλεσμα ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των κόκκινων δανείων που συνδέονται με πρ..... (18/02/2019)

περισσότερα »

ΝΕΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ» από ΟΑΕΔ

  Ξεκινά την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11η πρωινή, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή ενδιαφερομένων στο «Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας». Η δράση αυτή αποσκοπεί στην επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων πρώην αυτοαπασχολουμένων, που έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις..... (16/02/2019)

περισσότερα »

5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το "Εργαστήρι Ρομποτικής STEM" διοργανώνουν τον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και θα διεξαχθεί την Κυριακή 17/02/2019 και ώρα 10:00-14:30 στο χώρο του π.ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. ..... (15/02/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας είχε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Καββαθάς

Συνάντηση συνεργασίας είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης & η Διοικητική Επιτροπή με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά και στελέχη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, το πρωί της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναλύθηκαν οι δράσεις και οι προτεραιότητες του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, όσον αφορά την εκπόνηση μελετών & ερευνών για τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, παρουσιάσθηκαν τα ερ..... (15/02/2019)

περισσότερα »

6ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας

..... (14/12/2018)

περισσότερα »

Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη μέσω της διαδυκτιακής πύλης "Η Ευρώπη σου"

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης.  Το Υπ..... (15/02/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση την Δευτ. 18 Φεβρουαρίου στο ΕΒΕ

..... (13/02/2019)

περισσότερα »

Στον… αέρα η πιστοποίηση 40.000 ενοικιαζομένων δωματίων με το νέο νόμο

Στον αέρα βρίσκεται η κατάταξη τουριστικών καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν ριζικές αλλαγές, με αποκορύφωμα την ανάθεση της πιστοποίησης της κατάταξής των ΕΕΔΔ στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (Π.Υ.Τ). Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Πιστοποίησης (HellasCert), η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, εν όψει μάλιστα της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν. Η HellasCert, είναι η Ελληνική Ένωση των Διαπιστε..... (13/02/2019)

περισσότερα »

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός «έσωσε» από πτώχευση 1.600 επιχειρήσεις

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών «έσωσε» 1.600 επιχειρήσεις από πτώχευση και θα σώσει και χιλιάδες άλλες που ακολουθούν για να υποβάλλουν αίτηση, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης. «Αυτές οι μικρές επιχειρήσεις, που μπήκαν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, εάν δεν υπήρχε, θα είχαν κλείσει τώρα, θα είχαν πτωχεύσει. Και θα είχαν αφήσει πίσω χρέη, θα είχαν αφήσει πίσω ανέργους, θα είχαν αφήσει πίσω απλήρωτους προμηθευτές» τόνισε ο κ..... (12/02/2019)

περισσότερα »

Ξενοδόχοι: «Το 2019 θα δοκιμαστούν οι αντοχές επιχειρηματιών και τουριστικών προορισμών»

Χρονιά γεμάτη προκλήσεις θα είναι το 2019 για τον ελληνικό τουρισμό με τους επιτελείς του κλάδου να προβλέπουν μεν, ως μία πρώτη εκτίμηση, ότι δεν θα είναι κακή χρονιά, ωστόσο να υπογραμμίζουν ότι φέτος θα δοκιμαστούν οι αντοχές επιχειρηματιών και προορισμών. Με βάση τα όσα ανέφεραν από το βήμα της ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γιάννης Ρέτσος και οι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, οι πρ..... (12/02/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Έρχεται «σαφάρι» φορολογικών ελέγχων το 2019 - Τι μπαίνει στο «μικροσκόπιο»

Το 2019 θα διενεργηθούν 25.000 χιλιάδες πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).   Αυτό προβλέπει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των φορολογικών ελέγχων που θα διεξαχθούν εφέτος από τα ελεγκτικά κέντρα και τις εφορίες. Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, ..... (11/02/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στο χώρο Studio Project Photography στη Λαμία

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έκοψε την πίτα του στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τον ερχομό του νέου έτους, στο χώρο Studio Project Photography στη Λαμία, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Πλήθος παρευρισκομένων τίμησε την εκδήλωση, μεταξύ αυτών φίλοι και μέλη του Επιμελητηρίου, επίσημοι προσκεκλημένοι, τοπικοί και περιφερειακοί φορείς, εκπρόσωποι σωματείων, οργανώσεων και όμορων Επιμελητηρίων. Το  Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, καλωσόρισαν  τους πα..... (10/02/2019)

περισσότερα »

Διαθέσιμη και για σύσταση ΟΕ και ΕΕ η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), η οποία τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Ιούλιο, είναι, πλέον, διαθέσιμη από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και για τη σύσταση προσωπικών εταιρειών, δηλαδή των Ομορρύθμων και των Ετερορρύθμων Εταιρειών (ΟΕ και ΕΕ).   Σύντομα δε η Υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τις υπόλοιπες νομικές μορφές. Συγκεκριμένα, οι ΕΠΕ θα μπορούν να συστήνονται μέσω της e-ΥΜΣ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και οι ΑΕ εντός Μαρτίου 2019. Τα δείγματα των ..... (08/02/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Πνευματικά δικαιώματα & Επιχειρήσεις" την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

..... (07/02/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιανουαρίου 2019

    (07/02/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 65η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «SUMMER FANCY FOOD SHOW 2019», απο 23 έως 25 Ιουνίου 2019, στον εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Center, στη ΝέαΥόρκη.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 65η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «SUMMER FANCY FOOD SHOW 2019», που θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 Ιουνίου 2019, στον εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Center, στη ΝέαΥόρκη. Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (07/02/2019)

περισσότερα »

Εγκύκλιοι για την πρώτη πώληση των αλιευτικών προϊόντων και για τις προθεσμίες υποβολής των δελτίων πώλησης

Δείτε τις εγκυκλίους στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (06/02/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΚΕΕΕ - Συνάντηση Προέδρου της ΚΕΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης της πΓΔΜ

..... (06/02/2019)

περισσότερα »

Για τις τηλεφωνικές πιέσεις «Βροχή» τα πρόστιμα στις εισπρακτικές εταιρείες

Πρόστιμα συνολικού ύψους 404.600 ευρώ επέβαλε το 2018 η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.   Τα πρόστιμα επεβλήθησαν, είτε κατόπιν εκτεταμένης αυτεπάγγελτης έρευνας, είτε κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών και εισήγησης της αρμόδιας διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή, για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών και συγκεκριμένα για τους γενικούς όρους συναλλαγών, τις συμβάσεις εκτός εμπορικού καταστήματος, την εμπορία από απόσταση προϊόντων και υπηρεσιών,..... (05/02/2019)

περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο Πηγή: ΙΟΒΕ: Υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο

Στις 99,6 υποχώρησε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιανουάριο (από 101,6 μονάδες), λόγω σημαντικής επιδείνωσης των προσδοκιών στις υπηρεσίες. Όπως επισημαίνεται στην έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, στη βιομηχανία, τις κατασκευές και στο λιανικό εμπόριο καταγράφεται βελτίωση του κλίματος, με το τελευταίο μάλιστα να κινείται σε υψηλά 10ετίας. Από την άλλη πλευρά όμως, η μεγάλη επιδείνωση του κλίματος που καταγράφεται στις υπηρεσίες,αντισταθμίζει την άνοδο στους υπόλοιπους τομείς, ό..... (05/02/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών- Δικαιολογητικά εγγραφής και ανανέωσης

    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ             ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ..... (01/02/2019)

περισσότερα »

Η ΡΑΕ προωθεί σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανέλαβε πρωτοβουλία για σταθερά τιμολόγια στην ηλεκτρική ενέργεια – Δεν θα μεταβάλλονται όταν αλλάζουν τα στοιχεία του κόστους    Σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που δεν θα μεταβάλλονται όταν αλλάζουν τα στοιχεία του κόστους, θα υποχρεωθούν να παρέχουν στους καταναλωτές χαμηλής τάσης - νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις - οι προμηθευτές ρεύματος με παρέμβαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.Σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που δεν θ..... (03/02/2019)

περισσότερα »

Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου για τη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για τη δήλωση στο Taxisnet του επαγγελματικού λογαριασμού από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό προβλέπεται σε κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών. Η σχετική υποχρέωση αφορά τις κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν υποχρεωτικά POS στις συναλλαγές τους...... (31/01/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το 2019

..... (29/01/2019)

περισσότερα »

1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»

Δείτε την πρόσκληση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (30/01/2019)

περισσότερα »

Ρύθμιση 120 δόσεων στα Ταμεία: Ερχονται μεγάλες ανατροπές για τις οφειλές - Δόσεις έως και 50 ευρώ τον μήνα

Δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ το μήνα για τους αγρότες και τα 50 ευρώ το μήνα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους σχεδιάζεται να περιλαμβάνει η ρύθμιση των παλιών -ως το 2016- χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με ανώτατο όριο αποπληρωμής τους μέχρι τους 120 μήνες.  Στην πράξη, όλοι όσοι αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση και κυρίως οι μικροί οφειλέτες, που χρωστούν ως 3.000 ευρώ (από παλιές μέχρι το 2016 εισφορές χωρίς τις προσαυξήσεις) δεν θα έχουν περιορισμό να εξοφ..... (30/01/2019)

περισσότερα »

Υποχρεωτικές οι συναλλαγές με κάρτα

Σειρά αλλαγών έρχεται για τη χρήση του πλαστικού χρήματος, καθώς κυβερνητικός σχεδιασμός είναι η αποτύπωση στο τραπεζικό σύστημα όσο το δυνατόν περισσότερων ακαθάριστων εσόδων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Απώτερος στόχος είναι ο περιορισμός του φαινομένου της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο βασικές παρεμβάσεις αποσκοπούν στη μείωση της μη καταβολής φόρων.    Η πρώτη αφορά στην αύξηση των ποσοστών επί του εισοδήματος που μισθωτοί και συνταξιούχοι θα..... (29/01/2019)

περισσότερα »

Εμποροι και βιοτέχνες: Καλή η αύξηση μισθού αλλά δεν θα αποδώσει -Χρειάζονται μέτρα ελάφρυνσης

Ωραία η αύξηση κατώτατου μισθού, αλλά δεν αρκεί λένε οι εργοδότες, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ μεικτά που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό χθες.  Οι έμποροι στην ανακοίνωσή του τονίζουν ότι η άυξηση ξεπερνά τις αντοχές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ ΓΣΕΒΕ τονίζει ότι αν δεν ληφθούν παράλληλα μέτρα ελάφρυνσης τόσο για τους εργαζομένους όσο και τους εργοδότες, το μέτρο δεν θα αποφέρει το παραμικρό.  Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της υπενθυμίζει στον πρωθυπο..... (29/01/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετ. 30 Ιανουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου

..... (28/01/2019)

περισσότερα »

Το Φλεβάρη ο νόμος για ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Το ζήτημα της νέας ρύθμισης των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις οδεύει προς την οριστική του επίλυση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση αναμένεται να νομοθετήσει εντός Φεβρουαρίου και το μέτρο να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο. Οι θεσμοί ενημερώθηκαν σχετικά από το υπουργείο Εργασίας στις συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων των προηγούμενων ημερών και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου προσδιόρισε τον χρόνο ενεργοποίησης του μέτρου στις..... (25/01/2019)

περισσότερα »

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος στην ημερίδα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική

Έμπειροι επιχειρηματίες της Υποσαχάριας Αφρικής, καθώς και στελέχη Πρεσβειών και Προξενείων της Περιοχής, βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας στη Λαμία και μίλησαν για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Υποσαχάρια Αφρική στις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών όσο και στην παραγωγική δραστηριότητα αλλά και τις επενδύσεις. Η Υποσαχάρια Αφρική αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργάνωσε την ενημερωτική αυτή εσπερίδα, προκει..... (24/01/2019)

περισσότερα »

ΕΣΠΑ 2014-2020: Αναλυτικός οδηγός για τη χρηματοδότηση μίας επιχείρησης

Κοινή συνισταμένη στις επιχειρηματικές προσπάθειες αποτελεί, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Πολλές φορές μάλιστα, η πιθανότητα έγκρισης μίας χρηματοδότησης έχει τέτοια επιρροή στην πρόθεση επιχειρηματικότητας που μπορεί να αναστείλει ή και να ακυρώσει μία επιχειρηματική πρωτοβουλία». Αυτό αναφέρει το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) στο 28σέλιδο ενημερωτικό σημείωμα που έχει δημοσιευτεί στην ηλε..... (24/01/2019)

περισσότερα »

Τον «λογαριασμό» των δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά ζητούν οι δανειστές

Να μάθουν ποιες άλλες δικαστικές αποφάσεις αναμένονται, τι αφορούν και πόσο κοστίζουν τα αναδρομικά που από τον Ιούνιο του 2015 ήδη και επί 3,5 χρόνια κρύβονται «κάτω από το χαλί» ζητούν επιμόνως οι απεσταλμένοι των θεσμών. «Στο ζύγι» βάζουν και στις μαραθώνιες διαβουλεύσεις που θα έχουν σήμερα με υπουργούς της κυβέρνησης, το κόστος των προεκλογικών εξαγγελιών και παροχών, φοβούμενοι δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Στο τραπέζι των συνομιλιών μπαίνουν επίσης οι αλλαγές στο Δημόσιο και οι τοποθετ..... (24/01/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-1-2019

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα...... (23/01/2019)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για ελεύθερους επαγγελματίες

Πρόγραμμα χρηματοδότησης για ελευθερους επαγγελματίες που φτάνει έως και τα 36.000 ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραµµα δίνει τη δυνατότητα σε πρώην αυτοαπασχολούµενους και ελεύθερους επαγγελµατίες που διέκοψαν την επιχειρηµατική τους δραστηριότητα µετά την πρώτη Ιανουαρίου 2012, µέσα στην κρίση, να δραστηριοποιηθούν ξανά επιχειρηµατικά.Η επιχορήγηση θα κυμαίνεται από 12.000 ευρώ έως 36.000 ευρώ, ανάλογα µε το αν κάποιος ανοίξει μόνος του επιχείρηση ή αν το κάνει συνεταιρικά. Αρχικά, οι ω..... (23/01/2019)

περισσότερα »

Αίτημα για αποστολή ερωτημάτων ελληνικών επιχειρήσεων για καθεστώς εμπορευματικών συναλλαγών σε ΗΒ μετά την αποχώρηση από ΕΕ σε περίπτωση μη Συμφωνίας (no deal scenario)

  Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απόρριψη από το βρετανικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, οδηγεί σε αύξηση της πιθανότητας  το ΗΒ να αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς Συμφωνία (no-deal scenario). Σε αυτή την περίπτωση, το ΗΒ θα αποτελεί, από 30 Μαρτίου 2019, 3η χώρα όπου θα εφαρμόζονται οι γενικοί κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τις..... (21/01/2019)

περισσότερα »

Νέα ρύθμιση χρεών με ελάχιστη δόση στα 50 ευρώ- «Ανάσα» σε χιλιάδες φορολογουμένους

«Ανάσα» σε χιλιάδες φορολογουμένους που τους πνίγουν τα βάρη των φόρων αναμένεται να δώσει μια νέα, έκτακτη ρύθμιση, για χρέη στην εφορία.   Ειδικότερα, η ρύθμιση αφορά ουσιαστικά όλους όσοι θέλουν να πληρώσουν τους φόρους τους αλλά δεν μπορούν καθώς οι 12 δόσεις δεν μειώνουν όσο θα έπρεπε το μηνιαίο ποσό που απαιτείται. Με το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ως και τα τέλη του 2017 θα μπορούν να τα ρυθμίσουν. Προϋπόθεση, βασική για όσους θέλ..... (21/01/2019)

περισσότερα »

Χωρίς ΦΠΑ οι μικρές επιχειρήσεις με έσοδα έως 10.000 ευρώ

Νέους όρους για απαλλαγή από τον ΦΠΑ στις εισπράξεις μικρών επιχειρήσεων θέτει σε εφαρμογή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η δυνατότητα απαλλαγής από ΦΠΑ διευρύνεται και δεν αφορά μόνον όσους αποδεδειγμένα είχαν τα προηγούμενα χρόνια έσοδα χαμηλότερα από 10.000 ευρώ, αλλά και νέες μικρές επιχειρήσεις που στο ξεκίνημά τους θα μπορούν να επιλέξουν να εξαιρεθούν από το καθεστώς ΦΠΑ.Από την άλλη όμως χρειάζεται προσοχή καθώς όποιος ξεπερνά το όριο των 10.000 ευρώ μέσα στην χρονιά, πρέπει άμε..... (20/01/2019)

περισσότερα »

Ανοιχτή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος Υποβολής Πρότασης Συνεργασίας Για υπηρεσίες Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO). Υποβολή φακέλου ενδιαφερομένων έως 31/1/2019 στα γραφεία του ΕΒΕ

Δείτε την πρόσκληση υποβολής πρότασης συνεργασίας ως επισυναπτόμενο...... (19/01/2019)

περισσότερα »

Έκπτωση εργοδοτικών εισφορών: Όφελος για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους

Σημαντικό κίνητρο για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης θεσπίζεται με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και προβλέπει ότι για κάθε νέα θέση εργασίας που θα δημιουργείται σε μία επιχείρηση και θα αφορά νέο εργαζόμενο ή μακροχρόνια άνεργο, οι εργοδοτικές εισφορές που εκπίπτουν από τα φορολογητέα κέρδη θα υπολογίζονται κατά 50% αυξημένες.   Ως προϋπόθεση ορίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και η συνολική μισθολογική δαπάνη σε μια επιχείρηση να μην έχουν μειωθε..... (18/01/2019)

περισσότερα »

Eνημερωτική εσπερίδα για χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Τετάρτη 23 Ιαν. 2019, 17:00- 21.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Οθωνος 3, Λαμία)

Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων η Περιφέρεια Στερεας Ελλάδας, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα Εμπορικά Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, 17:00- 21.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας  (Οθωνος 3, Λαμία).   Στην εκδ..... (17/01/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO 2019» & «TUTTOFOOD 2019»

. (17/01/2019)

περισσότερα »

Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

Η Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας»  στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους.  Προϋπολογισμός της Δράσης 400 εκατ. ευρώ  για το σύνολο των περιφερειών της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ..... (21/12/2018)

περισσότερα »

Αυξάνει την παρουσία του στις ΗΠΑ το ελληνικό κρασί

Την σταθερή άνοδο που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την τελευταία πενταετία επισημαίνει μελέτη του Εμπορικού Γραφείου του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης, Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Ελληνικού Συνδέσμου Οίνου (ΣΕΟ) και επικαλείται στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εξαγωγών του ελληνικού κρασιού προς τις ΗΠΑ το 2017 ανήλθαν σε 12,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 49% σε σχέση με το 2012, ενώ την..... (17/01/2019)

περισσότερα »

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο - Εστίαση - Εκπαίδευση

Η Δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται: - στο λιανικό εμπόριο- στην παροχή υπηρεσιών εστίασης- την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης–κοινωνικής μέριμνας προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους. Προϋπολογισμός της Δράσης60 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρω..... (21/12/2018)

περισσότερα »

Χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια η ρύθμιση χρεών προς Ταμεία

 Η νέα ρύθμιση οφειλών, με 120 δόσεις για όλους και επανυπολογισμό παλαιών οφειλών προς τα Ταμεία που οδηγεί σε «κούρεμα» ακόμη και 70% της οφειλής, δεν θα έχει τελικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Μάλιστα, ενώ ο επανυπολογισμός αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 2016, όπως αποκάλυψε χθες, η αρμόδια υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, στη νέα αυτή γενναία ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και χρέη έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, χωρίς βέβαια επανυπολογισμό, αφού ήδη..... (17/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΗ: Διπλό καπέλο στα τιμολόγια ρεύματος

Προετοιμασία για έξοδο στις αγορές ξεκινά η διοίκηση της ΔΕΗ, επιλογή η οποία προβλέπεται να επισπεύσει την αύξηση τιμολογίων προκειμένου να βελτιώσει το EBITDA και να κάνει πιο ελκυστική την εταιρεία στους επενδυτές. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Πέμπτη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Μανόλης Παναγιωτάκης σε συνάντηση με δημοσιογράφους, η ΔΕΗ, η οποία προγραμματίζει συναντήσεις με επενδυτές στο Λονδίνο το Φεβρουάριο, προσανατολίζεται σε μονοψήφια αύξηση τιμολογίων, προ..... (17/01/2019)

περισσότερα »

Διορία έως 15 Απριλίου για να βάλουν POS άλλοι 53 κλάδοι της αγοράς

Διευρύνονται οι υπόχρεοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που από τις 15 Απριλίου υποχρεούνται να δέχονται πληρωμες με κάρτες. Άλλες 53 δραστηριότητες εντάσσονται – με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας Ιωάννη Δραγασάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αστέριου Πιτσιόρλα και της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου - στους υπόχρεους χρήσης συσκευών POS για την αποδοχή πληρωμών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών. Οι εν λόγω φορολογούμενοι υποχρεούνται επίσης να απο..... (16/01/2019)

περισσότερα »

Ρωσική απαγόρευση εισαγωγής εμπορευμάτων όταν η χώρα προέλευσης /αποστολής είναι η Ουκρανία

Σε συνέχεια του προεδρικού διατάγματος 592 / 22.10.2018 με το οποίο εισήχθησαν περιοριστικά μέτρα έναντι φυσικών και νομικών ουκρανικών προσώπων, υπεγράφη στις 29.12.2018 εκτελεστικό διάταγμα (Νο.1716-83) από το Ρώσο Πρωθυπουργό Μedvedev, με το οποίο επιβάλλονται περιορισμοί στις μεταφορές προϊόντων, των οποίων απαγορεύεται η εισαγωγή στη Ρωσία, εφόσον η χώρα προέλευσης ή αποστολής είναι η Ουκρανία ή τα οποία διακινούνται / μεταφέρονται μέσω της Ουκρανίας. Επισυνάπτεται ο πίνακας των προϊόν..... (15/01/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί. 15-1-2019

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (15/01/2019)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Πώς θα ασφαλίζονται οι αγρότες

Διευκρινίσεις για τις ταχύτερες διαδικασίες ως προς την έναρξη ασφάλισης των αγροτών, από την πρώτη ημέρα του μήνα έναρξης άσκησης της ασφαλιστέας δραστηριότητας, δίνει έγγραφο του ΕΦΚΑ. Βάσει της σχετικής διάταξης που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2018, που έλυσε ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε σημαντικό αριθμό ασφαλισμένων αγροτών, κυρίως λόγω της μεγάλης καθυστέρησης για την υπαγωγή στην ασφάλιση του τ. ΟΓΑ, το έγγραφο περιγράφει την διαδικασία έναρξης, αλλά και διακοπής της ασφάλι..... (15/01/2019)

περισσότερα »

Έρχεται ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός

Τη δυνατότητα ύπαρξης ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ο οποίος θα συνδέεται με τις συναλλαγές που πραγματοποιούν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις με τη χρήση POS εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ενώ ταυτόχρονα προωθεί ένα σύστημα κλιμακωτού ακατάσχετου λογαριασμού για τους οφειλέτες της Εφορίας με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Με το σύστημα αυτό, οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους, οι οποίοι λόγω χρεών που έχο..... (15/01/2019)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξετε

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ..... (13/01/2019)

περισσότερα »

Στοιχεία εγγραφών-διαγραφών 2018 σύμφωνα με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

«Μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια, τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία φαίνεται να βρίσκονται πίσω μας, γεγονός, άλλωστε, που πιστοποιούν και τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), σύμφωνα με τα οποία, τη χρονιά που μας πέρασε, υπήρξε μία έκρηξη ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ περιορίστηκαν σημαντικά τα λεγόμενα λουκέτα». Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ, σύμφω..... (11/01/2019)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες – ηλεκτρονικό εμπόριο (e-shop)» στο ΕΒΕ την Τετ. 9 Ιανουαρίου

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες – ηλεκτρονικό εμπόριο (e-shop)» στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2018. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, έγινε συζήτηση και αναφορά για τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του, αναλύθηκε διεξοδικά η διαδικασία onlineπροβολής των τοπικών προϊόντων & επιχειρήσεων, καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. Η νέα υπηρεσία το..... (10/01/2019)

περισσότερα »

Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου 2018

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (08/01/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Δεκεμβρίου 2018

.   (08/01/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά όπλα κατά της φοροδιαφυγής

Έμφαση σε δράσεις για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, μέσω της μείωσης της ανάγκης για φυσική παρουσία τους στις ΔΟΥ και τα τελωνεία και εν τέλει μέσω του δραστικού περιορισμού της γραφειοκρατίας, υπόσχεται ότι θα δώσει το 2019 ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σε επιστολή που απέστειλε χθες προς όλους τους εργαζόμενους στις φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ήδη έχει ανακοινώσει από το 2018, προωθούνται μεγάλης σημασίας αλλαγέ..... (08/01/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσφέρει δωρεάν προς τα ταμειακά ενήμερα μέλη του ενα νέο Ολοκληρωμένο Σύστημα Συμβουλευτικής Καθοδήγησης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσφέρει δωρεάν προς τα ταμειακά ενήμερα μέλη του, μέσω της ΚΕΕΕ, ενα νέο Ολοκληρωμένο Σύστημα Συμβουλευτικής Καθοδήγησης το οποίο με σύγχρονα μέσα και μεθόδους παρέχει σε επιχειρήσεις -μέλη του διαδραστικές υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης (06/01/2019)

περισσότερα »

Έκδοση του Ν.4583/2018 αναφορικά με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Προθεσμίες συμμόρφωσης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τα μέλη του, ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ότι εκδόθηκε ο Ν.4583/2018 (ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις), ο οποίος επιφέρει σοβαρές αλλαγές στην άσκηση του επαγγέλματος τους. Ανάμεσα στις διατάξεις του νέου νόμου προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 48, ότι  «οι ασφαλιστ..... (04/01/2019)

περισσότερα »

Πλατφόρμα Επιχειρηματικής Διαδικτύωσης απο Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα στις μικρές κυρίως επιχειρήσεις, που δεν έχουν δικό τους σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, να αναρτούν ειδήσεις και να έρχονται σε καθημερινή επικοινωνία με άλλες επιχειρήσεις.  Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων (που είναι ταμιακώς ενήμερες), αλλά και τα στελέχη των Επιμελητηρίων, μπορούν - αφού δημιουργήσουν έναν προσωπικό λογαριασμό - να αναρτούν ενημερώσεις - ανακοινώσεις για διάφορα θέματα, όπως: -  την οργάνωση επι..... (04/01/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα " Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες- Ηλεκτρονικό Εμπόριο e-shop" την Τετ 9/1 στο ΕΒΕ

..... (04/01/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ανακοινώνει ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 η Υπηρεσία θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΗ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ανακοινώνει ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 η Υπηρεσία θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΗ και δεν θα λειτουργήσει λόγω αναβάθμισης του υφιστάμενου συστήματος Μηχανογράφησης του Επιμελητηρίου μας.    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ..... (03/01/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

. (03/01/2019)

περισσότερα »

Σε περισσότερες δόσεις η πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φόρων, όπως του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου. Οπως ανέφερε στον ΑΝΤ1: «Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι γίνονται προσπάθειες ώστε το 2019 να υποβληθούν νωρίτερα οι φορολογικές δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι το ηλεκτρονικ..... (02/01/2019)

περισσότερα »

Ο Ειδικός Φόρος στο Κρασί καταργείται από την Πρωτοχρονιά

Μέχρι και τις 31.12.2019 ο ΕΦΚ για το κρασί είναι απαιτητός διευκρινίζει η ΑΑΔΕ – Την τελευταία στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάζει την αγορά να τρέχει για αλλαγές φόρων    Τελευταία στιγμή, για άλλη μια φορά, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάζει την αγορά να τρέχει για αλλαγές φόρων που τίθενται σε εφαρμογή από την Πρωτοχρονιά.Καθώς ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε κοντά στα Χριστούγεννα, με εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε σήμερα η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι:   α) για τα κρασιά που θα τεθούν σε ..... (02/01/2019)

περισσότερα »

Τι αλλάζει στη φορολογία το 2019 - Έρχονται νέοι φόροι

Μέσα από διατάξεις που κατατέθηκαν στη Βουλή, την επικείµενη έκδοση υπουργικών αποφάσεων, αλλά και την κατάθεση νοµοσχεδίων, το υπουργείο Οικονοµικών προχωρά σε αλλαγές στο φορολογικό πεδίο µε στόχους από τη µια την επιτάχυνση και την ενίσχυση της ανάπτυξης, και από την άλλη τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης µέσω της καταπολέµησης της φοροδιαφυγής και της αποκάλυψης αδήλωτων εισοδηµάτων.   Οι αλλαγές που έχουν ψηφιστεί στη Βουλή και αφορούν παρεµβάσεις για τη διευκόλυνση της αγοράς και τ..... (30/12/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών για απομαγνητοφώνηση πρακτικών Επιμελητηρίου

..... (28/12/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Ποιοι δεν θα πληρώνουν πλέον το τέλος επιτηδεύματος

Τις νέες διατάξεις αναφορικά με το τέλος επιτηδεύματος και ποιοι εξαιρούνται πλέον από την καταβολή κοινοποιεί με εγκύκλιο της η ΑΑΔΕ.   Συγκεκριμένα, με τις κοινοποιούμενες διατάξεις καταργείται, για λόγους νομοτεχνικούς, η υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος 500 ευρώ από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, καθώς οι εν λόγω Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας γενικώς από την υποχρέωση καταβολής του τέλους. Επίσης ορίζεται ..... (27/12/2018)

περισσότερα »

Αυξήσεις στα διόδια από τον Ιανουάριο του 2019

Αυξήσεις στα διόδια θα επιβληθούν από τις αρχές του 2019.   Ειδικότερα στην Εγνατία οδό οι αυξήσεις θα αφορούν σε 5 από 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, αύξηση που αγγίζει κατά μέσο όρο ποσοστό της τάξης του 67%. Αντίστοιχα στα Μάλγαραη άνοδος του αντιτίμου των διοδίων θα είναι σε ποσοστό 150% δεδομένου πως η χρέωση θα διαμορφωθεί σε 3 ευρώ από 1 ευρώ και 20 λεπτά που είναι σήμερα.   Όσον αφορά στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, και συγκεκριμένα στα διόδια Πελασγίας, οι οδηγοί θα καταβάλουν επιπλέο..... (26/12/2018)

περισσότερα »

Αυξάνεται το όριο για «χτίσιμο» του αφορολογήτου

Μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων μέσω πλαστικού χρήματος ή e-banking θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι από το νέο έτος για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου και θα προβλέπει υψηλότερο ποσό αποδείξεων από 25% έως 50% ανάλογα με το ύψος εισοδήματος του κάθε φορολογουμένου. Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», στελέχη του οικονομικού επιτελείου υποστηρίζουν ότι μετά την επεξεργασία των φορολογικών δ..... (26/12/2018)

περισσότερα »

6ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός για την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία. Όλοι οι φορείς ενώνουμε δυνάμεις για τη νεολαία μας!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου 2018 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, Περιφέρεια, Επιμελητήρια, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη του φετινού διαγωνισμού. Κοινή προσπάθεια όλων, η διασύνδεση της εκπαίδευσης με το επιχειρείν. Δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους μας να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και τους επιβραβε..... (22/12/2018)

περισσότερα »

ΕΣΠΑ: Δύο νέα προγράμματα για μικρές επιχειρήσεις – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 460 εκατ. ευρώ με ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων έως 65% προκήρυξε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.   Η πρώτη δράση είναι η «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ. Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερικ..... (19/12/2018)

περισσότερα »

Ευχές του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για Καλές Γιορτές!

..... (23/12/2018)

περισσότερα »

Ποιοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις 120 δόσεις που έρχονται για χρέη σε Εφορία και Ταμεία

Νέες ρυθμίσεις χρεών που θα δίνουν ανάσα στην αγορά επεξεργάζονται στην κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψουν και τις ανάγκες όσων δεν μπορούν να καλυφθούν από την ρύθμιση του εξωδικαστικού.Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ψηφιστεί διάταξη για παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, με σωρεία αλλαγών που σκοπό έχουν να άρουν εμπόδια στην αξιοποίησή της από ενδιαφερόμενους.Επιπλέον όμως, επειδή η συγκεκριμένη ρύθμιση θεωρείται «βαριά» και δυσκίνητη διαδικασία -παρότι προσφέρει έως 120 δόσεις κ..... (19/12/2018)

περισσότερα »

Μειωμένη φορολογία και κίνητρα για τις μεγάλες επενδύσεις ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Μειωμένη φορολογία για τις μεγάλες επενδύσεις ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων με υπόμνημα προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη αναφορικά με το νομοσχέδιο για την προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων.Συγκεκριμένα προτείνεται η παροχή κλιμακούμενης έκπτωσης του φορολογικού συντελεστή, από 10% έως 50%, ανάλογα με το μέγεθος της επένδυσης και τις θέσεις εργασίες που δημιουργούνται και για διάστημα 15 ετών..... (18/12/2018)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση συνδέσμων που αφορούν πληροφορίες για τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς Ξυλείας EUTR και FLEGT

Δείτε σχετική επιστολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (18/12/2018)

περισσότερα »

Κλιμακωτός ακατάσχετος λογαριασμός για συνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου

Την αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού για τους συνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου προβλέπει σχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Φεβρουαρίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Ουσιαστικά, η φορολογική διοίκηση, με στόχο τη μείωση της παραοικονομίας αλλά και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προωθεί σχέδιο το οποίο θα αυξάνει το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού πάνω από τα 1.250 ευρώ, εφόσον βέβαια ο οφειλέτης είναι συνεπής στη ρ..... (17/12/2018)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Τα δύο νέα προγράμματα που απευθύνονται σε άνεργους νέους

ΟΑΕΔ: Το πρόγραμμα επιδότησης μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ηλικίας έως 25 ετών είναι ψηφίδα στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάκτηση της εργασίας, ανέφερε η υπουργός Εργασίαςν Έφη Αχτσιόγλουν παρουσιάζοντας στη Βουλή τη συγκεκριμένη τροπολογία. «Είναι μία τροπολογία, με την οποία υλοποιείται μία ακόμη από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους έως 25 ετών. Επιδοτείται στην πραγματικότητα η εργοδοτικ..... (17/12/2018)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο που διοργανώθηκε απο το ΕΒΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Business English- αγγλική επιχειρηματική ορολογία»

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το σεμινάριο που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα: «Business English- αγγλική επιχειρηματική ορολογία». Η κατάρτιση και η συνεχής εκπαίδευση των μελών μας, είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε δράσεις για τις επιχειρήσεις μας προσπαθώντας να είμαστε ανταγωνιστικοί και περισσότερο εξωστρεφείς. Έπεται ανάλογη συνέχεια!..... (17/12/2018)

περισσότερα »

«Άστεγος για μια μέρα» : Για έκτη χρονιά, στην πλατεία Πάρκου.

Για 6η χρονιά, γινόμαστε «Άστεγοι για μια μέρα», συγκεντρώνοντας , είδη πρώτης ανάγκης, για συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη. Μια δράση, που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, ταυτόχρονα με την έξαρση, της μεγάλης οικονομικής κρίσης, με σκοπό, να ανακουφίσει έστω και προσωρινά, ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν το σπίτι τους και βρέθηκαν στο δρόμο, μη μπορώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες επιβίωσης. Δυστυχώς, η ανάγκη για βοήθεια  δεν  έχει εκλείψει αλλά είναι περισσότερο από πο..... (17/12/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 14-12-2018

     ..... (14/12/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας .."κάθισε στο θρανίο"!!

 Το Επιμελητήριο μας, ξαναπήγε σχολείο...Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου καθίσαμε στα θρανία μαζί με τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Λαμίας και κουβεντιάσαμε για το νεανικό επιχειρείν. Συζητήσαμε για το Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργανώνουμε και τους καλέσαμε να συμμετάσχουν. Ακούσαμε τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες για το μέλλον τους και προσπαθήσαμε να υποδείξουμε τις διεξόδους που ανοίγονται μέσα από τη νεανική επιχειρηματικότητα, προβάλλοντας τα καλά παραδείγματα του τόπου μας. ..... (14/12/2018)

περισσότερα »

Παράταση ως 15/1 για δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου σχεδιάζει να ανακοινώσει εντός της ημέρας το υπουργείο Οικονομικών, για την διορία δήλωσης επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού από τους υπόχρεους αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (POS) που τυπικά έληξε εχθές.‘Ηδη από τις προηγούμενες ημέρες, φορείς της αγοράς και φοροτεχνικοί ζητούσαν να δοθεί σχετική παράταση, προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα των 1.000 ευρώ οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ενώ είχαν υποχρέωση, δεν μπόρεσαν να δηλώσου..... (14/12/2018)

περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ''BUSINESS ENGLISH'' - Πρόγραμμα Σεμιναρίου

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΥΚΛΟΣ Α. ΘΕΜΑ: «BUSINESSENGLISH – ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ-ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινά κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με κύριο στόχο την εκπαίδευση – κατάρτιση & εξειδίκευση των μελών του σε τομείς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Ο Α΄ κύκλος αφορά εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «BusinessEnglish – Αγγλική Επιχειρηματική Ορολογία-Εικόνα Επιχείρησης».  ..... (12/12/2018)

περισσότερα »

Προς νέο ρεκόρ οι ελληνικές εξαγωγές

Κατά 4,17 δισ. ευρώ ή κατά 17,6% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2018 και όπως όλα δείχνουν από την εκκίνηση του τρίτου τετραμήνου πάμε για μια ακόμη χρονιά ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 27,78 δισ. ευρώ από 23,61 δισ. ευρώ το περσινό 10μηνο, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή αυξήθηκαν στα 18,34 δισ. ευρώ από 16,40 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 1,94 δισ. ευρώ ή κατά 11,8%. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι όλοι οι κλάδοι εμφανίζονται με ανοδικές τάσε..... (09/12/2018)

περισσότερα »

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι πότε μπορούμε να υποβάλλουμε τις αιτήσεις - Πότε η πληρωμή

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Με προβλήματα λειτουργεί από το βράδυ της Παρασκευής η ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr για την υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2018. Το μέρισμα, συνολικού ύψους τουλάχιστον 710 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14 Δεκεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα, για να διαπιστώσουν, αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας ..... (09/12/2018)

περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "BUSINESS ENGLISH"

    ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΥΚΛΟΣ Α. ΘΕΜΑ: «BUSINESSENGLISH – ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινά κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με κύριο στόχο την εκπαίδευση – κατάρτιση & εξειδίκευση των μελών του σε τομείς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Ο Α΄ κύκλος αφορά εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «BusinessEnglish – Αγγλική Επιχειρηματική Ορολογία - Εικόνα Επιχείρησης».  Το σεμινάριο απευθύ..... (07/12/2018)

περισσότερα »

Πρώτο «ναι» από Ευρώπη στο σχέδιο της ΤτΕ για κόκκινα δάνεια

Θετικής υποδοχής έτυχε από Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος  για τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων, με μέσο εγγύησης μέρος από τις υφιστάμενες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις των τραπεζών. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η πρόταση της TτΕ κρίθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, ως ενδιαφέρουσα βάση συζήτησης για να επιτευχθεί ο στόχος επιθετικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ( Non Performing Exposures- NPEs) των εγχώριων τραπεζών. Ακ..... (07/12/2018)

περισσότερα »

Ζήτηση ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για συνεργασία με Ιάπωνες εισαγωγείς

Συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγών τροφίμων τα οποία “μπορούν να αποθηκευτούν, να διανεμηθούν και να πωληθούν σε θερμοκρασία δωματίου”, όπως αποξηραμένα τρόφιμα, ξηροί καρποί, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και φρούτα, είδη ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά, τρόφιμα στιγμιαίας παρασκευής,  κτλ ζητάει η ιαπωνική εταιρεία Cross –on Co. Ltd. Πρόκειται για μία από τις σημαντικές, σχετικά νέες, μικρού μεγέθους δυναμικές επιχειρήσεις εισαγωγής τροφίμων στην περιοχή Kansai (Osaka) της Ιαπωνίας.  Η ετ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Πόσο κοστίζει στους επαγγελματίες η αναγνώριση πλασματικών ετών

Μειώνεται το κόστος εξαγοράς πλασματικών χρόνων ασφάλισης που αφορούν το στρατιωτικό, τις σπουδές ή την ανατροφή παιδιών και μπορούν να αναγνωρισθούν από μη μισθωτούς, από την 1η Ιανουαρίου 2019. Η εξαγγελία για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας ασφάλισης από το 20% στο 13,33% που αφορά 1,5 μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες καθιστά πλέον λιγότερο ασύμφορη την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης με στόχο την βελτίωση του τελικού ποσού της σύνταξ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Μεταποίηση: Απελευθερώνεται από τα «δεσμά» της αδειοδότησης

Αυτόματα πλέον, αδειοδοτείται η συντριπτική πλειονότητα των μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς από τις 29 Νοεμβρίου 2018, οι επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα μπορούν να ξεκινούν τη λειτουργία τους με μια απλή γνωστοποίηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.notifybusiness.gov.gr. Συνεπώς, εφεξής δεν χρειάζεται να περιμένουν μήνες ή και χρόνια για την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας που δινόταν κατόπιν επιτόπιου ελέγχου της διοίκησης, αφού η δήλωση γνωστοποίησης ισοδυναμεί με αυτή. Πλην όμως δ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Αμερικανική στήριξη σε ελληνικές επιχειρήσεις μέσω προγράμματος «Roots»

Τη δέσμευση των ΗΠΑ στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ, μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος «Roots», ενός προγράμματος στήριξης και βοήθειας startup και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο υλοποιείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο κ. Πάιατ, αφού υπογράμμισε τις καλές μακροχρόνιες σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, επισήμανε ότι η αμερικανική κεφ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Νοεμβρίου 2018

  Δείτε το Newsletter στο επισυναπτόμενο αρχείο ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (05/12/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση απο το Επιμελητήριο για κατάθεση προτάσεων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2018 απο Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

..... (04/12/2018)

περισσότερα »

Ανάπτυξη 2,2% το τρίτο τρίμηνο- ισχυρές εξαγωγές, αδύναμη κατανάλωση, επενδύσεις

 Με ρυθμούς 2,2% αναπτύχθηκε η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο σε σχέση, ανεβάζοντας ταχύτητα σε σχέση με το δεύτερο. Το μεγάλο στήριγμα πρόσφεραν για ακόμη μία φορά οι εξαγωγές. Ωστόσο αδύναμη παραμένει η καταναλωτική δαπάνη, ενώ νέα βουτιά έκαναν οι επενδύσεις.   Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, το ελληνικό ΑΕΠ μεγεθύνθηκε 1% σε τριμηνίαια και 2,2% σε ετήσια στο διάστημα Ιουλίου- Σεπτεμβρίου..... (04/12/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις-Διαγωνισμοι 4-12-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (04/12/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού, Πλ.Μουσών 1,Δομοκός, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού,Πλ.Μουσών 1,Δομοκός, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018  και ώρα 16:00 με θέματα:  Τοποθετήσεις εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων της ευρύτερης περιοχής Δήμου Δομοκού επί προβλημάτων που τους απασχολούν.  Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 9/31-10-2018 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.  Έγκριση ..... (03/12/2018)

περισσότερα »

Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη, αλλά η προστασία της... α΄ κατοικίας

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ. Δραγασάκη περί κατάργησης του νόμου Κατσέλη και όχι παράτασής του, επιχείρησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ωστόσο, στην ουσία αυτό που κατάφερε ο κ. Τσακαλώτος είναι να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις Δραγασάκη, κάνοντας λόγο για πιθανή κατάργηση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, στοιχείο που βρίσκεται σ..... (02/12/2018)

περισσότερα »

«Λευκή νύχτα» στη Λαμία!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας & το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, διοργανώνουν τη "Λευκή Νύχτα 2018" την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου με παράταση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων έως και τις 12:00 το βράδυ. Μουσική, χορός, πυροτεχνήματα θα στολίσουν την ατμόσφαιρα δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη μας! Τα καταστήματα θα συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή με ειδικές προσφορές στους πελάτες έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Η κυκλοφορία των ο..... (26/11/2018)

περισσότερα »

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Φθιώτιδας συμμετέχει στην "Λευκή Νύχτα"!

Η εταιρεία μας ανταποκρινόμενη τόσο στο αίτημα των φορέων (Επιμελητήριο Φθιώτιδος & Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας) όσο και στα αιτήματα των πελατών-επιβατών ο..... (29/11/2018)

περισσότερα »

Οικονομικό Δελτίο ενημέρωσης οικονομίας και εμπορίου στην Ουγγαρία

     ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Αποστολή Δελτίου «Οικονομία & Εμπόριο στην Ουγγαρία», τεύχος Νο.6/2018 Αποστέλλουμε, συνημμένως, το τεύχος Νο.6(Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2018) του Δελτίου «Οικονομία & Εμπόριο στην Ουγγαρία» που επιμελείται το Γραφείο μας. Το συνημμένο Δελτίο περιλαμβάνει στοιχεία για την οικονομία της Ουγγαρίας, πρόσφατες εξελίξεις εμπορικού ενδιαφέροντος, διεθνείς ..... (29/11/2018)

περισσότερα »

΄Έναρξη αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση 6.000 ανέργων πτυχιούχων έως 39 ετών

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 28-11-2018 και ώρα 15:00, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (ResearchandInnovationStrategiesforSmartSpecialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας».   Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα κ..... (28/11/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημερώνει, μέσω του STAR Κεντρικής Ελλάδος, για τις δράσεις του Επιμελητηρίου που στοχεύουν στην τόνωση της αγοράς

..... (27/11/2018)

περισσότερα »

28η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών , Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας Detrop & 7η Διεθνής Έκθεση Oenos, 2-4/3 Θεσσαλονίκη

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην28η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών , Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας Detrop & στην 7η Διεθνή Έκθεση Oenos, που διεξάγονται ταυτόχρονα και θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 4 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της  ΔΕΘ ΗΕLEXPO, στη Θεσσαλονίκη.   Στη Detropκαι Oenos θα συναντηθεί το πιο εξωστρεφές και αποτελεσματικό μίγμα τόπων, ανθρώπων και εταιρειών με μοναδικά ελληνικά προϊόντα, ομιλίες και παρουσιάσεις από επιλεγμ..... (27/11/2018)

περισσότερα »

Επιδοτήσεις για να ξαναλειτουργήσουν «νεκρές» επιχειρήσεις που χρωστούν

Σε πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ που θα λειτουργεί ως χρηματοδοτικό εργαλείο θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες – οφειλέτες του ΕΦΚΑ που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους προκειμένου να επαναδραστηριοποιηθούν ή να ξανανοίξουν τα «μπλοκάκια» τους. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη μείωση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, οι πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες, που εντάσσονται σε προγράμματα έναρξης ή επανέναρξης επιχειρηματικής δραστ..... (26/11/2018)

περισσότερα »

Κούρεμα «ανάσα» για στεγαστικά δάνεια και επιδότηση της δόσης - Το σχέδιο κυβέρνησης και τραπεζών

Το νέο πλαίσιο προστασίας που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2019 θα αντικαταστήσει τον νόμο "Κατσέλη" και όπως δήλωσε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης «Πάντα θα υπάρχει ένα σύστημα που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, όπως κι αυτό να ονομάζεται». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στα τέλη του χρόνου θα έχει οριστικοποιηθεί η νέα μορφή καθώς βούληση της κυβέρνησης παραμένει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο νόμος "Κατσέλη" ήταν προϊόν..... (26/11/2018)

περισσότερα »

Αυτό είναι το σχέδιο της ΤτΕ για τα «κόκκινα» δάνεια: Δραστική μείωση κατά 47%

Το Σχέδιο προβλέπει την ταυτόχρονη μεταφορά σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) αναβαλλόμενου φόρου 7,5 δις.ευρω, ο οποίος σήμερα συνυπολογίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, και κόκκινων δανείων ύψους 40 δις.ευρω. Το σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά περίπου 40 δισ. ευρώ που έχει επεξεργαστεί η Τράπεζα της Ελλάδος, περιλαμβάνεται στην Εκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα που δημοσιεύτηκε σήμερα. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την εκχώρηση από τις τράπεζες του μισού κ..... (23/11/2018)

περισσότερα »

Γλιτώνουν το τέλος επιτηδεύµατος τα «παγωμένα» µπλοκάκια

Με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή και περιλαµβάνεται στον προϋπολογισµό καταργείται το τέλος επιτηδεύµατος για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελµατίες που έχουν µπλοκ παροχής υπηρεσιών τα οποία δεν χρησιµοποιούν. Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει την κατάργηση του τέλους επιτηδεύµατος για:κάθε µορφής επιχείρηση, δηλαδή και ατοµικές επιχειρήσεις και «µπλοκάκια» που βρίσκονται σε αδράνεια, τους αγρότες που είναι µέλη αγροτικών συνεταιρισµών, τους αγροτικούς συνεταιρισµούς, τ..... (23/11/2018)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «AUTOMECHANICA 2018 - ηλεκτροκίνηση & αεριοκίνηση - το μέλλον του αυτοκινήτου».

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2018 η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Λαμίας & Περιφέρειας (Σ.Ι.Σ.Α.Λ) με θέμα: «AUTOMECHANICA 2018 - ηλεκτροκίνηση & αεριοκίνηση - το μέλλον του αυτοκινήτου». (22/11/2018)

περισσότερα »

Επίδομα ενοικίου και δανείου: Πότε θα ξεκινήσει – Ποιοι και πως θα πάρουν τα χρήματα

Το επίδομα ενοικίου και δανείου είναι οριστικό. Θα ξεκινήσει από την αρχή του 2019 και οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα μεταξύ 7.000 και 21.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία ως 180.000 ευρώ. Οι όροι για το επίδομα ενοικίου και δανείου φαίνεται ότι έχουν “κλειδώσει”. Όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο που καθορίστηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του περασμένου καλοκαιριού.Το επίδομα αφορά σε όσους πληρώνουν ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Τα κριτήρι..... (21/11/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Automechanika 2018 - Ηλεκτροκίνηση και Αεροκίνηση & το μέλλον του αυτοκινήτου" στο ΕΒΕ την Τετ. 21 Νοεμβρίου

Δείτε το πρόγραμμα στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/11/2018)

περισσότερα »

Ζήτηση συνεργασίας με Έλληνες εξαγωγείς ξηρών καρπών, αφεψημάτων, μπαχαρικών και βοτάνων

Συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγών ξηρών καρπών και συγκεκριμένα «κελυφωτών φιστικιών», ζητάει η ιαπωνική εταιρεία K. KOBAYASHI & Co. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εισαγωγικές εταιρείες στον τομέα των τροφίμων στην Ιαπωνία, και μία από τις σημαντικές παγκοσμίως.  Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1883 και πραγματοποιεί εισαγωγές από όλον τον κόσμο. Ειδικά στον τομέα των μπαχαρικών  και των βοτάνων για αφεψήματα, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ιαπωνία. Η εταιρεία ε..... (19/11/2018)

περισσότερα »

Τα αναδρομικά «τρώνε» το όφελος από την έκπτωση των εισφορών

Η πολλαπλή επιβάρυνση θα περιορίσει σημαντικά το όποιο όφελος από την έκπτωση των εισφορών που θα εφαρμοστεί από τις αρχές του χρόνου για τους ελεύθερους επαγγελματίες Οχι ένα και δύο, αλλά έξι ειδοποιητήρια για πληρωμή εισφορών θα λαμβάνουν κάθε μήνα από την 1/1/2019 200.000 αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες. Η πολλαπλή επιβάρυνση θα περιορίσει σημαντικά το όποιο όφελος από την έκπτωση των εισφορών που θα εφαρμοστεί από τις αρχές του χρόνου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.   Ετσι, κάθε α..... (18/11/2018)

περισσότερα »

Αντικειμενικές αξίες ακινήτων: Ανατροπές σε φόρους και τέλη από την νέα χρονιά

Ανατροπή στις νέες αντικειμενικές αξίες καθώς από το νέο έτος χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα υποστούν τo βάρος των φόρων αλλά και τελών που ισχύουν για κάθε ακίνητη περιουσία. Η αύξηση θα προκαλέσει ντόμινο επιβαρύνσεων σε φόρους και τέλη. Έτσι, αρκετοί φορολογούμενοι προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές, δωρεές προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν από τις αρχές του χρόνου αυξημένους φόρους και μάλιστα με το δεδομένο ότι θα υπάρξουν άλλοι δύο γύροι αυξήσεων το 2019 και 2..... (18/11/2018)

περισσότερα »

Ζητήσεις και Προσφορές Προιόντων και Επιχειρηματικών Ευκαιριών

Παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/11/2018)

περισσότερα »

Δεν επιστρέφονται φόροι και πρόστιμα που παραγράφηκαν απο το Δημόσιο

Το Δημόσιο δεν νομιμοποιείται να επιστρέψει σε φορολογούμενους τα καταβληθέντα ποσά φόρων και προστίμων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία τους καταλογίστηκαν μετά από ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) στις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών, για χρήσεις οι οποίες μεταγενέστερα -με την υπ’ αριθμόν 1738/2017 απόφαση του ΣτΕ- κρίθηκε ότι, τη στιγμή που έγιναν οι φορολογικοί έλεγχοι, είχαν παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας από τις ημερομην..... (16/11/2018)

περισσότερα »

Ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των εισφορών - Τα 11 κλειδιά

Ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 7.500 ευρώ και πάνω και αγρότες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 5.100 και πάνω είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από τις νέες μειωμένες εισφορές. Δεδομένου ότι το ελάχιστο ασφάλιστρο μένει ίδιο, οι μειώσεις κλιμακώνονται στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Το νέο τοπίο των εισφορών έχει 11 κλειδιά : Το ποσοστό για τον υπολογισμό της εισφοράς κύριας σύνταξης ορίζεται στο 13,33% (στο ύψος της εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλλεται για τ..... (16/11/2018)

περισσότερα »

Έρχεται η ενεργειακή κάρτα για ενισχύσεις στους «αδύναμους» - Για ποιους επιστρέφει η απόσυρση

Ένα στα δέκα σπίτια θα αναβαθμιστεί ενεργειακά μέχρι το 2030 και ένα στα δέκα αυτοκίνητα θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ενεργειακού σχεδιασμού ως το 2030 (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα), που τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στα μέτρα πολιτικής που περιλαμβάνει ο ενεργειακός σχεδιασμός, εντάσσεται ακόμη η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την προώθηση εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές (..... (14/11/2018)

περισσότερα »

Επανάληψη Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος για Κατάθεση Προσφορών

Στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης για το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ζητά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, έχοντας ως σκοπό την «έρευνα αγοράς», την αποστολή στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Όθωνος 3 – 35131 Λαμία προσφορών για τα τις παρακάτω παρεμβάσεις το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.30 μ.μ. (13/11/2018)

περισσότερα »

Μειώσεις κατά 30% στις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών

Η συγκεκριμένη μείωση αφορά σε περίπου 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που θα έχουν ετήσιο όφελος που θα κυμαίνεται από 200-4.700 ευρώ (ποσοστιαία η μείωση κυμαίνεται από 12,45% έως και 33,3%).Ωστόσοδιατηρείται η ελάχιστη εισφορά που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου (προβλέπει ως κατώτατη ασφαλιστική εισφορά το 20% επί του κατώτατου μισθού που σήμερα είναι 586 ευρώ). Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι διευρύνεται ο αριθμός των μη μισθωτών που θα πληρώνουν το κατώτ..... (13/11/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοι 13-11-2018

Δείτε Προκηρύξεις και Διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (13/11/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά η τήρηση των βιβλίων από το 2019

Απευθείας στο Taxisnet θα τηρούνται από το 2019 τα βιβλία εσόδων-εξόδων της εφορίας, προκειμένου να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά και σε σχεδόν πραγματικό χρόνο από τις φορολογικές αρχές. Η συμπλήρωσή τους θα γίνεται αρχικά από τον εκδότη των τιμολογίων, ενώ ο λήπτης θα πρέπει να συνδέεται στη συνέχεια και αυτός ηλεκτρονικά προκειμένου να τα επικυρώνει ή να τα διορθώνει για τις πράξεις που τον αφορούν. Από το 2020 και μετά, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική τιμολόγηση, τα ηλεκτρονικά β..... (13/11/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο περίπτερο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στο Φεστιβάλ "Γεύσεις καθ' Οδόν, Ελλάδα-Μεσόγειος" , 19-23 Δεκ 2018

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ «Γεύσεις καθ' Οδόν, Ελλάδα-Μεσόγειος» , το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Δεκεμβρίου 2018, στην Πλατεία Κανάρη, στην Κυψέλη, με στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή και προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής την περίοδο των Χριστουγέννων.   Το Φεστιβάλ «Γεύσεις καθ' οδόν» είναι μια νέα προσπάθεια που γίνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και φ..... (12/11/2018)

περισσότερα »

Κατάθεση πινακίδων ως τέλος του χρόνου ή στο ταμείο για τέλη κυκλοφορίας 2019

Οι κάτοχοι ΙΧ που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία μπορούν να γλιτώσουν τα τελη κυκλοφορίας του 2019, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται στα ΙΧ άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, αρκεί να τα θέσουν σε ακινησία μέχρι το τέλος του χρόνου.   Συγκεκριμένα, όσοι υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2018 θα αποφύγουν: 1. Την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2019. 2. Τον φόρ..... (11/11/2018)

περισσότερα »

ΟΕΕ: Να δοθεί παράταση για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Να επεκταθεί η προθεσμία υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό και μετά το τέλος του χρόνου, ώστε η διαδικασία υπαγωγής να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς και να καταφέρουν να υπαχθούν οφειλέτες, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν μείνει εκτός εξαιτίας προβλημάτων που υπήρξαν στην διαδικασία, ζητά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.   Συγκεκριμένα, ο κ. Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: Από την πρώτη στιγμή, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ..... (11/11/2018)

περισσότερα »

Ουραγός η Ελλάδα στη φορολογική ανταγωνιστικότητα

Στην 29η θέση ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον φετινό Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας του Tax Foundation που αξιοποιεί στοιχεία του 2018 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΚΕΦίΜ. Επισημαίνεται ότι από το 2014 - την πρώτη χρονιά δημοσίευσης του Δείκτη - μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά τις θέσεις 27—32. Ο Δείκτης συνυπολογίζει τις επιδόσεις κάθε χώρας σε πέντε επιμέρους τομείς: τους εταιρικούς φόρους, τους φό..... (09/11/2018)

περισσότερα »

Επιχειρηματικοί Οδηγοί Ρωσίας και Ολλανδίας

Δείτε του επιχειρηματικούς οδηγούς Ρωσίας και Ολλανδίας για το 2018 στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (08/11/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Οκτ. 2018

..... (07/11/2018)

περισσότερα »

Moody's: Βελτιώνεται η οικονομία - Κίνδυνος αν καθυστερήσει να βγει στις αγορές

Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και και τώρα, που το πρόγραμμα προσαρμογής ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αναμένεται ξανά αύξηση της εμπιστοσύνης επιχειρήσεων και καταναλωτών» τονίζει η Kατρίν Μιλμπρόνερ, η πρώτη αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Επενδυτών του οίκου αξιολόγησης Moody's, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η προοπτική της αξ..... (06/11/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 6-11-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/11/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά οι διαγραφές παλαιών οφειλών προς τα Ταμεία

Μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον ΕΦΚΑ, η κατασκευή της οποίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο, θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη διαγραφή παλαιών οφειλών, βάσει της διάταξης νόμου που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Οι πρώτες τρεις υπουργικές αποφάσεις που θα ανοίξουν τον... χορό των διαγραφών, έχουν ήδη καταρτιστεί και αναμένεται να υπογραφούν από τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, όταν είναι έτοιμη και η πλατφόρμα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίε..... (04/11/2018)

περισσότερα »

Ομιλία του Προέδρου του ΕΒΕ στο κανάλι ΕΝΑ ΤV για την Εκθεσιακή Πολιτική του Επιμελητηρίου και την συνάντηση των φορέων για την εορταστική περίοδο

.    ..... (02/11/2018)

περισσότερα »

Σχεδιασμός εκθεσιακής πολιτικής Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για το έτος 2019

Στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων – μελών μας, πρόκειται να καταρτισθεί & να υλοποιηθεί ένα στοχευμένο πρόγραμμα συμμετοχής σε κλαδικές εκθέσεις τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού για το έτος 2019.   Κύριος στόχος μας είναι η οργανωμένη προώθηση – προβολή των δυναμικών προϊόντων & υπηρεσιών του Νομού μας  στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Στο επόμενο χρονικό δι..... (01/11/2018)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών απο τον ΟΑΕΔ

..... (31/10/2018)

περισσότερα »

Ιστότοπος ρωσικής τράπεζας Sperbank για αναζήτηση επιχειρηματικής συνεργασίας

Δείτε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Μόσχα...... (31/10/2018)

περισσότερα »

3η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε, η 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, στην Άμφισσα.Στην Συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Αντιπ/ρχης της Π.Ε. Φωκίδας, κος Ευαγ.Κατσαγούνος.Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων συζήτησαν για τη δυνατότητα διεξαγωγής σχολικών εκδρομών εκπαιδευτικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας και να ..... (31/10/2018)

περισσότερα »

Αλαλούμ με τις κατασχέσεις για οφειλές προς ταμεία και εφορίες

 Ενα πρωτοφανές αλαλούμ αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που χρωστούν προς το δημόσιο και διαπιστώνουν ότι ποσά που είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δεσμεύτηκαν παρά το γεγονός ότι αυτό δεν επιτρεπόταν από τη σχετική νομοθεσία. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι φορολογούμενοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τεράστια ταλαιπωρία αλλά και έναν γραφειοκρατικό Γολγοθά, προκειμένου να αποδεσμεύσουν ποσά τα οποία τους έχουν δεσμευτεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και την ενεργοποίηση ..... (31/10/2018)

περισσότερα »

Διάβημα της ΚΕΕΕ προς την Κυβέρνηση για την μείωση των δημοτικών τελών στις εγκαταστημένες επιχειρήσεις στα Επιχειρηματικά Πάρκα και στις αναγνωρισμένες άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις

Κοινό διάβημα προς την κυβέρνηση για τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στα Επιχειρηματικά Πάρκα και στις αναγνωρισμένες άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις προωθούν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ (ΠΑΣΕΒΙΠΕ). Δείτε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΚΕΕΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (30/10/2018)

περισσότερα »

Δημιουργείται Ταμείο Μικροπιστώσεων - Πώς θα λειτουργεί και ποιους αφορά

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα το σχέδιο νόμου για τις μικροπιστώσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.  Αυτό το διάστημα οι υπηρεσιακοί παράγοντες, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, επεξεργάζονται το προσχέδιο, το οποίο θα ρυθμίζει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο γύρω από το θεσμό των μικροχρηματοδοτήσεων που εισάγεται και θα οδηγήσει στη δημιουργία του Ταμείου Μικροπιστώσεων. Ενός νέου μηχανισμού δανειοδότησης που θα προσφέρει κεφάλαια μέχρι ..... (30/10/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Οι 11 φορο-παραβάσεις που τιμωρούνται με πρόστιμο

Ειδικότερα, για καθεμία από τις παρακάτω παραβάσεις επιβάλλεται πρόστιμο στον φορολογούμενο ή οποιοδήποτε πρόσωπο, εφόσον υπέχει αντίστοιχη υποχρέωση από τον Κώδικα ή τη φορολογική νομοθεσία που αναφέρεται στο πεδίο εφαρμογής του: 1. Δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα ή υποβάλει ελλιπή δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση καταβολής φόρου. 2. Δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση. 3. Δεν υποβάλλει ή υποβάλει..... (30/10/2018)

περισσότερα »

Μεγάλη ανατροπή στις συναλλαγές με μετρητά – Τι θα μπορούμε να αγοράσουμε

Στη χρήση μετρητών στην αγορά πρόκειται να κάνει παρεμβάσεις από το νέο έτος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Και αυτό διότι θεωρείται ως αντίμετρο στον κίνδυνο έξαρσης της φοροδιαφυγής από την κατάργηση του ορίου αναλήψεων μετρητών στο πλαίσιο της πρόσφατης χαλάρωσης των κεφαλαιακών ελέγχων.   Ειδικότερα εξετάζεται: η μείωση του ορίου αξίας συναλλαγής πάνω από το οποίο είναι υποχρεωτική η πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή άλλο τραπεζικό μέσο (πίστωση σε λογαριασμό επιχεί..... (30/10/2018)

περισσότερα »

Οργιάζει το λαθρεμπόριο στον καφέ μετά την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Έκρηξη του λαθρεμπορίου καφέ εις βάρος των νόμιμων λειτουργούντων επιχειρήσεων και πληγή στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου που είδαν την διεθνή ανταγωνιστικότητα τους να περιορίζεται έχει προκαλέσει η Επιβολή ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, επισημαίνει η Ελληνική Ένωση Καφέ. Το ΔΣ της Ένωσης συναντήθηκε με τον Αναπλ. Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση στον κλάδο και να ζητήσουν για ακόμα μία φορά την κατάργηση του Ειδικ..... (29/10/2018)

περισσότερα »

Ο τουρισμός βγάζει την οικοδομή από την εντατική

Τρεις στατιστικές δείχνουν ότι κάτι αρχίζει να κινείται στον ισοπεδωμένο από την πολυετή οικονομική κρίση κλάδο της οικοδομής και των κατασκευών.  Η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο φετινό 7μηνο αύξηση της τάξεως του 17% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία η Ελληνική Στατιστική Αρχή κατέγραψε αύξηση στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας ύστερα από έντεκα συναπτά έτη πτώσης.  Οι επενδύσεις σε κατοικί..... (29/10/2018)

περισσότερα »

Μήνας εκπτώσεων και προσφορών ο Νοέμβριος

Σε αναθέρμανση της αγοράς, μετά έναν Σεπτέμβριο που σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο χαρακτηρίστηκε από έντονη υποχώρηση των πωλήσεων, προσδοκούν οι εμπορικές επιχειρήσεις από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, οπότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτωνΗ ενδιάμεση αυτή εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου, για να τη διαδεχθεί λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Νοε..... (29/10/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετ. 31 Οκτ. και ώρα 18:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 8/24-9-2018 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.   2)       Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου: α) Απόφαση έγκρισης εφαρμογής του εγχειριδίου διαδικασιών διοικητικής ικανότητας για συγχρηματοδο..... (28/10/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης για το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ζητά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, έχοντας ως σκοπό την «έρευνα αγοράς», την αποστολή στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Όθωνος 3 – 35131 Λαμία προσφορών για τα τις παρακάτω παρεμβάσεις το αργότερο μέχρι  την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12.30 μ.μ.:  Κατηγορία «Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής»   1.     Τέντες διαστάσεων ·    κατηγορία Α: 4,00πλάτος Χ 3,00προβολή με μπράτ..... (25/10/2018)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του  ότι η Συντονιστική Επιτροπή  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων περί Πνευματικών Δικαιωμάτων βρίσκεται σε επαναδιαπραγμάτευση με τον ΟΔΣ «Αυτοδιαχείριση» για το νέο αμοιβολόγιο που θα ισχύσει. Ως εκ τούτου καλούνται τα μέλη μας που δικαιολογημένα ευρίσκονται σε κατάσταση σύγχυσης σχετικά με το θέμα των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων και προσπαθούν να καταλάβουν τι ισχύει και τι όχι,  τι υποχρεούντα..... (25/10/2018)

περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Καλύτερα να εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις

«Θα ήταν καλύτερα να εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων και να "τρέξει" η οικονομική πολιτική, ώστε σε δύο-τρία χρόνια να υπάρξει αύξηση των συντάξεων για όλους» υποστήριξε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας - Ανάπτυξη 2% φέτος και 2,4% το 2019 προβλέπει η τριμηνιαία έκθεση του Ιδρύματος   Την άποψη ότι «θα ήταν καλύτερα να εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων και να "τρέξει" η οικονομική πολιτική, ώστε σε δύο-τρία χρόνια να υπάρξει αύξηση των συντάξεων για όλους», εξέφρασε ο γενικ..... (25/10/2018)

περισσότερα »

Διαγωνισμός ΔΕΥΑΛ για την προμήθεια υδρομέτρων

Δείτε σχετική ενημέρωση απο την ΔΕΥΑΛ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (25/10/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 24-10-18

..... (24/10/2018)

περισσότερα »

efka.gov.gr: Η ηλεκτρονική αίτηση για τα αναδρομικά συνταξιούχων

 Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έθεσε από τη Δευτέρα (22/10) σε λειτουργία την εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως που αφορά στις μειώσεις που έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη (αναδρομικά). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα, η εν λόγω αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες..... (24/10/2018)

περισσότερα »

10o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας--Πρόσκληση Περιφέρειας Στερεάς Ελλαδας, 7-9/12 στο Στάδειο Ειρήνης & Φιλίας

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.   Ψήφος εμπιστοσύνης στο Φεστιβάλ από τους καταναλωτές και τους μελισσοκόμους. Στόχος και του 10ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και ..... (24/10/2018)

περισσότερα »

Νεώτερη ενημέρωση-προειδοποίηση: παραπλάνηση ελληνικών επιχειρήσεων από γερμανική εταιρεία DAD GmbH (έδρα Αμβούργο)

Δείτε σχετική ενημέρωση απο την Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο...... (23/10/2018)

περισσότερα »

Εικόνες και Video απο την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο 16ου Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου

..... (22/10/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση στην τεχνική συνάντηση για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Όθωνος 3).

 Παρακαλούμε όπως παρευρεθείτε στην τεχνική συνάντηση για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Όθωνος 3). (22/10/2018)

περισσότερα »

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΕ-ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ

Δείτε σχετική επιστολή της Ελληνικής Πρεσβείας στην Σιγκαπούρη στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (20/10/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας μιλά στην εκπομπή "Ύπαιθρος" για την υποστήριξη των Επιμελητηρίων στον Αγροτικό Τομέα

Δείτε παρακάτω σχετικό video:  ..... (19/10/2018)

περισσότερα »

Ειδική εκδήλωση καλωσορίσματος στην Λαμία της επίσκεψης ξένης αντιπροσωπείας των συνέδρων του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στην πλατεία Λαού στη Λαμία στήθηκε χορός με παραδοσιακές φορεσιές, ζωντανή μουσική και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα. Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας φιλοξένησε αντιπροσωπεία 100 ατόμων από όλη την Ευρώπη και χώρες της Ασίας,στα πλαίσια της έκθεσης ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ που διοργανώνεται παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας στο Ζάππειο στην Αθήνα, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην ..... (19/10/2018)

περισσότερα »

Επιστολή Μίχαλου σε Φάμελλο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

Επιστολή με τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τα επιχειρηματικά πάρκα απέστειλαν ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, και η διοικητική επιτροπή της Ένωσης, προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο (18/10/2018)

περισσότερα »

e-τιμολόγια υποχρεωτικά από 1ης-1-2020

Πιλοτική εφαρμογή του μέτρου έως τον Δεκέμβριο του 2018 με στόχο την πάταξη των πλαστών παραστατικών Την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης έως τον Δεκέμβριο του 2018 και την πλήρη εφαρμογή του από την 1η-1-2020 σχεδιάζει η ΑΑΔΕ, όπως προκύπτει από την αναθεώρηση του φετινού επιχειρησιακού της σχεδίου, η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής εξέδωσε την υπ’ αριθμόν ΔΣΣ Α 1122486 ΕΞ2018/10-08-2018 απόφαση, με την οπο..... (18/10/2018)

περισσότερα »

"ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ" στη Λαμία: Ενημερωτικό Υλικό και Δήλωση Πρόθεσης Συνεργασίας επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων θα υποβάλλει πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης 098 του ΕΠΑΝΕΚ, με τίτλο: "ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ". Συνημμένα θα βρείτε την Πρόσκληση του ΕΠΑΝΕΚ για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου όπως αυτή δημοσιεύτηκε, το ενημερωτικό έντυπο του ΕΠΑΝΕΚ καθώς και την παρουσίαση που έγινε στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018. Επιπλέον, θα βρείτε και την δήλωση..... (07/09/2018)

περισσότερα »

Κάλεσμα στο Σημαντικότερο Γεγονός Τουρισμού , Γαστρονομίας και Οίνου

..... (10/10/2018)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο

 Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και λαμβάνει χώρα στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.   Το κενό που υπάρχει μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) που είναι τα 8 λεπτά διεθνώς, καλύπτεται απτήν άμεση διενέργεια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (Καρ.Πα) από απλούς πολίτες (πρώτους ανταποκριτές), και το δίκτυο Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε δημόσιους χώρους (AEDs), αυτό το τρίπτυχο βελτιώνει σημαντικά τα πο..... (16/10/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθ. Κυρίτσης παραβρέθηκε στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων

Στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες 9-10 Οκτωβρίου 2018, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης. Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξαν οι Antonio Tajani, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Andra Rupprechter, Σύμβουλος της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Christoph Leitl, Πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων και Arnaldo Abruzzini, CEO των Ευρωεπιμελητηρίων.   Το πρώτο θέμα που αναπτύχθηκε ήταν η έλλειψ..... (16/10/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εκπροσώπησε ο Κος Χ. Σανίδας στην 1η ΓΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Καμένων Βούρλων

Στην 1η ΓΣ του νεοσύστατου Συλλόγου Επαγγελματιών Καμένων Βούρλων παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας το Μέλος της ΔΕ Χρήστος Σανίδας όπου ανέπτυξε τους στόχους και τις δράσεις του Επιμελητηρίου καθώς επίσης και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, προγράμματα ERASMUS+ ανταλλαγής καλών πρακτικών και νέων επιχειρήσεων, σε διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις εξωστρέφειας. Οι επαγγελματίες της περι..... (16/10/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση και Πρόγραμμα Εκδήλωσης στα πλαίσια του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου την Τετ. 17 Οκτωβρίου στη Λαμία

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (16/10/2018)

περισσότερα »

Πότε εκπίπτουν φορολογικά οι τόκοι δανείων των επιχειρήσεων

Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγκάζονται συχνά να καταφύγουν στον δανεισμό, είτε από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είτε από τρίτους (π.χ. μέσω έκδοσης ομολογιακών δανείων κ.λπ.). Από φορολογικής πλευράς, το θέμα χρήζει προσοχής καθόσον η έκπτωση των δανειακών τόκων υπόκειται σε περιορισμούς και προϋποθέσεις. Μέγιστο επιτόκιο Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος δεν εκπίπτουν φορολογικά τόκοι από δάνεια που λαμβάνει η επιχείρηση από τρίτους, κατά το μ..... (15/10/2018)

περισσότερα »

Ο ιαματικός τουρισμός θα αποτελέσει τη 2η μεγαλύτερη βιομηχανία μέχρι το 2025

Στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, που πρόκειται να αποτελέσει μέχρι το 2025 τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο -μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-, αναφέρθηκε ο πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ και ΕΛΙΤΟΥΡ, Γιώργος Παστούλης κατά το χαιρετισμό του στο 4ο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα, 12-14 Οκτωβρίου. Ο κ. Πατούλης τόνισε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα, για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και κάλεσε την επίσημη πολιτεί..... (14/10/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 12-10-2018

(12/10/2018)

περισσότερα »

7ο Συνέδριο Κατασκευαστών ΠΟΒΑΣ: Όλος ο Κλάδος στηρίζει το μεγάλο γεγονός, 19-21 Οκτωβρίου 2018, Τρίκαλα

Με θέα τον Θεσσαλικό κάμπο η πόλη των Τρικάλων θα φιλοξενήσει το 7ο Συνέδριο Κατασκευαστών από Παρασκευή 19 έως και Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο «Ananti City Resort». Στον παλμό των προετοιμασιών του 7ου Συνεδρίου Κατασκευαστών 2018 και σε συνέχεια των προσπαθειών της για ενημέρωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ), διοργανώνει σε συνεργασία με την Profilmedia και την Profilgroup μία ακόμα μεγάλη συνάντηση του Κλάδου από την οποία θα..... (12/10/2018)

περισσότερα »

Η Λαγκάρντ παραδέχτηκε ανοικτά τα λάθη του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Στην παραδοχή πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα προχώρησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε εκδήλωση ανοικτού διαλόγου με τον Μάρτιν Βολφ των Financial Times, σε ενότητα της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί της Ινδονησίας, με θέμα την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, χαρακτήρισε το ελληνικό πρόγραμμα πιο δύσκολο από άλλα προγράμματα ευρωπαϊκών χωρών. «Πάντα στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Αλλά ναι. Έγιναν λάθη. Ειδικά στο α..... (11/10/2018)

περισσότερα »

ΔΝΤ: Πλεόνασμα 3,5 % αλλά με μείωση των συντάξεων

Ανεβάζει τον πήχη των προβλέψεών του το ΔΝΤ και εκτιμά ότι έως και το 2022 η Ελλάδα θα επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Στην έκθεση Fiscal Monitor, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου δεν γίνεται αναφορά στο θέμα των συντάξεων και των αντιμέτρων απλά υπάρχουν σε πίνακες οι εκτιμήσεις για τα βασικά μεγέθη. Το πρωτογενές πλεόνασμα προσδιορίζεται σε 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο από το 2018 έως και το 2022 ενώ το 2023 υπολογίζεται σε 3% του ΑΕΠ. Το δημόσιο..... (10/10/2018)

περισσότερα »

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε σε ‘CCC+' από ‘RD' το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (Issuer Default Rating, IDR) της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας και σε ‘CCC' από ‘RD' το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς.   Ταυτόχρονα, ο Fitch αναβάθμισε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο και των τεσσάρων τραπεζών σε ‘CCC' από ‘RD'. Όλες οι άλλες αξιολογήσεις των τραπεζών και των εκδόσεων τους παραμένουν αμετάβλητες, ανέφερε ο Fitch σε ανακοίνωσή του. «Ο..... (09/10/2018)

περισσότερα »

Αναλυτικές λεπτομέρειες εν όψη του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου.

Πρόγραμμα Εκθεσης:  Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης : Παρασκευή 19/10/2018 στις 18:30 Ώρες λειτουργίας της έκθεσης : Παρασκευή 19/10/2018 από τις 12:00 έως τις 20:30 Σάββατο 20/10/2018 από τις 10:00 έως τις 20:30 Κυριακή 21/10/2018 από τις 10:00 έως τις 19:00   Στα επισυναπτόμενα αρχεία θα βρείτε τις παροχές του περιπτέρου   Με εκτίμηση   Γ. Διευθυντής Mact Media Group Γεώργιος Καραχρήστος               /A:  Συγγρού 72, Αθήνα 11742 (Τ:  2110129575 6F:  2110129576 ..... (07/10/2018)

περισσότερα »

Στο «κόκκινο» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Στο 1,14 ευρώ το λίτρο εκτιμάται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών του αργού και της ισοτιμίας δολαρίου ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της διάθεσης του καυσίμου (15 Οκτωβρίου) Η τιμή, όπως ανέφερε τη Δευτέρα, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου, ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, Ρομπέρτο Καραχάννας, είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών, ενώ ..... (09/10/2018)

περισσότερα »

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ, Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Δείτε την δήλωση του Προέδρου της ΚΕΕΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (07/10/2018)

περισσότερα »

Τοποθέτηση Προθηκών Προβολής και Πώλησης Αγροδιατροφικών Προϊόντων ( Υπενθύμιση)

Αναφορικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Αγροδιατροιφκή της Σύμπραξη για τη δημιουργία ειδικών stands προβολής και τοποθέτησης προϊόντων, σας επισυνάπτουμε  εκ νέου τα ακόλουθα:..... (07/10/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής μελών του Επιμελητηρίου στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας

Τον Οκτώβριο η  Ελλάδα θα γίνει το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης. Μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή και παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την γαστρονομία, το φαγητό, το κρασί, το μαγείρεμα, την απόλαυση εδεσμάτων και ποτών, δίνεται με την συμμετοχή στην εξειδικευμένη ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ που διοργανώνεται παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που για πρώτη φορά πραγματοπο..... (27/09/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κος Αθαν. Κυρίτσης μιλά στην εκπομπή Business Plan για το 16ο Συνέδριο Γραστρονομίας και Οίνου

.   ..... (05/10/2018)

περισσότερα »

Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ ανοίγει την πόρτα για το ξήλωμα του φορολογικού απορρήτου

Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε., η Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑ.Σ.) Α.Ε., νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί, δημοτικές επιχειρήσεις και τα επιχορηγούμενα ή ελεγχόμενα από το Δημόσιο νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου αποκτούν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων   Στη διάθεση του Τειρεσία θα βρίσκονται πολύ σύντομα οι διευθύνσεις κατοικίας των δανειοληπτών προκειμένου να μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα από τις τράπεζες. Αυτό προβλέπει τροπολ..... (06/10/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 5-10-2018

..... (05/10/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Σεπτεμβρίου 2018

..... (04/10/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο δεν θα εξυπηρετεί κοινό την Πέμπτη 4-10-2018 απο 12:00 - 15:00

  Σας ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 04-10-2018 και από ώρα 12:00 ως 15:00, η υπηρεσία του Επιμελητήριου ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΟΙΝΟ, λόγω εκπαίδευσης του προσωπικού στο νέο πληροφοριακό σύστημα...... (03/10/2018)

περισσότερα »

Μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και φόρους επιχειρήσεων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Μεγάλες ανατροπές στους φόρους δεν προβλέπονται ούτε στο βασικό ούτε στο εναλλακτικό σενάριο. Στο βασικό σενάριο, το 2019 θα πληρώσουμε περισσότερους φόρους κατά 245 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος. Στο εναλλακτικό σενάριο, οι πρόσθετοι φόροι αναμένεται να ανέλθουν σε 263 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή προκύπτει, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της μη μείωσης των συντάξεων αφού προκαλείται αύξηση των φορολογικών εσόδων από τον φόρο εισοδήματος των συνταξιούχων. Επίσης, τα έσοδα από..... (02/10/2018)

περισσότερα »

Θετικές ανατροπές για τους καταναλωτές στην τηλεφωνία: Αυτόματη πίστωση για βλάβες και «δωρεάν» σπάσιμο συμβολαίου

Από χθες 1η Οκτωβρίου ισχύει το δεύτερο στάδιο των ρυθμίσεων που προβλέπονται στον Κανονισμό Γενικών Αδειών της ΕΕΤΤ,ο οποίος δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Ο Κανονισμός καθορίζει τις υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών σε τηλεφωνία και Διαδίκτυο. Οι σημαντικότερες υποχρεώσεις που επιβάλλονται με το δεύτερο στάδιο ρυθμίσεων, μεταξύ άλλων, συνοψίζονται στα ακόλουθα θέματα: Μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς τους συμβατικ..... (02/10/2018)

περισσότερα »

Eurostat: Στο 19,1% η ανεργία στην Ελλάδα

Αναλυτικά, τoν Αύγουστο - μήνας για τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα -, η ανεργία στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 8,1% σε σχέση, από 8,2% τον Ιούλιο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008. Στην ΕΕ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,8%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2008. Ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9% και 7,5% αντιστοίχως. Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 16,657 εκατομμύρ..... (02/10/2018)

περισσότερα »

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

. (01/10/2018)

περισσότερα »

Μελέτη για τον τομέα ιχθυοκαλλιέργειας στη Γαλλία απο το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα (εκδήλωση Aqua 2018, Montpellier, Αύγουστος 2018), ο κύκλος εργασιών του γαλλικού κλάδου της υδατοκαλλιέργειας το 2017 άγγιξε τα 250 εκ. €. Η περαιτέρω επέκταση του κλάδου μέσω της αύξησης των εγκαταστάσεων υδατοκαλλιέργειας παραμένει δύσκολη στη Γαλλία λόγω της αντίθεσης που παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις, προς τέτοιου είδους δραστηριότητες, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών και ενώσεων. Η ιχθυοκαλλιέργεια και υδατοκαλλιέργεια θεωρούν..... (30/09/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει πως ξεκινά την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12η  μεσημβρινή και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 23:59 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «Πρόγραμμαεπιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης  την περίοδο της οικονομικής κρίσης». Μέσω του προγράμματος, πρόκειται να επιχορηγηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα γ..... (30/09/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί 28-9-2018

. (28/09/2018)

περισσότερα »

Capital controls: Και επίσημα χωρίς περιορισμό η ανάληψη μετρητών

Στάλθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει. Ειδικότερα: · Επιτρέπονται πλέον από 1η Οκτωβρίου χωρίς περιορισμό οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από τα ιδρύματα στην Ελλάδα. · Επιτρέπονται από 1η Οκτωβρίου οι κάθε..... (28/09/2018)

περισσότερα »

Η οικονομία αντιμέτωπη ξανά με την αβεβαιότητα

Το ξεκαθάρισμα του τοπίου στον ταχύτερο δυνατό χρόνο επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αποτρέψει την επιστροφή της αβεβαιότητας, η οποία στην πράξη έχει αποδειχθεί επιζήμια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.  Η δημόσια συζήτηση μετά τις 20 Αυγούστου και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια έχει ουσιαστικά επικεντρωθεί στο θέμα των συντάξεων και στο αν θα προχωρήσει η περικοπή τους ή όχι. Το θέμα τυπικά συνδέεται άμεσα με την κατάρτιση του προϋπολογισμού της χώρας, αλλά κα..... (28/09/2018)

περισσότερα »

27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. Ποιοτική και αειφόρος ανάπτυξη του τουρισμού στον τόπο μας σημαίνει πρώτα απ όλα ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση ορθής τουριστικής συνείδησης κυρίως στους νέους αν..... (28/09/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση προς τις ελληνικές ΜμΕ του Ευρωπαϊκού Επιταχυντή Εξωστρέφειας Μικρομεσαίων ΕπιχειρήσεωνSPACE2IDGO Accelerator

Ο SPACE2IDGO Accelerator προσκαλεί Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεισδύσουν σε αγορές χωρών εκτός Ε.Ε. να εκδηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον τους έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018. Ο Accelerator απευθύνεται σε καινοτόμες ΜμΕ που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχουν οι διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές στους τομείς των Μεταφορών, της Ενέργειας, των Logistics, τωνΔημιουργικών Βιομηχανιών και της Ευφυούς Γεωργίας. Σκοπός του είναι να τονώσει την εξωστρέφεια των..... (26/09/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 26-9-2018

Δείτε Προκηρύξεις και Διαγωνισμοί στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (26/09/2018)

περισσότερα »

Επιστημονικό Συνέδριο στη Λαμία με θέμα «Ελλάδα-Ευρώπη 2020. Εκπαίδευση, Διά Βίου Μάθηση, Έρευνα, Νέες Τεχνολογίες, Καινοτομία και Οικονομία»

Πρόσκληση στην τελετή Έναρξης του Συνεδρίου «Ελλάδα-Ευρώπη 2020. Εκπαίδευση, Διά Βίου Μάθηση, Έρευνα, Νέες Τεχνολογίες, Καινοτομία και  Οικονομία» που θα λάβει χώρα στη Λαμία την Παρασκευή 28/9. (25/09/2018)

περισσότερα »

«Φωτιά» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και φέτος - Μεγάλες αυξήσεις, απαγορευτικό το αγαθό της θέρμανσης

Οπως αναφέρουν οι βενζινοπώλες, με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου (διεθνής αστάθεια) η τιμή θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι τουλάχιστον 16-17% και αναμένεται να ξεπεράσει το 1,110 ευρώ στις πόλεις και να φτάσει το 1,250 στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά, σημειώνοντας δε, ότι οι τιμές περιέχουν πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους. Η Ενωση Πρατηριούχων σημειώνει ότι θεωρεί αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει άμεσα την μείωση του Ε.Φ.Κ (κάτι που έχουμε ζητήσε..... (25/09/2018)

περισσότερα »

Το σχέδιο κατάργησης των capital controls

Tο πρώτο βήμα θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες με την άρση των περιορισμών στον λεγόμενο δεύτερο πυλώνα , που αφορά την ανάληψη μετρητών στο εσωτερικό. Όπως επισημαίνεται από τις αρμόδιες τραπεζικές πηγές, το υφιστάμενο όριο ανάληψης των 5000 ευρώ τον μήνα, που ισχύει σήμερα, ουσιαστικά δεν έχει νόημα, αφού για τους περισσότερους καταθέτες ξεπερνά κατά πολύ τις σχετικές ανάγκες τους. Στο εξής οι αναλήψεις θα είναι ελεύθερες. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο εξ..... (24/09/2018)

περισσότερα »

Άνοιξε τις πύλες του το "AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας"

Το «AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 1ο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας», άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιβαδειάς.     Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας τέθηκαν τα θεμέλια για την καθιέρωση μιας ετήσιας διοργάνωσης γύρω από τον αγροδιατροφικό τομέα.Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε.Βοιωτίας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας και  τελεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυ..... (21/09/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εντείνει τις συνεργασίες του...

 Συνάντηση με την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Ι. Λαλιώτου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων της επιτροπής ερευνών στο Βόλο. Κύριος στόχος της σύσκεψης εργασίας, ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων - μελών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές. Ο υπεύθυνος συμβουλευτικής στήριξης επιχειρήσεων & μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου ..... (20/09/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018  και ώρα 18:00 με θέματα:                 Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 7/30-7-2018 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.  Έγκριση καταβολής της συνδρομής του Επιμελητηρίου μας προς την Κ.Ε.Ε. βάση των εισπραχθέντων το ..... (20/09/2018)

περισσότερα »

Έναρξη της συγκομιδής, τυποποίησης – συσκευασίας και εμπορίας ακτινιδίων εσοδείας 2018

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) Π.Ε. Φθιώτιδας σύμφωνα με την Υ.Α. αριθ.72/109346/17-10-2017/ (ΦΕΚ 3710 Β΄) “Τροποποίηση της αριθμ. 290524/3-9-2010 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων « Καθορισμός τεχνικών λεπτομερειών εφαρμογής των προδιαγραφών για τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμανσης των ακτινιδίων» (1521 Β΄)”, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ακτινιδίων σύμφωνα με σχετική επιστολή που επισυνάπτεται...... (19/09/2018)

περισσότερα »

Δημιουργία Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας B2B Εμπορικών Επαφών

Με την    πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  και της Αγροδιατροφικής της Σύμπραξης αναπτύχθηκε η  εξειδικευμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα Β2Β εμπορικών επαφών με την ονομασία "AGORA CENTRAL GREECE". H συγκεκριμένη πλατφόρμα   στοχεύει στην προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές αγοραστικό κοινό.   Η ηλεκτρονική διεύθυνση την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για να εγγραφείτε είναι η ακόλουθη:   https://centralgr..... (19/09/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή στο 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, στην Αθήνα στις 19 - 20 - 21 Οκτωβρίου 2018

Μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή και παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την γαστρονομία, το φαγητό, το κρασί, το μαγείρεμα, την απόλαυση εδεσμάτων και ποτών, δίνεται με την συμμετοχή στην εξειδικευμένη ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ που διοργανώνεται παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας,, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα, μετά από πολλές επιτυχείς διοργανώσεις σε διάφορες Ευρωπα..... (01/08/2018)

περισσότερα »

Handelsblatt: Σε δεινή θέση οι ελληνικές τράπεζες

Στα τεράστια προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, κυρίως λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και τα οποία προκαλούν ανασφάλεια και κρατούν μακριά δυνητικούς επενδυτές, αναφέρεται σε εκτενές της άρθρο η εφημερίδα Handelsblatt. «Μόνο το Σεπτέμβριο οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχασαν πάνω από το 25% της χρηματιστηριακής τους αξίας. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες μάλιστα οι απώλειές τους αθροίζονται σε πάνω από 40%. Ο τραπεζικός δείκτης της Αθήνας υποχώρησε σ..... (18/09/2018)

περισσότερα »

Έργα για την επιχειρηματικότητα, προϋπολογισμού άνω των 40 εκατ. ευρώ, υλοποιεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) έχει αναλάβει ως τελικός δικαιούχος την υλοποίηση 5 έργων σε κρίσιμους τομείς για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, τα έργα αυτά είναι:1. «Αναβάθμιση Λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων τ..... (17/09/2018)

περισσότερα »

5η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού 7-12/12 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα

  Leaderexpo- Leadertech Μαρία Μπένια/ Maria Benia Βασιλέως Γεωργίου 3, 15122 Mαρούσι 3, Vas. Georgiou str., 15122 Marousi- Athens Τηλ/Tel. +30-210-6141164, 210-6122164 www.aite.gr..... (17/09/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Έρχονται αυτόματες κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς

Η κυβέρνηση δεν θέλει να παρεκκλίνουν τα δημόσια οικονομικά και έτσι επισπεύδει τις διαδικασίες αυτόματων κατασχέσεων δεδομένου του γεγονότος ότι οι οφειλέτες του Δημοσίου υπερβαίνουν τους 1,7 εκατ. άτομα. Ήδη έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια του κατάλληλου λογισμικού, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ με απόφαση που υπογράφει ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής συγκροτείται 12μελής Συντονιστική Επιτροπή για τη διοίκηση, τη διαχείριση, τον συντονισμό, την καθοδήγηση και ..... (17/09/2018)

περισσότερα »

«Έφυγε» ο Δημήτρης Μουτσουρούφης

Μία εμβληματική μορφή για τους ανθρώπους της αγοράς της Λαμίας & της Φθιώτιδας, ο Δημήτρης Μουτσουρούφης έφυγε από κοντά μας τόσο ξαφνικά μετά από μια σύντομη περιπέτεια με την υγεία του, η οποία δυστυχώς του έκοψε το νήμα της ζωής στα 80 του χρόνια. Ο Δημήτρης Μουτσουρούφης υπηρέτησε τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας επί σειρά ετών. Για τη μακροχρόνια δράση του βραβεύτηκε από όλους σχεδόν τους εμπλεκόμενους με το εμπόριο φορείς. Από το 1982 έως το 1992 υπήρξε Γενικός Γραμματέας ενώ από το 1..... (13/09/2018)

περισσότερα »

Προτεραιότητα σε φορολογικούς ελέγχους με εισαγγελικές παραγγελίες

Σε άμεση προτεραιότητα για έλεγχο θέτει με νέα απόφασή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις φορολογικές υποθέσεις οι οποίες δεν μεταφέρθηκαν στην νέα ελεγκτική δομή εισαγγελικών ερευνών αλλά παρέμειναν στην ΑΑΔΕ. Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν επίσης, με βάση την ίδια απόφαση, οι υποθέσεις που προκύπτουν από διασταυρώσεις ενδοκοινοτικών συναλλαγών.   Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, αλλάζουν οι χρόνοι και οι ΔΟΥ καλούνται να ολοκληρώνουν άμεσα κατά προτεραιότητα ..... (13/09/2018)

περισσότερα »

Kλαδικές τεχνικές μελέτες επί επιπτώσεων no Brexit deal

 Η εν λόγω τεχνική μελέτη συντάχθηκε από τη Βρετανική κυβέρνηση με στόχο να ενημερώσει τους Βρετανούς παραγωγούς, μεταποιητές και εισαγωγείς που εμπλέκονται στη βιομηχανία βιολογικών προϊόντων σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα ισχύσει στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. (13/09/2018)

περισσότερα »

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΚΕΕ ΣΤΗ ΔΕΘ

Το πρώτο βήμα για τη σταδιακή απεμπλοκή της Ελλάδας από τα μνημονιακά δεσμά έγινε από τη Θεσσαλονίκη με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που σηματοδοτούν μια σειρά ελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις που, αν συνεχιστούν, θα δώσουν μια νέα ώθηση στην ελληνική αγορά και την οικονομία. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους στην τελετή των εγκαινίων του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στη ΔΕΘ που πρα..... (12/09/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις διαγωνισμοί 11-9-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο που μεταξύ άλλων αφορούν την ΔΕΥΑΛ και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (11/09/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κο Κων/νο Δέρβο, είχε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κο Κων/νο Δέρβο, είχε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018. Στο πλαίσιο περιοδείας του, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας κο Σ. Κωσταρά, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αθ. Κυρίτση και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής. Στη συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα προβλήματα της τοπικής αγοράς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού. ..... (11/09/2018)

περισσότερα »

«Βροχή» τα πρόστιμα για όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους ΚΤΕΟ

Τα ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα online με το υπουργείο Υποδομών και έτσι αυτόματα “φαίνεται” ποιο όχημα έχει περάσει έλεγχο και ποιο όχι. Έτσι τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών θα αρχίσουν να πέφτουν… σαν βροχή με την ισχύ του νόμου από την 1/10/2018. Το άρθρο 55 του νόμου 4530/30-3-2018 προβλέπει πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν περάσει το όχημά τους ή το δίκυκλό τους από έλεγχο...... (11/09/2018)

περισσότερα »

Εγκύκλιος μηνός Αυγούστου 2018 ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas

Δείτε την εγκύκλιο στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (10/09/2018)

περισσότερα »

Τον εφοριακό της γειτονιάς δημιουργεί η ΑΑΔΕ

Η φορολογική διοίκηση στρέφει το ενδιαφέρον στην εξυπηρέτηση των πολιτών με κατ’ ιδίαν συναντήσεις στον τόπο διαμονής τους. Από τις αρχές του έτους αλλάζει εκ βάθρων το πρόσωπο της σκληρής εφορίας, καθώς, όπως φαίνεται, υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης του πολίτη, των λογιστών και των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει πλέγμα μέτρων τα οποία θα οδηγήσουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, με εφοριακούς που θα πραγματοποιούν επισκέψε..... (09/09/2018)

περισσότερα »

3 Δράσεις Στήριξης των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Με τρεις δράσεις της Δομής «Γέφυρα», που στόχο έχουν την ισότιμη κάλυψη των αναγκών των μαθητών που οι οικογένειές τους πλήττονται από την οικονομική κρίση, ξεκινάει φέτος η σχολική χρονιά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η 1η δράση με τίτλο «αρχή…ΖΩ», μέσω της οποίας δίνεται εφάπαξ «κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 60€/μαθητή για την αγορά σχολικών ειδών, σε μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας, υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η δράση έρχεται να ενισχύσ..... (07/09/2018)

περισσότερα »

Hercules Mountain Marathon : Εγγραφές και πλήρες πρόγραμμα διοργάνωσης

 Σας ενημερώνουμε για το Πλήρες πρόγραμμα αλλά και τη λήξη των εγγραφών, για τον 12ο Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης "Ηρακλής". (06/09/2018)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 η ενημερωτική εκδήλωση για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου

  Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 το απόγευμα, η ενημερωτική εκδήλωση για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας. Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (ΑΚΕ) το πρόγραμμα που τρέχει ο Δήμος Λαμιέων με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας  χρηματοδοτεί δράσεις στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του, την προβολή και την ενίσχυση των υπηρεσιών του και τη διαμόρφωση ενός καλύτερου κλίματος για τον καταναλωτή...... (06/09/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Αυγούστου 2018

..... (05/09/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση με το Γερμανό Πρέσβη Jens Plötner είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθ. Κυρίτσης, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης του στη Λαμία

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη με το Γερμανό Πρέσβη κ. Jens Plötner, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην περιοχή της Φθιώτιδας. Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων καθώς και παραγωγικών-επαγγελματικών φορέων. Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση με εκπροσώπους και φορείς της Περιφέρειας με στόχο την ανάδειξη των επενδυτικών ..... (04/09/2018)

περισσότερα »

6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου, 19-20-21 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου με το Γενικό Διευθυντή της MACT MEDIA κ. Γιώργο Καραχρήστο, υπεύθυνο της διοργάνωσης 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου με την Διοίκηση του  Επιμελητηρίου για να οργανωθεί και η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην εν λόγω έκθεση πολιτισμού-τουρισμού-γαστρονομίας και οίνου που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο. Τα προϊόντα της Φθιώτιδας θα έχουν ουσιαστική παρουσία στη διοργάνωση, η οποία θα προσελκύσει εκατοντάδ..... (04/09/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΕΒΕ - Διευκρίνηση για διαδικασία πιστοποίησης κεφαλαίου Αγροτικών Επιχειρήσεων ΙΚΕ

 Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν από αρκετές Υπηρεσίες ΓΕΜΗ της χώρας, το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, εξέδωσε διευκρινιστικό έγγραφο σχετικά με τη σύσταση επιχειρήσεων με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΙΚΕ». Πολλές από τις νεοσύστατες αυτές επιχειρήσεις έχουν αρχικό κεφάλαιο που ανέρχεται στο ύψος των 100.000-130.000 €. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι σε πολλές από αυτές είτε δεν έχει γίνει ακόμη πιστοποίηση ..... (04/09/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΆ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2018

Δείτε την ερευνα στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (04/09/2018)

περισσότερα »

Υπόμνημα ΚΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Πολιτικούς Αρχηγούς ενόψει 83ης ΔΕΘ

Δείτε το υπόμνημα στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (04/09/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δείτε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/09/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση στην ενημερωτική συνάντηση για τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18.30

 ..... (03/09/2018)

περισσότερα »

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΛΑΜΙΑΣ

Δείτε σχετικό video ενημέρωσης (04/09/2018)

περισσότερα »

AGROFEST ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & 25o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 19 ΕΩΣ 23/9 2018 ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας/Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, AGROfest Στερεάς Ελλάδας, από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στη Στερεά γη. Το AGROfest Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιβαδειάς (πρώην Unicot), σε μια στεγασμένη έκταση 8.000 τ.μ., με παράλληλες υπαίθριες εκδηλώσεις, όπου παραγωγοί απ' όλη την Ελλάδα, μεταποιητ..... (04/09/2018)

περισσότερα »

«Ψαλίδι» στις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων

Εισηγήσεις για δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που «πνίγουν» εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους, στο ύψος των εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ήτοι 13,3% για κύρια σύνταξη, δέχεται ενόψει των καθιερωμένων εξαγγελιών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, εξετάζεται η αντικατάσταση του ποσοστού των εισφορών για εφάπαξ και επικούρηση –που ακόμη δεν έχουν χρεωθεί στους λογαριασμούς περίπου..... (02/09/2018)

περισσότερα »

«Ανάσα» για χιλιάδες επαγγελματίες – Δικαίωμα για να παίρνουν επίδομα

 Παράθυρο» ώστε να καταφέρουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω χρεών, να καταφέρουν να πάρουν έστω το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων ύψους 360 ευρώ, προσφέρει απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα, στην απόφαση ορίζεται ότι εφεξής δικαίωμα στη λήψη του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων θα μπορούν να έχουν και όσοι έχουν οφειλή προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Σήμερα, εάν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας έχει χρέος..... (31/08/2018)

περισσότερα »

Επί τάπητος η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων στον τουρισμό, τις τράπεζες και τη ναυτιλία

Έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της ολομέλειας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες επεκτάσεις κλαδικών συμβάσεων. Η κυβέρνηση στην πρώτη μεταμνημνονιακή περίοδο δρομολογεί την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων: και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να επεκταθούν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις σε νευραλγικούς τομείς όπως στον τουρισμό, στην ναυτιλία και στις τράπεζες. Στο τουρισμό όπου πάνω από το 30% ..... (31/08/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 29-8-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/08/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 29-8-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/08/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η Ελλάδα κατατάσσεται και φέτος στους πρωταθλητές υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη σε αναλογία φόρων προς το ΑΕΠ με 27%. Παρ’ όλ’ αυτά, η βαριά και μη ανταγωνιστική φορολογία, εξαιτίας των υψηλών συντελεστών που επιβάλλει, δεν της εξασφαλίζουν περισσότερα έσοδα από τις άλλες χώρες ή ακόμα και από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών, που διατηρούν χαμηλότερους συντελεστές. Είναι γνωστό, πως πολλές χώρες εξακολουθούν να επιδιώκουν την τόνωση της οικονομικής δραστηρι..... (28/08/2018)

περισσότερα »

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, οι αιτήσεις για την εισαγωγή 30 σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών και 834 καταρτιζομένων στα ΙΕΚ

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας και καταρτιζομένων στα 8 ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού της χώρας για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019.   Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου.   Η δυνατότητα εισαγωγής 30 νέων σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας δόθηκε με πρόσφατη προκήρυξη που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.   Συνολικά, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Υπ..... (28/08/2018)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας

Η έντονη κακοκαιρία που έπληξε την πόλη της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή μας τις τελευταίες ώρες καθώς και η σφοδρή βροχόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων όπως διακοπές ρεύματος, κυκλοφοριακά προβλήματα και πλημμύρες που προκλήθηκαν σε οικίες & επιχειρήσεις. Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, όπως επικοινωνήσουν με τα γραφεία της υπηρεσίας (τηλ. 2231022112, 2231021395, φαξ. 2231030985, e-mail:info@fthiotidoscc.gr), προκειμένου να..... (28/08/2018)

περισσότερα »

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ, Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Δείτε την δήλωση στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (28/08/2018)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Δείτε σχετικό επισυναπτόμενο αρχείο..... (28/08/2018)

περισσότερα »

Οι συσχετισμοί δυνάμεων θα κρίνουν την περικοπή των συντάξεων

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ξεκαθάρισε μιλώντας στα Νέα ότι δεν συμμετέχει σε «εικασίες» αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής του νέου γύρου περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019 και προειδοποίησε πως δεν πρέπει να παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας. Ωστόσο, η κυβέρνηση, υποστηριζόμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει πως με δεδομένες τις δημοσ..... (26/08/2018)

περισσότερα »

Μάχη για τα φοροέσοδα

Μικρή υστέρηση, η οποία όμως προκύπτει από έναν συγκυριακό λόγο, που δεν θα υφίσταται -τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό- έως το τέλος Αυγούστου, παρουσίασαν τα φορολογικά έσοδα στο επτάμηνο. Το οικονομικό επιτελείο προσβλέπει στο ότι μέχρι να έρθουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα για τον έλεγχο του φετινού προϋπολογισμού αλλά και για τον προγραμματισμό κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2019, το Γενικό Λογιστήριο θα έχει στα χέρια του στοιχεία που να αποτυπώνουν υπέρβαση και στα φορολογι..... (26/08/2018)

περισσότερα »

Στη δίνη των δασμών Τραμπ και η ελληνική μεταλλουργία

Ωστόσο, η τελευταία ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου ότι έχει καταλήξει στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι οι σωλήνες χάλυβα μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα, τον Καναδά, την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία και τη Ν. Κορέα αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ... (23/08/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ - ΑΠΟΚΕΝΤΡ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (23/08/2018)

περισσότερα »

Δείτε τι θα περιλαμβάνει το νέο Περιουσιολόγιο

Εισοδήματα, αυτοκίνητα, ακίνητα, καταθέσεις, μετρητά, τιμαλφή μεγάλης αξίας, μετοχές και ομόλογα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πρόκειται σύντομα να μπουν σε μια τεράστια βάση δεδομένων στο πλαίσιο δημιουργίας του πολυδιαφημισμένου Περιουσιολογίου που αναμένεται να αποτελέσει εργαλείο άσκησης φορολογικής πολιτικής, να καταργηθούν τα τεκμήρια με τη σημερινή τους μορφή και να επιβληθεί ένας ενιαίος φόρος περιουσίας σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.   Το νέο Περιουσιολόγιο, σε συνδυασμό..... (21/08/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 20-8-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (20/08/2018)

περισσότερα »

Τελείωσε το μνημόνιο; Οι δύσκολες υποχρεώσεις της χώρας μέχρι το 2023

- Το Μνημόνιο τελειώνει μια νέα μέρα... ξημερώνει για την Ελλάδα - Από την "αγκαλιά" των δανειστών στην "αγκαλιά" των αγορών - Οι υποχρεώσεις της χώρας έως το 2023 και η τρόικα που δεν φεύγει - Το χρονικό της κρίσης και των Μνημονίων, οι πρωταγωνιστές και η απειλή του Grexit Από αύριο το πρωί το Μνημόνιο όπως το γνωρίζαμε είναι παρελθόν. Βασική διαφορά, ότι οι δανειστές δεν θα χρηματοδοτήσουν ξανά την χώρα και η Ελλάδα θα «πληρώνεται» με ρύθμιση χρέους και επαίνους από τις αγορές. ..... (20/08/2018)

περισσότερα »

Financial Times: Το brain drain εμποδίζει την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Ούτε 1 στους 10 Έλληνες που έφυγαν δεν σκέφτεται να επιστρέψει, γράφουν οι FT - Οι οικονομίες που έχουν κάνει και η εμπειρία που έχουν αποκτήσει τους επιτρέπουν να ετοιμάσουν τον επαναπατρισμό τους με καλύτερους όρους   Την πρόθεση των περισσότερων Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης να μην επιστρέψουν στη χώρα καταγράφουν οι Financial Times σε ρεπορτάζ τους με τίτλο «το brain drain εμποδίζει την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση».«Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει α..... (17/08/2018)

περισσότερα »

Προς αυστηροποίηση των όρων λειτουργίας εισπρακτικών εταιρειών

Με σκοπό να τερματιστούν ακραίες συμπεριφορές εις βάρος των οφειλετών, αυστηροποιούνται οι όροι λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών αλλά και ο καλύτερος έλεγχος των δικηγορικών γραφείων που δραστηριοποιούνται συστηματικά και σε μεγάλη κλίμακα στην ενημέρωση οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου προβλέπεται στη σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε με σκοπό να..... (17/08/2018)

περισσότερα »

ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ» ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ

Το πιο αποφασιστικό βήμα για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και το τέλος της γραφειοκρατίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τη λειτουργία της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Σύστασης Επιχειρήσεων. (e-ΥΜΣ), που λειτουργεί από 23/7/2018 για το σύνολο της Επικράτειας. Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (15/08/2018)

περισσότερα »

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 14-4-2018

ΔΕΙΤΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (14/08/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-8-2018

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (14/08/2018)

περισσότερα »

Επιχειρηματική Αποστολή στην Σερβία και Ρωσία

Δείτε σχετική ενημέρωση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (14/08/2018)

περισσότερα »

12oς Hercules Mountain Marathon

Δείτε σχετικό δελτίο τύπου στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/08/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση απο τα Γραφεία ΟΕΥ Ελληνικών Πρεσβειών

Δείτε σχετική ενημέρωση στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/08/2018)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκά ομόλογα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέποντας την αδυναμία χρηματοδότησης χιλιάδων επιχειρήσεων, καθώς τα προβλήματα ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης δεν έχουν εκλείψει, έχει αποφασίσει να εισάγει μία νέα αγορά ομολόγων για να κινηθεί σε δύο σημαντικές κατευθύνσεις. Η πρώτη και σημαντικότερη θα είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν αυτή την στιγμή πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και δεν μπορούν να βρουν τις κατάλληλες εξασφαλίσεις, ενώ η δεύτερη και συμπληρωματική θ..... (13/08/2018)

περισσότερα »

Τέλος εποχής για τις οικογενειακές εταιρείες

Οι ξένοι επενδυτές πρώτα απ’ όλα απαιτούν την εταιρική διακυβέρνηση ως πέπλο προστασίας για τους μετόχους και τη μακροπρόθεσμη προοπτική των εταιρειών.   Οποιοι μέτοχοι εισηγμένων ή μη εταιρειών δεν θα εφαρμόσουν την πιο εξελιγμένη εταιρική διακυβέρνηση κινδυνεύουν να εξαγοραστούν και ακόμα χειρότερα να αποκαλυφθούν εφόσον παρανομούν σε βάρος των μετόχων. Αλλωστε οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα περιορίστηκαν τα τελευταία χρόνια όταν αποκαλύφθηκαν προβλήματα διαφάνειας ή διάθεσης των ιδι..... (13/08/2018)

περισσότερα »

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την ανάκληση του waiver για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα ανακαλέσει από τις 21 Αυγούστου το λεγόμενο waiver, (κατ' εξαίρεση χρηματοδότηση με εγγύηση κρατικά ομόλογα) που είχε χορηγήσει στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Η Ελλάδα θα εξέλθει από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης αργότερα αυτό τον μήνα, και το waiver μπορεί να δοθεί μόνο σε χώρες που τελούν σε προγράμματα στήριξης. Παρά την ανάκληση του waiver μια «καθαρή έξοδος» από το πρόγραμμα είναι και πάλι πιθανόν να ενισχύσει την εμπιστοσύνη καθώς η ..... (12/08/2018)

περισσότερα »

Η ΑΑΔΕ μαθαίνει τους τουρίστες να ζητούν απόδειξη με τη φράση «Apódixi please»

Σχετική διαφήμιση μέσω Google εμφανίζεται ήδη στους μεγαλύτερους ιστότοπους όλου του κόσμου, ενώ σύντομα θα εμφανιστούν αφίσες με οδηγίες για το «τι είναι απόδειξη και τι όχι» στα αεροδρόμια. Σε πρώτη φάση, πατώντας το σχετικό μπάνερ, οι ξένοι τουρίστες θα διαβάζουν το παρακάτω μήνυμα της ΑΑΔΕ (στα αγγλικά): «Καλώς Ήλθατε στην ΕΛΛΑΔΑ!     Αυτό το μήνυμα αποσκοπεί να σας ενημερώσει για τα δικαιώματα των καταναλωτών στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρι..... (11/08/2018)

περισσότερα »

ΡΑΕ: Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε 17 νομούς

Εισήγηση για την επιβολή «πλαφόν» στην τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης σε κάθε νομό σε όλη την Ελλάδα έκανε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το μέτρο προτείνεται να έχει ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο «κόκκινο» έχουν βρεθεί 17 νομοί. Για αυτούς η ΡΑΕ προτείνει την άμεση ισχύ του μέτρου του πλαφόν. Είναι οι νομοί Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Φωκίδος, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδ..... (09/08/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 9-8-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο εππισυναπτόμενο αρχείο...... (09/08/2018)

περισσότερα »

Σημαντική άνοδος των τιμών ενέργειας

Τη σημαντική άνοδο των τιμών της ενέργειας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, τόσο στην αγορά χονδρικής όσο και λιανικής, επισημαίνει στο τελευταίο Οικονομικό Δελτίο της η Τράπεζα της Ελλάδος. ΕΛΛ Όπως αναφέρει, οι τιμές των πετρελαιοειδών, του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν σε υψηλά επίπεδα, λόγω και της σημαντικής αύξησης των φόρων και άλλων επιβαρύνσεων. Παράλληλα, στην περίπτωση του ηλεκτρισμού, υπογραμμίζει πως σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στις υψηλές τιμές είναι..... (08/08/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 8-8-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (08/08/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικό σύστημα καταγγελιών για αυθαίρετα από τις αρχές του 2019

Η άμεση ενεργοποίηση των νέων πληροφοριακών συστημάτων, τα οποία, για πρώτη φορά δίνουν τη δυνατότητα άμεσων καταγγελιών και ελέγχων για θέματα αυθαίρετης δόμησης, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό. Ειδικότερα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, μαζί με την ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, ανοίγει και το Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης για την εγγραφή μηχανικών με..... (07/08/2018)

περισσότερα »

4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Κερνάμε Κιλκίς"

  ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/08/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιουλίου 2018

. (06/08/2018)

περισσότερα »

Τουρισμός: «Καμπανάκι» για το 2019 από το come back της Τουρκίας

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2019 κρούουν ξενοδοχειακοί παράγοντες, εκτιμώντας ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα τώρα δεν θα συνεχιστεί η αυξητική τάση και την επόμενη χρονιά. Το αρνητικό μήνυμα το στέλνει ήδη η «τρύπα» στις κρατήσεις που παρουσιάζεται για τον Αύγουστο και τις αρχές Σεπτεμβρίου σε μία σειρά ξενοδοχειακών μονάδων σε πολύ δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος αλλά και η... Ισπανία. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία αντιμετωπίζουν για τον Αύγ..... (06/08/2018)

περισσότερα »

Ασύμφορα τα ΙΧ για τα χαμηλά εισοδήματα

Ασύμφορη είναι για εκατομμύρια φορολογούμενους με χαμηλά ετήσια εισοδήματα η κατοχή και η χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτων. Ο λόγος είναι ότι η εφορία αντιστοιχίζει τα Ι.Χ. αυτοκίνητα με πολύ μεγάλα ποσά τεκμηρίων διαβίωσης, τα οποία ανεβάζουν στα ύψη τα τεκμαρτά φορολογητέα εισοδήματα των εν λόγω πολιτών και εν τέλει γίνονται αιτία να καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος τα οποία δεν αντιστοιχούν στα πολύ χαμηλά πραγματικά τους εισοδήματα. Επιπλέον, σε κάθε τέτοια περίπτωση, με το..... (06/08/2018)

περισσότερα »

AGROfest Στερεάς Ελλάδας: 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας Μηχανήματα – Εξοπλισμοί – Εφόδια – Παραδοσιακά προϊόντα

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του για την πραγματοποίηση του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, AGROfest Στερεάς Ελλάδας το οποίο θα λάβει χώρα από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018. Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας/Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.  Το AGROfest Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιβαδειάς (πρώην ..... (03/08/2018)

περισσότερα »

Μηνιαίο Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών

Δείτε το ενημερωτικό δελτίο στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/08/2018)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση έτους 2017 για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις

. (02/08/2018)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ολλανδία για την ολλανδική οικονομία και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος Ολλανδίας για το 2017

. (02/08/2018)

περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ" - ΤΕΛ ΑΒΙΒ 16,17,18 & 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

..... (01/08/2018)

περισσότερα »

Τρεις αγώνες σας περιμένουν, στο βουνό της Οίτης !

O Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon) ,ένας από τους πρώτους Μαραθώνιους βουνού στην Ελλάδα, με σταθερά ανοδική πορεία, διοργανώνεται από τον σύλλογο Τραχίνα , για 12η συνεχή χρονιά (31/07/2018)

περισσότερα »

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΣΦΟΡΜΑΣ B2B ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ

Δείτε σχετική επιστολή απο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (31/07/2018)

περισσότερα »

Συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κου Αθανασίου Η. Κυρίτση στην εφημερίδα MAIL

. (30/07/2018)

περισσότερα »

Ποια επιχειρηματικά δάνεια βγάζουν στο σφυρί

Φουλ τις μηχανές βάζουν οι τράπεζες με στόχο την αντιμετώπιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων. Με αιχμή την πώληση δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και επιχειρήσεων από τον κλάδο του τουρισμού (καταλύματα, μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες) αλλά και αναδιαρθρώσεις κοινοπρακτικών δανείων μεγαλύτερων επιχειρήσεων θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα να ενεργοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο ώστε να απομειώσουν το χαρτοφυλάκιο των περίπου 43 δισ. ευρώ που αντιπροσωπεύουν τα κό..... (30/07/2018)

περισσότερα »

Προσοχή! Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2018

Λήγει σήμερα τα μεσάνυκτα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, με εξαίρεση τους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και όσους ανήκουν στις Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και Παλλήνης, όπου η προθεσμία υποβολής της δήλωσης έχει παραταθεί έως τις 30 Οκτωβρίου. Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να το κάνουν σήμερα. Έως αύριο θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Μέχρι την Παρασκευή ..... (30/07/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 27-7-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/07/2018)

περισσότερα »

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Σας γνωστοποιούμε  τα στοιχεία του ειδικού λογαριασμού  (IBAN GR4601000230000002341195169) του Υπουργείου Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική. (27/07/2018)

περισσότερα »

Πρόκληση Συμμετοχής στο ΜΕΤΡΟ 16 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνημμένη θα βρείτε την πρόσκληση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για συμμετοχή στη διαμόρφωση επιχειρησιακών ομάδων στα πλαίσια του Μέτρου 16 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ). Επίσης, επισυνάπτεται  συνοπτική παρουσίαση των υπομέτρων 16.1-16.2 και 16.1-16.5 του εν λόγω προγράμματος προς ενημέρωσή σας...... (27/07/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Δευτ. 30 Ιουλίου- Ορθή Επανάληψη

Παρακαλείσθε, όπως την Δευτέρα  30η Ιουλίου 2018 και ώρα 18.00 προσέλθετε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, σε συνεδρίαση (7η / 2018) του Διοικητικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα:... (26/07/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας & σύσσωμα τα μέλη του ΔΣ, εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των εκλιπόντων. Για τους λόγους αυτούς, σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, αποφάσισε να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:... (25/07/2018)

περισσότερα »

Θέσεις Μαθητείας ΕΠΑΛ

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (24/07/2018)

περισσότερα »

Έγινε ήδη η πρώτη σύσταση εταιρείας μέσω της «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης»

Ξεκίνησε η λειτουργία η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), το νέο ψηφιακό εργαλείο εξ αποστάσεως σύστασης εταιριών.«Ήδη, σήμερα το πρωί, έγινε η πρώτη σύσταση εταιρείας, η οποία διήρκεσε από τις 8 και 36 μέχρι τις 9 και 10», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης.   Με τη χρήση μόνο του ηλεκτρονικού υπολογιστή, είναι πλέον εφικτή σε ελάχιστο χρόνο, η σύσταση επιχειρήσεων. Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τη ..... (23/07/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Δευτ. 30 Ιουλίου και ώρα 18:00

. (20/07/2018)

περισσότερα »

Κομισιόν: Προθεσμία δύο μηνών στην Ελλάδα για να συμμορφωθεί στη φορολόγηση των ζημιών επιχειρήσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να ευθυγραμμίσει με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους κανόνες της σχετικά με την έκπτωση ζημιών που προκύπτουν στην αλλοδαπή (20/07/2018)

περισσότερα »

ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (19/07/2018)

περισσότερα »

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 19-7-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (19/07/2018)

περισσότερα »

Μία στις δύο θέσεις εργασίας κινδυνεύει να αντικατασταθεί από μηχανές

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα επόμενα χρόνια ο κόσμος θα αλλάξει. Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αυξηθεί και θα αστικοποιηθεί. Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα συνεχιστεί, ο γηράσκων πληθυσμός θα δοκιμάσει τις κυβερνήσεις και τα συνταξιοδοτικά συστήματα.. (19/07/2018)

περισσότερα »

«Ψαλίδι» 3,4 δισ. ευρω στις συντάξεις το 2019 - Τι προβλέπουν τα όρια του νέου προυπολογισμού

Στην εγκύκλιο, που υπογράφεται από τον Γιώργου Χουλιαράκη, αναφέρεται ότι από το νέο έτος δεν θα δημιουργούνται νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες. (19/07/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για συμμετοχή σε εκθέσεις

83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (08 – 16/09/2018) Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, στο πλαίσιο υποστήριξης των επιχειρήσεων – μελών του, τους παρέχει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα πραγματοποιηθεί από τις 08 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018, προβάλλοντας τις υπηρεσίες & τα προϊόντα τους. Σημειώνεται ότι η 83η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχουν ως τιμώμενη χώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θα..... (17/07/2018)

περισσότερα »

Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης - ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ν. 4496/2017

Παρακαλούμε δείτε σχετικό έγγραφο ως επισυναπτόμενο...... (17/07/2018)

περισσότερα »

Έρχεται ο θεσμός των μικροπιστώσεων - Δάνεια έως 25.000 ευρώ σε ανέργους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Το πλαίσιο για τις μικροπιστώσεις, προσδιορίζεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση. Μετά τη διαβούλευση και την ενσωμάτωση τυχόν αλλαγών, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη βουλή, ώστε ο θεσμός να γίνει «επίσημος» και στη χώρα μας και οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν επακριβώς τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δραστηριοποιηθούν στο συγκεκριμένο τομέα, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Υπ..... (17/07/2018)

περισσότερα »

Στα Τρίκαλα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης για τη δημιουργία αγροτικού δικτύου Επιμελητηρίων.

Το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουλίου 2018 παρευρέθηκαν στα Τρίκαλα, 11 Πρόεδροι Επιμελητηρίων & μέλη των Διοικήσεων αυτών, με κοινό χαρακτηριστικό τους το ενδιαφέρον για τη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής κατόπιν σχετικής πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων καθώς είναι το πρώτο στην Ελλάδα που ίδρυσε αγροτικό τμήμα και υλοποιεί αρκετά χρόνια δράσεις προς ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα εξής Επιμελ..... (16/07/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση επιχειρήσεων- μελών για θέσεις Μαθητείας σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ.

Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Μαθητείας, από τα μέσα του 2016 διετία υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο. Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας, η οποία από τις πρώτες φάσεις εφαρμογής έχει ήδη κινητοποιήσει σημαντικό αριθμό φορέων του δημόσιου τομέα, ικανοποιητικό αριθμό επιχειρήσεων του ιδιωτικού τ..... (16/07/2018)

περισσότερα »

«Δεύτερη ευκαιρία» για τη ρύθμιση οφειλών μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού – Όλες οι αλλαγές

Διαδικαστικά θέματα ρυθμίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας προκειμένου οι οφειλέτες που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών να έχοοφειλέυν δεύτερη ευκαιρία. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί το αμέσως προσεχές διάστημα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και να ξεκινήσει η ισχύς της. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ, οι οφειλέτες εκκρεμών αιτήσεων έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν και να συ..... (15/07/2018)

περισσότερα »

Σύσκεψη για την ΠΕΛ στην Λαμία. Τι είπε ο υφυπουργός κος Πιτσιόρλας

 Ο Υφυπουργός  κος Πιτσιόρλας παρεβρισκόμενος σήμερα στη Λαμία έκανε προτάσεις για την βιωσιμότητα της ΠΕΛ καθώς και για την μορφή του νέου της νομικού προσώπου.  Τοποθετήσεις μεταξύ άλλων έκανε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθανάσιος Κυρίτσης που τόνισε οτι μέλημα του Επιμελητηρίου είναι η λήψη των αποζημιώσεων των πιστωτών - μέλων του ΕΒΕ καθώς και η ανάπτυξη της Νέας ΠΕΛ με Ευρωπαϊκό και καινοτόμο προσανατολισμό..... (12/07/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί 12-7-2018

. (12/07/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθ. Κυρίτσης μιλά το ΕΝΑ ΤV για την ΠΕΛ ενόψη και της επίσκεψης του Υφυπ. κου Πιτσιόρλα

Δείτε σχετικό video παρακάτω:  ..... (11/07/2018)

περισσότερα »

Σύσκεψη Προέδρων Επιμελητηρίων με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης παραβρέθηκε σε σύσκεψη εργασίας, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα: «οι  εξελίξεις στην οικονομία και ο μεταρρυθμιστικός ρόλος των Επιμελητηρίων», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 στην Αθήνα.  Στη συγκεκριμένη τεχνική σύσκεψη συμμετείχαν αρκετοί Πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας.  Ο κ. Μητσοτάκης αφού καλωσόρισε τους ανθρώπους τ..... (11/07/2018)

περισσότερα »

Εκπτώσεις από σήμερα – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Οι εκπτώσεις του καλοκαιριού ξεκινούν από σήμερα και διαρκούν ως την τελευταία ημέρα του Αυγούστου. Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες για καλύτερες τιμές για το υπόλοιπο του καλοκαιριού καθώς θα διαρκέσουν ως την 31η Αυγούστου.Την ερχόμενη Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά με ωράριο λειτουργίας από 11:00 το πρωί ως 18:00 το απόγευμα. Τι πρέπει να προσέξετε Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (δι..... (09/07/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Δίνει τη δυνατότητα καταβολής τελών κυκλοφορίας με το μήνα

Τη δυνατότητα καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους, από ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών,... (09/07/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 9-7-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/07/2018)

περισσότερα »

Παρουσίαση ανανεωμένου διαδικτυακού κόμβου Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

  Το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουλίου 2018 παρουσιάσθηκε σε ειδική συνέντευξη τύπου ο ανανεωμένος διαδικτυακός κόμβος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ο οποίος αποτελεί μια διαδραστική πλατφόρμα ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής & εκπαίδευσης των επιχειρήσεων.  «Αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας, γινόμαστε ανταγωνιστικοί και προσπαθούμε να παρέχουμε σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, ώστε οι επιχειρήσεις - μέλη μας να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους με ..... (06/07/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας οργανώνει ενημερωτική ημερίδα την Δευτέρα 9 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Μακρακώμης με θέμα "Επιχείρησε τοπικά - Δράσε Ψηφιακά"

..... (06/07/2018)

περισσότερα »

3ο Ετήσιο Ιρακινo-Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, 11-12 Ιουλίου 2018

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως ανακοινώνει τις λίστες, όπως έχουν διαμορφωθεί έως σήμερα, των Ιρακινών επιχειρηματιών (από τα Επιμελητήρια της Βαγδάτης, του Ερμπίλ, του Ντουχόκ και της Σουλεϊμανίγια) που αναμένεται να συμμετάσχουν στο «3ο Ετήσιο Ιρακινό-Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων», το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 11 – 12 Ιουλίου 2018, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. (05/07/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε εκδήλωση

..... (05/07/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών - Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ΥΠΕΞ

Δείτε το Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών - Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/07/2018)

περισσότερα »

Σαφάρι από τους εφοριακούς στις μισθώσεις Airbnb - Άφαντη η εφαρμογή δήλωσης

Άφαντη παραμένει η πλατφόρμα του Μητρώου Ακίνητων Βραχυχρόνιας Διαμονής, οι έλεγχοι όμως της φορολογικής αρχής για τη λήψη ενοικίων από πλατφόρμες εκμίσθωσης ακινήτων ξεκίνησαν (04/07/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιουνίου 2018

. (04/07/2018)

περισσότερα »

Πρόβλημα με τη μουσική του ΠΑΣΚΕΔΙ;

. (04/07/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος συνεργασίας με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για υπηρεσίες υπευθύνου προστασίας δεδομένων (DPO)

. (04/07/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος συνεργασίας με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για υπηρεσίες σχετικά με "GDPR Compliance" & εκπαίδευσης

. (04/07/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση για την φύλαξη του κτιρίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

. (04/07/2018)

περισσότερα »

ΓΕΜΗ: 4% αυξήθηκαν οι εγγραφές επιχειρήσεων στο εξάμηνο

Αυξημένες κατά 4% ήταν οι εγγραφές επιχειρήσεων το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2018, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2017. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), από την 1/1/2018 έως τις 30/6/2018 συστάθηκαν 17.018 επιχειρήσεις, έναντι 16.353 που είχαν συσταθεί την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αν και η αύξηση των συστάσεων μπορεί να χαρακτηριστεί χαμηλή καθώς σε απόλυτο αριθμό αντιστοιχεί σε 665 επιχειρήσεις, δεν ισχύει το ίδι..... (03/07/2018)

περισσότερα »

Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης το επίδομα κατάρτισης ανέργων

Με εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή ξεκαθαρίζεται πως το επίδομα κατάρτισης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο    Σε κανένα απολύτως φόρο, ούτε σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης αλλά ούτε σε κατάσχεση, υπόκειται το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους.Με εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή (ΠΟΛ 1124/2018) ξεκαθαρίζεται πως το επίδομα κατάρτισης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρί..... (03/07/2018)

περισσότερα »

Ποιες δαπάνες δεν εκπίπτουν από τα έξοδα των επιχειρήσεων

Oλες οι δαπάνες που πραγματοποιεί μια επιχείρηση εκπίπτουν από τα φορολογητέα έσοδά της, εφόσον πραγματοποιούνται προς το συμφέρον της επιχείρησης ή κατά τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές της, αντιστοιχούν σε πραγματική συναλλαγή, εγγράφονται στα λογιστικά βιβλία της περιόδου κατά την οποία πραγματοποιούνται και αποδεικνύονται με κατάλληλα δικαιολογητικά. Αν η συναλλαγή είναι ενδοομιλική, θα πρέπει η αξία της να μην είναι κατώτερη ή ανώτερη της αγοραίας αξίας. Ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήμα..... (02/07/2018)

περισσότερα »

Στο ΦΕΚ το προεδρικό διάταγμα για τις χρήσεις γης

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε το νέο προεδρικό διάταγμα για τις χρήσεις γης, στο οποίο προσδιορίζεται το εύρος και το περιεχόμενο των κατηγοριών που θα εφαρμόζονται για τον πολεοδομικό σχεδιασμό των οικιστικών κέντρων. Με το προεδρικό διάταγμα, όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, προσαρμόζονται στη σύγχρονη πραγματικότητα οι προβλέψεις του προηγούμενου προεδρικού διατάγματος και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που δημιούργησε ο παλιός νόμος. Συγκεκριμένα, ρυθμίζ..... (01/07/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 29-6-2018

Δείτε Προκηρύξεις και Διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/06/2018)

περισσότερα »

«Κόντρα» για το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ – «Πλασματικό» λένε οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής για το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ. Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως το πλεόνασμα που παρουσιάζεται είναι πλασματικό, με το υπουργείο να απαντά πως υπάρχει προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως το «περίφημο» πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν είναι παρά έλλειμμα που πλησιάζει το 1 δις, με ένα μεγάλο αριθμό νέων συν..... (29/06/2018)

περισσότερα »

Νόμος Κατσέλη: Από 14/9 η άρση τραπεζικού απορρήτου

Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ παραθέτει συνοπτικά τις βασικές τροποποιήσεις του «νόμου Κατσέλη» από τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της δ΄αξιολόγησης που σχετίζονται με τη θέση του Δημοσίου ως πιστωτή που συμμετέχει στην εν λόγω δικαστική διαδικασία ρύθμισης οφειλών και με το χειρισμό των υποθέσεων αυτών από τη Φορολογική Διοίκηση. Σύμφωνα με την εγκύκλιο στα έγγραφα που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση του οφειλέτη για υπαγωγή στο ν. 3869/2010 προστέθηκαν: i) δήλωση του ο..... (28/06/2018)

περισσότερα »

Διεθνής Έκθεση για τα δομικά υλικά και τις κατασκευές BIG 5 SHOW, Dubai 2018

Δείτε συνημμένα ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση για τα δομικά υλικά και τις κατασκευές BIG 5 SHOW, Dubai 2018, και πληροφορίες για τη συμμετοχή εταιρειών.  ..... (27/06/2018)

περισσότερα »

16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου - Πραγματοποιείται στην Αθήνα, 19-21 Οκτωβρίου 2018

  Η Ελλάδα γίνεται το κέντρο Γαστρονομίας της Ευρώπης.Το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου πραγματοποιείται στην Αθήνα, 19-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο. Το Συνέδριο «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» θα φιλοξενήσει εκτός από τις συνεδριακές εκδηλώσεις και μία μεγάλη έκθεση για την διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες καιτους Δ..... (27/06/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 7η έκθεση MARKET EXPO

Βρείτε συνημμένα ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 7η έκθεση MARKET EXPO και πληροφορίες για τη συμμετοχή εταιρειών..... (27/06/2018)

περισσότερα »

Όλοι οι φορείς της Στερεάς Ελλάδας συναντήθηκαν με μοναδικό θέμα το μέλλον της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 το πρωί, υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Μπακογιάννη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, με σκοπό να βρεθεί βιώσιμη λύση για την ΠΕΛ που παραμένει ανενεργή και έχει αφεθεί στην τύχη της. Κοινή πεποίθηση όλων, είναι ότι η Έκθεση πρέπει να περάσει στα χέρια των τοπικών φορέων, της τοπικής κοινωνίας, μέσα από ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο σχέδιο επανεκκίνησης του φορέα, ώστε μέσα από τον αυτοδιοίκητο - και όχι ετεροδιοίκητο - χ..... (26/06/2018)

περισσότερα »

Έρευνα για τη γαλλική αγορά κοτόπουλου

Δείτε συννημένα έρευνα του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία για την αγορά κοτόπουλου στην χώρα.   ..... (25/06/2018)

περισσότερα »

Μαθητεία ΕΠΑΛ - Άνοιγμα Θέσεων για το έτος 2018-2019

..... (24/06/2018)

περισσότερα »

Σε funds εν λειτουργία επιχειρήσεις

Στα χέρια των funds θα περάσουν και επιχειρήσεις που είναι σε πλήρη λειτουργία, καθώς οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν στην πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους. Στο στόχαστρο είναι τα κόκκινα δάνεια όχι μόνο των πολύ μικρών, αλλά κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς πρόκειται για δάνεια που συνοδεύονται από εξασφαλίσεις και καθιστούν πιο ελκυστική την πώλησή τους στα funds. Στις εξασφαλίσεις περιλαμβάνονται κατά κύριο λόγο ακίνητα, είτε πρόκειται για τις εγκαταστ..... (24/06/2018)

περισσότερα »

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ρύθμιση οφειλών!

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι... εδώ και έτοιμος να λειτουργήσει. Πότε ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για την ρύθμιση οφειλών. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός για την ρύθμιση οφειλών «ανοίγει» την προσεχή Τετάρτη! Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποστήριξης της διαδικασίας (OCW) θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στις 27.06.2018. Εξωδικαστικός μηχανισμός: Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ρύθμιση οφειλών θα περιλαμβάνει: 1...... (24/06/2018)

περισσότερα »

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου, διοργανώνουν το διάστημα από 30 Μαρτίου έως 1η Απριλίου στον Βόλο, το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (ΜΧΠΠΑ) και η πρωτοβουλία Ιmagine the City, συνεργατικός σχηματισμός για την ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου και την αστική αναγέννηση. Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημιουργοί και επαγγελματίες από τους χώρους του μάρκετινγκ κα..... (06/03/2012)

περισσότερα »

Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων του Γραφείου OEY της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα

 Δείτε το Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (22/06/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίασε στη Λαμία το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, η 2η συνεδρίαση του νεοσυσταθέντος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Φθιώτιδας, Περιφερειακών Συμβούλων & Αντιδημάρχων του Δ. Λαμιέων. Στις σύντομες τοποθετήσεις τους οι φορείς της Αυτοδιοίκησης ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο νέο όργανο, τόνισαν την ανάγκη για συνέχιση της συνεργασίας μέσα από την υλοποίηση κοινών δράσεων και ενεργειών και συνεχάρησαν τα Επιμελητήρ..... (22/06/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-6-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (21/06/2018)

περισσότερα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Ιταλική κατασκευαστική εταιρία μεταλλικών ή / και ελαστικών αντι-κραδασμικών συστημάτων, τα οποία έχουν εφαρμογή σε πολλούς τομείς ζητά Έλληνες εισαγωγείς/λιανοπωλητές / μεταπωλητές που εισάγουν αντικραδασμικά συστήματα  ή κατασκευαστές που χρησιμοποιούν αντι-κραδασμικά για δικά τους προϊόντα. ·         Γεωργία (π.χ. μηχανές δόνησης για ελιές). ·         Αυτοκινητοβιομηχανία (π.χ., εξαρτήματα για μικροκατασκευές). ·         Βιομηχανικός τομέας (π.χ. κατασκευαστές μηχανημάτων για τη β..... (21/06/2018)

περισσότερα »

Δ.Τ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 16ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

16ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» και παράλληληΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ19 – 20 – 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση εκπροσώπων τύπου, ΜΜΕ, blogs, και φορέων, πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του 16ου ετήσιου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που θα διοργανωθεί μαζί με την Έκθεση Πολιτισ..... (21/06/2018)

περισσότερα »

"AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ" 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας & 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

..... (21/06/2018)

περισσότερα »

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -Πρόσκληση Συμμετοχής στη 2η ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΑΣΙ-ΜΕΛΙ-ΛΑΔΙ & ΕΛΙΑ

 Βρείτε συνημμένα πληροφορίες ενημέρωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  στην 2η Έκθεση «ΚΡΑΣΙ –ΜΕΛΙ-ΛΑΔΙ & ΕΛΙΑ» στο Άλσος Περιστερίου, και πληροφορίες για τη συμμετοχή εταιρειών...... (19/06/2018)

περισσότερα »

Σημαντική Ενημέρωση για τις Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ)

  Σύμφωνα με το νόμο 3190/1955 άρθρο 6 παρ. 2, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4541/2018, η διάρκεια των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης είναι ορισμένου χρόνου και ορίζεται σε έτη. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου 4541/2018 όσες υφιστάμενες ΕΠΕ στο καταστατικό τους αναφέρουν ότι η διάρκειά τους είναι αορίστου χρόνου, θα πρέπει πριν την 31/12/2021 να τροποποιήσουν το καταστατικό τους και να ορίσουν την διάρκειά τους σε έτη. Οι ΕΠΕ που δεν θα μεριμνήσουν για την τροποποίηση αυτή εγκαίρως, θ..... (18/06/2018)

περισσότερα »

Έρχονται αυξήσεις στο ρεύμα – Σοκ για τους πελάτες της ΔΕΗ

Άνοιξε παράθυρο για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο πρόεδρος της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης, επικαλούμενος το αυξημένο κόστος παραγωγής. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Μ. Σταθάκης είχε τονίζει ότι όχι μόνο δεν θα έρθουν αυξήσεις, αλλά θα δούμε και μειώσεις. Ο κ. Παναγιωτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist τόνισε την επιβάρυνση του κόστους παραγωγής της εταιρίας, γεγονός που αποτελεί πίεση για άνοδο των τιμών. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ήδ..... (18/06/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 15-6-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (15/06/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο για την Σερβική Οικονομία απο την Ελληνική Πρεσβεία

Δείτε το ενημερωτικό δελτίο στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/06/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση σχετικά με την υποχρέωση διεξαγωγής ενεργειακών ελέγχων στις επιχειρήσεις

 Δείτε ως επισυναπτόμενο, την επιστολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  σχετικά με την υποχρέωση διεξαγωγής ενεργειακών ελέγχων στις επιχειρήσεις...... (14/06/2018)

περισσότερα »

Εκθέσεις - Επιχειρηματικές Αποστολές 13-6-18

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις καθώς και Επιχειρημαστικές Αποστολές στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (13/06/2018)

περισσότερα »

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στη Λαμία

Ο κ. Φώτης Κουρμούσης, ειδικός τομεακός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, βρέθηκε στη Λαμία προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας & της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ανατ. Στερεάς, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018. Κύριο θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν οι ρυθμίσεις χρεών των επιχειρήσεων και των Ελευθέρων Επαγγελματιών. Στις σύντομες τοποθετήσεις τους τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρ..... (12/06/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 12-6-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (12/06/2018)

περισσότερα »

Σε νέα εποχή το ΕΒΕ. Στη μάχη της ανάπτυξης δεν περισσεύει κανείς!

Σε νέα εποχή μπαίνει το ΕΒΕ Φθιώτιδας, με συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, προκήρυξη ψηφιακών προγραμμάτων και συνέργειες με άλλα όμορα επιμελητήρια, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Θανάση Κυρίτση, που θεωρεί, ότι στην μάχη για την ανάπτυξη, δεν περισσεύει κανένας. Με συνέντευξή του στον star fm, αναλύει τις δράσεις που θα βοηθήσουν το Επιμελητήριο να μετεξελιχθεί. από ένα ενημερωτικό εργαλείο, σε πραγματικό στήριγμα, των επιχειρηματιών που επιβίωσαν από την λαίλαπα των μνημονίων, ώστε να διατηρ..... (11/06/2018)

περισσότερα »

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποίησε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και συγκεκριμένα στο Διοικητή κ. Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ανδρέας Κολοκυθάς καθώς και τα μέλη του ΔΣ οι κ. Κωνσταντίνος Γιώτας & Ιωάννης Κούτρας. Αφού του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του, ενημερώθηκαν για ζητήματα οργάνωσης & λειτουργίας το..... (11/06/2018)

περισσότερα »

Εσπερίδα με θέμα " Ρυθμίσεις χρεών επιχειρήσεων και Ελευθέρων Επαγγελματιών" στις 11 Ιουνίου στο Επιμελητήριο

 . (01/06/2018)

περισσότερα »

Τέλος στα «παζάρια» καταναλωτών - εταιρειών τηλεφωνίας με τις φορητότητες

Στόχος είναι να επιλυθούν προβλήματα που είχαν εντοπισθεί στην προηγούμενη διαδικασία, όπως η αποστολή προσφορών στον συνδρομητή ακόμη και μετά την υλοποίηση της φορητότητας, με αποτέλεσμα ο συνδρομητής, σε περίπτωση που αποφάσιζε τελικά να παραμείνει στην υφιστάμενη εταιρία, λάμβανε λογαριασμό από δύο εταιρίες και επιβαρυνόταν με τέλη πρόωρης λήξης σύμβασης. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, ο συνδρομητής σε περίπτωση που έχει συνάψει σύμβαση είτε από απόσταση (τηλεφωνικά, μέσω Διαδικτύου ή ..... (11/06/2018)

περισσότερα »

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΤΟΣ 2017

(11/06/2018)

περισσότερα »

ΔΣ Επιμελητήριου Φθιώτιδος στην Αταλάντη (video) 6-6-18

 ..... (02/07/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Τρικάλων επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθ. Κυρίτσης

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Κυρίτση Αθανάσιο, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Γιαγιάκος Βασίλειος στο Επιμελητήριο Τρικάλων.   Μια αναλυτική και δημιουργική συζήτηση είχαν οι δύο πρόεδροι κυρίως για τον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα. Ο κ. Κυρίτσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων μιας και είναι το πρώτο Επιμελητήριο που λειτουργεί Αγροτικό τμήμα και είναι επίσης φορέας διαχείρισης του Ενιαίου Φορέα Στήριξης της Τουριστικής Δραστηριότητας σε..... (08/06/2018)

περισσότερα »

Food-Agro Africa 2018 --- 4-6 Σεπτ. 2018

Δείτε Πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (08/06/2018)

περισσότερα »

Μεσοπρόθεσμο: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες

Το νέο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό περιλαμβάνει απλοποίηση των διαδικασιών για ένταξη σε αυτόν, την άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους αιτούνται υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη - Σταθάκη καθώς και διευκολύνσεις για όσους οφειλέτες βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία. Επίσης, προβλέπει έκπτωση του οφειλέτη που δεν μπορεί να καταβάλει έως και τρεις δόσεις, ενώ οι τράπεζες θα υποχρεούνται να παραδίδουν στοιχεία των οφειλετών εντός 30 ημερών και χωρίς επιπλέον χρέωση του οφειλέτη. Σ..... (08/06/2018)

περισσότερα »

Grow your Business - Δωρεάν Σεμινάριο στη Λαμία 13 Ιουν 2018

..... (24/05/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (07/06/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας- Τεύχος Μαίου 2018

Δείτε το Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας- Τεύχος Μαίου 2018, στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (06/06/2018)

περισσότερα »

Νέα Προκήρυξη ΕΣΠΑ - Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός

Η Δράση στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μεσαίων επιχειρήσεων, επενδύοντας στον παραγωγικό εκσυγχρονισμό τους και την υιοθέτηση συστημάτων τυποποίησης & πιστοποίησης.   Προϋπολογισμός Δράσης 150 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.     Δικαιούχοι της Δράσης Υφιστάμενες Μεσαίες Επιχειρήσεις οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλ..... (04/06/2018)

περισσότερα »

Νέα Προκήρυξη ΕΣΠΑ - Ψηφιακό Άλμα

Η Δράση στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.   Προϋπολογισμός Δράσης 50 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.   Δικαιούχοι της Δράσης Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:   έχουν κλείσει τουλάχιστον δυο (2) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας μέχρι τις 31.12.2017 διαθέτουν έναν (1) το..... (04/06/2018)

περισσότερα »

Νέα Προκήρυξη ΕΣΠΑ - Ψηφιακό Βήμα

Η Δράση στοχεύει στην ψηφιακή αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Προϋπολογισμός της Δράσης 50 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας. Δικαιούχοι της Δράσης Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:   έχουν κλείσει τουλάχιστον δυο (2) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας μέχρι τις 31.12.2017, διαθέτουν έναν τουλάχιστον..... (04/06/2018)

περισσότερα »

Ωφελημένοι οι καταναλωτές από τις υπηρεσίες πληρωμών

Πρόκληση για τις τράπεζες αποτελεί η ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της δεύτερης ευρωπαϊκής οδηγίας για τις υπηρεσίες πληρωμών (PSD2). Με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, θα μπορούν πλέον επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες πληρωμών, όπως η ελληνική Viva, να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών των πελατών τους, εφόσον αυτοί δώσουν τη δική τους έγκριση. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων που θα προσφέρουν εξατομικευμένε..... (03/06/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: «Παραστράτησε» μία στις δύο επιχειρήσεις το α' τρίμηνο το 2018

Tα διαφυγόντα έσοσδα που αποκαλύφθηκαν από τους ελέγχους παρουσίασαν στο ίδιο διάστημα αύξηση 217% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ανέρχονται στα 21,8 εκατ ευρώ. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο αριθμός των επιχειρήσεων με παράβαση κατά το Α΄ τρίμηνο του 2018 ανήλθαν σε 2.409 έναντι 1.451 του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 66,01%. Σημειώνεται ότι, σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο του 2017, παρουσι..... (03/06/2018)

περισσότερα »

Σεμινάριο με θέμα: “ Social Media Marketing in Russia"

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στο σεμινάριο με θέμα: “ Social Media Marketing in Russia”, που διοργανώνει στις 4 Ιουνίου 2018, στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών (Σοφοκλέους  & Πεσματζόγλου 1, Αθήνα). Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια του επίσημου Έτους Τουρισμού  Ελλάδας- Ρωσίας 2017/2018 και στοχεύει στην ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων, κυρίως τουριστικών αλλά και από άλλους κλάδους, προκειμένου να γίνεται  αξιοποίηση και ορθή χρ..... (03/06/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην Αταλάντη την Τετ. 6 Ιουνίου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ   Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να παρευρεθούν στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λοκρών – Πλ. Δημαρχείου 1 στην Αταλάντη, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00 μ.μ. όπου θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:    1)       Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 4/28-3-2018 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.  ..... (01/06/2018)

περισσότερα »

Εκδήλωση για την αναθέρμαση των σχολικών Συνεταιρισμών το Σάββατο 2 Ιουνίου

..... (31/05/2018)

περισσότερα »

Εκδήλωση με θέμα: "Γενική-Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση - Μια βιωματική Εκπαίδευση Υποστηρικτικές - Θεραπευτικές Δομές"

..... (31/05/2018)

περισσότερα »

Capital Controls: Mε νέα ΠΝΠ διπλασιάζεται το όριο ανάληψης

«Πράσινο φως» από το Συμβούλιο Συστηματικής Ευστάθειας, έλαβε χθες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Capital Controls, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η αύξηση και πιο συγκεκριμένα ο διπλασιασμός στην ανάληψη μετρητών ανά φυσικό πρόσωπο και ανά λογαριασμό εντός Ιουνίου. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ άμεσα. Να σημειωθεί πως με τη νέα απόφαση θα αυξηθεί το ποσό, σε ευρώ ή ξένο νόμισμα, που ..... (31/05/2018)

περισσότερα »

Ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης στο 2,3% για το 2019 προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Περαιτέρω ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης στο 2,3% για το 2019, προβλέπει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές των οικονομιών των χωρών-μελών του. Στην έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2% φέτος και στο 2,3% το 2019 από 1,3% το 2017, με μοχλό τις εξαγωγές, που έχουν ενισχυθεί από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της εξωτερικής ζήτησης. Παράλληλα, προβλέπει ότι θα συνεχισθ..... (31/05/2018)

περισσότερα »

8 νέες e-εφαρμογές για τη φοροδιαφυγή απο την ΑΑΔΕ

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του επιχειρησιακού σχεδίου της ΑΑΔΕ για το 2018 έρχονται παρεμβάσεις "ηλεκτρονικού τύπου" για σειρά από συναλλαγές και πεδία φορολόγησης. Ειδικότερα έχει δρομολογηθεί η δημιουργία:-ηλεκτρονικής εφαρμογής για την παρακολούθηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων μέσω διαδικτυακών πλατφορμών διαμοιρασμού (π.χ. AirBnB). Οι φορολογικές αρχές θα παρακολουθούν μέσω της εφαρμογής και των στοιχείων που θα δηλώνουν σε αυτήν οι ιδιοκτήτες τη σχετική δραστηριότητα κα..... (29/05/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 29-5-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/05/2018)

περισσότερα »

Αλλαγές στις εκπτώσεις από το υπουργείο Οικονομίας

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας την προηγούμενη εβδομάδα συζητήθηκε το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η γενική γραμματεία Εμπορίου για το νομικό πλαίσιο των προσφορών και εκπτώσεων και αποφασίστηκε η αποστολή του στις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους, όπως επίσης και σε επιλεγμένο δείγμα επιχειρήσεων του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Αποφασίστηκε επίσης, κατά την απάντηση της ΕΣΕΕ στη γενική Γραμματεία Εμπορίου, να επισημα..... (29/05/2018)

περισσότερα »

Επιχειρηματική Αποστολή στη SUMMER FANCY FOOD στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Συνημμένα σας αποστέλλουμε τα ενημερωτικά έγγραφα που αφορούν στην επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO στην έκθεση SUMMER FANCY FOOD της Νέας Υόρκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουνίου και προκειμένου να σκεφτείτε το ενδεχόμενο συμμετοχής σας.   Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή/και διευκρίνιση.   Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.     Με εκτίμηση,   Sevi KaffaProject Manager 154 Egnatia str, 54636 The..... (24/05/2018)