αρχική σελίδα
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
INVESTMENT TOOLS
Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ - Αφορολόγητο και για τα μπλοκάκια

Οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι για να φορολογηθούν με τη κλίμακα των μισθωτών αλλά και να δικαιούνται την έκπτωση φόρου θα πρέπει ναι έχουν συνάψει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών έως και σε τρεις εργοδότες ή και σε περισσότερους από τρεις αλλά εισπράττουν πάνω από το 75% των αμοιβών τους από έναν εξ’ αυτών, ακόμη και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας ή περισσότεροι από τους εργοδότες αυτούς έχουν φορολογική κατοικία ή μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό. Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο της Α...... (21/02/2018)

περισσότερα »

Εκθέσεις και Επιχειρηματικές Αποστολές 21-2-2018

Δείτε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (21/02/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 21-2-2018

Δείτε τις Προκηρύξεις και τους Διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (21/02/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Σε 12 δόσεις και οι τρέχοντες φόροι

Την παροχή της δυνατότητας να ρυθμίσουν με τη πάγια ρύθμιση ακόμη και τις κανονικές δόσεις των φόρων δίνει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Βασιζόμενη σε διάταξη που ψηφίστηκε στις αρχές του έτους, η εγκύκλιο προβλέπει ότι στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μπορούν να υπαχθούν και «οι βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες, έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οφειλές ή δόσεις οφειλών». Έτσι, για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος θα μπορεί να πληρώσει σε 12 ..... (21/02/2018)

περισσότερα »

Τέλος στους φυσικούς πλειστηριασμούς -Μόνο ηλεκτρονικά από σήμερα - Απο 1η Μαίου και για χρέη στις εφορίες

Τέλος μπαίνει στους φυσικούς πλειστηριασμούς, καθώς από σήμερα θα διενεργούνται μόνο ηλεκτρονικοί και ήδη στο νέο σύστημα έχουν αναρτηθεί 1.796 πλειστηριασμοί ακινήτων. Πλέον δεν θα διεξάγονται στα Ειρηνοδικεία, αλλά μόνο ηλεκτρονικά με επισπεύδουσες τράπεζες και ιδιώτες, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για χρέη προς την εφορία και τα Ταμεία από την 1η Μαΐου. Ακίνητα όλων των κατηγοριών, από αγροτεμάχια, οικόπεδα, βιομηχανικά κτίρια αλλά και κατοικίες έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα και για σήμερα..... (21/02/2018)

περισσότερα »

Έως τέλος Φεβρουαρίου στο TAXISnet οι συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2017

Πρόκειται για τις «συγκεντρωτικές καταστάσεις φορολογικών στοιχείων», στις οποίες όλες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να καταγράψουν όλες σχεδόν τις συναλλαγές τους με πελάτες και προμηθευτές. Οι καταστάσεις αυτές, με βάση τον ισχύοντα Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, πρέπει να υποβάλλονται με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν με τον οποίο υποβάλλονταν μέχρι πριν από δύο χρόνια.Υπόχρεοι υποβολής Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι κάθε φυσικό πρόσωπο με ει..... (19/02/2018)

περισσότερα »

Ζητήσεις - προσφορές και συνεργασίες --ΕΒΕΑ

Δείτε ζητήσεις, προσφορές και συνεργασίες απο το ΕΒΕΑ στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (19/02/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη ΔΕΥΑΛ για τον καθαρισμό κτιρίου και βιολογικού

Δείτε την προκήρυξη της ΔΕΥΑΛ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/02/2018)

περισσότερα »

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει τους εμπόρους για τη λειτουργία της αγοράς την Καθ. Δευτέρα – Πόσο κοστίζει το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι

Δείτε σχετική ενημέρωση απο την ΕΣΕΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (16/02/2018)

περισσότερα »

5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ)

. (16/02/2018)

περισσότερα »

Νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ-Πρόστιμο 500-1.000 ευρώ για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Τι αλλάζει για τις παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί από 7 Ιουνίου 2017 και μετά - Με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δίνονται οδηγίες και για άλλες παραβάσεις όπως μη έκδοση δελτίου αποστολής, εικονικά τιμολόγια, ταμειακές μηχανές «μαϊμού» Διευκρινίσεις στις εφορίες σχετικά με τα πρόστιμα που πρέπει αυτές να επιβάλλουν σε περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων ή ανακριβών φορολογικών στοιχείων, και ειδικά για φορολογουμένους και πράξεις που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ (πχ γιατρούς, ασφαλ..... (15/02/2018)

περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή απο το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο

Δείτε την συγχαρητήρια επιστολή του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου προς την νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (15/02/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικό «μάτι» από Κτηματολόγιο και TAXISnet θα εντοπίζει αδήλωτα τετραγωνικά αλλά και ακίνητα

Tην σύνδεση του Κτηματολογίου με το TAXISnet προβλέπει απόφαση που εκδόθηκε χθες από τα δύο συναρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αδήλωτης ακίνητης περιουσίας ά και από απόφαση που προβλέπει την διασύνδεση τιυ TAXISnet με το κτηματολόγιο είναι θέμα χρόνου το ηλεκτρονικό μπλόκο στα αδήλωτα ακίνητα.   Με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία του Εθνικού Κτηματολογίου και θα εντοπίζουν άμεσα όλα τα ακίνη..... (13/02/2018)

περισσότερα »

INEMY - ΕΣΕΕ: Έρευνα για εξελίξεις στην Οικονομία & στο Εμπόριο

. (13/02/2018)

περισσότερα »

Διασταυρώσεις για «μαϊμού» δαπάνες με το νέο έντυπο Ε3

Στον ηλεκτρονικό έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών και επαγγελματικών δαπανών για περίπου 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και αγρότες προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με το νέο έντυπο Ε3 που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί άμεσα. Η ριζική αναμόρφωση του φορολογικού εντύπου Ε3 «Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα», που συνοδεύει το βασικό έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων, αλλά και το έντυπο Ν της δή..... (13/02/2018)

περισσότερα »

Ετοιμάζεται ν/σ για μετασχηματισμούς και συγχωνεύσεις εταιρειών

Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα πρέπει να ολοκληρώσει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συγκροτήθηκε στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τις προτάσεις της για το νέο νομοσχέδιο σχετικά με τους μετασχηματισμούς και τις συγχωνεύσεις εταιρειών.Σύμφωνα με την απόφαση, σκοπός της επιτροπής είναι η καταγραφή των επιτρεπομένων από τις διατάξεις του εταιρικού δικαίου μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων και την αντιπαραβολή τους με τα οριζόμενα στους φορολογικούς/αναπτυξιακούς νόμους, η ..... (13/02/2018)

περισσότερα »

Ποιοι εργοδότες «κερδίζουν» από τη νέα ρύθμιση για χρέη προς τα Ταμεία

Ακόμα και τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από πρόστιμα του Σώματος Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ) ή ελεγκτών του πρώην ΙΚΑ και τα οποία μπορεί να αφορούν την ανασφάλιστη εργασία, μπορούν να ενταχθούν στις οφειλές που γίνονται αποδεκτές από τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων. ΣτηνΣτην εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εργασίας παρέχεται η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης, σε όλους εκείνους τους εργοδότες που είχαν δημιουργήσει χρέη προς τα Ταμεία, λόγω επιβολής προστίμων από ανασφάλιστη απασχόλ..... (13/02/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 11-2-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (11/02/2018)

περισσότερα »

26 SOS για όσους θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τουριστικές επιχειρήσεις

    Το υπουργείο Οικονομίας επεξεργάστηκε και ενέκρινε ένα ενημερωτικό σημείωμα για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜμΕ». Το σημείωμα περιλαμβάνει τις πιο συχνές ερωτήσεις που τίθενται αλλά και προκειμένου να αποσαφηνιστούν και να διευκρινιστούν όλα τα σημεία της σχετικής πρόσκλησης της δράσης του ΕΣΠΑ. Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρ..... (11/02/2018)

περισσότερα »

Οι τρεις αλλαγές στη φορολογία φυσικών προσώπων

Περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και απλοί φορολογούμενοι θα κληθούν εντός του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω εφαρμογής που θα λειτουργήσει στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις δηλώσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2017. Οι διατάξεις με βάση τις οποίες θα υπολογιστούν οι τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις επί των εισοδημάτων του 2017, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι,..... (11/02/2018)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμ. Φθιώτιδας με Θέμα "Εξωστρέφεια & Ενίσχυση Επιχ/τητας - Αναπτυξιακά και Χρηματοδοτικά Εργαλεία"

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δ. Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με την υποστήριξη του ΚΥΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.   Κύρια θέματα της ημερίδας ήταν η Εξωστρέφεια & η Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, καθώς και τα Αναπτυξιακά & Χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για αυτόν τον σκοπό. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Υπεύθυνος του τμήματος Συμβουλ..... (11/02/2018)

περισσότερα »

Επιχειρηματικές Αποστολές 9-2-2018

. (09/02/2018)

περισσότερα »

Θανάσης Κυρίτσης: Διαφοροποίηση - εξωστρέφεια - καινοτομία για βιώσιμες επιχειρήσεις

Ενημερωτική ημερίδα από το Επιμελητήριο ως αντίδοτο στο αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ διαγραφών - εγγραφών νέων επιχειρήσεων. Οι αριθμοί συνεχίζουν να βαίνουν μειούμενοι για τις επιχειρήσεις στη Φθιώτιδα, καθώς την τελευταία 4ετια 2014-2017 περισσότερες ήταν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν από αυτές που άνοιξαν στο ίδιο διάστημα. Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, το 2014 είχαμε 422 ενάρξεις, το 2015 οι ενάρξεις ανήλθαν στις 410, το 2016 στις 368..... (09/02/2018)

περισσότερα »

ICAP: Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας των ελληνικών επιχειρήσεων το 2016

Ανθεκτικότητα επέδειξαν οι ελληνικές επιχειρήσεις τη διετία 2015-2016, καθώς μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την οικονομία, καθώς και τα capital controls κατάφεραν να βελτιώσουν τη λειτουργία τους πετυχαίνοντας αξιοσημείωτες επιδόσεις. Η ICAP ανέλυσε τα οικονομικά μεγέθη 10.696 επιχειρήσεων (εξαιρουμένων τραπεζών-ασφαλειών) με διαθέσιμους δημοσιευμένους ισολογισμούς για τη διετία 2016-2015. Οι εταιρείες αυτές κατηγοριοποιήθηκαν σε εννέα κλάδους δραστηριότητας, από τις οποίες οι 2.143 ..... (09/02/2018)

περισσότερα »

Έρχεται ρύθμιση για οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ

«Οι ασφαλισμένοι του τέως ΟΑΕΕ με πτωχευτική ικανότητα (που διατηρούν δηλαδή την εμπορική ιδιότητα) και οφειλές προς ΕΦΚΑ ή και ΑΑΔΕ κάτω των 20.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση εξωδικαστικού μηχανισμού εντός των επόμενων μηνών».Αυτό αναφέρει, ως πληροφορία της, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε εγκύκλιό της προς τα μέλη της, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις προς Δημόσιο και ασφαλισ..... (09/02/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτικά Δελτία ΟΕΥ Ελληνικών Πρεσβειών

. (08/02/2018)

περισσότερα »

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

. ..... (08/02/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας χαιρετίζει το έργο δημιουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου στη Λαμία

. ..... (07/02/2018)

περισσότερα »

Σε ανοδική πορεία οι τιμές της ελιάς Καλαμών

Σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση πέρσι κινούνται οι τιμές παραγωγού για την επιτραπέζια ελιά, για την οποία –για άλλη μια φορά– επιβεβαιώνεται ο κανόνας «όσο πιο χοντρές τόσο πιο ακριβές και όσο πιο ψιλές τόσο πιο φθηνές».Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ύπαιθρο Χώρα», από την αρχή της συγκομιδής οι τιμές διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, ήτοι στο 1,5 ευρώ το κιλό για το 200άρι στην Καλαμών, στο 1 ευρώ για τις πράσινες και από 1,80 έως 2 ευρώ το κιλό για τις μαύρες στρογγυλές (χονδροελιές).Η συγκομ..... (07/02/2018)

περισσότερα »

Παράβολα: Έκδοση με ένα κλικ μέσω υπολογιστή – Όλες οι αλλαγές

Πιο εύκολη γίνεται η ζωή με των πολιτών, αφού πλέον και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν μέσω POS ή ΑΤΜ τα ηλεκτρονικά παράβολα για τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο θα έχουν σύντομα οι πολίτες. Ηλεκτρονικά γίνονται πλέον τα παράβολα σε όλους του Δήμους ενώ η χρήση του e-παραβόλου επεκτείνεται και στα Δικαστήρια. Το παράβολο είναι απαραίτητο από την άδεια γάμου, την έκδοση διαβατηρίου, το δίπλωμα οδήγησης, την νομιμοποίηση αυθαιρέτων μέχρι και τη..... (07/02/2018)

περισσότερα »

Υπό έλεγχο οι συναλλαγές από 1.000 ευρώ

Ως ύποπτη για ξέπλυμα χρήματος θα θεωρείται από τις τράπεζες κάθε περιστασιακή, μη τακτικά επαναλαμβανόμενη, μεταφορά χρηματικού ποσού άνω των 1.000 ευρώ, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες το οποίο αναρτήθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών για δημόσια διαβούλευση στον διαδικτυακό τόπο www.opengov.gr. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 12 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου, προστίθεται στις περιπτώσεις συναλλαγών στις οποίες ..... (07/02/2018)

περισσότερα »

Ίδρυση επιχείρησης με ένα... κλικ

  Πλήρως ηλεκτρονικά θα μπορούν σε λίγες ημέρες να συστήνονται οι επιχειρήσεις, καθώς οδεύει προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των τριών κατηγοριών Υπηρεσιών Μιας Στάσης (ΥΜΣ) και οι προϋποθέσεις σύστασης των εταιρικών μορφών. Μία εκ των κατηγοριών είναι η Ηλεκτρονική Υπηρεσία μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), ενώ τις άλλες δύο αποτελούν οι ΥΜΣ του ΓΕΜΗ (των επιμελητηρίων) και οι Πιστοποιημένοι Συμβολαιογράφοι. Πάντως, όποια ΥΜΣ και αν επιλέξει ο επιχ..... (06/02/2018)

περισσότερα »

Ρεκόρ δεκαετίας στις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα από το Βέλγιο

Ρεκόρ δεκαετίας στις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα από το Βέλγιο – Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τουριστικούς παράγοντες της βελγικής αγοράς στην Έκθεση Salon De Vacances στις Βρυξέλλες     Ρεκόρ δεκαετίας καταγράφηκε το 2017 στις αφίξεις Βέλγων τουριστών στην Ελλάδα που ξεπέρασαν τις 509.000 για πρώτη φορά, σημειώνοντας άνοδο 12%. Στο πλαίσιο των επαφών της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, στην Έκθεση Salon De Vacances στις Βρυξέλλες με παράγοντες τ..... (06/02/2018)

περισσότερα »

Η νέα 11μελής Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ

  Καταμετρήθηκαν οι ψήφοι στις εκλογές για την ανάδειξη διοικητικής επιτροπής στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, οι οποίες διεξήχθησαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018. Η νέα διοικητική επιτροπή αποτελείται από 11 μέλη, τα οποία εκλέχτηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι εκλεγέντες είναι: 1. Μίχαλος Κωνσταντίνος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (επικεφαλής του ψηφοδελτίου) 2. Αγνιάδης Παναγιώτης, Επιμελητήριο Βοιωτίας 3. Τότσος Ιορδάνης, Επιμελητήριο Πέλλας 4. Βουτσινάς Γιάννης,..... (06/02/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 6-2-2018

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (06/02/2018)

περισσότερα »

ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΙΜ. ΑΘΗΝΩΝ

. (04/02/2018)

περισσότερα »

Πώς θα μπουν στις 120 δόσεις και επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους

Μπορούν να καταθέσουν αίτηση ακόμα και όσοι δηλώσουν τώρα επανέναρξη εργασιών στην εφορία, πληρώνοντας φυσικά και το αντίστοιχο τέλος επιτηδεύματος κάθε μήνα «Παράθυρο» να σπεύσουν στις εφορίες για να ανοίξουν ξανά τα βιβλία τους, εάν έκαναν διακοπή εργασιών στην εφορία μέχρι και το 2017, ανοίγει για χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν στην ρύθμιση χρεών με τις 120 δόσεις προς το δημόσιο.Η υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα (τη..... (04/02/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιαν. 2018

. (03/02/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με Θέμα¨Εξωστρέφεια & Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας - Αναπτυξιακά και Χρηματοδοτικά Εργαλεία - 10 Φεβρ."

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (02/02/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη υπηρεσιών catering για την κάλυψη εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Δείτε την προκήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/02/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη έργου παροχής υπηρεσιών Οικονομολόγου-Λογιστή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για το έτος 2018

Δείτε την προκήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/02/2018)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Μεγάλος αριθμός προγραμμάτων για νέους το 2018

«Το 2018, ο ΟΑΕΔ θα επιδιώξει έναν αποτελεσματικότερο σχεδιασμό των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, με κατεύθυνση τα μονίμως ανοιχτά προγράμματα και με έμφαση στους νέους και την ίδρυση νέων επιχειρήσεων» αναφέρει η καθηγήτρια, διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, σε άρθρο της στην εφημερίδα FΜ Voice.Όπως επισημαίνει, τα δύο τελευταία χρόνια, έχει ανασχεδιαστεί και είναι πλέον διαθέσιμο ένα μεγάλο φάσμα μονίμως ανοιχτών προγραμμάτων, που μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να αξιοποιηθούν από τι..... (01/02/2018)

περισσότερα »

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 1-2-2018

ΔΕΙΤΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 1-2-2018 ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (01/02/2018)

περισσότερα »

ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 53 ΤΟΥ Ν. 4389/2016

 ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 53 ΤΟΥ Ν. 4389/2016 Τροπολογία κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Αγορές Χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις» σύμφωνα με την οποία:1. Διευκρινίζεται ότι ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 του ν. 4389/2016, βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον διαμένοντα, που έκανε χρήση του δωματίου ή του διαμερίσματος, κατά τις οριζόμενες διακρίσεις.2. Οι υφιστάμενες διατάξεις περί απαλλαγής από το ΦΠΑ (άρθρο 27 ν. 2859/2000) ..... (01/02/2018)

περισσότερα »

Σε πάνω απο 600.000 τα πρόστιμα που θα ανέβουν στο TAXISnet για τα ανασφάλιστα

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ώστε να διαπιστωθούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων και να τους επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα μέσω Taxisnet. Σε περίπου 600.000 ανέρχονται τα οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες θα βρεθούν στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ώστε να διαπιστωθούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημά..... (31/01/2018)

περισσότερα »

Καταργείται ο ΕΦΚ στο κρασί μετά την αξιολόγηση

Για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί μίλησε εκ νέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τον αμπελοοινικό κλάδο που διοργάνωσε την Τρίτη η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΕ) σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι ο ΕΦΚ στο κρασί θα καταργηθεί μετά το τέλος της γ' αξιολόγησης, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος φόρος «μπήκε κάτω από τεράστια πίεση». Ωστόσο, όπως ε..... (31/01/2018)

περισσότερα »

Deutche Welle: Η απομείωση του ελληνικού χρέους θα γίνει εντός του 2018

Σε συνέντευξή του στον δημοφιλή νεανικό ιστότοπο jungundnaiv.de, που προσεγγίζει τα πολιτικά θέματα με εναλλακτικό, κατά κανόνα χαλαρό ύφος, ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος παραδέχεται ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής «συχνά τέθηκαν όροι που έπληξαν σημαντικά τους ανθρώπους. Σε αυτό το σημείο έχουν γίνει λάθη».   Επεσήμανε όμως ότι «από την άλλη έγιναν και πολλά σωστά πράγματα», αναφέροντας τις έξωθεν πιέσεις για βελτίωση των προβληματικών φοροεισπρακτικών μηχανισμών στην Ε..... (30/01/2018)

περισσότερα »

Μήνας «φωτιά» ο Μάρτιος για 650.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους

Πρόκειται για εισφορές που δεν καταβλήθηκαν εντός του 2017 λόγω έναρξης λειτουργίας του ΕΦΚΑ που έφερε ανατροπή στον τρόπο υπολογισμού τους.   «Σωσίβιο» σε αυτή την ομάδα ασφαλισμένων αποτελεί η έναρξη της ρύθμισης οφειλών σε έως 120 δόσεις, στο πλαίσιο της εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού. Εάν ισχύσει το πρόγραμμα του οικονομικού επιτελείου, τότε η ρύθμιση θα τεθεί σε λειτουργία τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα. Με δεδομένο ότι σε αυτή θα μπορούν να ενταχθούν οφειλές που δημιουργ..... (30/01/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

    Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ   Στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας προέβη το Επιμελητήριο Φθιώτιδας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στον Αγίου Λουκά στη Λαμία.   Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αθανάσιος Κυρίτσης, τόνισε ότι υπάρχουν στον τόπο μας παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις που διαθέτουν όραμα και πνεύμα καινοτομίας και θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής. Παράλληλα, αναλύθηκαν οι στόχοι της..... (29/01/2018)

περισσότερα »

Ερχεται ο... IRIS - Φορολογικοί έλεγχοι σε δάνεια, καταθέσεις και μετοχές

Εφορία α λα… ΗΠΑ σχεδιάζουν να φτιάξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη φοροδιαφυγή στη χώρα. Η διάσημη για τη σκληρότητά της υπηρεσία φοροελέγχου των Ηνωμένων Πολιτειών, η IRIS, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ΑΑΔΕ, ο διοικητής της οποίας είχε συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας στο περιθώριο του οικονομικού forum Capital Link, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Το newmoney αναφέρει ότι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές π..... (28/01/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του 1ου νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE ..... (05/01/2018)

περισσότερα »

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet για ρύθμιση και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους πριν κάποια οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη.   Το μέτρο αυτό αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους που εξακολουθούν να εξοφλούν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με βάση την ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς αποτρέπεται ο κίνδυνος που αντιμετωπί..... (28/01/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 27-1-2018

Δείτε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/01/2018)

περισσότερα »

Ιδρύθηκε Ελληνική Ενωση Καφέ -Πρώτος στόχος η κατάργηση του ΕΦΚ

Με τη συμμετοχή των εταιρειών, που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία της εμπορικής δραστηριότητας, αλλά και το ευρύτερο φάσμα των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ ιδρύθηκε η Ελληνική Ενωση Καφέ, βάζοντας ως πρώτο στόχο την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την πάταξη του λαθρεμπορίου. Οι εταιρείες-ιδρυτικά μέλη είναι οι: ABEK Βεκράκος ΑΕ, Attica Terra FOOD AND DRINKS ΑΕΒΕ, Βιοτεχνία Καφέδων Γιάγκογλου, Γρ. Παπαχατζής ΟΕ, Cafetex ΑΒΕΕ, Coca-Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ (3E) ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ, Global..... (26/01/2018)

περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Ανάκαμψη κοντά στο 2% το 2018- Καμπανάκι για τις επενδύσεις

Επιτάχυνση ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2018, στην περιοχή του 2,1%, εκτιμά το ΙΟΒΕ, το οποίο σημειώνει ότι θα απαιτηθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών μεσοπρόθεσμα με το να γίνει περισσότερο ανοιχτή και λιγότερο ελεγχόμενη κεντρικά. Διαφορετικά, προειδοποιεί ότι η τρέχουσα ανάκαμψη θα αποδειχθεί μόνο προσωρινή». Στην τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την οικονομία υπογραμμίζεται ότι  το 2018 θα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο έτος. Στο βαθμό που δεν θα εκδηλωθούν σημαντικές εκ..... (25/01/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη Διαγωνισμού ΔΕΥΑΛ

Δείτε πληροφόρηση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (25/01/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Έκθεση DETROP BOUTIQUE 2018

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (25/01/2018)

περισσότερα »

Σε ισχύ η μείωση των φορο-προστίμων

Την παροχή της δυνατότητας στους φορολογούμενους να υποβάλλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις ακόμη και μετά την έναρξη φορολογικού ελέγχου και μέχρι την κοινοποίηση πράξης προσωρινού ή οριστικού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, ώστε να γλιτώνουν από τα βαριά πρόστιμα που επισύρουν οι διαπιστούμενες κατά τους ελέγχους παραβάσεις της μη υποβολής αρχικών δηλώσεων ή της υποβολής ανακριβών δηλώσεων, προβλέπουν οι διατάξεις των άρθρων 397 και 398 του ν. 4512/2018, ..... (25/01/2018)

περισσότερα »

Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις 24-1-2018

Δείτε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (24/01/2018)

περισσότερα »

Οι κατασχέσεις και το κυνήγι οφειλετών που κρύβει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο

Πέρα από τους 130.000 πλειστηριασμούς, τα κείμενα πάνω στα οποία βασίστηκε η πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης «κρύβουν» και ένα ανελέητο κυνήγι όσων χρωστάνε στο Δημόσιο, ανεβάζοντας ακόμα πιο πάνω τον πήχη των εισπράξεων από κατασχέσεις. Αφήνοντας κανείς στην άκρη την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στα χρέη απέναντι στο Δημόσιο- το πώς ακριβώς θα τροποποιηθεί και θα προσαρμοστεί αναλόγως ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων θα φανεί μέσα στο επόμενο δί..... (24/01/2018)

περισσότερα »

Ενεργοποιείται το ενδιάμεσο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ)

   ..... (24/01/2018)

περισσότερα »

ΣΘΕΒ: Αύξηση των μισθών και μείωση των εργοδοτικών εισφορών

Πρόταση για αύξηση των κατώτατων μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με παράλληλη μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε όλες τις επιχειρήσεις, διατύπωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η διοίκηση του Συνδέσμου αναφορικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης «με το μέτρο αυτό προφανώς δεν κερδίζουν τίποτα οι επιχειρήσεις, αλλά κερδίζουν οι εργαζόμενοι, η κοινωνία και ..... (24/01/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας

..... (23/01/2018)

περισσότερα »

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών με δωρεά σε εξοπλισμό και σε άυλες δράσεις

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών με δωρεά σε εξοπλισμό και σε άυλες δράσεις, ανακοινώνει η ΑΠΟΣΤΟΛΗ (ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), σε συνεργασία και χρηματοδότηση του IOCC (Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities).   Το Πρόγραμμα υλοποιείται Πανελλαδικά στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας μόνο την αίτηση συμμετοχής έως τις 28/2/20..... (23/01/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτικό δελτίο Γραφείου ΟΕΥ Πρεσβείας Μόσχας

. (22/01/2018)

περισσότερα »

Καμπανάκι για τις εξαγωγές οπωροκηπευτικών

Σήμα κινδύνου κρούει για ακόμα μια φορά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit - Hellas αναφορικά με τις επιπτώσεις στην αξιοπιστία των εξαγομένων ελληνικών οπωροκηπευτικών προϊόντων, λόγω του «φαινομένου» της αποστολής στο εξωτερικό φορτίων ατυποποίητων προϊόντων απευθείας από τους αγρούς, από Έλληνες και Βαλκάνιους «εμπόρους», χωρίς κανένα σεβασμό των κανόνων υγιεινής και της ανάγκης προστασίας της υγείας των καταναλωτών. Επιβεβαίωση ..... (21/01/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ - Τι αλλαγές φέρνει η τέταρτη αξιολόγηση στο νόμο Κατσέλη

«Τρέχουν» να προλάβουν τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη. Αποτελεί «καταφύγιο» δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών που θέλουν να προστατεύσουν την κατοικίας τους Στα Ειρηνοδικεία σπεύδουν μαζικά οι δανειολήπτες για την υπαγωγή τους στο νόμο Κατσέλη. Η αυστηροποίηση που επίκειται στον νόμο, σε συνδυασμό με τη λήξη της ισχύος του στα τέλη του έτους αναγκάζει τους οφειλέτες να «τρέξουν» τις σχετικές διαδικασίες. Εδώ και μια πενταετία ο «περίφημος» νόμος Κατσέλη αποτελεί «καταφύγιο» δεκάδων χιλιάδων δαν..... (21/01/2018)

περισσότερα »

Toν Μάρτιο ο συμψηφισμός για 1,2 εκατ. μη μισθωτούς

Σε δύο μήνες από σήμερα θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα του συμψηφισμού μεταξύ των εισφορών που κατέβαλαν το 2017 περίπου 1,2 εκατ. μη μισθωτοί (επαγγελματίες, αγρότες) με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015 και τις εισφορές που προκύπτουν με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016.Υπενθυμίζεται πως οι εισφορές που κατέβαλαν πέρυσι οι μη μισθωτοί υπολογίστηκαν επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2015, αν και με βάση όσα προβλεπόταν στον νόμο Κατρούγκαλου έπρεπε να υπολογισθούν σύ..... (21/01/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετάρτη 24 Ιαν. 2018 και ώρα 18:00

. ..... (19/01/2018)

περισσότερα »

Η Ελλάδα εξάγει στην Πορτογαλία ακριβό ελαιόλαδο και προμηθεύεται φθηνότερο

Η Ελλάδα εξάγει στην Πορτογαλία ακριβό ελαιόλαδο και προμηθεύεται φθηνότερο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Λισσαβόνα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το διμερές εμπόριο ελαιολάδου Ελλάδος-Πορτογαλίας, σημειώνεται ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια καταγράφονται κατά το 2015 πορτογαλικές εισαγωγές ελαιολάδου από την Ελλάδα. Την εξεταζόμενη περίοδο η Πορτογαλία εισήγαγε από την Ελλάδα 1,6 τόνους ελαιολάδου έναντ..... (18/01/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών

Δείτε σχετική ενημέρωση του ΟΑΕΔ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (18/01/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό φοιτητών Ελληνικών Πανεπιστημίων με σπουδές στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία

Δείτε σχετική ενημέρωση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (17/01/2018)

περισσότερα »

Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

. (17/01/2018)

περισσότερα »

Έρευνα αγοράς για την σουηδική αγορά κρασιού και μπίρας

Δείτε σχετικές πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (17/01/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο Δ΄ Τριμήνου 2017 (Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Βερολίνου)

Δείτε το ενημερωτικό δελτίο στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (17/01/2018)

περισσότερα »

Εγκύκλιος μηνός Δεκεμβρίου 2017 ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas

Δείτε την εγκύκλιο στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (17/01/2018)

περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕ FOOD & HOTEL ASIA_SINGAPORE 24 - 27 Aπρ. 2018

Βρείτε συνημμένα ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα,  για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση “FOOD & HOTEL ASIA”, και πληροφορίες για τη συμμετοχή των εταιρειών.  ..... (06/01/2018)

περισσότερα »

O OAEΔ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

O OAEΔ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙΣΕΤΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΡΩΣΙΚΑ – ΙΣΠΑΝΙΚΑ - ΚΙΝΕΖΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ  ΙΤΑΛΙΚΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ -  ΓΑΛΛΙΚΑ - ΣΕΡΒΙΚΑ  ΑΛΒΑΝΙΚΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ - ΕΒΡΑΪΚΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ για ξένους, με παράλληλη ορολογία του κλάδου σας.                      ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ, σε μέρες και ώρες που σας εξυπηρετούν. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ..... (16/01/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 16-1-2018

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (16/01/2018)

περισσότερα »

Από 1ης Φεβρουαρίου στον Εξωδικαστικό και επαγγελματίες με χρέη έως 50.000 ευρώ

Από 1ης Φεβρουαρίου στόχος είναι να μπορεί να ενταχθεί στον μηχανισμό και να ρυθμίσει τις οφειλές της προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και αυτή η επαγγελματική τάξη, που πριν από έναν χρόνο είχε εξαιρεθεί. Τα παραπάνω επισημαίνει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».   «Το πρώτο βήμα είναι να εντάξουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες» σημειώνει ο κ. ..... (16/01/2018)

περισσότερα »

Διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων-Ποτών “DETROP BOUTIQUE“ και Αρτοποιίας –Ζαχαροπλαστικής «ARTOZYMA» από 24-26/2 2018

Οι  διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων-Ποτών “DETROP BOUTIQUE“ και Αρτοποιίας –Ζαχαροπλαστικής «ARTOZYMA»,   διοργανώνονται παράλληλα από 24 έως 26 Φεβρουαρίου 2018, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι δυο εκθέσεις απευθύνονται σε καταστήματα ντελικατέσεν, οργανικών προϊόντων, εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστίασης, brokers, αρτοποιούς – ζαχαροπλάστες κλπ., τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό με τους οποίους  προκαθορίζ..... (16/01/2018)

περισσότερα »

Επισκέφθηκε σήμερα 15 Ιαν. το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, στα πλαίσια θεσμικών επαφών της Περιφέρειας Στ.Ελλάδος, ο εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος κος Θ. Χειμάρας

(15/01/2018)

περισσότερα »

Επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτών από αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις

Δημοσίευτηκε στη Διαύγεια η ΚΥΑ για το πρόγραμμα επιχορήγησης για απασχόληση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων έως 35 ετών και πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης. Ο ..... (15/01/2018)

περισσότερα »

Σχέδιο για 13 δόσεις στις εισφορές εφάπαξ και επικούρησης

Το ενδεχόμενο να αποπληρωθούν οι εισφορές για εφάπαξ (4%) και για επικούρηση (7%) από μη μισθωτούς ασφαλισμένους σε 13 μηνιαίες δόσεις, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για εισφορές που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει να καταβάλλονται από 1.1.17, μαζί με τις υπόλοιπες για κύρια ασφάλιση και υγεία, αλλά εδώ και ένα έτος δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό να αποδοθούν στους ασφαλισμένους. Η εκτίμηση αρμόδιων παραγόντων του ΕΦΚΑ είναι ότι τα πρώτα ειδοποιητήρια που θα εντάξουν και τις ανωτέρ..... (15/01/2018)

περισσότερα »

Πρωτομαγιά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη άνω των 500 ευρώ στην εφορία

Τα έξι σημεία-κλειδιά της τροπολογίας που έφερε ο Τσακαλώτος για να ψηφιστεί τη Δευτέρα - Οι διατάξεις αφορούν και χρέη σε φορείς κοινωνική ασφάλισης, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου Στην ηλεκτρονική εποχή των πλειστηριασμών μπαίνει από την Πρωτομαγιά του 2018 το ελληνικό δημόσιο. Και μπορεί να μην προβλέφθηκε κανενός είδους προστασία για πρώτη, κύρια ή λαϊκή κατοικία, η τροπολογία όμως στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφισ..... (15/01/2018)

περισσότερα »

Πότε θα αναβαθμιστούν τα ελληνικά ομόλογα

Στις 19 Ιανουαρίου η αγορά αναμένει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s από το Β- στο Β. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι οι αξιολόγησης οι οποίες θα ακολουθήσουν από τους τρίτους οίκους αξιολόγησης (S&P, Moody’s και Fitch) θα κρίνουν την αποδοχή των Ελληνικών ομολόγων από τους επενδυτές, άρα εν πολλοίς και την τελική μορφή που θα έχει η επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. Ένα «μπαρά..... (12/01/2018)

περισσότερα »

Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα - Απεργούν οι υπάλληλοι

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018. Το προτεινόμενο ωράριο, από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, είναι έντεκα το πρωί με οχτώ το απόγευμα.Την ίδια ημέρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου. Η Ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στις 14 Γενάρη, για μία ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι ..... (12/01/2018)

περισσότερα »

Ενιαίο μοντέλο e-πλειστηριασμών σε τράπεζες, εφορίες, Ταμεία

Με τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο και υπουργικές αποφάσεις θα κλείσει η κυβέρνηση και τις τελευταίες εκκρεμότητες με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. Με το ογκωδέστατο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή δεν εκπληρώνονται όλα τα προαπαιτούμενα. Ωστόσο, έχει ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς, εκτός από τις τροπολογίες που θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο, να δοθεί χρονικό περι..... (11/01/2018)

περισσότερα »

«Ευκαιρία» και στους φοροφυγάδες να γλιτώσουν πρόστιμα δίνει το Πολυνομοσχέδιο

Όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση μπορούν να το κάνουν με ελάχιστες προσαυξήσεις, χωρίς χρονικό περιορισμό και με έως και 40% λιγότερα πρόστιμα - Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα για το 2018 Παράθυρο για να γλιτώσουν πρόστιμα και όσοι δεν έχουν υποβάλει καν φορολογική δήλωση, ανοίγει με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καλύψουν λάθη ή παραλείψεις του παρελθόντος.Ουσιαστικά η διάταξη αποτελεί ..... (11/01/2018)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Προς τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές μέλη του ΕΒΕ

 Σας γνωρίζουμε ότι όσων από εσάς έληξε η άδεια άσκησης επαγγέλματος την 31/12/2017, θα πρέπει να ανανεώσετε μέχρι 31/03/2018 την εγγραφή σας στο Ειδικό Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, για να παραλάβετε την νέα ταυτότητα και άδεια άσκησης επαγγέλματος, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:   ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δικαιολογητικά ΕΔΩ   ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ..... (10/01/2018)

περισσότερα »

Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

  Μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία προς όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, που ασχολούνται με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, προσφέρει η ΚΕΕ με την υλοποίηση του «Ενιαίου Σημείου Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.) Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών», μέσω του ιστότοπου insuranceregistry.uhc.gr.       Συγκεκριμένα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έχει συστήσει και τηρεί το Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Ε.ΣΗ.Π.), το οποίοεπιτρέπει στους καταναλωτές ασφαλιστικών προϊόντω..... (10/01/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 9-1-2018

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (09/01/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - «Στερεά Ελλάδα» 2014-20 Δράση «Ενίσχυση Μεσαίων Επιχειρήσεων για την Αναβάθμιση και τον Εκσυγχρονισμό τους»

Δείτε την προδημοσίευση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/01/2018)

περισσότερα »

Toorbee: Η ελληνική start-up που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στη «Silicon Valley» της Κίνας

Το βραβείο της πιο υποσχόμενης επιχειρηματικής ιδέας στην Κίνα κέρδισε η ελληνική travel tech start-up Toorbee, η οποία διατηρεί γραφεία στην Αθήνα και τη Σαγκάη. Ο διαγωνισμός διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στην Yuhang Economic & Technological Development area στην πόλη Hangzhou της επαρχίας Zhejiang , που αποτελεί την “Silicon Valley” της Κίνας.  Η Toorbee διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 700 επιχειρήσεις και ήταν η μοναδική μη κινέζικη εταιρεία που συμμετείχε. Μετά από τρεις (3) διαγωνιστικο..... (09/01/2018)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας Μόσχας

Δείτε σχετικό ενημερωτικό δελτίο στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/01/2018)

περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ SIAL PARIS 2018

HΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας της, συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL, η οποία διοργανώνεται από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξαγωγών (ENTERPRISE GREECE), τον αρμόδιο εθνικό φορέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρ..... (09/01/2018)

περισσότερα »

Τα χαράτσια του 2018 -Τι θα πληρώσουν επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες

Οι νέες επιβαρύνσεις για περίπου 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αλλά και το ασφαλιστικό χαράτσι για όλους όσοι απασχολούνται περιστασιακά και αμείβονται με αποδείξεις δαπανών έχουν αρχίσει ήδη να «τρέχουν». Το 2018 τα βάρη για τους ελεύθερους επαγγελματίες πολλαπλασιάστηκαν με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών αλλά και με τη μη ολοκλήρωση του συμψηφισμού των εισφορών. Αυξήσεις από 8% έως και 38% στις εισφορές των επαγγελματιών Οι εισφορές..... (08/01/2018)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί την Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία - 900 μόνο τον Ιανουάριο

Τον Ιανουάριο έχουν προγραμματιστεί περίπου 900 πλειστηριασμοί, με μεγαλύτερη τιμή εκκίνησης το Αίολος Κεντέρης το οποίο εκπληστηριάζεται την επόμενη Τετάρτη στα 6.5 εκ. ευρώ αν και υπάρχει η πληροφορία για χτύπημα στα 16 εκ. Τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Αθήνα Συγκεκριμένα για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένα να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στην Αθήνα τα εξής ακίνητα:– Από την Τράπεζα Πειραιώς, το ακτοπλοϊκό πλοίο «Αίολος Κεντέρης Ι» έναντι του πόσου..... (08/01/2018)

περισσότερα »

Κίνδυνος για μειώσεις στις συντάξεις έως 40% από το «κόλπο» της προσωπικής διαφοράς

Ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε οι περικοπές να περιορίζονταν στο 18%, είναι πιθανό να προκύψει και «δεύτερος γύρος» μειώσεων οδηγώντας ακόμα και στο 40% τις απώλειες στις συντάξεις από το 2019 και μετά. Αιτία το γεγονός ότι με βάση πιο πρόσφατη νομολογία η προσωπική διαφορά καταργείται και απλώς διατηρείται η δέσμευση για μειώσεις έως 18%. Όμως επειδή το νέο μοντέλο περικοπών, πριν καλά – καλά εφαρμοστεί, είναι διάτρητο, είναι πιθανό να οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές, από αυτές που ..... (08/01/2018)

περισσότερα »

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου

Στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2018, σήμερα στις 10:30, είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί το νομοσχέδιο – σκούπα με τα τελευταία προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, που θα κατατεθεί αύριο και αναμένεται να ψηφιστεί ως τις 15/1. Σε ερώτηση αν θα συζητηθεί το Σκοπιανό, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «θα συζητηθεί ο νομοθετικός και o πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα» και πως το Σκοπιανό δεν είναι προγραμματισμένο να συ..... (08/01/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίασε το 1ο ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κο Α. Κυρίτση

Με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Επιμελητηρίου  Φθιώτιδας κο  Α. Κυρίτση συνεδρίασε  το μεσημέρι της Παρασκευής  το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσία νεοεκλεγέντων συμβούλων και  μελών του Επιμελητηρίου. Ο Πρόεδρος  αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες  συμβούλους στην εκλογική διαδικασία, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους  και προέταξε χείρα συνεργασίας στους συμβούλους της αντιπολίτευσης για μια κοινή πλεύση προς όφελος του Επιμελητηριακού  θεσμού και της τοπικής επι..... (05/01/2018)

περισσότερα »

Tελευταία μέρα για τα τέλη κυκλοφορίας

Εκπνέει σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου η παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2018 για τα Ι.Χ. και τις μοτοσυκλέτες.Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που δεν θα καταβάλουν το ποσό των τελών εμπρόθεσμα κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο το διπλάσιο ποσό των τελών που αναλογεί στο όχημά τους.Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το Δημόσιο προβλέπει να βάλει στα ταμεία του 1,1 δισ. ευρώ από την είσπραξή τους...... (05/01/2018)

περισσότερα »

Έρχονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Πρόκειται για νομοθετική παρέμβαση στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ξεκινήσουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και από το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής οι πλειστηριασμοί θα πραγματοποιούνται στην εμπορική αξία των ακινήτων. Η διάταξη αναμένεται να κατατεθεί από το ΥΠΟΙΚ εντός του Ιανουαρίου. Στόχος είναι το Φεβρουάριο ή το αργότερο έως τον Μάρτιο να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και από το Δημόσιο. Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου ..... (05/01/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Α. Κυρίτσης μιλά στην εκπομπή Businessplan για την προσφορά του Επιμελητηρίου στην οικονομία του τόπου

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Α. Κυρίτσης, πλαισιωμένος απο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας,  μιλά στην εκπομπή Businessplan για την προσφορά του Επιμελητηρίου στην οικονομία του τόπου. Δείτε σχετικό video παρακάτω:   ..... (04/01/2018)

περισσότερα »

Φορολογική ενημερότητα: Ευνοϊκότερο σύστημα παρακράτησης οφειλής

Στον εξορθολογισμό του συστήματος έκδοσης πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας, στην διευκόλυνση των συναλλαγών, καθώς κα στην διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου στοχεύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με απόφαση του διοικητή που προβλέπει συγκεκριμένα ποσοστά παρακράτησης επί εισπραττόμενης οφειλής για την έκδοση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας σε οφειλέτες. Με τη νέα απόφαση, καταργείται η ευρεία διακριτική ευχέρεια καθορισμού ποσοστού παρακράτησης από 10 έως 100% επί ..... (03/01/2018)

περισσότερα »

Πρόβλημα με το αφορολόγητο λόγω e-banking -Ο κίνδυνος για χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες

Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να κληθούν να πληρώσουν άδικα επιπλέον φόρο εισοδήματος βρίσκονται χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες οι οποίοι εξόφλησαν κατά τη διάρκεια του 2017 σημαντικού ύψους ποσά καταναλωτικών δαπανών μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δαπάνες αυτές είναι πολύ πιθανό να μην «μετρήσουν» τελικά για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου των 8.636 έως 9.545 ευρώ, με συνέπεια οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι να εμφανιστο..... (03/01/2018)

περισσότερα »

MONEYSHOW 2018

Δείτε παρακάτω τις Ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Moneyshow  2018 στο ξενοδοχείο Hilton από 7 έως 9 Ιανουαρίου.   Οι Ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν είναι : Ελληνοτουρκικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο  7 Ιανουαρίου 12:00-14:00 στην Αίθουσα Θάλεια 2. Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο 7 Ιανουαρίου 14:00-16:00 στην Αίθουσα Θάλεια 2. Γενικό Προξενείο Ελ Σαλβαδόρ 7 Ιανουαρίου 16:00-18:00 στην Αίθουσα Θάλεια 2. Ελληνικός Σύνδεσμος Τουρι..... (01/01/2018)

περισσότερα »

Η ΕΕ βάζει νέους κανόνες στις αφορολόγητες δικτυακές αγορές

Νέους κανόνες στο ηλεκτρονικό εμπόριο οι οποίοι σχετίζονται με την επιβολή ΦΠΑ, προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ανασχέσει τα διαφυγόντα έσοδα από τις αγορές των καταναλωτών μέσω διαδικτυακών πλατφορμών από ΗΠΑ, Κίνα ή και αλλού. Όπως αναφέρει το europa.eu (ο διαδικτυακός τόπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα διαφυγόντα έσοδα των χωρών μελών της ΕΕ από το ΦΠΑ των εξωκοινοτικών πωλήσεων υπολογίζεται ότι είναι της τάξης των 5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ο ΦΠΑ θα..... (01/01/2018)

περισσότερα »

Με χρέωση πλέον οι πλαστικές σακούλες

Με το ευρωπαϊκό πλαίσιο εναρμονίζεται από σήμερα η Ελλάδα, που σταματά τη δωρεάν διάθεση της γνωστής πλαστικής σακούλας από τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα. Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο για την προστασία του περιβάλλοντος. Μόνο το 2015 στην Ελλάδα, η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμαχίων ανά άτομο, ενώ το 2010 σ’ ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δισ. πλαστικές σακούλες. Σύμφωνα, εξάλλου, με την Greenpeace, στην Ελλάδα κάθε χρόνο χρησι..... (01/01/2018)

περισσότερα »

Συνεδριάση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Παρασκευή 5 Ιαν. 2018

..... (01/01/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά διόδια παντού μέχρι το τέλος του 2018 – Τι αλλάζει στις χρεώσεις και στον τρόπο πληρωμής

 Μέχρι το 2018 θα υπάρχουν παντού ηλεκτρονικά διόδια - Αλλαγές στην χρέωση των οδηγών - Θα πληρώνουμε με... αναγνώριση των πινακίδων - Από την Εγνατία οδό ξεκινά η εφαρμογή τους - Για δίκαιο σύστημα κάνει λόγο το υπουργείο Μεταφορών Εγκρίθηκε με απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη η έναρξη της διαδικασίας διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού, ώστε μέχρι το τέλος του 2018 να έχουν εγκατασταθεί ηλεκτρονικά διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Το σύστημα θα αφορά τα επαγγελματικής ..... (28/12/2017)

περισσότερα »

Τα κριτήρια για να μπείτε στις 120 δόσεις για οφειλές στα ταμεία

Για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία ύψους έως 50.000 ευρώ - Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης και ποιους αφορά Την υπουργική απόφαση που εξειδικεύει τα κριτήρια της ρύθμισης οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.Οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τα τέλη Ιανουαρίου, μόλις είναι έτοιμη η σχετ..... (28/12/2017)

περισσότερα »

Αχτσιόγλου: Αύξηση κατώτατου μισθού το 2018

Στην «πρώτη γραμμή» των στόχων του υπουργείου Εργασίας για το νέο έτος είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που απώλεσαν το ΕΚΑΣ. Η τοποθέτηση αυτή προήλθε από την ίδια την Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5 FM». Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Εργασίας, θα είναι εφικτό στο εξής να «διορθώνονται αδικίες» αφού ο ΕΦΚΑ καταγράφει πλεονάσματα και το Ασφαλιστικό Σύστημα ..... (28/12/2017)

περισσότερα »

Hermes Expo 2018: Η πύλη για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών

Hermes Expo 2018  Η Πύλη σας για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών... 4 ημέρες2 πόλεις Εκατοντάδες στοχευμένοι επισκέπτεςΜια ολοκληρωμένη ευκαιρία προβολής και προώθησης των προϊόντων σας  Συμμετοχή στην Έκθεση ΕΡΜΗΣ Παρουσίαση της εταιρίας και των προϊόντων σας σε ειδικές εκδηλώσεις Σχεδιάστε τις Β2Β συναντήσεις σας μέσα στην έκθεση  Μάθετε περισσότερα ..... (28/12/2017)

περισσότερα »

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΩΝ / ΠΕΜΠΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 18 Μ.Μ.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016 ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ - ΤΗΛ: 6986108669   -  6973456959   ergkelam@gmail.com             http://ergatikokentrolamias.blogspot.gr/ Αριθ. Πρώτ.131                                                                    Λαμία 27/12/2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πλα..... (28/12/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-12-2017

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (28/12/2017)

περισσότερα »

Έναρξη υποβολών για τη δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Ξεκίνησε την  18.12.2017 η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» που στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.    Υπενθυμίζουμε ότι η δράση αφορά σε επιχειρηματικά σχέδια ύψους 25.000 έως 400.000 ευρώ και οι υποβολές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ισ..... (27/12/2017)

περισσότερα »

Ερχεται και ΦΠΑ 24% στις πλαστικές σακούλες - 10 ευρώ χρέωση από το 2018

Μέχρι τώρα είχαμε το αλαλούμ με το διαφορετικό ΦΠΑ για το σουβλάκι χωρίς και με μπαχαρικά, τον καφέ στο χέρι και τον καφέ σερβιριζόμενο και πάει λέγοντας. Πλέον, θα έχουμε και το ειδικό τέλος για τις σακούλες του σούπερ μάρκετ, στο οποίο θα μπαίνει «καπέλο» ΦΠΑ 24% και το οποίο θα πρέπει να αναγράφεται ξεχωριστά στην απόδειξη των ταμειακών, οι οποίες θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν πριν από το τέλος της χρονιάς.  Ως μέτρο θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυν..... (27/12/2017)

περισσότερα »

Μπαίνουν στις 120 δόσεις χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές σε ταμεία - Ολη η ρύθμιση

Σε ρύθμιση 120 δόσεων των οφειλών τους προς τα ταμεία θα ενταχθούν τις επόμενες ημέρες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που χρωστούν κάτω από 50.000 ευρώ. Την ρύθμιση αναμένεται να υπογράψει σύντομα, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Με την ένταξη στη ρύθμιση ο οφειλέτης θα μπορεί να λάβει αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας, θα αναστέλλεται κάθε διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων και βέβαια θα σταματά ο υπολογισμός περαιτέρω τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης..... (26/12/2017)

περισσότερα »

«Τσουχτερό» το τελευταίο ραντεβού με την Εφορία για το 2017 -Οσα πρέπει να πληρώσουμε

  Εορταστικός φορολογικός «γολγοθάς» περιμένει του φορολογούμενους αυτήν την εβδομάδα. Εως το τέλος του έτους -ουσιαστικά έως 29 Δεκεμβρίου που είναι και η τελευταίοι εργάσιμη ημέρα- οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών μόνο είναι λίγες δεν είναι. Πάνω από έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ Νοεμβρίου ή ακόμη και τη μηνιαία δόση ρύθμισης οφειλών. Παράλληλα, αρκετοί θα χρειαστεί ν..... (26/12/2017)

περισσότερα »

Αχτσιόγλου: Μειώνουμε υπό όρους έως και 50% το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία

Το μέτρο θα ισχύσει εφόσον η επιχείρηση που βρέθηκε με αδήλωτο εργαζόμενο, προχωρήσει σε πρόσληψη του εργαζομένου με σύμβαση πλήρους απασχόλησης Μία συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.«Το ερώτημα για εμάς δεν περιορίζεται στο ύψος του προστίμου, αλλά αφορά τη λογική που το διέπει, διότι ζητούμενο είναι η εξάλειψη της αδήλωτης..... (26/12/2017)

περισσότερα »

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 22-ΔΕΚ 2017

. (22/12/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 22 ΔΕΚ 2017

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/12/2017)

περισσότερα »

ΤτΕ: Η υπερφορολόγηση θέριεψε τη φοροδιαφυγή και γκρέμισε το ΑΕΠ

Αν οι κυβερνήσεις χτυπούσαν την παραοικονομία αντί να επιβάλλουν φόρους η ύφεση θα ήταν μικρότερη κατά 15 δισ. ευρώ - Υπερβολικά υψηλοί οι φορολογικοί συντελεστές, αναφέρει η έκθεση Στουρνάρα Αν αντί για το τσουνάμι των φόρων το πολιτικό σύστημα είχε θέσει ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας η ελληνική οικονομία θα είχε γλιτώσει επτά μονάδες ύφεσης ή περίπου 15 δισ. ευρώ. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ειδικό κεφάλαιο στην ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας ..... (22/12/2017)

περισσότερα »

Έρχεται και νέα ρύθμιση οφειλών έως 3.000 ευρώ σε 36 δόσεις

Εντός των ημερών θα κατατεθεί η διάταξη με την οποία θεσμοθετούνται 120 δόσεις, για οφειλές έως 20.000 ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος. Ταυτοχρόνως, ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε το Σώμα, ότι συντόμως θα κατατεθεί και ρύθμιση που θα ορίζει την δυνατότητα καταβολής 36 δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών έως 3.000 ευρώ. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο αρμόδιος υφυπουργός εξήγησε, ό..... (22/12/2017)

περισσότερα »

Με εγκύκλιο του ΟΑΕΔ νέα δεδομένα για την παραίτηση εργαζομένου

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας ορίζει την έναρξη της σχετικής διάταξης του άρθρου 38 του ν.4488/2017 στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, ημερομηνία που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο εν λόγω νόμος. Τα έντυπα που πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονικά ο εργοδότης είναι το Ε5 που αφορά την οικειοθελή αποχώρηση μισθωτού, το Ε6 που αναφέρεται στην καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου, με ή χωρίς προειδοποίηση και το Ε7 που περιγράφει τη λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου ή έργου Η αναγγελία γίνεται υποχρεωτικά..... (22/12/2017)

περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

..... (21/12/2017)

περισσότερα »

«Σαφάρι» φορολογικών ελέγχων στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Σαφάρι ελέγχων σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας εξαπολύει στην αγορά, εν όψει των Χριστουγέννων, ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό ο αριθμός των συνεργείων ελέγχου θα είναι αυξημένος και θα προβεί στη διενέργεια ελέγχων για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, εστιάζοντας κυρί..... (20/12/2017)

περισσότερα »

Αλλάζουν οι κλίμακες για τα ΥΚΩ: Δεν θα «φουσκώσουν» οι λογαριασμοί το φετινό χειμώνα

Την πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) κατέθεσαν το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής του κ. Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης. Στόχος είναι να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που «φούσκωσαν» τον περσινό χειμώνα τους λογαριασμούς των οικιακών πελατών καθώς τα νοικοκυριά που υπερέβησαν τις κλίμακες χρέωσης επιβαρύνθηκαν για το σύνολο της κατανάλωσης και όχι την υπερβάλλουσα ποσότ..... (20/12/2017)

περισσότερα »

Χρηματοδότηση έως 50% για ίδρυση νέων τουριστικών ΜμΕ - ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και η χρονική περίοδος υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου 2017. Υπενθυμίζεται ότι η δράση αφορά σε επιχειρηματικά σχέδια ύψους 25.000 έως 400.000 ευρώ και οι υποβολές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://www.ependyseis.gr/mis. H δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Αν..... (19/12/2017)

περισσότερα »

Σταθάκης: Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση

Σειρά μεταρρυθμίσεων που προώθησε η σημερινή κυβέρνηση παρουσίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Προκάλεσε, μάλιστα, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να δηλώσουν ποια από αυτές τις αλλαγές θα ήθελαν να ανατρέψουν.Στον τομέα της χωροταξίας ο Υπουργός ανέφερε:1. την ανάρτηση δασικών χαρτών2. την οριοθέτηση των παραλιών της χώρας μέχρι το τέλος του 20183. την δημιουργία Ενιαίου Φορέα Κτημ..... (19/12/2017)

περισσότερα »

Εισφορά 26,95% και στην απόδειξη δαπάνης από 1η Ιανουαρίου του 2018!

Η παρακράτηση θα υπολογίζεται επί της καθαρής αξίας του παραστατικού, αφού έχει αφαιρεθεί ο φόρος 20% - Για αμοιβή 100 ευρώ, θα μένουν στο χέρι μόλις €58,44!  Ένα παράθυρο υπήρχε να αμείβονται φοιτητές, άνεργοι που κάνουν μικροδουλειές περιστασιακά η να συμπληρώνουν το εισόδημα τους οι συνταξιούχοι, θα κλείσει και αυτό.Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία (αν προλάβει μέχρι το τέλος του χρόνου) σύμφωνα με την οποία  εισφορές 26,95% για κύρια ασφάλιση και υγεία θα καταβ..... (16/12/2017)

περισσότερα »

Προστασία από ΕΛ.ΑΣ. για τις Κυριακές ζητούν τα καταστήματα

  ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ο φόβος φυλάει τα έρμα. Η αντίληψη αυτή φαίνεται ότι επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο χθες ανακοίνωσε ότι με απόφαση της υπουργού κ. Εφης Αχτσιόγλου η 26η Δεκεμβρίου καθιερώνεται ως υποχρεωτική αργία για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες εν γένει, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές. Με την απόφαση αυτή το ενδεχόμενο λειτουργίας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Athens στα Σπάτα και πιθανώς και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων την επ..... (15/12/2017)

περισσότερα »

Financial Times: «Ευκαιρία η Ελλάδα για έξυπνες επενδύσεις»!

Με δημοσίευμά τους, οι Financial Times αναφέρονται στο επενδυτικό τοπίο της Ελλάδας, παρουσιάζοντας τους θετικούς, αλλά και τους αρνητικούς παράγοντες. «Οι επενδυτές σε ελληνικές μετοχές πρέπει να προσέξουν το ράλι στην αγορά ομολόγων«. Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Μάιλς Τζόνσον στους Financial Times. Το οποίο έχει υπότιτλο: «Οι μετοχές έχουν χαμηλότερες επιδόσεις από τα κρατικά ομόλογα, παρά τις ισχυρότερες οικονομικές συνθήκες«. Η επίδοση της ελληνικής χρηματιστηριακής α..... (15/12/2017)

περισσότερα »

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ -Τι αγοράζουν οι Ελληνες online

Αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017 το ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου που πραγματοποίησε ηλεκτρονικές αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Συνολικά, περισσότερα από 3 στα 10 άτομα (36,4%), ηλικίας 16 – 74 ετών, που έχουν οποτεδήποτε χρησιμοποιήσει, έστω και μία φορά, το διαδίκτυο έκαναν κατά το α΄ τρίμηνο του 2017 κάποια ηλεκτρονική αγορά ή παραγγελία αγαθών ή υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου. Το 84,9% των καταναλωτών που πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές επέλ..... (15/12/2017)

περισσότερα »

Ευκαιρίες για την Ελλάδα στο νέο «πακέτο Γιούνκερ»

Κατ΄αρχήν ευκαιρίες για επενδύσεις και παραγωγή νέου πλούτου. Ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2016 η Ελλάδα και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν απούσες στη «μοιρασιά» του πακέτου Γιούνκερ- μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γύρκι Κατάινεν υποστήριζε τότε ότι ακόμη και κάποιοι υπουργοί του έλεγαν πως «δεν ενδιαφέρονται»- στη συνέχεια τα πράγματα βελτιώθηκαν. Σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αντλήσει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά όπως επισημαίνει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μα..... (14/12/2017)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Αρχίζει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Ξεκινά σήμερα στις 10 το πρωί η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 34 δήμους - θύλακες υψηλής ανεργίας. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν μέχρι και την Τετάρτη 27/12/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή να υποβάλουν ηλεκτρονι..... (14/12/2017)

περισσότερα »

Με «προίκα» 200 εκατ. εκκινεί το Ταμείο Επιχειρηματικότητας

Την ενεργοποίηση του ενδιάμεσου Ταμείου Επιχειρηματικότητας Ι (ΤΕΠΙΧ Ι) ενέκρινε χθες η επενδυτική επιτροπή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Συνεπώς, το αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και των τραπεζών, θα διατεθούν 200 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση δανείων και εγγυήσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι τα 100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το ΕΤΕΑΝ και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες στο πλαίσιο της συνε..... (14/12/2017)

περισσότερα »

Παραγράφονται χιλιάδες φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις που είχαν ξεμείνει στο ΣΔΟΕ!

Περισσότερες από 36.000 φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις που εκκρεμούσαν για έλεγχο στο Σ.Δ.Ο.Ε. μεταφέρονται με ρυθμούς .... χελώνας σε υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η καθυστέρηση στη μεταφορά των υποθέσεων υπερβαίνει πλέον τα 2 χρόνια από τη στιγμή που οι αρμοδιότητες του Σ.Δ.Ο.Ε. να διενεργεί φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους καταργήθηκαν και μεταφέρθηκαν στις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα, την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. και τις λοιπές ελεγκτικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.. Συνέπε..... (14/12/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 12-12-2017

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (12/12/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ANΑΚΟΙΝΩΝΕΙ  : ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ώρα 13.00 μ.μ  ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ 14-17/12/2017 ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ  ..... (12/12/2017)

περισσότερα »

EΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ - Πέφτουν τα φορο-πρόστιμα, κόβονται φοροαπαλλαγές

Μειώσεις στα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, απλοποίηση των διατάξεων για την επιβολή του ΦΠΑ, κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών για την ελληνική ναυτιλία, αναθεώρηση του καθεστώτος των αναπτυξιακών φορολογικών κινήτρων και φοροαπαλλαγών των ελληνικών επιχειρήσεων, επέκταση της εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για την επιτάχυνση της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τροποποίηση των διατάξεων για τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, πλήρη..... (11/12/2017)

περισσότερα »

Yπενθύμιση καταληκτικής ημερομηνίας 3ης περιόδου υποβολής της δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Δείτε σχετικές πληροφορίες ΕΔΩ..... (08/12/2017)

περισσότερα »

Έρχονται οι αυτόματες κατασχέσεις από την Εφορία - Το νέο σύστημα

Την αυτοματοποίηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με την προκήρυξη σχετικού δημόσιου διαγωνισμού για την προμήθεια ειδικού λογισμικού και την εκπαίδευση των υπαλλήλων της. Με τη διαδικασία αυτή, σφίγγει ο κλοιός για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς το νέο πληροφοριακό πρόγραμμα που θα κινεί αυτόματα τις διαδικασίες κατάσχεσης από την πρώτη στιγμή που το χρέος του φορολογούμενου θα καθίσταται ληξιπρόθεσμο.  Παράλληλα, η Ανεξάρτητη ..... (08/12/2017)

περισσότερα »

Μείωση κατά 2,7% σημείωσε η ανεργία σε ένα χρόνο

Στο 20,5% μειώθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.Αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Σεπτέμβριο του 2017 ανήλθε σε 20,5% έναντι 23,2% τον Σεπτέμβριο του 2016 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 20,7% τον Αύγουστο του 2017.    Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Το σύνολο των απασχολουμένων, κατά τον Σεπτέμβριο του 2017, εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.800.254..... (08/12/2017)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις στο Taxisnet για το επίδομα θέρμανσης 2018 – οδηγίες για την υποβολή

Σε λίγες μέρες ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης καθώς στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τα κριτήρια χορήγησης και τις αιτησεις στο taxisnet Η απόφαση θα έχει και γι’ αυτή τη χρονιά αναδρομική ισχύ και οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα υπολογιστούν από την έναρξη της διάθεσής του. Η καταβολή της πρώτης δόσης υπολογίζεται ότι θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο του 2018, ενώ η δεύτερη, τον Ιούνιο. Πως θα υποβάλλ..... (07/12/2017)

περισσότερα »

Απόσυρση ή πρόστιμο 500 ευρώ για τις ταμειακές σε δραχμές

Συγκεκριμένα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, οι κάτοχοι Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα έκδοσης απόδειξης λιανικών συναλλαγών σε ευρώ και εξακολουθούν να εμφανίζονται στο υποσύστημα Taxis ως ενεργοί, καλούνται να δηλώσουν την εκπρόθεσμη παύση αυτών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., μέχρι την 28-02-2018.   Από την 01-03-2018 και στο εξής τυχόν εμφάνιση ΦΗΜ της ανωτέρω κατηγορίας ως ενεργού στο υποσύστημα Taxis, συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη αυτού φ..... (07/12/2017)

περισσότερα »

«ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»: Στόχος η επανεκκίνηση της οικονομίας

Μία σημαντική δύναμη της ελληνικής οικονομίας, που στοχεύει στην ανάδειξη της αξίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ως το πιο ορθολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας και την έξοδο από τον φαύλο κύκλο της κρίσης, αποτελεί η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.Με παραγωγή 2 δισ. προϊόντων (τεμάχια) και κύκλο εργασιών 1 δισ. ευρώ, περισσότερους από 2.500 κωδικούς, 4.400 εργαζομένους και ..... (06/12/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ   Κάνουμε γνωστό ότι οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας θα διεξαχθούν ως εξής:        ΠΕΜΠΤΗ 14-12-2017 ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗ 10.00 π.μ.- 18.00 μ.μ. Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-12-2017 ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΥΛΙΔΑ 10.00 π.μ.- 18.00 μ.μ. Αίθουσα ΟΣΚ στο Πάρκο του Λαού ΣΑΒΒΑΤΟ 16-12-2017 ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ 10.00 π.μ.- 18.00 μ.μ. Αίθουσα πολλαπλώ..... (05/12/2017)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 4-12-2017

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (04/12/2017)

περισσότερα »

ΑΝΔΙΑ : Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 6/12 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων

    Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση   Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ,       η Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας (ΑΝ.ΔΙΑ) εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει, για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ:   «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)» &   «Ενίσχυση τ..... (04/12/2017)

περισσότερα »

Νέος Κανονισμός για την προστασία των καταναλωτών στην ψηφιακή εποχή

Σύμφωνα με το sepe.gr h χθεσινή επίσημη έκδοση του Κανονισμού έπεται της συμφωνίας, η οποία επετεύχθη με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 21 Ιουνίου 2017 και αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης πολιτών και επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου συνεργασίας για την προστασία των καταναλωτών αναθέτει περισσότερες εξουσίες στις εθνικές Αρχές, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ενιαίας ψηφιακής αγοράς. Σε περιπτώσεις παραβιάσεων των δικαιωμά..... (04/12/2017)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 16:00

      Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 7/9-10-2017 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.   Έγκριση του Προϋπολογισμού έτους 2018. (εισηγητής κ. Κυρίτσης)   Ενημέρωση του ΔΣ για..... (01/12/2017)

περισσότερα »

Υποχρεωτικά POS για νέα ομάδα επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσα στο 2018

"Εγινε η πρώτη κλήρωση της δημόσιας λοταρίας από το υπουργείο οικονομικών, θέλουμε να δώσουμε ένα κίνητρο στους πολίτες, να τους επιβραβεύσουμε που χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό χρήμα γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο όλοι οι πολίτες βοηθούν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής", ανέφερε. Η δεύτερη κλήρωση θα γίνει έως το τέλος του Δεκεμβρίου. Στην πρώτη κλήρωση συμμετείχαν περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν εντός του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους συναλλαγές αξίας..... (01/12/2017)

περισσότερα »

Προκυρήξεις 30-11-2017

Δείτε τιςπροκηρύξεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (30/11/2017)

περισσότερα »

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Έρχονται στοχευμένοι έλεγχοι σε ιδιωτικά ελαιοτριβεία

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε περιοχές όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΑΑΔΕ, τα φαινόμενα αυτά προσλαμβάνουν τις μεγαλύτερες διαστάσεις και συγκεκριμένα σε Κρήτη, Μεσσηνία, Αργολίδα, Λακωνία και Φθιώτιδα. Ειδικότερα παρατηρείται ότι μεγάλος αριθμός ελαιοπαραγωγών δίνει την παραγωγή του σε ιδιωτικά ελαιοτριβεία αντί για τους τοπικούς συνεταιρισμούς χωρίς να τηρούνται παραστατικά ενώ και η διακίνηση του ελαιολάδου στη συνέχεια γίνεται με παράνομο τρόπο με αποτέλεσμα να αποκρύπτονται ει..... (30/11/2017)

περισσότερα »

Φέρνουν μείωση του αφορολόγητου από το 2019

Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 - Μετά τους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες έρχονται οι κατασχέσεις από την εφορία για χρέη πάνω από 500 ευρώ Μία πρόσθετη δέσμευση της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες το αναθεωρημένο μνημόνιο που συζητείται αυτές τις μέρες στο ξενοδοχείο Hilton. Η δέσμευση αυτή θα είναι μια πιο συγκεκριμένη διατύπωση ότι προβλέπεται η εφαρμογή της μείωσης στο αφορολόγητο από το 2019 αντί για το 2020 όπως είχε αρχικά συμφων..... (30/11/2017)

περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 2017 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (29/11/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (29/11/2017)

περισσότερα »

Το υπ. Τουρισμού στηρίζει την ανάπτυξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

Η εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική που εφαρμόζεται από το 2015 έχει ως στόχο την καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό που μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες 365 ημέρες το χρόνο. «Oι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού. Βρίσκονται στην καρδιά της ελληνικής ζεστής φιλοξενίας, για την οποία η χώρα μας ξεχωρίζει και αναγνωρίζεται διεθνώς. Η άμεση σχέση, η προσωπική επαφή που..... (27/11/2017)

περισσότερα »

Ανακήρυξη υποψηφίων για το αξίωμα του Συμβούλου του Επιμελητηρίου στις επικείμενες εκλογές

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (24/11/2017)

περισσότερα »

Στα… μανταλάκια οι φοροφυγάδες! Πέντε λίστες στη Βουλή

Στοιχεία για υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, για τις οποίες το 2016 καταλογίσθηκαν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις, κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, μαζί με τον Προϋπολογισμό του 2018. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει επίσης ότι το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2017 από τα ελεγκτικά κέντρα και τις ΔΟΥ διενεργήθηκαν 16.640 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 2,568 δισ. ευρώ. Δείτε εδώ τις λίστες με τους φοροφυγάδες Ειδικότερα, σε ότι ..... (23/11/2017)

περισσότερα »

Το Διεθνές ραντεβού των Ξενοδοχείων και των Ταξιδιωτικών Γραφείων για τον Ελληνικό τουρισμό

250 Εκθέτες από την Ελλάδα & το εξωτερικό   250 Εκθέτες από όλους τους κλάδους τουρισμού και κορυφαίοι Διεθνείς Tour Operators, Travel Agencies & Bed Banks από το εξωτερικό θα υποδεχθούν στην Greek Tourism Expo χιλιάδες επισκέπτες.         On line προγραμματισμός συναντήσεων Επ..... (23/11/2017)

περισσότερα »

Natural & Organic Products Europe 22 & 22 Απριλίου 2018, ExCeL, Λονδίνο - Δελτίο Τύπου

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (23/11/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση στο 2ο Ανοικτό Συνέδριο της ΣΕΤΚΕ

..... (22/11/2017)

περισσότερα »

Λήγει στις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήματος για έκδοση ΑΕΠΟ

H Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, για μία ακόμη φορά και μετά από διαδοχικές παρατάσεις που έχουν δοθεί, καλεί τις υπόχρεες τουριστικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην κατάθεση αιτήματος για την έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) έως τις 30 Νοεμβρίου 2017. Διαφορετικά, όπως τονίζεται στην επιστολή, η άπρακτη παρέλευση της τετράμηνης προθεσμίας με καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου, γεννά υποχρέωση της υπηρεσίας που χορήγησε το Ειδικό Σήμα Λει..... (22/11/2017)

περισσότερα »

Νέο Πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ: "Επιχειρούμε Έξω"

Η Δράση στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.  ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ..... (22/11/2017)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 3976) με θέμα «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων».

Στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των  capital controls που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στις 17 Μαΐου 2017, η νέα υπουργική απόφαση έχει στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση φυσικών και νομικών προσώπων και επιχειρήσεων.Ειδικότερα με την απόφαση:1. Επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμού στα φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τραπεζικό λογαριασμό, όψεως ή καταθετικό, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό, μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (..... (22/11/2017)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤO «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ»

  Στην Μαθητεία «Μεταλυκειακό έτος - τάξη Μαθητείας» έχουν δικαίωµα να συµµετάσχουν οι πτυχιούχοι απόφοιτοι των Επαγγελµατικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Η εκπαίδευση-Μαθητεία έχει διάρκεια εννέα µηνών και περιλαµβάνει «Πρόγραµµα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας - Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» διάρκειας 28 ωρών την εβδοµάδα, επιµερισµένες σε τέσσερες ηµέρες (4 ηµέρες από 7 ώρες) και µία ηµέρα παρακολουθούν υποχρεωτικά εργαστηριακά µαθήµατα στο ΕΠΑΛ.   Η Μαθητεία, πραγµατοποιείται µετά από σύναψη Σύµβασ..... (20/11/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 17-11-2017

. (17/11/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση για το Ελληνο-Πολωνικό Forum που συνδιοργανώνει το EnterpriseGreece με την Πρεσβείας της Πολωνίας στην Αθήνα

Πρόσκληση και το Προσχέδιο Προγράμματος για το Ελληνο-Πολωνικό Forum που συνδιοργανώνει το EnterpriseGreece με το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Αθήνα, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Πολωνικής Δημοκρατίας, στις 21/11/2017 και ώρα 13.00-18.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.   Σας ενημερώνουμε ότι στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν 20  πολωνικές εταιρείες οι οποίες ενδιαφέρονται για επιχειρηματική συνεργασία (εμπορική/επενδυτική) στην..... (17/11/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή την Περιφέρειας Στ. Ελλάδας στην 5η Εκθεση Ελληνικών τροφίμων και ποτών, «ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ»

Δείτε πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο εππισυναπτόμενο αρχείο..... (17/11/2017)

περισσότερα »

Για 800.000 Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες - Λίφτινγκ της ΑΑΔΕ στο έντυπο Ε3

Την ριζική αναμόρφωση του φορολογικού εντύπου Ε3 που συνοδεύει το βασικό έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων και το έντυπο Ν της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων προανήγγειλε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής. Στο νέο Ε3, το οποίο θα δοθεί στους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, θα δίδεται έμφαση στην ακριβέστερη αποτύπωση των διαφόρων κατηγοριών εσόδων και εξόδων..... (17/11/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 16-11-2017

. (16/11/2017)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων σχετικά με την αποκομιδή σκουπιδιών

Δείτε την ανακοίνωση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/11/2017)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Οκτωβρίου 2017

Δείτε το Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Οκτωβρίου 2017 ΕΔΩ..... (15/11/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε σεμινάριο με θέμα "Prepare-Plan - Execute" από την Περιφέρεια Στ. Ελλάδος

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τo τμήμα Εξαγωγών “TradeUSA” του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμλετηρίου,   σας προσκαλούν σε σεμινάριο με Θέμα “Prepare – Plan - Execute”.   Ποιές είναι οι καταναλωτικές συνήθειες στις ΗΠΑ; Πώς πρέπει να προσαρμόσω το προϊόν μου; Τι διαδικασία χρειάζεται για το F.D.A.; Πώς χειρίζομαι τους Αμερικανούς συνεργάτες μου και τι περιμένουν από την επιχείρησή μου;   Πώς πρέπει να προετοιμαστώ;     Λαμια, 20 Νοεμβριου 2017   ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚ..... (14/11/2017)

περισσότερα »

Ανακοίνωση ΕΒΕ περί της αναρτήσεως των προσωρινών καταλόγων των μελών που έχουν δικαίωμα στις επικείμενες εκλογές

. (14/11/2017)

περισσότερα »

Άνοιξε το Taxisnet για τον επαγγελματικό λογαριασμό

Ανοικτή στο aade.gr και το TAXISnet, είναι η υπηρεσία που οι επιχειρήσεις μπορούν να δηλωσούν και να τροποποιησούν τον Επαγγελματικό Λογαριασμό, για συναλλαγές που αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου. Οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται να δηλώσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό είναι όσες έχουν υποχρεωθεί να εγκαταστήσουν μηχανήματα POS Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ η υπηρεσία δήλωσης του Επαγγελματικού Λογαριασμού είναι διαθέσιμη καθ’ όλη ..... (13/11/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 13-11-2017

. (13/11/2017)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο ΕΠΑνΕΚ - Υπουργείο Οικονομίας

Ενημερωτικό Δελτίο ΕΠΑνΕΚ 10/11/2017 Νέα και Ενδιαφέροντα Έναρξη της τελευταίας (3ης) περιόδου υποβολής για τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β΄Κύκλος)   Νέα Δράση: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» ..... (13/11/2017)

περισσότερα »

Πλήρως ηλεκτρονική Εφορία έως το 2020 εξήγγειλε ο Γ. Πιτσιλής

«Blue Print» είναι ο κωδικός της νέας «επιχείρησης» που ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο, έως το 2020, να έχουν ηλεκτρονικοποιηθεί οι επαφές των συναλλασσόμενων με την ΑΑΔΕ. Βασική επιδίωξη είναι όπως με την πλήρη υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, που προβλέπει και τη συστηματοποίηση εγκυκλίων και φορολογικών διατάξεων, οι φορολογούμενοι να μη χρειάζεται πλέον να πηγαίνουν για καμία υπόθεσή τους στην Εφορία, αφού όλα θα μπορούν να γίνουν μέσω email, τηλεφώνου κ.λπ. Το νέο ..... (13/11/2017)

περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας διαδικτυακής εφαρμογής «Απόκτηση Άδειας Χρήσης Πνευματικών - Μουσικών Δικαιωμάτων»

Η ΚΕΕΕ, ως φορέας που αντιπροσωπεύει το σύνολο των ελληνικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων και σε συνεργασία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΑΥΤΟΔΙΑΧΙΕΡΗΣΗστοχεύει μέσω της παρούσας ολοκληρωμένης διαδικτυακής πλατφόρμας, να προσφέρει την δυνατότητα στα ταμιακώς ενήμερα μέλη των Επιμελητηρίων, που χρησιμοποιούν στο εργασιακό τους περιβάλλον μουσικά και πνευματικά δικαιώματα, να αποκτούν γρήγορα και εύκολα την άδεια χρήσης αυτών. Το ..... (09/11/2017)

περισσότερα »

Νέα Δράση: Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

  Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.   Προϋπολογισμός της Δράσης   120 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.   Δικαιούχοι της Δράσης   Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού και ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:   Κατηγορία Δικαιούχων Α:  Επιχειρήσεις που θα συσταθούν από την ημερομ..... (08/11/2017)

περισσότερα »

Τα 40 + 1 μέτρα που άδειασαν τις τσέπες των Ελλήνων - Ποια έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2018

Όπως προκύπτει, ειδικότερα, από στοιχεία που παρουσιάζουν σήμερα τα dikaiologitika.gr: 1) Από την 15η-7-2015 μέχρι και σήμερα έχουν νομοθετηθεί 41 φοροεισπρακτικά μέτρα, από τα οποία τα περισσότερα και το πιο επαχθή επιβαρύνουν υπέρμετρα τους οικονομικά ασθενείς πολίτες. Τέτοια μέτρα είναι ενδεικτικά: - Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 24%, (συνολικά, σε 2 φάσεις, μέσα στην περίοδο από 15-7-2015 έως 1η-6-2016), για εκατοντάδες συσκευασμένα, επεξεργασμένα και μεταποιημένα είδη δι..... (08/11/2017)

περισσότερα »

Εκθέσεις 8-11-2017

Δείτε σχτικό επισυναπτόμενο αρχείο..... (08/11/2017)

περισσότερα »

Συνέδριο eCommerce Expo 2017

25 & 26 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η έκθεση και συνέδριο eCommerce Expo 2017.   Η διοργάνωση απευθύνεται σε επαγγελματίες του ηλεκτρονικού επιχειρείν δηλαδή επιχειρήσεις που ασχολούνται με το Ηλεκτρονικό Εμπόριο.   Έκθεση   Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που μπορούν να δώσουν στην επιχείρηση σας τα εφόδια για να διακριθεί και να κερδίσει επιπλέον πωλήσεις.   Εκθέτες είναι: εταιρείες λογισμικού που α..... (08/11/2017)

περισσότερα »

Ποιους φόρους και πρόστιμα μπορείτε να αμφισβητήσετε στην εφορία

Ο νόμος ορίζει ότι όποιος φορολογούμενος θεωρεί ότι αδικήθηκε από κάποια απόφαση επιβολής φόρου ή προστίμου της φορολογικής διοίκησης δεν έχει το δικαίωμα να προσφύγει απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά είναι υποχρεωμένος να ασκήσει «ενδικοφανή προσφυγή» υποβάλλοντας σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών, καταβάλλοντος το 50% των αμφισβητούμενων ποσών. Μοναδική περίπτωση να αποφύγει κανείς το 50% είναι να δώσει επαρκή στοιχεία τα οποία να δικαιολο..... (07/11/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 7-11-2017

. (07/11/2017)

περισσότερα »

Στη θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού επανέρχεται η ΓΣΕΒΕΕ

Στη θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, επανέρχεται η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.Όπως αναφέρθηκε στην 49η γενική συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ, σήμερα πιο έντονα από ποτέ, η συνομοσπονδία θα συνεχίσει να διεκδικεί πολιτικές οι οποίες θα στοχεύουν:- Στη θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού- Στην ενίσχυση θεσμικού πλαισίου για την πλήρη προστασία της α' κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης για τους επαγγελματίες και τους εγγυητές- Στ..... (07/11/2017)

περισσότερα »

Καταιγίδα εισφορών «σαρώνει» 850.000 ασφαλισμένους το 2018

Όσο και αν απέχουμε ακόμα κάτι λιγότερο από δύο μήνες για την έλευση του νέου έτους, έχουν ήδη δρομολογηθεί μια σειρά από επιβαρύνσεις που θα κληθούν οι παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων, να εξοφλήσουν εντός του 2018. Οι επιβαρύνσεις αυτές, αφορούν τόσο στο σκέλος των εισφορών υπέρ επικούρησης και εφάπαξ, όσο και εισφορές που δεν είχαν καταβληθεί από το 2016 και πρέπει να εξοφληθούν στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Είναι προφανές ότι, αν σε όλα τα παραπάνω προστεθούν και οι τρέχουσες ασφαλισ..... (06/11/2017)

περισσότερα »

ΔΕΗ: Αυξάνει σε 7,25% το επιτόκιο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές!

  Ακόμα μεγαλύτερη είναι τελικά η επιβάρυνση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ σε σχέση με τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί νωρίτερα, όπως προκύπτει με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, σε απόφαση του ΔΣ:   - Για ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών που δεν προσέρχονται να τις ρυθμίσουν επιβάλλεται, σύμφωνα με το νόμο, επιτόκιο 7,25%. - Δεν αυξάνεται το επιτόκιο για οφειλές που έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν σε ρύθμιση. Το επιτόκιο παραμένει στ..... (06/11/2017)

περισσότερα »

Έρχονται αλλαγές στα διόδια: Θα πληρώνουμε και με e-banking

Διαγωνισμό ενιαίου συστήματος για κάρτες προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης - Επιτέθηκε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και... Taxibeat Αλλαγές στο σύστημα πληρωμής διοδίων ακόμα και μέσα στο έτος εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.Όπως αποκάλυψε έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη του συστήματος ενιαίας κάρτας στα διόδια και προανήγγειλε ότι μέσα στη χρονιά θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την εγκατάστασή του.    «Θα μπορεί ο πολίτης από το e-banki..... (06/11/2017)

περισσότερα »

Πρόστιμο 2.500 ευρώ για όσους δηλώσουν απώλεια βιβλίων στην Εφορία

Το πρόστιμο αυτό ισχύει από τις 17 Οκτωβρίου 2015 με βάση το άρθρο 54 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν. 4174/2013). Μόνο στην περίπτωση κατά την οποία ο φορολογούμενος καταφέρει να αποδείξει ότι η απώλεια έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από την 1η-1-2014 έως την 16η Οκτωβρίου 2015 ή ότι οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας (κλοπή, πυρκαγιά κλπ) μπορεί να γλιτώσει το συγκεκριμένο πρόστιμο. Όμως αν αποδειχθεί ότι η απώλεια συνέβη πριν την 1η-1-2014 τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ χειρ..... (03/11/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (03/11/2017)

περισσότερα »

Εκθέσεις 3-11-2017

Δείτε τις Εκθέσεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (03/11/2017)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιδότησης για πρόσληψη νέων

Στα μέσα Νοεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ που θα αφορά νέους επιχειρηματίες μέχρι 35 ετών και αυτοαπασχολούμενους για την ταυτόχρονη πρόσληψη ανέργων, όπως δήλωσε η διοικήτρια του Οργανισμού.Η Μαρία Καραμεσίνη είπε ότι το πρότζεκτ αφορά στην επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών.Η πρόσκληση για το πρόγραμμα θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου και θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε νέο που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση, μόνος του ή μ..... (03/11/2017)

περισσότερα »

Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στη μεταποίηση τον Οκτώβριο

Η ανάπτυξη του ελληνικού μεταποιητικού τομέα συνεχίστηκε στο ξεκίνημα του τέταρτου τριμήνου, παρότι με ασθενέστερο ρυθμό σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Markit. Η ανάπτυξη τονώθηκε από την έντονη ζήτηση από τις αγορές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, η οποία οδήγησε σε αύξηση της αγοραστικής δραστηριότητας, της απασχόλησης και της παραγωγής. Ταυτόχρονα, οι υψηλότερες τιμές πρώτων υλών συνέβαλαν στην επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των τι..... (02/11/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 1-11-2017

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (01/11/2017)

περισσότερα »

Νέο σχέδιο ελέγχων της εφορίας

«Κόκκινο» χτυπάει η φοροδιαφυγή σε συγκεκριμένους κλάδους επαγγελματιών, για τους οποίους το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει νέους ελέγχους.Ειδικότερα, για τις τάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών, όπως γιατροί και δικηγόροι, το ΥΠΟΙΚ έχει καταρτίσει σχέδιο που περιλαμβάνει μέτρα όπως η εντονότερη φυσική παρουσία ελεγκτών αλλά και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις. Αναλυτικά οι αρμόδιες υπηρεσίες σχεδιάζουν: Εξάλλου, πολλοί είναι οι κλάδοι που παρουσιάζουν υψηλή απόκρυψη εισοδήματος, μ..... (31/10/2017)

περισσότερα »

Οι προσφορές των Black Friday και Cyber Monday επισκιάζουν τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Αν και από αύριο ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις οι καταναλωτές προσμένουν την Black Friday και την Cyber Monday και ελπίζουν ότι θα βρουν πιο ελκυστικές εκπτώσεις κάτι που αποδείχτηκε όμως πέρσι, ότι δεν συνέβη, αφού οι σημαντικές εκπτώσεις αφορούσαν συγκεκριμένα και λιγοστά προϊόντα Σε αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης, η οποία, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ήταν μειωμένη, προσδοκά ο εμπορικός κόσμος κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπ..... (31/10/2017)

περισσότερα »

Μεγάλη φοροδιαφυγή και ελληνοποιήσεις κρεάτων από εμπόρους

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο επιχειρήσεις στο νομό Αχαΐας, των ίδιων συμφερόντων, οι οποίες έχουν και την ίδια ημερομηνία ίδρυσης.Από την πολύμηνη έρευνα των Ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποκαλύφθηκε ότι οι δύο εταιρίες στο διάστημα από τις 20-2-2015 έως και τις 22-6-2017 είχαν αδήλωτες πωλήσεις 1,71 εκατομμυρίων ευρώ ενώ δεν απέδωσαν στο Δημόσιο ΦΠΑ αξίας 225.000 ευρώ. Παράλληλα δεν έχουν υποβάλλει δήλωση φόρου εισοδήματος. Οι ελεγκτές κατάσχεσαν τις ταμειακές μηχανές..... (30/10/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΕΙΣ 30-10-2017

. (30/10/2017)

περισσότερα »

Αχτσιόγλου: Κούρεμα έως και 80% για τις προσαυξήσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι λεπτομέρειες για την ρύθμιση

Συνέντευξη στο Ραδιόφωνο 24/7 στο  Δημήτρη Χατζηνικόλα, παραχώρησε η Υπουργός Εργασία. Έφη Αχτσιόγλου.Σχετικά με τις 120 δόσεις η κα Αχτσιόγλου ανέφερε: «Έχει κλείσει η συμφωνία σε ότι αφορά τις οφειλές 20.000 έως 50.000 ευρώ, σε αντανάκλαση αυτής της συμφωνίας  θα βγουν και οι υπουργικές αποφάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα από εμένα και από τον υπουργό Οικονομικών για την ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο. Έχουνε συμφωνηθεί οι βασικές παράμετροι, δηλαδή ότι θα ..... (30/10/2017)

περισσότερα »

Κατασχέσεις σε εργοδότες για οφειλές στα ταμεία

Αντιμέτωποι με κατασχέσεις ακόμη και α' κατοικίας θα βρεθούν εργοδότες που έχουν χρέη στο πρώην ΙΚΑ, σε περίπτωση που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές «αγγίζουν» τη δεκαετία.Νομικοί κύκλοι τονίζουν πως η προστασία της α' κατοικίας αφορά μόνο όσους έχουν μη εξυπηρετούμενο στεγαστικό δάνειο και όχι όσους έχουν χρέη στο ΔημόσιοΣύμφωνα με πληροφορίες από τα ασφαλιστικά ταμεία, το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας στοχεύει να «ξεσκονίσει» τους φακέλους με υποθέσεις χρεών στο πρώην ΙΚΑ. Εάν διαπιστωθούν οφειλέτ..... (27/10/2017)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα: «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία».

Την Τετάρτη 25/10/17 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική  εκδήλωση  από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με την εταιρία BSS(BusinessSupportServices) στην αίθουσα συυνεδριάσεων του Επιμελητηρίου  με θέμα: «ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία».  (26/10/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 25-10-2017

. (25/10/2017)

περισσότερα »

Στα ύψη η ζήτηση για βιολογικά στη Γερμανία – Ευκαιρία για τους Έλληνες

Η ζήτηση αφορά όλο το φάσμα, από βιολογικά κρέατα, μέχρι φρούτα, λαχανικά και αυγά Οι Γερμανοί καταναλωτές εμπιστεύονται όλο και περισσότερο βιολογικά είδη διατροφής και κυρίως, φρούτα και κρέας. Σύμφωνα με νέα έρευνα του γερμανικού Ιδρύματος Καταναλωτικών Ερευνών (GfK), τα τελευταία 10 χρόνια έχει σχεδόν διπλασιαστεί το ποσοστό των βιολογικών προϊόντων επί του συνολικού αριθμού πωλήσεων ποτών και τροφίμων στη Γερμανία, σκαρφαλώνοντας από το 3% στο 6%. Οι ερευνητές κάνουν μάλιστα λόγο για ..... (25/10/2017)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση στο ΕΒΕ την Τετάρτη 25 Οκτ. με θέμα: «ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία»

..... (17/10/2017)

περισσότερα »

Μετωπική ΕΣΕΕ-ΣΕΒ για τα εργασιακά

Έντονα επικριτικός έναντι των θέσεων του ΣΕΒ για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης κατά την τοποθέτησή του στην ημερίδα του ΣΕΒ με θέμα "Το μέλλον της εργασίας μετά το μνημόνιο".Σχολιάζοντας, μάλιστα, το μοντέλο επιχειρηματικότητα που οραματίζεται ο ΣΕΒ "με ολίγον από εργασιακά", ο κ. Κορκίδης είπε ότι επιθυμεί ένα, προσχηματικό διάλογο για να δημοσιοποιήσει αυτά που έχει ήδη αποφασίσει.Αναλυτικά ο κ. Κορκίδης ανέφερε τα εξής:«Ξεκινώντας απ..... (25/10/2017)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Πότε παραγράφονται οι μη καταβληθείσες εισφορές

Εφαρμοστική εγκύκλιο με θέματα την παραγραφή των αξιώσεων των ταμείων από μη καταβληθείσες εισφορές εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).Σύμφωνα με αυτήν «από την έναρξη ισχύος του παρόντος, οι απαιτήσεις των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάσσονται στον Ε.Φ.Κ.Α. από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές υπόκεινται σε εικοσαετή παραγραφή, που αρχίζει από την πρώτη μέρα του επόμενου έτους εντός του οποίου παρασχέθηκε η ασφαλιστέα εργασία ή υπηρεσία. Η ρύθμιση αυτή δεν εφα..... (25/10/2017)

περισσότερα »

Εκθέσεις 24-10-2017

Δείτε σχετικό επισυναπτόμενο αρχείο..... (24/10/2017)

περισσότερα »

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ_ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

Δείτε σχετικό επισυναπτόμενο αρχείο..... (24/10/2017)

περισσότερα »

Εξωδικαστικός: Κλειδώνουν τα κριτήρια για χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρω

Στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί ανάμεσα στους επικεφαλής των θεσμών και τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου αναμένεται να συζητηθούν τόσο οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς για τις οποίες υπάρχει κατ’ αρχάς συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια ενώ θα παρουσιαστεί επίσημα και η πρόοδος που έχει γίνει αναφορικά με το νόμο Κατσέλη,όσον αφορά την επίσπευση της εκδίκασης των αιτήσεων. Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες έχει γίνει σημαντική πρόοδος και έχουν επισπευσθεί οι διαδικασί..... (24/10/2017)

περισσότερα »

Αφορολόγητο: Πληρωμή με κάρτα ή επιπλέον φόρος 22%

Τα περιθώρια στενεύουν για όσους δικαιούνται αφορολόγητο. Η πληρωμή με κάρτα είναι υποχρεωτική. Σε διαφορετική περίπτωση οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν με επιπλέον φόρο 22%.   Το αφορολόγητο χτίζετα8ι μόνο με πλαστικό χρήμα. Μάλιστα αν δεν καταφέρει ο φορολογούμενος να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό υπάρχει “πέναλτι” με επιπλέον φόρο 22%. Η πληρωμή με κάρτα είναι επί της ουσίας υποχρεωτική. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για το χτίσιμο του αφορολόγητου θα πρέπει να προχωρήσ..... (23/10/2017)

περισσότερα »

Φεύγει ο ΕΝΦΙΑ έρχεται ο ΦΜΑΠ αλλά στο σύνολο των ακινήτων κάθε οικογένειας

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), η κυβέρνηση επιχειρεί να «πιάσει» τους ιδιοκτήτες ακινήτων που προχώρησαν σε γονικές παροχές ή μεταβίβασαν κατά κύριο λόγο την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία σε μέλη της οικογένειάς τους με στόχο να περιορίσουν τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή «έσπασαν» την ακίνητη περιουσία σε τμήματα κάτω των 200.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα το αφορολόγητο όριο, για να μειώσουν ελαφρώς τους υπ..... (20/10/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΣΜΟΙ 20-10-2017

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (20/10/2017)

περισσότερα »

Επί τάπητος η ενιαία είσπραξη οφειλών προς εφορίες και Ταμεία

Το ζήτημα της συγχώνευσης του μηχανισμού είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ με τον μηχανισμό είσπραξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αντικείμενο ήταν δυο -τρεις μνημονιακές υποχρεώσεις (ορισμένες από τις οποίες, όπως ο ενιαίος μηχανισμός για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφ..... (19/10/2017)

περισσότερα »

Εκθέσεις 19-10-2017

Δείτε σχετικό επισυναπτόμενο αρχείο..... (19/10/2017)

περισσότερα »

Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις για το Φθινόπωρο, ενώ δεν αποκλείεται η έναρξή τους και στις 30 Οκτωβρίου, καθώς το επιτρέπει η νομοθεσία. Η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί με ανακοίνωση από τις αρμόδιες αρχές το αμέσως προσεχές διάστημα. Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει στους εμπόρους πως σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Αν επιβληθεί για δεύτερη φορά πρό..... (16/10/2017)

περισσότερα »

Αρχίζει σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης: Τι πρέπει να προσέχετε

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Χριστόφορος», Θέμης Κιουρτζής μιλώντας στο AΠΕ σημείωσε ότι «η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκλεισε στα 95 λεπτά πέρυσι, τόσο περίπου θα ανοίξει και φέτος. Με τις υπάρχουσες διυλιστηριακές τιμές η τιμή θα είναι 92 έως 95 λεπτά για τις μεγάλες ποσότητες». Ωστόσο, όπως είπε «πάντα υπάρχει μία διαφοροποίηση στην τιμή, όταν πρόκειται για προμήθεια μικρών ποσοτήτων ή έχουμε ψηλό όροφο, μια μικρή..... (13/10/2017)

περισσότερα »

Δελτία ΤύπουΕλληνικών Προξενείων

Δείτε τα Δελτία Τύπου στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (11/10/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 11-10-2017

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (11/10/2017)

περισσότερα »

Εγκύκλιος μηνός Σεπτεμβρίου 2017 ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (10/10/2017)

περισσότερα »

ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - Νομοσχέδιο «δίνει» άδειες υπαίθριου εμπορίου σε ανέργους, πολύτεκνους και μονογ. οικογένειες

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» προβλέπει την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων δίνοντας η ευκαιρία, μεταξύ άλλων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως άνεργοι πολύτεκνοι, άτομα απεξαρτημένα από ουσίες αλλά και γονείς παιδιών με αναπηρία, προστάτες μονογονεικών οικογενειών να καταστεί οικονομικά ενεργό λαμβάνοντας άδεια υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων ..... (10/10/2017)

περισσότερα »

Νewsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Σεπτ. 2017

. (09/10/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΕΙΣ 9-10-2017

. (09/10/2017)

περισσότερα »

ΔΕΗ: Ανατροπή για 500.000 καταναλωτές – Θα αλλάξουν εταιρεία υποχρεωτικά

 Χωρίς τη θέλησή τους μισό εκατομμύριο καταναλωτές θα αλλάξουν πάροχο - Εκτός ΔΕΗ ακόμη και όσοι δεν χρωστάνε ούτε ευρώ για λογαριασμούς - Πελάτες με μέση και χαμηλή τάση θα υποχρεωθούν να φύγουν - Έτοιμο το πακέτο των καταναλωτών που θα φύγουν από τη ΔΕΗ - Απομένουν οι νομικές λεπτομέρειες για να γίνει η αλλαγή παρόχου ρεύματος Θέμα χρόνου είναι πλέον να αλλάξουν πάροχο και φύγουν υποχρεωτικά από τη ΔΕΗ μισό εκατομμύριο καταναλωτές. Στο πλαίσιο της μείωσης του ποσοστού της ΔΕΗ στην..... (09/10/2017)

περισσότερα »

Πληρωμή με κάρτα σε όλα τα ταξί ζητούν οι «θεσμοί»

Για εγκατάσταση τερματικών συσκευών (POS) για πληρωμή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας σε όλα τα ταξί πιέζουν οι θεσμοί, οι οποίοι συζητούν με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών το πολυσυζητημένο, υπό κατάρτιση, σχέδιο νόμου για τον κλάδο. Ταυτόχρονα προβάλλουν ενστάσεις και σε άλλα σημεία του σχεδίου νόμου, χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή η άποψή τους για το θέμα που έχει ανακύψει με τις εφαρμογές όπως η Uber και η Beat. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν ..... (09/10/2017)

περισσότερα »

Ο αναξιοποίητος πλούτος των ελληνικών ιαματικών πηγών

Η χώρα μας έχει ανεκμετάλλευτο πλούτο με φυσικές ιαματικές πηγές. Εντυπωσιακό είναι ότι σε 752 διαφορετικά γεωγραφικά σημεία αναβλύζουν πηγαία νερά πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία. Ωστόσο ο πλούτος αυτός έχει μείνει αναξιοποίητος, καθώς μόνο 109 είναι ενεργοποιημένες και οι 43 είναι αναγνωρισμένες με Φ.Ε.Κ. για θεραπευτικές ενδείξεις και αντενδείξεις. Η Ευρώπη έχει συνολικά 1.400 ανεπτυγμένες λουτροπόλεις, στις οποίες απασχολούνται 750.000 άτομα με ετήσιο τζίρο 45 δισ. ευρώ από τις 180 εκατο..... (08/10/2017)

περισσότερα »

Πρόστιμα από 20 έως 500 ευρώ σε όποιον ρίχνει σκουπίδια σε λάθος κάδο

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αναβαθμίζεται ο ρόλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης ο οποίος θα μπορεί να επιβάλει και πρόστιμα σε συστήματα ή φορείς που παραβιάζουν τη νομοθεσία. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης. Μία σημαντική αλλαγή φέρνει το νομοσχέδιο και στα δημοτικά τέλη αφού αλλάζει η χρέωση στους δήμους για τα σκουπίδια που μεταφέρουν στις χωματερές. Οι δήμοι τώρα χρεώνονται με βάση τον πληθυσμό και όχι με την ποσότητα των σκουπιδιών κάτι που θα αλλάξει αφού ..... (06/10/2017)

περισσότερα »

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας απο το ΕΒΕ για την λειτουργία του Ογκολογικού τμήματος του Γεν. Νοσοσκομείου Λαμίας

. (05/10/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ανακοινώνει ότι:   Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας θα διεξαχθούν κατά τον κάτωθι τρόπο: α) Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και από ώρα 10:00 έως ώρα 18:00, στην Αταλάντη, στην αίθουσα του Κωνσταντίνειου Πνευματικού Κέντρου Αταλάντης, επί της οδού Ε. Χρήστου & Ν. Μεταξά 1 . β) Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, και από ώρα 10:00 έως ώρα 18:00 στη Στυλίδα, στην αίθουσα του Ο.Σ.Κ. ..... (05/10/2017)

περισσότερα »

Στον «πάγο» φαίνεται να μπαίνουν για άλλη μια χρονιά τα σχέδια για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 θα παραμείνουν αμετάβλητα για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών οχημάτων. Οι μικρές αλλαγές που εξετάζονται θα είναι οριακές και στοχεύουν στη διευκόλυνση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού - κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους- αλλά και στα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών. Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ήδη σενάρια στοχευμένων μειώσεων ως κίνητρο για την πληρωμή των τελών και την ανάκτ..... (05/10/2017)

περισσότερα »

Εκθέσεις 5-10-2017

. (05/10/2017)

περισσότερα »

Συνεδρίση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Δευτέρα 9 Οκτ. και ώρα 18:00

..... (05/10/2017)

περισσότερα »

Οι 12 φόροι που θα κόψουν τζίρο από την αγορά

Για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος ο νέος προϋπολογισμός ενσωματώνει 12 νέα εισπρακτικά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί, σημειώνει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της. Όπως υποστηρίζει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσουν δυο από τα μέτρα αυτά, την εφαρμογή των οποίων θέλει να αναβάλει η κυβέρνηση. Πρόκειται για την κατάργηση της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου που θα προκαλέσει κύμα ανατιμήσεων και την επιβολή του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα από την 1η Ιανουαρίου..... (04/10/2017)

περισσότερα »

Παπανάτσιου: Εντατικοί έλέγχοι για τον εντοπισμό εικονικών ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες

Εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό εικονικών ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες, αλλά και για την πάταξη του λαθρεμπορίου, προανήγγειλε απόψε από τη Θεσσαλονίκη η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο.«Θα ενταθούν οι έλεγχοι, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε στοιχεία, και με τις χώρες της Ε.Ε. και με τις 66 χώρες του ΟΑΣΑ με τις οποίες συνυπογράψαμε την ανταλλαγή στοιχείων, οπότε να μ..... (03/10/2017)

περισσότερα »

Εκθέσεις 2-10-2017

.. (02/10/2017)

περισσότερα »

15 μέτρα-φωτιά στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 - Ποιοι θίγονται

Σύμφωνα, ειδικότερα, με νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί, από την 1η-1-2018 θα τεθούν σε ισχύ τα ακόλουθα νέα δημοσιονομικά μέτρα: 1) Κατάργηση της έκπτωσης ποσοστού 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων. Αποτέλεσμα της εφαρμογής της διάταξης αυτής θα είναι η αύξηση των μηνιαίων κρατήσεων φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του επομένου έτους. 2) Κατάργηση της διάταξης που προβλέπει έκπτωση, από τον φό..... (02/10/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 2-10-2017

. (02/10/2017)

περισσότερα »

Κούρεμα στα πρόστιμα από την εφορία – Μέχρι και 50% οι μειώσεις – Ποιοι γλιτώνουν χρήματα

 Δύο χρόνια μετά το νέο ποινολόγιο για φορολογικές παραβάσεις τα δεδομένα αλλάζουν - Πολίτες και επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν και έτσι έρχεται κούρεμα στα πρόστιμα - Μεγάλες μειώσεις σε πρόστιμα για φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ και ανακριβείς δηλώσεις στην εφορία - Κάνει... ευκολίες η εφορία για να αυξηθούν τα έσοδα στα δημόσια Ταμεία. Δεν είναι μόνο οι φόροι που τσακίζουν πολίτες και επιχειρήσεις. Είναι και τα πρόστιμα. Η φοροδοτική ικανότητα ωστόσο έχει πέσει στο ναδίρ και έτσι μελ..... (29/09/2017)

περισσότερα »

Εντός του Οκτωβρίου νέες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

Οι ρυθμίσεις θα παρέχουν τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης έως και σε 36 μηνιαίες δόσεις για βασικές οφειλές έως 3.000 ευρώ και έως 120 μηνιαίες δόσεις για βασικές οφειλές έως και 50.000 ευρώ. Σε ορισμένες περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις θα προβλέπονται ακόμη και μερικές διαγραφές χρεών. Στις ρυθμίσεις αυτές θα μπορούν να υπαχθούν επιχειρήσεις που χρωστούν μόνο στο Δημόσιο ή μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία ή και σε Δημόσιο και σε ταμεία. Θα μπορούν επίσης να ενταχθούν και επιχειρήσεις που οφε..... (28/09/2017)

περισσότερα »

Φυσικό αέριο και σε νέες περιοχές ανά την Ελλάδα - Συμπεριλαμβάνεται και η Λαμία

Τα σχέδια για την ανάπτυξη της διανομής φυσικού αερίου, ανά την Ελλάδα, ανέπτυξαν σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) Θόδωρος Τερζόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Εταιρίας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας, Λεωνίδας Μπάκουρας. Για την Αττική, όπως επεσήμανε ο διευθυντής Διανομής της ΕΔΑ Αττικής Αναστάσιος Τόσιος, η έμφαση τα επόμενα χρόνια θα δοθεί στην προσέλκυση νέων συνδέσεων στο υφιστάμενο δί..... (28/09/2017)

περισσότερα »

Ρύθμιση χρεών: Βόμβα με υπολογισμό βάσει καταθέσεων και περιουσίας

- Χάνουν το δικαίωμα για ρύθμιση με πολλές δόσεις όσοι έχουν χρέη από 3.000 ως 20.000 - Το ποσό και ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται με βάση τις καταθέσεις και τα ακίνητα - Περισσότεροι από 650.000 οφειλέτες του Δημοσίου μπαίνουν στο στόχαστρο Οι δανειστές απαιτούν η ρύθμιση χρεών να αλλάξει και όλα δείχνουν ότι τα συναρμόδια υπουργεία στην Ελλάδα συμφωνούν. Το σχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά περιλαμβάνει υπολογισμό βάσει των καταθέσεων και της περιουσίας. Σύμφωνα με την εφημερίδ..... (28/09/2017)

περισσότερα »

Φορο-σοκ με προκαταβολή φόρου σε όσους έκλεισαν πέρυσι τα βιβλία τους

Εξωπραγματικά "χαράτσια" καλούνται να πληρώσουν φέτος, με τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2016 έβαλαν «λουκέτο» στις ατομικές επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης ή και λόγω των πρόσθετων προβλημάτων υπερχρέωσης που διαπίστωσαν ότι θα τούς προκαλούσε ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου. Αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι μια απίστευτη μεθόδευση που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομικών το 20..... (27/09/2017)

περισσότερα »

Συνεχίζει να χάνει ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα, κάτω από Αλγερία, Σρι Λάνκα και Γουατεμάλα

Την 87η θέση, μεταξύ 137 χωρών, καταλαμβάνει για φέτος η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum - WEF) για την ανταγωνιστικότητα.Ο δείκτης ανταγωνιστικότητας του WEF αξιολογεί 137 χώρες ανάλογα με την ικανότητά τους να διατηρήσουν ανάπτυξη με τα λιγότερα δυνατά εμπόδια, ωφελώντας τους πολίτες και το περιβάλλον. Λαμβάνονται υπ’όψιν μια σειρά από παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της καινοτομίας, των υποδομών και των μακροοικονομικών συνθηκών. Όσο..... (27/09/2017)

περισσότερα »

Ενημέρωση ΠΕΝΣΕΚΤΕ περί απαγόρευσης ανηλίκων σε κέντρα διασκέδασης - αμιγή μπαρ

 Δείτε σχετική επιστο΄λή του Προέδρου της ΠΕΝΣΕΚΤΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (27/09/2017)

περισσότερα »

ΣΔΟΕ εναντίον ανασφάλιστης εργασίας

Η είδηση έρχεται από την υπουργό Εργασίας η οποία με ανάρτησή της στο facebook ανακοίνωσε ότι το ΣΔΟΕ ρίχνεται στη μάχη κατά της ανασφάλιστης εργασίας. Με ανάρτησή της στο Facebook η Υπουργός εργασίας ενημερώνει : «Με τροπολογία που καταθέσαμε σήμερα από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αποκτά αρμοδιότητα διεξαγωγής ελέγχων για τον εντοπισμό αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Η ρύθμιση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την εφαρμογή του πιλοτικού ..... (27/09/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 26-9-2017

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (26/09/2017)

περισσότερα »

Και επισήμως εκτός διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε και επικύρωσε την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, στην οποία είχε μπει το 2009, όταν αποδείχθηκε ότι αυτό υπερέβαινε το 15%.Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Συμβούλιο έχει κλείσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα. Επιβεβαίωσε ότι το έλλειμμα της χώρας διαμορφώνεται τώρα χαμηλότερα του 3% του ΑΕΠ, την τιμή-αναφοράς της Ε.Ε. για τα δημοσιονομικά ελλείμματα.Στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, το Συμβούλιο κατήργησε την ..... (26/09/2017)

περισσότερα »

Δελτίου Τύπου - Η ΕΣΕΕ τιμά την Ημέρα του Ελληνικού Εμπορίου

. ..... (25/09/2017)

περισσότερα »

ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ (10.550,00 ευρώ)

 ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (25/09/2017)

περισσότερα »

Κατάργηση ειδικού φόρου στο κρασί και νέα αναστολή ΕΝΦΙΑ αγροτεμαχίων, στην ατζέντα δανειστών – κυβέρνησης

Η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, η νέα αναστολή επιβολής ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, καθώς και η νέα αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, περιλαμβάνονται στις βασικές παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας, που ετοιμάζει η κυβέρνηση και έχει αποστείλει σχετικά αιτήματα στους εκπροσώπους των δανειστών.Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, όπως είναι η κτηματαγορά καθώς και παρεμβάσεις που έχουν ..... (25/09/2017)

περισσότερα »

Ερχονται αλλαγές στον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη για τα «κόκκινα» δάνεια

Σειρά επαφών με καταναλωτικές οργανώσεις και νομικούς αλλά και τραπεζικούς, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στον νόμο Κατσέλη - Σταθάκη, πραγματοποιούν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας. Το μείζον θέμα που σχετίζεται με τον νόμο Κατσέλη αφορά στην εκδίκαση των υποθέσεων που σε πολλές περιπτώσεις και σε συγκεκριμένα ειρηνοδικεία ξεπερνά και τα δύο χρόνια. Η καθυστέρηση σε ότι αφορά την εκδίκαση παλαιών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη είναι ακόμη μεγαλύτερη αφ..... (22/09/2017)

περισσότερα »

3η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών (29/09-01/10/2017)

. (22/09/2017)

περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2017"_23 & 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δείτε πρόσκληση για τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών 23 & 24 Σεπτεμβρίου, με τις οποίες ολοκληρώνονται τα «Θερμοπύλεια 2017».   Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:     Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου: ·         Ώρα 7.00μ.μ.: «Θερμοπύλες, αρχαιολογική προσέγγιση», ομιλία από την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κα. Αριστέα Παπασταθοπούλου. ·         Ώρα 7.30μ.μ.: «Οι Θερμοπύλες στα Γράμματα και στις Τέχνες», παρου..... (22/09/2017)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σχετικά με μίσθωση λεωφορείου

. ..... (21/09/2017)

περισσότερα »

Τα τρία νέα προγράμματα που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από το Υπ. Εργασίας

Ομιλία Ε. Αχτσιόγλου στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο Κρήτης Από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σημείωσε, «έχουν ενταχθεί στα στοχευμένα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας 73.544 ωφελούμενοι, ενώ έως τα τέλη του 2017 αναμένεται να ενταχθούν άλλοι 46.000. Συνολικά, δηλαδή, μέχρι το τέλος του χρόνου, τα προγράμματα θα έχουν καλύψει 120.000 ανέργους».Τόνισε, επίσης, ότι με το Ν.4488/2017 «αναμορφώσαμε το πλαίσιο για την ουσιαστική προστ..... (21/09/2017)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σχετικά φρούρηση – επιτήρηση του κτιρίου του κατά την διάρκεια των επερχόμενων εκλογών

. ..... (21/09/2017)

περισσότερα »

Παπαδημητρίου: Μείωση φορολογίας όταν επιτευχθεί πρόοδος στα δημοσιονομικά

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την ομιλία του στο 12ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, με θέμα «Η Ελλάδα επιστρέφει στο δρόμο της ανάπτυξης».Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι η χώρα μας προσφέρει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, μετά από μια μακρά περίοδο αποεπένδυσης και ότι υπάρχουν πολλοί τομείς όπου εντοπίζονται σημαντικές και κερδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες όπως ο αγροτουρισμός, ο ιατρικός τουρισμός, οι ιαματικ..... (21/09/2017)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σχετικά με την εκτύπωση ψηφοδελτίων

. (21/09/2017)

περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

. (20/09/2017)

περισσότερα »

Παραγράφηκαν τα φορολογικά αδικήματα μέχρι το 2005

«Φορολογική αμνηστία» για τις φορολογικές υποθέσεις μέχρι και το 2005 που πλέον έχουν παραγραφεί, εφόσον έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση από τον φορολογούμενο, παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά από πάνω από έναν μήνα που έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση που χαρακτήριζε παράνομες τις αποφάσεις παράτασης των παραγραφών των φορολογικών υποθέσεων πέραν της 5ετίας, η ΑΑΔΕ έδωσε με εγκύκλιο οδηγίες για την προτεραιοποίησ..... (20/09/2017)

περισσότερα »

Δημιουργία e-Mall στη Φθιώτιδα με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

.. ..... (20/09/2017)

περισσότερα »

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 19-9-2017

. (19/09/2017)

περισσότερα »

Natural & Organic Products Europe 22 & 23 Απριλίου 2018, Excel Λονδίνο

Στις 22 & 23 Απριλίου 2018 πραγματοποιείται στο Λονδίνο για 22η χρονιά η μεγαλύτερη Έκθεση Φυσικών και Βιολογικών προϊόντων για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρώπης.H Μεγάλη Βρετανία αποτελεί τη 2η χώρα στο κόσμο στην κατανάλωση Βιολογικών και Φυσικών προϊόντων και έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στον κόσμο. H Μεγάλη Βρετανία σε αριθμούς: 2.09€ δις οι πωλήσεις των Βιολογικών Προϊόντων το 2017 Πάνω από το 65% των Βιολογικών Προϊόντων εισάγον..... (19/09/2017)

περισσότερα »

Eρευνα αγοράς για την ιαπωνική αγορά ελιών

. (19/09/2017)

περισσότερα »

Ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις καλές πρακτικές και τα μυστικά του ελαιουργείου

. (18/09/2017)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα "ΠΑΡΑΓΩ ΠΟΙΟΤΙΚΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΔΥΝΑΜΙΚΑ" στο ΕΒΕ το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ΠΑΡΑΓΩ ΠΟΙΟΤΙΚΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΔΥΝΑΜΙΚΑ" στο ΕΒΕ το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου  με τις  Τοπικές  μας επιχειρήσεις, παραγωγους τροφίμων, εμπόρους  και καταναλωτές όπου  συζητήθηκαν οι  καλές πρακτικές, για την υγιεινή και την ασφάλεια, για τη συσκευασία, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κτλ. Η ημερίδα έφινε με την την  συνεργασίατ ων  αναλυτικών εργαστηρίων ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ που  βοήθησαν να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι από τους ειδικούς για το πώς μπορουν να παράξουν και να επιχειρήσ..... (16/09/2017)

περισσότερα »

Συνέντευξη του Προέδρου του EBE κου Α. Διαμαντάρα στην εφημερίδα "Ύπαιθρος Χώρα"

..... (16/09/2017)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε η 1η Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση για τις ιαματικές πηγές στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών με τίτλο "Βιώσιμη αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου"

  Την Παρασκευή 15/9/2017 πραγματοποιήθηκε η 1η Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση για τις ιαματικές πηγές στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών με τίτλο «Βιώσιμη αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου». Η Συνάντηση ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Λαμιέων - στα πλαίσια των Θερμοπυλείων 2017 - και του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ) ενώ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας. Ήδη προγραμματίζεται επίσκεψη στην Τσεχ..... (15/09/2017)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Αυγ. 2017

Δείτε το Newsletter του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Αυγ. 2017 στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/09/2017)

περισσότερα »

Επιβολή «πλαφόν» στο άθροισμα φόρων και εισφορών για τους επαγγελματίες

Μελετούν "κούρεμα" του συνολικού ύψους των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων ώστε το σύνολο αυτό να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό επί του εισοδήματος κάθε αυτοαπασχολούμενου, για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της απόκρυψης εισοδημάτων, το οποίο προκάλεσε ο «ν. Κατρούγκαλου». Την επιβολή ανωτάτου ορίου ("πλαφόν") στο ύψος των συνολικών επιβαρύνσεων που υφίστανται οι ελεύθεροι επαγγελματίες από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνηση..... (14/09/2017)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για παροχή στοιχείων επιχειρήσεων μελών του

. ..... (14/09/2017)

περισσότερα »

Προκήρυξη ΔΕΥΑΛ για την προμήθεια εξοπλισμού

Δείτε την προκήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (13/09/2017)

περισσότερα »

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ

Μπορεί αρκετές από τις μεγάλες επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο τροφίμων να έχουν απορροφήσει μέρος των επιβαρύνσεων που έφεραν οι αυξήσεις από τον ΦΠΑ και τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης και σε σχέση με το 2012 οι τιμές στα ράφια των σουπερμάρκετ να εμφανίζονται μειωμένες κατά 1,5%, ωστόσο αν δεν είχαν γίνει οι αυξήσεις αυτές στη φορολογία, οι τιμές των προϊόντων θα μπορούσαν να είναι ακόμα και 4% χαμηλότερες. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Κ..... (13/09/2017)

περισσότερα »

Εγκύκλιος μηνός Αυγούστου 2017 ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas

. (13/09/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ρύθμιση Οφειλών προς τους Δήμους

   Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του, ότι βρίσκεται σε ισχύ διάταξη που προβλέπει τη ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους (Ο.Τ.Α. Α΄Βαθμού) και τα νομικά πρόσωπα αυτών. Στην εν λόγω ρύθμιση υπάγονται οφειλές οι οποίες έχουν ήδη βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως 30/09/2017. Η προθεσμία για την αίτηση του οφειλέτη είναι έως 30/11/2017 και υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου Δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού. Προβλέπεται ρύθμιση ..... (12/09/2017)

περισσότερα »

Web World Expo | 25-26 Νοεμβρίου 2017 | Ζάππειο Μέγαρο

  Web Technologies is the new IT!!! | 25-26 Νοεμβρίου 2017 | Ζάππειο Μεγαρο |       Αγαπητή κυρία/κύριε, Σε συνέχεια της επιτυχημένης 6ης διοργάνωσης της Web World Expo 2016 σας ανακοινώνουμε την επερχόμενη 7η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 25-26 Νοεμβρίου 2017. Η διοργάνωση θεσμός του κλάδου τωνυπηρεσιών & εφαρμογών βασισμένων στις τεχνολογίες Web, έχοντας διανύσει πορεία μεγαλύτερη των δέκα χρόνων σε μια αγορά που αναπ..... (12/09/2017)

περισσότερα »

ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Μια βόλτα από την Εφορία τους θα πρέπει να περάσουν οι φορολογούμενοι που διαπίστωσαν ότι στο εκκαθαριστικό του φετινού ΕΝΦΙΑ δεν τους έχει χορηγηθεί η απαλλαγή ή η έκπτωση για συγκεκριμένα ακίνητα ή διαπιστώσουν άλλα λάθη, όπως για παράδειγμα στη φορολογητέα αξία των ακινήτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:   Απαλλαγή ακινήτων: Για την απαλλαγή ακινήτων ή εμπράγματων σε αυτά δικαιωμάτων από τον ΕΝΦΙΑ στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ακίν..... (12/09/2017)

περισσότερα »

ΥΠΟΙΚ: Πότε θα γίνει η πρώτη λοταρία για τις αποδείξεις

Σύμφωνα με το τελευταίο σχέδιο, η πρώτη κλήρωση θα γίνει τελικά τον Οκτώβριο και θα αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπει μεταξύ άλλων: Για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή που έχει κάνει ο φορολογούμενος – ΑΦΜ θα αποδίδεται συγκεκριμένος αριθμός λαχνών.Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονο..... (12/09/2017)

περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο

..... (11/09/2017)

περισσότερα »

Kατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ελληνικό κρασί προανήγγειλε από το "βήμα" της 82ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Η κατάργηση μελετάται να ισχύσει από την 1η-1-2018. Ο φόρος αυτός είχε επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2015 ως μέτρο "ισοδύναμο" της επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφευχθεί η εκτόξευση των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων στα ύψη. Όμως η επιβολή του ΕΦΚ στο ελληνικό κρασί προκάλεσε προβλήματα στην εγχώρια παραγωγή κρασιού και εν τέλει στα φορολογικά έσοδα του κράτους από την κατανάλωση του προϊόντος.  ..... (11/09/2017)

περισσότερα »

Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Σύντομα ολοκληρώνεται η σύνταξη του νομοσχεδίου για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, έπειτα από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα για την παροχή τεχνικής βοήθειας.Το μνημόνιο υπεγράφη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα..... (08/09/2017)

περισσότερα »

Αρχισαν οι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος με τον ΕΝΦΙΑ στο taxisnet

Οι συμψηφισμοί του ΕΝΦΙΑ θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου για περίπου 600.000 φορολογούμενους-δικαιούχους επιστροφών. Βάσει του σχεδίου που εφαρμόζεται, επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που αναγράφονται σε πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα περυσινών φορολογικών δηλώσεων αλλά δεν είχαν εξοφληθεί στους δικαιούχους μέχρι και πριν από λίγες μέρες, καθώς επίσης και επιστροφές φόρου που προέκυψαν από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών ..... (07/09/2017)

περισσότερα »

Ημερίδα «Παράγω Ποιοτικά – Επιχειρώ Δυναμικά» στο ΕΒΕ στις 16 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και τα Αναλυτικά Εργαστήρια ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ σας προσκαλούν στην ημερίδα με τίτλο «Παράγω Ποιοτικά – Επιχειρώ Δυναμικά» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Όθωνος 3, Λαμία). Το αντικείμενο της ημερίδας απευθύνεται σε τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγούς του κλάδου των Τροφίμων και θα γίνει αναφορά στις εξής θεματικές ενότητες: -          Ποιοτικά χαρακτηριστικά τροφίμων -          Υγιεινή και α..... (07/09/2017)

περισσότερα »

Ένα δισ. ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ

Χρηματοδοτήσεις ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, που διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κατ’ εντολήν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν δοθεί σε ελληνικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του λεγόμενου «πακέτου Γιούνκερ», τονίζουν πηγές της ΕΤΕπ. Όπως σημειώνουν μάλιστα οι πηγές αυτές στο αθηναϊκό πρακτορείο, από την εφαρμογή του σχεδίου Γιούνκερ, η Ελλάδα είναι η κορυφαία χώρα μέσου μεγέθους της ΕΕ ως προς την απορροφητικότητα χρηματοδοτήσεων από την ΕΤΕπ. (06/09/2017)

περισσότερα »

Εκθέσεις - Επιχειρηματικές Αποστολές 5-9-2017

Δείτε σχετικό επισυναπτόμενο αρχείο...... (05/09/2017)

περισσότερα »

Τροποποίηση της αριθμ 2182 - - 24-8-2017 απόφασης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης «αρχή...ΖΩ!»

. (05/09/2017)

περισσότερα »

Τα νέα μέτρα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα-Οι καινούργιοι φόροι έχουν οδηγήσει είτε σε μείωση δηλωθέντων εισοδημάτων είτε σε περιορισμό της κατανάλωσης

Παρά τις καθησυχαστικές εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα εκτελεστεί βάσει των προβλέψεων και ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος (1,75% του ΑΕΠ) θα υπερκαλυφθεί, η ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο για την πορεία των φορολογικών εσόδων είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη. Τα στοιχεία του Ιουλίου έδειξαν ότι η υστέρηση δεν έχει συγκυριακό χαρακτήρα αλλά οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στα υψηλά φορολογικά βάρη. Σχεδό..... (04/09/2017)

περισσότερα »

ΕΣΕΕ: Αισθητή βελτίωση στον τζίρο του λιανεμπορίου

Αισθητή βελτίωση εμφάνισε τον Αύγουστο ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο, όπως προκύπτει από το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του ΙΝΕΜΥ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Το Ινστιτούτο κάνει λόγο για ευοίωνες εξελίξεις στον κλάδο του εμπορίου, καθώς εκτός του τζίρου, αύξηση -για έκτο συνεχόμενο μήνα- παρουσίασε και η μισθωτή απασχόληση. Οι παραπάνω εξελίξεις, σύμφωνα με το ΙΝΕΜΥ, συνδέονται άρρηκτα με την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας. Στον αντίποδα, βέβαια, το ..... (01/09/2017)

περισσότερα »

Οι νέοι κανόνες σε εστίαση, υπηρεσίες και αγορά τροφίμων - Τι αλλάζει

Μεταξύ άλλων, προβλέπουν από τον Ιανουάριο του 2018 πάνω στα τραπέζια των εστιατορίων να υπάρχει λάδι μόνο σε σφραγισμένες, μη επαναγεμιζόμενες συσκευασίες, ή σε συσκευασίες μιας χρήσης. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, (ΓΓΕΠΚ), η αναθεώρηση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση αυτών σύμφωνα με την ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και ενσωμάτωση των αλλαγών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια. Η αναμόρ..... (01/09/2017)

περισσότερα »

Εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή και την επιβολή του κανονισμού της ΕΕ για την ξυλεία

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΔΩ..... (01/09/2017)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας μιλά στο ΕΝΑ Κεντρ. Ελλάδος για την σημασία της έλευσης 700 νέων φοιτητών στην αγορά της Λαμίας

. (31/08/2017)

περισσότερα »

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ --- 31-8-2017

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (31/08/2017)

περισσότερα »

World Economic Forum: Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα με 21,5% του ΑΕΠ στην παραοικονομία

Στην έρευνα του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Οικονομικών Ερευνών του γερμανικού πανεπιστημίου του Τίμπινγκεν ακολουθούν η Ιταλία με 19,8%, η Ισπανία με 17,2% και η Νορβηγία με 12,2% Την πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο κατέχει η Ελλάδα στη λίστα των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ που αποδίδεται στην παραοικονομία.Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Οικονομικών Ερευνών του γερμανικού πανεπιστημίου του Τίμπινγκεν η Ελλάδα με ποσοστό 21,5% του ΑΕΠ στην «σκιώδη οικονομία» βρίσκεται στ..... (31/08/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΧΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ -Νέα ρύθμιση σε 120 δόσεις για όσους μείνουν εκτός εξωδικαστικού

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επεξεργάζεται τις τελευταίες λεπτομέρειες ρύθμισης οφειλών με βάση τους κανόνες του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η οποία θα περάσει από τον έλεγχο των δανειστών και στη συνέχεια θα υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος. Η προωθούμενη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 μηνιαίες δόσεις αφορά σε φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική ιδιότητα και όχι σε μισθωτούς και συνταξιούχους, που οφείλουν στο Δημόσιο ποσοστό άνω του 85% ..... (31/08/2017)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του ΕΒΕ μιλά στο STAR K. Ελλάδος για τη δημιουργία ακατάσκετου λογαριασμού επιχειρήσεων και την ρύθμιση των ταμείων των επιχειρήσεων

. (30/08/2017)

περισσότερα »

10 προγράμματα 600 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των μικρομεσαίων

Έτοιμο για την προκήρυξη 10 «εμβληματικών» χρηματοδοτικών προγραμμάτων, που κατά κύριο λόγο απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), το υπουργείο σχεδιάζει το αργότερο έως το τέλος του έτους να ενεργοποιήσει δράσεις συνολικής δημόσιας δαπάνης σχεδόν 600 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, οι προγραμματισμένες δράσει..... (30/08/2017)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά θα αναγγέλονται στο «Εργάνη» και οι υπερωρίες

Ηλεκτρονική αναγγελία των υπερωριών πριν την πραγματοποίησή τους και καθιέρωση της καθυστέρησης των δεδουλευμένων, ως βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας από τον εργοδότη και ως εκ τούτου δικαστική διεκδίκηση αποζημίωσης και δεδουλευμένων, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, με σειρά θετικών διατάξεων για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.«Πρόκειται για ρυθμίσεις με θετικό πρόσημο για την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και για την επέκταση..... (30/08/2017)

περισσότερα »

Παπαδημητρίου: Πόροι από την Αναπτυξιακή Τράπεζα σε μεταποίηση και βιομηχανία

O Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντήθηκε σήμερα με τον Διευθυντή του Συμβουλίου Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη «Ελληνική Παραγωγή» κ. Κώστα Θέο.  Κατά τη συνάντηση ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε τη σημασία που έχει για την κυβέρνηση ο τομέας της μεταποίησης και της βιομηχανίας. Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομίας, ο τομέας της βιομηχανίας και της μεταποίησης διατρέχει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί βασικό μοχλό στην πορεία για την ανάκαμψή τ..... (30/08/2017)

περισσότερα »

Ακόμη και οριστικό λουκέτο σε όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

Σε «αυτόματο» και πολλές φορές οριστικό λουκέτο θα οδηγείται μία επιχείρηση η οποία παραβαίνει την εργατική νομοθεσία. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει εντός της εβδομάδας το Υπ. Εργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Έφη Αχτσιόγλου.Η κατάσταση στην αγορά εργασίας έχει γίνει αφόρητη για περισσότερους από 1,5 εκατ. εργαζομένους, οι οποίοι υφίστανται εκμετάλλευση και μάλιστα άγρια από μεγάλη μερίδα εργοδοτών, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μέσα στην κρίση και συ..... (29/08/2017)

περισσότερα »

Αρχίζουν οι επιστροφές φόρου-εξπρές σε επιχειρήσεις -Οι προϋποθέσεις

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει η γνωστή παροιμία, που ταιριάζει γάντι στη διάταξη περί άμεσων επιστροφών φόρων σε επιχειρήσεις, η οποία αν και θα έπρεπε να έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου, φτάσαμε στο τέλος του μήνα για να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος. Στόχος της διάταξης δεν είναι άλλος από το να δοθούν ανάσες ρευστότητας σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν «γονατίσει» από τις καθυστερήσεις του υπουργείου Οικονομικών (και) ως προς τις επιστροφές φόρων, οι οποίες συνολι..... (29/08/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΕΙΣ 28-8-2017

. (28/08/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης «αρχή...ΖΩ!»

 Σας κοινοποιούμε Απόφαση Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης «αρχή...ΖΩ!» «Παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για τα παιδιά της Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2017-2018» με  δωρεά από το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”,  καθώς και πληροφοριακό υλικό...... (28/08/2017)

περισσότερα »

Νέο Πιστοποιητικό εξαγωγής γαλακτομικών προιόντων στην Ιαπωνία

. (28/08/2017)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 28-8-2017

. (28/08/2017)

περισσότερα »

Τι αλλάζει για ασφαλιστικές εισφορές και «μαύρη» εργασία

Συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.), υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εισηγήθηκε τις προτεραιότητες για τον προγραμματισμό του επόμενου τετραμήνου ο οποίος, θα συμπληρωθεί με τις προτάσεις των Υπουργείων. Μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα θα είναι η Στρατηγική για τη Νέα Γενιά, η πολιτική για τη Δημόσια Υγεία, η πολιτική για το Φάρμακο, το νέο νομικό πλαίσιο για την ανα..... (25/08/2017)

περισσότερα »

Ενημέρωση ΕΣΕΕ σχετικά με την είσοδο του νέου όρου χρηματοδότησης των επιχειρήσεων "FinTech"

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για το πρόσφατο έγγραφο διαβούλευσης της ΕΕ για έναν πιο ανταγωνιστικό και καινοτόμο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα και τι πραγματικά είναι ο νέος όρος "FinTech". Ταυτόχρονα, αναλύει γιατί είναι σημαντικό για όλους τους επιχειρηματίες ακόμα και στην Ελλάδα των capitalcontrols, να γνωρίζουν και να κατανοούν τη χρήση της συγκεκριμένης νέας τεχνολογίας.Σημειώνεται πως η FinTech αντιπροσωπεύει τις χρηματοπιστωτικές τεχνολογίες και με τον ευρύτερο ορισμό της είναι ακριβώς οι ..... (23/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-8-2017

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (23/08/2017)

περισσότερα »

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 23-8-2017

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (23/08/2017)

περισσότερα »

ΔΕΘ-HELEXPO: ΔΕΘ 2017 B2B MEETINGS

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO AE) και ο οργανισμός Enterprise Greece για την άρτια υποστήριξη των επισκεπτών και των εκθετών της 82ης ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου με τιμώμενη χώρα την Κίνα, και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, έθεσαν σε λειτουργία ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, https://thessalonikifair-2017.b2match.io/   στην οποία εκθέτες και επισκέπτες της Έκθεσης θα μπορούν να καταχωρήσουν συνοπτικό προφίλ τους στα αγγλι..... (23/08/2017)

περισσότερα »

Ξεκίνησε η προθεσμία ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους

Ξεκινάει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών στους Δήμους. Οι οφειλέτες έχουν την δυνατότητα για μέχρι και 100 δόσεις και απαλλαγή ακόμα και του συνόλου των προσαυξήσεων. Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Στη ρύθμιση μπορούν, επίσης, να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή έχο..... (22/08/2017)

περισσότερα »

Τελεσίγραφο της εφορίας! Πληρώστε τις οφειλές σας αλλιώς έρχονται κατασχέσεις!

- 761.000 φυσικά πρόσωπα δεν έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος - 340 εκατ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι εισοδήματος μόνο τον Ιούλιο - 5.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια εκδίδονται καθημερινά - Στα 95 δισ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορία και τελωνεία Η προσπάθεια να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία και να πληρωθούν οι αβάσταχτοι φόροι από τους πολίτες οδηγεί την εφορία να στείλει τελεσίγραφο κατασχέσεων σε 761.000 φορολογούμενους, δηλαδή όσους δεν έχουν πληρώσει ε..... (22/08/2017)

περισσότερα »

Γ΄ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Τι αλλάζει στις απεργίες και στα εργασιακά Διαβάστε περισσότερα: Τι αλλάζει στις απεργίες και στα εργασιακά

Το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι απαιτεί εφεξής τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία στην Ελλάδα να αποφασίζουν για απεργιακές κινητοποιήσεις μόνο εάν συμφωνούν προς τούτο το 50% +1 των μελών τους. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι προφανές ότι σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, που αρκεί η παρουσία του 1/3 των μελών, η προκήρυξη απεργιών θα δυσκολέψει σε σημαντικό βαθμό. Μάλιστα, σε κλάδους εργαζομένων που έχουν μεγάλη διασπορά ανά την επικράτεια, είναι πιθανό να γίνει ανέφικτη στην πράξη η λή..... (21/08/2017)

περισσότερα »

Από τον Σεπτέμβρη ξεκινά η λοταρία των αποδείξων

Στο σύστημα των κληρώσεων αποδείξεων το οποίο αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου ποντάρουν στο υπουργείο Οικονομικών. Στόχος του εν λόγω συστήματος είναι να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.Ποιος αποδείξεις θα μπαίνουν στην κληρωτίδα;Όλες από τις αγορές που θα κάνει ο κάθε φορολογούμενος. Σημειώνεται, πως κάθε απόδειξη θα αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο ΑΦΜ, ενώ τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των τραπεζών, μέσω των οποίων γίνονται οι δαπάνε..... (21/08/2017)

περισσότερα »

Στον εξωδικαστικό μηχανισμό 150.000 επιχειρήσεις

«Στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα ενταχθούν και θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους 150.000 επιχειρήσεις», όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», σημείωσε ότι μπορούν να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν εμπλακεί στο σύστημα «Τειρεσίας».Επίσης σημείωσε τη συμπληρωματικότητα του ρόλου της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τον εξωδικαστικό μηχανισμό και αναφέρθηκε και στο βιβλίο του Γιάνη Βα..... (17/08/2017)

περισσότερα »

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΗΝ MITE

10+1 Λόγοι να συμμετέχετε στην έκθεσή Mite 1.Η ΜΙΤΕ (Mediterranean International Tourism Exhibition) είναι η Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση κύρους που έλειπε από την Ελλάδα. Προσανατολισμός της είναι να γίνει η μεγαλύτερη έκθεση της Νοτιανατολικής Μεσογείου προβάλλοντας την Τουριστική Βιομηχανία. Η Ελλάδα να γίνει επίκεντρο της εκθεσιακής Τουριστικής Αγοράς στον κόσμο και η ΜΙΤΕ να είναι η πρώτη που ξεκινά το κλείσιμο σοβαρών συμφωνιών για την επόμενη χρονιά. 2.Η ΜΙΤΕ, Mediterranean Internat..... (16/08/2017)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 16-8-2017

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/08/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδος συνεργάζεται με το Filoxeno.com, τον μεγαλύτερο Ελληνικό Ταξιδιωτικό Οδηγό

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδος συνεργάζεταιμετο  Filoxeno.com,τονμεγαλύτεροΕλληνικόΤαξιδιωτικόΟδηγό που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια και που προβάλει περισσότερεςαπό23.000 τουριστικέςεπιχειρήσεις  σε 9 γλώσσες καισας προσφέρει Δωρεάνκαταχώρηση και Δωρεάν online κρατήσεις σταΚαταλύματα και Ξενοδοχείαμέσω της εφαρμογής Bookoncloud.com αλλά και Δωρεάν πωλήσεις τοπικών προϊόντων για τις επιχειρήσεις λιανικής.       Προβάλλονται όλες οι επιχειρήσεις του Τουρισμού: Καταλύματα, Ξεν..... (14/08/2017)

περισσότερα »

ΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ...Κίνδυνος να βρεθούν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων 400.000 οφειλέτες!!

Πάνω από 400.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση του ν. 4321/2015, προκειμένου να τις εξοφλήσουν τμηματικά έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, κινδυνεύουν από την 1η-1-2018 να τεθούν εκτός της ρύθμισης αυτής, αν από την ημερομηνία αυτή και μετά καθυστερήσουν έστω και για μία ημέρα να πληρώσουν οποιαδήποτε νέα οφειλή τους προς την Εφορία.  Newsroom Σε κάθε τέτοια περίπτωση, οι αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες θ..... (11/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ - Απευθείας στο TAXISnet η πληρωμή φόρων με κάρτα

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας της σχετικής εφαρμογής στο TAXISnet, που θα κάνει «πρεμιέρα» τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη έχει στα σκαριά πέντε ακόμη ηλεκτρονικές εφαρμογές για τη διευκόλυνση των υπόχρεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ προέβλεπε ότι η εν λόγω εφαρμογή για την υλοποίηση πληρωμών με κάρτες μέσω TAXISnet έπρεπε να είχε τεθεί σε λειτουργία από τα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο λόγω ορισμένων τεχνι..... (11/08/2017)

περισσότερα »

Ξεχάστε την επιστροφή φόρου! Μπλόκο από το υπουργείο Οικονομικών

Αν και ήδη έχουν πάρει επιστροφή σχεδόν 390.000 φορολογούμενοι σε τρεις διαδοχικές πληρωμές που έχουν γίνει ως τώρα, άλλοι 600.000 θα μείνουν στο… “περίμενε” καθώς είναι ιδιοκτήτες ακινήτων και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων “παγώνει τις επιστροφές λόγω… ΕΝΦΙΑ! Με τον φόρο ακινήτων να πρέπει να πληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και τα κρατικά ταμεία να ελπίζουν σε εισπράξεις 3,2 δισ. ευρώ σε καμία περίπτωση το υπουργείο δεν θέλει να βγει εκτός προϋπολογισμού και έτσι προς το παρόν δεν..... (11/08/2017)

περισσότερα »

Έτσι θα γίνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλέτες σε δήμους

Με τη ρύθμιση των 100 δόσεων οι οφειλέτες των ΟΤΑ α’ βαθμού δύνανται να ρυθμίσουν τα χρέη τους (τέλη, πρόστιμα, φόροι, κλήσεις ΚΟΚ, εισφορές, μισθώματα κλπ.), τα ήδη βεβαιωμένα και αυτά που θα βεβαιωθούν μέχρι 30/09/2017, κατόπιν αιτήσεως εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.Πώς γίνεται η ρύθμιση Οι ρυθμίσεις γίνονται κατά ποσοστό απαλλαγής από 100% έως 50% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής ή μη υποβολής α..... (09/08/2017)

περισσότερα »

Καπνός και ποτά «πρωταθλητές» των εξαγωγών το 2017

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2017 είναι αποκαλυπτικά της δυναμικής που αναπτύσσουν στις ξένες αγορές εκατοντάδες επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν διέξοδο από τη συρρικνούμενη ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών, χωρίς να συνυπολογίζεται η αξία των πετρελαιοειδών, οι ελληνικές εξαγωγές «τρέχουν» με ρυθμό 7,6% και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως μόνο η κατηγορία των μηχανημάτων εμφανίζει κάμψη, ..... (09/08/2017)

περισσότερα »

Διπλό αναδρομικό «χαράτσι» από τον Σεπτέμβριο για 250.000 επιστήμονες

Θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ - Με εγκύκλιο του υπ. Εργασίας η εισφορά για το εφάπαξ ορίστηκε στο 4% - Η επιβάρυνση θα αγγίξει το 60% του εισοδήματός τους Νέα επιβάρυνση θα υποστούν τον ερχόμενο μήνα περίπου 250.000 μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι οι οποίοι εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ ,είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν αναδρομικά και τις εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να καταβάλλονται από τις αρχές ..... (09/08/2017)

περισσότερα »

Επιπλέον εισφορές για 250.000 αυτοαπασχολούμενους: Θα πληρώσουν μαζεμένα τα αναδρομικά!

Σε τέσσερις δόσεις θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά από 1/1/2017, γεγονός που θα εκτοξεύσει τις προσφορές στο 59,95% Τον Σεπτέμβριο έρχεται η «λυπητερή» για 250.000 αυτοαπασχολούμενους, που εκτός από τις τακτικές εισφορές τους, θα κληθούν να πληρώσουν, πιθανότατα σε τέσσερις δόσεις, και αναδρομικά από την αρχή του 2017. Τα ειδοποιητήρια που θα φτάσουν για τον μήνα Αύγουστο δηλαδή, θα περιλαμβάνουν τις επιπλέον εισφορές, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι οποίες ανέρχονται σε 7% εισφορές επικ..... (08/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ - GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE

. (08/08/2017)

περισσότερα »

Ενημέρωση σχετικά με την υποχρέωση διεξαγωγής ενεργειακών ελέγχων στις επιχειρήσεις

. (07/08/2017)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμεητηρίου Φθιώτιδας την Τετάρτη 9 Αυγούστου και ώρα 18:00

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017  και ώρα 18:00 με θέματα:   Έγκριση των Πρακτικών των με αρ. 4/12-6-2017 και 5/5-7-2017 συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενισχύσεως στον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας έτους 201..... (04/08/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Έκθεση FOOD & LIFE 2017, στο Μόναχο της Γερμανίας

 Δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο πληροφορίες για την Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Έκθεση FOOD & LIFE 2017, στο Μόναχο της Γερμανίας, καθώς και πληροφορίες για τη συμμετοχή παραγωγών/εταιρειών στο περίπτερο της.    ..... (04/08/2017)

περισσότερα »

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΑΕ - Newsletter Ιούλιος 2017

Ιούλιος | 2017 Σε αυτή τη χώρα, ο κάθε τόπος έχει τη δική του φωνή... αλλά πάνω απ’ όλα, είμαστε παρέα! Μια νέα, διαδραστική, online ενέργεια, εμπνευσμένη από την τελευταία καμπάνια της Pils Hellas, όπου πρωταγωνιστής είναι εκείνες οι διάφορες καταστάσεις της ελληνικής καθημερινότητας, που φαινομενικά μας διαφοροποιούν..... (04/08/2017)

περισσότερα »

2η Έκθεση και Φόρουμ για τον ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό "NOSTOS EXPO & FORUM 2017

«2η Έκθεση και Φόρουμ για τον ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό "NOSTOS EXPO & FORUM 2017" που θα πραγματοποιηθεί στη Ναύπακτο από 13 έως 16 Οκτωβρίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.nostosexpo.gr, που τελεί και υπό την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.»  ..... (04/08/2017)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού

Σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου, ξεκινά η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα λειτουργήσει ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τις 9:00 το πρωί να εισέρχονται στην πλατφόρμα (μέσω της υπερ-σύνδεσης που υπάρχει στον διαδικτυακό χώρο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.gr) και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον Μηχανισμό. Ένα πλήρη οδηγό σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων για τον εξωδικαστικό μηχα..... (03/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 2-8-2017

. (02/08/2017)

περισσότερα »

33η Εμποροβιοτεχνική και Αγροτική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

. (02/08/2017)

περισσότερα »

10η Διεθνής Έκθεση και Συνέδριο Φωτισμού, Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού

ο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρία πραγματοποιούν επιχειρηματική αποστολή στα πλαίσια της ανωτέρω εκθέσεως από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 2017.   Το επιμελητήριο σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρία καλύπτουν: Α. Το κόστος του ξενοδοχείου 4 ή 5 αστέρων για 2 νύχτες με πρωινό. Β. Το κόστος μεταφοράς από το ξενοδοχείο προς τον εκθεσιακό χώρο και αντιστρόφως καθημερινά. Γ. Δωρεάν εισιτήριο για την είσοδο στην έκθεση. Δ. Χρήση της  αίθου..... (02/08/2017)

περισσότερα »

19η έκθεση Τροφίμων & Ποτών Foodex

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την 19η έκθεση Τροφίμων & Ποτών Foodex που θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 6 έως και τετάρτη 8 Νοεμβίου 2017 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα. Η Foodex που είναι από τις παλαιότερες του είδους της και πραγματοποιείται τα τελευταία 8 χρόνια, θεωρείτε από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς που δίνει την ευκαιρία σε εταιρείες και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους στο πολυάριθμο κοινό που επισ..... (02/08/2017)

περισσότερα »

15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

. (01/08/2017)

περισσότερα »

10η Διεθνής Έκθεση και Συνέδριο Φωτισμού, Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού, κλπ. στην Κωνσταντινούπολη από 21-24 Σεπτεμβρίου

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (31/07/2017)

περισσότερα »

Διεθνής Έκθεση για Ιδέες, Εφευρέσεις και Νέα Προϊόντα

  Η Διεθνής Έκθεση για τα Ιδέες, Εφευρέσεις και Νέα Προϊόντα, iENA, θα πραγματοποιηθεί στη Νυρεμβέργη στη Γερμανία, 2 – 5 Νοεμβρίου 2017. Στην iENA παρουσιάζονται ετησίως περίπου 700 Εφευρέσεις από πάνω από 30 χώρες και την  επισκέπτονται επαγγελματίες πάνω από 40 χώρες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάζεται ένα καθημερινό πρόγραμμα επί σκηνής και πραγματοποιείται μια αποκλειστική τελετή απονομής για τις καλύτερες εφευρέσεις. Συμμετέχετε κι εσείς ως εκθέτης στην έκθεση παρουσιάζοντα..... (31/07/2017)

περισσότερα »

Οι 2 τρόποι εξόφλησης των φόρων του εκκαθαριστικού έως και σε 12 δόσεις

Η πρώτη δυνατότητα δίδεται μέσω της «πάγιας ρύθμισης» του νόμου 4152/2013. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο τουλάχιστον ένα μέρος της οφειλής του εκκαθαριστικού, δηλαδή τουλάχιστον η πρώτη δόση, η οποία λήγει στις 31 Ιουλίου. Η «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013 προϋποθέτει την υποβολή αίτηση και υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 στην οποία ο αιτών τη ρύθμιση οφειλέτης θα πρέπει να αναφέρει αναλυτικά στοιχεία για την εισοδηματικ..... (31/07/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-7-2017

. (28/07/2017)

περισσότερα »

8η Διεθνής Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων, ARTOZYMA

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησε η προετοιμασία της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων, ARTOZYMA, που δέχεται ήδη δηλώσεις συμμετοχής. Μετά την επιτυχημένη αναβίωσή της το 2016 - μαζί με την Detrop Boutique προσέλκυσαν πάνω από 31.000 επαγγελματίες του κλάδου - το ενδιαφέρον αποδεικνύεται ακόμα μεγαλύτερο για την επόμενη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου του 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο ..... (28/07/2017)

περισσότερα »

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου επισκέφθηκε σήμερα για δεύτερη φορά εντός δύο μηνών το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

      Ο Υπουργός  Οικονομίας και Ανάπτυξης   Δημήτρης  Παπαδημητρίου   επισκέφθηκε για δεύτερη φορά  εντός δύο μηνών το Επιμελητήριο Φθιώτιδας όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Α. Διαμαντάρα,  τον Οικονομικό Επόπτη   κο Α. Κυρίτση και  τον ΓΓ   κο Ν. Ζιάκα. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:   Την ανάπτυξη του ιστορικής περιοχής  των Θερμοπυλών  με βάση διεθνή πρότυπα. Προτάθηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου ιστορικού μουσείου και η αξιοποίηση των ια..... (27/07/2017)

περισσότερα »

Μέχρι τέλος του έτους οι πρώτες αναδιαρθρώσεις χρεών επιχειρήσεων

Στις 3 Αυγούστου 2017 θα ξεκινήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες αναδιαρθρώσεις για επιχειρήσεις με χρέη μέχρι 2 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα γίνουν μέχρι τον Οκτώβριο δύο κύριες αναβαθμίσεις στο σύστημα σε συνενόηση με τις τράπεζες, τον ΕΦΚΑ, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και το..... (26/07/2017)

περισσότερα »

45η Διεθνής Έκθεση Κοσμημάτων, Ρολογιών και Εξοπλισμού Χρυσοχοείων

Το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρία πραγματοποιούν  επιχειρηματική αποστολή στα πλαίσια της ανωτέρω εκθέσεως από 12 έως 15 Οκτωβρίου 2017.   Το επιμελητήριο σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρία καλύπτουν:   Α. Το κόστος του ξενοδοχείου 4 ή 5 αστέρων για 2 νύχτες με πρωινό. Β. Το κόστος μεταφοράς από το ξενοδοχείο προς τον εκθεσιακό χώρο και αντιστρόφως καθημερινά. Γ. Δωρεάν εισιτήριο για την είσοδο στην έκθεση. Δ. Χρήση της  αίθουσας..... (26/07/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 25-7-2017

. (25/07/2017)

περισσότερα »

Άρθρο της κας Κωτσάκη - Προέδρου Ελλ. Ένωσης Διαμεσολαβητών, για τον Νόμο σχετικά με τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό

. (25/07/2017)

περισσότερα »

Φόρος από 15 έως 45% στα εισοδήματα από μισθώσεις τύπου Airbnb

Eπιβολή φόρου επί των εισοδημάτων από περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας, οι οποίες συνήθως εξυπηρετούνται μέσω της διεθνούς διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb, προβλέπει η εγκύκλιο της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα με το άρθρο 83 του νόμου αυτού επιβάλλεται φόρος 15%-45% στο ετήσιο εισόδημα από περισταστακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας Με τις διατάξεις του άρθρου 83 του νόμου αυτού προστίθεται νέο άρθρο 39 Α στο ν.4172/2013. Με τις νέες διατάξεις ρυθμίζε..... (25/07/2017)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Ιουν-Ιουλ 2017

Δείτε το newsletter ΕΔΩ..... (24/07/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης για την υλοποίησης του έργου ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ

. (21/07/2017)

περισσότερα »

Food Matters Live... 2017: Η έκθεση με τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία!

Food Matters Live... 2017 Η Promo Solution, σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Food Matters Live... 2017” που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 21 – 23 Νοεμβρίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL του Λονδίνου. Η έκθεση αυτή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς είναι η μοναδική κατά την οποία προβάλλονται όλες οι νέες τάσεις στο χώρο της υγιεινής διατροφής και ό..... (21/07/2017)

περισσότερα »

Προτάσεις για το Σχέδιο Περιφερειακής Ανασυγκρότησης απο τον Πρόεδρο του ΕΒΕ

. (20/07/2017)

περισσότερα »

POS: Υποχρεωτικά για χιλιάδες επιχειρήσεις - Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις

 400.000 επαγγελματίες, από 85 επαγγελματικές κατηγορίες από την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουλίου υποχρεούνται να έχουν στις επιχειρήσεις τους τερματικά αποδοχής καρτών (POS).  Τραπεζικές πηγές απαντούν σε μία σειρά ζητήματα που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες:Πόσες μέρες απαιτούνται μετά την αίτηση από τους υπόχρεους για εγκατάσταση POS;Προλαβαίνουν όσοι το άφησαν για την τελευταία εβδομάδα;  Ποιο είναι το κόστος εγκατάστασης; Ποιες είναι τελικά οι χρεώσεις για συναλλαγές με POS στην..... (20/07/2017)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του ΕΒΕ μιλά για το Νέο Σύστημα Αδειοδότησης Επιχειρήσεων

. (20/07/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 19-7-2017

. (19/07/2017)

περισσότερα »

Γενική Έκθεση "Χαλκιδική EXPO 2017"

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ..... (19/07/2017)

περισσότερα »

Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα

Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά  στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού GREEK TOURISM Expo '17  με ειδικά διαμορφωμένη Ημερίδα που οργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Τουρισμού Υγείας και ο Πρόεδρός του Γιώργος Πατούλης σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον ΙΣΑ.       Στα πλαίσια διεξαγωγής της έκθεσης η οποία πραγματοποιείται φέτος 8 - 10 Δεκεμβρίου στο ..... (19/07/2017)

περισσότερα »

Διεθνή Έκθεση Χειροτεχνίας, Λαϊκής Τέχνης και Βιοτεχνικού Εξοπλισμού

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα διοργανώσει Εθνικό Περίπτερο στην επόμενη ΙΗΜ 2018, Διεθνή Έκθεση Χειροτεχνίας, Λαϊκής Τέχνης και Βιοτεχνικού Εξοπλισμού, που διεξάγεται στις 07.03 - 13.03.2018 στο νέο εκθεσιακό χώρο του Μονάχου, ως απόρροια της γόνιμης συνάντησης στην IHM2017 μεταξύ εκπροσώπων Ελληνικών και Γερμανικών Επιμελητηρίων, Δήμων και Περιφερειών με σκοπό την αμφότερη συνεργασία.   Συνημμένα δειτε την αίτηση συμμετοχής στο Εθνικό Περίπτερο στην έκθεσηIHM 2..... (19/07/2017)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικό σύστημα επιχειρηματικής αδειοδότησης- Περισσότερες από 4.500 οι γνωστοποιήσεις σε ένα μήνα

Μέχρι πρόσφατα απαιτούνταν τουλάχιστον 30 μέρες, κατά μέσο όρο, για την έκδοση μιας άδειας. Πλέον, με τον νόμο 4442/2016 του Υπουργείου Οικονομίας, η λειτουργία μιας επιχείρησης αρχίζει άμεσα με την ηλεκτρονική γνωστοποίηση των απαραίτητων στοιχείων μέσω του πληροφοριακού συστήματος. Οι δραστηριότητες που υπόκεινται, σε αυτή την πρώτη φάση, στο καθεστώς γνωστοποίησης, είναι: Μεταποιητικές δραστηριότητες τροφίμων και ποτών Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τουριστικά καταλύματα κα..... (17/07/2017)

περισσότερα »

Αργεί η σύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxis

Καθυστερήσεις στην έναρξη του συστήματος επιβράβευσης όσων ζητούν αποδείξεις, αλλά και στα σχέδια για διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis, αποκαλύπτει με συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υφυπουργός Οικονομίας, κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου. Σχετικά με τις κληρώσεις για τις αποδείξεις, που είχαν προανναγελθεί για τον Ιούλιο, ουσιαστικά πάνε από Αύγουστο μετά. Η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες για την κλήρωση των συναλλαγών που γίνονται με ηλεκτρονικό χρήμα  καθυστερεί και,  όπως εί..... (17/07/2017)

περισσότερα »

Ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων ​​​σε έως και ​120 μηνιαίες δόσεις: Δείτε τους όρους

Ενεργοποιείται​ με απόφαση Παπανάτσιου, η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού και για τα χρέη των επιχειρήσεων προς τις Δ.Ο.Υ. ​"Από σαράντα κύματα" θα περνούν οι επιχειρήσεις για να πετύχουν​ ρυθμίσεις ​χρεών προς το Δημόσιο​,​ στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού​. ​Απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως​, ορίζει ότι​:1) Για να υπερψηφίσει το Δημόσιο πρόταση επιχείρησης για αναδιάρθρωσης των οφειλών της θα ..... (17/07/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Έκθεση Super Market – Mini Market & Περίπτερο 2017

Επισυνάπτεται ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Έκθεση Super Market – Mini Market & Περίπτερο 2017, καθώς και πληροφορίες για τη συμμετοχή παραγωγών/εταιρειών στο περίπτερο της...... (13/07/2017)

περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας προς το ΕΒΕ για το φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα"

. (13/07/2017)

περισσότερα »

6η Διεθνής Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics»

Η σημαντική δυναμική που παρουσιάζει η ευρύτερη αγορά υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας, αναδεικνύεται από την προετοιμασία της 6ης Διεθνούς Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», που διεξάγεται 4-5-6 Νοεμβρίου 2017, στο MetropolitanExpo, στα Σπάτα Αττικής.   Περισσότεροι από 130 εκθέτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στο διετές εκθεσιακό ραντεβού του κλάδου, μεταξύ των οποίων και αρκετές ξένες, ενώ οι εκθέτες αναμένεται να φτάσουν τους 250. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ..... (11/07/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Σε συνέχεια προγενέστερης πρόσκλησης συμμετοχής, για επιχειρηματικές συναντήσεις του κλάδου Δομικών Υλικών, που επρόκειτο να διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη στις 15 – 16 Μαΐου 2017,  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν τελικώς,  στη Θεσσαλονίκη, στις 2-3 Οκτωβρίου 2017 στο Makedonia Palace.   Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών, προσκαλούμε στην Ελλάδα κατασκευαστικές εταιρείες, μελετητικά γραφεία και αγορασ..... (11/07/2017)

περισσότερα »

Το φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα" το γνώρισε όλη η Ελλάδα!

Το φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα" προβλήθηκε Πανελληνίως μέσω τηλεοπτικών καναλιών με Πανελλήνια εμβέλεια (10/07/2017)

περισσότερα »

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις 4.412 επιχειρηματικών σχεδίων για ένταξη στο ΕΣΠΑ

Καταρτίστηκε ο προσωρινός κατάλογος δυνητικών δικαιούχων της δράσης: «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 με 4.412 επιλέξιμα επιχειρηματικά σχέδια, συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 256.773.285,76 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση της ειδικής γραμματέως για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ Ευγενίας Φωτονιάτα, απορρίφθηκαν ως μη επιλέξιμα 307 επιχειρηματικά σχέδια, με συνολικό αιτούμενο επιλέξιμ..... (10/07/2017)

περισσότερα »

Ξεκίνησε η γιορτή όλων μας: «Κερνάμε Ελλάδα»!!

Ελαιόλαδο, μέλι, κρασί, τσίπουρο, τυροκομικά προϊόντα, ρίγανη, σαπούνια ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής βραδιάς. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες, Πέμπτη 6 Ιουλίου, στα εγκαίνια του 6ου φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με διοργανωτές το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και τον Ε.Ο.Σ.Σ. EURO EXPO.   Στα εγκαίνια του φεστιβάλ έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Νίκος Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος κα. Βίβιαν Αργύρη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρ..... (07/07/2017)

περισσότερα »

"ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ" ΣΤΗΝ ΕΤ1

(06/07/2017)

περισσότερα »

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Προώθησης Εμπορίου της Πολωνικής Πρεσβείας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ

Αντιπροσωπείατου Τμήματος Προώθησης Εμπορίου & Επενδύσεων Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, με επικεφαλής τον κ. AndrzejSzostek, ειδικό σύμβουλο σε τεχνικά θέματα προώθησης Επενδύσεων συνοδευόμενο από τον κ. AndreasHadas, επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κο Αλ. Διαμαντάρα την Πέμπτη 6 Ιουλίου το μεσημέρι.   Στη συνάντηση που ακολούθησε, έγινε συζήτηση και ενημέρωση μεταξύ των δύο πλευρών, για ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις, τα π..... (06/07/2017)

περισσότερα »

Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΒΕ στο κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδος για το Φεστιβαλ ''Κερνάμε Ελλάδα''

Δείτε την συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου παρακάτω:  ..... (05/07/2017)

περισσότερα »

Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β' Κύκλος)

Βασικός στόχος της Δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β' Κύκλος) είναι η υποστήριξη των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε  αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Η Δράση σχεδιάστηκε από την Ειδική Γραμματεία Τομεακών Ε.Π. ΕΤΠΑ & ΤΣ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα..... (05/07/2017)

περισσότερα »

Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΒΕ στο κανάλι ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος για το Φεστιβαλ "Κερνάμε Ελλάδα"

(05/07/2017)

περισσότερα »

Προοπτικές οικονομικής εξέλιξης της Ευρώπης και τη Ελλάδας

Την Παρασκευή 23.6.2017, ο κ. Dr Michael Heise - Allianz SE, προσκεκλημένος στο δείπνο της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου παρουσίασε τις προοπτικές οικονομικής εξέλιξης της Ευρώπης και τη Ελλάδας.   Την παρουσίαση αυτή λαμβάνεται με το παρόν.    ..... (05/07/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 4-7-2017

ΔΕΙΤΕ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (04/07/2017)

περισσότερα »

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου.Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορικ..... (04/07/2017)

περισσότερα »

Διεθνής Μεσογειακή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΕ

 ..... (03/07/2017)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017  και ώρα 18:00 με θέματα:   Ορισμός εκπροσώπων για την συγκρότηση της εκλογικής επιτροπής στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας. (εισηγητής κ. Διαμαντάρας)   Συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση χορηγίας σίτισης 105 ατόμων - κατοίκων του πρόσφατα πληγέντος..... (05/07/2017)

περισσότερα »

Έναρξη εργασιών φυσικών προσώπων χωρίς την προσκόμιση βεβαίωσης ελέγχου επωνυμίας και διακριτικού τίτλου από το οικείο Επιμελητήριο

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 6 της Απόφασης ΓΓΔΕ ΠΟΛ 1006/2013 για την υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων συνυποβάλλεται υποχρεωτικά βεβαίωση ελέγχου της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου των φυσικών προσώπων από το οικείο επιμελητήριο, όπου απαιτείται από σχετικές διατάξεις. Από τις κείμενες διατάξεις, δεν προβλέπεται πλέον η απαγόρευση στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες να χορηγούν βεβαιώσεις υποβολής δήλωσης έναρξης δραστηριότητας σε φυσι..... (03/07/2017)

περισσότερα »

POS: Τελευταία ευκαιρία ή πρόστιμο 1.500 ευρώ

- Ποιοι μπορούν να εγκαταστήσουν το POS έως 27 Ιουλίου και ποιοι ως 27 Αυγούστου- Πως το πρόστιμο πέφτει στο μισό, ποια η διαδικασία για να γλιτώσουν χρήματα οι επαγγελματίες- Τελευταία ευκαιρία για 85 κατηγορίες επαγγελματιών και καταστημάτων, όλη η λίστα Ως τα τέλη του μήνα χιλιάδες επαγγελματίες και καταστήματα θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει μηχανήματα POS για να γλιτώσουν μεγάλα πρόστιμα. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε τη λίστα με τα 85 επαγγέλματα που θα πρέπει να δέχονται υποχρεω..... (03/07/2017)

περισσότερα »

Κάλεσμα αλληλεγγύης προς τους σεισμοπαθείς κατοίκους της Λέσβου απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

. 800x600 Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ..... (30/06/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ"

..... (29/06/2017)

περισσότερα »

Ο Οργανισμός ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και η ΚΕΕΕ υπόγραψαν σύμβαση περι διαχειρίσης πνευματικών δικαιωμάτων

(29/06/2017)

περισσότερα »

27η Agrotica 2018 «πρό των πυλών»

            27η Agrotica 2018 «πρό των πυλών» Πύλη ανάπτυξης των αγροτικών επιχειρήσεων  Η κυρίαρχη έκθεση του αγροτικού κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη, η AGROTICA, υποδέχεται εκθέτες και επισκέπτες στην 27η διοργάνωση της από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου του2018, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. H 27η AGROTICA θα αποτελέσει το επίκεντρο των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου και μ..... (28/06/2017)

περισσότερα »

Ανακοίνωση ΕΒΕ για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού - ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΒΕ για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού  στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/06/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (ΙΟΥΝΙΟΣ)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (26/06/2017)

περισσότερα »

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΕΘΣΗ AGROEXPO 2017

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (26/06/2017)

περισσότερα »

Έρχεται κούρεμα ως 95% για χρέη σε δάνεια και κάρτες!

Πρόταση για διακανονισμό με πληρωμή μικρού μέρους του χρέους χωρίς επιβαρύνσεις από τους τόκους- Οι οφειλέτες θα κληθούν να απαντήσουν στις επιστολές των τραπεζών μέσα σε 15 ημέρες- Το σχέδιο για να απαλλαγούν τράπεζες και καταναλωτές από χρέη που “χτύπησαν κόκκινο”           Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι οφειλέτες των τραπεζών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και έτσι πριν τα fuds πάρουν στα χέρια τους τα δάνεια αυτά, κυρίως μέσω πιστωτικών καρτών, δίδοντας στις τράπεζε..... (26/06/2017)

περισσότερα »

PHILOXENIA 2017, 10-12 Νοεμβρίου, Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

            Philoxenia, your next Destination Μία από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες τουριστικές διοργανώσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και το πλέον αναγνωρίσιμο εκθεσιακό τουριστικό brand name της χώρας, η Philoxenia, θα πραγματοποιηθεί για 33η χρονιά από τις 10-12 Νοεμβρίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η φετινή διοργάνωση της Philoxenia έχει ως στόχο την περαιτ..... (23/06/2017)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 23-6-2017

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (23/06/2017)

περισσότερα »

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την Διαμεσολάβηση την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο ΕΒΕ

Διέξοδο για πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει ο νεοσύστατος θεσμός του Διαμεσολαβητή, σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία μας όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υπερχρέωση τόνισε στο χαιρετισμό του ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας. Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λ..... (22/06/2017)

περισσότερα »

«Κερνάμε Ελλάδα» στις 6,7,8 και 9 Ιουλίου στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία

..... (22/06/2017)

περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ/ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "TOUR NATUR" 1- 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην έκθεση  τουρισμού “TOURNATUR” στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας 1-3 Σεπτεμβρίου 2017. Οι φορείς και οι επαγγελματίες που επιθυμούν την τουριστική προβολή τους, μπορούν να αποστείλουν έντυπο τουριστικό υλικό  μέχρι τις 20 Ιουλίου στις εξής διευθύνσεις: ·         Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, Λεωφόρος Χαϊνά 93, ΤΚ 34100, 3ος όροφος Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Υπόψη κα Λιάσκου, 22213..... (21/06/2017)

περισσότερα »

Συμφωνία win-win για τα πνευματικά δικαιώματα μεταξύ ΚΕΕΕ και "Αυτοδιαχείρισης"

Δείτε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΚΕΕΕ καθώς και το σχετικό συμφωνητικό συνεργασίας στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (19/06/2017)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 19-6-2017

Δείτε τις προκηρύξεις -διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (19/06/2017)

περισσότερα »

2ου GREEKFOOD SHOW στις 2-3 Δεκεμβρίου 2017

H North Events, σε συνέχεια της 1ης μεγάλης επιτυχημένης έκθεσης για τα ελληνικά προϊόντα GREEKFOOD SHOW στις 3-4 Δεκεμβρίου 2016 και των 2 επιτυχημένων διοργανώσεων επιχειρηματικών συναντήσεων στις 2 Δεκεμβρίου 2016 και στις 8 Ιουνίου 2017 ανακοινώνει την διοργάνωση του 2ου GREEKFOOD SHOW στις 2-3 Δεκεμβρίου 2017 παράλληλα με την 3η διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β στις 1 Δεκεμβρίου 2017. Σκοπός της διοργάνωσης : η αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής γα..... (16/06/2017)

περισσότερα »

Ανακοίνωση ΕΒΕ για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΒΕ για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού  στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/06/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην 82η ΔΕΘ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προτίθεται να συμμετάσχει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα πραγματοποιηθεί από τις 09 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.  Όσες επιχειρήσεις – μέλη μας επιθυμούν να συμμετάσχουν υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης του ίχνους – εδάφους (τ.μ.). Οποιαδήποτε επιπλέον κατασκευή-ανάπτυξη δομής ή ενοικίασης εξοπλισμού θα επιβαρύνει τους χρήστες με κόστος που ανέρχεται στα 17,00 € ανά τ.μ., πλέον ΦΠΑ.  Παρακαλούμε όσες επιχειρή..... (16/06/2017)

περισσότερα »

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Σάμου για εκπτωτικό πακέτο διακοπών για τα μέλη των Επιμελητηρίων Ελλάδας

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Σάμου για εκπτωτικό πακέτο διακοπών για τα μέλη των Επιμελητηρίων Ελλάδας. Το Επιμελητήριο Σάμου όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος σε συνεργασία με την Hellenic Seaways προσφέρουν ένα εκπτωτικό πακέτο διακοπών για τα νησιά Σάμο, Ικαρία, Φούρνους. Το πακέτο διακοπών Hellenic Seaways προσφέρει στα μέλη των Επιμελητηρίων Ελλάδας που πρόκειται να επισκεφθούν τα 3 νησιά, τη δυνατότητα έκπτωσης 30% επί των ναύλων ατόμων και αυτοκινήτων με τα πλοία της Hellenic Seaways..... (15/06/2017)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 15-6-2017

Δείτε τις προκηρύξεις στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/06/2017)

περισσότερα »

500 εκατ. χάνουν το χρόνο οι ελληνικές επιχειρήσεις λόγω ανεπαρκών υποδομών πληροφορικής

Περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ χάνουν ετησίως οι ελληνικές επιχειρήσεις, όσον αφορά την παραγωγικότητα των εργαζομένων, σύμφωνα με έρευνα της Epson, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 14 χώρες της Ευρώπης με τη συμμετοχή 2.300 εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και 100 Έλληνες. Κύριοι άξονες της έρευνας ήταν η παραγωγικότητα, το περιβάλλον και η οικονομία, θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κύριο πρόβλημα των χαμένων παραγωγικών ωρών ..... (15/06/2017)

περισσότερα »

Ήρθε η ώρα για τις Θερμοπύλες.!!!

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ μιλά στο κανάλι Σταρ Κεντρικής Ελλάδος για το μοντέλο ανάπτυξης των Θερμοπυλών καθώς και την δημιουργία σχετικής ιστοσελίδας με σκοπό την προώθηση της προσπάθειας στην αξιοποίηση αυτού  του ιστορικού και θερμαλικού τόπου (Δείτε τον ιστότοπο ΕΔΩ)   ..... (14/06/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή με περίπτερο στο «Κερνάμε Ελλάδα Λαμία 2017»

..... (14/06/2017)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ..."Κερνάμε Ελλάδα"

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ μιλά στο Σταρ Κεντρικής Ελλάδος για την εκδήλωση "Κερνάμε Ελλάδα" που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας απο 6-9 Ιουλίου. Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο.   ..... (14/06/2017)

περισσότερα »

Ξεκινά ο Β’ Κύκλος του προγράμματος για την ενίσχυση της αυτoαπασχόλησης

Ξεκινά ο Β’ Κύκλος του προγράμματος για την ενίσχυση της αυτoαπασχόλησης των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του νέου ΕΣΠΑ   Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την προκήρυξη του β’ κύκλου της Δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» με προϋπολογισμό 80 εκατ. €.   Η δράση αποτελεί τη συνέχεια του α’ κύκλου και στοχεύει στην ενίσχυση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με τ..... (14/06/2017)

περισσότερα »

Trade Finance Training Workshop - Αθήνα 26 & 27 Ιουνίου 2017

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το ICC Ελλάς και έχει αναπτυχθεί από το Πρόγραμμα Διευκόλυνσης του Εμπορίου (Trade Facilitation Programme) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD TFP) με στόχο να παράσχει στους παράγοντες της αλυσίδας εφοδιασμού του διεθνούς εμπορίου θεμελιώδεις ..... (13/06/2017)

περισσότερα »

Συζήτηση εργασίας για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ με τον Δήμαρχο Λαμιέων, τον Προεδρο του ΤΕΕ, Πρόεδρο της ΠΕΛ και τον βουλευτή κ. Σταϊκούρα

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας & εντεταλμένος σύμβουλος επιχειρηματικότητας του Δήμου Αλέξανδρος Διαμαντάρας παρέστη σε συζήτηση εργασίας για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου αλλά και για τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουνίου με κύριο στόχο την ανταλλαγή απόψεων με το Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα, πέραν της ..... (12/06/2017)

περισσότερα »

Διοργάνωση ημερίδας για την διαμεσολάβηση στο ΕΒΕ

..... (09/06/2017)

περισσότερα »

"Παρών" στο SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 δήλωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έκανε εμφανή την παρουσία του τόσο κατα την έναρξη όσο και το πέρας του Seajets Ραλλυ Ακρόπολις 2017. Εκπροσωπόντας το Επιμελητήριο τόσο ο Πρόεδρος κ. Α. Διαμαντάρας όσο και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Α. Κυρίτσης καθώς και ο Γεν. Γραμματέας κ. Ν. Ζιάκας παραβρεθήκανε στις τελετές έναρξης και τερμοτισμού του ράλλυ δηλώνοντας έτσι την σπουδαιότητα του αγώνα όχι μόνο στα πλαίσια του ERC (European Rally Championship) αλλά και στην τοπική-περιφερειακή οικονομία...... (07/06/2017)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 7-6-2017

Δείτε τις νέες προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (07/06/2017)

περισσότερα »

Hμερίδα με τίτλο «Ασωπός Από την ιδέα στην πράξη»

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, μελών του υπουργικού συμβουλίου, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, θεσμών και φορέων πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Ασωπός Από την ιδέα στην πράξη», την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 στο Σχηματάρι, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς σε συνεργασία με το Δήμο Τανάγρας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος. Στόχος της ημερίδας ή..... (07/06/2017)

περισσότερα »

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00

..... (06/06/2017)

περισσότερα »

"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2017

Για το Ραλι Ακρόπολις 2017 μίλησε  την Παρασκευή  το μεσημέρι 2 Ιουνίου, στην εκπομπή της ΕΤ3 "Καθημερινα και Απλά" ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Α. Διαμαντάρας.  Ανέφερε την σημασία του ράλι τόσο αγωνιστικά στα πλαίσια της ERC-European Rally Championship  όσο και στην περιφερειακή-τοπική οικονομία. Προσπάθεια όλων ανέφερε είναι η ένταξη του Ραλι Ακρόπολις και στην WRC-World Rally Championship. Δείτε παρακάτω σχετικό video.  ..... (04/06/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΒΕ - Α' ΤΡΙΜΗΝΟ 2017

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΒΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ Α' ΤΡΙΜ ΤΟΥ 2017 ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ...... (02/06/2017)

περισσότερα »

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Δημήτρης Παπαδημητρίου επισκέφτηκε το ΕΒΕ και την ΠΕΛ σήμερα 1η Ιουνίου

Ο υπουργός  Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης  Παπαδημητρίου, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου, και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρο Διαμαντάρα.   Τα βασικά θέματα συζήτησης που έθιξε ο κ. Διαμαντάρας στον Υπουργό ήταν τα Επιμελητηριακά θέματα και κυρίως αυτά των επικείμενων εκλογών και εν συνεχεία η ανάπτυξη των ιαματικών πηγών στις Θερρμοπύλες. Ο κ. Διαμαντάρας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των ιαματικών πηγών των Θερμοπυλών. Η συζήτηση έκλεισε με ..... (01/06/2017)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Την απόφαση με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την «διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων» δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, (τεύχος Β΄, φύλλο 1884, της 30ης Μάιου 2017) την υπ΄ αριθμ. 41756 οικ./2017/2017 απόφαση του που αφορά «την διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων». Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 41756 οικ./2017/2017 απόφαση του κ. Κοντονή, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μπορούν να συμμετέχ..... (01/06/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 1-6-2017

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (01/06/2017)

περισσότερα »

Πιστοποίηση καταγωγής εξαγόμενων προϊόντων σύμφωνα με τη Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών με τη Νότια Κορέα

Δείτε σχετικό επισυναπτόμενο αρχείο..... (31/05/2017)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ - Ενημέρωση για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

. (30/05/2017)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ παραβρέθηκε στην συνάντηση παρουσίασης της μεγάλης κινέζικης πλατφόρμας ALITRIP

Εκπροσωπόντας το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας παραβρέθηκε στην συνάντηση παρουσίασης της μεγάλης κινέζικης πλατφόρμας ALITRIP Ένα εκατoμύριο Κινέζοι τουρίστες θα επισκεφθούν την επόμενη τριετία τη χώρα μας, σύμφωνα με τον στόχο που έθεσαν οι εκπρόσωποι της κινεζικής πλατφόρμας ταξιδιών Ali Trip, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)..... (29/05/2017)

περισσότερα »

Μέχρι τις 15 Ιουλίου οι ηλεκτρονικοί φάκελοι τεκμηρίωσης για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο

Μέχρι τις 15 Ιουλίου 2017 θα γίνονται δεκτοί οι ηλεκτρονικοί φάκελοι τεκμηρίωσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού» και «Επενδύσεις μείζονος μεγέθους» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.Αυτό ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε στις 21 Απριλίου 2017, για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικ..... (29/05/2017)

περισσότερα »

Έκθεση Hand Made Products | 3-8/7/2017 Μετρό Σύνταγμα

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την διοργάνωση της πρώτης έκθεσης Μικρών Παραγωγών & Χειροτεχνών με τίτλο Hand Made Products που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα στις 3-8 Ιουλίου 2017.   Σκοπός της διοργάνωσης είναι να παρουσιάσει και να αναδείξει ποιοτικά χειροποίητα προϊόντα Ελλήνων χειροτεχνών και μικρών παραγωγών.   Στην έκθεση καλούνται να συμμετάσχουν μικροί παραγωγοί τροφίμων από όλη την Ελλάδα και χειροτέχνες που δημιουργούν προϊόν..... (29/05/2017)

περισσότερα »

Τα οινοποιεία όλης της Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους στις 27 και 28 Μάιου 2017

Τα οινοποιεία όλης της Ελλάδος  ανοίγουν τις πόρτες τους στις 27 και 28 Μάιου 2017 και σας προσκαλούν σε ένα μεθυστικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων. Ξενάγηση στα αμπέλι, στα χώρο παραγωγής, στην κάβα, γευστική δοκιμή των κρασιών, εκδηλώσεις και εκπλήξεις  είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στα οινοποιεία.  Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.)  συμμετέχει στην πανελλαδική  εκδήλωση ‘Ανοιχτές Πόρτες 2017’ και  καλεί όλους τους οινόφιλο..... (29/05/2017)

περισσότερα »

Ιαπωνική αγορά τυριού και φέτας

Παρακαλούμε δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία..... (29/05/2017)

περισσότερα »

Κρούσματα εξαπάτησης Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Γερμανική αγορά

. (26/05/2017)

περισσότερα »

Speciality Food Festival 2017 : H gourmet πλευρά της Ανατολής!

Η Promo Solution σας καλεί να συμμετάσχετε υπό την δική της οργανωτική αιγίδα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Speciality Food Festival 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 18 – 20 Σεπτεμβρίου 2017, στo Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.   Η Έκθεση Η Speciality Food Festival 2017 διοργανώνεται από την εταιρεία DubaiWorld Trade Centre (δ..... (25/05/2017)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Δείτε προκυρήξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (25/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 5th GREEK EXPORTS FORUM ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Στις 30/5/2017 θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου το "5th GREEK EXPORTS FORUM" στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.Την διοργάνωση έχουν αναλάβει, η Ethos Events και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ, με την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων ..... (25/05/2017)

περισσότερα »

Eνημερωτική εκδήλωση του EBE με θέμα την «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων».

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαΐου 2017 η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, με θέμα την «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων». Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης (Διεπιμελητηριακός Φορέας Πιστοποίησης – ΔΙΦΟΠ) για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία κ..... (24/05/2017)

περισσότερα »

Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Λουτρών Υπάτης

To Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο  Δήμος Λαμιέων και η Ενωση Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης  διοργάνωσαν ημέρα περιβάλλοντος στο πάρκο Λουτρών Υπάτης με δεντροφύτευση αρωματικών φυτών, λουλουδιών & τριανταφυλλιών.Στήριξαν την όλη προσπάθεια, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Οίτης, το ΤΕΙ Στερεάς με την Σχολή Δασοπονίας, ο Πολιτιστικός σύλλογος Λουτρών Υπάτης Φ.Ο.Λ.Υ, τα Δημοτικά σχολεία Λ.Υπάτης & Λιανοκλαδίου, ο Ιππικός Όμιλος Λαμίας, καθώς επίσης και πολίτες της ευρύτερης περιοχής..... (24/05/2017)

περισσότερα »

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΕΒΕ προς την Διοικ των ΕΛΤΑ για τη μετατροπή του ταχυδρομικού γραφείου Υπάτης σε θυρίδα

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ..... (23/05/2017)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας στα "Tα Νέα των ΜΜΕ" του ΣΚΑΙ

O Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας στην εκπομπή "Tα Νέα των των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων" του ΣΚΑΙ μιλά στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ στην Δράμα, για τα νέα  μέτρα της Κυβέρνησης  ύψους 5 Δισεκατομυρίων Δείτε παρακάτω σχετικό video:  ..... (22/05/2017)

περισσότερα »

Χωρίς κόστος και με ένα «κλικ» οι άδειες για τουριστικά καταλύματα και καταστήματα

(22/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/05/2017)

περισσότερα »

Ενημερωτική Εγκύκλιος του ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas

Δείτε την εγκύκλιο στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (22/05/2017)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Τεύχος Απριλίου-Μαίου 2017

Δείτε το περιοδικό ΕΔΩ..... (17/05/2017)

περισσότερα »

Eκθεση «Κρασί-Μέλι-Λάδι & Ελιά» θα πραγματοποιηθεί 9- 16 Ιουνίου στο Άλσος Περιστερίου

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδαςανακοινώνει τη συμμετοχή τηςστην έκθεση «Κρασί-Μέλι-Λάδι & Ελιά», που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 16 Ιουνίου στο Άλσος Περιστερίου στην Αττική.   Η έκθεση διοργανώνεταιαπό τον Δήμο Περιστερίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής, την ανάδειξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της αυθεντικής Ελλάδας, αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα π..... (17/05/2017)

περισσότερα »

Εντός του 2019 ολοκληρώνεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Εντός του 2019 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, όπου θα καταγράφεται το σύνολο της ακίνητης, κινητής και άυλης περιουσίας όλων των φυσικών νομικών προσώπων.Αυτό προκύπτει από το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Όπως αναφέρεται, σκοπός του έργου είναι η ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου της ακίνητης, κινητής και άυλης περιουσίας όλων των φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και των νομικών οντοτήτων. Η καταγραφή..... (17/05/2017)

περισσότερα »

Music World Expo | 19-21/5/2017 | Ζάππειο Μέγαρο

..... (17/05/2017)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο ΕΒΕ με θέμα: «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των επιχειρήσεων – μελών τους και της οικονομίας, διευρύνοντας τις δραστηριότητές τους και καλύπτοντας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο θέματα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και εξειδίκευσης, διοργανώνουν ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  με θέμα: «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων» την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων..... (15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

. (15/05/2017)

περισσότερα »

Δωρεά εξοπλισμού του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς το Δημόσιο ΙΕΚ Λαμίας

..... (12/05/2017)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμ. Φθιώτιδας στην Υπ. Πολιτισμού για τον διορισμό Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ

Δείτε την επιστολή στο εππισυναπτόμενο αρχείο..... (12/05/2017)

περισσότερα »

CULINARYSUMMER FESTIVAL 2017 - ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

Η CULINARY SUMMER FESTIVAL 2017 - FOOD & WINE LIVE SHOW, είναι μια ετήσια καλοκαιρινή επαγγελματική Έκθεση - Φεστιβάλ ανοιχτή για το κοινό.Ξεκινά την παρουσία της στο Μόναχο της Βαυαρίας, σε ένα από τους ιδανικότερους χώρους διοργάνωσης ανοιχτών εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης, τη Wittelsbacherplatz.Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 Ιουνίου 2017 και θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρική διοργάνωση τροφίμων και ποτών της Γερμανίας και της Αυστρίας γενικότερα.Στόχος της ..... (11/05/2017)

περισσότερα »

Μαθητές της Περιφ.Στερεάς Ελλάδας βραβεύθηκαν για τις εργασίες για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στα πλαίσια του 5ου Περιφ. Μαθητικού Διαγωνισμού

(09/05/2017)

περισσότερα »

GREEK EXPORTS FORUM 2017

Σε μία χρονιά - σταθμό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξαγωγές να αποτελούν τον κεντρικό πυλώνα για την αναπτυξιακή της στροφή, διοργανώνεται την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, το 5th Greek Exports Forum (#gef17 - http://www.exports.ethosevents.eu) . Διοργανωτές για πέμπτο συνεχόμενο έτος είναι η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και η Ethos Events, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου τελούν υπό την αιγίδα του Υπουρ..... (11/05/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συμμετοχής στη BIG 5 SHOW Dubai 26-29 Νοε 2017

Δείτε πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (10/05/2017)

περισσότερα »

Ρύθμιση – ανάσα για δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη

Ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που χρωστούν κάτω από 20.000 ευρώ. Την επισήμανση έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση για τα ¨κόκκινα δάνεια” και πρόσθεσε ότι αυτό προβλέπεται από το νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.Πιο συγκεκριμένα Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του τόνισε ότι “ειδικά για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς πτωχευτική ικανότ..... (09/05/2017)

περισσότερα »

ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας απο την ΕΣΕΕ

Την Κυριακή 7 Μαΐου, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων κήρυξαν καθολικό και πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων και απεργία, ως αντίδραση στην ουσιαστική απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και στις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης περί δήθεν «εκσυγχρονισμού». Μάλιστα, οι οργανώσεις αποφάσισαν ότι, για κάθε Κυριακή που θα θεσμοθετεί ..... (16/05/2017)

περισσότερα »

Ο Δήμος Λαμιέων & ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Φθιώτιδας τίμησαν τους πεσόντες της μάχης της Ταράτσας

Με μια σεμνή τελετή τίμησε την Κυριακή 7 Μαίου τους πεσόντες της μάχης της Ταράτσας ο Δήμος Λαμιέων & ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Φθιώτιδας.Παρουσία επισήμων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της μάχης που έγινε στις 7 Μαΐου του 1897. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας παρεβρέθηκε ο ΓΓ Ζιάκας Νικόλαος, όπου πρέπει να σημειωθεί οτι ειναι και έφεδρος αξιωματικός.  ..... (09/05/2017)

περισσότερα »

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στο Επιμελητήριο Λέσβου, πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στο Επιμελητήριο Λέσβου, πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ, καθώς και η Γενική Συνέλευση της Εταιρίας που έχει συσταθεί από το παραπάνω δίκτυο.Το ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ, δημιουργήθηκε το 2012 στη Μυτιλήνη, λόγω των μεγάλων επιχειρηματικών προκλήσεων της εποχής μας, υπαγορεύοντας μια συντονισμένη προσπάθεια για ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και προβληματισμών. Μέλη του Δικτύου είναι τα Επιμελητήρια Φθιώτιδας, Πρέ..... (08/05/2017)

περισσότερα »

Μόνο οι ιδιοκτήτες που έχουν μικρής αξίας ακίνητη περιουσία θα ευνοηθούν από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική» η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία υπογραμμίζει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί με έναν φόρο που θα είναι προοδευτικός και θα φορολογεί τις μεγαλύτερες περιουσίες με υψηλότερο συντελεστή, όμως ο εισπρακτικός στόχος προς το παρόν παραμένει αμετάβλητος στα 2,65 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Παπανάτσιου, αναφερόμενη στη διόγκωση των χρεών προς τις εφορίες, δεν αποκλείει να υπάρξουν για τους οφειλέτες «κι άλλες λύσει..... (08/05/2017)

περισσότερα »

Ανατροπή! Φόρος με το μήνα για όλους!

Οι φόροι αυξάνονται, αλλά τα έσοδα του κράτους μειώνονται και έτσι όλα δείχνουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών βρήκε τον τρόπο να διευκολύνει τους φορολογούμενους να πληρώσουν... Έτσι, σύμφωνα με το capital έρχεται ο... φόρος με τον μήνα. Στα σχέδια του υπουργείου είναι να μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους σε 12 μηνιαίες δόσεις όλοι οι φορολογούμενοι ανεξάρτητα απ' το εάν διαθέτουν πιστωτική κάρτα ή όχι.Το σχέδιο μάλιστα έχει την αρχική έγκριση των δανειστών, ενώ απομένει να παραδοθεί ..... (05/05/2017)

περισσότερα »

Εκδήλωση παρουσίασης ερευνητικών εργασιών του ΓΕΛ Υπάτης

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση παρουσίασης ερευνητικών εργασιών του ΓΕΛ Υπάτης στην οποία παρεβρέθει και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Ν. Ζιάκας. Ο Γενικός Γραμματέας, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε τον ρόλο του Επιμελητηρίου και την συμβολή του στα επιχειρησιακά δρώμενα και συνεχάρει του μαθητές του Λυκείου για τις εξαιρετικές τους εργασίες. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα της εκδήλωσης:   11:00 – 11:40: Ερευνητική εργασία Β΄ Λυκείου με θέμα «Αγροτική παραγωγή..... (04/05/2017)

περισσότερα »

Τι σημαίνει η ποσοτική χαλάρωση για πολίτες, επιχειρήσεις και τη χώρα

Η τεχνική συμφωνία για την αξιολόγηση έκλεισε. Και τώρα απομένουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το QE ή αλλιώς ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που έχει αναδειχθεί πλέον σε κεντρικό στόχο ή καλύτερα στο ιερό δισκοπότηρο της ελληνικής οικονομίας. Όμως τι σημαίνει για τη χώρα μας η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση; Μπορεί να φαίνεται λίγο αφηρημένος ο όρος και ο στόχος, όμως είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος και προπαντός πάρα πολύ σημαντικός..... (04/05/2017)

περισσότερα »

Fine Food Australia 2017 : H σημαντικότερη Eµπορική Έκθεση Τροφίµων & Ποτών στην Αυστραλία!

Η Διεθνής Έκθεση "Fine Food Australia" αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά και εμπορικά γεγονότα που πραγματοποιούνται στη χώρα της Αυστραλίας, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Ν.Α. Ασίας και Ωκεανίας.Πραγματοποιείται εναλλάξ κάθε χρόνο μεταξύ Σίδνεϋ και Μελβούρνης και για περισσότερα από 30 χρόνια, φέρνει σε επαφή μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις με σημαντικούς αγοραστές και εισαγωγείς από την Αυστραλιανή ήπειρο.Για φέτος θα πραγματοποιηθεί σ..... (04/05/2017)

περισσότερα »

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2017 26-28 ΜΑΪΟΥ 2017

..... (04/05/2017)

περισσότερα »

Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ εφόσον...

Την κατάργηση από το 2020 της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πακέτο των θετικών μέτρων της συμφωνίας, υπό μορφή αντίμετρων, τα οποία θα εφαρμοστούν στο φορολογικό σκέλος τους το 2020, υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία προβλέπει κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ και μείωση των συντελεστών για ..... (03/05/2017)

περισσότερα »

Επιμελήτηριο Φθιώτιδας : «Πνευματικά Δικαιώματα: Οι επιχειρήσεις να πληρώνουν λιγότερα χρήματα και οι δικαιούχοι να παίρνουν περισσότερα»

Είμαστε βέβαιοι ότι οι δίκαιες και κοινά αποδεκτές θέσεις των Επιμελητηρίων και των δημιουργών θα γίνουν αποδεκτές από την ελληνική πολιτεία, προκειμένου να ηρεμήσει ο ταραγμένος χώρος των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι χρήστες θα στηρίξουν με δικαιοσύνη και ανταποδοτικά τον πολιτισμό της χώρας μας και θα είναι περήφανοι γι΄αυτό. Οι δε δικαιούχοι θα μπορέσουν επιτέλους να ζουν με αξιοπρέπεια.   Οι κατά καιρούς προτάσεις του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων έχου..... (03/05/2017)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το διήμερο workshop 28/4-29/4 που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με τον Γ. Κολλιόπουλο

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 29 Απριλίου, το διήμερο workshop που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Εισηγητής στο workshop ήταν ο κος Γιώργος Κολλιόπουλος, ο entrepreneur που δημιούργησε το λ /lambda/, το πρώτο πολυτελές ελαιόλαδο στον κόσμο (με παρουσία στα φημισμένα Harrods και Fortnum&Mason) και ιδρυτής της Speiron, της πρώτης LuxuryFood εταιρίας στην Ελλάδα. Ο εισηγητής είναι, επιπλέον, καταξιωμένος ομιλητής, businessmentor και συγγραφέας για το LuxuryBranding. ..... (02/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΣΧ ΕΤΗ 2017-18, 2018-19 & 2019-20.

ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜ 2346/28-04-2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΣΧ ΕΤΗ 2017-18, 2018-19 & 2019-20 ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 10.540.816,23 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ . (ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ   ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΩΤΑΣ 2231351225   ΣΥΝΝΗΜΕΝ ΑΡΧΕΙΑ: -          ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΑΔΑΜ & ΩΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ -          ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΑΔΑΜ & ΑΔΑ -          ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ -          ΕΝΤΥΠΟ ΕΕΕΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF – XML [ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ] -          ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α [ΔΡΟ..... (02/05/2017)

περισσότερα »

Μπλόκο στη φοροδιαφυγή που συντελείται στις φορολογικές ταμειακές μηχανές επιχειρεί να βάλει το υπουργείο

Το πρώτο βήμα που σχεδιάζεται είναι η εφαρμογή ενός μηχανισμού στις φορολογικές ταμειακές μηχανές, ο οποίος ακυρώνει κάθε προσπάθεια των επίδοξων φοροφυγάδων να επεμβαίνουν σ΄αυτές και να διαγράφουν συναλλαγές στο τέλος της ημέρας. Αυτός ήταν και ο σκοπός των επαφών που είχε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στο γερμανικό κρατίδιο του Βραδεμβούργου τις προηγούμενες ημέρες, όπου συναντήθηκε με την ομολόγό της Daniela Trochowski και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης του κρατιδίου Ronald P..... (02/05/2017)

περισσότερα »

O Πρόεδρος της Ομοσπ. Εμπορικών Συλλόγων Αν. Στερεάς κος Δ. Σαμαράς, μιλά για την απελευθέρωση των ωραρίων

Ο Πρόεδρος της Ομοσπ. Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς και Β' Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας  κος Δ. Σαμαράς, μιλά για την απελευθέρωση των ωραρίων των εμπορικών καταστημάτων και τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Δείτε παρακάτω σχετικό video.   ..... (28/04/2017)

περισσότερα »

Από 16 Μαΐου οι αιτήσεις για μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων

Στις 16 Μαΐου ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στήριξης και φακέλων υποψηφιότητας για τη Δράση του Μέτρου της Μεταποίησης, σύμφωνα με την πρόσκληση που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου.Η πρόσκληση που εκδόθηκε αφορά τη Δράση 4.2.1, δηλαδή τη Μεταποίηση και Εμπορία με τελικό προϊόν γεωργικό και έχει ως δικαιούχους όλες τις μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. ..... (28/04/2017)

περισσότερα »

Πέντε κατευθύνσεις για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση και βασικό πυλώνα της στρατηγικής για την έξοδο από την κρίση τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε ομιλία του στο συνέδριο, με τίτλο: «Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα», που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας - DG GROW) και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στη συνέχεια..... (28/04/2017)

περισσότερα »

Πρόεδρος του ΕΒΕ μιλά στον Λαμία FM1 για την σημασία του σεμιναρίου "Απογείωσε την Προστιθέμενη Αξία του προϊόντος σου..."

Με αφορμή το επικείμενο σεμινάριο «Απογείωσε την Προστιθέμενη Αξία του προϊόντος σου, στόχευσε στην παγκόσμια αγορά!» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας την Παρασκευή και το Σαββατο 28 και 29 Απριλίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Α. Διαμαντάρας μιλά στον Λαμία FM1 για την σημασία τηςεπιχειρηματικής γνώσης στο να δίνει προστιθέμενη αξία σε προιόντα και υπηρεσίες. Ακούστε την συνέντευξη του Προέδρου στον Λαμία FM1 ΕΔΩ..... (27/04/2017)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετ. 3 Μαΐου 2017

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 3  Μαίου 2017  και ώρα 18:00 με θέματα:   Έγκριση των Πεπραγμένων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας έτους 2016. (εισηγητής κ. Διαμαντάρας)   Έγκριση του Απολογισμού έτους 2016. (εισηγητής κ. Κυρίτσης)     Έγκριση του Ισολογισμού χρήσης 1/1/2016 – 31/12/2016 του Επιμ..... (27/04/2017)

περισσότερα »

Τελετή Βράβευσης Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού 2017

 ..... (27/04/2017)

περισσότερα »

Έκθεση Greek Weekend (Ελληνικό Σαββατοκύριακο) στις 20 και 21 Μαΐου 2017 στο Βελιγράδι

Η έκθεση Greek Weekend (Ελληνικό Σαββατοκύριακο)   θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στις 20 και 21 Μαΐου 2017 στο Βελιγράδι, στην Σερβία. Η προσέλευση προβλέπεται σε 10.000 επισκέπτες, με μεγάλη υποστήριξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο, περιοδικά κλπ.)   Στην οργάνωση της έκθεσης συμμετέχουν: ü  Συνδέσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας (Hellenic Business Association  - HBA) ü  International Friendship Association (Διεθνής Ένωση Φιλίας) ü  Ελληνικός Ο..... (26/04/2017)

περισσότερα »

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ για μία ακόμα χρονιά στο Lamia Night & Run 2017

. H ΕΡΙΒΩΛΟΣ ΦΘΙΑ Κοιν.Σ.Επ. με την υποστήριξη και συμβολή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας , της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων προκηρύσσουν τον 4ο Νυχτερινό Αγώνα στη πόλη της Λαμίας με τίτλο Lamia Night & Run 2017, μια δέσμη αγώνων που περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων, αγώνα δρόμου 4.200 μέτρων και αγώνα δρόμου 500 μέ..... (25/04/2017)

περισσότερα »

Ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα καταστήματα!

Το νέο μνημόνιο ή αν προτιμάτε η νέα συμφωνία με τους δανειστές στις περίπου 75 σελίδες της περιλαμβάνει και τη λειτουργία των καταστημάτων. Εδώ φαίνεται ότι υπάρχει ανατροπή σε ότι αφορά στο ζήτημα της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” στο προσχέδιο των δυο μνημονίων Κομισιόν και ΔΝΤ υπάρχει και ο όρος που φέρνει τα πάνω κάτω σε σχέση με τα όσα έχουν μέχρι σήμερα “περάσει”. Το προσχέδιο λοιπόν προβλέπει την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην λειτουργία των καταστημάτων ..... (25/04/2017)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Απριλίου στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας η ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)» που συνδιοργάνωσαν  Το Υπουργείο Περιβάλλοντος &  Ενέργειας, ο  Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Το θέμα παρουσίασαν αναλυτικά οι κ.: - Ιωάννης Μαχαίρας, Προϊστάμενος της Δ/νσης Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος &am..... (24/04/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ), ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ & ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

  1.      NATURAL & ORGANIC PRODUCTS ASIA, 30 Aug – 1 Sep 2017, HONG KONG (www.naturalproducts.com.hk) 2.      NATURAL & ORGANIC PRODUCTS SCANDINAVIA, 15-16 November 2017, MalmöMässan, Sweden (www.naturalproductsscandinavia.com)..... (24/04/2017)

περισσότερα »

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Δείτε σχετικό έγγραφο στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (24/04/2017)

περισσότερα »

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ -- Τα νέα πρόστιμα στο λιανεμπόριο

Μεταξύ των βασικών αλλαγών που εμπεριέχονται στους νέους ΔΙΕΠΠΥ είναι η γενικότερη ορθολογικοποίηση που επιχειρείται στην επιβολή των προστίμων, καθώς πολλά από αυτά κρίνονται υπερβολικά υψηλά ενώ παράλληλα σπανίως εισπράττονται.   Από την άλλη πλευρά, όμως, τα πρόστιμα είναι πιο «τσουχτερά» όταν αφορούν σε παραπλάνηση των καταναλωτών και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές εκ μέρους των επιχειρήσεων. Πιο αναλυτικά, στον κλάδο του άρτου και των αρτοσκευασμάτων, προβλέπονται κλιμακούμενα πρόστιμ..... (24/04/2017)

περισσότερα »

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

. (21/04/2017)

περισσότερα »

Απόφαση Ένταξης στη Δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση ένταξης εξακοσίων ενενήντα εννέα (699) επιχειρηματικών σχεδίων με συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό και δημόσια δαπάνη 17.686.632,60 € στη Δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ένστασης κατά της εν λόγω απόφασης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών, από την επομένη της έκδοσής της. Ο ΕΦΕΠ..... (18/04/2017)

περισσότερα »

GREEK TOURISM Expo '17 - 8 εως 10 Δεκεμβρίου 2017 στο Metropolitan Expo

 ..... (18/04/2017)

περισσότερα »

Υποχρεωτικά τα POS παντού

Ουσιαστικά με την απόφαση για την τοποθέτηση POS σε 85 επαγγελματικές κατηγορίες τα μηχανήματα θα εγκατασταθούν σε όλη την αγορά υποχρεωτικά. Η απόφαση ορίζει ότι η εγκατάσταση της συσκευής POS πρέπει να γίνει εντός τριών μηνών από την υπογραφή της απόφασης, δηλαδή το αργότερο έως τις 12 Ιουλίου 2017. Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι δεν εγκαταστάθηκε συσκευή θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στον επαγγελματία που παρέλειψε τη σχετική υποχρέωση. Ειδικότερα, το υπουργείο Οικο..... (14/04/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα " ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΗΜΑ)"

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (12/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο οργανισμός Enterprise Greece,  με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων,  τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην  Καλαμπάκα Τρικάλων, στις 10 και 11 Ιουνίου  2017, για τους κλάδους των Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού.       Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών, προσκαλεί στην Ελλάδα αγοραστές και εκπροσώπους ταξιδιωτικών  γραφείων, ..... (12/04/2017)

περισσότερα »

ΔΕΚΑ λόγοι για να κάνεις Πάσχα στην Λαμία προτείνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Α. Διαμαντάρας !!

      10 ΔΕΚΑ  λόγοι να κάνεις Πάσχα στην Λαμία          ..... (10/04/2017)

περισσότερα »

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από το Επιμ. Φθιώτιδας και την ΚΕΕ για την ΑΕΠΙ ΑΕ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας μαζί με τα Επιμελητήρια της Ελλάδος και την Κεντρική Ένωση (ΚΕΕ) απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό σχετικά με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών και την παρέμβαση του Εισαγγελέα στην ΑΕΠΙ ΑΕ.   Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τη λειτουργία της ΑΕΠΙ ΑΕ, θεωρούσαμε ότι η Υπουργός Πολιτισμού θα ήταν σε θέση να κόψει τον ομφάλιο λώρο των ελάχιστων επιτήδειων συνεργατών της ΑΕΠΙ πο..... (10/04/2017)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Μαρτίου 2017

. (10/04/2017)

περισσότερα »

«Λουκέτα» και 5.000 ευρώ πρόστιμα από την Εφορία για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Με λουκέτα και πρόστιμα που φτάνουν έως και 5.000 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι «ξεχνούν» να κόβουν αποδείξεις σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές-λουκέτα σε όλους όσοι δεν κόβουν αποδείξεις δημοσιέυτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων και προβλέπει: Λουκέτο 48 ωρών για μη έκδοση 10 αποδείξεων ή αποδείξεων συνολικής 500 ευρώ: Εφόσον, από τον ίδιο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η ..... (06/04/2017)

περισσότερα »

Σε έως 100 δόσεις θα μπορούν να ρυθμιστούν χρέη στους δήμους

Ωστόσο για πρώτη φορά το κράτος συνδέει την εφορία με τα χρέη προς τους ΟΤΑ καθώς όποιος μπει στην ρύθμιση και δεν την ακολουθήσει χάνει το δικαίωμα χορήγησης φορολογικής ενημερότητας. Οι δήμαρχοι συμφωνούν με τα μέτρα καθώς τα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς την Αυτοδιοίκηση «αγγίζουν» τα 500 εκατ. ευρώ. Μόνο στο δήμο Αθηναίων οι οφειλές τρίτων έχουν φτάσει τα 330 εκατ. ευρώ τα τελευταία 20 χρόνια. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 1.150.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ωστόσο επειδή ο δήμ..... (06/04/2017)

περισσότερα »

Ημερίδα, με θέμα: «ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ»

. (05/04/2017)

περισσότερα »

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ EUSAIR 2017

Άνοιξε η Εγγραφή των Επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν στις Επιχειρηματικές Συναντήσεις, που θα γίνουν στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για την Στρατηγική της μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία), στα Ιωάννινα στις 11.5.2017, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.   Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του EEN-Hellas, με το Ε.Κ.Τ. και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καλεί τις Επιχειρήσεις όλων τ..... (04/04/2017)

περισσότερα »

Διακήρυξη Διαγωνισμού ανάθεσης Παροχής Υπηρεσιών παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων ακτών κολύμβησης της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας

. (04/04/2017)

περισσότερα »

2η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Annapoorna – World Of Food India!

. (04/04/2017)

περισσότερα »

Ξεπέρασαν τα €3,7 δισ. τα φέσια του δημοσίου προς ιδιώτες

Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Φεβρουάριο ανήλθαν σε 1,256 δισ. ευρώ, έναντι 1,206 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Οι οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης προς τους ιδιώτες - που αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου - τον Φεβρουάριο ανήλθαν στα 2,361 δισ. ευρώ έναντι 2,238 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Τα χρέη των ν..... (04/04/2017)

περισσότερα »

Βαθαίνει η ύφεση του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα

Η ύφεση ήταν αποτέλεσμα ακόμα μιας έντονης υποχώρησης των νέων παραγγελιών, η οποία με τη σειρά της συνέβαλε σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής. Ως αποτέλεσμα, όπως σημειώνει η Markit, των μειωμένων απαιτήσεων παραγωγής, οι εταιρείες περιόρισαν το προσωπικό και τις αγορές εισροών. Παράλληλα, τα περιθώρια κέρδους εξακολούθησαν να συμπιέζονται λόγω της περαιτέρω έντονης αύξησης του κόστους εισροών και της υποχώρησης των τιμών πώλησης. Παρόλ’ αυτά, οι εταιρείες παρέμειναν αισιόδοξες ως προς τ..... (03/04/2017)

περισσότερα »

Τέθηκε σε ισχύ ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Tέθηκε σε ισχύ ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας, ο οποίος κυρώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα, έπειτα από πρόταση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (π.δ. 10/2017 Α΄ 23). Με τον Κώδικα, ο οποίος αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά, θεσπίζονται, για πρώτη φορά, αρχές και κανόνες που διέπουν, κατά τρόπο δεσμευτικό, τις σχέσεις μεταξύ των καταναλωτών, των προμηθευτών και των ενώσεών τους, καλύπτοντας το σύνολο των εμπορ..... (03/04/2017)

περισσότερα »

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Ποια χρέη και πώς θα διαγράφονται

Τη διαγραφή του συνόλου των τόκων υπερημερίας των πιστωτικών ιδρυμάτων και σημαντικού ποσοστού των απαιτήσεων του Δημοσίου στους συνεπείς (και με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία) οφειλέτες προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των χρεών που αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από την αρμόδια νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, όπως γράφει το «Έθνος». Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 9, εάν από τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών μιας επιχείρησης οι πιστωτές δ..... (31/03/2017)

περισσότερα »

Αναδρομικές επιδοτήσεις μετατρέπουν χιλιάδες αγρότες σε… επιχειρηματίες

Υποχρεωμένοι να λειτουργούν ως κανονικοί επιχειρηματίες είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι μέχρι τις 31/12/2016 υπάγονταν στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ. Οι συγκεκριμένοι αγρότες εκλήθησαν να ενταχθούν υποχρεωτικά από τον Ιανουάριο του 2017 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, μόνο και μόνο επειδή εντός του 2016 εισέπραξαν αναδρομικά επιδοτήσεις προηγουμένων ετών και εμφανίστηκαν με συνολικό ποσό εισπραχθεισών ενισχύσεων άνω των 5.000 ευρώ, που είναι το όριο απαλλαγής από το κανονικό καθεστ..... (31/03/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

. (31/03/2017)

περισσότερα »

Music World Expo 2017 | 19-21 Μαΐου | Ζάππειο Μέγαρο

Αγαπητοί φίλοι, με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την διοργάνωση των Music World Expo Conferences. Η νέα αυτή δραστηριότητα είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης ενασχόλησής μας με τον κλάδο τηςμουσικής βιομηχανίας, των επαγγελματικών ηχητικών συστημάτων και του επαγγελματικού φωτισμού, σαν διοργανωτές της έκθεσης Music World Expo αλλά και του on line magazine alive.gr Σκοπός αυτής της δραστηριότητας στην οποία υπεύθυνοι είναι οι δημοσιογράφοι Βασίλης Λαδονικόλας, Γιάννης Ριζόπουλος, Δημήτρης ..... (31/03/2017)

περισσότερα »

Διεθνής Έκθεση για τα Μεταχειρισμένα Μηχανήματα και Εξοπλισμό

η Διεθνής Έκθεση για τα Μεταχειρισμένα Μηχανήματα και Εξοπλισμό, ReTEC, θα πραγματοποιηθεί στο Άουγκσμπουργκ στη Γερμανία, 25 – 27 Απριλίου 2017. Η ReTEC διοργανώνεται από τον διοργανωτή AFAG σε συνεργασία με την Hess GmbH και υποστηρίζεται από τους κλαδικούς συνδέσμους FDM (Σύνδεσμος Χονδρεμπορίου Μηχανημάτων και Εργαλείων) και EAMTM (Ευρωπαϊκή Ένωση Εμπόρων Εργαλειομηχανών). Οι βασικοί τομείς της έκθεσης είναι κατασκευαστικά μηχανήματα, φορτηγά και αγροτικά μηχανήματα, μηχανήματα μεταλλ..... (30/03/2017)

περισσότερα »

Εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος RURINNO στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Το RURINNO είναι ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα το οποίο διερευνά το πώς οι κοινωνικές επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί διευκολύνουν τις κοινωνικές καινοτομίες στις αγροτικές περιοχές. Στα πλαίσια του προγράμματος, συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας μεταξύ του Προέδρου κου Αλ.Διαμαντάρα, του συνεργάτη του Επιμελητηρίου κου Χρ. Παπαβασιλείου και των υπευθύνων των Ερευνητικών Ινστιτούτων κκ. Dr. RalphRichter, Dr. MatthiasFink & Dr. Danie..... (29/03/2017)

περισσότερα »

Απογείωσε την Προστιθέμενη Αξία του προϊόντος σου, στόχευσε στην παγκόσμια αγορά!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, θα διοργανώσει δωρεάν workshop με τίτλο: «Απογείωσε την Προστιθέμενη Αξία του προϊόντος σου, στόχευσε στην παγκόσμια αγορά!» Περιγραφή Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών. Οι ελληνικές επιχειρήσεις στοχεύουν στην αύξηση της παρουσίας τους στην παγκόσμια αγορά. Πώς θα γίνει, όμως, αυτό αν δεν δημιουργήσει πρώτα η ίδια η επιχείρηση προστιθέμενη αξία για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της; ..... (29/03/2017)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ μιλά στο Star K. Ελλάδος για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση των ΜΜΕ και τον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας

..... (28/03/2017)

περισσότερα »

"Ανάσα" για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις - Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών

Βαθιά "ανάσα" για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Κατατέθηκε επιτέλους στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το νομοσχέδιο για την εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών. Μεταξύ άλλων, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου: - Διαμορφώνει για πρώτη φορά ολιστικό εξωδικαστικό πλαίσιο, που δίνει την ευκαιρία σε μια υπερχρεωμένη αλλά βιώσιμη επιχείρηση να συγκεντρώσει όλους τους πιστωτές της προκειμένου να ρυθμίσει όλα τα χρέη της προς αυτούς, δηλαδή, τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και..... (28/03/2017)

περισσότερα »

Απαισιόδοξος για την Π.Ε.Λ ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας

 ..... (28/03/2017)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Δευτ. 3 Απριλίου στις 18:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Δευτέρα 3  Απριλίου 2017  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 1/8-2-2017 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.   2)       Ενημέρωση του ΔΣ για την έγκριση του Π/Υ έτους 2017. (εισηγητής κ. Κυρίτσης)   3)       Ενημέρωση του ΔΣ  για την δημοσίε..... (28/03/2017)

περισσότερα »

Η ευκαιρία σας για εξαγωγές στην Αυστραλία!...Διεθνής Έκθεση Fine Food Australia 2017

FINE FOOD AUSTRALIA H µεγαλύτερη εµπορική Έκθεση Τροφίµων & Ποτών στη Αυστραλία! Η Διεθνής Έκθεση "Fine Food Australia" αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά και εμπορικά γεγονότα που πραγματοποιούνται στη χώρα της Αυστραλίας, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Ν.Α. Ασίας και Ωκεανίας.Πραγματοποιείται εναλλάξ κάθε χρόνο μεταξύ Σίδνε..... (27/03/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας σε επιχειρηματικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού κατά το έτος 2017 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας      Το Διοικητικό Συμβούλιο ΤΟΥ Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην με αρ. 1/8-2-2017 συνεδρίασή του ομόφωνα αποφάσισε την Εκθεσιακή Πολιτική του Επιμελητηρίου μας ως κατωτέρω:   α) Συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας σε επιχειρηματικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού κατά το έτος 2..... (27/03/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΛΙΚΟΥ Η/Υ - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

. (24/03/2017)

περισσότερα »

Δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για την αυστηροποίηση του καπνίσματος, στο STAR Κεντρ. Ελλάδος

. (24/03/2017)

περισσότερα »

Θέλετε να μάθετε για επιτυχημένες πρακτικές επιχειρηματικότητας από διεθνώς αναγνωρισμένους νέους επιχειρηματίες...;

O Γιώργος Κολλιόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος επιχειρηματίας, προσκαλείτε  απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για να  ομιλήσει σε ειδικό workshop το διήμερο 28-29 Απριλίου για επιτυχημένες πρακτικές επιχειρηματικότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.     Λεπτομέριες για το ακριβές πρόγραμμα του workshop καθώς και για την  δυνατότητα ηλεκτρικών δηλώσεων συμμετοχής θα ανακοινωθούν προσεχώς..... (23/03/2017)

περισσότερα »

Βαρύτερα τα πρόστιμα για την υπέρβαση του ωραρίου - Έξτρα καμπάνα για την «κρυφή» εργασία

Με επιπλέον πρόστιμο, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, να ανακόψει το τεράστιο πρόβλημα της πλημμελούς δηλωμένης μερικής απασχόλησης. Το μέγεθος του προβλήματος αυξάνεται διαρκώς αφού οι έλεγχοι που διεξάγει το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε ένα ποσοστό 40 – 45% εντοπίζουν παραβάσεις που σχετίζονται με το ωράριο εργασίας.  Σε αυτή την περίπτωση, υποκρύπτεται η… ψεύτικη μερική απασχόληση. Δηλαδή, οι εργοδότες ενώ έχουν δηλώσει τον εργαζόμενο για τετράωρη απασχόληση, τον αξιοποιού..... (23/03/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση για 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς 31/3 - 2/4

. (23/03/2017)

περισσότερα »

Προκήρυξη Διαγωνισμού ΔΕΥΑΛ

. (22/03/2017)

περισσότερα »

7η Έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών "ΚΡΗΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την νέα διοργάνωση της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί για 9 ημέρες στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Η φετινή έκθεση θα φιλοξενήσει εκθέτες και προϊόντα από όλη την Ελλάδα, δίνοντας πανελλαδικό χαρακτήρα στις ήδη πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις της. Από τις 6 έως τις 14 Μαΐου στους χώρους του σταδίου, θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή γεύσης, μουσικής, χορού και πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν πάρκινγκ. Οι δεκάδες χιλιάδε..... (21/03/2017)

περισσότερα »

Ελληνικές εταιρείες ενδιαφέρονται να πουλήσουν προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές στη Γαλλία - Τι δικαιολογητικά απαιτούνται

  Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μια ελληνική εταιρεία για να αποκτήσει δραστηριότητα στη Γαλλία περιγράφονται σε ενημερωτικό σημείωμα της πρεσβείας μας αφορμή ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την Ελλάδα για έναρξη δραστηριότητας ελληνικής εταιρείας σε λαϊκή αγορά στη Γαλλίας. Σύμφωνα με πρόσφατη πληροφόρηση που ζήτησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Γαλλία από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Γαλλίας (CCI Paris Ile-de-France), είναι εφικτή η..... (20/03/2017)

περισσότερα »

Αυστηροί έλεγχοι & πρόστιμα για τους παραβάτες καταστηματάρχες και πελάτες καπνιστές με την πρόσφατη απόφαση του Υπ. Υγείας

Μετά από μεγάλο διάστημα αδράνειας εφαρμογής του αντικαπνιστικού Νόμου, επανέρχεται η εντατικοποίηση ελέγχων για την εφαρμογή του (3868/2010) και (4419/2016) περί απαγόρευσης του καπνίσματος.   Αναφέρουμε τα κεντρικά σημεία των Νόμων, ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, που είναι αναγκαίο να εφαρμόζουν όλοι οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να αποφύγουν τα βαριά πρόστιμα. Δεν προβλέπεται κανένας ειδικός χώρος για καπνίζοντες. Το πρόστιμο στον παραβάτη επιχειρηματία εί..... (20/03/2017)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ»

Οι Αιτήσεις Χρηματοδότησης που υποβάλλονται προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται σε μία από τις ακόλουθες 3 παρεμβάσεις: Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων   Βασικός στόχος της παρέμβασης «Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» είναι η υποστήριξη της έρευνα..... (17/03/2017)

περισσότερα »

Ανοίγει ο δρόμος για τις ρυθμίσεις στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

  Το δρόμο για να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων από τις τράπεζες αλλά και οι μεταβιβάσεις δανείων σε εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων ανοίγει η τροπολογία που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή και προσφέρει στις τράπεζες τη δυνατότητα να αποσβένουν σε διάστημα 20ετίας τις ζημιές που προκύπτουν από τις ρυθμίσεις αυτές. Με την τροπολογία διασφαλίζεται ότι οι διαγραφές και οι αναδιαρθρώσεις των δανείων δεν θα οδηγήσουν σε απώλεια εποπτικών κεφαλαίων για τις τράπ..... (17/03/2017)

περισσότερα »

Κλαδική Έκθεση Μόδας-FASHION EXPO-ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

  Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην 9η Fashion Expo Έπειτα από οκτώ επιτυχημένες εκθέσεις, με τη συμμετοχή εκατοντάδων βιοτεχνιών, την πρόσφατη συνεργασία με Έλληνες σχεδιαστές και χιλιάδες επισκέπτες, η 9η Fashion Expoδιοργανώνεται 24.25.26 Ιουνίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. στην Παιανία-Αττικής.Η Fashion Expo, διοργανώνεται 2 φορές τον χρόνο, Ιανουάριο (S/S) και Ιούνιο (F/W..... (16/03/2017)

περισσότερα »

Διακηρύξεις περί προμηθειών και υπηρεσιών καθαριότητας

. (16/03/2017)

περισσότερα »

Διακήρυξη για την σίτιση δομών προσφύγων στην Κω και Λέρο

Δείτε την διακήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/03/2017)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο κανάλι ΕΝΑ μιλά για την αποστολή του ΕΒΕ στην Διεθνή Έκθεση Βιοτεχνών στο Μόναχο

..... (15/03/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε παράλληλες συναντήσεις στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Βιοτεχνών του Μονάχου (IHM)

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιοτεχνών (IHM) που πραγματοποιείται στο Μόναχο από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου 2017, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρας συμμετείχε σε παράλληλες συναντήσεις που διοργανώθηκαν για τα ελληνικά επιμελητήρια, τους Δήμους και τις Περιφέρειες που προωθούν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη σύναψη νέων επαγγελματικών επαφών και συνεργασιών.   Συγκεκριμένα ο κ. Διαμαντάρας συναντήθηκε με τη Γερμανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ. Otto..... (14/03/2017)

περισσότερα »

Μείωση φόρου για εισοδήματα ως 32.000 ευρώ

Δυο ταχυτήτων η φορολόγηση για μεγάλη μερίδα των φορολογουμένων. Πολλοί είναι εκείνοι που θα πληρώσουν ως και 764 ευρώ λιγότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι, ενώ για εισοδήματα πάνω από 32.000 ευρώ το χρόνο ο φόρος αυξάνεται ως και 3.500 ευρώ! Οι αλλαγές στη φορολογία των επαγγελματιών φέρνουν καλά και κακά νέα, ανάλογα με το εισόδημα. Έκπτωση στον φόρο από 200 ως και 764 ευρώ προκύπτει για όσους δηλώνουν εισοδήματα ως 32.000 ευρώ. Αύξηση στον φόρο κατά 351 ευρώ προκύπτει για όσους δηλώνουν..... (14/03/2017)

περισσότερα »

FURNIDEC BUSINESS 17-19 Μαρτίου 2017 ΟΡΓΑΝΩΣΗ HELEXPO

       ..... (14/03/2017)

περισσότερα »

7η Παγκρήτια έκθεση "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & τοπικές γεύσεις Ελλάδας"

Η 7η Παγκρήτια έκθεση "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & τοπικές γεύσεις Ελλάδας" ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό για εννέα ημέρες, από τις 6 έως τις 14 Μαΐου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στην Αθήνα.   Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας έκθεσης "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση" και της θερμής υποδοχής που τους επιφύλαξε το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η έκθεση αυξάνει τις ημέρες λειτουργίας της και θα πραγματοποιηθεί για εννέα πλέ..... (13/03/2017)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Φεβρ. 2017

. (13/03/2017)

περισσότερα »

Τι ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Τις γενικές αρχές και τους ελάχιστους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται απέναντι στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, που παρουσιάζει στο σύνολό του το ΑΠΕ-ΜΠΕ και θα υπογραφεί την προσεχή Τετάρτη από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.Στον κώδικα, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι ο καταναλωτής έχει αναφαίρετο δικαίωμα αναιτιολόγητης και α..... (13/03/2017)

περισσότερα »

Πώς θα κουρεύονται τα χρέη των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων προς το Δημόσιο

Σε 120 δόσεις, λένε οι πληροφορίες - Προβλέπεται κούρεμα ΦΠΑ, προσαυξήσεων και προστίμων «Κούρεμα» έως 95% των οφειλόμενων προσαυξήσεων, προστίμων και ΦΠΑ, αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη προς το Δημόσιο θα προβλέπει ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται «στο κόκκινο», εφόσον αυτό κριθεί από την έκθεση βιωσιμότητας.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση συμφώνησε να κουρευτούν οι προσαυξήσεις, τα πρόστιμα και οι παρακρ..... (10/03/2017)

περισσότερα »

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στη Διεθνή Έκθεση Βιοτεχνών του Μονάχου (IHM)

Αυτό το διάστημα αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ο Πρόεδρος  κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας  και οι αντιπρόεδροι κ.κ.  Κων/νος Ψειρόπουλος και Δημήτρης Σαμαράς,  βρίσκονται στη Γερμανία.   Συγκεκριμένα, συμμετέχουν σε συναντήσεις, διαλέξεις και συνέδρια μεταξύ  των ελληνογερμανικών επιμελητηρίων  για μελλοντικές  συνεργασίες στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιοτεχνών (IHM) που πραγματοποιείται στο Μόναχο από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου 2017.   Στη Διεθνή Έκθεση Βιοτεχνών Μονάχου (ΙΗΜ..... (09/03/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο περίπτερο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στην έκθεση «FRESKON 2017»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδαςανακοινώνει τη συμμετοχή τηςστην έκθεση για τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά «FRESKON 2017», που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 29 τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο περίπτερο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στην  έκθεση «FRESKON 2017» Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της  ΔΕΘ ΗΕLEXPO στη Θεσσαλονίκη.   Η FRESKON αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός Φρούτων και Λαχανικ..... (09/03/2017)

περισσότερα »

Οινόραμα 2017

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2017     11|12|13 ΜΑΡΤΙΟΥ -  ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟΗ μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο. 10 τυχεροί θα ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ατομικές προσκλήσειςεισόδου μαζί με το ποτηράκι γευσιγνωσίας για να δοκιμάσουν όσα κρασιά θέλουν.Ανάμεσα στα χιλιάδες κρασιά της έκθεσης θα βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες και πιο ακριβές φιάλες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ετικέτες από άλλες χώρες. Πως θα συμμετέχετε... 1) ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩ..... (08/03/2017)

περισσότερα »

WESTIA:Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

WESTIA WESTIA:Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 1-3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ ONLINE ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Visit our site| Like Us on Facebook To unsubscribe please click here ..... (08/03/2017)

περισσότερα »

ΈΚΘΕΣΗ DOMOTEC 2017

Η ολοκληρωμένη έκθεση δόμησης, ανακαίνισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι, το κατάστημα και το ξενοδοχείο. Στόχος της παραμένει η ολοκληρωμένη προβολή του κλάδου και η δημιουργία ενός κέντρου ενημέρωσης  και συνάντησης όλης της αγοράς. Για τον λόγο αυτό και για το 2017 η DOMOTEC θα διοργανωθεί παράλληλα με την έκθεση BUILDING δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη δυναμική για την ελληνική αγορά!   Αξιολογώντας την αθρόα προσέλευση των επαγγελματιών και ιδιωτών επισκεπτών σε συνδυασμό με ..... (08/03/2017)

περισσότερα »

Έρχεται η Ανοιξιάτικη Κατοικία 11-19 Μαρτίου στο Ελληνικό

Εκθεση Ανοιξιάτικη Κατοικία στο Ελληνικό           Η Ανοιξιάτικη Κατοικία, η πιο ολοκληρωμένη έκθεση για το έπιπλο και τη διακόσμηση έρχεται πιο ανανεωμένη και πιο πλήρης και ανοίγει τις πόρτες της από 11 έως 19 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Δυτικό Αεροδρόμιο, στο Ελληνικό και σας περιμένει με δημιουργικές προτάσεις και λύσεις για το σπίτι σας. Περισσότερα εδώ ..... (07/03/2017)

περισσότερα »

«Θετικό» αλλά με «άστοχες διατάξεις» το νομοσχέδιο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Θετικό βήμα  μεν το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, επισημαίνει ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.)  σε σημερινή ανακοίνωσή του, αλλά είναι αναγκαίες οι βελτιώσεις τεσσάρων τουλάχιστον σημείων του προκειμένου να αποφευχθούν στην πράξη μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που επιχειρούνται  να επιλυθούν.Ειδικότερα, ο Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. θεωρεί το επίμαχο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης ο..... (07/03/2017)

περισσότερα »

Mediterranean International Tourism Exhibition

Έμπνευση και καινοτομία στον Τουρισμό από την Mediterranean International Tourism Exhibition που διοργανώνουμε από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία).   Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας συστηθούμε και να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε με περίπτερο προορισμού στην 1η Mediterranean International Tourism Exhibition (απολαμβάνοντας και δωρεάν υπηρεσίες προβολής)  που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να εδραιωθεί μέσα σ..... (07/03/2017)

περισσότερα »

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ FRESKON 27-29/4/2017

  Διεθνές συνέδριο ακτινιδίου στη Freskon 2017           Το ακτινίδιο είναι πλέον το κύριο προϊόν για πολλές περιοχές της χώρας μας,ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την παραγωγή.           Πολλοί είναι αυτοί που δεν κρύβουν την αγωνία τους σχετικά με το αύριο του ακτινιδίου, καθώς ο όγκος της παραγωγής αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, ενώ παράλληλα έχουν προκύψει..... (07/03/2017)

περισσότερα »

Από τη Τσεχία στη Λαμία για τα Ιαματικά μας!

Μια πολύ σημαντική συνάντηση είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Μαρτίου 2017 ο Δήμαρχος Λαμιέων ος Σταυρογιάννης στην πόλη μας, πλαισιόμενος απο τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κο Διαμαντάρα. Αποστολή από την Τσεχία δέχθηκε στο γραφείο του με θέμα της συνάντησης τα Ιαματικά και πως θα μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε όπως έχουν κάνει εδώ και χρόνια στην Τσεχία. Οπως είπε ο ίδιος ο Δήμαρχος: «Σήμερα, είχα την τιμή να υποδεχτώ στο γρα..... (06/03/2017)

περισσότερα »

Έρχεται η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» και το ταξίδι μας στην Ελλάδα ξεκινά!

Από τις 18 έως τις 21 Μαΐου 2017 ταξιδεύουμε στις γεύσεις, στον πολιτισμό & τον τουρισμό της Ελλάδας με αφετηρία το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.Η πρώτη Έκθεση για την ολοκληρωμένη εικόνα της Ελλάδας είναι πλέον γεγονός και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.Πολιτισμός, Γαστρονομία & Τουρισμός είναι τα τρία βασικά μας συστατικά και με αυτά πρόκειται να γνωρίσουμε την καλή πλευρά της Ελλάδας. Live Μαγειρική στο Παραδοσιακό ..... (06/03/2017)

περισσότερα »

Πρόγραμμα - μαμούθ για 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας

  Ένα ευρύ πρόγραμμα μείωσης τη ανεργίας τουλάχιστον κατά πέντε μονάδες θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα. Θα πρόκειται για ειδικά προγράμματα απασχόλησης με στόχο σε βάθος χρόνου να βρουν δουλειά 300 χιλιάδες άνεργοι και θα κοστίσει περί τα 3 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά στην περίοδο 2018-2020 και θα δοθεί βάρος στην απασχόληση ατόμων που βρίσκονται στην ανεργία για περισσότερα από πέντε χρόνια, άτομα που είναι ηλικίας άνω των 55 ετών και δεν μπορούν ..... (03/03/2017)

περισσότερα »

Συνδρομή των Επιμελητηρίων στην καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων ζητά o Πρόεδρος το ΕΒΕ κος Αλέκος Διαμαντάρας

Τα Επιμελητήρια θα μπορούσαν να εγγυηθούν πως τα χρήματα για τα δικαιώματα δημόσιας εκτέλεσης μουσικής θα φτάσουν στους πραγματικούς δικαιούχους  και δεν θα κατασπαταληθούν από οικογενειακά διοικητικά συμβούλια,ξεκαθαρίζει μιλώντας στον FM-1 ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλέκος Διαμαντάρας.Υπενθυμίζει πως τον Απρίλη του 2016 υπήρξε στην κατεύθυνση αυτή μια ολοκληρωμένη συζήτηση και ζητά να νομοθετηθεί τάχιστα από το υπουργείο για να αποκλειστούν στο μέλλον φαινόμενα κακοδιαχείρισης.Μέχρι τότ..... (03/03/2017)

περισσότερα »

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ DETROP - OENOS (3-6/3/2017)

Το σύνολο της ελληνικής παραγωγής, η υψηλή ποιότητα, η τεχνολογία και ο δυναμισμός των ελληνικών επιχειρήσεων θα αποτυπωθούν στην 26η DETROPκαι 6η OENOS μέσα από 700 και πλέον εκθέτες που παρουσιάζονται και εκθέτουν τα προϊόντα τους από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.     Σε ένα κλίμα άκρως «εξαγωγικό» και απόλυτα επαγγελματικό, σας προσκαλούμε να τιμήσετε την έκθεση με την παρουσία σας και να γίνετε..... (03/03/2017)

περισσότερα »

Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην αγορά του Καναδά

Η οικονομία του Καναδά συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες και πιο αναπτυσσόμενες παγκοσμίως. Με ονομαστικό ΑΕΠ που ανέρχεται σε 1,5 τρις δολάρια και συνολικό πληθυσμό που ξεπερνά τους 35 εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική αγορά, για οποιαδήποτε εξαγωγική επιχείρηση.Εμπορικές Σχέσεις με την ΕλλάδαΟι εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με τον Καναδά βρίσκονται διαχρονικά σε εξαιρετικό επίπεδο, ενώ παράλληλα η χώρα μας έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστη..... (03/03/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

. (03/03/2017)

περισσότερα »

ΔΕΥΑΛ - Προκήρυξη διενέργειας Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού

. (02/03/2017)

περισσότερα »

Υποχρέωση Αδιάλειπτης Καταβολής Δικαιωμάτων για Δημόσια Εκτέλεση Μουσικής

..... (02/03/2017)

περισσότερα »

Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)

. (02/03/2017)

περισσότερα »

Σε ισχύ ο νέος Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας - Τι προβλέπει για καταναλωτές και επιχειρήσεις

Σκοπός του Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας (ΚΚΔ) είναι η θέσπιση αρχών που πρέπει να διέπουν τη συναλλακτική συμπεριφορά και τις σχέσεις μεταξύ των προμηθευτών και των καταναλωτών και των ενώσεων τους. Η εφαρμογή των διατάξεων του ΚΚΔ αποσκοπεί στη διασφάλιση των οικονομικών συμ¬φερόντων των καταναλωτών, στο πλαίσιο της τήρησης της νομιμότητας κατά την επαγγελματική δραστηριότητα των προμηθευτών.   Οι γενικές αρχές που εισάγει ο ΚΚΔ ισχύουν με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων που πρ..... (02/03/2017)

περισσότερα »

Ανοδο του τουρισμού κατά 9% περιμένει για το 2017 ο ΣΕΤΕ

Αισιόδοξος για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. «Τα έσοδα από τον τουρισμό ενδέχεται να αυξηθούν φέτος κατά 9% βοηθώντας την Ελλάδα να επιστρέψει στην ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, ωστόσο, πολιτικά ζητήματα θα μπορούσαν να ρίξουν τη σκιά τους στις προβλέψεις αυτές, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης. Ειδικότερα, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι τα..... (01/03/2017)

περισσότερα »

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο φεστιβάλ τουρισμού και γαστρονομίας “GRIECHENLAND FESTIVAL 2017”,

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας  σας ενημερώνει ότι συμμετέχει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο φεστιβάλ τουρισμού και γαστρονομίας  “GRIECHENLANDFESTIVAL2017”, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Ντύσσελντορφ  της Γερμανίας, από 30 Μαρτίου έως και 2 Απριλίου 2017.    Το GRIECHENLAND FESTIVAL θα παρουσιάσει σε ένα μεγάλο ακροατήριο την Ελληνική ταυτότητα, τον Ελληνικό πολιτισμό, τις τρέχουσες τάσεις της Ελληνικής κοινωνίας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μερικών εκ τω..... (01/03/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

             ..... (28/02/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Ο οργανισμός Enterprise Greece,  με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, προγραμματίζει, με την υποστήριξη της ΔΕΘ – Helexpo,  τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στη Θεσσαλονίκη, στις 15 και 16 Μαΐου 2017, για τον κλάδο των Δομικών Υλικών.      Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών, προσκαλεί στην Ελλάδα κατασκευαστικές εταιρείες, μελετητικά γραφεία και αγοραστές από τα ..... (28/02/2017)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Παράταση καταβολής εισφορών Ιανουαρίου έως τις 17 Μαρτίου

Στόχος είναι να διευκολυνθούν όλοι οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς ασφαλισμένους, να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών), έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. Επίσης, παράταση δίνεται στην προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής εισ..... (27/02/2017)

περισσότερα »

Επαγγελματικός Εξοπλισμός Ξενοδοχείων - Καταστημάτων και Αφιέρωμα Πισίνας στις INFACOMA & AQUATHERM ATHENS 2-5 Μαρτίου 2017

Στη διεθνή επαγγελματική έκθεση Aquatherm, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και τις 5 Μαρτίου 2017, παράλληλα με τη μεγαλύτερη έκθεση δόμησης και κατασκευών, Infacoma, στο Εκθεσιακό  & Συνεδριακό Κέντρο HELEXPO στο Μαρούσι, ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στον τομέα του εξοπλισμού ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων και της κατασκευής και συντήρησης εγκαταστάσεων πισίνας, σπα και σάουνας.   Η αναγκαιότητα αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος..... (27/02/2017)

περισσότερα »

Διεθνής Διαγωνισμός extra Παρθένου Ελαιολάδου

    OLIVE D'OR 2017 The Canada's biggest extra-virgin olive oil contest Can not view the page? Click here A prestigious and well-known contest   A contest that rewards the best quality of oilve oils Over 100 olive oils registered and 17 medals! The winners will benefit from a large national and international exposure thanks to the 200 journalits and the SI..... (27/02/2017)

περισσότερα »

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποιίας και 4th BeerBartender Awards

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως στο πλαίσιο των 4th BeerBartender Awards, θα διοργανωθεί Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποιίας. Το International Beer Conference, θα πραγματοποιηθεί στο Maroussi Plaza, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. Στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον κλάδο της ζυθοποιίας (start-up, νομοθεσία, φορολογία, επικοινωνία κα) Η agenda θα ανακοινωθεί προσεχώς. Ομιλητές θα είναι στελέχη ζυθοποιείων και ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου καθώς και προσκεκλημένο..... (27/02/2017)

περισσότερα »

ΓΣΕΒΕΕ: Στη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων

Στη σωστή κατεύθυνση κινείται το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, όπως εκτιμά η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Ωστόσο συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση προτείνει βελτιώσεις σε έξι σημεία:- μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την επιλεξιμότητα των μικρών επιχειρήσεων (προτείνεται ο ορίζοντας αξιολόγησης να υπερβαίνει την 3ετία, ενώ εναλλακτικά κριτήρια όπως η πορεία κύκλου εργασιών και η δέσμευση της επιχείρησης για συμμετο..... (24/02/2017)

περισσότερα »

Μέσα στον Μάρτιο θα ανακοινωθεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Μέσα στον Μάρτιο θα ανακοινωθεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, σε εσπερίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, με θέμα τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία.‬ ‭ Για την σύνδεση του ηλεκτρονικού εμπορίου με την ευρύτερη ψηφιακή στρατηγική‬ της‭ κυβέρνησης‭, το υπουργείο Οικονομίας συνεργάζεται ήδη με το‬ υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ώστε οι δράσεις για το ηλεκτρ..... (24/02/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «ANUGA» 7-11 Οκτ. 2017 στην Κολωνία – Γερμανία

  ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ έχοντας ως βασικό του μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των προϊόντων των επιχειρήσεων – μελών μας και συνεχίζοντας την πολιτική της εξωστρέφειας και την παρουσία του μέσα από τις επιχειρήσεις του νομού μας σε εκθέσεις του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού συμμετέχει στην πρωτοβουλία συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας για την από κοινού παρουσία παραγωγών και επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας στ..... (22/02/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση εγκαινίων INFACOMA - AQUATHERM 2017

..... (22/02/2017)

περισσότερα »

Τι έγινε τελικά στο Eurogroup και που πάει η διαπραγμάτευση

Στην Ελλάδα επιστρέφει η τρόικα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα για να «κλειδώσει» το εύρος των μέτρων, σε φορολογικό, συντάξεις και εργασιακά, που καλείται να προ-νομοθετήσει η κυβέρνηση για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Πλέον η προσοχή στρέφεται στο αυριανό, κρίσιμο, τετ α τετ που θα έχουν η Αγκ. Μέρκελ με την Κρ. Λαγκάρντ, και εκεί αναμένεται να συμφωνηθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ο ρόλος που θα διαδραματίσει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και οι κεντρικές παράμετροι της συμφωνίας γι..... (21/02/2017)

περισσότερα »

Διεθνείς εκθέσεις στη Βουλγαρία το 2017

. (21/02/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΛΟΝΔΙΝΟ, ExCeL - 02 & 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΛΟΝΔΙΝΟ, ExCeL - 02 & 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017    Προς κάθε ενδιαφερόμενο:   Ελληνική εταιρεία παραγωγής πιστοποιημένων σαπουνιών, θα ήθελε να προσκαλέσει εταιρεία μη-ομοειδούς δραστηριότητας για μια κοινή συμμετοχή στην έκθεση Natural Products Europe στο Λονδίνο.Η πρόσκληση αφορά τον επιμερισμό των εξόδων συμμετοχής ενός περιπτέρου 6 τ.μ σε πολυ προνομιακό σημείο.  Το συνολικό κόστος υπενοικίασης του περιπτέρου ανέρχεται στα 3,..... (20/02/2017)

περισσότερα »

Διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου με την επωνυμία LONDON IOOC 2017 -- 7 έως 10 Απριλίου 2017

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα έχει την τιμητική του στο Λονδίνο. Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο πρόκειται να ταξιδέψει ως την αγγλική πρωτεύουσα και να βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου με την επωνυμία LONDON IOOC 2017, International Olive Oil Competitions. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Απρίλιου 2017.   Με εκτίμηση,Γιώργος Κουβέλης2107568888..... (20/02/2017)

περισσότερα »

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και βράβευση επιχειρήσεων μελών του

Για μια ακόμη χρονιά ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα του πολυχώρου του Αγ. Λουκά, όπου το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έκοψε την πίτα του το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου το απόγευμα. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Διαμαντάρας αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες και ζήτησε από την κυβέρνηση μέτρα ανακούφισης και ώθησης για ανάπτυξη της αγοράς. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες - δράσεις του Επιμελητηρίου, που έλαβαν χώρα την χρονιά που πέρασε, τα οποία στόχο ε..... (20/02/2017)

περισσότερα »

Διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων με ΟΕΥ ξένων χωρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη της Enterprise Greece

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.- Enterprise Greece, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών  επιχειρήσεων και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, προγραμματίζει τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τον κλάδο τροφίμων – αναψυκτικών. Για το σκοπό αυτό σε συνεργασία με τα κατά τόπους  γραφεία ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών, προσκαλεί στην Ελλάδα  αγοραστές από  Σουηδία, Πολωνία, Ιαπ..... (16/02/2017)

περισσότερα »

Επείγουσα Ενημέρωση: Λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ)

Ανακοινώνουμε προς κάθε επιχείρηση – μέλος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας ότι, από 1η Ιανουαρίου 2017 έχει τεθεί σε υποχρεωτική λειτουργία το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ). Η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση των στοιχείων των επιχειρήσεων-υπόχρεων πρέπει να ολοκληρωθεί υποχρεωτικά μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017 και αφορά τους παρακάτω υπόχρεους: Επιχειρήσεις που παράγουν απόβλητα ή πραγματοποιούν εργασίες επεξεργασίας αποβλήτων, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν υπό περιβαλλο..... (15/02/2017)

περισσότερα »

Απάτες και κομπίνες με το ΕΣΠΑ

Να εξαπατήσουν επενδυτές επιχειρούν επιτήδειοι και να τους πουλήσουν δήθεν εξυπηρέτηση εισπράττοντας μεγάλα ποσά για την ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Τη διαπίστωση κάνει το ίδιο το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν κρούσματα απάτης από επιτήδειους που αποσπούν χρήματα, υποσχόμενοι την ένταξη σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ. Καλεί, μάλιστα, τους ενδιαφερόμενο..... (15/02/2017)

περισσότερα »

Θα τολμήσει η πολιτεία να παραχωρήσει την λειτουργία της ΠΕΛ στον τοπικό αυτοδιοικητικό και επιμελητηριακό θεσμό;

Το Επιμελητήριο στο προχθεσινό Διοικητικό του Συμβούλιο ζήτησε να υπάρξει  συνεννόηση για μια τελική ουσιαστική πρόταση λειτουργίας της ΠΕΛ από τους  τοπικούς φορείς και θέσαμε από την πρώτη στιγμή την σειρά προτεραιότητας κινήσεων: Άμεση φύλαξη του χώρου Μεσοπρόθεσμα να διοργανωθεί η 51η Εκθεσιακή περίοδος  και η το RallyAcropolis Παράλληλα να εκπονηθεί σχέδιο ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ  και ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ  του νέου φορέα με επικεφαλής την Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας. Με απώτερο σκοπό να πείσουμε τ..... (15/02/2017)

περισσότερα »

Ένα βήμα πριν την εγκατάσταση POS 12 κλάδοι - Τι αλλαγές έρχονται

Έρχεται τις επόμενες ημέρες η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει ποιες επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά τερματικές συσκευές POS, για να μπορούν οι καταναλωτές να πληρώνουν με την ηλεκτρονική κάρτα τους και να χτίζουν το αφορολόγητο όριο εισοδήματός τους. Σύμφωνα με την Ημερησία, χθες πραγματοποιήθηκε η τελική -όπως όλα δείχνουν- σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για να ολοκληρωθεί η σύνταξη της ΚΥΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε και το ενδεχόμενο αλλαγών τ..... (15/02/2017)

περισσότερα »

Τον Μάρτη στο Taxis η εφαρμογή «Χτίσιμο αφορολόγητου»

Τον Μάρτιο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική εφαρμογή για το χτίσιμο του αφορολόγητου από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Μέσω της εφαρμογής οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται για το ύψος του αφορολόγητου που έχουν «χτίσει» από τις συναλλαγές τους. Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος τύπου της Ενωσης Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, Γ. Χατζησαλάτας, η εφαρμογή χρησιμοποιείται μέσα από το Taxinet. Με τους ίδιους κωδικούς που έχουν ..... (14/02/2017)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εξαγωγικό σεμινάριο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece

Την Παρασκευή & το Σάββατο 10-11 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το εξαγωγικό σεμινάριο που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece.   Στόχος του σεμιναρίου ήταν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς - και όχι μόνο - για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια. Το σεμινάριο ήταν δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα εν δυνάμει εξαγωγέων και κάλυψε θέματα όπως:  ..... (13/02/2017)

περισσότερα »

Οριστική η κατάργηση άδειας μουσικής & επιστροφής παραβόλου

. (13/02/2017)

περισσότερα »

Τι προβλέπει το σχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια»

«Σωσίβιο» για 400.000 επιχειρήσεις με εξωδικαστικό συμβιβασμό - Το «κούρεμα» στα δάνεια θα ισχύει τελικά και για οφειλές σε Εφορία και Ταμεία - Θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις με χρέη σε τράπεζες άνω των 20.000 ευρώ - Ποιος ο ρόλος των 1.600 διαμεσολαβητών Παράθυρο ευκαιρίας για 400.000 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις ανοίγει το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η τέταρτη κατά σειρά εκδοχή του νομοσχεδίου έχει φτάσει σε τελικό στάδιο και τίθεται υπόψη της τρόικας φέρνοντας δύο με..... (13/02/2017)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ σχολιάζει την τρέχουσα κατάσταση με τα μπλοκάκια και την ΠΕΛ στο Star Κεντρικής Ελλάδος

..... (11/02/2017)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιαν. 2017

Δείτε το Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιαν. 2017 εδώ..... (10/02/2017)

περισσότερα »

Ενημέρωση απο τον ΓΓ της Ομοσπονδίας για την προσφυγή της ΓΣΕΒΕΕ στο ΣτΕ για το Ασφαλιστικό

Ενημέρωση απο τον ΓΓ της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Φθιώτιδας κο Κ. Μπέλλης κατα την συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδαςs σχετικά με την προσφυγή της ΓΣΕΒΕΕ στο ΣτΕ για το Ασφαλιστικό. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Α. Διαμαντάρας επικρότησε το εγχείρημα και πρόσθεσε οτι είναι απαραίτητο να γίνουν παρεμβάσεις και  για το ακατάσκετο του επιχειρηματικού λογαριασμού καθώς και για την ανταποδοτικότητα των ελάχιστων εισφορών στον ΟΑΕΕ. Δείτε σχετικό video:   ..... (09/02/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

. (08/02/2017)

περισσότερα »

Πιστοποιημένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου

Συνημμένο σε αυτό το e-mail θα βρείτε το PARATUS Europe memo, που σαν σκοπό έχει να σας ενημερώσει για τα Πιστοποιημένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ελαιολάδου για επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγεκματίες, ερασιτέχνες ή/ και απλούς φίλους του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου,  που διοργανώνουμε τον Οκτώβριο στην Αθήνα, τα μοναδικά που οδηγούν σε επαγγελματική πιστοποίηση για τις βαθμίδες “Olive Oil Enthusiast”, και "Pro Olive Oil Expert", καθώς και για την προσφορά Προεγγραφής. Όλα μας τα εκπ..... (07/02/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΛΙΚΟΥ Η/Υ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (06/02/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ  ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (06/02/2017)

περισσότερα »

Έφτασε η ώρα της HORECA!

Έφτασε η ώρα της HORECA! Όλα είναι έτοιμα για τη διοργάνωση της 12ης HORECA 2017, της μεγαλύτερης  έκθεσης για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα! Με περισσότερους από 550 εκθέτες, πάνω από 55.000 τ.μ. εκθεσιακής κάλυψης, πλήρως ανανεωμένο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και ένα ριζικά αναβαθμισμένο τομέα για τη δόμηση των ξενοδοχείων, η 12η HORECA επιβεβαιώνει τη φήμη της ώς μία έκθεση παγκόσμιου επιπέδου, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ..... (06/02/2017)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ μιλά στον Lamia FM1 για τα POS

..... (03/02/2017)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Δείτε τις ασφαλιστικές εισφορές σας

Άνοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) - efka.gov.gr, όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν να διαλέξουν την επιλογή «εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών - αυτοαπασχολούμενων».   Σημειώνεται ότι για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ απαιτείται πιστοποίηση, μέσω του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.   Απαραίτητοι δηλαδή είναι ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ για την πρόσβαση των ασφαλισμένων των ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ ..... (03/02/2017)

περισσότερα »

Έκθεση Τουριστικών Ειδών - Ρόδος

Έκθεση Τουριστικών Ειδών - Δώρων - Λαϊκής Τέχνης- Μόδας & Αξεσουάρ Ρόδος 3-5 Φεβρουαρίου 2017 Διεθνής Αερολιμένας Ρόδου Διαγόρας   Με περισσότερα από 29 χρόνια διοργάνωσης η Έκθεση Τουριστικών Ειδών – Δώρων – Λαϊκής Τέχνης – Μόδας & Αξεσουάρ πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά στη Ρόδο συνεχίζοντας να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Ελλάδας.                Από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2017 η Έκθεση Τουριστικών Ειδών – Δώρων – Λ..... (03/02/2017)

περισσότερα »

Ρεκόρ αιτήσεων για τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Δίψα... για επενδύσεις δείχνουν τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία του αναπτυξιακού νόμου. Υποβλήθηκαν 821 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ με τους επιχειρηματίες να ζητούν ενισχύσεις, ως επί το πλείστον φοροαπαλλαγές, και για κλάδους αιχμής της οικονομίας όπως αγροδιατροφή και τουρισμός. Ειδικότερα, το υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των πρώτων τεσσάρων ειδικών καθεστώτων που προκηρύχθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη «γενική επιχειρημ..... (03/02/2017)

περισσότερα »

Δωρεάν θα διατίθενται οι ετικέτες για πληρωμή με κάρτα ή όχι από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Τo Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, ότι οι συνάδελφοι επιχειρηματίες μπορούν να προμηθεύονται τις δύο εκδοχές της ενημερωτικής πινακίδας που οφείλουν, τα καταστήματα και οι επαγγελματίες, να αναρτήσουν στην είσοδο και στο ταμείο, που θα αναφέρει αν δέχονται πληρωμές με κάρτα ή όχι, από τα γραφεία μας στη Λαμία (Όθωνος 3). Οι αυτοκόλλητες ετικέτες θα διατίθενται από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους.       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ..... (02/02/2017)

περισσότερα »

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ   Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 8  Φεβρουαρίου 2017  και ώρα 18:00 με θέματα:   Έγκριση των Πρακτικών των με αρ. 7/31-10-2016 και 8/14-12-2016 συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.   Ενημέρωση του ΔΣ για τον Ισολογισμό χρήσης 1/1/2015 – 31/12/2015 του Επιμελητηρίου Φ..... (02/02/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

Επισυνάπτεται ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής, κ. Κώστα Αποστολόπουλου, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο 7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ, καθώς και πληροφορίες για τη συμμετοχή παραγωγών/εταιρειών στο περίπτερο της.     Με εκτίμηση,   Ελευθερία Σιώζου Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Στέλεχος Επιχειρηματικότητας..... (02/02/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

..... (01/02/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ "ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ"

Με το παρόν, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την Έκθεση "Ελλάδος Γεύση", η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 21 Μαΐου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στάλθηκε με την Γενική Ταχυδρομική, φάκελος υπόψη του Προέδρου του Επιμελητηρίου σας με το book της Έκθεσης και την επίσημη πρόταση συνεργασίας.Συνημμένα θα βρείτε τα web banners της Έκθεσης, τα οποία θα βρείτε σε 300Χ250, 535X122, banner1, logo-date ..... (01/02/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΕΡΓΙΝΑ

Διακριτικός τίτλος έκθεσης: ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΕΡΓΙΝΑ  Ημερομηνίες διεξαγωγής:    11, 12 & 13  ΜΑΡΤΙΟΥ  2017  Τόπος διεξαγωγής:  ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ HELEXPO – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                     Περίπτερα: 4 και 5     Η ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥΣ     Εκθέματα: Δώρα, μπιζού, διακοσμητικά, ασημένια, εποχιακά, καλλυντικά, αξεσουάρ είδη ένδυσης, παιχνίδια, τουριστικά   Ώρες εισόδου επισκεπτών: Σάββατο - Κυριακή: 10.30 - 20.00                                             ..... (01/02/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ,ενημερώνει τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους για τα POS

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ,ενημερώνει τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους για τις επερχόμενες μεταβολές τόσο στον τομέα των ηλεκτρονικών αγορών με κάρτα, όσο και στο καθεστώς της σχετικής ενημέρωσης προς τους καταναλωτές, που αρχίζει να ισχύει από 1ης Φεβρουαρίου 2017 .Ποιές επιχειρήσεις & επαγγελματίες υποχρεούνται να βάλουν μηχάνημα αποδοχής καρτών (POS); Συνηθισμένη ερώτηση και την απάντηση την ξέρουν ελάχιστοι. Η απάντηση είναι ….ΚΑΜΙΑ! Ο νόμος για το «πλαστικό χρήμα» ..... (01/02/2017)

περισσότερα »

Υποχρεωτική απο Τετάρτη η πινακίδα για αποδοχή πληρωμής με κάρτα

 Στη σχετική επιστολή που έχει αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική σελίδα του εμπορικού Συλλόγου Αθήνας προτείνεται από την ΕΣΕΕ να αναρτηθούν έγκαιρα οι σχετικές πινακίδες ενημέρωσης των πελατών καθώς από την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, υπάρχει υποχρέωση από τις επιχειρήσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες. Για τον Επαγγελματικό Λογαριασμό η ΕΣΕΕ επιμένει ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα πρέπει να θωρακιστεί θεσμικά, να προστατευθ..... (30/01/2017)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο ΑΡΤ TV

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας μιλά για τα κόκκινα δάνεια και η σπουδαιότητα ύπαρξης ακατάσχετου λογαριασμού στις επιχειρήσεις , την ανεργία και άλλα οικονομικά θέματα στο προχθεσινό "εκρηκτικό δελτίο" του  αρτ tv με τον Αντώνη Μυλωνάκη και Σοφία Παραδείση ..... (30/01/2017)

περισσότερα »

H Ντόρα Μπακογιάννη στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Ντόρα Μπακογιάννη: «Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα…» «Σήμερα ήρθαμε εδώ και σας ακούσαμε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση  , ελπίζουμε αύριο να τα ξαναπούμε μαζί ως Κυβέρνηση ..»  Με την φράση της αυτή έκλεισε η Ντόρα Μπακογιάννη την συνάντηση που είχε με τους φορείς και τους Επαγγελματοβιοτέχνες και Εμπόρους της Φθιώτιδας  τελευταίο  σταθμό της περιοδείας της στην Φθιώτιδα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη αίθουσα του ΕΒΕ Φθιώτιδας, Φορολογικό , ασφαλιστικό , Διόδι..... (30/01/2017)

περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στ.Ελλάδας σε συνεργασία με την Καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» διοργάνωσαν ενημερωτική σχετικά με το πρόβλημα του παράνομο εμπόριο καπνού

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» διοργάνωσαν ενημερωτική συνάντηση για την παρουσίαση του προβλήματος του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Το Παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, πέρα από τη διοίκηση και τα στελέχη της ετιαρείας, ο Περιφερειάρχης κος Κ. Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Κ. Αποστολόπουλος, ο π. Βουλευτής Βοιωτίας κος Μ. Γι..... (30/01/2017)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας μιλά στο ΕΝΑ TV για τα μπλόκα των αγροτών & τις επιχειρήσεις

..... (27/01/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ, ΠΟΔΗΛΑΤA ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ --ΜΟΤΟΒΙΚΕ İSTANBUL 2017

Μεταξύ των ημερομηνιών 23-26 Φεβρουαρίου 2017 πρόκειται να πραγματοποιηθεί MOTOBIKE ISTANBUL 2017 στην Τουρκία – Istanbul , στον εκθεσιακό χώρο Istanbul Expo Center με την επιχορήγηση του σχετιζόμενου φορέα εξαγωγής.   Στην έκθεση προσκαλούνται τα στελέχη των διοικήσεων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς: Μοτοσικλέτες, ποδήλατα και αξεσουάρ.   Παράλληλα με την έκθεση υπάρχει ειδική διοργάνωση από το Υπουργείο μας, το οποίο διαρκεί 3 μέρες (22-25 Φεβρουαρίου 2017)κ..... (26/01/2017)

περισσότερα »

Παράταση για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

 ..... (26/01/2017)

περισσότερα »

H Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στ. Ελλάδος συμμετέχει στο Mediterraneanpanorama 2017

Δείτε σχετική επιστολή του Προέδρου του ΔΣ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (25/01/2017)

περισσότερα »

ΕΣΠΑ: Νέα δράση για νεοφυείς επιχειρήσεις

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης για τη δράση "ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων για την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και καινοτομικών ιδεών" (Τεχνοβλαστοί Startup- Spin-off / Spin-out). Αντικείμενο της δράσης είναι η ενίσχυση της ίδρυσης και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων έντασης γνώσης από ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα, Επιχειρήσεις, ερευνητές των ανωτέρω φορέων, καθώς και από ανεξάρτητους ιδιώτες ερευνητές με ανάγκη υποστήριξη..... (25/01/2017)

περισσότερα »

Διεθνής Έκθεση SEOUL FOOD & HOTEL θα λάβει χώρα στο KOREA INTERNATIONAL EXHIBITION & CONVENTION CENTER (KINTEX)

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (24/01/2017)

περισσότερα »

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (24/01/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας σε Τουριστικές Εκθέσεις

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (20/01/2017)

περισσότερα »

Ο 5ος Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας για την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία είναι γεγονός!!

Τα Επιμελητήρια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά το διαγωνισμό, με στόχο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το "επιχειρείν" και να αντιληφθούν ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες δημιουργικής & ικανοποιητικής ενασχόλησης. Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές Λυκεί..... (24/01/2017)

περισσότερα »

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο στο ΕΒΕ με θέμα "Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες".

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece, προτίθεται να διοργανώσει δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες". Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς - και όχι μόνο - για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια. Το σεμινάριο θα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα εν δυνάμει ε..... (23/01/2017)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας μιλά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Ready Business για τα κόκκινα δάνεια

..... (23/01/2017)

περισσότερα »

Οδηγίες Χρήσης Νέας Πλατφόρμας Μητρώου Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών

Δείτε Πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (20/01/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην «5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (20/01/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 - ΛΟΝΔΙΝΟ

Εφέτος αναμένονται πάνω από 16,000 επισκέπτες ενώ ο αριθμός των εκθετών έχει ξεπεράσει τις 700 εταιρείες από 86 χώρες.  Η Ελληνικές συμμετοχές για το 2017 θα ξεπεράσουν τις 12 εταιρείες (αύξηση 70% από το 2016). H Μεγάλη Βρετανία αποτελεί την 2η χώρα στο κόσμο στην κατανάλωση Βιολογικών και Φυσικών προϊόντων και έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στον κόσμο:1. 1,95€ δις πωλήσεις σε Βιολογικά Προϊόντα το 20152. Πάνω από 65% των Βιολογικών Προϊόντων εισάγονται από τ..... (20/01/2017)

περισσότερα »

63th SUMMER FANCY FOOD SHOW 2017, 25-27 June

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (20/01/2017)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΕΙΣ 2017 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (20/01/2017)

περισσότερα »

Η ΕΣΕΕ ζητά την επέκταση της συνεργασίας της με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στην συνάντηση, συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως η ανάγκη για την δημιουργία ηλεκτρονικής εισαγγελίας με θεματική διαβάθμιση, η δημιουργία «ομπρέλας προστασίας» για τα ανοικτά κέντρα εμπορίου της ΕΣΕΕ, η περαιτέρω συνεργασία για την δημιουργία περισσότερο εξειδικευμένων help desk κ.λπ. Συμφωνήθηκε ότι η συνεργασία των δύο φορέων, θα συνεχιστεί μόνιμα σε τεχνικό επίπεδο καθώς, όπως επισημάνθηκε, με την αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου στις καθημερινές αγορές και τις εμπορικές συναλλαγές, κρί..... (19/01/2017)

περισσότερα »

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ

Δείτε πληρφορ