ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ανέργων, με Έμφαση στις Γυναίκες

Ένα νέο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών» θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020. Η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ανέργων θα είναι η 28η Φεβρουαρίου 2020.   Στόχος του νέου προγράμματος είναι η υποστήριξη άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ποιοτικά και βιώσιμα επιχειρηματ..... (27/01/2020)

περισσότερα »

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τι αλλάζει, ποια ασφαλιστική κατηγορία συμφέρει να επιλέξουν

Εντός δυο μηνών από την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, δηλαδή μέχρι τα μέσα Απριλίου, πρέπει ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να επιλέξουν την ασφαλιστική κατηγορία (μια από τις έξι που θεσπίζονται) στην οποία επιθυμούν να υπαχθούν για το 2020. Όσοι δεν επιλέξουν με αίτησή τους την ένταξή τους σε κάποια κατηγορία θα ενταχθούν υποχρεωτικά στην πρώτη και κατώτατη που αντιστοιχεί σε 220 ευρώ.Το νέο σύστημα «ελαφραίνει» τα υψηλότερα εισοδήματα αλλά επιβαρύνει την συ..... (27/01/2020)

περισσότερα »

«Ψηφιακές συντάξεις»: Πότε έρχονται - Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Μέσα σε 18 μήνες το 90% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά.Η διοικητική και οργανωτική ενοποίηση του ΕΦΚΑ με το ΕΤΕΑΕΠ είναι σημαντικό κεφάλαιο στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ θα έχουν εντός του e-ΕΦΚΑ ενιαία μεν, αλλά διακριτή λογιστική διαχείριση για κάθε κλάδο. Στόχος είναι να προκύψουν οικονομίες κλίμακος και να βελτιωθεί ο χρόνος απονομής των συντάξεων. Επίσης, προβλέπεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΦΚΑ, αλλά και για το σύστημα «Άτλας». Το «Άτ..... (27/01/2020)

περισσότερα »

Ενημερωτική Ημερίδα Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων -Τετ. 29 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στο ΕΒΕ

..... (24/01/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη του Πίτα το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020. Κεντρικό ομιλητής ο Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας

  ..... (16/01/2020)

περισσότερα »

Αγριεύει η ΑΑΔΕ μετά την ενεργοποίηση των 24 δόσεων

Τη λιγότερο επώδυνη λύση, για όσους έβαλαν τα χρέη τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, προσδοκώντας να μεταπηδήσουν στην 24άρα, φαίνεται ότι επιλέγει το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να διασκεδάζει, πάντως, την αίσθηση της αδικίας.Μετά από τις διαρροές των προηγούμενων ημερών, που δημιούργησαν- ενδεχομένως στρεβλά- την αίσθηση πως όταν ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα της νέας πάγιας ρύθμισης οφειλών, θα μπορέσουν να υπαχθούν σε αυτήν και όλοι όσοι έχουν ρυθμίσει σε 12 δόσεις, υπό το φόβο ότι θα..... (24/01/2020)

περισσότερα »

Στις 26 Φεβρουαρίου η νέα πλατφόρμα ρύθμισης οφειλών

Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία σε έως 24 δόσεις θα έχουν όσοι έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019. Οι οφειλέτες αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούν να μεταφέρουν τις οφειλές τους στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, όταν αυτή ενεργοποιηθεί. Η νέα ρύθμιση οφειλών αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου - όπως είχε αποκαλύψει χτες το economistas - όταν προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα ..... (24/01/2020)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Δευτέρα 27 Ιαν. 2020 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Παρουσίαση από την κα Δελή της προτάσεως για την Μελέτη – δημιουργικό επανασχεδιασμό της ταυτότητας (Branding) του Επιμελητηρίου μας και λήψη απόφασης.   2)       Έγκριση των Πρακτικών των με αρ. 6/30-10-2019, 7/9-12-2..... (23/01/2020)

περισσότερα »

Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων από το Υπ. Τουρισμού

Το υπουργείο Τουρισμού ανάρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα του το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές. Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού έθεσε ως προτεραιότητα της στρατηγικής του τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες ανήκει και ο ιαματικός τουρισμός. Μετά, λοιπόν, από συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών με ..... (23/01/2020)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 29η Διεθνή Έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού & συσκευασίας "DETROP", 22-24 Φεβρουαρίου 2020, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Παρακαλώ βρείτε συνημμένα ενημέρωση και πληροφορίες για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 29η Διεθνή Έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού & συσκευασίας «DETROP BOUTIQUE» που θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Φεβρουαρίου 2020, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  ..... (22/01/2020)

περισσότερα »

Ποιοι επαγγελματίες γλιτώνουν το τέλος επιτηδεύματος, οι 11 κατηγορίες που απαλάσσονται

Το «χαράτσι» επιβάλλεται ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν κέρδη ή ζημιές το 2019, εφόσον πρόκειται για νομικά πρόσωπα, ενώ σε ότι αφορά στα φυσικά πρόσωπα καταλογίζεται ακόμα και σε όσους δεν έχουν καμία απόδειξη, αλλά φαινόταν στην εφορία ενεργοί. Έτσι, οι επαγγελματίες που δεν είχαν το 2019 δραστηριότητα και δεν εξέδωσαν ή δεν έλαβαν κανένα τιμολόγιο, μπορούν να μεταβούν στην οικεία ΔΟΥ και να υποβάλουν αίτηση για «αδράνεια», αναδρομικά από την 31η Δεκεμβρίου 2018. Με τον τρόπο αυτό βγαίνο..... (22/01/2020)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων

Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα ένα νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων και κυρίως των γυναικών. Με το νέο αυτό πρόγραμμα θα παρέχεται επιδότηση έως και 17.000 ευρώ σε 2.500 ανέργους που επιθυμούν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση.   Ειδικότερα, με το πρόγραμμα θα επιδοτηθούν νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, που είναι άνεργοι και κυρίως γυναίκες, όπου εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, ώστε να προχωρήσουν σε βιώσιμα επιχει..... (21/01/2020)

περισσότερα »

Τα «κλειδιά» του νέου Πτωχευτικού

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φετινή Πρωτομαγιά δεν θα μοιάζει με τις προηγούμενες και στα συναρμόδια υπουργεία το θερμόμετρο έχει χτυπήσει «κόκκινο», προκειμένου να μην χτυπήσει ετεροχρονισμένα την Ελλάδα η ισπανική «επιδημία» των πλειστηριασμών.Η Τετάρτη 22 Ιανουαρίου θα είναι μόνο η πρώτη μέρα στο θρίλερ που προοιωνίζεται και έχει να κάνει με την κατάργηση όλων των προστατευτικών διατάξεων- εξωδικαστικών και δικαστικών- για την πρώτη κατοικία. Ωστόσο, τα μηνύματα που φτάνουν στην ελληνική ..... (21/01/2020)

περισσότερα »

Τελειώνει η εισφορά αλληλεγγύης, έρχεται και μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Οριστικό τέλος μπαίνει στην εισφορά αλληλεγγύης από το 2021, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα άνοιξε διάπλατα παράθυρο για την ταχύτερη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ δείχνει να πάει πιο πίσω η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 24% στο 20%, έτσι ώστε να βγαίνει η δημοσιονομική άσκηση. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα ξεκινήσει από φέτος και υποσχέθηκε την οριστική κατάργηση του μέτρου το 2021.   ..... (20/01/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-1-2020

. (17/01/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση των Ανωνύμων Εταιριών σχετικά με την μετατροπή των ανωνύμων μετοχών σε ονομαστικές

..... (17/01/2020)

περισσότερα »

Έρευνα αγοράς του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο για τον κλάδο των μαλακών τυριών στην Ιαπωνία

. (16/01/2020)

περισσότερα »

Όχι του ΕΒΕ Φθιώτιδας στους πρόσφυγες της Μαυρομαντήλας

Την αντίθεση του στην δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Μαυρομαντήλα εξέφρασε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό, τα μέλη της διοίκησης του ΕΒΕ τοποθετήθηκαν κατά της επιλογής της Μαυρομαντηλας που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας. Σε ζωντανή σύνδεση με τα Μεσημβρινά Γεγονότα του Star Κεντρικής Ελλάδας ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Θανάσης Κυρίτσης ήταν ξεκάθαρος.  ..... (14/01/2020)

περισσότερα »

Προ των πυλών το νέο ασφαλιστικό - Οι βασικοί άξονες

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, ένας από τους βασικούς στόχους του σχεδίου νόμου είναι η αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης. Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, προβλέπεται να αυξηθεί κατά 50% ο συντελεστής ανταπόδοσης για το «κομμάτι» της ανταποδοτικής σύνταξης που θα λαμβάνουν, όσοι αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν με πλήρη ασφαλιστικό βίο 40 ετών, ενώ οι οι αυξήσεις στο τελικό ποσό της κύριας σύνταξής τους θα ξεκινούν και θα κλιμακώνονται από τα 30 έτη και έπειτα. Επιπλέον..... (14/01/2020)

περισσότερα »

17 ανατροπές στη φορολογία των επιχειρήσεων

Με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών νομικών προσώπων στο 24% και μάλιστα αναδρομικά για τη χρήση του 2019, οι ελληνικές επιχειρήσεις βελτιώνουν τη θέση τους στην ευρωπαϊκή τουλάχιστον σκακιέρα φορολογικής ανταγωνιστικότητας. Ωστόσο, κανείς δεν πετάει στα σύννεφα, γνωρίζοντας ότι δεν αρκεί μια μείωση συντελεστών για να χαρακτηριστεί φιλικό ένα φορολογικό πλαίσιο, πόσο μάλλον το ελληνικό που υποφέρει κυρίως από τον πολυνομία, την πολυδιάσπαση, τη γραφειοκρατία και τη ρευστότητα.Με αυτά τ..... (13/01/2020)

περισσότερα »

Νέα έρευνα για τον ΦΠΑ: Πρώτοι στους συντελεστές και στην απώλεια εσόδων

Οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις έπεσαν, το ίδιο έγινε και για τα φυσικά πρόσωπα. Μήπως ήρθε η ώρα και για τους συντελεστές του ΦΠΑ, που βαραίνουν κυρίως τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, καθώς εφαρμόζονται στην κατανάλωση;Μια ακόμα μελέτη του Tax Foundation, αυτή τη φορά για τους συντελεστές του ΦΠΑ, έρχεται σε μια συγκυρία όπου νοικοκυριά κι επιχειρήσεις νιώθουν την… αύρα των πρώτων ελαφρύνσεων, που ήδη τρέχουν στη φορολογία εισοδήματος. Ευπρόσδεκτες χαρακτηρίζονται, όμω..... (10/01/2020)

περισσότερα »

Συνάντηση Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με Σεβασμιότατο κ. κ .Συμεών

Συνάντηση με το Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. κ. Συμεών είχε τη Πέμπτη 9 Ιανουαρίου το πρωί ο Πρόεδρος και η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Επρόκειτο για μία εθιμοτυπική επίσκεψη, όπου με την αφορμή των Άγιων Ημερών ανταλλάχθηκαν ευχές για Καλή & Δημιουργική Χρονιά. Επιπρόσθετα, αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για την προβολή και ανάπτυξη του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού του Νομού μας, συζητήθηκαν ενέργειες και παρεμβάσεις γύρω από συγκεκριμένα ζητήματα που συνδ..... (09/01/2020)

περισσότερα »

Aνανέωση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικών & νομικών προσώπων) έως 31 Μαρτίου 2020

Έως τις 31 Μαρτίου 2020 θα διαρκέσει η προθεσμία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικών & νομικών προσώπων). Ενημερώνουμε λοιπόν ότι θα πρέπει άμεσα να προσκομιστούν τα Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης που έχουν λήξει. Εφιστούμε την προσοχή σας σε αυτό καθώς η απουσία Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης σε ισχύ αποτελεί ποινικό αδίκημα, επιφέρει σκληρές ποινές και απώλεια της άδειας, μιας και αποτελεί εχέγγυο για το επάγγελμα του Ασφαλιστ..... (09/01/2020)

περισσότερα »

Τέλος τα γκισέ στις τράπεζες - Συναλλαγές μόνο πάνω από 400 ευρώ

Κλείνουν σταδιακά οι τράπεζες τα γκισέ για τους πελάτες λιανικής. Και πολύ σύντομα τα ταμεία θα εξυπηρετούν κατά βάση τους εταιρικούς πελάτες, ενώ θα είναι ανοικτά και για τους κομιστές επιταγών.  Οι υπόλοιπες συναλλαγές -αναλήψεις, καταθέσεις, κάθε είδους πληρωμές, εμβάσματα- θα διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από τα εναλλακτικά δίκτυα, δηλαδή ΑΤΜ, APS (κέντρα αυτόματων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα μέσα στα τραπεζικά καταστήματα), internet και phone banking. Ήδη η Eurobank με ανακοιν..... (09/01/2020)

περισσότερα »

Παρεμπόριο : Πρόστιμα 646.400 ευρώ μετά από ελέγχους

Αυξημένοι κατά, περίπου, 200%, ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου ενώ και τα πρόστιμα ήταν αυξημένα κατά 114% φτάνοντας τα 646.400 ευρώ. Στο μεταξύ, διαμορφώνεται το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον καινούργιο διυπηρεσιακό φορέα Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου που αναμένεται να ψηφιστεί στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Αυτά αναφέρονται στην απολογιστική ανακοίνωση..... (08/01/2020)

περισσότερα »

Ανοίγει στο TAXISnet η νέα ρύθμιση σε 24 - 48 δόσεις για χρέη στην εφορία

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η ηλεκτρονική αίτηση στο TAXISnet για την νέα πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24 - 48 δόσεις μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν όχι μόνο παλαιά χρέη προς την Εφορία, αλλά και τις οφειλές του 2019, όπως τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ. Η νέα ρύθμιση σε 24 και 48 δόσεις θα αντικαταστήσει την προηγούμενη πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων. Η έκδοση της υπουργικής απόφασης η οποία θα καθορίζει τους όρους και τις λεπτομέρειες της νέας ρύθμισης ..... (08/01/2020)

περισσότερα »

Ερχεται ο νέος Τειρεσίας: Το «μάτι» που θα βλέπει όλα τα χρέη μας

Τη δημιουργία ενός φορέα που θα είναι ο νέος Τειρεσίας εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αναμένεται σε συνεργασία και με τις τράπεζες να ξεκινήσει να υλοποιεί εντός του 2020.  Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», το σχέδιο το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2020 προβλέπει τη δημιουργία μιας Τράπεζας Στοιχείων Οφειλετών, η οποία θα συνδυάζει τα οικονομικά στοιχεία που σήμερα φιλοξενεί ο Τειρεσίας μαζί με άλλα που έχουν στη διάθεση τους οι υπηρεσίες του Δημοσίου, κα..... (07/01/2020)

περισσότερα »

Σαφάρι της Εφορίας για το 2020 - Σχεδιάζει πάνω από 45.000 ελέγχους

Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι αναμένεται να διενεργηθούν το 2020 από το σύνολο των ελεγκτικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όπως προκύπτει από δύο αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ. Ειδικότερα σύμφωνα με αυτές: - Η Υπηρεσία Ελέγχων Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε) θα διενεργήσει τουλάχιστον 670 έλεγχους - έρευνες και 17.720 μερικούς επιτόπιους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης. Για το 2019 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 620 έλεγχοι - έρευνες και..... (07/01/2020)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Δεκεμβρίου 2019

..... (03/01/2020)

περισσότερα »

Αποζημίωση απόλυσης διεκδικεί ο εργαζόμενος σε περιπτώσεις μη καταβολής των μισθών

Η μη καταβολή των μισθών για δύο μήνες αποτελεί πλέον βλαπτική μεταβολή σύμφωνα με σχετική διάταξη του νέου αναπτυξιακού νόμου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση η οποία θα ορίζει τους όρους. Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι οι οποίοι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, όταν διεκδικούν τους μισθούς τους, η απάντηση των εργοδοτών είναι ότι «αν δεν σας αρέσει μπορείτε να παραιτηθείτε», εξαναγκάζοντας τον εργαζόμενο να παραι..... (03/01/2020)

περισσότερα »

To ελληνικό λιανεμπόριο το 2020: Οι εκπτώσεις, οι απερχόμενοι και οι νέοι παίχτες

Αν και επισήμως οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου, ήτοι 13 Ιανουαρίου του 2020 και τελειώνουν τέλη Φεβρουαρίου, άτυπα αρχίζουν νωρίτερα, γεγονός που αποδίδεται εν πολλοίς στην αξιοποίηση από την πλευρά των λιανεμπόρων της ενισχυμένης ρευστότητας των καταναλωτών λόγω δώρων, κοινωνικών επιδομάτων κ.ο.κ.. Έτσι οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου καλύπτουν την ανάγκη για ενίσχυση του ταμείου τους στο κλείσιμο της οικονομικής χρήσης, προωθούν είδη της προηγούμενης ..... (02/01/2020)

περισσότερα »

Έρευνα: Ποδαρικό με πρωταθλητισμό στις δαπάνες… εστίασης!!!

Με έντονη ακόμα τη «γεύση» των εορταστικών εξορμήσεων σε εστιατόρια και πάσης φύσεως «φαγάδικα», η Πρωτοχρονιάτικη έρευνα της Eurostat για το πόσα δαπανούν τα νοικοκυριά ανά την Ευρώπη για εστίαση, έχει εκπλήξεις ειδικά για την Ελλάδα.Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία, οι Ιρλανδοί εμφανίζονται ως οι πιο… γλεντζέδες αφιερώνοντας το 14,4% των δαπανών τους στην εστίαση και ακολουθούν οι Ισπανοί, οι Μαλτέζοι και οι… Έλληνες! Πού βρίσκονται τα… βαριά πορτοφόλια των Βόρειων; Κάπου στην ουρά της β..... (02/01/2020)

περισσότερα »

Τι αλλάζει από αύριο τα μεσάνυχτα στις ηλεκτρονικές δαπάνες

Σε ετοιμότητα να προβούν και σε διορθωτικές κινήσεις -εάν χρειαστεί- εμφανίζονται στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα κάλυψης δαπανών με πλαστικό χρήμα, το οποίο αφορά όλα τα εισοδήματα που θα αποκτώνται από τα ξημερώματα της Τετάρτης και εφεξής. Θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρξουν ειδικότερα ζητήματα και δυσκολίες αλλά, όπως λένε, «μέχρι και τον Μάρτιο του 2021» (οπότε θα υποβληθούν οι δηλώσεις εισοδήματος του 2020) μπορούν να γίνουν διορθώσεις ..... (30/12/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά και οι δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου

Την περασμένη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, και επιτελικά στελέχη της παρουσίασαν σε περισσότερους απο 200 συμβολαιογράφους την νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων. Στόχος, όπως αναφέρουν κύκλοι της ΑΑΔΕ, είναι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου να δημοσιευθούν σχετικό video καθώς και οδηγίες χρήσης για τη νέα εφαρμογή ώστε αυτή, μετά και την υποβολή παρατηρήσεων από τους ..... (28/12/2019)

περισσότερα »

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: 2 ΛΕΞΕΙΣ...ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

..... (20/12/2019)

περισσότερα »

Αλλαγή σκυτάλης στο τμήμα υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Ο Βασίλης Παρίσης παίρνει τη θέση του Γιάννη Παπαδημητρίου στο τμήμα υπηρεσιών (μετά την παραίτηση του 2ου), αναλαμβάνοντας θέση Συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Ο Πρόεδρος Αθ. Κυρίτσης ανέφερε: «Μετά από 2 όμορφα χρόνια συνεργασίας και κοινής πορείας με το φίλο Γιάννη, υποδεχόμαστε το Βασίλη στην οικογένεια του Επιμελητηρίου και του ευχόμαστε καλή & παραγωγική θητεία. Μαζί θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το κοινό καλό και την προκοπή του τόπου μας. Ευ..... (24/12/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Τέλος οι προσαυξήσεις σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης οφειλής στην εφορία

Μια νέα εγκύκλιο που προβλέπει «σβήσιμο» των προσαυξήσεων για το υπόλοιπο των δόσεων, στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης οφειλής, υπέγραψε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.   Πρόκειται για προσαυξήσεις, με τις οποίες επιβαρύνεται η βασική οφειλή, που έχει υπαχθεί σε ρύθμιση, σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής. Στην περίπτωση, που το σύνολο του υπολοίπου ρυθμισμένης οφειλής εξοφληθεί πρόωρα με οποιονδήποτε τρόπο (εφάπαξ καταβολή ή διοικητικά ή αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως αποδεικ..... (24/12/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-12-2019

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Παρουσίαση - Ενημέρωση απο τον Χρήστο Κουτσούκο - μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου, των συμπερασμάτων απο το Οικονομικό Φόρουμ των Ευρωεπιμελητηρίων που διοργανώθηκε στη Ρώμη

Τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια προωθούν συστάσεις προς τους φορείς χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα, σε ένα διήμερο Συνέδριο στη Ρώμη. Το τρίτο κατά σειρά Οικονομικό Φόρουμ των Ευρωεπιμελητηρίων, διοργανώθηκε στις 7 και 8 Οκτωβρίου στη Ρώμη, και συγκέντρωσε 300 Προέδρους Ευρωπαϊκών, Εθνικών και Τοπικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, μαζί με τους συμβούλους τους. Συζήτησαν για το πως η αλλα..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Ρευστότητα 15 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2020 από τις τράπεζες

Η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας είναι η μεγάλη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι συστημικές τράπεζες για το 2020. Μετά τη δεκαετή κρίση που οδήγησε σε μηδενικούς ή και αρνητικούς ρυθμούς την πιστωτική επέκταση σε ιδιώτες και επιχειρήσεις οι τράπεζες διαθέτουν πλέον την ρευστότητα, όπως τονίζουν επιτελικά τους στελέχη με κάθε ευκαιρία δημόσιας παρέμβασης τους, να χρηματοδοτήσουν ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Καθοριστικό ρόλο στη δυνατότητα αυτή, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχ..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Το 1ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στη Σπερχειάδα πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Το 1ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στη Σπερχειάδα πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 22 Δεκεμβρίου από νωρίς το πρωί. Τοπικοί παραγωγοί εκθέτουν τα προϊόντα τους, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής έρχονται σε επαφή με την ντόπια γαστρονομία. Προβάλλουμε τον τόπο μας, προωθούμε τα προϊόντα μας, στηρίζουμε τις προσπάθειες των φθιωτων παραγωγών. Σύνθημα μας: ο τόπος μας, τα προϊόντα μας- ένα ταξίδι γνωριμίας και γευσιγνωσίας. Ως Επιμελητήριο στηρίξαμε αυτήν την προσπάθεια από την 1η στιγμή κ..... (22/12/2019)

περισσότερα »

Εκτακτη εισφορά: Ολα τα σενάρια για τη μείωσή της, ανάλογα με τα εισοδήματα

Ο πρωθυπουργός βάζει στο «κάδρο» της πρώτης μείωσης της έκτακτης εισφοράς, μισθωτούς που κινούνται κάτω από τη ζώνη των 20.000 ευρώ, καθώς οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα δεν έφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στην κατηγορία αυτή. Κι αν για την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ υπάρχει ο... μπούσουλας της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών και της ένταξης 3.000 περιοχών- «χρυσάφι» στο αντικειμενικό σύστημα, για τη μείωση της έκτακτης εισφοράς τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.   Τα τρία ζ..... (20/12/2019)

περισσότερα »

Αύξηση νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας - Χαμηλοί μισθοί

«Θετική η αποτίμηση στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής καταγραφής των ετήσιων ροών απασχόλησης στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" για το 2019. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι διαθρωτικές αλλαγές, που τολμήσαμε στην αγορά εργασίας, το νέο αυστηρό πλαίσιο καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας με τους αυξημένους ελέγχους και οι αναπτυξιακές προοπτικές, αρχίζουν να αποδίδουν στο σύνολο της απασχόλησης και της οικονομίας, με τη δημιουργία νέων επιχειρήσε..... (20/12/2019)

περισσότερα »

Έκθεση ΣΕΒ για τον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Οι επενδύσεις στην ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων μπορούν να αυξήσουν το ΑΕΠ έως και κατά 7,7%, επισημαίνει ο ΣΕΒ σε έκθεση ενόψει του βιομηχανικού συνεδρίου που πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα. Η πρόταση του Συνδέσμου για τη χρηματοδότηση των σχετικών επενδύσεων προβλέπει τη διάθεση δημόσιων πόρων της τάξης των 2 δισ. ευρώ, και τουλάχιστον ίση κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων ώστε το σύνολο των επενδύσεων σε ορίζοντα 4ετίας να φθάσει στα 4-6 δισ. ευρώ. Για τις μεσαίες και μικρές ε..... (19/12/2019)

περισσότερα »

Ερευνα της Deloitte: Ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα -Μέχρι το 2022

Ανάκαμψη του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου, καθώς και αύξηση της ζήτησης των οικιστικών και εμπορικών ακινήτων, καταδεικνύει η πρόσφατη έρευνα της Deloitte, Global M&A Construction Monitor. Παράλληλα, η εστίαση των κατασκευαστικών εταιρειών στις ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι τοπικές αγορές και η προσπάθειά τους να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους, χρησιμοποιώντας στρατηγικές διαφοροποίησης, αναδεικνύονται στις δύο κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις. Η μελέτη εντοπίζει τις αξιοσημείωτες τάσεις..... (18/12/2019)

περισσότερα »

Ψηφιακά η φορολογική ενημερότητα από το 2020

Από το νέο έτος θα διατίθεται ψηφιακά η φορολογική ενημερότητα για όλους τους πολίτες αλλά και για τις επιχειρήσεις. Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι «με το νέο έτος θα ξεκινήσει να διατίθεται ψηφιακά η φορολογική ενημερότητα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου». Εξήγησε ότι «έτσι, με την κάθε υπηρεσία πλέον να είναι σε θέση να αντλεί ψηφιακά την υπηρεσία της ενημερότητας, διευκολύνουμε σημαντικά πολίτες και επιχειρήσε..... (18/12/2019)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ στον τομέα των συγκοινωνιών στην Ουκρανία

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (17/12/2019)

περισσότερα »

ΣΕΒΕ: «Πρωταθλήτρια» εξαγωγών η Στερεά Ελλάδα

Τη σημαντικότερη ποσοστιαία ενίσχυση εξαγωγών κατά 26,5%, δηλαδή 301,8 εκατ. ευρώ, παρουσίασε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ, που κατάρτισε για ακόμη μία χρονιά τη μελέτη με τίτλο «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα», για το διάστημα 2014-2018. Συγκεκριμένα, η εξαγωγική δραστηριότητα της Στερεάς Ελλάδας για το παραπάνω διάστημα διαμορφώθηκε σε 1,4 δισ. ευρώ για..... (17/12/2019)

περισσότερα »

Έως τα τέλη 2019 τα μειωμένα ποσά προκαταβολής φόρου

Έως το τέλος του τρέχοντος έτους οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα έχουν επανυπολογίσει, σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 5%, τα ποσά της προκαταβολής φόρου εισοδήματος που οφείλουν να καταβάλουν φέτος χιλιάδες εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν για τη χρήση του 2018. Η εγκύκλιος, με την οποία ορίζεται ο τρόπος εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 26 του ν. 4646/2019 για τη μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των επιχε..... (17/12/2019)

περισσότερα »

Ελάφρυνση επιχειρήσεων μέσω φόρων ή εισφορών

Σενάρια για την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων, με στόχο να γίνουν ανταγωνιστικές στην Ε.Ε., σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο με απώτερο σκοπό την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων. Η μείωση της φορολογίας αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών βρίσκεται στο τραπέζι για το 2020, και μάλιστα δεν αποκλείεται οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν στο πρώτο τρίμηνο του έτους, προκειμένου οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν το επόμενο έτος πώς θα φορολογηθούν, ώστε να προχωρ..... (15/12/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στα Ιωάννινα για την διευρυμένη ΔΕ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ)

Στην διευρυμένη ΔΕ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) στα Ιωάννινα με διοργανωτή το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για τον εορτασμό των 100 χρόνων του, παρευρέθηκε o Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Παναγιώτης Αρβανίτης, το μέλος της ΓΣ της ΚΕΕΕ και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Νίκος Ζιάκας και το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Στέλιος Μακρής. (15/12/2019)

περισσότερα »

Θετική η εικόνα του επιχειρείν - Αύξηση κερδών σε Εμπόριο και Υπηρεσίες

Οι επιδόσεις του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα, στο σύνολό του, ήταν θετικές και το 2018. Τούτο συμπεραίνεται από την επεξεργασία των οικονομικών μεγεθών ενός μεγάλου δείγματος επιχειρήσεων που προέρχονται από όλους τους τομείς δραστηριότητας σύμφωνα με ανάλυση / μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικών – Κλαδικών Μελετών της ICAP. Ειδικότερα, στα αρχεία της ICAP Databank υπήρχαν καταχωρημένες 11.397 επιχειρήσεις (εξαιρουμένων τραπεζών-ασφαλειών) με διαθέσιμους δημοσιευμένους ισολογισμούς και γι..... (13/12/2019)

περισσότερα »

Ερευνα: Η συνεισφορά της βιομηχανίας πλαστικού στην Ελλάδα

Η συνεισφορά της βιομηχανίας πλαστικού στην Ελλάδα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει, οι παράγοντες που την επηρεάζουν και οι προϋποθέσεις για τη μελλοντική της ανάπτυξη, είναι οι βασικοί θεματικοί άξονες της μελέτης για τον κλάδο, που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) με τίτλο: «Ο κλάδος πλαστικών στην Ελλάδα. Συμβολή στην ελληνική οικονομία, προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης», που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος»..... (12/12/2019)

περισσότερα »

«Χτίζεται» η ηλεκτρονική εφορία

Ψηφιακή εφορία; Ηλεκτρονικά φορολογικά βιβλία; On line σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ; Κι όλα αυτά μέσα στο 2020;Μπορεί να ακούγεται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο στην ΑΑΔΕ ήδη «τρέχουν» και παρ’ ότι πέρασαν στα ψιλά γράμματα της επικαιρότητας, στο φορολογικό νομοσχέδιο μεταξύ των ελαφρύνσεων και των φοροαναπτυξιακών κινήτρων, μπήκαν τα θεμέλια για τη μετάβαση στην εφορία του επόμενου αιώνα.Ο Γ. Πιτσιλής ξεδίπλωσε τους άξονες αυτού του σχεδίου όχι σε ένα τυχαίο ακροα..... (12/12/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 12-12-19

. (12/12/2019)

περισσότερα »

7ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας

. (11/12/2019)

περισσότερα »

1ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας -- «Ο τόπος μας, τα προϊόντα μας – ένα ταξίδι γνωριμίας & γευσιγνωσίας»

Ο Δήμος Μακρακώμης, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας & η Κοινότητα Σπερχειάδας συνδιοργανώνουν το 1ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αθανασίου & Μαίρης Ακρίδα, στη Σπερχειάδα. Στόχος μας είναι μέσα από ένα φεστιβάλ γεύσεων, οι τοπικοί φορείς να λειτουργήσουν ως ομπρέλα των ντόπιων ελληνικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών και να προσελκύσουν στοχευμένους επισκέπτες – επαγγελ..... (11/12/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά βιβλία: Υποχρεωτικά για όλους από τον Απρίλιο του 2020 - Ξεκινάει η ηλεκτρονική τιμολόγηση

Η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου ανοίγει τον δρόμο για εξπρές επιστροφές φόρων σε συνεπείς επιχειρήσεις και επαγγελματίες, προσυμπληρωμένες δηλώσεις, αλλά ταυτόχρονα βελτιστοποιεί το ελεγκτικό έργο μειώνοντας την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή στους έμμεσους φόρους (το «κενό» ΦΠΑ ανέρχεται στα 7,4 δισ. ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, με το που εμφανίζεται «ύποπτος» ΑΦΜ, θα κοκκινίζει η οθόνη του υπολογιστή της ΑΑΔΕ. Αμέσως μετά, θα ξεκινάει ο φυσικός έλεγχος για τη διαπίστωση ή μη πα..... (10/12/2019)

περισσότερα »

Γραφείο Ο.Ε.Υ. Καΐρου: Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων Αιγύπτου, Νοέμβριος 2019

  Δείτε το ενημερωτικό δελτίο ΕΔΩ ή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/12/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο Νοεμβρίου 2019, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα

Δείτε το ενημερωτικό δελτίο ΕΔΩ ή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/12/2019)

περισσότερα »

7ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας για την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία Όλοι οι φορείς ενώνουμε δυνάμεις για τη νεολαία μας!

Μετά και την ομολογουμένως περσινή επιτυχημένη διεξαγωγή & την εμπνευστική ομιλία του Πίτερ Οικονομίδη που μας καθήλωσε όλους και ειδικά τους μαθητές μας (δείτε εδώ σχετικό βίντεο), συνεχίζουμε και φέτος πιο δυναμικά! Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της Περιφερειακής συνεργασίας συνδιοργανώνουν τον 7ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας με θέμα την επιχειρηματικότητα & την καινοτομία. Σκοπός αυτής της δράσης είναι η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την..... (09/12/2019)

περισσότερα »

Παράταση 5 μηνών για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Αναλυτικότερα, όσον αφορά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις που κατατέθηκαν, παρατείνεται κατά πέντε μήνες, δηλαδή έως 31/5/2020, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης έως τις 31-5-2020, στη ρύθμιση οφειλών προς ΦΚΑ, για τους οφειλέτες, που είχαν ..... (09/12/2019)

περισσότερα »

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στην Αγριά Βόλου με ιδιαίτερη επιτυχία, όπου στην Γ´ Συνεδρία με θέμα τον Τουρισμό παρευρέθη εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ο κ. Ζιάκας Νικόλαος, μέλος του ΔΣ προερχόμενος από το κλάδο του τουρισμού. Με συντονίστρια την κ. Θέκλα Καμμένου τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: Σοφοκλής Κλούτσος, Δρ Τουρισμού «Σύγχρονες Προκλήσεις στον τομέα του Τουρισμού και στη Διαχείριση Προορισμών» Ευθυμία Κό..... (08/12/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Νοεμβρίου 2019

 ..... (06/12/2019)

περισσότερα »

«7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ- The Greek Fine Food Exhibition» 24 - 26 Ιανουαρίου 2020, Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo, Μαρούσι

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, την έκθεση τροφίμων και ποτών για τους Έλληνες παραγωγούς, που θα πραγματοποιηθεί από 24 έως και 26 Ιανουαρίου 2020, στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo, στο Μαρούσι.   Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει για 5η συνεχόμενη φορά στο γαστρονομικό θεσμό, δίνοντας την ευκαιρία στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ κοινό επισκεπτών, με στό..... (06/12/2019)

περισσότερα »

Φόροι: Πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ η επιβάρυνση στην Ελλάδα

Τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ (tax -to- GDP ratio) μειώθηκαν ελαφρά το 2018, αλλά παραμένουν σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ , σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού (Revenue Statistics 1965-2018) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, ο λόγος των φορολογικών εσόδων προς το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 38,7% έναντι 38,9% το 2017 και 38,7% το 2016. Ο αντίστοιχος λόγος για τις χώρες του ΟΟΣΑ αυξήθηκε οριακά το 2018 στο 34,3% από 34,2% το 2017. Η Ελλάδα..... (06/12/2019)

περισσότερα »

Έργο “Refresh”: «Πρόγραμμα για την προώθηση των φρέσκων φρούτων & λαχανικών στη Γερμανία, Τσεχία & Πολωνία»

To Επιμελητήριο Φθιώτιδας σας ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος υλοποιεί πρόγραμμα για την προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία). Το έργο στοχεύει στην αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στις αγορές - στόχους μέσω της ενημέρωσης τους για την ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά. Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις του προγράμματος έχουν επιχειρήσεις/συνεταιριστικές οργανώσεις που δραστ..... (05/12/2019)

περισσότερα »

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για την ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς ΕΔΩ..... (04/12/2019)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

. (04/12/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ   Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 5/23-9-2019 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.   2)       Έγκριση του Π/Υ οικονομικού έτους 2020 του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και των σχετικών εκθέσεων: α..... (04/12/2019)

περισσότερα »

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ/ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ 1.7.2020

Δείτε ενημέρωση, σύμφωνα με έγγραφο του Τμήματος Β’ – Ειδικών Καθεστώτων Εισαγωγών του Υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων, σχετικά με τη χορήγηση δασμολογικών ποσοστώσεων/αναστολών που θα ισχύσουν από 01-07-2020.    ..... (03/12/2019)

περισσότερα »

Οδηγός Επιχειρείν για την Λευκορωσία

  Δείτε ως επισυναπτόμενο τον "Οδηγό Επιχειρείν" για την Λευκορωσία που συνέταξε το γραφείο ΟΕΥ της Μόσχας..... (03/12/2019)

περισσότερα »

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ

Ενημερώνουμε τους διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικά & νομικά πρόσωπα) ότι θα πρέπει άμεσα να προσκομιστούν τα πιστοποιητικά επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης γνώσεων βάση α) της Απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Ελλάδος (αρ.45/21-11-2014) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος δεύτερο αρ.φύλλου 3350) και β) του Ν.4583/18-12-2018. Η ανωτέρω απόφαση ορίζει ότι οι διαμεσολαβητές θα πρέπει να συμπληρώνουν 75 ώρες εκπαίδευσης ανά πενταετία, π..... (03/12/2019)

περισσότερα »

Από 500 έως 1000 ευρώ το μέρισμα - Που θα δοθεί

Σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών θα κατανεμηθεί το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα, όπως προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την καταβολή του να γίνεται εφάπαξ και σε μετρητά. Tο μέρισμα εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 500 έως 1.000 ευρώ και θα δοθεί σε 200.000 νοικοκυριά, ενώ υπενθυμίζεται ότι θα προέλθει από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για το 2019, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες. Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν το υπου..... (02/12/2019)

περισσότερα »

Διπλασιάστηκαν σε αξία οι ελληνικές εξαγωγές καλλυντικών στην Τουρκία από το 2016 έως ’18

Οι ελληνικές εξαγωγές καλλυντικών προς την Τουρκία διπλασιάστηκαν σε αξία την τριετία 2016-2018. Σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, από συναλλαγές αξίας 3 εκατ. ευρώ το 2016, η Τουρκία εισήγαγε καλλυντικά προϊόντα αξίας 7,15 εκατ. ευρώ το 2017 από την Ελλάδα, ενώ το 2018, με δεδομένη τη σοβούσα οικονομική κρίση και την υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας, οι ελληνικές εξαγωγές υποχώρησαν κατά 11,8%, στα 6,3 εκατ. ευρώ...... (01/12/2019)

περισσότερα »

Οι αυξήσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους από 1η Ιανουαρίου του 2020 [αναλυτικοί πίνακες]

Αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους θα δουν από τον Ιανουάριο του 2020 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι λόγω της μείωσης των συντελεστών στη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και των νέων αυξημένων αφορολόγητων ορίων ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Πρόκειται για δύο από τις αλλαγές που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Ενδεικτικό είναι ότι η μείωση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου θα ανέλθει στα 27 ευρώ τον μήνα για τους μισθωτούς με τρία παιδιά, ε..... (01/12/2019)

περισσότερα »

Πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων

Οι τρέχουσες εξελίξεις στο μείζον ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων δημιουργούν σύγχυση σε όλους τους επαγγελματίες και προσθέτουν περαιτέρω προβλήματα στο ήδη θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Μετά και την πρόσφατη παραίτηση της διαχειρίστριας της ΕΥΕΔ & την προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας, ο ταλαιπωρημένος επί σειρά ετών, χώρος των εγχώριων πνευματικών δικαιωμάτων συνεχίζει να «δοκιμάζεται»… Εμείς ως εκπρόσωποι του Επιμελητηριακού θεσμού, τα μόνα συμφ..... (29/11/2019)

περισσότερα »

Αυξημένες τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο

Αύξηση 5,1% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Σεπτέμβριο φέτος, καθώς μόνο σε μια από τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων καταγράφηκε πτώση του τζίρου. Ειδικότερα, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (15,1%), Ένδυση- υπόδηση (10,3%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (9,6%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (9,2%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (4,2%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (3,3%) και Πολυκαταστήματα (2,8%). Πτώση,..... (29/11/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-11-2019

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ..... (28/11/2019)

περισσότερα »

Μία χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα αξίας €13,6 δισ.

Μία χαμένη ευκαιρία που μεταφράζεται σε 13,6 δισ. ευρώ και 173.000 θέσεις εργασίας. Αυτά είναι τα νούμερα που θα μπορούσε να προσθέσει σε διάστημα πενταετίας ο ιατρικός τουρισμός, ο ιαματικός και ο λεγόμενος τουρισμός τρίτης ηλικίας στο ΑΕΠ της χώρας αν κι εφόσον υπήρχαν οι υποδομές, το θεσμικό πλαίσιο και συνολικότερα οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των εν λόγω αγορών. Στο πλαίσιο της χθεσινής κλειστής συνάντησης εργασίας που διοργάνωσε η διαΝΕΟσις για την έρευνά της που αφορά τον Τουρισ..... (28/11/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση με την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ στο πλαίσιο συνεργασίας για τον Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας

Με την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης συναντηθήκαμε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 για να συζητήσουμε το πλαίσιο συνεργασίας για την επιτυχή υλοποίηση του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας, που συνδιοργανώνουν τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας. Φέτος είναι η 7η χρονιά που πραγματοποιούμε τη διοργάνωση και σε σύντομο χρονικό διάστημα όλο το απαραίτητο υλικό ενημέρωσης θα βρίσκεται στα σχολεία της Περιφέρειας μας. Συνεχίζουμε τις δράσεις επιχειρηματικής ευαισθητοποίησης της νέας γενι..... (27/11/2019)

περισσότερα »

Κατατέθηκε με 12+1 αλλαγές από το προσχέδιο το φορολογικό νομοσχέδιο

(27/11/2019)

περισσότερα »

Νέες εισφορές επαγγελματιών και αγροτών

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας θα αρχίσουν από την επαναφορά της σταθερής κλίμακας εισφορών για αγρότες και επαγγελματίες. Από 1η/1/2020 ή 1η/10/2019 θα ισχύσει το νέο σύστημα εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες (δηλ. τους ασφαλισμένους των τέως ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ), στη βάση των προσφάτων αποφάσεων του ΣτΕ. Οι νέες εισφορές θα είναι πλήρως ανεξάρτητες από το εισόδημα, τα έτη ασφάλισης και τον κατώτατο μισθό. Ωστόσο, θα υπάρχουν..... (27/11/2019)

περισσότερα »

Ανάρπαστα τα ελληνικά προϊόντα στην Αίγυπτο

Αυξάνεται όλο και περισσότερο η προτίμηση του αιγυπτιακού καταναλωτικού κοινού στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Τα μήλα, τα ροδάκινα, τα ακτινίδια και τα δαμάσκηνα κερδίζουν ολοένα την εμπιστοσύνη των Αιγυπτίων καταναλωτών, καθώς στα προϊόντα αυτά παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών στην Αίγυπτο. Όπως αποκαλύπτει σε πρόσφατη έρευνά του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, οι εξαγωγές των παραπάνω προϊόντων στην Αίγυπτο αυξήθηκαν από 11..... (27/11/2019)

περισσότερα »

Πέντε παρεμβάσεις που θα απογειώσουν τη βιομηχανία

Δέσμη μέτρων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας που θα μπορούσαν να επιφέρουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 3 δισ. ευρώ το χρόνο (σε βάθος χρόνου μέχρι 5,5 δισ.), επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας παρουσιάζονται σε μελέτη του ΙΟΒΕ. Πρόκειται για πέντε συγκεκριμένα μέτρα που περιλαμβάνουν: ταχύτερες αποσβέσεις για επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας, περιορισμό του κόστους της ενέργειας, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και αύξηση της ενί..... (26/11/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 25-11-2019

. (25/11/2019)

περισσότερα »

Ερχεται το νομοσχέδιο για τα συνεταιριστικά σχήματα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο ένθετο «Agropost» της εφημερίδας «Παραπολιτικά», τονίζει ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησης από την πρώτη μέρα «ήταν να αλλάξουμε τα αρνητικά δεδομένα που είχε δημιουργήσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να επαναφέρουμε την κανονικότητα και στον πρωτογενή τομέα». Τονίζει ότι αποκορύφωμα της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος είναι το νομοσχέδιο για τα συνεταιριστικά σχήματα που θα τεθεί σε διαβούλευση τι..... (25/11/2019)

περισσότερα »

ΣΕΠΕΕ: Οι επιχειρήσεις ένδυσης με τον μεγαλύτερο τζίρο

Βελτίωση στα οικονομικά τους μεγέθη “είδαν” οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις ένδυσης στην Ελλάδα το 2018, με αυτές που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό να “τρέχουν” με ταχύτερο ρυθμό, όπως προκύπτει από την έρευνα των δημοσιευμένων ισολογισμών, που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΕΠΕΕ, βάσει της έρευνας που πραγματοποίησε σε δείγμα 108 επιχειρήσεων ένδυσης στην Ελλάδα, ..... (22/11/2019)

περισσότερα »

Εκθεσιακός Σχεδιασμός 2020 για την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξετάζει για το έτος 2020 τη συμμετοχή της σε μια πληθώρα εκθέσεων που ανήκουν στους κλάδους της Αγροδιατροφής, των Κατασκευών και του Πολιτισμού. Με την δική σας πολύτιμη συνεισφορά μπορείτε να παίξετε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και κατάρτιση του Εκθεσιακού Πλάνου 2020 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.   Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»  θα σας ανοίξει η φόρμα με την λίστα των εκθέσεων, όπου θα μπορείτε να επιλέξετε σε ποιες επιθυμείτε να συμμετέ..... (21/11/2019)

περισσότερα »

Επιπλέον 15 εκατ. για νέες τουριστικές ΜμΕ

Ενισχύεται ο προϋπολογισμός της δράσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) 2014-20 «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν περισσότερα, θετικά αξιολογημένα, επιχειρηματικά σχέδια που κατατέθηκαν πριν τη λήξη της περιόδου υποβολής της συγκεκριμένης δράσης. Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη...... (21/11/2019)

περισσότερα »

Παροχές : Στην τελική ευθεία ελαφρύνσεις για νοικοκυριά

Τη βεντάλια με τις παροχές  άνοιξε και επίσημα η κυβέρνηση, όπου την Τρίτη ανακοίνωσε τη συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος όσο και τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης.   Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το τελικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού στοχεύοντας για τελευταία φορά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2020 καθώς η Ελλάδα ευελπιστεί να είναι ο προϋπολογισμός του 2020 ο τελευταίος που θα στοχεύει σε τόσο υψηλό πρωτ..... (20/11/2019)

περισσότερα »

Νέοι επαγγελματίες: Θα πληρώνουν φόρο 4,5% για τα πρώτα τρία χρόνια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ώθηση στους νέους επαγγελματίες ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, φιλοδοξεί να δώσει η κυβέρνηση. Το νέο φορολογικό θα τους επιτρέπει να φορολογούνται με συντελεστή μόλις 4,5% για τα τρία πρώτα χρόνια άσκησης του επαγγέλματός τους. Δηλαδή με το μισό του πρώτου κλιμακίου φορολογικής κλίμακας. Μοναδική προϋπόθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι τα ετήσια ακαθάριστα έξοδά τους να μην ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.  «Σαφέστατα, θα είναι μια θετι..... (19/11/2019)

περισσότερα »

«Έφυγε» ο Γιάννης Λούκας…

Η αναπάντεχη είδηση της απώλειας του Γιάννη Λούκα προκάλεσε σε όλους μας, απέραντη θλίψη και οδύνη. Υπήρξε ένας εξαίρετος και αξιόλογος άνθρωπος, γνήσιος εκφραστής της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, άνθρωπος με όραμα και ιδιαίτερα χαρίσματα. Ήταν υπόδειγμα ήθους και ακεραιότητας, αγνός αγωνιστής και μπροστάρης  στους αγώνες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων & επαγγελματιών. Ο Γιάννης πίστευε στη δημιουργικότητα και το ταλέντο ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, προσπαθώντας να μεταφέρει στη νέα..... (18/11/2019)

περισσότερα »

Αντικαπνιστικός νόμος: Έρχονται βαριά πρόστιμα που φτάνουν έως 10.000 ευρώ

Tσουχτερά προβλέπονται τα πρόστιμα για όσους παραβαίνουν τον αντικαπνιστικό νόμο, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αφού οι παραβάτες θα κληθούν να καταβάλουν από 100 ευρώ έως 10.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, το κατώτερο πρόστιμο των 50 ευρώ αυξάνεται σε 100 ευρώ και ισχύει για κάθε παράβαση σε όλους τους χώρους οι οποίοι έχουν υγειονομικό ενδιαφέρον, στους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μεταφοράς,..... (18/11/2019)

περισσότερα »

Καμπανάκι κινδύνου για τις ρυθμίσεις οφειλών

Η ΑΑΔΕ έδωσε στοιχεία που δείχνουν ότι περίπου 580 χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα αξιοποίησαν το ευνοϊκό πλαίσιο των 120 δόσεων, προκειμένου να ρυθμίσουν συνολικά χρέη 5,9 δισ ευρώ, ενώ άλλοι 327 χιλιάδες ρύθμισαν ως τώρα ασφαλιστικές οφειλές 3,9 δισ ευρώ. Υπάρχει, όμως, ένα “αλλά”.   Όπως επισημαίνουν έμπειρα στελέχη της Φορολογικής Διοίκησης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως επίσης λογιστές και φοροτεχνικοί, για να μπορέσουν όλοι αυτοί να κρατηθούν στις 120 δόσεις, θα πρέπει να αντέ..... (18/11/2019)

περισσότερα »

Βουλή: Ρύθμιση για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου προς ιδιώτες

Ρύθμιση για την ταχεία μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Στόχος της ρύθμισης είναι να αντιμετωπισθούν οι περιπτώσεις στις οποίες οι ιδιώτες δεν διαθέτουν ασφαλιστική η φορολογική ενημερότητα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η έκδοση εντολής εξόφλησής τους από τους φορείς του Δημοσίου.  Σύμφωνα με την τροπολογία, οι φορείς της γενικής κυβέρνησης που έχουν οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα θα έχουν τη δυνατότητα να π..... (15/11/2019)

περισσότερα »

Ασφαλιστικό ελεύθερων επαγγελματιών: Ελεύθερη η επιλογή εισφορών για κάθε ασφαλισμένο

Για «ελεύθερη επιλογή εισφορών, ανάλογα με την επιθυμία και τον σχεδιασμό του κάθε ασφαλισμένου» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τις αλλαγές που έρχονται από το 2020 για 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους   Τις βασικές αρχές του νέου ασφαλιστικού συστήματος για τους περίπου 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που θα τεθεί σε ισχύ από το 2020 παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Thessaloniki Summit 2019, το βράδυ της Π..... (15/11/2019)

περισσότερα »

Έρευνα αγοράς για τον τομέα χημικών λιπασμάτων στη Ρουμανία

. (13/11/2019)

περισσότερα »

e-καταγραφή των εργαζομένων σε τεχνικά έργα

Ο εργοδότης που απασχολεί προσωπικό για την εκτέλεση οικοδομικής εργασίας ή τεχνικού έργου, υποχρεούται στο εξής πριν από την έναρξη κάθε ημερήσιας απασχόλησης να αναγγέλλει το απασχολούμενο προσωπικό μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η τήρηση, με ευθύνη του εργοδότη, του αντιγράφου του εντύπου της αναγγελίας στον τόπο εκτέλεσης του έργου για κάθε μέρα απασχόλησης. Σε περίπτωση διενέργειας ελέγχου α..... (13/11/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-11-2019

. (13/11/2019)

περισσότερα »

Μειώσεις φόρων έως 19.200 ευρώ για ανακαινίσεις ακινήτων

Eκπίπτει από την εφορία το 40% των εξόδων - Αφορά ενεργειακές, λειτουργικές και αισθητικές αναβαθμίσεις από το 2020 έως το 2023 - Το ποσό της έκπτωσης θα κατανέμεται ισόποσα στα εκκαθαριστικά των επόμενων 4 ετών   Ισχυρά φορολογικά κίνητρα προς χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να δώσουν «δουλειές» σε επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής αλλά και να τους υποχρεώσουν να εκδίδουν αποδείξεις και τιμολόγια για τις εργασίες που πραγματοποιούν ώστε να περιοριστούν δραστικά τα φαινόμενα φοροδιαφυ..... (12/11/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στην έκθεση Philoxenia-Hotelia στη Θεσσαλονίκη

Με αυξημένη επισκεψιμότητα και ιδιαίτερα ενισχυμένο το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του τουρισμού, το σημαντικότερο τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» της χώρας, Philoxenia-Hotelia, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο, από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η Philoxenia, με ενισχυμένο τον διεθνή της χαρακτήρα και αυτή τη φορά, αποτελεί και φέτος «βαρόμετρο» για την ερχόμενη σεζόν. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή της για 5η συνεχή χρονιά και φιλοξενώντας ..... (11/11/2019)

περισσότερα »

Επιστροφή φόρου για ανακαινίσεις κατοικιών

Ισχυρά φορολογικά κίνητρα προς χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να δώσουν «δουλειές» σε επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής αλλά και να τους υποχρεώσουν να εκδίδουν αποδείξεις και τιμολόγια για τις εργασίες που πραγματοποιούν ώστε να περιοριστούν δραστικά τα φαινόμενα φοροδιαφυγής που παρατηρούνται στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι ιδιοκτήτες κτισμάτων οι ο..... (11/11/2019)

περισσότερα »

Εισοδήματα ως 20.000 ευρώ η νέα μεσαία τάξη!!!

Προ κρίσης, όταν κάποιος αναφερόταν στη μεσαία τάξη, «φωτογράφιζε» εισοδήματα γύρω στις 30.000- 40.000 ευρώ. Πλέον, μετά από μια 10ετία συρρίκνωσης μισθών- εισοδημάτων και εκτίναξης της ανεργίας- μερικής απασχόλησης, η μεσαία τάξη κινείται πέριξ των 20.000 ευρώ!Η θλιβερή αυτή πραγματικότητα αναδεικνύεται από τις αλλαγές που δρομολογούνται στη φορολογική κλίμακα, καθώς όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς δια γυμνού οφθαλμού, ωφελημένοι από την εισαγωγή του χαμηλού συντελεστή 9% και τη διατήρησ..... (11/11/2019)

περισσότερα »

Τριπλό όφελος για τις επιχειρήσεις από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Τριπλό το όφελος για τις επιχειρήσεις με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες θα πληρώσουν το 2020 μειωμένους φόρους κατά περίπου 30%. Η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24%, της προκαταβολής φόρου στο 95% και του φόρου στα μερίσματα στο 5% από 10% σήμερα οδηγούν σε σημαντικές ελαφρύνσεις που συνδυαστικά με άλλα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου, μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Βέβαια, η μείωση της προκαταβολή..... (10/11/2019)

περισσότερα »

Αλλαγές στην παραγραφή φορολογικών υποθέσεων

  "Παραθυράκι" για επέκταση της 5ετούς παραγραφής κατά 1 ακόμα έτος, σε περισσότερες περιπτώσεις από αυτές που προβλέπει το ισχύον πλαίσιο, επιχειρεί να ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών.  Συγκεκριμένα, σε άρθρο του φορολογικού νομοσχεδίου, που τέθηκε από χθες σε διαβούλευση, ορίζεται ότι η παραγραφή παρατείνεται "εάν, εντός του πέμπτου έτους της προθεσμίας παραγραφής, υποβάλλεται αρχική ή τροποποιητική δήλωση ή περιέρχονται σε γνώση οποιασδήποτε Υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης νέα στο..... (08/11/2019)

περισσότερα »

ΣΕΒΕ: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου των ελληνικών εξαγωγών

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές στο 9μηνο 2019, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα 07.11.2019 η Ελληνική Στατιστική Αρχή και επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο 2019 οι ελληνικές εξαγωγές διαμορφώθηκαν σε €2.835,7 εκατ. έναντι €2.671,6 το Σεπτέμβριο 2018, με την αύξηση να διαμορφώνεται σε €164,1 εκατ., δηλαδή 6,1%. Αντίστοιχα, ανοδική ήταν και η πορεία των ελληνικών εισαγωγών, ο..... (08/11/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Οκτωβρίου 2019

..... (07/11/2019)

περισσότερα »

Μεταφορά ζημιών προς συμψηφισμό σε βάθος δεκαετίας φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο

Τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τη φορολογική ζημία μιας χρήσης προκειμένου να συμψηφισθεί με μελλοντικά κέρδη διαδοχικά στα επόμενα δέκα φορολογικά έτη, από πέντε έτη που ισχύει σήμερα, θα δίνει σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει σήμερα ή το αγριότερο αύριο προς διαβούλευση η κυβέρνηση.   Το άρθρου 27 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (N.4172/2013) προβλέπει σήμερα πως εάν με τον προσδιορισμό των κερδών από επιχειρημα..... (06/11/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος.

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 το 1ο  Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος στο Βόλο. Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της Κεντρικής Ελλάδος, ΟΕΒΕ Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας. Την Φθιώτιδα εκπροσώπησε ως επικεφαλής αντιπροσωπείας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης. Στόχοι του συνεδρίου, μεταξύ ά..... (05/11/2019)

περισσότερα »

ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΑ

. (05/11/2019)

περισσότερα »

Η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) πραγματοποιήθηκε στα Χανιά απο 1-2 Νοεμβρίου

Η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), φιλοξενήθηκε το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου στα Χανιά. Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εκπροσώπησαν το μέλος του ΔΣ & μέλος στην ΓΣ στην ΚΕΕΕ κ. Ζιάκας Νίκολαος και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Αρβανίτης Παναγιώτης. Παράλληλα, Το Επιμελητήριο Χανίων διοργάνωσε και φέτος στις 2-3 Νοεμβρίου το «2nd Chania Business forum» με τη συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό λιμάνι.  «Γη-Πολιτισμός-Προορισμός» οι τρεις θε..... (04/11/2019)

περισσότερα »

Οι κερδισμένοι του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρήσεων φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να έχει αναρτηθεί ως το τέλος της εβδομάδας στο opengov και να έχει ψηφιστεί ως το τέλος του μήνα.   Η πλειονότητα των διατάξεων θα αφορούν σε απλοποιήσεις φορολογικών διαδικασιών και φορολογικά κίνητρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται στις πρώτες φοροελαφρύνσεις ύψους περίπου 1 δισεκ. ευρώ. Οι κερδισμένοι..... (04/11/2019)

περισσότερα »

Nielsen: Οι τάσεις της αγοράς λιανεμπορίου για το 9μηνο

Θετικά σε αξία κινήθηκε η αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου σε καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ., στην Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη (εξαιρούμενων των νησιών), σε ποσοστό +4,4%, κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2019. Αυτό έδειξαν τα στοιχεία τρέχοντος έτους έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ τα FMCGs (ταχέως κινούμενα καταναλωτικά αγαθά) στο σύνολό τους παρουσιάζουν πιο μετριοπαθή τάση, στο +2,9%. Σύμφωνα με τη Nielsen, τα φρέσκα..... (03/11/2019)

περισσότερα »

Τα ενεργά προγράμματα του Αναπτυξιακού νόμου και οι δράσεις του ΕΣΠΑ για ΜμΕ

Τα ενεργά προγράμματα του Αναπτυξιακού νόμου και οι δράσεις του ΕΣΠΑ , μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι συνολικά πέντε. Τα εν λόγω προγράμματα αφορούν μικρές, πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Παραμένει ανοιχτό μετά από δίμηνη παράταση για αιτήσεις  καθώς το εν λόγω πρόγραμμα επιδοτεί τις δαπάνες και τα τα έργα των πολύ μικρών επιχειρήσεων  όπως η γενική επιχειρηµατικότητα. Ωστόσο διαθέτει χαμηλό ελάχισ..... (30/10/2019)

περισσότερα »

Εμπόριο, τουρισμός και… Δημόσιο «χτίζουν» την οικονομία

Η βιομηχανία παραμένει η «ατμομηχανή» της Ευρωπαϊκής οικονομίας, παρά το ότι στη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών καταγράφεται σαφής υποχώρηση, προφανώς λόγω του αδυσώπητου ανταγωνισμού εξ Ανατολής. Έτσι από τα επίπεδα του 22,6% το 1998, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη καλύπτει πλέον το 19,1% της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας, δηλαδή της παραγωγής χωρίς την ενδιάμεση κατανάλωση. Πού βρίσκεται η Ελλάδα; Πολύ  μακρύτερα… Το ότι η Ελλάδα δεν είναι η… Μέκκα της βιομηχανίας, δεν χρειάζετα..... (29/10/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00

..... (29/10/2019)

περισσότερα »

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ελληνικό ελαιόλαδο στην πρώτη θέση του World Ranking Evoo

Στην πρώτη θέση του World Ranking Evoo (WREVOO) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε ένα ελαιόλαδο από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Λακωνία. Συγκεκριμένα, για το 2019, κορυφαίο ελαιόλαδο στον κόσμο, στην κατηγορία Best Condimento Olive Oil, αναδείχτηκε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο "Gemstone Blend Evoo" από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Σπάρτη Λακωνίας. Τα συναγωνιζόμενα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο ήταν 12.092 δείγματα, προερχόμενα από 34 χώρες ελαιοπαραγωγούς και λήφθ..... (29/10/2019)

περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Οι Έλληνες βγήκαν από την 5άδα των πιο απαισιόδοξων Ευρωπαίων για την οικονομία

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στα ελληνικά νοικοκυριά σχετικά με την πορεία των οικονομικών τους και της οικονομίας της χώρας, με αποτέλεσμα οι Έλληνες καταναλωτές να μη συγκαταλέγονται πλέον μεταξύ των 5 πιο απαισιόδοξων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά τουλάχιστον από το 2010, όπως προκύπτει από την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τον μήνα Σεπτέμβριο. Οι Έλληνες βρίσκονται πια οριακά εντός της πρώτης δεκάδας, καταλαμβάνοντας την 9η ..... (28/10/2019)

περισσότερα »

Άρθρο - εισήγηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για την ανάγκη κατάρτισης επενδυτικού προφίλ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

. (25/10/2019)

περισσότερα »

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης 1.250 Εργαζομένων (49 στην Περιφέρεια Στερεάς) σε Ειδικότητες του Κλάδου Αγροδιατροφή & Βιομηχανία Τροφίμων – Τομέας Θαλασσοκαλλιέργειας

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο των στόχων για αύξηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, που έχουν τεθεί προς επίτευξη από το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης 2014-2020, υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Εργαζομένων σε Ειδικότητες του Κλάδου Αγροδιατροφή & Βιομηχανία Τροφίμων – Τομέας Θαλασσοκαλλιέργειας», στο πλαίσιο του ΕΠ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020”, στον Άξ..... (25/10/2019)

περισσότερα »

Μειώνεται η φορολογία σε διατακτικές, εταιρικά κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται στο καθεστώς φορολόγησης των παροχών σε είδος με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβριο. Στο υπουργείο Οικονομικών κινούνται ήδη με προσανατολισμό τη μείωση της φορολογίας των παροχών που χορηγούν σήμερα στους εργαζόμενους επιχειρήσεις, πολυεθνικές εταιρείες, ΔΕΚΟ και οργανισμοί. Έτσι οι αλλαγέ..... (24/10/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτικό σημείωμα Νομικού Συμβούλου ΚΕΕ για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του Ν. 4557/201

Δείτε ως επισυναπτόμενο το ενημερωτικό σημείωμα του Νομικού Συμβούλου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Σταύρου Βαρδαλά, που αφορά στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του Ν. 4557/2018, (23/10/2019)

περισσότερα »

POS... παντού - Μειώνεται το όριο στις συναλλαγές με μετρητά

Το υπουργείο Οικονομικών  με διάταξη που θα φέρει στη Βουλή σχεδιάζει τον περιορισμό της χρήσης μετρητών στις συναλλαγές των πολιτών με τις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα να μειωθεί το όριο των 500 ευρώ σε 400 ή 300 ευρώ ανά συναλλαγή. Η εν λόγω διάταξη αναμένεται να έρθει στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2020 στο σχέδιο νόμου που θα αφορά αποκλειστικά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνει: Υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων POS σε δεκάδες επαγγέλμ..... (23/10/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 22-10-2019

. (22/10/2019)

περισσότερα »

Πρόταση για κατώτατο μισθό 750 ευρώ σε όλη την ΕΕ

Η Πρόταση Ψηφίσματος για κατώτατο μισθό 750 ευρώ σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. (22/10/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

. (21/10/2019)

περισσότερα »

Φθινοπωρινές εκπτώσεις από 1η Νοεμβρίου - Οι συστάσεις του ΕΣΑ

Ωστόσο, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι καταναλωτές που θα πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους τη συγκεκριμένη περίοδο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τα παρακάτω: Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Στην περίπτωση πο..... (21/10/2019)

περισσότερα »

Νέο σύστημα εξωδικαστικού μηχανισμού - ‬Ένα‭ς ‬υπολογιστή‭ς θα ‬βγάζε‭ι τα ‬στοιχεί‭α για περιουσία‭, χρέη, κούρεμα και δόσεις

Ένα αυτοματοποιημένο‭ ‬σύστημ‭α ‬εξωδικαστικού μηχανισμού σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είπε ο αρμόδιος υπουργός, ‭Άδωνι‭ς ‬Γεωργιάδης. «‭Είμαστε σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, τους‬ θεσμού‭ς και την ‬Ένωση ‭ Ελληνικών ‭Τραπεζών για να παρουσιάσουμε‭ ‬ένα αυτοματοποιημέν‭ο ‬σύστη‭μα ‬εξωδικαστικού μηχανισμού.‭ Θ‭α γίνεται ‬χωρίς κανένα χαρτί και θα αφορά εκτός από τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα.‭ ‬Δεν θα είναι το κούρεμα δυνητικό, ούτε θα εξαρτά..... (21/10/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική κάρτα εργασίας: Τι αλλάζει στο ωράριο των εργαζομένων

Αυτά τα μέτρα μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο νόμου που φέρνει στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και αφορά την αναμόρφωση του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, το "ΕΡΓΑΝΗ II". Ειδικότερα το ψηφιακό ωράριο εργασίας αφορά όλες τις επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι καθημερινά υποβάλλονται 38.000 δηλώσεις για μεταβολές ωραρίου που επηρεάζουν 100.000 θέσεις εργασίας. Έτσι με το νέο σύστημα οι επιχειρήσεις θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφ..... (21/10/2019)

περισσότερα »

Προκαταβολή φόρου : Έκπτωση 5% για τις επιχειρήσεις προβλέπεται στον Προϋπολογισμό

Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου που βεβαιώθηκε φέτος στις επιχειρήσεις, προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού το οποίο η κυβέρνηση απέστειλε στις Βρυξέλλες. Το προσχέδιο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τη μείωση της προκαταβολής κατά το ποσοστό αυτό. Πρόκειται για το μέτρο το οποίο έχει ενσωματωθεί στον τρέχοντα προϋπολογισμό με συνολικό κόστος 138 εκατ. ευρώ και θα δώσει ισόποση ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις έως το τέλος το..... (17/10/2019)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση στο ΕΒΕ για τη δράση: «Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αναβάθμισή τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)"

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το απόγευμα στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερωτική εκδήλωση για τη δράση: «Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αναβάθμισή τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού». Στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την απόκτηση και χρήση υπηρεσιών και προϊόντων ..... (16/10/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΓΕΜΗ ETOΥΣ 2015 ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΕΤΟΥΣ 2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας ενημερώνει τα μέλη του ότι στην 5η συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 αποφασίστηκε όπως : α) εξουσιοδοτηθείη Διοίκηση της ΚΕΕ για την αποστολή ηλεκτρονικά των οφειλόμενων τελών ΓΕΜΗ των επιχειρήσεων – μελών μας έτους 2015 στη Δ.Ο.Υ. και β) αποσταλούν ηλεκτρονικά για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας οι οφειλόμενες συνδρομές των μελών μας έτους 2009 στη Δ.Ο.Υ. προς βεβαίωση και είσπραξη μέσω του ..... (16/10/2019)

περισσότερα »

Πρόστιμα 15,6 εκατ. για αδήλωτη εργασία μέσα σε ένα τρίμηνο - Το νέο «ποινολόγιο»

«Τσουχτερά» πρόστιμα συνολικού ύψους 15.600.527 ευρώ επέβαλαν μέσα σε τρεις μήνες οι επιθεωρητές του ΕΦΚΑ σε επιχειρήσεις οι οποίες διαπιστώθηκε ότι απασχολούσαν 1.357 ανασφάλιστους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, το τρίμηνο Ιούλιος 2019-Σεπτέμβριος 2019 πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 12.987 επιτόπιοι έλεγχοι έναντι 11.628 ελέγχων την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019.Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι έλεγχοι των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ διπλασιάστηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με τα ..... (16/10/2019)

περισσότερα »

Κανονιστικός έλεγχος πρακτικών που περιλαμβάνουν φυσικά ραδιενεργά υλικά

. (16/10/2019)

περισσότερα »

Συνέδριο FOSSCOMM 2019 με την συνδιοργάνωση και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Στο ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα – FOSSCOMM2019, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας όπου και απεύθυνε και σχετικό χαιρετισμό. (15/10/2019)

περισσότερα »

Στη Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων στη Ρώμη το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Ο ρόλος της ψηφιοποίησης στο εμπόριο, αλλά και γενικότερα η προσαρμογή σε ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν το 3ο Οικονομικό Φόρουμ και την Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 9 Οκτωβρίου στη Ρώμη. Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κος  Αθανάσιος Κυρίτσης, ο Γενικός Γραμματέας κος  Κωνσταντίνος Καραγιώργος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ κος Νικόλαος Σοφιανός και το μέλος του ΔΣ κος Χρήστος Κουτσούκος  Επιπλέον στο..... (15/10/2019)

περισσότερα »

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων ο Κ. Μίχαλος - Παρέμβαση για προσφυγικό / μεταναστευτικό

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ Η ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (15/10/2019)

περισσότερα »

Με νέο μοντέλο η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά το 2020

Η διαδικασία αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, ώστε να προσεγγίσουν τις εμπορικές, υποχρεώνει την κυβέρνηση να βρει δημοσιονομικό χώρο για μια νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020, προκειμένου να αμβλύνει τις επιπτώσεις στους φορολογουμένους. Τα αυξημένα έσοδα, ύψους 400-500 εκατ. ευρώ, από την ένταξη 7.000 περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων το 2020 επιτρέπουν στο οικονομικό επιτελείο να αρχίσει να επεξεργάζεται σενάρια για μια μείωση της τάξης του 10% ..... (15/10/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο για την Οικονομία και το Εμπόριο στην Ουγγαρία απο την Ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστη

Δείτε το ενημερωτικό δελτίο ΕΔΩ ή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/10/2019)

περισσότερα »

6η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου (Π.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας - Ενωμένα Επιμελητήρια με Στερεοελλαδίτικη συνείδηση...

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 13 Οκτωβρίου η 6η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου (Π.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Καρπενήσι. Στο κάλεσμα των Επιμελητηρίων της Στερεάς συμμετείχαν αιρετοί των ΟΤΑ Α΄ & Β΄βαθμού, πλήθος αυτοδιοικητικών, Βουλευτές , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και αρκετοί επαγγελματίες της περιοχή..... (14/10/2019)

περισσότερα »

Ημερίδα ενημέρωσης για τη δράση ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων με την χρήση ΤΠΕ στο ΕΒΕ στις 16 Οκτωβρίου

..... (11/10/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 11-10-2019

. (11/10/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ &ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ 2019 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (10/10/2019)

περισσότερα »

Οι νέες κλίμακες για το αφορολόγητο στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Το Νοέμβριο το νέο φορολογικό ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Χαμηλώνει το αφορολόγητο, μειώνεται η έκπτωση φόρου για δαπάνες στα ακίνητα, αυξάνονται οι ιδιοκτήτες που δικαιούνται απαλλαγή από ΦΠΑ   Ανατροπές και νέα δεδομένα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τις φοροελαφρύνσεις και τα νέα μέτρα του 2020, φέρνουν η διεθνής οικονομική αβεβαιότητα, η αποκάλυψη κρυφών ελλειμμάτων στον ΕΦΚΑ και το ΓΛΚ (στις οποίες δημόσια αναφέρθηκαν το περασμένο διήμερο οι κ.κ.Βρούτσης και Σκυλακάκης) αλλά κα..... (10/10/2019)

περισσότερα »

Αφορολόγητο: Ακατόρθωτο για τα χαμηλά εισοδήματα - Ξεκινά το κυνήγι των ηλεκτρονικών αποδείξεων

Άπιαστο όνειρο αποτελεί το αφορόλογητο για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και ιδιαίτερα για τους φορολογούμενους που δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ το χρόνο. Αυτό οφείλεται στην αύξηση του ορίου των δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή ηλεκτρονικές συναλλαγές στο 30%.  Την αύξηση που απομακρύνει το όνειρο του αφορολογήτου από τα χαμηλά εισοδήματα αποκάλυψε το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στην Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, μ..... (09/10/2019)

περισσότερα »

Πέτσας: Στοχεύουμε στην κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος

Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Αρκεί να αγκαλιάσουμε όλοι τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία και την ηλεκτρονική τιμολόγηση και προς το τέλος της τετραετίας θα προχωρήσουμε στην κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος».  Όπως είχε αναφέρει ο κ. Πέτσας «έχουμε ένα σχέδιο 11 σημείων για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Θα το δείτε να ξεδιπλώνεται και μέσα στο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που θα έρθει σε λίγο στη Βουλή. Έχουμε ήδη προχωρήσει στη δια..... (09/10/2019)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης για τα ψηφιακά εργαλεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, που παρουσιάστηκε στον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής Σπερχειάδας-Μακρακώμης

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης για τα ψηφιακά εργαλεία  ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που διαθέτει  το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, που  διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας  και το Εμπορικό Σύλλογο Σπερχειάδας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεγάλο πλήθος επαγγελματιών της ευρύτερης  περιοχής  για να ενημερωθεί και  να  υποβάλει διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τις λειτουργίες των παρουσιαζομένων  ψηφιακών εργαλείων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπ..... (08/10/2019)

περισσότερα »

Τη μη επιβολή πρόσθετων δασμών σε ελληνικό ελαιόλαδο και ελιές από ΗΠΑ

Δεν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετους δασμούς από τις ΗΠΑ το ελληνικό ελαιόλαδο και οι ελληνικές βρώσιμες ελιές, γεγονός που, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμβάλλει στην απρόσκοπτη εξαγωγή των δύο αυτών κορυφαίων αγροτικών προϊόντων στη μεγάλη αμερικανική αγορά αλλά και στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι αντίστοιχων προϊόντων. Το υπουργείο αναφέρεται εκτενώς στις «επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνη..... (07/10/2019)

περισσότερα »

Εφορία: Πόσο θα αυξηθούν οι αποδείξεις που χρειάζονται για το αφορολόγητο

Kάθε φορολογούμενος  θα πρέπει να καλύπτει ποσοστό 30% επί του ετησίου εισοδήματός του με δαπάνες εξοφληθείσες είτε με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής είτε με μετρητά   Εναλλακτικό «σενάριο» που προβλέπει πολύ μεγάλη αύξηση του ύψους των δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποιούν κάθε χρόνο οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, για αγορές αγαθών και παροχές υπηρεσιών, προκειμένου να κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 8.636 ευρώ, μελετά να εφαρμόσει το υπουργεί..... (07/10/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Σεπτεμβρίου 2019

..... (03/10/2019)

περισσότερα »

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Το νέο νομικό καθεστώς των Ανωνύμων Εταιρειών (ν. 4548/2018), των Εταιρικών Μετασχηματισμών (ν. 4601/2019) και οι νέοι κανόνες δημοσιότητας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.)"

..... (03/10/2019)

περισσότερα »

Ο Τραμπ ανοίγει εμπορικό πόλεμο στην ΕΕ με δασμούς έως και 25% σε ελιές, κρασιά και γιαούρτια

150 προϊόντα θα πληρώσουν το κόστος της σύγκρουσης Ουάσινγκτον-Βρυξελλών για τις επιδοτήσεις στην Airbus Ελιές, κρασιά, ουίσκι, τυριά, γιαούρτια, καφές, μπισκότα, άνορακ και αεροσκάφη: μια πλειάδα ευρωπαϊκών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ θα υποστεί το κόστος της σύγκρουσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες για τις επιδοτήσεις στην ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αεροσκαφών Airbus.Οι υπηρεσίες του αμερικανού αντιπροσώπου για το εμπόριο (USTR) δημοσιοποίησαν χθες Τετάρτη τον κατάλ..... (03/10/2019)

περισσότερα »

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Κώστας Καραγιάννης στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Υποδεχθήκαμε σήμερα   Δευτέρα 1 Οκτωβρίου το φίλο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Κώστα Καραγιάννη στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας και συζητήσαμε για αρκετά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Η συνεργασία της νέας Περιφερειακής αρχής με το Επιμελητήριο μας, συνεχίζεται δυναμικά στο πλαίσιο των στέρεων βάσεων που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Εκθεσιακό πλάνο και συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού/εξωτερικού, εκπαίδευση-κατάρτιση των επιχειρήσεων μας, δράσεις υποστ..... (01/10/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες Επιμελητηρίου Φθιώτιδας» την Δευτ. 7 Οκτωβρίου 2019 & ώρα 19:0 0στο Συνεδριακό κέντρο Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα του Δήμου Μακρακώμης στην Σπερχειάδα στο Συνεδριακό κέντρο Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα του Δήμου Μακρακώμης στην Σπερχειάδα

       ..... (01/10/2019)

περισσότερα »

Παρεμπόριο: Πρόστιμα 86.200 ευρώ σε μια εβδομάδα

Σε 86.200 ευρώ ανέρχεται το ύψος των χρηματικών προστίμων που επιβλήθηκαν κατά την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Το Yπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της εβδομαδιαίας επιχειρησιακής δραστηριότητας των μηχανισμών ελέγχου και σύμφωνα με τα στοιχεία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 12.271 τεμάχια ειδών παραεμπορίου (κυρίως απομιμητικά είδ..... (01/10/2019)

περισσότερα »

Αδήλωτη εργασία: «Μαύρο Μητρώο» με παράνομους εργοδότες

Μέσα στον Οκτώβριο τίθενται σε εφαρμογή το Μαύρο Μητρώο των επιχειρήσεων και εργοδοτών που θα γίνεται καταγραφή των παραβάσεων που αφορούν την αδήλωτη εργασία.   Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης με εντολή του προς τον γενικό διευθυντή του ΣΕΠΕ αλλά και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ έχουν συγκροτηθεί ειδικά κλιμάκια που από σήμερα κιόλας το πρωί και μέχρι τέλους του Οκτωβρίου –όπως έχουν προγραμματίστεί- θα πραγματοποιούν συνεχείς, καθολικούς και κυρίως στοχευμέν..... (30/09/2019)

περισσότερα »

Νέο μοντέλο ρύθμισης χρεών με αντικειμενικά κριτήρια

Νέο απλοποιημένο πλαίσιο ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς Δημόσιο και τράπεζες θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση, προχωρώντας από το νέο έτος στη «συγχώνευση» των 9 διαφορετικών νομοθετημάτων ρύθμισης που υπάρχουν σήμερα σε τρία: ένα για τα χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον «εκσυγχρονισμό» της σημερινής πάγιας ρύθμισης, ένα δεύτερο για τις οφειλές στην τράπεζα με την ενοποίηση του λεγόμενου νόμου Κατσέλη, αλλά και της ηλεκτρονικής πλα..... (30/09/2019)

περισσότερα »

«Φάκελος» Εργασιακά: Οι έξι αλλαγές που ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Με θετικό «μάτι» βλέπει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά, επισημαίνοντας, ωστόσο, στο υπουργείο Εργασίας συγκεκριμένες διατάξεις που χρήζουν αναθεώρησης.  Αναφερόμενος στις αλλαγές που φέρνει στα εργασιακά το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης δήλωσε ότι «η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας είναι θέμα ΄υψιστης σημασίας, γιατί εκτός των άλλων αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στους συνεπείς επιχειρη..... (29/09/2019)

περισσότερα »

Tαχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας -CCNA (Cisco Certified Network Associate) 200-301- υποβολή αιτήσεων έως 1-10-2019

Το πρόγραμμα «Ταχύρρυθμο CCNA (Cisco Certified Network Associate) 200-301» έχει διάρκεια 132 ώρες και καλύπτει διεξοδικά τα πλέον απαραίτητα θέματα Δικτύων Η/Υ, από εισαγωγικές έννοιες έως και σύνθετες εφαρμογές, με ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτική κατάρτιση. Οι σπουδαστές αποκτούν υψηλό επίπεδο σε μεγάλο εύρος γνώσεων στο αντικείμενο των δικτύων, από βασικές έννοιες δρομολόγησης και μεταγωγής μέχρι υψηλού επιπέδου τεχνολογίες διασύνδεσης. Οι καλυπτόμενες γνώσεις δίνουν τη δυνατότητα στους σπου..... (27/09/2019)

περισσότερα »

Παρελθόν η επιστροφή φόρου για τους έχοντες ακίνητα και χρέη στην εφορία

Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2019 «έβγαλε» επιστροφή φόρου σε 967.127 φορολογούμενους, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό την έχει ήδη λάβει. Χιλιάδες φορολογούμενοι, αναμένεται να ενημερωθούν, μέσω email ή μηνύματος στο κινητό, ότι δε θα λάβουν το ποσό που δικαιούνται, καθώς θα γίνει συμψηφισμός με τις οφειλές τους.  Σύμφωνα με την ανακoίνωση της ΑΑΔΕ, σήμερα ολοκληρώθηκαν 318.924 συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με οφειλές των φορολογούμενων. Το συνολικό ποσό των συμψηφισμών..... (26/09/2019)

περισσότερα »

Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με δάνεια, μέσω του προγράμματος εγγυοδοσίας

Θέματα επιχειρηματικότητας, οικονομίας και λειτουργίας των επιμελητηρίων, συζητήθηκαν χθες Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αλλά και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.    Στις συνεδριάσεις συμμετείχε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων- Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκος Παπαθανάσης.    Σύμφωνα με σημεριν..... (25/09/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση φορολογουμένων μέσω email: Για αυτόματους συμψηφισμούς χρεών με επιστροφές φόρου

Ξεκίνησαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων οι αυτόματοι συμψηφισμοί μη ρυθμισμένων χρεών των φορολογούμενων με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος που δικαιούνται και δεν έχουν λάβει ακόμη. Τα πρώτα e-mails άρχισαν να φθάνουν στους φορολογούμενους-οφειλέτες προκειμένου να ενημερωθούν για την πάγια διαδικασία που ακολουθεί η ΑΑΔΕ σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Το σχετικό μήνυμα που αποστέλλει η ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους – οφειλέτες αναφέρει τα εξής: «ΘΕΜΑ: Αυτόματος Συμψηφισμός Χρέους Σας γν..... (25/09/2019)

περισσότερα »

Συζήτηση στο ΕΒΕ για το κυκλοφοριακό της Λαμίας στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2019 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δ. Λαμιέων, αναζητώντας προτάσεις & λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο καλεσμένος εισηγητής κος Νότης Παρασκευόπουλος ως συγκοινωνιολόγος αναφέρθηκε στα ΣΒΑΚ που αποτελούν μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια ώστε να αποκτήσουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης μια συγκεκριμέν..... (24/09/2019)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο μέσος μισθός και το μέσο ημερομίσθιο

Στα 51,81 ευρώ ανήλθε το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός διαμορφώθηκε στα 1.200,29 ευρώ, όπως προέκυψε από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Μάρτιο του 2019 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το μέσο ημερομίσθιο και ο μέσος μισθός στη μερική απασχόληση ανήλθα..... (24/09/2019)

περισσότερα »

Νέο σχέδιο για τη φορολογική κλίμακα: Πόσο μειώνονται οι φόροι

Νέα πρόταση για την διαμόρφωση της κλίμακας φορολογίας των εισοδημάτων από μισθούς, συντάξεις και αγροτικές δραστηριότητες παρουσίασε πρόσφατα στους θεσμούς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.   Η πρόταση αυτή έχει σημαντικά χαμηλότερο δημοσιονομικό κόστος από την αρχικά διατυπωθείσα. Προβλέπει την εκ νέου θεσμοθέτηση έκπτωσης φόρου μειούμενης αντιστρόφως ανάλογα του ύψους του εισοδήματος αλλά και τη μείωση των συντελεστών φορολογίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα για ετήσια εισοδήμ..... (23/09/2019)

περισσότερα »

Η ΕΣΕΕ υλοποιεί δύο επιδοτούμενα Προγράμματα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και πιστοποίησης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 -2020 με συνολικά 8250 ωφελούμενους

Η ΕΣΕΕ υλοποιεί δύο επιδοτούμενα Προγράμματα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και πιστοποίησης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 -2020 με συνολικά 8250 ωφελούμενους – εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα κυρίως ψηφιακής εξειδίκευσης. Οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων λήγουν εντός Οκτωβρίου 2019.   Δείτε τα σχετικά Δελτία Τύπου με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο  ..... (20/09/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019  και ώρα 17:00 με θέματα:   1)       Διερεύνηση λύσεων για την καλύτερη κυκλοφορία στην πόλη της Λαμίας στα πλαίσια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δ. Λαμιέων. (Εισηγητής: Νότης Παρασκευόπουλος, Συγκοινωνιολόγος)   2)       Έγκριση ..... (19/09/2019)

περισσότερα »

Μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα - Τι αλλάζει σε εθνική και επικουρική σύνταξη, κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση

Εθνική σύνταξη αναλογικότερη των εισφορών που έχει καταβληθεί, επικουρική σύνταξη μεγαλύτερη των 180 ευρώ που δίνεται σήμερα και είσοδος της ιδιωτικής ασφάλισης μέσω φορολογικών κινήτρων περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το νέο ασφαλιστικό τοπίο της χώρας. Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά θα προχωρήσει στην κατάθεση σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.   Το νέο ασφαλιστικό μοντέλο που προωθεί..... (19/09/2019)

περισσότερα »

Αφορολόγητο: Έρχονται αλλαγές - έκπληξη στις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Σχέδια για αλλαγές στο ύψος των ηλεκτρονικών αποδείξεων με τις οποίες θα «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.  Από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων, όπως υποστηρίζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, διαπιστώθηκε ότι το 80% των φορολογούμενων δήλωσε περισσότερες αποδείξεις από αυτές που είχε υποχρέωση. Και αυτό δείχνει, όπως επισημαίνουν, ότι τα ποσοστά που ισχύουν σήμερα για να καλυφθεί το αφορολόγητο είναι χαμηλά και δεν ανταποκρίνονται στις συναλλ..... (19/09/2019)

περισσότερα »

Αυστηρότερο και ταχύτερο πλαίσιο δημοσιεύσεων στο ΓΕΜΗ

Αυτοματοποιημένες διαδικασίες, αλλά και βαριά πρόστιμα στην περίπτωση παραβάσεων που σχετίζονται με τη μη δημοσίευση των υποχρεωτικών στοιχείων των επιχειρήσεων, όπως οι ισολογισμοί, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση.  Το νομοσχέδιο που θα ενσωματωθεί στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, ενσωματώνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αν..... (18/09/2019)

περισσότερα »

Απογειώνονται οι εξαγωγές ενδυμάτων

 Εξαιρετικό ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2019 για τις εξαγωγές ελληνικών ενδυμάτων, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ). Το δεύτερο τρίμηνο (Απρίλιος –Ιούνιος) συνεχίστηκε η καλή πορεία των εξαγωγών ενδυμάτων του πρώτου τριμήνου με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης. Συνολικά, το πρώτο εξάμηνο του έτους, η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων έφτασε τα 453 εκατ. €, καταγράφοντας αύξηση κατά 39% έναντι του 2018 που ήταν 325 εκατ. €. ..... (17/09/2019)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ορεινός Μαραθώνιος Οίτης "Ηρακλής"

O Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon) ένας από τους πρώτους Μαραθώνιους βουνού στην Ελλάδα, με σταθερά ανοδική πορεία, διοργανώθηκε και φέτος για 13η συνεχή χρονιά απο τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας Τραχίνα! Ο στόχος της διοργάνωσης ήτανε η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους αθλητές που τιμούν με την παρουσία τους το πανέμορφο Βουνό της Οίτης! Και το πέτυχαν !!! Μπράβο τους! Στην απονομή αθλητών της διαδρομής ΦΑΡΜΑΚΙΔΕΣ παραβρέθηκε και το μέλος του ΔΣ το..... (17/09/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση FOOD&LIFE 2019 της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βρείτε συνημμένα ενημέρωση και πληροφορίες για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην «Food & Life 2019» που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου έως και 1 Δεκεμβρίου 2019, στον εκθεσιακό χώρο Messe München στο Μόναχο, στη Γερμανία..... (16/09/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Ενημέρωσης σχετικά με την Οικονομία & Εμπόριο στην Ουγγαρία

Δείτε το σχετικό δελτίο ενημέρωση απο την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουγγαρία στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/09/2019)

περισσότερα »

Τον Δεκέμβριο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών από τον Δεκέμβριο υποσχέθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», σε σχέση με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. «Το Δεκέμβριο του 2020 θα δείτε μια διαφορετική αγορά εργασίας υπέρ του εργαζόμενου» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγο για «δύο όπλα που θα λειτουργήσουν συνδυαστικά» και «έξυπνες διαρθρωτικές αλλαγές». Ο υπουργός ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο για τα εργασια..... (16/09/2019)

περισσότερα »

Αναπτυξιακό νομοσχέδιο: Τι αλλαγές έρχονται στα εργασιακά

Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων μερικής απασχόλησης προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο», το οποίο τίθεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.   Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι, κατά την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας ή κατά τη διάρκειά της, ο εργοδότης και ο μισθωτός μπορούν με έγγραφη ατομική σύμβαση να συμφωνήσουν, ημερήσια ή εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη ή μηνιαία εργασία, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο, η οποία θα είναι μικρότερης διάρκειας από την..... (12/09/2019)

περισσότερα »

Με βεβαιώσεις ελεγκτικών εταιρειών και μηχανικών η έναρξη επιχειρήσεων και οι επιδοτήσεις

Παράκαμψη των κρατικών υπηρεσιών που θα αρκούνται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους - Οι κυρώσεις που προβλέπονται σε εταιρείες και ελεγκτές που θα πιαστούν με βεβαιώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα   Bypass των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών για την έκδοση άδειας λειτουργίας μίας νέας επιχείρησης αλλά και την καταβολή επιδοτήσεων επιχειρεί μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που τέθηκε χθες το βράδυ σε δημόσια διαβούλευση.Για την έναρξη τη..... (12/09/2019)

περισσότερα »

Εργασιακά: Μαύρο μητρώο για κακούς εργοδότες - Ασπίδα προστασίας για τη μερική απασχόληση

Αυξάνεται κατά 12% το κόστος της υπερωρίας - Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα πρόστιμα για όσους έχουν αδήλωτους εργαζόμενους - Δημιουργείται μητρώο παραβατών στην ΕΡΓΑΝΗ - Εξαιρέσεις σε κλαδικές συμβάσεις και διαιτησία για να ορθοποδήσουν οι ευάλωτες επιχειρήσεις - Όλες οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στον αναπτυξιακό νόμο   Θέσπιση ρήτρας απόκλισης από τους κλαδικούς μισθούς για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επαναφορά στο προσκήνιο των επιχ..... (12/09/2019)

περισσότερα »

«αρχή…ΖΩ!» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η δομή "ΓΕΦΥΡΑ" της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τη δράση  «αρχή…ΖΩ!» που αφορά την  έκτακτη οικονομική ενίσχυση, με κουπόνι αγορών (voucher), αξίας 60 €, για την αγορά σχολικών ειδών για μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων, οικογενειών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η δράση στοχεύει στην κάλυψη οικονομικών αναγκών και την κατανομή πόρων ανακούφισης σε γονείς/κηδεμόνες, ο..... (11/09/2019)

περισσότερα »

Έναρξη της συγκομιδής, τυποποίησης-συσκευασίας και εμπορίας ακτινιδίων εσοδείας 2019 - Δελτίο Τύπου

  . (11/09/2019)

περισσότερα »

Οι ανατροπές που φέρνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας. Όπως μάλιστα ανέφερε και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων.   Το υπουργείο Εργασίας προτίθεται να θέσει το θέμα σε διαβούλευση για να συζητηθούν τα τεχνικά θέματα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι θα απαιτηθούν δυο μήνες προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη διασύνδε..... (10/09/2019)

περισσότερα »

Πέτσας: Κατάργηση εισφορά αλληλεγγύης-τέλους επιτηδεύματος ως το 2023

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα υπάρχει η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλυσε στον ΣΚΑΪ τα μέτρα που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το σχέδιο είναι όλα αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης χθες να συμπεριληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα. Εκεί θα υπάρχει μείωση των φόρων με έναρξη ισχύος. Για παράδειγμα η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28%..... (09/09/2019)

περισσότερα »

Για ποιους και πόσο μειώνονται οι φόροι με τις ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

Κέρδος από 177 έως 1.977 ευρώ ετησίως, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος για τους μισθωτούς και συνταξιούχους Από το φορολογικό έτος στο οποίο θα εφαρμοσθούν πλήρως οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες, οι φόροι εισοδήματος για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους κατ' επάγγελμα αγρότες θα μειωθούν σε απόλυτα μεγέθη περισσότερο για όσους δηλώνουν ετησίως εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ και λιγότερο για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 8.636 έως 20.000 ευρώ. Αυτό θα συμβεί επειδή με..... (09/09/2019)

περισσότερα »

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο taxis για τη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων των οφειλετών προκειμένου να ενταχθούν στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Οι οφειλέτες μπορούν να επισκεφθούν το λογαριασμό τους στο Taxisnet με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης και στη συνέχεια πατώντας την επιλογή που αφορά στις ρυθμίσεις οφειλών να μπουν στην πλατφόρμα ακολουθώντας τη διαδικασία. Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση προβλέπει εκτός των άλλων μείωση τη ελάχιστης δόσης στα 20 ευρώ από 30 ευρώ που π..... (06/09/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 5-9-19

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ..... (05/09/2019)

περισσότερα »

«Κλειδώνουν» οι φοροελαφρύνσεις ενόψει ΔΕΘ - Τα «σίγουρα» μέτρα και το αφορολόγητο

Με «γεμάτες» αποσκευές αναμένεται να αναχωρήσει για την συμπρωτεύουσα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πακέτο φοροελαφρύνσεων που θα εφαρμοστεί από το 2020 και θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.  Η κυβέρνηση θεωρώντας ότι η χώρα έχει μπει «καθαρή» στην μεταμνημονιακή περίοδο επιθυμεί οι ανακοινώσεις που θα γίνουν δια στόματος Μητσοτάκη να προκαλέσουν ουσιαστική αίσθηση στα νοικ..... (04/09/2019)

περισσότερα »

Υπερδιπλασιασμός των ελέγχων για το παρεμπόριο

Αυξήθηκαν οι έλεγχοι στην αγορά για την πάταξη του παρεμπορίου και παρουσίασαν αύξηση και οι παραβάσεις. Αυτό σημειώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα αποτελέσματα της εβδομαδιαίας επιχειρησιακής δραστηριότητας των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: -Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (19.08.2019 - 23.08.2019) οι έλε..... (04/09/2019)

περισσότερα »

1η Διεθνής Έκθεση Θεματικού Τουρισμού – Γαστρονομίας και Οίνου από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τα μέλη του για την πραγματοποίηση της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού (Εναλλακτικού Τουρισμού), Γαστρονομίας & Οίνου. Κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει για μία ακόμη φορά η Αθήνα, με την πραγματοποίηση της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού – Γαστρονομίας και Οίνου από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Οι επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του..... (03/09/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Αυγούστου 2019

 ..... (03/09/2019)

περισσότερα »

Πτώση τζίρου την περίοδο των εκπτώσεων διαπιστώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Πτώση τζίρου κατά την περίοδο των εκπτώσεων, χαμηλή συμμετοχή των πωλήσεων σε τουρίστες και έλλειψη διαθέσιμου εισοδήματος, το σημαντικότερο πρόβλημα των επιχειρήσεων της πρωτεύουσας, έδειξε η εξαμηνιαία έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η ασφάλεια είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της πόλης. Από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι μεγάλο μερίδιο των καταστηματαρχών (57,9%) δήλωσε πως ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων του 2019 ήταν χειρότερος σε σύγκριση με τον α..... (02/09/2019)

περισσότερα »

Έκρηξη αισιοδοξίας στις μικρές επιχειρήσεις - Σε υψηλό 10ετίας οι επιχειρηματικές προσδοκίες

Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, το 15,4% θα πραγματοποιήσει επενδύσεις το επόμενο διάστημα - Τρεις στις 10 επιχειρήσεις αναμένουν βελτίωση στον τζίρο τους -  Η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία MARC ΑΕ   Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών βρίσκονται οι προσδοκίες σχετικά με την πορεία των επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τα ευρήματα της εξαμηνιαίας έρευνας οικονομικού κλίματος στις μικρές και πο..... (29/08/2019)

περισσότερα »

Επαφές Σταϊκούρα με ΕΣΕΕ για μείωση φορολογίας και στήριξη των επιχειρήσεων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργο Καρανίκα, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας. TANEA Team27 Αυγούστου 2019 | 19:26   Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργο Καρανίκα, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας.  ..... (28/08/2019)

περισσότερα »

Αναπτυξιακό νομοσχέδιο: Αυτές είναι οι διατάξεις του για εργατικά και ασφαλιστικά θέματα

Αντικίνητρα για την υποδηλωμένη εργασία, ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία και συρρίκνωση των εξόδων κηδείας που χορηγούν τα ταμεία στα 700 ευρώ Ως αντικίνητρο  για την υποδηλωμένη εργασία προς όφελος της πλήρους απασχόλησης  αναμένεται να λειτουργήσει η  διάταξη του Υπουργείου Εργασίας, η οποία θα περιλαμβάνεται μαζί με άλλες ρυθμίσεις όπως είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σωματεία για την προκήρυξη απεργίας, αλλαγές στο εργόσημο και άλλα  εργατικά θέματα στο αναπτυξιακό νομοσχέ..... (28/08/2019)

περισσότερα »

Αλλάζουν όλα στις ανέπαφες συναλλαγές από 14 Σεπτέμβριου

Από τις 14 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός της Ε.Ε. «για τις υπηρεσίες πληρωμών», γεγονός που θα φέρει πολλές αλλαγές στις ανέπαφες συναλλαγές.   Αναλυτικότερα, από τις 14 του μηνός όλες οι ανέπαφες συναλλαγές, έως του ποσού των 25 ευρώ, χωρίς την καταχώρηση του κωδικού PIN σε τερματικό (POS), με χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες θα πραγματοποιούνται με όριο έως του ποσού των 150 ευρώ, σωρευτικά. Κάθε φορά που θα πραγματοποιείται οποιουδήποτε είδους συν..... (27/08/2019)

περισσότερα »

Αίρονται πλήρως τα capital controls

Tην πλήρη άρση των capital controls αναμένεται να ανακοινώσει με έκτακτη παρέμβασή του στη Βουλή o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην άρση των μέτρων έχει συναινέσει και η Τράπεζα της Ελλάδος. Η σχετική διάταξη για τα capital controls έχει λάβει την έγκριση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Για την άρση έχουν συμφωνήσει και οι δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλήρης άρση των capital controls έχει σχεδιαστεί για την..... (26/08/2019)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδος για το θέμα της προστασίας των ασφαλισμένων και των επιχειρήσεων

..... (26/08/2019)

περισσότερα »

Σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης σχεδιάζουν να ανοίξουν το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων αρχίζοντας κοινωνικό διάλογο με φορείς της αγοράς για την προαιρετική εφαρμογή του μέτρου   Πρωτοβουλία σχετικά με το άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές σχεδιάζει να αναλάβει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος του υπουργού είναι να ανοίξει διάλογο με τις κοινω..... (26/08/2019)

περισσότερα »

120 δόσεις: Ποιους συμφέρει να επανυπολογίσουν τα χρέη τους

Σε λιγότερο από 40 ημέρες, δηλαδή στις 30 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα Ταμεία. Υπενθυμίζεται πως στην ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλοι οι οφειλέτες των Ταμείων για χρέη έως 31 Δεκεμβρίου 2018. Όπως έχουν επισημάνει σε όλους τους τόνους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία τακτοποίησης χρεών του παρελθόντος και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοΐκούς όρους.  Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση προσφέρει σημαντικ..... (23/08/2019)

περισσότερα »

Κλείδωσε η μείωση του εταιρικού φόρου στο 24%

Μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος  νομικών προσώπων από το 28% στο 24% για τα κέρδη του 2019 έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Η κίνηση αυτή θα συνοδεύεται από παράλληλη μείωση του φόρου μερισμάτων στο 5%, ενώ το πακέτο μέτρων κοστολογείται στην ζώνη των 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων πηγών, το δημοσιονομικό κόστος αναμένεται να είναι τελικά μικρότερο, εφόσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για ισχυρή ανάσα στο ρυθμό ανάπτ..... (22/08/2019)

περισσότερα »

6η Γιορτή Κατίκι Και Τοπικών Προϊόντων Δομοκού

..... (21/08/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΔΑ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ

Δείτε Δελτίου Τύπου ως επισυναπτόμενο, σχετικά με τη δημοπράτηση των μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις, στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβάνει την Λαμία), καθώς και τις αντίστοιχες Προκηρύξεις των Διαγωνισμών...... (20/08/2019)

περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2019

Ποιοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2019 - Όσα χρειάζεστε να γνωρίζετε καθώς τον επόμενη μήνα εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να πληρώσουν την πρώτη δόση.   Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα λάβουν βάσει εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων 69.000 τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο εισοδηματικό κριτήριο για απαλλαγή 100% από τον ΕΝΦΙΑ, έγγαμος με τρία εξαρτώμενα μέλη θα πρέπει να έχει ετήσιο οικογεν..... (20/08/2019)

περισσότερα »

Αφορολόγητο: Σταθερό στα 6.500 ευρώ – Με προσαύξηση μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών

Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια τόσο για το αφορολόγητο όριο όσο και για τις μειώσεις φόρων στα νοικοκυριά που έχει προαναγγείλει και έχει δεσμευθεί για την υλοποίησή τους η κυβέρνηση.   Το εύρος των φοροελαφρύνσεων που θέλει να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση από το 2020 είναι σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο που θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Καμία μείωση φόρου δεν θα κλειδώσει εάν πρώτα δεν κλείσει ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος θα βρεθεί στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της κυβ..... (19/08/2019)

περισσότερα »

Σταϊκούρας: Μείωση φόρων, κατάργηση έκτακτων μέτρων και παροχή κινήτρων στο τραπέζι της κυβέρνησης

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στους Financial Times τόνισε, μεταξύ άλλων, πως στόχος της κυβέρνησης είναι «μία συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με τετραετή ορίζοντα, η οποία θα ενισχύσει την ανάπτυξη».   Η μεταρρύθμιση αυτή θα περιλαμβάνει μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, μείωση του ΦΠΑ και παροχή φορολογικών κινήτρων για τους επενδυτές, αλλά και κατάργηση των έκτακτων μέτρων που είχαν επιβληθεί κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων ..... (19/08/2019)

περισσότερα »

Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων Αιγύπτου, Ιούλιος 2019

Δείτε σχετική ενημέρωση απο την Ελληνική Πρεσβεία στο Κάϊρο στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (17/08/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 14-8-19

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (14/08/2019)

περισσότερα »

Η ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σκοπός του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας αποτελεί η ενεργή συμμετοχή του σε όσο το δυνατό περισσότερες εκθέσεις λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα αναφερόμενα στο άρθρο 65 «Αρμοδιότητες και Δραστηριότητες Επιμελητηρίων» παράγραφο 3 εδάφιο ζ΄ και η΄ του νέου Επιμελητηριακού νόμου (4497/2017). Κύριος στόχος μας είναι η οργανωμένη προώθηση – προβολή των δυναμικών προϊόντων & υπηρεσιών του Νομού μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Συνεπώς σύμφωνα με τα παραπάνω το ΔΣ του Επιμελητηρίου μας, έπειτα από την..... (03/09/2019)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ σχετικά με τον Κοινωνικό Τουρισμό

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο θα υλοποιηθεί βάσει της υπ΄αριθμ. 5/2019 Δημόσιας Πρόσκλησης, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής σε αυτό (13/08/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Επαγγελματική Έκθεση του κλάδου των κατασκευών «ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019», 18-10-19 στα Σπάτα

Παρακαλώ βρείτε συνημμένα πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Επαγγελματική Έκθεση του κλάδου των κατασκευών   «ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019»   η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στα Σπάτα.       Με εκτίμηση,   Για το ΚΥΕ Στερεάς Ελλάδας,..... (13/08/2019)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση Δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στο δικτυακό τόπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», με ΑΔΑ: 6ΤΦΖ465ΘΙΩ-Β22 και αριθμό πρωτοκόλλου 29147/Δ1.10258/27-06-2019, το έγγραφο με θέμα : «Επανακαθορισμός όρων ηλεκτονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)» για την ενημέρωση σας. Δειτε σχετικά επισυναπτόμενα...... (13/08/2019)

περισσότερα »

Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο -Ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία

Το υπουργείο Εργασίας προωθεί αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, μεταξύ των οποίων η καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για την απόφαση προκήρυξη απεργίας. Πιο συγκεκριμένα, στα πλάνα του υπουργείου Εργασίας είναι η θεσμοθέτηση της δυνατότητας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εξ αποστάσεως, για την επιλογή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων σε σωματείο ή οργάνωση, αλλά και για την προκήρυξη απεργίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή». Τι θα αλλάξει για την απόφαση για απεργία Η διάταξη ..... (12/08/2019)

περισσότερα »

120 δόσεις: Μέχρι τις 30/9 η προθεσμία - Τελευταία ευκαιρία για τη ρύθμιση

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου ισχύει η προθεσμία για τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Την ίδια ώρα, εντείνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.   Πρόκειται για τη «ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας» για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, με τις εισπράξεις να αγγίζουν έως τώρα τα 195 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία ότι όσο ο χρόνος πλησιάζει προς την καταληκτική προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρ..... (12/08/2019)

περισσότερα »

Τροπολογία για τον... βάσιμο λόγο απόλυσης

Ρυθμίζονται τα ανοιχτά ζητήματα περί «ευθύνης αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων» καθώς επίσης και τα προβλήματα που προκύπτουν από την θέσπιση του «βάσιμου λόγου απόλυσης», στον οποίο αντιτίθενται οι επιχειρηματίες. Με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας καταργούνται αφότου ίσχυσαν διατάξεις της εργασιακής νομοθεσίας σχετικά με: • την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων (άρθρο 9 ν.4554/2018) • το βάσιμο λόγο ως σωρευτικό κριτήριο ..... (09/08/2019)

περισσότερα »

“Στα σκαριά” η ηλεκτρονική διασύνδεση της Εφορίας με άλλες δημόσιες υπηρεσίες

Στην απλοποίηση της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων από τις Εφορίες στοχεύει αυτήν τη στιγμή το οικονομικό επιτελείο, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Σταϊκούρας. Σε δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Οικονομικών στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» προσερχόμενος στο υπουργείο, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου στον ένα μήνα διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις μειώσεις των φόρων και του ΕΝΦΙΑ, την τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίο σημειώνοντας ότι o πολίτης ..... (09/08/2019)

περισσότερα »

Μείωση 22,9% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Ιούνιο

 Μείωση 22,9% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, καθώς η αξία των εισαγωγών μειώθηκε κατά πολύ περισσότερο από εκείνη των εξαγωγών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές: Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 4.289,3 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο 2019 έναντι 5.016,1 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2018 παρουσιάζοντας μείωση14,5% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 209,8 εκατ. ευρώ ή 6%, ε..... (08/08/2019)

περισσότερα »

Εφορία: Ευκαιρία για κλείσιμο παλαιών υποθέσεων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Στη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις μπορούν να ενταχθούν και υποχρεώσεις από εκπρόθεσμες δηλώσεις περασμένων ετών Τη δυνατότητα να "περαιώσουν" εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις παρελθόντων ετών με άκρως ευνοϊκούς όρους παρέχει σε χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις η νέα βελτιωμένη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, όπως διαμορφώθηκε με τον πρόσφατα ψηφισθέντα ν. 4621/2019.Με τη νέα τροποποιημένη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να υποβάλουν εκπρ..... (08/08/2019)

περισσότερα »

ΓΣΕΒΕΕ: Καλεί τις εταιρίες να συμμετάσχουν στις 120 δόσεις

Με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση συναντήθηκε στις 5 Αυγούστου 2019, η ΓΣΕΒΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καββαθά. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Ο Υπουργός ενημέρωσε την ΓΣΕΒΕΕ για τις πρόσφατες βελτιωτικές ρυθμίσεις που έχουν εισαχθεί στο Σ/Ν Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα..... (06/08/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Τέλος στις ουρές στις ΔΟΥ για μεταβολή στοιχείων αστυνομικής ταυτότητας - Από σήμερα ηλεκτρονική διασύνδεση

Σήμερα Τρίτη (6/8) τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική διασύνδεση του Φορολογικού Μητρώου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, απαλλάσσοντας έτσι τους πολίτες από την υποχρέωση των χρονοβόρων επισκέψεων και συναλλαγών στις ΔΟΥ.   Η διασύνδεση αυτή αποτελεί υλοποίηση της απόφασης Α. 1164/2019 του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, το οποίο είχε υπογραφεί με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας...... (06/08/2019)

περισσότερα »

Νέο ασφαλιστικό σύστημα προτείνουν τα επιμελητήρια

Την πρόταση των επιμελητηρίων για τη μετάβαση σε ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων παρουσίασε με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ως πρώτο βήμα, μάλιστα, στην προσπάθεια σταδιακής μετάβασης έθεσαν τον εξορθολογισμό των εισφορών, με άμεση μείωση των συντελεστών και ταυτόχρονη καθιέρωση πλαφόν που δεν θα ξεπερνάει για τα υψηλά εισοδήματα τα 1.000 ευρώ. Παρά..... (06/08/2019)

περισσότερα »

Ψηφιακή σύνταξη και 120 δόσεις: Όλες οι αλλαγές

Δύο διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας για την ψηφιακή έκδοση των συντάξεων και  τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων προς τα  Ταμεία περιλαμβάνει το διυπουργικό πολυνομοσχέδιο για την διοίκηση των ΟΤΑ και το άσυλο που συζητείται από σήμερα στις επιτροπές της Βουλής. Η πρώτη διάταξη προβλέπει την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ κάθε πολίτη στα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που εκδίδονται ηλεκτρονικά από το Μητρώο Πολιτών. Με αυτό τον τρόπο θα ψηφιοποιούνται τα δεδομένα με στόχο την επίσπευσ..... (05/08/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Και μέσω Facebook οι έλεγχοι για εντοπισμό φοροφυγάδων - Στο στόχαστρο και οι συναλλαγές μέσω Paypal

Από εξονυχιστικό έλεγχο θα περάσει η ΑΑΔΕ με τη βοήθεια της τεχνολογίας 1,2 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και ομόρρυθμες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά. Στο στόχαστρο οι συναλλαγές μέσω facebook και paypal.   Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, σε απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕΓιώργου Πιτσιλή καθορίζονται νέα κριτήρια για τον εντοπισμό φοροφυγάδων. Ειδικά σε πωλήσεις μέσω του Διαδικτύου, οι εφοριακοί θα εξετάζουν τον αριθμό των φίλων/μελών της επιχείρησης καθ..... (04/08/2019)

περισσότερα »

Hλεκτρονικά βιβλία: Δείτε τι αλλάζει για εκατομμύρια επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Αλλάζουν όλα για εκατομμύρια επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες σε ό,τι αφορά την τήρηση βιβλίων της εφορίας. Συγκεκριμέναα αναρτήθηκε για διαβούλευση στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το πλαίσιο λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA, δηλαδή τα ηλεκτρονικά βιβλία που θα καταργήσουν τα παραδοσιακά βιβλία εσόδων – εξόδων και τα τιμολόγια. Τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά, κυρίως η τήρηση βιβλίων. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κάθε επιχείρηση και επαγγελματίας θα..... (04/08/2019)

περισσότερα »

Newletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιουλίου 2019

. (02/08/2019)

περισσότερα »

Ενθαρρυντικό για τις επιχειρήσεις και την αγορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα με διευρυμένη πολιτική συναίνεση, αποτελούν τα σημεία που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή βελτιωτικών ρυθμίσεων στην εξυπηρέτηση οφειλών με 120 δόσεις. Το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο συντοπίτης μας Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της αγοράς για την επέκταση του αρι..... (01/08/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση του Προέδρου του ΕΒΕ με την την Διευθύντρια του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ)

Συνάντηση με τη Δ/ντρια του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Στερεάς Ελλάδας κα Μουρτζίκου, είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Κυρίτσης το πρωί της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2019 στη Λαμία. Τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) λειτουργούν σε έντεκα μεγάλες πόλεις της χώρας, ένα εκ των οποίων και στη Στερεά Ελλάδα, με έδρα τη Λαμία και αποκεντρωμένο τμήμα ασφάλισης στη Θήβα.Οι επιχειρησιακοί στόχοι των ΠΕΚΑ όπως τόνισε η Διευθύντρια κα Μουρτζίκου κατά τ..... (01/08/2019)

περισσότερα »

Η ΕΣΕΕ ζητά πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και την ισότιμη μεταχείριση τους από τις τράπεζες

Η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο περιορισμός στη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων και η αλλαγή στο καθεστώς των προσφορών και προωθητικών ενεργειών, περιλαμβάνονται στις προτάσεις του εμπορικού κόσμου για την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη της αγοράς και των ΜμΕ. Προτάσεις που έθεσε στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, αρμόδιο για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίιου και Επιχειρηματικότητας με επικεφαλής τον πρ..... (31/07/2019)

περισσότερα »

«Ανάσα» από την μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις νέες 120 δόσεις για εκατομμύρια φορολογούμενους

Αλλάζει το κλίμα στην Οικονομία - Ένας στους 2 οφειλέτες γλιτώνει τις κατασχέσεις για παλαιά χρέη - Παράθυρο ευκαιρίας για 1.215.755 στους οποίους έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης να γλυτώσου την κατάσχεση αν μπουν στις 120 δόσεις   Άνεμος αλλαγής πνέει στην Οικονομία, παρά τα συσωρευμένα βάρη και προβλήματα που άφησε πίσω της η υπερφορολόγηση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ δείχνουν ότι:-    3,75 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις «β..... (31/07/2019)

περισσότερα »

Έρχονται αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Aλλαγές στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες  και να καλύψουν μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων  δρομολογούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οι αλλαγές συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε χθες ο  υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Στη σύσκεψη εκτός του προέδρου της ΕΕΤ, Γ. Χατζηνικολάου, συμμετείχαν ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, Παύλο..... (30/07/2019)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του ΕΒΕ για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας

 Η ξαφνική είδηση της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου προκάλεσε σε όλους μας, απέραντη θλίψη και οδύνη. Επί δύο και πλέον δεκαετίες υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της Εκκλησίας μας, δυναμικός ποιμενάρχης της Μητρόπολης Φθιώτιδας που λειτουργούσε προς όφελος όλων των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και όσων ανθρώπων έχουν ανάγκη τη στοργική παρουσία της. Η πολυδιάστατη διαδρομή του συνδέθηκε με πλούσιο κοινωνικό, πνευματικό και φιλανθ..... (29/07/2019)

περισσότερα »

Αλλαγές στο χτίσιμου του αφορολόγητου: Περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές - Τι αλλάζει

Αλλαγές στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου, παράλληλα με τη διατήρησή του στα 8.636 ευρώ, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.   Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να απαιτούνται μεγαλύτερης αξίας ηλεκτρονικές συναλλαγές για το ποσόν του αφορολόγητου από τις 6.500 έως τις 8.636 ευρώ. Παράλληλα εξετάζονται αλλαγές και στην φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια. Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Καθημερινής, το επι..... (29/07/2019)

περισσότερα »

Ψηφιοποιημένη σύνταξη: Οι αλλαγές που φέρνει το σύστημα ΑΤΛΑΣ - Υποχρεωτική η αναγραφή ΑΜΚΑ σε όλα τα έγγραφα για συναλλαγές με το δημόσιο

Στην υποχρεωτική αναγραφεί του ΑΜΚΑ σε όλα τα έγγραφα που εκδίδουν τα ΚΕΠ, όπως αποκάλυψε το Dikaiologitika News, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών με διάταξη που θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.   Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των υπουργών με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Ψηφ..... (26/07/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 26-7-2019

. (26/07/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “TOUR NATUR”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2019

Σας γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια της τουριστικής της προβολής, θα συμμετάσχει, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “TOUR NATUR”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2019 Στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τους Φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, να προβάλουμε την Περιφέρειάς μας και να αναδείξουμε τη Στερεά Ελλάδα σε έναν από τους δημοφιλέστερους του..... (25/07/2019)

περισσότερα »

Στην εφορία μόνο με… ραντεβού - Τι αλλάζει από τις 29 Ιουλίου

Μόνο με ραντεβού θα μπορούν να προσέρχονται φορολογούμενοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους για λόγους που σχετίζονται με εκκρεμή υπόθεσή τους στα Τμήματα Ελέγχου των Δ.Ο.Υ., στα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και στις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).   Αυτό προβλέπουν οδηγίες που έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής με σκοπό την καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτηση των φ..... (25/07/2019)

περισσότερα »

Σειρά μέτρων για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος προωθεί η κυβέρνηση

Στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, για την αδειοδότηση και για την ελεγκτική διαδικασία αναφέρθηκε χθες, από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νικόλαος Παπαθανάσης, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων. «Μετατρέπουμε το κράτος από χειραγωγό σε αρωγό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επιδιώκουμε τη διαμόρφωση νέου επενδυτικού κλίματος, προσβλέπουμε σε μία νέα επ..... (23/07/2019)

περισσότερα »

Αύξηση εσόδων 9,3%, μείωση αφίξεων 2,6% για τον Μάιο

Συγκεκριμένα, η άνοδος σε επίπεδο εισπράξεων αποδίδεται κυρίως στους ταξιδιώτες από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, εκείνοι ξόδεψαν περισσότερα κατά 29,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, τη στιγμή που οι δαπάνες των τουριστών που ταξίδεψαν από χώρες της Ε.Ε. αυξήθηκαν σε ποσοστό 3,3% Πτωτικά κινήθηκαν οι εισπράξεις από τη Γερμανία, μία από τις πιο βασικές πηγές τουριστών για τη χώρα μας, σε ποσοστό 8,2%, ενώ αντίθετα οι Γάλλοι αύξησαν κ..... (23/07/2019)

περισσότερα »

Έργο ΚΕΕΕ για την ΜΑΘΗΤΕΙΑ: «Συμβουλευτική για την προσέλκυση επιχειρήσεων στη Μαθητεία, συνεργασία με τις επιχειρήσεις, επιλογή των επιχειρήσεων και καταγραφή προσφερόμενων από αυτές θέσεων Μαθητείας»

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ SITE ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/07/2019)

περισσότερα »

Θα ιδρύονται νέες εταιρείες μέσα σε μόλις 3 ημέρες

Το στοίχημα της ανάπτυξης επιχειρεί να κερδίσει η νέα κυβέρνηση με τη θεσμοθέτηση -το αμέσως επόμενο διάστημα- καινοτόμων ενεργειών και διαδικασιών που συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη. Το πρώτο βήμα θα γίνει με ένα πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, το οποίο ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.Ο στόχος του νομοσχεδίου που καταρτίζεται αυτές τις ημέρες είναι διττός: αφενός να ανατραπούν γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρόνια ταλαιπωρο..... (22/07/2019)

περισσότερα »

Παρουσιάστηκε στο ΕΒΕ ο Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας απο το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2019 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας η παρουσίαση του μηχανισμού διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ). Η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο & Γενικό Δ/ντη κ. Θανάση Ζαχαρόπουλο, καθώς και από το στέλεχος του Ινστιτούτου κ. Βάϊο Κώτσιο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού,..... (19/07/2019)

περισσότερα »

Έρχεται φόρος στις ψηφιακές υπηρεσίες!

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία και η αλματώδης αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ηλεκτρονικών συναλλαγών εν γένει, αιφνιδίασαν όχι μόνο τις φορολογικές Αρχές στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, που “τρέχουν” πίσω από τις εξελίξεις. Όχι όμως για πολύ. Την περασμένη χρονιά η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε στο τραπέζι μια Πρόταση για τη φορολόγηση των εσόδων από συγκεκριμένες ψηφιακές δραστηριότητες, κυρίως πολυεθνικών εταιρειών. Αρχικά το Δ..... (19/07/2019)

περισσότερα »

Τρία νομοσχέδια για να πάρει μπρος η οικονομία -Φόροι, ανάπτυξη, οργάνωση κράτους

 Πυκνώνουν οι επαφές με τους Ευρωπαίους τεχνοκράτες, η αποστολή στοιχείων θα συνεχιστεί τα επόμενα 24ωρα κι όπως αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, μέσα στις επόμενες 4-5 ημέρες θα ξεκαθαρίσει αν το πολυ-αναμενόμενο φορολογικό νομοσχέδιο θα έρθει ακέραιο ή θα «σπάσει» σε δύο μέρη, προκειμένου να διευκολύνει τις διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς. Με φόντο τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του ESM στην ΕΡΤ, δίνοντας ραντεβού το Σεπτέμβριο προκειμένου να μελετήσουν οι Θεσμοί λεπτομερώς το φ..... (18/07/2019)

περισσότερα »

Έρχονται 7 ανατροπές στο Ασφαλιστικό - Αλλάζουν όλα σε εισφορές και συντάξεις

Kορµός όλων των παρεµβάσεων είναι ο νόµος Κατρούγκαλου ο οποίος µπαίνει στο... τραπέζι του Προκρούστη για ολικό λίφτινγκ. Πιλότος για τις αλλαγές θα είναι οι αποφάσεις του ΣτΕ που αναµένονται για την συνταγµατικότητα του νόµου. Εισφορές, συντάξεις, αναδροµικά και εκκρεµότητες συνιστούν ένα δυνητικά εκρηκτικό µείγµα που ακουµπά 2,5 εκατοµµύρια συνταξιούχους, 3,5 εκατοµµύρια εργαζόµενους και εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους. Κορυφαία µεταρρύθµιση είναι η αλλαγή του µοντέλου στην επικούρηση µ..... (18/07/2019)

περισσότερα »

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Ελληνες επιχειρηματίες για το επόμενο 12μηνο

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι Ελληνες επιχειρηματίες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, εκφράζοντας μάλιστα την πρόθεση να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την εξωστρέφειά τους και το κυριότερο να προχωρήσουν σε πολύ περισσότερες επενδύσεις σε σύγκριση με το παρελθόν. Την ίδια ώρα, πάντως, η γραφειοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί το κυριότερο εμπόδιο στο επιχειρείν, ενώ μεγάλος είναι ο προβληματισμός των επιχειρηματιών για τη δυσκολία ανεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού. Σύμφωνα με τα ..... (18/07/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Μπόνους στις συνεπείς επιχειρήσεις η γρήγορη επιστροφή φόρου

Πιο σύντομες διαδικασίες επιστροφής φόρου για τις επιχειρήσεις με υψηλό βαθμό συνέπειας προβλέπει απόφαση της ΑΑΔΕ, που υπογράφει ο διοικητής, Γιώργος Πιτσιλής. Η απόφαση προβλέπει εξορθολογισμό των κριτηρίων ένταξης και επανένταξης επιχειρήσεων στη Χρυσή Λίστα.    Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, «στο πλαίσιο επιτάχυνσης και απλούστευσης της διαδικασίας των επιστροφών αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων και της διευκόλυνσης των φορολογουμένων δικαιούχων επιστροφών, που εμφανίζονται συνεπείς στην εκπλήρω..... (17/07/2019)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας για χρηματοδότηση βιώσιμων ΜμΕ

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «SME Pre-listing Support Programme». Μέχρι τις 30 Αυγούστου, επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα, είναι οικονομικά βιώσιμες, έχουν μία ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και επιθυμούν να αντλήσουν χρηματοδότηση, μέσω της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο «SME Pre-listing Support Programme», μέσω της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος Roots, επιλέγοντας το σχετικό πεδίο συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμμα..... (16/07/2019)

περισσότερα »

Aκόμα 800 εκατ. σε καινοτόμες μμε από το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ

Τη διάθεση άλλων 800 εκατ. ευρώ σε καινοτόμες επιχειρήσεις 11 χωρών, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε χθες το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, επενδυτικός πυλώνας του λεγόμενου πακέτου Γιούνκερ. Η χρηματοδότηση που γίνεται σε συνεργασία με την τράπεζα ProCredit αφορά τέσσερα κράτη-μέλη (Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία, Ρουμανία) και άλλες επτά συνδεδεμένες με την Ε.Ε. χώρες της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ευρώπης (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Μολδαβία, Βόρεια Μακεδονία, ..... (16/07/2019)

περισσότερα »

Την πλήρη άρση των capital controls σχεδιάζει η ΤτΕ

Ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποκάλυψε την πρόθεση του να εισηγηθεί την πλήρη κατάργηση των capital controls. «Θεωρούμε ότι πλέον δεν έχουν χρησιμότητα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Στουρνάρα. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα δώσει μια τονωτική ένεση στην οικονομία αλλά και στις επιχειρήσεις. Για την ιστορία να αναφερθεί ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι καθιερώθηκαν στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2015, όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που..... (15/07/2019)

περισσότερα »

Σε ανοδική πορεία η οικοδομική δραστηριότητα

Αύξηση 0,8% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας τον Απρίλιο εφέτος, καθώς, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα εκδόθηκαν 1.218 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 243,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.164,8 χιλιάδες m3 όγκου. Με αποτέλεσμα, να υπάρξει αύξηση κατά 14,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 3,9% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 0,8% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Το α' τετράμηνο εφέτος, η ι..... (15/07/2019)

περισσότερα »

To EBE σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού διοργανώνει σύσκεψη-παρουσίαση του Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού διοργανώνει σύσκεψη-παρουσίαση του Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, ενός ειδικού Διαδραστικού Πληροφοριακού Συστήματος για την παραγωγή αποτελεσμάτων. Ο Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας συνίσταται από δύο πυλώνες.   Ο πρώτος πυλώνας αφορά δεδομένα για την απασχόληση, την ανεργία και την επιχειρηματικότητα, που έχουν συγκεντρωθεί από πολλαπλές πηγές και έ..... (12/07/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συμμετοχής ECO LIFE SCANDINAVIA & NORDIC ORGANIC FOOD FAIR 2019, 13-14 Νοεμβρίου

Παρακαλω βρείτε συνημμένα ενημέρωση και πληροφορίες για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην «Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2019» που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2019, στον εκθεσιακό χώρο MalmöMässan στο Μάλμο στη Σουηδία...... (12/07/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συμμετοχής στην 3η ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΑΣΙ-ΜΕΛΙ-ΛΑΔΙ & ΕΛΙΑ στο Άλσος Περιστερίου 6-15 Σεπτεμβρίου

Παρακαλώ βρείτε συνημμένα πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 3η  Έκθεση “ Κρασί –Μέλι- Λάδι & Ελιά η Αυθεντική Ελλάδα ”,  η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο Άλσος Περιστερίου, στην Αθήνα. ..... (12/07/2019)

περισσότερα »

Επιτάχυνση επενδύσεων μέσω ψηφιακών εργαλείων

Τη δημιουργία ενός κεντρικού ψηφιακού συστήματος μέσω του οποίου θα μπορούν να χορηγούνται άδειες δόμησης και λειτουργίας έργων και επενδύσεων εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του economistas. Κατά τις ίδιες πηγές, το θέμα συζητήθηκε στην χθεσινή συνάντηση εργασίας του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό. Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορεί να λειτουργεί από κοινού με τον ενιαίο ψηφιακό χάρ..... (11/07/2019)

περισσότερα »

Υπουργείο Εργασίας: Στόχος κατώτατος μισθός στα 678 ευρώ και μείωση των εισφορών

Η αύξηση του κατωτάτου μισθού με ρυθμό διπλάσιο του ΑΕΠ και η αναμόρφωση του ασφαλιστικού με έμφαση στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε βάθος 4ετίας αποτελούν τις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τους φακέλους που μοίρασε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός.Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,16% το 2020, και κατόπιν θα κινηθεί με ρυθμούς υποδεέστερους του 2% . Αυτό σημαίνει ότι όταν ενεργοποιηθεί το 2020, ο μηχανισμός καθορισμού του κατώτατου μισθού η κ..... (11/07/2019)

περισσότερα »

Έρχονται έξι «φοροανάσες» για τις επιχειρήσεις

Με έξι μέτρα ανακούφισης της επιχειρηματικότητας από το άγος της υπερφορολόγησης, θα επιχειρήσει να βάλει μπρος την ελληνική οικονομία το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το σχέδιο περιλαμβάνει: -Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη στο 20% από 28% που είναι σήμερα, σε δύο δόσεις. Η πρώτη το 2020 όταν και ο συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 25% και δεύτερη το 2021 στο 20%.   -Το σχέδιο προβλέπει και τη μείωση της φορολογίας στα μερίσματα, από 10%, στο 5% απ..... (10/07/2019)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια του 2018 – Πότε καταβάλλονται

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκκαθάρισης εισφορών του 2018 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τους αγρότες, με βάση το εισόδημα που είχαν το 2017.   Τα  ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ όπου όσοι έχουν κληθεί να πληρώσουν, θα μπορούν να δώσουν την πρώτη δόση έως τις 30 Αυγούστου. Όσοι χρωστούν θα μπορούν να πληρώσουν σε πέντε μηνιαίες δόσεις, ενώ τα οφειλόμενα του 2018, θα μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις, να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δό..... (10/07/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών

Ξεκινά την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 11η πρωινή, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο «Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών». Ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των δράσεών του για την καταπολέμηση της ανεργίας, σχεδίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να διευκολύνει τους ανέργους στην ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και να ενισχύσει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων κατά την πρώτη φάση λειτ..... (09/07/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα ενίσχυσης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αναβάθμισή τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού

Δείτε πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής ΕΔΩ..... (09/07/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 9-7-2019

(09/07/2019)

περισσότερα »

Δικαιώματα μουσικής σε επαγγελματικούς χώρους

Ο νέος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων Μουσικής Radiopro Ltd από τον Μάιο του 2019 είναι εδώ για την προστασία των καλλιτεχνών του με ορθολογικά και απλά αμοιβολόγια, τα οποία έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται μέσω των συνεργατών του σε όλη την Ελλάδα. Το μεγάλο ατού του ΟΣΔ Radiopro Ltd έναντι όλων των άλλων είναι ότι καλύπτει όλο το φάσμα των δικαιωμάτων, δηλαδή και τα πνευματικά, αλλά και τα συγγενικά δικαιώματα, οπότε ένας δη..... (09/07/2019)

περισσότερα »

Έρχονται αυστηρότεροι κανόνες για ηλεκτρονικές πληρωμές

Συγκεκριμένα, από την 14η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2), σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Ως εκ τούτου θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων). Οι νέες αυτές απαιτήσεις ασφαλείας ..... (08/07/2019)

περισσότερα »

Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις

Αρχίζουν σήμερα, Δευτέρα (8/7) οι θερινές εκπτώσεις του 2019, οι οποίες - σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου - θα διαρκέσουν έως την τελευταία ημέρα του Αυγούστου. Επίσης, σημειώνεται ότι τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00. Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής: Η αναγραφή διπλής ..... (08/07/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιουνίου 2019

Δείτε το Newsletter ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (06/07/2019)

περισσότερα »

Ενέργειες κατάρτισης επιχειρήσεων για την υποχρέωση εγγραφής τους στο ΕΜΠΑ & ΗΜΑ

Δείτε πληροφορίες ΕΔΩ..... (05/07/2019)

περισσότερα »

4ο Ετήσιο Ιρακινό – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων

To Άραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως ανακοινώνει τη λίστα της επιχειρηματικής αποστολής από το Ιράκ με τις επιβεβαιωμένες, μέχρι στιγμής, 58 συμμετοχές από τo Επιμελητήριο της Βαγδάτης, που αναμένονται στο «4οΕτήσιο Ιρακινό-Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων», το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα,  στις 10 – 11 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών. Τα μέλη της εν λόγω Ιρακινής Αποστολής θα συμμετάσχουν και στις συναντήσεις Β2Β με ομολόγους τους..... (05/07/2019)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση για την Οικονομία της Γερμανίας και την εξέλιξη των Ελληνο-Γερμανικών Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων κατά το έτος 2018

Δείτε ΕΔΩ την Ετήσια Έκθεση για την Οικονομία της Γερμανίας και την εξέλιξη των Ελληνο-Γερμανικών Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων κατά το έτος 2018..... (05/07/2019)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση έτους 2018 για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – ΗΒ.

Δείτε ως επισυναπτόμενο την Ετήσια Έκθεση έτους 2018 για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – ΗΒ..... (05/07/2019)

περισσότερα »

Εγκύκλιος για την προστασία των διανομέων με δίκυκλο

Τις οδηγίες εφαρμογής του άρθρου 56 του ν. 4611/2019 για την προστασία των εργαζομένων διανομέων με δίκυκλο περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.   Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος ορίζει ότι η πρόσθετη αποζημίωση χρήσης και συντήρησης του οχήµατος, τουλάχιστον ίσης µε το 15% του κατώτατου µισθού, εφόσον το όχηµα είναι ιδιοκτησίας του εργαζοµένου, καταβάλλεται αποκλειστικά για την κατ' ελάχιστον κάλυψη των αναγκών συντήρησης και χρήσης του οχήματος (ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας επισκευ..... (04/07/2019)

περισσότερα »

Σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Πρόσθετες διευκρινίσεις για τους στόχους του σχεδίου ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπει τη διενέργεια 620 ελέγχων- ερευνών και 16.000 μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε (Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων) δίνει με απόφαση του ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.   Με την απόφασή του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ θέτει, μεταξύ άλλων, σε πρώτη προτεραιότητα υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές..... (03/07/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 3-7-2019

. (02/07/2019)

περισσότερα »

Παγίδα στις μεγάλες επιχειρήσεις με τις 120 δόσεις

Είναι από τις φορές που τα φαινόμενα όχι απλώς απατούν αλλά εξαπατούν. Μπορεί, λοιπόν, να έφερε χαμόγελα στην απογοητευμένη αγορά η ΠΝΠ με την οποία επεκτείνονται οι 120 δόσεις και στις επιχειρήσεις, ωστόσο όποιος πήρε μολύβι και χαρτί αντιλήφθηκε γρήγορα ότι το πλαίσιο γίνεται πολύ δυσμενέστερο για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις!Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη και τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα ρύθμισης των φορολογικών τους οφειλών σε 120 δόσεις, αρκεί ο..... (01/07/2019)

περισσότερα »

Παράταση για διακριτικό τίτλο

  (01/07/2019)

περισσότερα »

Τραπεζικές αναλήψεις από ΑΤΜ: Οι νέες χρεώσεις από σήμερα

Η νέα τιμολογιακή πολιτική των ελληνικών τραπεζών έρχεται να εξισώσει τις χρεώσεις από τα ΑΤΜ, με τις οποίες επιβαρύνονται οι κάτοχοι ελληνικών καρτών, με αυτές που καταβάλλουν από πέρσι το καλοκαίρι οι τουρίστες.Επιπλέον, οι Έλληνες που ζουν στην επαρχία αλλά και τα νησιά – όπου οι αναλήψεις από άλλη τράπεζα είναι μονόδρομος – θα είναι αντιμέτωποι με αυτές τις χρεώσεις καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο στη διάρκεια της θερινής περιόδου.Αναλυτικά οι χρεώσεις σε κά..... (01/07/2019)

περισσότερα »

«Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

 Πρεμιέρα  την 15η Ιουλίου κάνει η δεύτερη φάση του πολυαναμενόμενου «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» οπότε και θα ξεκινήσει διαδοχικά η υποβολή των αιτήσεων ανά ομάδα περιφερειών στην ειδικά  διαμορφωμένη πλατφόρμα του προγράμματος. Η υποβολή των αιτήσεων για τον νέο κύκλο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» για το 2019 θα ξεκινήσει διαδοχικά ανά ομάδα Περιφερειών από τις 15/7/2019 και θα γί..... (27/06/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Φοροέλεγχοι Hi-Tech

Χιλιάδες φορολογικούς ελέγχους που βασίζονται σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες διασταυρώσεων δεδομένων μεταξύ τραπεζικών καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων διενεργούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (AAΔΕ) σε φυσικά πρόσωπα, με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας που υποκρύπτουν τη διάπραξη αδικημάτων εκτεταμένης και μεγάλης φοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται αυτή τη στιγμή σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος των ετών ..... (26/06/2019)

περισσότερα »

Επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος

Τα επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος τα οποία διοργανώνονται από την CPANμε την συνεργασία της GKMEDIAPUBLISHINGκαι της PALLADIANCONFERENCES,  υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, θα απονεμηθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, με προσκεκλημένους την πολιτική ηγεσία, εκπροσώπους της τοπικής αυτο..... (25/06/2019)

περισσότερα »

Νέα δράση του ΕΣΠΑ για 7.000 εργαζόμενους

Στις ‪29 Ιουλίου‬ ξεκινάει νέα δράση του ΕΣΠΑ ύψους 22,4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 7.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η οποία αφορά στην προοπτική βελτίωσης των όρων της απασχόλησης και την επαγγελματικής τους κινητικότητας. Οι συμμετέχοντες των δράσεων πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού εργαζόμενου σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Μεταξύ των ωφελουμένων δεν περιλαμβάνονται αυτοαπασχολούμενοι ή άνεργοι με μοναδική εξαίρεση τις περιπτώσεις των εποχικά εργαζόμενων στον..... (25/06/2019)

περισσότερα »

Επιχειρηματικές Ζητήσεις -Προσφορές απο το ΕΒΕΑ

Δείτε Επιχειρηματικές Ζητήσεις -Προσφορές απο το ΕΒΕΑ στα επισυναπτόμενα αρχεία  ..... (24/06/2019)

περισσότερα »

Πότε χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων στην εφορία

«Ουρά» κάνουν οι μικροοφειλέτες προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα χρέη προς την εφορία με έως και 120 δόσεις.   Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία  τη νέα ρύθμιση που ξεκίνησε να «τρέχει» την προτιμούν όσοι έχουν οφειλές έως και 20.000 ευρώ. Η ρύθμιση έχει προσελκύσει ιδιώτες με μικρά χρέη προς την εφορία, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπο να αποφύγουν κατασχέσεις και να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς τους. Προσοχή! Όσοι φορ..... (24/06/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Στερεάς στα Καμμένα Βούρλα

Συνεδρίασε το Σάββατο 22 Ιουνίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων Στερεάς  στα Καμμένα Βούρλα παρουσία του νεοεκλεγμένου Περιφερειάρχη κου Σπανού. Στα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν και το θέμα συνεργασίας των Επιμελητηρίων με την νέα Περιφερειακή Αρχή.  Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν επίσης  δράσεις που έχουν σχέση με  την ψηφιακή αναβάθμιση των Επιμελητήριων καθώς και προτάσεις για την  βελτίωση  του Περιφερειακού μαθητικού διαγωνισμού...... (24/06/2019)

περισσότερα »

Μπλοκάκια - Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι επαγγελματίες υπάγονται και ποιοι εξαιρούνται

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με «μπλοκάκια», μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που κατά τη διάρκεια του 2018 άσκησαν ατομικά τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους καλούνται και φέτος να πληρώσουν, εκτός από τον φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, και το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο κυμαίνεται από 400 έως 650 ευρώ.   Επιπλέον χιλιάδες εταιρείες και άλλα νομικά πρόσωπα που είχαν ενεργό δραστηριότητα εντός του 2018 υποχρεούνται και τη φετινή..... (24/06/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετ. 26 Ιουνίου και ώρα 18:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 3/8-5-2019 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.   2)       Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. για την παρ. 5 του άρθ. 238 του Ν. 4610/2019 (ΦΕΚ Α/70/7-5-2019). Συζήτηση και λήψη απόφασης γι..... (21/06/2019)

περισσότερα »

Ξεκινά το θερινό «σαφάρι» της ΑΑΔΕ - Έρχονται 50.500 έλεγχοι

Tο πρόγραμμα του ελεγκτικού σχεδιασμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τη θερινή περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, κατά το διάστημα 1η Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου θα ελεγχθούν συνολικά 50.500 επιχειρήσεις, κυρίως σε τουριστικές περιοχές και κλάδους.  Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το 85% των ελέγχων θα πραγματοποιηθεί εντός της επαγγελματικής εγκατάστασης των ελεγχόμενων επιχειρήσεων. Μάλιστα από το σύνολο των ελέγχων το 70% πρόκειται να πραγματοπ..... (19/06/2019)

περισσότερα »

Επιχειρηματικός Οδηγός για το Ουζμπεκιστάν

. (19/06/2019)

περισσότερα »

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ-ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΥΠΑΓΩΓΗΣ

..... (19/06/2019)

περισσότερα »

Θερινές εκπτώσεις 2019: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Μια ανάσα από την επίσημη πρεμιέρα τους για φέτος βρίσκονται οι θερινές εκπτώσεις 2019, οι ημέρες εκείνες δηλαδή που οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους ενόψει καλοκαιριού σε καλύτερες τιμές. Οπως έγινε γνωστό οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και τα τέλη Αυγούστου. Συγκεκριμένα, φέτος η περίοδος των θερινών εκπτώσεων ορίζεται από τις 8 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή. Τι πρέπει να προσέχουν οι κα..... (18/06/2019)

περισσότερα »

Ερχεται νέο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων -Για χρέη έως 300.000 ευρώ

Θέμα ημερών είναι πλέον η έναρξη της διαδικασίας ρύθμισης οφειλών, μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, για επιχειρήσεις με χρέη έως 300.000 ευρώ.   Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εργασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ενώ περιλαμβάνει και τις αιτήσεις που εκκρεμούν.   Υπενθυμίζεται ότι, την ίδια ώρα, υπολογίζεται ότι οι φορολογικές υπηρεσίες της χώρας κάνουν, κατά μέσο όρο, 474 κ..... (14/06/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Πώς και πότε διαγράφεται το χρέος από το Τέλος Επιτηδεύματος

Το «έκτρωμα» του Τέλους Επιτηδεύματος, το οποίο ακόμα και σήμερα εταιρείες ή ελεύθεροι επαγγελματίες ανακαλύπτουν (μετά από κατάσχεση συνήθως) ότι χρωστούν στην εφορία αν και διέκοψαν τις εργασίες τους λόγω κρίσης, συνεχίζεται.  Αν και επιβλήθηκε –βάσει της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου 3986/2011 για λόγους «εκκαθάρισης» του Μητρώου της εφορίας από τις εκατοντάδες αδρανείς επιχειρήσεις «φαντάσματα» που δεν είχαν δηλώσει διακοπή στη ΔΟΥ, μονιμοποιήθηκε επιτήδεια σαν «κεφαλικός φόρος» για κά..... (14/06/2019)

περισσότερα »

Η πρώτη ελληνική ψηφιακή τράπεζα έρχεται στην Ελλάδα το φθινόπωρο

Η Praxia bank, η πρώτη ελληνική ψηφιακή τράπεζα που θα ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία της το φθινόπωρο του 2019, θέτει τις βάσεις για την έγκαιρη και αποτελεσματική εκπλήρωση των κανονιστικών υποχρεώσεών της καθώς και τη διαχείριση κινδύνων, υιοθετώντας διεθνώς αναγνωρισμένες τεχνολογικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.   Σε αυτό το πλαίσιο, έχει επιλέξει τη γκάμα εφαρμογών της Moody's Analytics για τη διαχείριση Ενεργητικού/Παθητικού (Asset Liability Man..... (13/06/2019)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Επιδότηση 12.000 ευρώ για ατομική επιχείρηση - Νέο πρόγραμμα

Νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους 18-66 ετών μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ.Μέσω του προγράμματος οι άνεργοι θα επιδοτούνται με ποσά τα οποία θα φτάνουν έως και 12.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.   Αναλυτικά, δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα είναι άνεργοι 18-66 ετών, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και θα προβούν σε έναρξη επιχειρηματ..... (13/06/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις και Διαγωνισμοί 12-6-2019

 ..... (12/06/2019)

περισσότερα »

Αφορολόγητα το επίδομα στέγασης και τα προνοιακά επιδόματα

Παράλληλα αφορολόγητα είναι πλέον με βάση τον νόμο 4611/2019 το επίδομα Στέγασης), η οικονομική ενίσχυση οικογενειών θανόντων από φυσικά φαινόμενα και οι Προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία. Ειδικότερα: 1. από 1.7.2019 οι αποζημιώσεις απόλυσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ο αντίστοιχος φόρος της παραγράφου 3 του άρθρου 15 του ν. 4172/2013 κατατίθενται από τους εργοδότες μέσω λογαριασμού πληρωμών και μεταφέρονται αντιστοίχως και αποδίδονται από τον οικείο πάροχο υπη..... (12/06/2019)

περισσότερα »

Συστήνεται «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» – 80 εκατ. ευρώ οι πόροι του

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η κοινή απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη σύσταση του «Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» (ΤΕΑΑ).   Όπως αναφέρεται στην απόφαση «για τη σύσταση του ταμείου προβλέπεται χρηματοδοτική συνεισφορά από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης προς το ΕΤαΕ πόρων ύψους ογδόντα εκατομμυρίων (80.000.000) ευρώ» τα οποία και θα πιστωθούν «τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό επ’ ονόματι του ..... (11/06/2019)

περισσότερα »

«Εξοικονομώ κατ' Οίκον» 2019: Ξεκινά την Τετάρτη 12/6 η επιδότηση σε 25.000 νοικοκυριά - Οι δικαιούχοι και τα βήματα για την υποβολή της αίτησης

Tο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ'οίκον» 2019, έχει προϋπολογισμό 270 εκατ. ευρώ και αφορά 25.000 νοικοκυριά. Το ανώτατο ποσοστό επιδότησης ανέρχεται από το 50% μέχρι το 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών, το οποίο  προσαυξάνεται κατά 5% για κάθε προστατευόμενο μέλος. Το νέο  πρόγραμμα προβλέπει εκτός από την απευθείας επιχορήγηση των νοικοκυριών και την επιδότηση  άτοκου δανείου για τα νοικοκυριά που θέλουν να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασί..... (11/06/2019)

περισσότερα »

Σήμερα ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους «15:16» στα Λουτρά Υπάτης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης και η Dahouse Productions που εδρεύει στη Φθιώτιδα για την ταινία μικρού μήκους «15:16» του Κωνσταντίνου Κακαρούντα που γυρίζεται στα Λουτρά Υπάτης. Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο σκηνοθέτης – παραγωγός Κωνσταντίνος Π. Κακαρούντας, οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιάννης Παπαϊωάννου και άλλοι συντελεστές της ταινίας. Τα γυρίσματα ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα..... (10/06/2019)

περισσότερα »

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να περάσουν μια… βόλτα από την εφορία.

Προθεσμία έως τις 29 Ιουλίου του 2019 θα πρέπει οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις του φορολογικού έτους 2018 στο Taxisnet.   Όμως πριν από την υποβολή της δήλωσης χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να περάσουν από την εφορία και φέτος. Συγκεκριμένα: Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Για τη χορήγηση Α.Φ.Μ. απαιτούμε..... (10/06/2019)

περισσότερα »

Πότε θα αρθούν πλήρως τα capital controls

Τον φετινό Ιούλιο οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων συμπληρώνουν 4 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Bήμα», αν και έχουν απελευθερωθεί όλες οι συναλλαγές εντός Ελλάδας, παραμένουν εμπόδια στην αποστολή εμβασμάτων για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς και στις αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό ενώ εξαιρέσεις ισχύουν και στις συναλλαγές μέσω internet. Tραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι απίθανο να υπάρχουν τροποποιήσεις στο ισχύον καθεστώς πριν..... (10/06/2019)

περισσότερα »

Μέχρι 9/9 οι προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ

Η πρώτη εγκύκλιος για το σχεδιασμό του νέου Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, ΕΣΠΑ 2021-2027, αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ (www.espa.gr). Σε αυτήν προβλέπεται ότι μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2019 θα πρέπει να υποβληθούν οι προτάσεις των φορέων σχεδιασμού των υπουργείων, των Περιφερειών καθώς και των κοινωνικοοικονομικών εταίρων για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού γι..... (10/06/2019)

περισσότερα »

Ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου, το εκπαιδευτικό workshop που διοργανώνει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα: "Από την ιδέα στην πράξη, σε μία μόνο ημέρα"

Ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου, το εκπαιδευτικό workshop που διοργανώνει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα: "Από την ιδέα στην πράξη, σε μία μόνο ημέρα. Πώς να επικεντρωθείς απόλυτα και να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο προϊόν σε μία μέρα!". Ο υπεύθυνος εισηγητής Γιώργος Κολλιόπουλος, δημιουργός του "λ", του 1ου ελαιολάδου πολυτελείας, ανέλυσε τα πρέπει και τα δεν πρέπει, ποιους να ακούς και ποιους να μην ακούς από τη σύλληψη της ιδέας έως και μετά την υλοποίηση. Μέσα από το βιω..... (08/06/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Μαίου 2019

  Δείτε το Newsletter Εδώ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (06/06/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Τράπεζες & Επιχειρηματικότητα" διοργανώνει το Επιμελητήριο την Δευτέρα 10 Ιουνίου

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες – μέλη του.  Η ημερίδα έχει θέμα «Τράπεζες & Επιχειρηματικότητα» και θα πραγματοποιηθεί την  Δευτέρα 10 Ιουνίου, 2019  και ώρα  18:30 μ.μ.  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Όθωνος 3, Λαμία) (04/06/2019)

περισσότερα »

Αρνητική η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα

Η έκθεση της Κομισιόν, επί της οποίας έγινε χθες μια πρώτη συζήτηση στη συνεδρίαση του EuroWorking Group πέρα από τους κινδύνους δημοσιονομικής εκτροπής καταγράφει μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο, με σαφή υπέρβαση των στόχων που είχαν τεθεί, απραξία στις δεσμεύσεις σταδιακής υποκατάστασης του συστήματος αντικειμενικών αξιών ακινήτων από τις εμπορικές, κωλυσιεργίες στα σχέδια μείωσης των κόκκινων δανείων και δραματικές επιδόσεις επί των δεσμεύσεων μηδενισμού των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων το..... (04/06/2019)

περισσότερα »

Παράταση για τις 120 δόσεις έως 30 Σεπτεμβρίου

Παράλληλα με τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας θα "τρέξει" τελικά η ρύθμιση οφειλών του υπουργείου Οικονομικών για χρέη στην εφορία, καθώς η αρμόδια υφυπουργός Κ. Παπανάτσιου επιβεβαίωσε ότι η καταληκτική προθεσμία της 28ης Ιουνίου μεταφέρεται στο τέλος Σεπτεμβρίου.  Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και στην τηλεοπτική εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα καλησπέρα», η υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι υπέγραψε απόφαση με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολ..... (04/06/2019)

περισσότερα »

Φορολογικές δηλώσεις: Και επισήμως παράταση ως 29 Ιουλίου

Παρατείνεται έως 29 Ιουλίου 2019 η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεωνγια τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, όπως προβλέπεται σε απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. Η αρχική προθεσμία έληγε 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με την απόφαση: 1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019. 2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδ..... (03/06/2019)

περισσότερα »

Έναρξη εγγραφών, για τον 13ο Hercules Mountain Marathon !

O Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (HerculesMountainMarathon), ένας από τους πρώτους Μαραθώνιους βουνού στην Ελλάδα, με σταθερά ανοδική πορεία, φέτος διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά. Στόχος της διοργάνωσης παραμένει πάντα η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους αθλητές, που τιμούν με την παρουσία τους το πανέμορφο βουνό της Οίτης! Για τη 13η διοργάνωση οι εγγραφές ανοίγουν την Τρίτη  ,  28 Μαΐου 2019.  Μπορείτε  να μεταβείτε στη σελίδα της διοργάνωσης:  http://herculesmarathon..... (31/05/2019)

περισσότερα »

Δωρεάν Workshop απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας - "Από την ιδέα στην πράξη σε μία μόλις μέρα!"

Από την ιδέα στην πράξη σε μία μόλις μέρα! Πώς να επικεντρωθείς απόλυτα και να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο προϊόν σε μία μέρα. Workshop διάρκειας 5 ωρών από τον Γιώργο Κολλιόπουλο, δημιουργό του λ /lambda/, του πρώτου luxury ελαιόλαδου στον κόσμο.   Περιγραφή Το ζητούμενο για την ελληνική επιχειρηματικότητα θα είναι πάντα η δημιουργία ολοκληρωμένων προϊόντων (brands) που θα αφηγούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ιστορία. Αυτή η ιστορία οφείλει να έχει διακριτό όραμα, στρ..... (30/05/2019)

περισσότερα »

Έρχονται χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ

«Φωτιά» στις τσέπες των πολιτών έρχεται να βάλει η προμήθεια που σχεδιάζεται να μπει στις αναλήψεις μετρητών με χρεωστικές κάρτες από ΑΤΜ άλλων τραπεζών. Το ύψος των χρεώσεων θα κυμαίνεται ανάλογα με το ποσό ανάληψης, και αναμένεται να κινηθεί από 2 έως 3 ευρώ. Οι νέες χρεώσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 20η Ιουλίου. Τραπεζικά στελέχη αναφέρουν πως ο νέος κανονισμός της Visa, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή της ισχύουσα..... (30/05/2019)

περισσότερα »

Προς παράταση προθεσμιών για δηλώσεις και 120 δόσεις λόγω πρόωρων εκλογών

Η προεκλογική περίοδος δημιουργεί αβεβαιότητες για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, καθώς θεωρείται δεδομένη η παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και ενδεχομένως η πληρωμή των φόρων, η παράταση ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων και η καθυστέρηση βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η φορολογική διοίκηση δεν σκοπεύει να αναστείλει το ελεγκτικό της πρόγραμμα και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα ανακοινώσει το καλοκαιρινό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο προβ..... (28/05/2019)

περισσότερα »

Nέο πρόγραμμα για την στήριξη των Ελλήνων εξαγωγέων

To έργο τεχνικής υποστήριξης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων & Ενέργειας (BMWi). Σε φάση υλοποίησης εισέρχονται ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη νέας δέσμης δράσεων στήριξης των Ελλήνων εξαγωγέων, μέσω της ενεργοποίησης νέου έργου τεχνικής υποστήριξης προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον Οργανισμό Enterprise Greece. To έργο τεχνικής υποστήριξης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Γερμανικό Ομοσπον..... (27/05/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησαν οι επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για το 2018

Εκδόθηκε η πρώτη εντολή πληρωμής μέσω τραπεζών για δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2018, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η εντολή πληρωμής αφορά φορολογούμενους οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 μέχρι την 12/05/2019, με αποτέλεσμα εκκαθάρισης πιστωτικό και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι. Η πληρωμή μέσω των τραπεζών αφορά 84.317 δικαιούχους επιστροφής με συν..... (27/05/2019)

περισσότερα »

Ζήτηση συνεργασίας με Έλληνες εξαγωγείς χυμών και κυρίως «χυμού λεμονιού»

Συνεργασία με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις «χυμού λεμονιού» ζητάει η ιαπωνική εταιρεία “Soramitu Corporation” (www.soramitu.jp). Πρόκειται για μία από τις σημαντικές εισαγωγικές εταιρείες στον τομέα των τροφίμων στην Ιαπωνία, η οποία συνεργάζεται ήδη με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και κυρίως ελληνικού ελαιόλαδου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2002, έχει έδρα στην Osaka της περιοχής kansai στη Νότια Ιαπωνία και  εκπρόσωπος της είναι ο κ. Atsushi Murakami.             Για εκδή..... (24/05/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικό Μητρώο Μελών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Η συμμετοχή σου είναι σημαντική για την καλύτερη επικοινωνία μας

(05/07/2018)

περισσότερα »

Νέα γενιά επιχειρηματικών δανείων με φθηνό επιτόκιο έως 3,5%

Ιδιαίτερα χαμηλότοκη θα είναι η νέα γενιά επιχειρηματικών δανείων που θα διαθέσουν οι τράπεζες, αρχής γενομένης ακόμη και από το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τα νέα επιχειρηματικά δάνεια θα επιβαρύνονται με επιτόκια έως 3,5%, ανάλογα με τα μεγέθη της επιχείρησης που κάνει τη σχετική αίτηση, τον κλάδο δραστηριοποίησης και το δανειοληπτικό της προφίλ στα χρόνια της κρίσης. Το επιτόκιο 3,5% αναμένεται να είναι το «ταβάνι» της επιβάρυνσης των επιχειρηματικών δανείων, ενώ θα δοθεί..... (23/05/2019)

περισσότερα »

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένος ο κύκλος εργασιών του χονδρεμπορίου

Μειώθηκε ο κύκλος εργασιών στο χονδρικό εμπόριο το πρώτο τρίμηνο του 2019 όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα στοιχεία. Συγκεκριμένα: Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Α΄ τριμήνου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α΄ τριμήνου 2018, παρουσίασε μείωση 1,3% και, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2018, μείωση 6,9%. Ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Α΄ τριμήνου 2019, σε σύγκριση με τ..... (23/05/2019)

περισσότερα »

Καταιγίδα φοροελέγχων στον κλάδο εστίασης

Ο ΦΠΑ στην εστίαση- επιτέλους- επανήλθε στο 13%, τα ξενοδοχεία αναπροσαρμόζουν τις τιμές για τα «πακέτα» έχοντας, πλέον, ένα πιο ανταγωνιστικό προϊόν στα χέρια τους, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα για τους Έλληνες καταναλωτές και τους ξένους επισκέπτες. Από την εξαγγελία κιόλας της μείωσης του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης είχαν δώσει σαφές στίγμα των προθέσεων τους, υποστηρίζοντας ότι αυτή η μείωση απλώς θα τους βοηθήσει στο να αντέξουν τα βάρ..... (23/05/2019)

περισσότερα »

Προτάσεις για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων

Έξι προτάσεις κατατέθηκαν από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, προκειμένου να επανεξεταστεί και εν τέλει να ρυθμιστεί χωρίς αποκλεισμούς και αναντιστοιχίες, το ζήτημα των αδειών των τεχνικών επαγγελμάτων.   Οι προτάσεις κατατέθηκαν κατά τη συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας, Απόστολο Μακρυκώστα καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να ρυθμιστούν διαχρονικά ζητήματα στην αγορά, που έχουν σχέση με την αναγνώριση της προϋ..... (22/05/2019)

περισσότερα »

Διεξήχθει ημερίδα στην Αταλάντη απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα ''Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες Επιμελητηρίου Φθιώτιδας'' την Δευτ. 20 Μαίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου

Την Δευτέρα 20 Μαίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αταλάντης με θέμα ''Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες Επιμελητηρίου Φθιώτιδας''. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας,ι μέλη του ΔΣ καθώς και επαγγελματίες της περιοχής. Στην εκδήλωση παρουσιαστήκαν τα ψηφιακά εργαλεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας που προσφέρονται ανταποδοτικά στα μέλη του, τα οποία στοχεύουν στην υπο..... (21/05/2019)

περισσότερα »

Ερωτήσεις - απαντήσεις για τις 120 δόσεις

Έναν νέο οδηγό ερωτήσεων - απαντήσεων εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών για τις 120 δόσεις. Παρατίθεται ο οδηγός 1) Ποιες κατηγορίες υπάγονται στη ρύθμιση; H ρύθμιση έχει πεδίο εφαρμογής το σύνολο των φυσικών προσώπων και το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών τους, που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως 31.12.2018. Προαιρετικά, ο οφειλέτης θα μπορεί να υπαγάγει στη ρύθμιση και ρυθμισμένες με τις πάγιες ρυθμίσεις οφειλές (12-24 δόσεις), οφειλές από ρυθμίσεις λόγω φυσικών καταστροφών και οφειλές που είνα..... (21/05/2019)

περισσότερα »

Η μάχη του ΦΠΑ και η αλήθεια για τους έμμεσους φόρους

  Το ημερολόγιο δείχνει 20 Μαΐου και όλα τα μάτια είναι στραμμένα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όπου αναμένεται αλλαγή τιμών σε χιλιάδες κωδικούς λόγω μείωσης του ΦΠΑ από το 24% στο 13%. Οι επικεφαλής των μεγάλων αλυσίδων έχουν δεσμευθεί να μεταφέρουν αυτή τη μείωση στα προϊόντα, την Παρασκευή δημοσιεύθηκαν εκ νέου σχετικές ανακοινώσεις, ωστόσο το αλαλούμ που αποτυπώνεται στην εγκύκλιο της ΑΑΔΕ και προκύπτει από τη διαφορετική αντιμετώπιση ομοειδών προϊόντων (π.χ. καφές 13% - έτοιμα πα..... (20/05/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 20-5-2019

. (20/05/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων από το 2020

Η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων, θα είναι η νέα πραγματικότητα από το 2020 όπως ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στο χαιρετισμό του στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, εκλεγμένων στα επιμελητήρια της χώρας, που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο..... (19/05/2019)

περισσότερα »

TRIAGONON ΛΑΜΙΑ OPEN MALL: Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ευχαριστεί τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην υποβολή της πρότασης

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε η πρόταση που είχε υποβάλλει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων στο πλαίσιο πρόσκλησης «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του ΕΠΑνΕΚ συνολικού προϋπολογισμού 1.796.641,00€ με τίτλο: «TRIAGONON ΛΑΜΙΑ OPENMALL»! Το στοίχημα κερδήθηκε από τους συναδέλφους επιχειρηματίες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα αφού αποδείξαμε για ακόμη μία φορά πως μέσα από τη συνεργασία και τη συνεχή προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε π..... (18/05/2019)

περισσότερα »

«Φρένο» στις κατασχέσεις λόγω χρεών- Αύξηση στα ληξιπρόθεσμα

Κατά 488 εκατ. ευρώ «φούσκωσαν» τα χρέη των φορολογούμενων στην εφορία, με αποτέλεσμα από την αρχή του έτους και με σημείο αναφοράς το Μάρτιο, τα νέα χρέη να φτάνουν στα 2,636 δις ευρώ.   Συνολικά, παλιά και νέα χρέη διαμορφώνονται στα 104,3 δις ευρώ και η ΑΑΔΕ έχει ήδη χαρακτηρίσει ως ανεπίδεκτα είσπραξης τα 18,3 δις ευρώ από αυτά. Θα μπουν άραγε τα υπόλοιπα στις 120 δόσεις; Προφανώς όχι και είναι ενδεικτικό ότι το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι περί τα 13 δις μπορεί να μπουν σε ρύθμισ..... (18/05/2019)

περισσότερα »

Επιβράδυνση βιομηχανικής παραγωγής και πτώση στο λιανικό εμπόριο

Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των εξαγωγών φέτος επαληθεύονται από τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου του έτους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές αγαθών, αναφέρει η Eurobank στο δελτίο της «7 Ημέρες Οικονομία», που δημοσιεύθηκε χθες. Το δελτίο καταγράφει τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος κατά το πρώτο τρίμηνο, όπως επίσης και την επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής και την πτώση στο λιανικό εμπόριο. Συγκεκριμένα, το δελτίο σημειώνει..... (18/05/2019)

περισσότερα »

Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με το δημοτικό τέλος 2% των οικονομικών χρήσεων 2003 – 2007 στον Δήμο Λαμίας

  (17/05/2019)

περισσότερα »

Μείωση ΦΠΑ: Σε ισχύ από τη Δευτέρα σε τρόφιμα, εστίαση, ρεύμα και αέριο - Ποια προϊόντα και πόσο μειώνονται

Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 θα ισχύσει η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.   Αναλυτικότερα η μείωση αφορά τα εξής: - Από το 24% στο 13% σε βασικά είδη διατροφής. - Από το 24% στο 13% στην εστίαση με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων. - Από το 13% στο 6% στην ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση.   Η σχετική ρύθμιση, σημειώνεται, ψηφίστηκε χθες Τετάρτη στη Βουλή στο νο..... (17/05/2019)

περισσότερα »

Διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας με θέμα "Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες Επιμελητηρίου Φθιώτιδας" την Δευτ. 20 Μαίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αταλάντη.

..... (13/05/2019)

περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος

Μικρή επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο αλλά με βελτίωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη εμφανίζει έρευνα οικονομικής συγκυρίας στον τομέα της Βιομηχανίας που δημοσιοποίησε σήμερα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος καταγράφει πτωτική πορεία τον Απρίλιο, καθώς διαμορφώνεται στις 100,3 (από 101,3) μονάδες, σημειώνοντας χαμηλότερη επίδοση σε σύγκριση με αυτή της αντίστοιχης περυσινής (102,6). Σε επίπεδο επιχει..... (16/05/2019)

περισσότερα »

Κατατέθηκε τροπολογία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ -Τι αλλάζει

Τροπολογία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ του 2019 κατέθεσε στη Βουλή την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών. Με την τροπολογία γίνεται βελτίωση στην ψηφισμένη μείωση του 30% για ακίνητα αξίας ως 60.000 ευρώ. Επί της ουσίας, η μείωση φόρου συνεχίζει να είναι 30%, ακόμα κι αν η αξία των ακινήτων ξεπερνά τις 60.000 ευρώ, αρκεί να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ που είναι το πλαφόν της μείωσης. Η δεύτερη βελτίωση που φέρνει η τροπολογία είναι ότι στην αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζονται τα αγροτ..... (16/05/2019)

περισσότερα »

Δεκάδες βραβεία για το ελληνικό λάδι και μέλι στο Λονδίνο

Στον διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου (London International Olive Οil Competitions 2019), που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά στο Λονδίνο, εκ μέρους της Ελλάδας υπήρξαν 110 συμμετοχές, εκ των οποίων βραβεύτηκαν (με πλατινένια, χρυσά, αργυρά και χάλκινα βραβεία) σε διαφορετικές κατηγορίες έντασης και ποιότητας ελαιόλαδου 40 εταιρίες, που προέρχονταν κυρίως από την Κρήτη, την Καλαμάτα, τη Μυτιλήνη και τη Χαλκιδική (φετινή έκπληξη ήταν δύο χρυσά βραβεία που κατέκτησαν επιχειρήσεις ελ..... (16/05/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί 16-5-2019

. (16/05/2019)

περισσότερα »

Δράσεις για την προώθηση του Οινοτουρισμού

Μια νέα συνεργασία για την προώθηση του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα σχεδιάζεται για το προσεχές διάστημα, βάζοντας τις βάσεις για μια μόνιμη συμμαχία στον χώρο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την προηγούμενη Τρίτη 7 Μαίου 2019, η Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ομάδων Τοπικής Δράσης, των Αναπτυξιακών Εταιρειών που διαχειρίζονται το πρόγραμμα LEADER / CLLD, για την προοπτική συνεργασίας μέσω των διατοπικών προγραμμάτων των κατά τόπους περιοχών. Παρόντε..... (15/05/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά, μέσω ΕΦΚΑ, οι αιτήσεις για τις 120 δόσεις

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου για τις ρυθμίσεις οφειλών στο Δημόσιο σε έως 120 δόσεις σε ΦΕΚ, πιθανότατα μετά τις 20 Μαΐου, αναμένεται να ανοίξει η  ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στο σύστημα με τα στοιχεία ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και τους κωδικούς Taxisnet, καθώς στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr  θα δημιουργηθεί ειδική κατηγορία όπου ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για τους όρ..... (14/05/2019)

περισσότερα »

Αλαλούμ με τον ΦΠΑ: Το μπέρδεμα με καφέ, κακάο και μακαρόνια

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε- και σωστά το έπραξε- να επαναφέρει μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια τα τυποποιημένα τρόφιμα στο πρότερο καθεστώς ΦΠΑ. Ωστόσο, δεν ακολούθησαν όλα αυτά τα είδη την αντίστροφη πορεία προς το 13% και κάπως έτσι προκύπτουν προβλήματα. Ο καφές ως το καλοκαίρι του 2015 υπαγόταν σε ΦΠΑ 13%, αλλά μετά ακολούθησε τα υπόλοιπα τυποποιημένα τρόφιμα στο 23% κι εν συνεχεία στο 24% το καλοκαίρι του 2016. Παρά τη μαζική επιστροφή ειδών διατροφής στο 13%, στις διατάξεις πο..... (14/05/2019)

περισσότερα »

Ασφυκτιούν οι μικρομεσαίοι: Εκτός εξωδικαστικού τα χρέη μέχρι 20.000 ευρώ, ελάχιστες οι δόσεις

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται χιλιάδες μικρομεσαίοι, αναμένοντας από το υπουργείο Οικονομικών βελτιώσεις στο πλαίσιο της ρύθμισης των 120 δόσεων, αφού οι διατάξεις που κατατέθηκαν στη Βουλή κρίνονται ανεπαρκείς για να μπορέσουν να εξοφλήσουν τα παλιά χρέη, εξυπηρετώντας παράλληλα τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Οι επίμαχες διατάξεις ορίζουν ότι για οφειλές από πάγιες φορολογικές υποχρεώσεις (π.χ. φόρος εισοδήματος), αυτές μπορούν να ρυθμιστούν ως και σε 18 δόσεις, αντί των 12 που ισχύουν σήμερα..... (13/05/2019)

περισσότερα »

Μείωση της ανεργίας στο 18,5% τον Φεβρουάριο

  Μειωμένο παρουσιάζεται το ποσοστό της ανεργίας σε σύγκριση τόσο με τον Ιανουάριο όσο και με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Φεβρουάριο του 2019. Συγκεκριμένα, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο του 2019 ανήλθε σε 18,5% έναντι 20,6% τον Φεβρουάριο του 2018 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 18,6% τον Ιανουάριο του 2019. Το σύνολο των απασχολούμενων, κατά τον Φεβρουάριο του 2019, εκτιμάται ότι ανήλθε σε ..... (09/05/2019)

περισσότερα »

«Πικρό» το ποτήρι για καφέ, αναψυκτικά και χυμούς -Μένουν στον ΦΠΑ 24%

«Το φλυτζάνι» πρέπει να διαβάσουν οι πολίτες για να διαπιστώσουν τι τους «έταξε» τελικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε μεν παροχές, που την επομένη κιόλας όμως άρχισαν να διαψεύδονται. Καφές, χυμοί, αναψυκτικά παραμένουν τελικά στο 24%, ενώ «μισή» απέμεινε και η χορήγηση σύνταξης για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τρίτη πως «προτείνουμε, λοιπόν και εφαρμόζουμε άμεσα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% (και) τη μετάταξ..... (09/05/2019)

περισσότερα »

Σχέδιο νέας χαλάρωσης capital controls έως τα τέλη Μαΐου

Σε νέα χαλάρωση των capital controls έως τα τέλη Μαΐου προσανατολίζεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της περαιτέρω διευκόλυνσης των συναλλαγών των επιχειρήσεων. Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες οι επικεφαλής των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο, καθώς και στις συναντήσεις με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος. Στις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες, τα θέματα που κυριάρχησαν αφορούσαν την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προ..... (08/05/2019)

περισσότερα »

ΦΠΑ 13% σε τρόφιμα και εστίαση -Πού θα μειωθούν οι τιμές

Να φτάσει στις εκλογές με φθηνότερο σούπερ μάρκετ και φαγητό από εστιατόρια και ταβέρνες επιχειρεί η κυβέρνηση με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα τρόφιμα και την εστίαση, σε μία προσπάθεια να γυρίσει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σε βάρος της. Με τον ΦΠΑ στο 13% οι τιμές στα τρόφιμα θα μειωθούν. Παράλληλα η επιστροφή του ΦΠΑ στο 13% από το 24% στην εστίαση θα μειώσει και το κόστος του φαγητού έξω. Υπενθυμίζεται βέβαια πως τον ΦΠΑ στην εστίαση τον είχε..... (08/05/2019)

περισσότερα »

Ισχυρή αύξηση χορηγήσεων σε ενέργεια, γεωργία, τουρισμό

Με οριακά θετικό πρόσημο, έκλεισε το 2018 ο ρυθμός χρηματοδότησης επιχειρήσεων, για δεύτερο συνεχόμενο έτος άλλη μια ισχυρή ένδειξη για τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα τα δάνεια προς επιχειρήσεις «έτρεξαν» με θετικό ρυθμό πιστωτικής επέκτασης της τάξης του +0,3% έναντι +0,4% το 2017 και οριακά αρνητικό ρυθμό το 2016. Παρά τα προβλήματα ρευστότητας, οι καταθέσεις παραμένουν καθηλωμένες κοντά στο χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών, οι τράπεζες διοχετεύουν ρευστ..... (07/05/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετάρτη 8 Μαίου 2019 και ώρα 18:00

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 8 Μαίου 2019  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. από πιστοποιημένους Διαμεσολαβητές για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό και τον Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών.   2)       Έγκριση των Πρακτικών των με αρ. 1/30-1-2019  και 2/6-3-2019 συνεδριάσεων του ..... (07/05/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Απριλίου 2019

Δείτε το Newsletter ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (07/05/2019)

περισσότερα »

Επίδομα Στεγαστικού δανείου: Στο keyd.gov.gr οι ηλεκτρονικές αιτήσεις - Ολόκληρο το ΦΕΚ

Επίδομα Στεγαστικού δανείου: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί στις επόμενες εβδομάδες, αφού προηγουμένως διεξαχθούν κάποιες τεχνικές επαληθεύσεις, ενώ στόχος είναι η διασύνδεσή της με άλλους φορείς. Μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε όλη την απόφαση. 1. Η αίτηση για την υπαγωγή στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών υποβάλλεται από τον αιτούντα ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. www.keyd.gov.gr με την επιλογή του συνδέσμου «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας». 2...... (05/05/2019)

περισσότερα »

120 δόσεις: Τι θα ισχύσει για τα χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους - Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με θέμα το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση σε έως 120 δόσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ.     ..... (05/05/2019)

περισσότερα »

"ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..!!" ..Οι Βραβεύσεις Νεανικής Επιχειρηματικότητας σχολιάζονται απο τον Πρέδρο του ΕΒΕ κο Α. Κυρίτση στην εκπομπή Business Plan του Σταρ Κεντρικής Ελλάδος (video)

..... (03/05/2019)

περισσότερα »

Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων αρχίζει σήμερα (Πέμπτη 2 Μαΐου) και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου. Την προσεχή Κυριακή 5 Μαΐου είναι προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11:00 – 18:00. Τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά έως τις 20.00.  Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για τον συγκεκριμένο θεσμό λέγοντας: «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις απ..... (02/05/2019)

περισσότερα »

Φορολογικές δηλώσεις: Πόσοι θα δουν επιστροφή και πόσοι θα πληρώσουν

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που «τρέχει» από τις 28 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από την ημέρα που άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των εντύπων Ε1 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο Taxisnet περίπου 670.000 φορολογικές δηλώσεις και έχει εκκαθαριστεί το 10% του συνόλου των δηλώσεων, ήτοι οι 646.912. Αυτό που προκύπτει από την μέχρι στιγμής εκκαθάριση, είναι πως τα χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι διπλάσια σε σχέση με τα πισ..... (02/05/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 30-4-2019

    Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (30/04/2019)

περισσότερα »

Τι αλλάζει στη διακίνηση τσιγάρων από τις 20 Μαΐου

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διάθεσης και διανομής καπνικών προϊόντων, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου, θα ισχύσουν από τις 20 Μαϊου 2019 για τα τσιγάρα και τον καπνό για στριφτά τσιγάρα, ενώ τα μέτρα θα επεκταθούν και σε όλα τα άλλα προϊόντα καπνού (πούρα, πουράκια και μη καπνιζόμενα προϊόντα καπνού) σε ορίζοντα 5ετίας (έως τις 20 Μαΐου 2024). Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού που θα εγκατασταθεί σε όλες τις καπνοβιομηχανίες και θα παρέχει τη δυνατ..... (29/04/2019)

περισσότερα »

Εχασαν τη ρύθμιση 3 στους 4 για οφειλές προς τα Ταμεία

Ξεπέρασαν τα 35 δισ. ευρώ τα χρέη που έχουν 1,4 εκατ. ασφαλισμένοι, εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ. Μάλιστα, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2019, το 22,70% (ποσό 8.017.611.323 ευρώ) του συνολικού χρέους δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση, από οφειλέτες που ξεκίνησαν να έχουν οφειλές για πρώτη φορά από το 2010 και μετά. Το υπόλοιπο 77,30% (ποσό 27.340.873.602 ευρώ) δημιουρ..... (29/04/2019)

περισσότερα »

Βραβεύσεις των συμμετεχόντων διαγωνιζομένων Μαθητών στα πλαίσια του 6ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού (video)

Δείτε παρακάτων τις βραβεύσεις των συμμετεχόντων διαγωνιζομένων Μαθητών στα πλαίσια του 6ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού:  ..... (25/04/2019)

περισσότερα »

O διεθνούς κύρους brand strategist Peter Economides παρών στον 6ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στ. Ελλάδας 2019

 Ο διεθνούς κύρους brand strategist Peter Economides, ως επίσημος προσκεκλημένος & κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης απονομής βραβείων του 6ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας,  παρουσίασε τις απόψεις του για το μέλλον των νέων στην Ελλάδα του σήμερα. Δείτε το πολύ ενδιαφέρον video  παρακάτω:  ..... (25/04/2019)

περισσότερα »

«Πέφτει» ο ΦΠΑ σε χιλιάδες προϊόντα - Η λίστα που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Ελαφρύνσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μείωση του ΦΠΑ και του κατώτατου φορολογικού συντελεστή βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, όπως ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, εξηγώντας ότι η καλή πορεία της οικονομίας δίνει το περιθώριο για τέτοιες κινήσεις και επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση κατεβάζει το βαρύ πυροβολικό εν όψει εκλογών.   Στο πλαίσιο του νέου κύκλου παροχών που έχει ανοίξει η κυβέρνηση και αναμένεται να παρουσι..... (24/04/2019)

περισσότερα »

Αυτές είναι οι αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης – Επιστρέφει ο Φόρος Πολυτελείας!

Αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο μετά από τις προτάσεις που κατέθεσε η ειδική επιτροπή που ασχολείται με την φορολογία των αυτοκινήτων οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr θα πραγματοποιηθούν άμεσα.   Ειδικότερα η πρώτη αλλαγή θα αφορά αρχικά στα όρια των ποσών που αλλάζουν οι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης η οποία θα αφορά τα καινούρια αλλά και εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα ..... (24/04/2019)

περισσότερα »

Μείωση 2,24% των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο

Μείωση κατέγραψε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο σε ποσοστό 2,24% σε σχέση με τους αριθμούς του Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Μάρτιο 2019, ανήλθε σε 928.141 άτομα. Από αυτά 483.158 (ποσοστό 52,06%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 444.983 (ποσοστό 47,94%..... (23/04/2019)

περισσότερα »

Στα 17 δισ. ευρώ ο τζίρος του παρεμπορίου

Η αιμορραγία που προκαλεί το παρεμπόριο τόσο στη νόμιμη αγορά όσο και στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), εξακολουθεί να είναι τεράστια.    Πλέον τα προϊόντα απομίμησης ή παραποίησης αντιστοιχούν στο 30% του συνολικού εμπορικού τζίρου! Και αυτό παρά το γεγονός ότι μόνο το 2018 κατασχέθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο παραποιημένα προϊόντα στις εφόδους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ.Οι προσπάθειες του κρατικού μηχα..... (22/04/2019)

περισσότερα »

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων κα Γιαννέτου επισκέφθηκε τα γραφεία τα γραφεία του ΕΒΕ σε συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης του 6ου Μαθητικού Διαγωνισμού

 Ο φετινός Μαθητικός Διαγωνισμός που συνδιοργανώσαμε με ιδιαίτερη επιτυχία, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μια μοναδική εκδήλωση, σε κλίμα ενθουσιασμού, με αρκετή δόση αισιοδοξίας & ελπίδας από τη νέα γενιά και με "μαέστρο" τον Peter Economides ο οποίος μας μάγεψε με την ομιλία του. Με τη Μαρία Γιαννέτου, υπεύθυνη επικοινωνίας του δραστήριου Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, τα είπαμε, ανταλλάξαμε απόψεις με σκοπό τη συνεργασία μας για να αναβαθμίσουμε το θεσμό. Άλλωστε, έχουμε..... (19/04/2019)

περισσότερα »

‘’Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας προωθούν και επιβραβεύουν τη νεανική επιχειρηματικότητα’’...ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!...

Μία μοναδική εκδήλωση με έντονο νεανικό παλμό πραγματοποιήθηκε στη Λαμία την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 το απόγευμα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο απονομής βραβείων στους μαθητές που συμμετείχαν στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ..... (18/04/2019)

περισσότερα »

Θερμές Ευχές απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

..... (22/04/2019)

περισσότερα »

Ρύθμιση 120 δόσεων: Αναλυτικά παραδείγματα διευθέτησης οφειλών -Ποιοι ευνοούνται

Θέμα ημερών αποτελεί πλέον η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, με τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας να διατηρούν υψηλές προσδοκίες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, στη ρύθμιση των 120 δόσεων -για την οποία προηγήθηκε... καψόνι από τους θεσμούς- μπορούν να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Η υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η ρύθμιση θα..... (18/04/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο διαθέτει POS για την διευκόλυνση των πληρωμών των μελών του

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διαθέτει POS για την διευκόλυνση των μελών του που θα ήθελαν να πληρώσουν τις συνδρομές τους στο Επιμελητήριο μεσω αυτής της δυνατότητας...... (06/05/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ

Ενημερώνουμε τους διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικά & νομικά πρόσωπα) ότι θα πρέπει άμεσα να προσκομιστούν τα Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης που έχουν λήξει. Εφιστούμε την προσοχή σας σε αυτό καθώς η απουσία Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης σε ισχύ αποτελεί ποινικό αδίκημα, επιφέρει σκληρές ποινές και απώλεια της άδειας, μιας και αποτελεί εχέγγυο για το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.                             Όσοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές δεν έχουν ανανεώσει ακόμη τ..... (17/04/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις- Διαγωνισμοί 15-4-2019

  . (15/04/2019)

περισσότερα »

Οι καταναλωτές στρέφονται στα «Made in Greece» προϊόντα

Το σουπερ μάρκετ επισκέπτονται σταθερά οι καταναλωτές οι οποίοι αναζητούν τις καλύτερες προσφορές και χρησιμοποιούν περισσότερες από μια εναλλακτικές επιλογές, ενώ στρέφονται πλέον όλο και περισσότερο στα προϊόντα «Made in Greece». Τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών καταγράφει έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω τηλεφωνικής δημοσκόπησης υπό την επιστημονική ευθύνη του διευθυντή του ερευνητικού εργαστηρίου καθηγητή Γεωργίου Μπά..... (15/04/2019)

περισσότερα »

Κληρώνει για το αφορολόγητο: Ποιους θα πλήξει -Χαμηλά εισοδήματα ή μεσαία τάξη

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν άνοιξε ούτε επί αμερικανικού εδάφους τα χαρτιά του αναφορικά με την τύχη του αφορολόγητου, επιχειρώντας να κάνει παραλληλισμούς με τη θετική κατάληξη που είχε το άλλο φλέγον θέμα της περικοπής των συντάξεων.   Ωστόσο, αυτή τη φορά το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι απλώς υποχρεωμένο να φανερώσει πολύ πιο νωρίς τις προθέσεις του, αλλά και να επιλέξει ποιους τελικά θα επιβαρύνει: τα χαμηλά εισοδήματα ή τη μεσαία τάξη; Στο περσινό θρίλερ με τις συντάξεις, το υπουρ..... (15/04/2019)

περισσότερα »

«Τσουχτερά» τα φετινά εκκαθαριστικά: Στα 500 ευρώ ο μέσος φόρος

Ξεπερνούν τις 200.000 φορολογικές δηλώσεις, που έχουν υποβληθεί για το οικονομικό έτος 2018 στην πλατφόρμα TaxisNet της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων (Ε1,Ε2, Ε3) που είχαν υποβληθεί μέχρι την Παρασκευή, 12 Απριλίου, υπολογίζεται στις 265.302 δηλώσεις. Πρόκειται για 197.944 δηλώσεις Ε1, 59.826 δηλώσεις Ε2 (αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακινήτων) και 11.049 δηλώσεις Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματ..... (14/04/2019)

περισσότερα »

Ανοικτή πρόσκληση στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του 6ου Περιφ. Μαθητικού Διαγωνισμού την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 & ώρα 17:30 στη Λαμία, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς & με την υποστήριξη της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης συνδιοργάνωσαν και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία τον 6o Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα την επιχειρηματικότητα & την καινοτομία. Από το 2011 μέχρι σήμερα πάνω από 400 μαθητές συμμετείχαν με εργασίες, αρκετοί από αυτ..... (04/04/2019)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 10/4 με επιτυχία, το σεμινάριο με θέμα "Digital Marketing" που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με θέμα “DigitalMarketing” που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας την Τετάρτη 10 Απριλίου. Στην κατάμεστη από ενδιαφερόμενους αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ο εισηγητής του σεμιναρίου κος Παναγιώτης Οικονόμου ανέλυσε τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία  που διαθέτει το marketing σήμερα για την προώθηση προιόντων και υπηρεσιών και δόθηκαν επεξηγήσεις στους ψηφιακούς  σχεδιασμούς marketing των  επιχει..... (11/04/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική ημερίδα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δυνατότητες ενίσχυσης των ΜΜΕ διοργάνωσε το ΕΒΕ σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς την Δευτ. 8 Απριλίου

Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δυνατότητες ενίσχυσης των ΜΜΕ. Κύριο μέλημα μας αποτελεί η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και η συμβολή των χρηματοδοτικών εργαλείων στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν καινοτόμα ευρωπαϊκά χρηματοοικονομικά εργαλεία για μείωση του ρίσκου και του κόστους της χρηματοδό..... (09/04/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου 2019 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών» με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.

Ενημερωτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου 2019 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών» με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση. Ο κος Κουρμούσης αναφέρθηκε στα δύο εργαλεία που υπάρχουν για την ρύθμιση χρεών, τον Νόμο Κατσέλη για τα φυσικά πρόσωπα και τον Εξωδικαστικό Μηχανι..... (08/04/2019)

περισσότερα »

Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων σχετικά με την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος, καθώς και τη διενέργεια επίσημων ελέγχων στην αγορά κρέατος

Δείτε σχετική ενημέρωση στα επισυναπτόμενα αρχεία..... (08/04/2019)

περισσότερα »

Άνοδος των εξαγωγών - Στο μισό έπεσαν οι εξαγωγές ελαιολάδου

Σε θετικό έδαφος και σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κινούνται οι ελληνικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο του 2019. Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα στο διεθνές περιβάλλον (πχ. BREXIT, εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας) και τις πολλαπλές προκλήσεις εντός και εκτός συνόρων, οι ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν να ενισχύσουν τη θέση τους στις ξένες αγορές, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων προσθέτοντας ότι το περιθώρια για περ..... (08/04/2019)

περισσότερα »

Εναρξη επιχείρησης με εγγύηση στην εφορία για μεγαλοοφειλέτες

Μόνο με την καταβολή εγγύησης θα μπορούν να κάνουν έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας όσοι φορολογούμενοι είχαν ασκήσει κατά το παρελθόν επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά πτώχευσαν ή κατέστησαν αφερέγγυοι αφήνοντας πίσω τους ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές άνω των 100.000 ευρώ. Οπως αναφέρεται στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, οι διατάξεις που ψηφίστηκαν το προηγούμενο έτος ενεργοποιούνται, και το προσεχές διάστημα θα εκδοθούν και οι υπουργικές αποφάσεις. Οσοι λοιπόν επιθυμούν να ..... (05/04/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Μαρτίου 2019

. (04/04/2019)

περισσότερα »

Δώρο Πάσχα 2019: Πώς να το υπολογίσετε και πότε θα καταβληθεί

Για το Δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσίων. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα. (03/04/2019)

περισσότερα »

Πόσο αυξάνονται οι εισφορές στους επαγγελματίες λόγω κατώτατου μισθού

Αναρτήθηκαν χθες, τα ειδοποιητήρια προς 1,5 εκατ. μη μισθωτούς, που αφορούν τις εισφορές Φεβρουαρίου. Μάλιστα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει δώσει προθεσμία για τις πληρωμές, έως τις 8 Απριλίου. Μετά τις εισφορές Ιανουαρίου και την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών στο 100% του εισοδήματος συν τις καταβλητέες εισφορές, τη μείωση των εισφορών για κύρια ασφάλιση στο 13,33% για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα αλλά και την ανάρτηση από το ΕΤΕΑΕΠ των ειδοποιητηρίων για την επικούριση και το εφά..... (02/04/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας  σας προσκαλεί στις παρακάτω Ημερίδες και Σεμινάρια που διοργανώνει:     ..... (01/04/2019)

περισσότερα »

Αρχίζουν μυστικοί έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων

Πρόγραμμα μυστικών ελέγχων σε πρατήρια καυσίμων, για να εντοπίζονται οι επιτήδειοι που «πειράζουν» τις αντλίες για να κλέβουν τους καταναλωτές, ενεργοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης, έχοντας διαπιστώσει ότι το φαινόμενο των ελλειμματικών παραδόσεων καυσίμων έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις. Με διάταξη που εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή (περιλήφθηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, μαζί και με την τροπολογία για την πρώτη κατοικία) παρέχεται θεσμική κάλυψη στου..... (01/04/2019)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Ποιες οφειλές διαγράφονται και πώς ρυθμίζονται σε 120 δόσεις

Σε μεγάλη μείωση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές που είχαν δημιουργηθεί πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου θα οδηγήσει ο επανυπολογισμός τους, με βάση το νέο σύστημα. Το μέτρο του επανυπολογισμού θα προβλέπεται σε νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 5 Απριλίου, μαζί με τη διάταξη για τη ρύθμιση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές σε 120 δόσεις. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 80.000 ασφαλισμένοι, μη μισθωτοί, που είχαν οφειλές οι οποίες είχαν δημιουργηθεί πριν τ..... (01/04/2019)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κος Α. Κυρίτσης τοποθετείται σχετικά με τις εξελίξεις στην ΠΕΛ, στο STAR Κεντρικής Ελλάδος

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Φθιώτιδας εκθέτει τους προβληματισμούς του  σχετικά με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε  και αφορά την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.   ..... (31/03/2019)

περισσότερα »

Μείωση 2,3% στον κύκλο εργασιών του λιανικού εμπορίου

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Ιανουάριο 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018, παρουσίασε μείωση 2,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2018, μείωση 21,9%, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Παράλληλα, ο Γενικός Δείκτης Όγκου, τον Ιανουάριο 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018, σημείωσε κάμψη 2,9% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2018, μείωση 20,2%. Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός ..... (29/03/2019)

περισσότερα »

Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ανακοινώνει την έναρξη της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ

Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ανακοινώνει την έναρξη της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) συνολικού κεφαλαίου χορηγήσεων 915 εκ. ευρώ. Η νέα αυτή Δράση έρχεται να αντικαταστήσει την Δράση Επιχειρηματική Επανεκκίνηση – ΤΕΠΙΧ (Ενδιάμεσο), η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς σε διάστημα ενός έτους πάνω από 2.000 ελληνικές μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις χρηματοδοτήθηκαν με κεφάλαια ύψους 300εκ. ευρώ Στόχο..... (28/03/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τον θεσμό των ΕΟΦ (Authorised Economic Operator – ΑΕΟ)

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, αναλαμβάνει σε σταθερή βάση πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Ειδικότερα, μεταξύ των υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί, περιλαμβάνεται ο θεσμός του Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα (Authorised Economic Operator - ΑΕΟ), ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο των διατάξεων του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα για όλα τα Κ – Μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2008 και στοχεύει στη..... (28/03/2019)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Δείτε την επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (27/03/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 26-3-2019

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (26/03/2019)

περισσότερα »

Ζητήσεις-Προσφορές- Συνεργασίες

    Δείτε το newsletter απο το ΕΒΕΑ που αφορά ζητήσεις-προσφορές- συνεργασίες εδώ..... (26/03/2019)

περισσότερα »

Προς παράταση η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες

Παράταση ενός μηνός πρόκειται να δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες», η οποία λήγει κανονικά την 31η Μαρτίου 2019.  Υπόχρεοι για την υποβολή του «πόθεν έσχες» είναι πολιτικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και διοικητές τραπεζών, καθώς και πλήθος άλλων προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι πριν τη συμπλήρωση της δήλωσης, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία: - Ταυτότητες και..... (26/03/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικό μάτι στις θυρίδες από την εφορία - Θα κατάσχονται ακόμα και μετρητά για οφειλές στο Δημόσιο

Οι τράπεζες έχουν ήδη την υποχρέωση να γνωστοποιούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το ποιοι πελάτες τους έχουν θυρίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, σε δεύτερη φάση οι τράπεζες θα κληθούν να μεταβιβάζουν ηλεκτρονικά μέσω του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών, πληροφορίες όπως το κάθε πότε επισκέπτεται ο κάτοχος τη θυρίδα του. Οι ημερομηνίες και η συχνότητα μετάβασης στις θυρίδες, μπορούν να αποτελέσουν ένδειξη φοροδιαφυγής, εάν συνδυάζεται με άλλες πληροφορίες ή ύποπτες ..... (26/03/2019)

περισσότερα »

Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στα καύσιμα ζητούν οι βενζινοπώλες

Τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ζητάει, με επιστολή της προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία κοινοποίησε την επιστολή στα κόμματα της Βουλής. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, η διατήρηση των υψηλών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και ΦΠΑ στα καύσιμα, από την έναρξη της κρίσης, πιέζουν αρνητικά την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη και τους πολίτες. Μάλιστα, επισημαίνει πως σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, με τα χα..... (22/03/2019)

περισσότερα »

«Εξαφανίστηκαν» εισοδήματα 1,25 δισ. ευρώ από επαγγελματίες

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 09:54 «Εξαφανίστηκαν» εισοδήματα 1,25 δισ. ευρώ από επαγγελματίες ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ   ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εκρηξη φοροδιαφυγής και συρρίκνωση των εισοδημάτων από τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες αλλά και τα ακίνητα, είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας φορολογικής και ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που οδήγησε στην υπερφορολόγηση των πολιτών. Είναι ενδεικτικό ότι από 76 δισ. ευρώ που δήλωναν το 2014 οι φορολογούμενοι, τ..... (21/03/2019)

περισσότερα »

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση των εργασιών στην βιομηχανία

Μειωμένος κατά 7,6% εμφανίστηκε ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Από την αύξηση 13,4% που είχε καταγραφεί το 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, η εικόνα δείχνει να έχει αντιστραφεί. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών προήλθε, από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας, όπως η μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων και λατομείων που έφτ..... (21/03/2019)

περισσότερα »

Πού καταλήγουν οι φόροι στην Ελλάδα

Οι κρατικές δαπάνες στην Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι οι όγδοες υψηλότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως που πρέπει να ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πού κατευθύνονται και εάν αποδίδουν. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ύστερα από τρία μνημόνια και πληθώρα «μεταρρυθμίσεων», η Ελλάδα εξακολουθεί να μην δίνει τη δέουσα σημασία σε τομείς εξαιρετικά κρίσιμους για την ποιότητα της ζωής των πολιτών και το μέλλον της χώρας. Ουραγοί σε υγεία και εκπαίδευση. «Πρωταθλητές» στις δαπάνες για συντάξε..... (20/03/2019)

περισσότερα »

Επιστολή παρέμβασης στον Υπουργό Οικονομικών έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ σχετικά με τον αποκλεισμό των μεγάλων επιχειρήσεων απο τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Δείτε την επιστολή του Προέδρου της ΚΕΕΕ κου Μίχαλου προς τον Υπουργό κο Δραγασάκη στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (19/03/2019)

περισσότερα »

Πόσο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουμε φέτος

Bαρύς θα είναι ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν και φέτος, και μάλιστα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο φόρος θα υπολογιστεί με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες, αυτές δηλαδή που ελήφθησαν υπόψη για τον ΕΝΦΙΑ του 2018, ενώ η λυπητερή αναμένεται να έρθει νωρίτερα, στο τέλος Ιουλίου. Η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο αντί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, με τους φορολογουμένους να έχουν ήδη πάρει την κρυ..... (19/03/2019)

περισσότερα »

Γλιτώνουν τα πρόστιμα για τη χρήση πιστωτικών καρτών άνεργοι και πρόσφυγες

Αναδρομικά η κατάργηση της υποχρέωσης πληρωμής με κάρτες - Ποιοι πρέπει να συλλέγουν χάρτινες αποδείξεις   Με δύο χρόνια καθυστέρηση το υπουργείο Οικονομικών αναθεωρεί την απόφασή του να επιβάλει υποχρέωση να δαπανούν το 10% τουλάχιστον των εσόδων τους με τραπεζικά μέσα πληρωμής, ακόμα και σε εκείνους που… δεν έχουν καν εισόδημα!Η απόφαση που ανακοίνωσε πως υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου, ανατρέπει όσα ψηφίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2016 και ίσχυαν από 1.1...... (17/03/2019)

περισσότερα »

«Κόφτης» επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας η υπερφορολόγηση

 Η υπερφορολόγηση ακυρώνει κάθε διάθεση για νέες επενδύσεις αλλά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με το 70% των επιχειρήσεων να δηλώνει ότι φόροι αποτελούν το μεγαλύτερη εμπόδιο για την υλοποίηση επενδύσεων. Σύμφωνα με μελέτη της Grant Thornton που παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards» προκύπτει ότι το 60% των κερδών των επιχειρήσεων πηγαίνει σε φόρους προς το δημόσιο. Σημειώνεται ότι σε επενδύσεις κατευθ..... (15/03/2019)

περισσότερα »

ΕΣΕΕ: Προστασία α' κατοικίας και στους επιχειρηματίες

Άρθρο του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργου Καρανίκα   Με ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις διαβουλεύσεις για την αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη. Δυστυχώς, στην κοινή γνώμη έχει περάσει λανθασμένα η εντύπωση ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να αφορά μόνο όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και λόγω της οικονομικής κρίσης είναι σε δυσχερή θέση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να χάσουν το σπίτι τους.Θέλω λοιπ..... (13/03/2019)

περισσότερα »

Θετικό το ισοζύγιο για τη δημιουργία επιχειρήσεων το 2018

Περισσότερες από 32.000 επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν το 2018, ενώ έκλεισαν 18.600, δημιουργώντας θετικό ισοζύγιο 13.750 εταιρειών. Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΜΗ, το 2011 ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν ξεπέρασε κατά 68.400 εκείνες που ιδρύθηκαν, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξε μεταβλητότητα μέχρι να φτάσουμε στο 2018 όταν το ισοζύγιο σημείωσε την καλύτερη επίδοση της τελευταίας οκταετίας, όπως φαίνεται και από τον πίνακα που ακολουθεί: ΈτοςΣυστάσειςΔιαγραφέςΙσοζύγιο ..... (12/03/2019)

περισσότερα »

Αλλαγές στον αναπτυξιακό για επιτάχυνση επενδύσεων

Νέα κριτήρια που θα διέπουν τις μεγάλες επενδύσεις οι οποίες υπάγονται σε σταθερό φορολογικό καθεστώς για 12 έτη, προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες.  Με τις νέες διατάξεις σταθερό φορολογικό συντελεστή θα έχουν επενδύσεις με συνολικό επιλέξιμο κόστος που θα υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και όχι τα 20 εκατομμύρια όπως οριζόταν από τον αναπτυξιακό νόμο του 2016. Τα κριτήρια αλλάζουν και σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας, δεδο..... (12/03/2019)

περισσότερα »

Πρόστιμα στο Taxis για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Η ΑΑΔΕ θα ελέγξει τα στοιχεία των οχημάτων τα οποία διαθέτουν οι φορολογικές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών και τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες Η ΑΑΔΕ ξεκινά εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Η  Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει σε διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων τα οποία διαθέτουν οι φορολογικές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών με τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Στη συνέχεια θα αποστείλει ειδοποιήσε..... (12/03/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 8-3-2019

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς εδώ ή κανοντας κλικ στην εικόνα..... (08/03/2019)

περισσότερα »

Αδιόρθωτο το Κράτος- Αυξήθηκαν τα φέσια προς τους ιδιώτες

Τελικά δεν ιδρώνει κανενός το αυτί στις υπηρεσίες που υποτίθεται ότι… τρέχουν τις πληρωμές των κρατικών χρεών. Παρά τις αυστηρές συστάσεις των Ευρωπαίων για τις καθυστερήσεις και τα νέα «φέσια», παρά τις οδηγίες του ΓΛΚ για επιτάχυνση των διαδικασιών, παρά το ότι η δόση των 970 εκατ. ευρώ πάει για… αργότερα, τον Ιανουάριο οι οφειλές αυξήθηκαν! Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης έφτασαν στα 1,579 δις ευρώ από ..... (08/03/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Φεβρ. 2019

Δείτε το newsletter ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (06/03/2019)

περισσότερα »

Απαιτήσεις στη συσκευασία κατά τη διακίνηση και εμπορία των ακτινιδίων

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (05/03/2019)

περισσότερα »

Προσφορές και Ζητήσεις Συνεργασιών

Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (05/03/2019)

περισσότερα »

Κατώτατος μισθός : Παράταση στους εργοδότες για τη δήλωση της αύξησης

Tελευταία ευκαιρία για να δηλώσουν την αύξηση στις αποδοχές των εργαζομένων, λόγω του νέου κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, έχουν οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις.   Το υπουργείο Εργασίας έδωσε παράταση μέχρι τις 8 Μαρτίου για τη δήλωση από τους εργοδότες στο σύστημα «Εργάνη» των μεταβολών στις αποδοχές των εργαζομένων, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, που ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2019. Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας κάνει λόγο για την «τελευταία παράταση που δίνεται ώστε να δ..... (05/03/2019)

περισσότερα »

Ερχονται τα e-βιβλία για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Ηλεκτρονικά γίνεται από φέτος η έκδοση τιμολογίων και η τήρηση των βιβλίων εσόδων-εξόδων της Εφορίας. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ενημερώσει ήδη τις ΔΟΥ για τις κοσμογονικές αλλαγές που επίκεινται και από το καλοκαίρι πρόκειται να μεταμορφώσουν τις παραδοσιακές μορφές δηλώσεων και ελέγχου των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σε επιτελείς των ΔΟΥ όλης της χώρας, ως το τέλος του Ιουνίου θα έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία η ηλεκτρο..... (04/03/2019)

περισσότερα »

Λήγει στις 31 Μαρτίου 2019 η προθεσμία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση

Λήγει στις 31 Μαρτίου 2019 η προθεσμία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικών & νομικών προσώπων). Επίσης θα πρέπει άμεσα να προσκομιστούν τα Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης που έχουν λήξει. Εφιστούμε την προσοχή σας σε αυτό καθώς η απουσία Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης σε ισχύ αποτελεί ποινικό αδίκημα, επιφέρει σκληρές ποινές και απώλεια της άδειας, μιας και αποτελεί εχέγγυο για το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.       ..... (01/03/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕ την Τετ. 6 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Αναπλήρωση του μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας κ. Αλέξανδρου Διαμαντάρα λόγω παραίτησης του, από το 1ο αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΑ. (εισηγητής κ. Κυρίτσης)   2)       Ενημέρωση των ..... (01/03/2019)

περισσότερα »

Νέο θρίλερ με το αφορολόγητο – Ποιες ανατροπές έρχονται

Στη γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τάσσεται και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ότι πρέπει να εφαρμοστεί κανονικά η μείωση του αφορολόγητου ορίου που έχει ήδη ψηφιστεί για το 2020.   Η Κομισιόν τονίζει ότι η μείωση του αφορολόγητου θα οδηγήσει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να εξασφαλίσει πόρους προκειμένου να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις και την εργασία (δηλαδή για τη φορολογική κλίμακα μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών). Τα πρ..... (01/03/2019)

περισσότερα »

ΠΟΕΣΕ - Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης συσκευασιών όπως απορρέει από το Ν. 4496/2017

. (27/02/2019)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για του σχολικούς συνεταιρισμούς

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, η ενημερωτική εκδήλωση για τους σχολικούς συνεταιρισμούς. Η ημερίδα αποτέλεσε μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας (ΚΥΕ), του Δήμου Λαμιέων, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας & της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α' βάθμιας & Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Στε..... (26/02/2019)

περισσότερα »

Προθεσμία έως 28 Φεβρουαρίου - Ποια είναι τα πρόστιμα για τη μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Eως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο επαγγελματίες προκειμένου να δηλώσουν τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό. Οι ισχύουσες διατάξεις ορίζουν ότι για τους νέους επαγγελματίες η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού πρέπει να γίνεται εντός μηνός από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Για μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ για την υποβολή δήλωσης πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών το πρόστιμο είναι 100 ευρώ. Πρόστιμο 1..... (26/02/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 39η Διεθνή Έκθεση «LONDON WINE FAIR 2019»

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 39η Διεθνή Έκθεση «LONDON WINE FAIR 2019», που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 22 Μαΐου 2019, στον εκθεσιακό χώρο OLYMPIA, στο Λονδίνο. Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (21/02/2019)

περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ, «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» & «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας (ΑΝ.ΔΙΑ), παρουσίασαν σε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» & «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ».Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, στη Λαμία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προκήρυξης των Δράσεων: • «Εργαλειοθήκη Αν..... (19/02/2019)

περισσότερα »

Πώς διαμορφώνονται οι εισφορές ΕΦΚΑ για επαγγελματίες και αγρότες

Εφαρμοστική εγκύκλιο εξέδωσε ο ΕΦΚΑ σχετικά με την μείωση ασφαλιστικών Εισφορών Κλάδου Σύνταξης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών από την 1η/1/2019, σύμφωνα με όσα ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο χρόνο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, διευκρινίζεται πως με τις νέες διατάξεις διατηρούνται: - Το Καθαρό Φορολογητέο Εισόδημα (ΚΦΑ) προηγούμενου έτους ως βάση υπολογισμού των εισφορών, - η διαδικασία υπολογισμού και εισφοροδότησης, - η διαδικασία ετήσιας εκκαθάρισης..... (21/02/2019)

περισσότερα »

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Σχολικοί συνεταιρισμοί: Μια εναλλακτική καινοτόμος πρόταση στην εκπαίδευση", την Δευτ 25/2 και ώρα 17:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας (ΚΥΕ), ο Δήμος Λαμιέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας & η Περιφερειακή Διεύθυνση Α' βάθμιας & Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Σχολικοί συνεταιρισμοί: Μια εναλλακτική καινοτόμος πρόταση στην εκπαίδευση" που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 & ώρα 17:30.   ..... (20/02/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 19-2-2019

. (19/02/2019)

περισσότερα »

Έρχεται ρύθμιση χρεών προς τους δήμους με 100 δόσεις, απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα

Το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους, περιλαμβάνεται με αντίστοιχη διάταξη στο ήδη κατατεθειμένο στη Βουλή νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων και την απονομή ιθαγένειας και η ψήφιση του προβλέπεται εντός τρέχοντος μηνός. Με τη ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα σε οφειλέτες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τους Δήμους σε έως και 100 δόσεις καθώς και την πλήρη απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Π.Ε.Δ.Α, δυνατότη..... (19/02/2019)

περισσότερα »

Τραπεζικές πηγές: Πάνω από το 80% των κόκκινων δανείων θα ενταχθούν στο νέο νόμο «Κατσέλη»

Πλαίσιο προστασίας στην πρώτη κατοικία σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, προσφέρει ο νέος νόμος «Κατσέλη» που βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαβούλευσης πριν την νομοθέτηση του, μετά και τη συμφωνία κυβέρνησης- τραπεζιτών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπό διαμόρφωση τελικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το «νόμο Κατσέλη», που παύει να ισχύει από τα τέλη Φεβρουαρίου, θα έχει ως αποτέλεσμα ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των κόκκινων δανείων που συνδέονται με πρ..... (18/02/2019)

περισσότερα »

ΝΕΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ» από ΟΑΕΔ

  Ξεκινά την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11η πρωινή, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή ενδιαφερομένων στο «Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας». Η δράση αυτή αποσκοπεί στην επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων πρώην αυτοαπασχολουμένων, που έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις..... (16/02/2019)

περισσότερα »

5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το "Εργαστήρι Ρομποτικής STEM" διοργανώνουν τον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και θα διεξαχθεί την Κυριακή 17/02/2019 και ώρα 10:00-14:30 στο χώρο του π.ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. ..... (15/02/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας είχε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Καββαθάς

Συνάντηση συνεργασίας είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης & η Διοικητική Επιτροπή με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά και στελέχη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, το πρωί της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναλύθηκαν οι δράσεις και οι προτεραιότητες του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, όσον αφορά την εκπόνηση μελετών & ερευνών για τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, παρουσιάσθηκαν τα ερ..... (15/02/2019)

περισσότερα »

6ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας

..... (14/12/2018)

περισσότερα »

Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη μέσω της διαδυκτιακής πύλης "Η Ευρώπη σου"

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης.  Το Υπ..... (15/02/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση την Δευτ. 18 Φεβρουαρίου στο ΕΒΕ

..... (13/02/2019)

περισσότερα »

Στον… αέρα η πιστοποίηση 40.000 ενοικιαζομένων δωματίων με το νέο νόμο

Στον αέρα βρίσκεται η κατάταξη τουριστικών καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν ριζικές αλλαγές, με αποκορύφωμα την ανάθεση της πιστοποίησης της κατάταξής των ΕΕΔΔ στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (Π.Υ.Τ). Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Πιστοποίησης (HellasCert), η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, εν όψει μάλιστα της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν. Η HellasCert, είναι η Ελληνική Ένωση των Διαπιστε..... (13/02/2019)

περισσότερα »

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός «έσωσε» από πτώχευση 1.600 επιχειρήσεις

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών «έσωσε» 1.600 επιχειρήσεις από πτώχευση και θα σώσει και χιλιάδες άλλες που ακολουθούν για να υποβάλλουν αίτηση, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης. «Αυτές οι μικρές επιχειρήσεις, που μπήκαν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, εάν δεν υπήρχε, θα είχαν κλείσει τώρα, θα είχαν πτωχεύσει. Και θα είχαν αφήσει πίσω χρέη, θα είχαν αφήσει πίσω ανέργους, θα είχαν αφήσει πίσω απλήρωτους προμηθευτές» τόνισε ο κ..... (12/02/2019)

περισσότερα »

Ξενοδόχοι: «Το 2019 θα δοκιμαστούν οι αντοχές επιχειρηματιών και τουριστικών προορισμών»

Χρονιά γεμάτη προκλήσεις θα είναι το 2019 για τον ελληνικό τουρισμό με τους επιτελείς του κλάδου να προβλέπουν μεν, ως μία πρώτη εκτίμηση, ότι δεν θα είναι κακή χρονιά, ωστόσο να υπογραμμίζουν ότι φέτος θα δοκιμαστούν οι αντοχές επιχειρηματιών και προορισμών. Με βάση τα όσα ανέφεραν από το βήμα της ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γιάννης Ρέτσος και οι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, οι πρ..... (12/02/2019)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Έρχεται «σαφάρι» φορολογικών ελέγχων το 2019 - Τι μπαίνει στο «μικροσκόπιο»

Το 2019 θα διενεργηθούν 25.000 χιλιάδες πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).   Αυτό προβλέπει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των φορολογικών ελέγχων που θα διεξαχθούν εφέτος από τα ελεγκτικά κέντρα και τις εφορίες. Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, ..... (11/02/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στο χώρο Studio Project Photography στη Λαμία

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έκοψε την πίτα του στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τον ερχομό του νέου έτους, στο χώρο Studio Project Photography στη Λαμία, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Πλήθος παρευρισκομένων τίμησε την εκδήλωση, μεταξύ αυτών φίλοι και μέλη του Επιμελητηρίου, επίσημοι προσκεκλημένοι, τοπικοί και περιφερειακοί φορείς, εκπρόσωποι σωματείων, οργανώσεων και όμορων Επιμελητηρίων. Το  Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, καλωσόρισαν  τους πα..... (10/02/2019)

περισσότερα »

Διαθέσιμη και για σύσταση ΟΕ και ΕΕ η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), η οποία τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Ιούλιο, είναι, πλέον, διαθέσιμη από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και για τη σύσταση προσωπικών εταιρειών, δηλαδή των Ομορρύθμων και των Ετερορρύθμων Εταιρειών (ΟΕ και ΕΕ).   Σύντομα δε η Υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τις υπόλοιπες νομικές μορφές. Συγκεκριμένα, οι ΕΠΕ θα μπορούν να συστήνονται μέσω της e-ΥΜΣ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και οι ΑΕ εντός Μαρτίου 2019. Τα δείγματα των ..... (08/02/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Πνευματικά δικαιώματα & Επιχειρήσεις" την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

..... (07/02/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιανουαρίου 2019

    (07/02/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 65η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «SUMMER FANCY FOOD SHOW 2019», απο 23 έως 25 Ιουνίου 2019, στον εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Center, στη ΝέαΥόρκη.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 65η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «SUMMER FANCY FOOD SHOW 2019», που θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 Ιουνίου 2019, στον εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Center, στη ΝέαΥόρκη. Δείτε πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (07/02/2019)

περισσότερα »

Εγκύκλιοι για την πρώτη πώληση των αλιευτικών προϊόντων και για τις προθεσμίες υποβολής των δελτίων πώλησης

Δείτε τις εγκυκλίους στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (06/02/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΚΕΕΕ - Συνάντηση Προέδρου της ΚΕΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης της πΓΔΜ

..... (06/02/2019)

περισσότερα »

Για τις τηλεφωνικές πιέσεις «Βροχή» τα πρόστιμα στις εισπρακτικές εταιρείες

Πρόστιμα συνολικού ύψους 404.600 ευρώ επέβαλε το 2018 η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.   Τα πρόστιμα επεβλήθησαν, είτε κατόπιν εκτεταμένης αυτεπάγγελτης έρευνας, είτε κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών και εισήγησης της αρμόδιας διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή, για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών και συγκεκριμένα για τους γενικούς όρους συναλλαγών, τις συμβάσεις εκτός εμπορικού καταστήματος, την εμπορία από απόσταση προϊόντων και υπηρεσιών,..... (05/02/2019)

περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο Πηγή: ΙΟΒΕ: Υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο

Στις 99,6 υποχώρησε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιανουάριο (από 101,6 μονάδες), λόγω σημαντικής επιδείνωσης των προσδοκιών στις υπηρεσίες. Όπως επισημαίνεται στην έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, στη βιομηχανία, τις κατασκευές και στο λιανικό εμπόριο καταγράφεται βελτίωση του κλίματος, με το τελευταίο μάλιστα να κινείται σε υψηλά 10ετίας. Από την άλλη πλευρά όμως, η μεγάλη επιδείνωση του κλίματος που καταγράφεται στις υπηρεσίες,αντισταθμίζει την άνοδο στους υπόλοιπους τομείς, ό..... (05/02/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών- Δικαιολογητικά εγγραφής και ανανέωσης

 . (01/02/2019)

περισσότερα »

Η ΡΑΕ προωθεί σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανέλαβε πρωτοβουλία για σταθερά τιμολόγια στην ηλεκτρική ενέργεια – Δεν θα μεταβάλλονται όταν αλλάζουν τα στοιχεία του κόστους    Σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που δεν θα μεταβάλλονται όταν αλλάζουν τα στοιχεία του κόστους, θα υποχρεωθούν να παρέχουν στους καταναλωτές χαμηλής τάσης - νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις - οι προμηθευτές ρεύματος με παρέμβαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.Σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που δεν θ..... (03/02/2019)

περισσότερα »

Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου για τη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για τη δήλωση στο Taxisnet του επαγγελματικού λογαριασμού από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό προβλέπεται σε κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών. Η σχετική υποχρέωση αφορά τις κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν υποχρεωτικά POS στις συναλλαγές τους...... (31/01/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το 2019

..... (29/01/2019)

περισσότερα »

1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»

Δείτε την πρόσκληση στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (30/01/2019)

περισσότερα »

Ρύθμιση 120 δόσεων στα Ταμεία: Ερχονται μεγάλες ανατροπές για τις οφειλές - Δόσεις έως και 50 ευρώ τον μήνα

Δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ το μήνα για τους αγρότες και τα 50 ευρώ το μήνα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους σχεδιάζεται να περιλαμβάνει η ρύθμιση των παλιών -ως το 2016- χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με ανώτατο όριο αποπληρωμής τους μέχρι τους 120 μήνες.  Στην πράξη, όλοι όσοι αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση και κυρίως οι μικροί οφειλέτες, που χρωστούν ως 3.000 ευρώ (από παλιές μέχρι το 2016 εισφορές χωρίς τις προσαυξήσεις) δεν θα έχουν περιορισμό να εξοφ..... (30/01/2019)

περισσότερα »

Υποχρεωτικές οι συναλλαγές με κάρτα

Σειρά αλλαγών έρχεται για τη χρήση του πλαστικού χρήματος, καθώς κυβερνητικός σχεδιασμός είναι η αποτύπωση στο τραπεζικό σύστημα όσο το δυνατόν περισσότερων ακαθάριστων εσόδων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Απώτερος στόχος είναι ο περιορισμός του φαινομένου της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο βασικές παρεμβάσεις αποσκοπούν στη μείωση της μη καταβολής φόρων.    Η πρώτη αφορά στην αύξηση των ποσοστών επί του εισοδήματος που μισθωτοί και συνταξιούχοι θα..... (29/01/2019)

περισσότερα »

Εμποροι και βιοτέχνες: Καλή η αύξηση μισθού αλλά δεν θα αποδώσει -Χρειάζονται μέτρα ελάφρυνσης

Ωραία η αύξηση κατώτατου μισθού, αλλά δεν αρκεί λένε οι εργοδότες, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ μεικτά που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό χθες.  Οι έμποροι στην ανακοίνωσή του τονίζουν ότι η άυξηση ξεπερνά τις αντοχές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ ΓΣΕΒΕ τονίζει ότι αν δεν ληφθούν παράλληλα μέτρα ελάφρυνσης τόσο για τους εργαζομένους όσο και τους εργοδότες, το μέτρο δεν θα αποφέρει το παραμικρό.  Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της υπενθυμίζει στον πρωθυπο..... (29/01/2019)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετ. 30 Ιανουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου

..... (28/01/2019)

περισσότερα »

Το Φλεβάρη ο νόμος για ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Το ζήτημα της νέας ρύθμισης των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις οδεύει προς την οριστική του επίλυση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση αναμένεται να νομοθετήσει εντός Φεβρουαρίου και το μέτρο να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο. Οι θεσμοί ενημερώθηκαν σχετικά από το υπουργείο Εργασίας στις συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων των προηγούμενων ημερών και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου προσδιόρισε τον χρόνο ενεργοποίησης του μέτρου στις..... (25/01/2019)

περισσότερα »

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος στην ημερίδα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική

Έμπειροι επιχειρηματίες της Υποσαχάριας Αφρικής, καθώς και στελέχη Πρεσβειών και Προξενείων της Περιοχής, βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας στη Λαμία και μίλησαν για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Υποσαχάρια Αφρική στις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών όσο και στην παραγωγική δραστηριότητα αλλά και τις επενδύσεις. Η Υποσαχάρια Αφρική αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργάνωσε την ενημερωτική αυτή εσπερίδα, προκει..... (24/01/2019)

περισσότερα »

ΕΣΠΑ 2014-2020: Αναλυτικός οδηγός για τη χρηματοδότηση μίας επιχείρησης

Κοινή συνισταμένη στις επιχειρηματικές προσπάθειες αποτελεί, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Πολλές φορές μάλιστα, η πιθανότητα έγκρισης μίας χρηματοδότησης έχει τέτοια επιρροή στην πρόθεση επιχειρηματικότητας που μπορεί να αναστείλει ή και να ακυρώσει μία επιχειρηματική πρωτοβουλία». Αυτό αναφέρει το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) στο 28σέλιδο ενημερωτικό σημείωμα που έχει δημοσιευτεί στην ηλε..... (24/01/2019)

περισσότερα »

Τον «λογαριασμό» των δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά ζητούν οι δανειστές

Να μάθουν ποιες άλλες δικαστικές αποφάσεις αναμένονται, τι αφορούν και πόσο κοστίζουν τα αναδρομικά που από τον Ιούνιο του 2015 ήδη και επί 3,5 χρόνια κρύβονται «κάτω από το χαλί» ζητούν επιμόνως οι απεσταλμένοι των θεσμών. «Στο ζύγι» βάζουν και στις μαραθώνιες διαβουλεύσεις που θα έχουν σήμερα με υπουργούς της κυβέρνησης, το κόστος των προεκλογικών εξαγγελιών και παροχών, φοβούμενοι δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Στο τραπέζι των συνομιλιών μπαίνουν επίσης οι αλλαγές στο Δημόσιο και οι τοποθετ..... (24/01/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-1-2019

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα...... (23/01/2019)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για ελεύθερους επαγγελματίες

Πρόγραμμα χρηματοδότησης για ελευθερους επαγγελματίες που φτάνει έως και τα 36.000 ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραµµα δίνει τη δυνατότητα σε πρώην αυτοαπασχολούµενους και ελεύθερους επαγγελµατίες που διέκοψαν την επιχειρηµατική τους δραστηριότητα µετά την πρώτη Ιανουαρίου 2012, µέσα στην κρίση, να δραστηριοποιηθούν ξανά επιχειρηµατικά.Η επιχορήγηση θα κυμαίνεται από 12.000 ευρώ έως 36.000 ευρώ, ανάλογα µε το αν κάποιος ανοίξει μόνος του επιχείρηση ή αν το κάνει συνεταιρικά. Αρχικά, οι ω..... (23/01/2019)

περισσότερα »

Αίτημα για αποστολή ερωτημάτων ελληνικών επιχειρήσεων για καθεστώς εμπορευματικών συναλλαγών σε ΗΒ μετά την αποχώρηση από ΕΕ σε περίπτωση μη Συμφωνίας (no deal scenario)

  Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απόρριψη από το βρετανικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, οδηγεί σε αύξηση της πιθανότητας  το ΗΒ να αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς Συμφωνία (no-deal scenario). Σε αυτή την περίπτωση, το ΗΒ θα αποτελεί, από 30 Μαρτίου 2019, 3η χώρα όπου θα εφαρμόζονται οι γενικοί κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τις..... (21/01/2019)

περισσότερα »

Νέα ρύθμιση χρεών με ελάχιστη δόση στα 50 ευρώ- «Ανάσα» σε χιλιάδες φορολογουμένους

«Ανάσα» σε χιλιάδες φορολογουμένους που τους πνίγουν τα βάρη των φόρων αναμένεται να δώσει μια νέα, έκτακτη ρύθμιση, για χρέη στην εφορία.   Ειδικότερα, η ρύθμιση αφορά ουσιαστικά όλους όσοι θέλουν να πληρώσουν τους φόρους τους αλλά δεν μπορούν καθώς οι 12 δόσεις δεν μειώνουν όσο θα έπρεπε το μηνιαίο ποσό που απαιτείται. Με το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ως και τα τέλη του 2017 θα μπορούν να τα ρυθμίσουν. Προϋπόθεση, βασική για όσους θέλ..... (21/01/2019)

περισσότερα »

Χωρίς ΦΠΑ οι μικρές επιχειρήσεις με έσοδα έως 10.000 ευρώ

Νέους όρους για απαλλαγή από τον ΦΠΑ στις εισπράξεις μικρών επιχειρήσεων θέτει σε εφαρμογή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η δυνατότητα απαλλαγής από ΦΠΑ διευρύνεται και δεν αφορά μόνον όσους αποδεδειγμένα είχαν τα προηγούμενα χρόνια έσοδα χαμηλότερα από 10.000 ευρώ, αλλά και νέες μικρές επιχειρήσεις που στο ξεκίνημά τους θα μπορούν να επιλέξουν να εξαιρεθούν από το καθεστώς ΦΠΑ.Από την άλλη όμως χρειάζεται προσοχή καθώς όποιος ξεπερνά το όριο των 10.000 ευρώ μέσα στην χρονιά, πρέπει άμε..... (20/01/2019)

περισσότερα »

Ανοιχτή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος Υποβολής Πρότασης Συνεργασίας Για υπηρεσίες Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO). Υποβολή φακέλου ενδιαφερομένων έως 31/1/2019 στα γραφεία του ΕΒΕ

Δείτε την πρόσκληση υποβολής πρότασης συνεργασίας ως επισυναπτόμενο...... (19/01/2019)

περισσότερα »

Έκπτωση εργοδοτικών εισφορών: Όφελος για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους

Σημαντικό κίνητρο για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης θεσπίζεται με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και προβλέπει ότι για κάθε νέα θέση εργασίας που θα δημιουργείται σε μία επιχείρηση και θα αφορά νέο εργαζόμενο ή μακροχρόνια άνεργο, οι εργοδοτικές εισφορές που εκπίπτουν από τα φορολογητέα κέρδη θα υπολογίζονται κατά 50% αυξημένες.   Ως προϋπόθεση ορίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και η συνολική μισθολογική δαπάνη σε μια επιχείρηση να μην έχουν μειωθε..... (18/01/2019)

περισσότερα »

Eνημερωτική εσπερίδα για χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Τετάρτη 23 Ιαν. 2019, 17:00- 21.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Οθωνος 3, Λαμία)

Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων η Περιφέρεια Στερεας Ελλάδας, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα Εμπορικά Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, 17:00- 21.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας  (Οθωνος 3, Λαμία).   Στην εκδ..... (17/01/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO 2019» & «TUTTOFOOD 2019»

. (17/01/2019)

περισσότερα »

Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

Η Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας»  στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους.  Προϋπολογισμός της Δράσης 400 εκατ. ευρώ  για το σύνολο των περιφερειών της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ..... (21/12/2018)

περισσότερα »

Αυξάνει την παρουσία του στις ΗΠΑ το ελληνικό κρασί

Την σταθερή άνοδο που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την τελευταία πενταετία επισημαίνει μελέτη του Εμπορικού Γραφείου του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης, Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Ελληνικού Συνδέσμου Οίνου (ΣΕΟ) και επικαλείται στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εξαγωγών του ελληνικού κρασιού προς τις ΗΠΑ το 2017 ανήλθαν σε 12,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 49% σε σχέση με το 2012, ενώ την..... (17/01/2019)

περισσότερα »

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο - Εστίαση - Εκπαίδευση

Η Δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται: - στο λιανικό εμπόριο- στην παροχή υπηρεσιών εστίασης- την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης–κοινωνικής μέριμνας προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους. Προϋπολογισμός της Δράσης60 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρω..... (21/12/2018)

περισσότερα »

Χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια η ρύθμιση χρεών προς Ταμεία

 Η νέα ρύθμιση οφειλών, με 120 δόσεις για όλους και επανυπολογισμό παλαιών οφειλών προς τα Ταμεία που οδηγεί σε «κούρεμα» ακόμη και 70% της οφειλής, δεν θα έχει τελικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Μάλιστα, ενώ ο επανυπολογισμός αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 2016, όπως αποκάλυψε χθες, η αρμόδια υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, στη νέα αυτή γενναία ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και χρέη έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, χωρίς βέβαια επανυπολογισμό, αφού ήδη..... (17/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΗ: Διπλό καπέλο στα τιμολόγια ρεύματος

Προετοιμασία για έξοδο στις αγορές ξεκινά η διοίκηση της ΔΕΗ, επιλογή η οποία προβλέπεται να επισπεύσει την αύξηση τιμολογίων προκειμένου να βελτιώσει το EBITDA και να κάνει πιο ελκυστική την εταιρεία στους επενδυτές. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Πέμπτη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Μανόλης Παναγιωτάκης σε συνάντηση με δημοσιογράφους, η ΔΕΗ, η οποία προγραμματίζει συναντήσεις με επενδυτές στο Λονδίνο το Φεβρουάριο, προσανατολίζεται σε μονοψήφια αύξηση τιμολογίων, προ..... (17/01/2019)

περισσότερα »

Διορία έως 15 Απριλίου για να βάλουν POS άλλοι 53 κλάδοι της αγοράς

Διευρύνονται οι υπόχρεοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που από τις 15 Απριλίου υποχρεούνται να δέχονται πληρωμες με κάρτες. Άλλες 53 δραστηριότητες εντάσσονται – με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας Ιωάννη Δραγασάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αστέριου Πιτσιόρλα και της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου - στους υπόχρεους χρήσης συσκευών POS για την αποδοχή πληρωμών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών. Οι εν λόγω φορολογούμενοι υποχρεούνται επίσης να απο..... (16/01/2019)

περισσότερα »

Ρωσική απαγόρευση εισαγωγής εμπορευμάτων όταν η χώρα προέλευσης /αποστολής είναι η Ουκρανία

Σε συνέχεια του προεδρικού διατάγματος 592 / 22.10.2018 με το οποίο εισήχθησαν περιοριστικά μέτρα έναντι φυσικών και νομικών ουκρανικών προσώπων, υπεγράφη στις 29.12.2018 εκτελεστικό διάταγμα (Νο.1716-83) από το Ρώσο Πρωθυπουργό Μedvedev, με το οποίο επιβάλλονται περιορισμοί στις μεταφορές προϊόντων, των οποίων απαγορεύεται η εισαγωγή στη Ρωσία, εφόσον η χώρα προέλευσης ή αποστολής είναι η Ουκρανία ή τα οποία διακινούνται / μεταφέρονται μέσω της Ουκρανίας. Επισυνάπτεται ο πίνακας των προϊόν..... (15/01/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί. 15-1-2019

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (15/01/2019)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Πώς θα ασφαλίζονται οι αγρότες

Διευκρινίσεις για τις ταχύτερες διαδικασίες ως προς την έναρξη ασφάλισης των αγροτών, από την πρώτη ημέρα του μήνα έναρξης άσκησης της ασφαλιστέας δραστηριότητας, δίνει έγγραφο του ΕΦΚΑ. Βάσει της σχετικής διάταξης που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2018, που έλυσε ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε σημαντικό αριθμό ασφαλισμένων αγροτών, κυρίως λόγω της μεγάλης καθυστέρησης για την υπαγωγή στην ασφάλιση του τ. ΟΓΑ, το έγγραφο περιγράφει την διαδικασία έναρξης, αλλά και διακοπής της ασφάλι..... (15/01/2019)

περισσότερα »

Έρχεται ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός

Τη δυνατότητα ύπαρξης ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ο οποίος θα συνδέεται με τις συναλλαγές που πραγματοποιούν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις με τη χρήση POS εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ενώ ταυτόχρονα προωθεί ένα σύστημα κλιμακωτού ακατάσχετου λογαριασμού για τους οφειλέτες της Εφορίας με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Με το σύστημα αυτό, οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους, οι οποίοι λόγω χρεών που έχο..... (15/01/2019)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξετε

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ..... (13/01/2019)

περισσότερα »

Στοιχεία εγγραφών-διαγραφών 2018 σύμφωνα με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

«Μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια, τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία φαίνεται να βρίσκονται πίσω μας, γεγονός, άλλωστε, που πιστοποιούν και τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), σύμφωνα με τα οποία, τη χρονιά που μας πέρασε, υπήρξε μία έκρηξη ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ περιορίστηκαν σημαντικά τα λεγόμενα λουκέτα». Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ, σύμφω..... (11/01/2019)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες – ηλεκτρονικό εμπόριο (e-shop)» στο ΕΒΕ την Τετ. 9 Ιανουαρίου

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες – ηλεκτρονικό εμπόριο (e-shop)» στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2018. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, έγινε συζήτηση και αναφορά για τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του, αναλύθηκε διεξοδικά η διαδικασία onlineπροβολής των τοπικών προϊόντων & επιχειρήσεων, καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. Η νέα υπηρεσία το..... (10/01/2019)

περισσότερα »

Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου 2018

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (08/01/2019)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Δεκεμβρίου 2018

.   (08/01/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά όπλα κατά της φοροδιαφυγής

Έμφαση σε δράσεις για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, μέσω της μείωσης της ανάγκης για φυσική παρουσία τους στις ΔΟΥ και τα τελωνεία και εν τέλει μέσω του δραστικού περιορισμού της γραφειοκρατίας, υπόσχεται ότι θα δώσει το 2019 ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σε επιστολή που απέστειλε χθες προς όλους τους εργαζόμενους στις φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ήδη έχει ανακοινώσει από το 2018, προωθούνται μεγάλης σημασίας αλλαγέ..... (08/01/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσφέρει δωρεάν προς τα ταμειακά ενήμερα μέλη του ενα νέο Ολοκληρωμένο Σύστημα Συμβουλευτικής Καθοδήγησης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσφέρει δωρεάν προς τα ταμειακά ενήμερα μέλη του, μέσω της ΚΕΕΕ, ενα νέο Ολοκληρωμένο Σύστημα Συμβουλευτικής Καθοδήγησης το οποίο με σύγχρονα μέσα και μεθόδους παρέχει σε επιχειρήσεις -μέλη του διαδραστικές υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης (06/01/2019)

περισσότερα »

Έκδοση του Ν.4583/2018 αναφορικά με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Προθεσμίες συμμόρφωσης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τα μέλη του, ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ότι εκδόθηκε ο Ν.4583/2018 (ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις), ο οποίος επιφέρει σοβαρές αλλαγές στην άσκηση του επαγγέλματος τους. Ανάμεσα στις διατάξεις του νέου νόμου προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 48, ότι  «οι ασφαλιστ..... (04/01/2019)

περισσότερα »

Πλατφόρμα Επιχειρηματικής Διαδικτύωσης απο Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα στις μικρές κυρίως επιχειρήσεις, που δεν έχουν δικό τους σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, να αναρτούν ειδήσεις και να έρχονται σε καθημερινή επικοινωνία με άλλες επιχειρήσεις.  Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων (που είναι ταμιακώς ενήμερες), αλλά και τα στελέχη των Επιμελητηρίων, μπορούν - αφού δημιουργήσουν έναν προσωπικό λογαριασμό - να αναρτούν ενημερώσεις - ανακοινώσεις για διάφορα θέματα, όπως: -  την οργάνωση επι..... (04/01/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα " Σύγχρονες ηλεκτρονικές ανταποδοτικές υπηρεσίες- Ηλεκτρονικό Εμπόριο e-shop" την Τετ 9/1 στο ΕΒΕ

..... (04/01/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ανακοινώνει ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 η Υπηρεσία θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΗ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ανακοινώνει ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 η Υπηρεσία θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΗ και δεν θα λειτουργήσει λόγω αναβάθμισης του υφιστάμενου συστήματος Μηχανογράφησης του Επιμελητηρίου μας.    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ..... (03/01/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

. (03/01/2019)

περισσότερα »

Σε περισσότερες δόσεις η πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φόρων, όπως του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου. Οπως ανέφερε στον ΑΝΤ1: «Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι γίνονται προσπάθειες ώστε το 2019 να υποβληθούν νωρίτερα οι φορολογικές δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι το ηλεκτρονικ..... (02/01/2019)

περισσότερα »

Ο Ειδικός Φόρος στο Κρασί καταργείται από την Πρωτοχρονιά

Μέχρι και τις 31.12.2019 ο ΕΦΚ για το κρασί είναι απαιτητός διευκρινίζει η ΑΑΔΕ – Την τελευταία στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάζει την αγορά να τρέχει για αλλαγές φόρων    Τελευταία στιγμή, για άλλη μια φορά, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάζει την αγορά να τρέχει για αλλαγές φόρων που τίθενται σε εφαρμογή από την Πρωτοχρονιά.Καθώς ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε κοντά στα Χριστούγεννα, με εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε σήμερα η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι:   α) για τα κρασιά που θα τεθούν σε ..... (02/01/2019)

περισσότερα »

Τι αλλάζει στη φορολογία το 2019 - Έρχονται νέοι φόροι

Μέσα από διατάξεις που κατατέθηκαν στη Βουλή, την επικείµενη έκδοση υπουργικών αποφάσεων, αλλά και την κατάθεση νοµοσχεδίων, το υπουργείο Οικονοµικών προχωρά σε αλλαγές στο φορολογικό πεδίο µε στόχους από τη µια την επιτάχυνση και την ενίσχυση της ανάπτυξης, και από την άλλη τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης µέσω της καταπολέµησης της φοροδιαφυγής και της αποκάλυψης αδήλωτων εισοδηµάτων.   Οι αλλαγές που έχουν ψηφιστεί στη Βουλή και αφορούν παρεµβάσεις για τη διευκόλυνση της αγοράς και τ..... (30/12/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών για απομαγνητοφώνηση πρακτικών Επιμελητηρίου

..... (28/12/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Ποιοι δεν θα πληρώνουν πλέον το τέλος επιτηδεύματος

Τις νέες διατάξεις αναφορικά με το τέλος επιτηδεύματος και ποιοι εξαιρούνται πλέον από την καταβολή κοινοποιεί με εγκύκλιο της η ΑΑΔΕ.   Συγκεκριμένα, με τις κοινοποιούμενες διατάξεις καταργείται, για λόγους νομοτεχνικούς, η υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος 500 ευρώ από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, καθώς οι εν λόγω Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας γενικώς από την υποχρέωση καταβολής του τέλους. Επίσης ορίζεται ..... (27/12/2018)

περισσότερα »

Αυξήσεις στα διόδια από τον Ιανουάριο του 2019

Αυξήσεις στα διόδια θα επιβληθούν από τις αρχές του 2019.   Ειδικότερα στην Εγνατία οδό οι αυξήσεις θα αφορούν σε 5 από 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, αύξηση που αγγίζει κατά μέσο όρο ποσοστό της τάξης του 67%. Αντίστοιχα στα Μάλγαραη άνοδος του αντιτίμου των διοδίων θα είναι σε ποσοστό 150% δεδομένου πως η χρέωση θα διαμορφωθεί σε 3 ευρώ από 1 ευρώ και 20 λεπτά που είναι σήμερα.   Όσον αφορά στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, και συγκεκριμένα στα διόδια Πελασγίας, οι οδηγοί θα καταβάλουν επιπλέο..... (26/12/2018)

περισσότερα »

Αυξάνεται το όριο για «χτίσιμο» του αφορολογήτου

Μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων μέσω πλαστικού χρήματος ή e-banking θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι από το νέο έτος για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου και θα προβλέπει υψηλότερο ποσό αποδείξεων από 25% έως 50% ανάλογα με το ύψος εισοδήματος του κάθε φορολογουμένου. Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», στελέχη του οικονομικού επιτελείου υποστηρίζουν ότι μετά την επεξεργασία των φορολογικών δ..... (26/12/2018)

περισσότερα »

6ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός για την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία. Όλοι οι φορείς ενώνουμε δυνάμεις για τη νεολαία μας!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου 2018 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, Περιφέρεια, Επιμελητήρια, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη του φετινού διαγωνισμού. Κοινή προσπάθεια όλων, η διασύνδεση της εκπαίδευσης με το επιχειρείν. Δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους μας να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και τους επιβραβε..... (22/12/2018)

περισσότερα »

ΕΣΠΑ: Δύο νέα προγράμματα για μικρές επιχειρήσεις – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 460 εκατ. ευρώ με ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων έως 65% προκήρυξε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.   Η πρώτη δράση είναι η «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ. Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερικ..... (19/12/2018)

περισσότερα »

Ευχές του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για Καλές Γιορτές!

..... (23/12/2018)

περισσότερα »

Ποιοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις 120 δόσεις που έρχονται για χρέη σε Εφορία και Ταμεία

Νέες ρυθμίσεις χρεών που θα δίνουν ανάσα στην αγορά επεξεργάζονται στην κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψουν και τις ανάγκες όσων δεν μπορούν να καλυφθούν από την ρύθμιση του εξωδικαστικού.Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ψηφιστεί διάταξη για παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, με σωρεία αλλαγών που σκοπό έχουν να άρουν εμπόδια στην αξιοποίησή της από ενδιαφερόμενους.Επιπλέον όμως, επειδή η συγκεκριμένη ρύθμιση θεωρείται «βαριά» και δυσκίνητη διαδικασία -παρότι προσφέρει έως 120 δόσεις κ..... (19/12/2018)

περισσότερα »

Μειωμένη φορολογία και κίνητρα για τις μεγάλες επενδύσεις ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Μειωμένη φορολογία για τις μεγάλες επενδύσεις ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων με υπόμνημα προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη αναφορικά με το νομοσχέδιο για την προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων.Συγκεκριμένα προτείνεται η παροχή κλιμακούμενης έκπτωσης του φορολογικού συντελεστή, από 10% έως 50%, ανάλογα με το μέγεθος της επένδυσης και τις θέσεις εργασίες που δημιουργούνται και για διάστημα 15 ετών..... (18/12/2018)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση συνδέσμων που αφορούν πληροφορίες για τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς Ξυλείας EUTR και FLEGT

Δείτε σχετική επιστολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (18/12/2018)

περισσότερα »

Κλιμακωτός ακατάσχετος λογαριασμός για συνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου

Την αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού για τους συνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου προβλέπει σχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Φεβρουαρίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Ουσιαστικά, η φορολογική διοίκηση, με στόχο τη μείωση της παραοικονομίας αλλά και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προωθεί σχέδιο το οποίο θα αυξάνει το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού πάνω από τα 1.250 ευρώ, εφόσον βέβαια ο οφειλέτης είναι συνεπής στη ρ..... (17/12/2018)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Τα δύο νέα προγράμματα που απευθύνονται σε άνεργους νέους

ΟΑΕΔ: Το πρόγραμμα επιδότησης μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ηλικίας έως 25 ετών είναι ψηφίδα στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάκτηση της εργασίας, ανέφερε η υπουργός Εργασίαςν Έφη Αχτσιόγλουν παρουσιάζοντας στη Βουλή τη συγκεκριμένη τροπολογία. «Είναι μία τροπολογία, με την οποία υλοποιείται μία ακόμη από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους έως 25 ετών. Επιδοτείται στην πραγματικότητα η εργοδοτικ..... (17/12/2018)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο που διοργανώθηκε απο το ΕΒΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Business English- αγγλική επιχειρηματική ορολογία»

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το σεμινάριο που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα: «Business English- αγγλική επιχειρηματική ορολογία». Η κατάρτιση και η συνεχής εκπαίδευση των μελών μας, είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε δράσεις για τις επιχειρήσεις μας προσπαθώντας να είμαστε ανταγωνιστικοί και περισσότερο εξωστρεφείς. Έπεται ανάλογη συνέχεια!..... (17/12/2018)

περισσότερα »

«Άστεγος για μια μέρα» : Για έκτη χρονιά, στην πλατεία Πάρκου.

Για 6η χρονιά, γινόμαστε «Άστεγοι για μια μέρα», συγκεντρώνοντας , είδη πρώτης ανάγκης, για συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη. Μια δράση, που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, ταυτόχρονα με την έξαρση, της μεγάλης οικονομικής κρίσης, με σκοπό, να ανακουφίσει έστω και προσωρινά, ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν το σπίτι τους και βρέθηκαν στο δρόμο, μη μπορώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες επιβίωσης. Δυστυχώς, η ανάγκη για βοήθεια  δεν  έχει εκλείψει αλλά είναι περισσότερο από πο..... (17/12/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 14-12-2018

     ..... (14/12/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας .."κάθισε στο θρανίο"!!

 Το Επιμελητήριο μας, ξαναπήγε σχολείο...Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου καθίσαμε στα θρανία μαζί με τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Λαμίας και κουβεντιάσαμε για το νεανικό επιχειρείν. Συζητήσαμε για το Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργανώνουμε και τους καλέσαμε να συμμετάσχουν. Ακούσαμε τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες για το μέλλον τους και προσπαθήσαμε να υποδείξουμε τις διεξόδους που ανοίγονται μέσα από τη νεανική επιχειρηματικότητα, προβάλλοντας τα καλά παραδείγματα του τόπου μας. ..... (14/12/2018)

περισσότερα »

Παράταση ως 15/1 για δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου σχεδιάζει να ανακοινώσει εντός της ημέρας το υπουργείο Οικονομικών, για την διορία δήλωσης επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού από τους υπόχρεους αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (POS) που τυπικά έληξε εχθές.‘Ηδη από τις προηγούμενες ημέρες, φορείς της αγοράς και φοροτεχνικοί ζητούσαν να δοθεί σχετική παράταση, προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα των 1.000 ευρώ οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ενώ είχαν υποχρέωση, δεν μπόρεσαν να δηλώσου..... (14/12/2018)

περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ''BUSINESS ENGLISH'' - Πρόγραμμα Σεμιναρίου

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΥΚΛΟΣ Α. ΘΕΜΑ: «BUSINESSENGLISH – ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ-ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινά κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με κύριο στόχο την εκπαίδευση – κατάρτιση & εξειδίκευση των μελών του σε τομείς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Ο Α΄ κύκλος αφορά εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «BusinessEnglish – Αγγλική Επιχειρηματική Ορολογία-Εικόνα Επιχείρησης».  ..... (12/12/2018)

περισσότερα »

Προς νέο ρεκόρ οι ελληνικές εξαγωγές

Κατά 4,17 δισ. ευρώ ή κατά 17,6% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2018 και όπως όλα δείχνουν από την εκκίνηση του τρίτου τετραμήνου πάμε για μια ακόμη χρονιά ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 27,78 δισ. ευρώ από 23,61 δισ. ευρώ το περσινό 10μηνο, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή αυξήθηκαν στα 18,34 δισ. ευρώ από 16,40 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 1,94 δισ. ευρώ ή κατά 11,8%. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι όλοι οι κλάδοι εμφανίζονται με ανοδικές τάσε..... (09/12/2018)

περισσότερα »

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι πότε μπορούμε να υποβάλλουμε τις αιτήσεις - Πότε η πληρωμή

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Με προβλήματα λειτουργεί από το βράδυ της Παρασκευής η ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr για την υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2018. Το μέρισμα, συνολικού ύψους τουλάχιστον 710 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14 Δεκεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα, για να διαπιστώσουν, αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας ..... (09/12/2018)

περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "BUSINESS ENGLISH"

    ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΥΚΛΟΣ Α. ΘΕΜΑ: «BUSINESSENGLISH – ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινά κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με κύριο στόχο την εκπαίδευση – κατάρτιση & εξειδίκευση των μελών του σε τομείς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Ο Α΄ κύκλος αφορά εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «BusinessEnglish – Αγγλική Επιχειρηματική Ορολογία - Εικόνα Επιχείρησης».  Το σεμινάριο απευθύ..... (07/12/2018)

περισσότερα »

Πρώτο «ναι» από Ευρώπη στο σχέδιο της ΤτΕ για κόκκινα δάνεια

Θετικής υποδοχής έτυχε από Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος  για τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων, με μέσο εγγύησης μέρος από τις υφιστάμενες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις των τραπεζών. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η πρόταση της TτΕ κρίθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, ως ενδιαφέρουσα βάση συζήτησης για να επιτευχθεί ο στόχος επιθετικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ( Non Performing Exposures- NPEs) των εγχώριων τραπεζών. Ακ..... (07/12/2018)

περισσότερα »

Ζήτηση ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για συνεργασία με Ιάπωνες εισαγωγείς

Συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγών τροφίμων τα οποία “μπορούν να αποθηκευτούν, να διανεμηθούν και να πωληθούν σε θερμοκρασία δωματίου”, όπως αποξηραμένα τρόφιμα, ξηροί καρποί, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και φρούτα, είδη ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά, τρόφιμα στιγμιαίας παρασκευής,  κτλ ζητάει η ιαπωνική εταιρεία Cross –on Co. Ltd. Πρόκειται για μία από τις σημαντικές, σχετικά νέες, μικρού μεγέθους δυναμικές επιχειρήσεις εισαγωγής τροφίμων στην περιοχή Kansai (Osaka) της Ιαπωνίας.  Η ετ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Πόσο κοστίζει στους επαγγελματίες η αναγνώριση πλασματικών ετών

Μειώνεται το κόστος εξαγοράς πλασματικών χρόνων ασφάλισης που αφορούν το στρατιωτικό, τις σπουδές ή την ανατροφή παιδιών και μπορούν να αναγνωρισθούν από μη μισθωτούς, από την 1η Ιανουαρίου 2019. Η εξαγγελία για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας ασφάλισης από το 20% στο 13,33% που αφορά 1,5 μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες καθιστά πλέον λιγότερο ασύμφορη την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης με στόχο την βελτίωση του τελικού ποσού της σύνταξ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Μεταποίηση: Απελευθερώνεται από τα «δεσμά» της αδειοδότησης

Αυτόματα πλέον, αδειοδοτείται η συντριπτική πλειονότητα των μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς από τις 29 Νοεμβρίου 2018, οι επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα μπορούν να ξεκινούν τη λειτουργία τους με μια απλή γνωστοποίηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.notifybusiness.gov.gr. Συνεπώς, εφεξής δεν χρειάζεται να περιμένουν μήνες ή και χρόνια για την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας που δινόταν κατόπιν επιτόπιου ελέγχου της διοίκησης, αφού η δήλωση γνωστοποίησης ισοδυναμεί με αυτή. Πλην όμως δ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Αμερικανική στήριξη σε ελληνικές επιχειρήσεις μέσω προγράμματος «Roots»

Τη δέσμευση των ΗΠΑ στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ, μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος «Roots», ενός προγράμματος στήριξης και βοήθειας startup και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο υλοποιείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο κ. Πάιατ, αφού υπογράμμισε τις καλές μακροχρόνιες σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, επισήμανε ότι η αμερικανική κεφ..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Νοεμβρίου 2018

  Δείτε το Newsletter στο επισυναπτόμενο αρχείο ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (05/12/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση απο το Επιμελητήριο για κατάθεση προτάσεων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2018 απο Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

..... (04/12/2018)

περισσότερα »

Ανάπτυξη 2,2% το τρίτο τρίμηνο- ισχυρές εξαγωγές, αδύναμη κατανάλωση, επενδύσεις

 Με ρυθμούς 2,2% αναπτύχθηκε η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο σε σχέση, ανεβάζοντας ταχύτητα σε σχέση με το δεύτερο. Το μεγάλο στήριγμα πρόσφεραν για ακόμη μία φορά οι εξαγωγές. Ωστόσο αδύναμη παραμένει η καταναλωτική δαπάνη, ενώ νέα βουτιά έκαναν οι επενδύσεις.   Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, το ελληνικό ΑΕΠ μεγεθύνθηκε 1% σε τριμηνίαια και 2,2% σε ετήσια στο διάστημα Ιουλίου- Σεπτεμβρίου..... (04/12/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις-Διαγωνισμοι 4-12-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (04/12/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού, Πλ.Μουσών 1,Δομοκός, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού,Πλ.Μουσών 1,Δομοκός, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018  και ώρα 16:00 με θέματα:  Τοποθετήσεις εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων της ευρύτερης περιοχής Δήμου Δομοκού επί προβλημάτων που τους απασχολούν.  Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 9/31-10-2018 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.  Έγκριση ..... (03/12/2018)

περισσότερα »

Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη, αλλά η προστασία της... α΄ κατοικίας

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ. Δραγασάκη περί κατάργησης του νόμου Κατσέλη και όχι παράτασής του, επιχείρησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ωστόσο, στην ουσία αυτό που κατάφερε ο κ. Τσακαλώτος είναι να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις Δραγασάκη, κάνοντας λόγο για πιθανή κατάργηση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, στοιχείο που βρίσκεται σ..... (02/12/2018)

περισσότερα »

«Λευκή νύχτα» στη Λαμία!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας & το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, διοργανώνουν τη "Λευκή Νύχτα 2018" την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου με παράταση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων έως και τις 12:00 το βράδυ. Μουσική, χορός, πυροτεχνήματα θα στολίσουν την ατμόσφαιρα δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη μας! Τα καταστήματα θα συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή με ειδικές προσφορές στους πελάτες έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Η κυκλοφορία των ο..... (26/11/2018)

περισσότερα »

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Φθιώτιδας συμμετέχει στην "Λευκή Νύχτα"!

Η εταιρεία μας ανταποκρινόμενη τόσο στο αίτημα των φορέων (Επιμελητήριο Φθιώτιδος & Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας) όσο και στα αιτήματα των πελατών-επιβατών ο..... (29/11/2018)

περισσότερα »

Οικονομικό Δελτίο ενημέρωσης οικονομίας και εμπορίου στην Ουγγαρία

     ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Αποστολή Δελτίου «Οικονομία & Εμπόριο στην Ουγγαρία», τεύχος Νο.6/2018 Αποστέλλουμε, συνημμένως, το τεύχος Νο.6(Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2018) του Δελτίου «Οικονομία & Εμπόριο στην Ουγγαρία» που επιμελείται το Γραφείο μας. Το συνημμένο Δελτίο περιλαμβάνει στοιχεία για την οικονομία της Ουγγαρίας, πρόσφατες εξελίξεις εμπορικού ενδιαφέροντος, διεθνείς ..... (29/11/2018)

περισσότερα »

΄Έναρξη αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση 6.000 ανέργων πτυχιούχων έως 39 ετών

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 28-11-2018 και ώρα 15:00, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (ResearchandInnovationStrategiesforSmartSpecialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας».   Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα κ..... (28/11/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημερώνει, μέσω του STAR Κεντρικής Ελλάδος, για τις δράσεις του Επιμελητηρίου που στοχεύουν στην τόνωση της αγοράς

..... (27/11/2018)

περισσότερα »

28η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών , Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας Detrop & 7η Διεθνής Έκθεση Oenos, 2-4/3 Θεσσαλονίκη

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην28η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών , Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας Detrop & στην 7η Διεθνή Έκθεση Oenos, που διεξάγονται ταυτόχρονα και θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 4 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της  ΔΕΘ ΗΕLEXPO, στη Θεσσαλονίκη.   Στη Detropκαι Oenos θα συναντηθεί το πιο εξωστρεφές και αποτελεσματικό μίγμα τόπων, ανθρώπων και εταιρειών με μοναδικά ελληνικά προϊόντα, ομιλίες και παρουσιάσεις από επιλεγμ..... (27/11/2018)

περισσότερα »

Επιδοτήσεις για να ξαναλειτουργήσουν «νεκρές» επιχειρήσεις που χρωστούν

Σε πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ που θα λειτουργεί ως χρηματοδοτικό εργαλείο θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες – οφειλέτες του ΕΦΚΑ που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους προκειμένου να επαναδραστηριοποιηθούν ή να ξανανοίξουν τα «μπλοκάκια» τους. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη μείωση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, οι πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες, που εντάσσονται σε προγράμματα έναρξης ή επανέναρξης επιχειρηματικής δραστ..... (26/11/2018)

περισσότερα »

Κούρεμα «ανάσα» για στεγαστικά δάνεια και επιδότηση της δόσης - Το σχέδιο κυβέρνησης και τραπεζών

Το νέο πλαίσιο προστασίας που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2019 θα αντικαταστήσει τον νόμο "Κατσέλη" και όπως δήλωσε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης «Πάντα θα υπάρχει ένα σύστημα που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, όπως κι αυτό να ονομάζεται». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στα τέλη του χρόνου θα έχει οριστικοποιηθεί η νέα μορφή καθώς βούληση της κυβέρνησης παραμένει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο νόμος "Κατσέλη" ήταν προϊόν..... (26/11/2018)

περισσότερα »

Αυτό είναι το σχέδιο της ΤτΕ για τα «κόκκινα» δάνεια: Δραστική μείωση κατά 47%

Το Σχέδιο προβλέπει την ταυτόχρονη μεταφορά σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) αναβαλλόμενου φόρου 7,5 δις.ευρω, ο οποίος σήμερα συνυπολογίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, και κόκκινων δανείων ύψους 40 δις.ευρω. Το σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά περίπου 40 δισ. ευρώ που έχει επεξεργαστεί η Τράπεζα της Ελλάδος, περιλαμβάνεται στην Εκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα που δημοσιεύτηκε σήμερα. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την εκχώρηση από τις τράπεζες του μισού κ..... (23/11/2018)

περισσότερα »

Γλιτώνουν το τέλος επιτηδεύµατος τα «παγωμένα» µπλοκάκια

Με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή και περιλαµβάνεται στον προϋπολογισµό καταργείται το τέλος επιτηδεύµατος για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελµατίες που έχουν µπλοκ παροχής υπηρεσιών τα οποία δεν χρησιµοποιούν. Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει την κατάργηση του τέλους επιτηδεύµατος για:κάθε µορφής επιχείρηση, δηλαδή και ατοµικές επιχειρήσεις και «µπλοκάκια» που βρίσκονται σε αδράνεια, τους αγρότες που είναι µέλη αγροτικών συνεταιρισµών, τους αγροτικούς συνεταιρισµούς, τ..... (23/11/2018)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «AUTOMECHANICA 2018 - ηλεκτροκίνηση & αεριοκίνηση - το μέλλον του αυτοκινήτου».

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2018 η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Λαμίας & Περιφέρειας (Σ.Ι.Σ.Α.Λ) με θέμα: «AUTOMECHANICA 2018 - ηλεκτροκίνηση & αεριοκίνηση - το μέλλον του αυτοκινήτου». (22/11/2018)

περισσότερα »

Επίδομα ενοικίου και δανείου: Πότε θα ξεκινήσει – Ποιοι και πως θα πάρουν τα χρήματα

Το επίδομα ενοικίου και δανείου είναι οριστικό. Θα ξεκινήσει από την αρχή του 2019 και οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα μεταξύ 7.000 και 21.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία ως 180.000 ευρώ. Οι όροι για το επίδομα ενοικίου και δανείου φαίνεται ότι έχουν “κλειδώσει”. Όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο που καθορίστηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του περασμένου καλοκαιριού.Το επίδομα αφορά σε όσους πληρώνουν ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Τα κριτήρι..... (21/11/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Automechanika 2018 - Ηλεκτροκίνηση και Αεροκίνηση & το μέλλον του αυτοκινήτου" στο ΕΒΕ την Τετ. 21 Νοεμβρίου

Δείτε το πρόγραμμα στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/11/2018)

περισσότερα »

Ζήτηση συνεργασίας με Έλληνες εξαγωγείς ξηρών καρπών, αφεψημάτων, μπαχαρικών και βοτάνων

Συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγών ξηρών καρπών και συγκεκριμένα «κελυφωτών φιστικιών», ζητάει η ιαπωνική εταιρεία K. KOBAYASHI & Co. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εισαγωγικές εταιρείες στον τομέα των τροφίμων στην Ιαπωνία, και μία από τις σημαντικές παγκοσμίως.  Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1883 και πραγματοποιεί εισαγωγές από όλον τον κόσμο. Ειδικά στον τομέα των μπαχαρικών  και των βοτάνων για αφεψήματα, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ιαπωνία. Η εταιρεία ε..... (19/11/2018)

περισσότερα »

Τα αναδρομικά «τρώνε» το όφελος από την έκπτωση των εισφορών

Η πολλαπλή επιβάρυνση θα περιορίσει σημαντικά το όποιο όφελος από την έκπτωση των εισφορών που θα εφαρμοστεί από τις αρχές του χρόνου για τους ελεύθερους επαγγελματίες Οχι ένα και δύο, αλλά έξι ειδοποιητήρια για πληρωμή εισφορών θα λαμβάνουν κάθε μήνα από την 1/1/2019 200.000 αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες. Η πολλαπλή επιβάρυνση θα περιορίσει σημαντικά το όποιο όφελος από την έκπτωση των εισφορών που θα εφαρμοστεί από τις αρχές του χρόνου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.   Ετσι, κάθε α..... (18/11/2018)

περισσότερα »

Αντικειμενικές αξίες ακινήτων: Ανατροπές σε φόρους και τέλη από την νέα χρονιά

Ανατροπή στις νέες αντικειμενικές αξίες καθώς από το νέο έτος χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα υποστούν τo βάρος των φόρων αλλά και τελών που ισχύουν για κάθε ακίνητη περιουσία. Η αύξηση θα προκαλέσει ντόμινο επιβαρύνσεων σε φόρους και τέλη. Έτσι, αρκετοί φορολογούμενοι προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές, δωρεές προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν από τις αρχές του χρόνου αυξημένους φόρους και μάλιστα με το δεδομένο ότι θα υπάρξουν άλλοι δύο γύροι αυξήσεων το 2019 και 2..... (18/11/2018)

περισσότερα »

Ζητήσεις και Προσφορές Προιόντων και Επιχειρηματικών Ευκαιριών

Παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (16/11/2018)

περισσότερα »

Δεν επιστρέφονται φόροι και πρόστιμα που παραγράφηκαν απο το Δημόσιο

Το Δημόσιο δεν νομιμοποιείται να επιστρέψει σε φορολογούμενους τα καταβληθέντα ποσά φόρων και προστίμων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία τους καταλογίστηκαν μετά από ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) στις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών, για χρήσεις οι οποίες μεταγενέστερα -με την υπ’ αριθμόν 1738/2017 απόφαση του ΣτΕ- κρίθηκε ότι, τη στιγμή που έγιναν οι φορολογικοί έλεγχοι, είχαν παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας από τις ημερομην..... (16/11/2018)

περισσότερα »

Ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των εισφορών - Τα 11 κλειδιά

Ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 7.500 ευρώ και πάνω και αγρότες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 5.100 και πάνω είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από τις νέες μειωμένες εισφορές. Δεδομένου ότι το ελάχιστο ασφάλιστρο μένει ίδιο, οι μειώσεις κλιμακώνονται στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Το νέο τοπίο των εισφορών έχει 11 κλειδιά : Το ποσοστό για τον υπολογισμό της εισφοράς κύριας σύνταξης ορίζεται στο 13,33% (στο ύψος της εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλλεται για τ..... (16/11/2018)

περισσότερα »

Έρχεται η ενεργειακή κάρτα για ενισχύσεις στους «αδύναμους» - Για ποιους επιστρέφει η απόσυρση

Ένα στα δέκα σπίτια θα αναβαθμιστεί ενεργειακά μέχρι το 2030 και ένα στα δέκα αυτοκίνητα θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ενεργειακού σχεδιασμού ως το 2030 (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα), που τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στα μέτρα πολιτικής που περιλαμβάνει ο ενεργειακός σχεδιασμός, εντάσσεται ακόμη η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την προώθηση εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές (..... (14/11/2018)

περισσότερα »

Επανάληψη Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος για Κατάθεση Προσφορών

Στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης για το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ζητά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, έχοντας ως σκοπό την «έρευνα αγοράς», την αποστολή στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Όθωνος 3 – 35131 Λαμία προσφορών για τα τις παρακάτω παρεμβάσεις το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.30 μ.μ. (13/11/2018)

περισσότερα »

Μειώσεις κατά 30% στις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών

Η συγκεκριμένη μείωση αφορά σε περίπου 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που θα έχουν ετήσιο όφελος που θα κυμαίνεται από 200-4.700 ευρώ (ποσοστιαία η μείωση κυμαίνεται από 12,45% έως και 33,3%).Ωστόσοδιατηρείται η ελάχιστη εισφορά που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου (προβλέπει ως κατώτατη ασφαλιστική εισφορά το 20% επί του κατώτατου μισθού που σήμερα είναι 586 ευρώ). Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι διευρύνεται ο αριθμός των μη μισθωτών που θα πληρώνουν το κατώτ..... (13/11/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοι 13-11-2018

Δείτε Προκηρύξεις και Διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (13/11/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά η τήρηση των βιβλίων από το 2019

Απευθείας στο Taxisnet θα τηρούνται από το 2019 τα βιβλία εσόδων-εξόδων της εφορίας, προκειμένου να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά και σε σχεδόν πραγματικό χρόνο από τις φορολογικές αρχές. Η συμπλήρωσή τους θα γίνεται αρχικά από τον εκδότη των τιμολογίων, ενώ ο λήπτης θα πρέπει να συνδέεται στη συνέχεια και αυτός ηλεκτρονικά προκειμένου να τα επικυρώνει ή να τα διορθώνει για τις πράξεις που τον αφορούν. Από το 2020 και μετά, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική τιμολόγηση, τα ηλεκτρονικά β..... (13/11/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο περίπτερο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στο Φεστιβάλ "Γεύσεις καθ' Οδόν, Ελλάδα-Μεσόγειος" , 19-23 Δεκ 2018

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ «Γεύσεις καθ' Οδόν, Ελλάδα-Μεσόγειος» , το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Δεκεμβρίου 2018, στην Πλατεία Κανάρη, στην Κυψέλη, με στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή και προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής την περίοδο των Χριστουγέννων.   Το Φεστιβάλ «Γεύσεις καθ' οδόν» είναι μια νέα προσπάθεια που γίνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και φ..... (12/11/2018)

περισσότερα »

Κατάθεση πινακίδων ως τέλος του χρόνου ή στο ταμείο για τέλη κυκλοφορίας 2019

Οι κάτοχοι ΙΧ που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία μπορούν να γλιτώσουν τα τελη κυκλοφορίας του 2019, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται στα ΙΧ άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, αρκεί να τα θέσουν σε ακινησία μέχρι το τέλος του χρόνου.   Συγκεκριμένα, όσοι υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2018 θα αποφύγουν: 1. Την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2019. 2. Τον φόρ..... (11/11/2018)

περισσότερα »

ΟΕΕ: Να δοθεί παράταση για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Να επεκταθεί η προθεσμία υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό και μετά το τέλος του χρόνου, ώστε η διαδικασία υπαγωγής να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς και να καταφέρουν να υπαχθούν οφειλέτες, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν μείνει εκτός εξαιτίας προβλημάτων που υπήρξαν στην διαδικασία, ζητά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.   Συγκεκριμένα, ο κ. Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: Από την πρώτη στιγμή, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ..... (11/11/2018)

περισσότερα »

Ουραγός η Ελλάδα στη φορολογική ανταγωνιστικότητα

Στην 29η θέση ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον φετινό Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας του Tax Foundation που αξιοποιεί στοιχεία του 2018 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΚΕΦίΜ. Επισημαίνεται ότι από το 2014 - την πρώτη χρονιά δημοσίευσης του Δείκτη - μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά τις θέσεις 27—32. Ο Δείκτης συνυπολογίζει τις επιδόσεις κάθε χώρας σε πέντε επιμέρους τομείς: τους εταιρικούς φόρους, τους φό..... (09/11/2018)

περισσότερα »

Επιχειρηματικοί Οδηγοί Ρωσίας και Ολλανδίας

Δείτε του επιχειρηματικούς οδηγούς Ρωσίας και Ολλανδίας για το 2018 στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (08/11/2018)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Οκτ. 2018

..... (07/11/2018)

περισσότερα »

Moody's: Βελτιώνεται η οικονομία - Κίνδυνος αν καθυστερήσει να βγει στις αγορές

Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και και τώρα, που το πρόγραμμα προσαρμογής ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αναμένεται ξανά αύξηση της εμπιστοσύνης επιχειρήσεων και καταναλωτών» τονίζει η Kατρίν Μιλμπρόνερ, η πρώτη αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Επενδυτών του οίκου αξιολόγησης Moody's, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η προοπτική της αξ..... (06/11/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 6-11-2018

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/11/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά οι διαγραφές παλαιών οφειλών προς τα Ταμεία

Μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον ΕΦΚΑ, η κατασκευή της οποίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο, θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη διαγραφή παλαιών οφειλών, βάσει της διάταξης νόμου που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Οι πρώτες τρεις υπουργικές αποφάσεις που θα ανοίξουν τον... χορό των διαγραφών, έχουν ήδη καταρτιστεί και αναμένεται να υπογραφούν από τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, όταν είναι έτοιμη και η πλατφόρμα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίε..... (04/11/2018)

περισσότερα »

Ομιλία του Προέδρου του ΕΒΕ στο κανάλι ΕΝΑ ΤV για την Εκθεσιακή Πολιτική του Επιμελητηρίου και την συνάντηση των φορέων για την εορταστική περίοδο

.    ..... (02/11/2018)

περισσότερα »

Σχεδιασμός εκθεσιακής πολιτικής Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για το έτος 2019

Στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων – μελών μας, πρόκειται να καταρτισθεί & να υλοποιηθεί ένα στοχευμένο πρόγραμμα συμμετοχής σε κλαδικές εκθέσεις τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού για το έτος 2019.   Κύριος στόχος μας είναι η οργανωμένη προώθηση – προβολή των δυναμικών προϊόντων & υπηρεσιών του Νομού μας  στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Στο επόμενο χρονικό δι..... (01/11/2018)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών απο τον ΟΑΕΔ

..... (31/10/2018)

περισσότερα »

Ιστότοπος ρωσικής τράπεζας Sperbank για αναζήτηση επιχειρηματικής συνεργασίας

Δείτε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Μόσχα...... (31/10/2018)

περισσότερα »

3η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε, η 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, στην Άμφισσα.Στην Συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Αντιπ/ρχης της Π.Ε. Φωκίδας, κος Ευαγ.Κατσαγούνος.Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων συζήτησαν για τη δυνατότητα διεξαγωγής σχολικών εκδρομών εκπαιδευτικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας και να ..... (31/10/2018)

περισσότερα »

Αλαλούμ με τις κατασχέσεις για οφειλές προς ταμεία και εφορίες

 Ενα πρωτοφανές αλαλούμ αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που χρωστούν προς το δημόσιο και διαπιστώνουν ότι ποσά που είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δεσμεύτηκαν παρά το γεγονός ότι αυτό δεν επιτρεπόταν από τη σχετική νομοθεσία. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι φορολογούμενοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τεράστια ταλαιπωρία αλλά και έναν γραφειοκρατικό Γολγοθά, προκειμένου να αποδεσμεύσουν ποσά τα οποία τους έχουν δεσμευτεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και την ενεργοποίηση ..... (31/10/2018)

περισσότερα »

Διάβημα της ΚΕΕΕ προς την Κυβέρνηση για την μείωση των δημοτικών τελών στις εγκαταστημένες επιχειρήσεις στα Επιχειρηματικά Πάρκα και στις αναγνωρισμένες άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις

Κοινό διάβημα προς την κυβέρνηση για τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στα Επιχειρηματικά Πάρκα και στις αναγνωρισμένες άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις προωθούν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ (ΠΑΣΕΒΙΠΕ). Δείτε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΚΕΕΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (30/10/2018)

περισσότερα »

Δημιουργείται Ταμείο Μικροπιστώσεων - Πώς θα λειτουργεί και ποιους αφορά

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα το σχέδιο νόμου για τις μικροπιστώσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.  Αυτό το διάστημα οι υπηρεσιακοί παράγοντες, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, επεξεργάζονται το προσχέδιο, το οποίο θα ρυθμίζει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο γύρω από το θεσμό των μικροχρηματοδοτήσεων που εισάγεται και θα οδηγήσει στη δημιουργία του Ταμείου Μικροπιστώσεων. Ενός νέου μηχανισμού δανειοδότησης που θα προσφέρει κεφάλαια μέχρι ..... (30/10/2018)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Οι 11 φορο-παραβάσεις που τιμωρούνται με πρόστιμο

Ειδικότερα, για καθεμία από τις παρακάτω παραβάσεις επιβάλλεται πρόστιμο στον φορολογούμενο ή οποιοδήποτε πρόσωπο, εφόσον υπέχει αντίστοιχη υποχρέωση από τον Κώδικα ή τη φορολογική νομοθεσία που αναφέρεται στο πεδίο εφαρμογής του: 1. Δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα ή υποβάλει ελλιπή δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση καταβολής φόρου. 2. Δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση. 3. Δεν υποβάλλει ή υποβάλει..... (30/10/2018)

περισσότερα »

Μεγάλη ανατροπή στις συναλλαγές με μετρητά – Τι θα μπορούμε να αγοράσουμε

Στη χρήση μετρητών στην αγορά πρόκειται να κάνει παρεμβάσεις από το νέο έτος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Και αυτό διότι θεωρείται ως αντίμετρο στον κίνδυνο έξαρσης της φοροδιαφυγής από την κατάργηση του ορίου αναλήψεων μετρητών στο πλαίσιο της πρόσφατης χαλάρωσης των κεφαλαιακών ελέγχων.   Ειδικότερα εξετάζεται: η μείωση του ορίου αξίας συναλλαγής πάνω από το οποίο είναι υποχρεωτική η πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή άλλο τραπεζικό μέσο (πίστωση σε λογαριασμό επιχεί..... (30/10/2018)

περισσότερα »

Οργιάζει το λαθρεμπόριο στον καφέ μετά την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Έκρηξη του λαθρεμπορίου καφέ εις βάρος των νόμιμων λειτουργούντων επιχειρήσεων και πληγή στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου που είδαν την διεθνή ανταγωνιστικότητα τους να περιορίζεται έχει προκαλέσει η Επιβολή ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, επισημαίνει η Ελληνική Ένωση Καφέ. Το ΔΣ της Ένωσης συναντήθηκε με τον Αναπλ. Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση στον κλάδο και να ζητήσουν για ακόμα μία φορά την κατάργηση του Ειδικ..... (29/10/2018)

περισσότερα »

Ο τουρισμός βγάζει την οικοδομή από την εντατική

Τρεις στατιστικές δείχνουν ότι κάτι αρχίζει να κινείται στον ισοπεδωμένο από την πολυετή οικονομική κρίση κλάδο της οικοδομής και των κατασκευών.  Η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο φετινό 7μηνο αύξηση της τάξεως του 17% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία η Ελληνική Στατιστική Αρχή κατέγραψε αύξηση στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας ύστερα από έντεκα συναπτά έτη πτώσης.  Οι επενδύσεις σε κατοικί..... (29/10/2018)

περισσότερα »

Μήνας εκπτώσεων και προσφορών ο Νοέμβριος

Σε αναθέρμανση της αγοράς, μετά έναν Σεπτέμβριο που σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο χαρακτηρίστηκε από έντονη υποχώρηση των πωλήσεων, προσδοκούν οι εμπορικές επιχειρήσεις από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, οπότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτωνΗ ενδιάμεση αυτή εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου, για να τη διαδεχθεί λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Νοε..... (29/10/2018)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετ. 31 Οκτ. και ώρα 18:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 8/24-9-2018 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.   2)       Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου: α) Απόφαση έγκρισης εφαρμογής του εγχειριδίου διαδικασιών διοικητικής ικανότητας για συγχρηματοδο..... (28/10/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης για το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ζητά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, έχοντας ως σκοπό την «έρευνα αγοράς», την αποστολή στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Όθωνος 3 – 35131 Λαμία προσφορών για τα τις παρακάτω παρεμβάσεις το αργότερο μέχρι  την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12.30 μ.μ.:  Κατηγορία «Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής»   1.     Τέντες διαστάσεων ·    κατηγορία Α: 4,00πλάτος Χ 3,00προβολή με μπράτ..... (25/10/2018)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του  ότι η Συντονιστική Επιτροπή  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων περί Πνευματικών Δικαιωμάτων βρίσκεται σε επαναδιαπραγμάτευση με τον ΟΔΣ «Αυτοδιαχείριση» για το νέο αμοιβολόγιο που θα ισχύσει. Ως εκ τούτου καλούνται τα μέλη μας που δικαιολογημένα ευρίσκονται σε κατάσταση σύγχυσης σχετικά με το θέμα των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων και προσπαθούν να καταλάβουν τι ισχύει και τι όχι,  τι υποχρεούντα..... (25/10/2018)

περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Καλύτερα να εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις

«Θα ήταν καλύτερα να εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων και να "τρέξει" η οικονομική πολιτική, ώστε σε δύο-τρία χρόνια να υπάρξει αύξηση των συντάξεων για όλους» υποστήριξε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας - Ανάπτυξη 2% φέτος και 2,4% το 2019 προβλέπει η τριμηνιαία έκθεση του Ιδρύματος   Την άποψη ότι «θα ήταν καλύτερα να εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων και να "τρέξει" η οικονομική πολιτική, ώστε σε δύο-τρία χρόνια να υπάρξει αύξηση των συντάξεων για όλους», εξέφρασε ο γενικ..... (25/10/2018)

περισσότερα »

Διαγωνισμός ΔΕΥΑΛ για την προμήθεια υδρομέτρων

Δείτε σχετική ενημέρωση απο την ΔΕΥΑΛ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (25/10/2018)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 24-10-18

..... (24/10/2018)

περισσότερα »

efka.gov.gr: Η ηλεκτρονική αίτηση για τα αναδρομικά συνταξιούχων