ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

Επιστολή προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας για τα self tests απο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

. (20/04/2021)

περισσότερα »

Με ειδικό κωδικό η απαλλαγή από τα τεκμήρια στις φορολογικές δηλώσεις 2021

Με ειδικό κωδικό στις φορολογίκες δηλώσεις ο οποίος θα βρίσκεται προσυμπληρωμένος στην πλατφόρμα του TAXIS φαίνεται πως θα γίνεται ο διαχωρισμός των φορολογούμενων οι οποίοι δεν θα επιβαρυνθούν από τα τεκμήρια τη φετινή χρονιά.   Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εντοπίσει όσους θα έχουν δικαίωμα απαλλαγής από το σύστημα των τεκμηρίων εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας.Με αυτό τον τρόπο χιλιάδες φορολογούμενοι δεν θα φορολογηθούν με τη μέθοδο των τεκμηρίων, γλιτώνοντας επ..... (20/04/2021)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης στο STAR K.E.

. (19/04/2021)

περισσότερα »

Το Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας ΕΕΣ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδος στηρίζει τις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

Το Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας ΕΕΣ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδος, θα υλοποιήσουν κοινή Δράση στα πλαίσια της υποστήριξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων, τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Με αίσθημα σεβασμού  και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους του Νομού μας, θα θέλαμε να ενισχύσετε την εν λόγω προσπάθεια με αγαθά όπως ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, γάλα μακράς διάρκειας, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, παξιμάδια, είδη υγιεινής, είδη καθαριότητας.   Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνεται..... (19/04/2021)

περισσότερα »

Δράσεις και Πεπραγμένα 2018 - 2021 Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

. (20/04/2021)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Φθιώτιδας..Πάντα Δίπλα σου!

..... (14/04/2021)

περισσότερα »

Άμεσα τα αντανακλαστικά του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για το ζήτημα του ΟAΕΔ

Συνάντηση εκ νέου, με την Περιφερειακή Δ/ντρια του ΟΑΕΔ κα Όλγα Τσιούρβα είχε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας & ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Φθιώτιδας – Ευρυτανίας προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που παρατηρούνται από τη λειτουργία των κατά τόπους ΚΠΑ ΟΑΕΔ. Μετά και τη σχετική επιστολή που έστειλε το Επιμελητήριο στον Διοικητή του ΟΑΕΔ, η κα Τσιούρβα συναντήθηκε με τα μέλη της Διοίκησης, συζήτησαν για την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών,..... (18/04/2021)

περισσότερα »

Self test - Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα self tests στον ιδιωτικό τομέα - Όλοι οι ΚΑΔ

Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα self tests στον ιδιωτικό τομέα   Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:   Ο «οδικός χάρτης» για τα υποχρεωτικά self-tests εργαζομένων  στον ιδιωτικό τομέα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας. Οι βασικές ρυθμίσεις της ΚΥΑ είναι οι εξής:   1. Tα self-tests είναι υποχρεωτ..... (17/04/2021)

περισσότερα »

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει εκεί που ανήκει

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα & στη Λαμία, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής, Υπουργούς, Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Δημάρχους, αυτοδιοικητικούς, επαγγελματικούς συλλόγους & οργανώσεις, θεσμικούς παράγοντες και όλους όσους έδωσαν τη μάχη ώστε το «Ράλλυ των Θεών» να επιστρέψει στο σπίτι του. Για ακόμη μία φορά αποδείξαμε ότι με συλλογική και ομαδική προσπάθεια καταφέρνουμε να ..... (16/04/2021)

περισσότερα »

Τέλος στον ψηφιακό μεσαίωνα των τραπεζών μέσω του eGov-KYC: Πλήγμα στην απίστευτη γραφειοκρατία

Τέλος στην απίστευτη γραφειοκρατία, στην αναμονή για ραντεβού, αλλά και στον κίνδυνο να χάσουμε πάνω από μια εργάσιμες ημέρες προκειμένου να εξυπηρετηθούμε από τις τράπεζες, ήρθε να βάλει από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, η  λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής eGov-KYC («Know Your Customer»). Η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή υπόσχεται να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που έως τώρα έπρεπε να προσκομίσουν σειρά εγγράφων σε Τράπεζες για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους ή να επικαιροποιή..... (16/04/2021)

περισσότερα »

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ INICIA EXPORTACION

Δείτε παρακάτω την ενημερωτική επιστολή του συμβούλου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Ελληικής Πρεσβείας στη Ισπανία:   Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,   Δεδομένου ότι το Γραφείο μας έχει λάβει αρκετές καταγγελίες κατά ισπανικής επιχείρησης, υπό την ονομασία INICIA EXPORTCION SL, θα παρακαλούσαμε όπως συγκρατήσετε την εν λόγω πληροφορία και ενημερώσετε σχετικά τα μέλη σας, αν το κρίνετε σκόπιμο και από πλευράς σας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν περαιτέρω φαινόμενα εξαπάτησης. ..... (15/04/2021)

περισσότερα »

Aπό Δευτέρα υποχρεωτικά self test σε λιανεμπόριο, εστίαση, σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια

Υποχρεωτικά θα είναι τα self tests σε μια σειρά επαγγελματικών χώρων του ιδιωτικού τομέα, τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά την ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.    Ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε πως τα self tests θα επεκταθούν στις εξής δραστηριότητες:    Λιανεμπόριο, περιλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ    Εστίαση    Μεταφορές    Υπηρεσίες καθαρισμού    Κουρεία    Κομμωτήρια    Κέντρα αισθητικής    Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών. ..... (15/04/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή ημερίδα που πραγματοποίησε την Τετάρτη, 14 Απριλίου και ώρα 19:00, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με θέμα το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ΓΕΦΥΡΑ-2

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφηκε κατά τη διαδικτυακή ημερίδα που πραγματοποίησε την Τετάρτη, 14 Απριλίου και ώρα 19:00, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με θέμα το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ΓΕΦΥΡΑ-2 (Συνεισφορά Δημοσίου για την Αποπληρωμή Επιχειρηματικών Δανείων για Δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις δυσμενείς συνέπειες του κορωνοϊού covid-19).   🔶️Κεντρικός Ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κος Φ. Κουρμούσης, ενώ ..... (15/04/2021)

περισσότερα »

Αρρυθμίες στις αιτήσεις για το “Γέφυρα 2”

Περίπου 7.000 αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων, το “Γέφυρα 2”, έχουν υποβληθεί ως τώρα, αλλά στο υπουργείο Οικονομικών περιμένουν ότι όσο πλησιάζουμε προς την καταληκτική προθεσμία της 9ης Μαΐου, ο ρυθμός θα ανέβει στις 10.000 αιτήσεις ανά εβδομάδα. Η εκτίμηση είναι ότι στο τέλος του δρόμου, θα είμαστε κοντά στον αρχικό στόχο των 100.000 επιδοτούμενων επιχειρήσεων.   Η διαδικασία ρίχνει, πάντως, φως σε στρεβλώσεις και αδικίες, για τις οποίες θα απαιτηθεί π..... (14/04/2021)

περισσότερα »

Επιστολή του Υπευθύνου Συμβουλευτικής Στήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου κ. Χρ. Σανίδα προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη

  Δείτε την επιστολή  του Υπευθύνου Συμβουλευτικής Στήριξης Επιχειρήσεων κ. Χρ. Σανίδα προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη παρακάτω:   Αξιότιμε κύριε Διοικητή, Δυστυχώς καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες όχι μόνο καταγγελιών αλλά και εκδηλώσεων αγωνίας & αγανάκτησης από συναδέλφους επαγγελματίες οι οποίοι με αφορμή την προκήρυξη των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ έχουν για πρώτη φορά προβεί σε έναρξη εργασιών μέσω του προγράμματος ΝΕΕ, ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 2ης επιχειρηματική..... (13/04/2021)

περισσότερα »

Πότε και πώς θα ανοίξουν καφέ και εστιατόρια, όλο το σχέδιο

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το επόμενο στοίχημα για την κυβέρνηση πέραν των malls είναι το άνοιγμα των καφετεριών και των εστιατορίων.   Όπως τόνιζαν κυβερνητικά στελέχη όλο το προηγούμενο διάστημα η εστίαση αναμένεται να ανοίξει ακριβώς μετά το Πάσχα αλλά με αυστηρά μέτρα. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οι επόμενοι κλάδοι στους οποίους θα χρησιμοποιηθούν τα self test είναι το λιανεμπόριο, τα σούπερ μάρκετ, οι μεταφορές και τα delivery.  Σε δεύτερη..... (13/04/2021)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική απάτη : Οι τέσσερις πιο συχνοί τρόποι – Πώς να προστατευτείτε

Οι συναλλαγές μέσω διαδικτύου αλλά και γενικότερα οι ηλεκτρονικές συναλλαγές γνωρίζουν περαιτέρω ραγδαία ανάπτυξη διεθνώς αλλά και στη χώρα μας στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, εδραιώθηκαν λόγω της πανδημίας και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, όμως θα κυριαρχήσουν και μετά το τέλος της πανδημίας.   Η χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking και m-banking) καθώς και η χρήση των καρτών στο διαδίκτυο έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και υποχρεωτ..... (13/04/2021)

περισσότερα »

Έρχεται η ώρα της ενίσχυσης για τον Τουρισμό

Σε ένα μήνα- εκτός δραματικού απροόπτου- ο Τουρισμός ανεβάζει ρολά. Πέρα από το πώς θα κινηθούν οι βασικές αγορές της Ελλάδας (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ, Ολλανδία), οι επαγγελματίες του κλάδου επισημαίνουν ότι τώρα είναι η ώρα που το Κράτος θα πρέπει να στηρίξει τις επιχειρήσεις, καθώς το στάδιο της προετοιμασίας, της επανεκκίνησης, είναι το κρίσιμο.   Δεν είναι μυστικό ότι το οικονομικό επιτελείο παράλληλα με το ειδικό “εργαλείο” για την εστίαση, που ήδη ανακοινώθηκε, επεξεργ..... (13/04/2021)

περισσότερα »

Γεωργιάδης: Θα εισηγηθώ στην Επιτροπή το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων

Το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, θα εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών, για την μεθεπόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορωναϊού.   Αναφερόμενος στο άνοιγμα των λυκείων, επεσήμανε πως εάν δεν είχαμε τα self tests, θα είχαμε σήμερα φορείς να διασπείρουν..... (12/04/2021)

περισσότερα »

Στις καλένδες το 8ωρο, έρχεται ωράριο λάστιχο για εργαζόμενους με 10ωρα κάθε μέρα κατόπιν συμφωνίας

Δεκάωρο για έξι μήνες χωρίς επιπλέον αμοιβή αλλά με μείωση ωραρίου το επόμενο διάστημα ή με ρεπό ή με αύξηση των ημερών άδειας αλλά και αύξηση των υπερωριών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα.   Το Dikaiologitika News σας παρουσιάζει όλη τη σχετική διάταξη του σχεδίου νόμου όπου οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα μπορούν να απασχολούνται μέχρι και 10 ώρες την ημέρα χωρίς επιπλέον αμοιβή για ένα ε..... (12/04/2021)

περισσότερα »

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2,   την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00 Κεντρικός Ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο   Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτης Κουρμούσης   Ο Ειδικός Γραμματέας κ. Κουρμούσης και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ θα αναπτύξουν τα ακόλουθα θέματα: Δικαιούχοι και κριτήρια επιλεξι..... (11/04/2021)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Μαρτίου 2021

     ..... (10/04/2021)

περισσότερα »

Τον Απολογισμό τριετίας 2018 – 2021 & 4 άξονες προτεραιοτήτων για το άμεσο μέλλον παρουσίασε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Το πρωί της Παρασκευής  9 Απριλίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, παρουσίασε με σύντομο αλλά συνεκτικό τρόπο τις δράσεις & τα πεπραγμένα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κατά την περίοδο 2018 – 2021. Παράλληλα προέβη & στην παρουσίαση βίντεο με τα πεπραγμένα της τριετίας, για την πληροφόρηση των επιχειρήσεων – μελών καθώς και σε βίντεο προώθησης και υποστήριξης των τοπικών μας επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας τους δικούς μας «ήρωες» της καθημερινότητας με σύ..... (09/04/2021)

περισσότερα »

Πάγιες δαπάνες: Πώς θα γίνει ο συμψηφισμός, τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Θέμα ημερών είναι προκειμένου να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης για την επιδότηση των πάγιων δαπανών. Το μέτρο έχει συνολικό ύψος 500 εκατ ευρώ και αφορά περίπου 50.000 επιχειρήσεις.   Ο προγραμματισμός που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών είναι τα πρώτα «κουπόνια» συμψηφισμού με τις μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, να φτάσουν στους δικαιούχους έως τα τέλη Μαΐου. Στόχος και αυτά τα πιστωτικά σημειώματα να προστεθούν στο πακέτο με τα ..... (09/04/2021)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα έκτακτης αποζημίωσης για εποχικούς σε τουρισμό - επισιτισμό

  Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση στους εποχικά εργαζομένους σε τουρισμό-επισιτισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια της δημοσίευσης της ΚΥΑ «Έκτακτη αποζημίωση εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης για τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο 2021» με αριθμό 15241/5.4.2021 στο ΦΕΚ B’ 1355/06.04.2021 και προς ενημέρωση των δικαιούχων, ο Οργανισμός διευκρινίζει τα εξής:..... (08/04/2021)

περισσότερα »

100-120 δόσεις: Νέα ευκαιρία για ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση

Μπορούν να ενταθούν οι πληγέντες της πανδημίας που υπέβαλαν εκπρόθεσμες αιτησεις ή δεν υπέβαλαν αίτηση ενώ έχουν τις προϋποθέσεις. Την δυνατότητα επανένταξης σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών 100 και 120 δόσεων που είχαν νομοθετηθεί το 2015 και το 2019 δίνει για μια ακομη φορα (την 3η κατά σειρα) στους οφειλέτες του Δημοσίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).Η νέα αυτή δυνατότητα παρέχεται σε οφειλέτες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανένταξης αλλά υπέβαλαν την αίτηση επαν..... (08/04/2021)

περισσότερα »

Γιάννης Οικονόμου, Επιμελητήριο Φθιώτιδας & επιχειρήσεις, για τα ζητήματα του αγροδιατροφικού τομέα

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας πραγματοποίησε ακόμη μία διαδικτυακή συνάντηση με προσκεκλημένο τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου, με θέμα συζήτησης: «Οι αγροδιατροφικές επιχειρήσεις στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον – προβλήματα, τάσεις, προοπτικές», το απόγευμα της Τετάρτης 7 Απριλίου 2021.   Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί επιχειρήσεις, μεταποιητές, παραγωγοί & έμποροι που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής. Ο Υφυπο..... (07/04/2021)

περισσότερα »

Ο Θ. Κυρίτσης, Πρόεδρος ΕΒΕ Φθιώτιδας και ο Β.Αυγερινός, Πρόεδρος ΕΒΕ Φωκίδας, στο Star για το Ράλλυ Ακρόπολις (video)

Ο Θ. Κυρίτσης, Πρόεδρος ΕΒΕ Φθιώτιδας και ο Β.Αυγερινός, Πρόεδρος ΕΒΕ Φωκίδας, στο Star Κεντρικής Ελλάδας για την διεκδίκηση του Ράλλυ Ακρόπολις στην Περιφέρεια Στερεάς   ..... (07/04/2021)

περισσότερα »

ΓΕΦΥΡΑ 2: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Ξεκίνησε χθές 5 Απριλίου, η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2», το οποίο προσφέρει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.   Το νέο Πρόγραμμα καλύπτει τόσο πληττόμενες επιχειρήσεις (μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων ε..... (06/04/2021)

περισσότερα »

Τα 7+1 μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές τον Απρίλιο

Το πρωί της Δευτέρας (5/4) ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έμειναν κλειστές και τον Απρίλιο. Θυμίζουμε ότι αυτό το έκτακτο μέτρο ενίσχυσης ήρθε μετά την απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. «Το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης, όπως έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, δρα έγκαιρα, μεθοδικά και στοχευμένα. Διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά, παρακολουθώντας τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης», ήταν η αρχική τοποθέ..... (06/04/2021)

περισσότερα »

Εικονικό σεμινάριο της Ευρ. Επιτροπής σε θέματα πρόσβασης στις Αγορές (Access2Markets) / 14.4.2021

 Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες προκλήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ των άλλων πρωτοβουλιών που ανέλαβε πρόσφατα στο πλαίσιο της εμπορικής στρατηγικής της, έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μια σειρά εικονικών (virtual) εκπαιδευτικών σεμιναρίων (workshop) στη γλώσσα των κ-μ, με τίτλο: “Εκπαίδευση των εκπαιδευτών” (Train the Trainers). Ήδη μέχρι σήμερα, αρκετές χώρες–μέλη της ΕΕ έχουν επωφεληθεί από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.   Για την Ελλάδα, η διεξαγωγή σεμιναρίου αυτής της μο..... (05/04/2021)

περισσότερα »

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Ε.Σ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου. Ξεκίνησε να διοργανώνεται το 1951 αποτελώντας μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Μετά από μία οκταετία απουσίας, ο ιστορικός αυτός αγώνας επανέρχεται ως σημείο αναφοράς για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και εξαιρετικής σημασίας για την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. (05/04/2021)

περισσότερα »

«Ελλάδα 2.0»: Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα στους βασικούς στόχους του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Πυρετώδεις είναι οι σχεδιασμοί στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την περαιτέρω επιτάχυνση δράσεων και μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο βηματισμός που θα ακολουθήσει το υπουργείο σχετικά με μεταρρυθμίσεις για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη διευκόλυνση του επιχειρείν και την υποστήριξη των επενδύσεων αποτυπώνονται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» και όπως σημειώνετ..... (05/04/2021)

περισσότερα »

Με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «τα είπαν» Επιμελητήριο & Επαγγελματικοί φορείς της Φθιώτιδας

Για μία ακόμη φορά το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προκάλεσε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τους Επαγγελματικούς Φορείς της Φθιώτιδας, το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Απριλίου, με σκοπό τη συζήτηση & ανταλλαγή απόψεων για τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών στο πλαίσιο της πανδημικής κρίσης καθώς και για την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στην αγορά.   Ο Υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν στην στήριξη των..... (02/04/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 2-4-2021

. (02/04/2021)

περισσότερα »

Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης

Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.   Η δράση χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και αφορά επιχειρήσεις, μικρομεσαίες και μεγάλες, που έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα ..... (02/04/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προκηρύσσει μειοδοτικό διαγωνισμό για την μίσθωση ακινήτου στη Λαμία

. (01/04/2021)

περισσότερα »

Τεράστιες επενδύσεις «υπόσχεται» το σχέδιο Ανάκαμψης - Πάνω από 30 δισ. σε επιχειρήσεις, ποιοι κλάδοι θα χρηματοδοτηθούν

Ευκαιρία επανεκκίνησης και μετασχηματισμού της Ελληνικής Οικονομίας αποτελεί το Σχέδιο Ανάκαμψης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί. Τα 31 δις ευρώ των Ευρωπαϊκων κονδυλίων που θα εισρεύσουν με τη μορφή επιχορήγηση και δανείων, αποτελούν ευκαιρία ώστε να αναμορφωθεί το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Οι τομείς που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την επόμενη ημέρα της Ελληνικής Οικονομίας, χωρίς όμως να είναι η μόνη κρίσιμη πτυχή του σχεδίο..... (01/04/2021)

περισσότερα »

Λιανεμπόριο: Πώς θα γίνονται οι αγορές από Δευτέρα

Με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας ανοίγουν από τη Δευτέρα 5 Απριλίου τα καταστήματα λιανεμπορίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.   Ειδικότερα, για να πάει ένας πολίτης για αγορές θα πρέπει να στείλει sms στο 13032 και θα έχει χρονικό περιορισμό 3 ώρες την ημέρα. Οι αγοραπωλησίες θα επιτρέπονται με ραντεβού με click away (παράδοση εκτός), αλλά και με click in shop (εντός καταστήματος). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πε..... (31/03/2021)

περισσότερα »

Ελεγχόμενο άνοιγμα -Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, ποια μέτρα θα αλλάξουν, τι εξετάζεται

Αλλαγές στο μείγμα των μέτρων θα εξετάσουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι στη συνεδρίασή τους. Παρά το μούδιασμα λόγω του ρεκόρ κρουσμάτων που κατεγράφη χθες (4.340), οι λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν σήμερα την κυβερνητική πρόταση για αλλαγές στο μείγμα μέτρων, καθώς υπάρχει η άποψη ότι είναι αναγκαίες κάποιες «ανάσες ελευθερίας», μια μικρή έστω αποσυμπίεση από το lockdown, επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί και τα μέτρα, όσο αυστηρά και αν είναι, δεν εφαρμόζονται. Το κλίμα για όλα όσα ίσως αλλάξουν απ..... (31/03/2021)

περισσότερα »

Πώς θα γίνει η επιδότηση των δόσεων επιχειρηματικών δανείων – Όλες οι διατάξεις

Οι διατάξεις για την οκτάμηνη επιχορήγηση των δόσεων δανείων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις δυσμενείς συνέπειες του κορωνοϊού εμπεριέχονται στο σχέδιο νόμου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας (31/03/2021)

περισσότερα »

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για το πρόγραμμα e-Λιανικό

Σε ενημέρωση του Αρχείου Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων για τη Δράση «e-Λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» του ΕΠΑνΕΚ προέβη το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έπειτα από την ουσιαστική και στοχευμένη παρέμβαση του μέλους Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και Υπεύθυνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης κ. Χρήστου Σανίδα, μέσω σχετικής επιστολής που εστάλη. Συγκεκριμένα προστέθηκε ερ..... (30/03/2021)

περισσότερα »

Το λιανεμπόριο στην κόψη του “ξυραφιού” (έρευνα)

“Η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική. Αυτό που τρομάζει περισσότερο τον κόσμο είναι το πισωγύρισμα, δηλαδή το άνοιξε- κλείσε”, επισημαίνει στο economistas παράγοντας του εμπορίου, με φόντο τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου ει δυνατόν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.   Αυτήν τη στιγμή άπαντες στην αγορά τηρούν στάση αναμονής και μια ματιά στις βιτρίνες των καταστημάτων, που είναι ακόμα γεμάτες χειμερινά, αποτυπώνει το πρόβλημα: αφενός ..... (30/03/2021)

περισσότερα »

Όλα τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας για τη στήριξη της αγοράς εργασίας

Διατηρούνται σε ισχύ και τον Απρίλιο οι προστατευτικές ρυθμίσεις για εργαζόμενους και ανέργους, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τα μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας. Όπως επισημάνθηκε, τα μέτρα για τον Απρίλιο έχουν εκτιμώμενο κόστος 695 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός για το συνολικό «δίχτυ προστασίας» μόνο από το υπουργείο Εργασίας υπερβαίνει τα 7,1 δισ. ευρώ και οι ωφελούμενοι από τις δράσεις του υπουργ..... (30/03/2021)

περισσότερα »

Ποιοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν κανονικά την εισφορά αλληλεγγύης

Την υποχρέωση να καταβάλουν εισφορά αλληλεγγύης  για τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία ή συντάξεις που απέκτησαν το 2020 εξακολουθούν να έχουν εφέτος περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι.   Πρόκειται για εργαζομένους, συνταξιούχους και δικαιούχους επιδομάτων και παροχών των οποίων τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία ή συντάξεις ήταν μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.   Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς και όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι που εισέπραξαν το 2020 εισοδήματα που θεωρούν..... (29/03/2021)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα 8: Ερχεται τον Μάιο με νέα κριτήρια

Στα σκαριά είναι από το υπουργείο Οικονομικών η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8, η οποία θα στηρίξει τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται σκληρά από το πολύμηνο lockdown, στη διαδικασία επανεκκίνησης και επαναφοράς τους σε πλήρη οικονομική δραστηριότητα. Αυτό που εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο είναι εάν η 8η επιστρεπτέα θα αφορά τις απώλειες εσόδων του Απριλίου ή θα έχει διμηνιαία διάρκεια προκειμένου να συμπεριλάβει και τις απώλειες του Μαΐου. Στην πρώτη περίπτωση θα τεθεί σε εφαρμογή αρχές..... (26/03/2021)

περισσότερα »

Ώρα «μηδέν» για την εστίαση

Με το πιο αισιόδοξο σενάριο αυτή τη στιγμή να προβλέπει ότι η εστίαση θα «ανοίξει» στα μέσα Απριλίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, η λήψη ειδικών μέτρων στήριξης είναι μονόδρομος, καθώς το σοκ των πέντε και πλέον μηνών καραντίνας, είναι ισχυρό. Αν και το take away- delivery βοήθησαν έτσι ώστε να πάρουν «ανάσες» κάποιες μικρές κυρίως επιχειρήσεις, είναι ζήτημα αν το 20% του κλάδου αξιοποίησε αυτή την επιλογή, καθώς ειδικά στις αμιγώς υπηρεσίες εστιατορίου το κόστος λειτουργίας κρίθηκε δυσ..... (26/03/2021)

περισσότερα »

Περιπτώσεις εξαπάτησης εταιρειών μέσω διαδικτύου

Δια του παρόντος θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε, για περιπτώσεις εξαπάτησης εταιρειών οι οποίες έχουν περιέλθει σε γνώση του Γραφείου μας.. (24/03/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή Visit Greece App

O Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προσκαλεί τις επιχειρήσεις από όλη τη χώρα να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή Visit Greece App.   Το Visit Greece App αποτελεί ένα χρηστικό εργαλείο για τους επισκέπτες της Ελλάδας, στο οποίο μπορούν να βρουν γρήγορα και εύκολα ταξιδιωτικές πληροφορίες, καθώς και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τουριστικά θέματα.   Η εφαρμογή αντλεί και διοχετεύει πληροφορίες από το portal του ΕΟΤ www.visitgreece.gr, ενώ είναι και το επίσημο ‘’destination a..... (23/03/2021)

περισσότερα »

Mέτρα στήριξης: Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο του Απριλίου

H επέλαση της πανδημίας ανατρέπει τον κυβερνητικό σχεδιασμό και εκτινάσσει το κόστος για την οικονομία. Mε τις όποιες προβλέψεις για τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς να είναι παρακινδυνευμένες, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει διάφορα πλάνα για τα μέτρα στήριξης του Απριλίου. Κεντρικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι να διατηρηθούν με κάθε τρόπο οι θέσεις εργασίας έως ότου φανεί το πρώτο φως στο βάθος του τούνελ και αρχίσει η ολική επαναλειτουργία της οικονομίας. Για αυτό τον λόγο, τουρι..... (23/03/2021)

περισσότερα »

Έρχεται το πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ": Οι αιτήσεις, οι επιδοτήσεις και οι προϋποθέσεις

Στα μέσα Απριλίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή στο πρόγραμμα επιδότησης δόσης επιχειρηματικών δανείων «Γέφυρα 2». Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Στους στόχους που έχουν τεθεί είναι οι πρώτες κρατικές επιδοτήσεις να δοθούν σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με «πράσινα» δάνεια στις 31 Μαΐου με αναδρομική ισχύ ..... (22/03/2021)

περισσότερα »

Σε σαρωτικούς ελέγχους προχωράει η ΑΑΔΕ με το άνοιγμα της αγοράς

Στις έρευνες κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, σε υποθέσεις υψηλής παραβατικότητας και ενδοκοινοτικές συναλλαγές εστιάζει το ελεγκτικό της ενδιαφέρον η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το 2021, με στόχο να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού αλλά και να προλάβει ενόψει του ανοίγματος της αγοράς απόκρυψη φορολογητέας ύλης. Ο φόβος της φορολογικής διοίκησης αλλά και του οικονομικού επιτελείου για εκτεταμένη φοροδιαφυγή από κλάδους με έφεση στην παραβατικότητα μετά τη λήξη της καραντίνας είναι ..... (21/03/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με το βλέμμα στη νέα εποχή επανασχεδίασε την εταιρική του ταυτότητα.

Δημιουργούμε το αίσθημα της συνέπειας και της εμπιστοσύνης, με εύληπτο και κατανοητό σχεδιασμό, μέσα από ένα απλό και σύγχρονο brand. Στόχος το κοινό αίσθημα αποδοχής. Στην εποχή της γρήγορης πληροφορίας η απλότητα βοηθά στην απόδοση του νοήματος. Η σκέψη: Ένα σχήμα και δύο γράμματα που διακρίνονται, αντιπροσωπεύουν τη νέα εποχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, που νοητά το Ε & το Φ κινούνται μέσα στο χώρο. Ε (Έψιλον) Επιμελητήριο, Φ (Φι) Φθιώτιδα, Χώρος, Ορθογώνιο, Λογική… Το χρώμα: Εκ..... (19/03/2021)

περισσότερα »

Ποια μέτρα θα στηρίξουν την επανεκκίνηση της οικονομίας

Tα «πολεμοφόδια» που θα ρίξει στην αγορά για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας έως τον Μάιο ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις την επόμενη ημέρα. Τα περισσότερα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Απρίλιο, ενώ προβλέπεται η στοχευμένη παράταση των αναστολών συμβάσεων και των μηδενικών ενοικίων για δύο μήνες ακόμα.   Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι τον Ιούνιο να λειτουργούν πλήρως όλοι οι κλάδοι της οικονομίας κ..... (19/03/2021)

περισσότερα »

Ο Δήμος Λαμιέων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»

Ο Δήμος Λαμιέων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης, τη Δευτέρα, 29/3/2021 και ώρα 17:00 με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, κύριο Φώτη Κουρμούση και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, τα οποία θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του νέου ν. 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα : -       Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφε..... (18/03/2021)

περισσότερα »

Ανοίγουν κομμωτήρια, μανικιούρ - πεντικιούρ, η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για καταστήματα χωρίς click away

Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση για χαλάρωση των μέτρων αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς, όπως τονίζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι πλέον στους πολίτες υπάρχει κόπωση από το πολύμηνο lockdown ενώ απ' ότι φαίνεται οι περιορισμοί δεν φαίνεται πλέον ότι έχουν επίδραση στην μείωση των κρουσμάτων στη χώρα μας.   Ήδη η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα της αγοράς είναι έτοιμη και αύριο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής. Τι προτείνει το υπουργείο γ..... (18/03/2021)

περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις αναστολής επιταγών στις τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), με ανακοίνωση της, δίνει διευκρινίσεις προς εκδότες και κομιστές αξιόγραφων. Ειδικότερα στην ανακοίνωση της ΕΕΤ αναφέρεται ότι προβλέπεται η αναστολή των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή (με ημερομηνία πληρωμής από 1.3.2021 μέχρι 31.3.2021) κατά 75 ημέρες. Καθώς η διάταξη του Νόμου 4781/2021 και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) Αριθμ. A. 1051 της 11ης Μαρτίου 2021 (ΦΕΚ Β' 959/11-3-2021) που την εξει..... (17/03/2021)

περισσότερα »

Elevate Greece: Ξεκινούν οι αιτήσεις χρηματοδότησης για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων www.ependyseis.gr/mis από 16/3/2021 έως 30/9/2021   Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια, η συνολική δημόσια δαπάνη, ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η ημε..... (17/03/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 16-3-21

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ..... (16/03/2021)

περισσότερα »

Σταϊκούρας: Και οι κλειστές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα περιληφθούν στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 7»

Και οι κλειστές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα περιληφθούν στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 7», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε παράλληλα ότι για τις επιχειρήσεις αυτές, τα καταστήματα OΠΑΠ και τις σχολές οδηγών δεν θα υπάρχει σύγκριση του τζίρου του 2020 με αυτόν του 2019.   Πρόσθεσε δε, ότι «ακόμα, όλες οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 μπαίνουν στην επιστρεπτέα 7, χωρίς να έχουν μείωση τζίρου. Εκτός αν έχουν πάρει την επιστρεπτέα 5 και..... (15/03/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε & εν μέσω υγειονομικής κρίσης το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έκοψε την πίτα του για τον ερχομό του νέου έτους μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, ευχήθηκε σε όλους μια υγιή & ασφαλή χρονιά, με λιγότερα προβλήματα για τις επιχειρήσεις & την κοινωνία. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ένωσης δυνάμεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη βελτίωσ..... (11/03/2021)

περισσότερα »

Πως σχολιάζουν ΕΒΕ και Σύλλογος επισιτιστικών Επαγγελμάτων Φθ/δας τα μέτρα στήριξης

Τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας για την τόνωση επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης επισημαίνοντας, ωστόσο, την ανάγκη για απαλλαγή των χρεών των επιχειρήσεων κατά το διάστημα της υγειονομικής κρίσης. Όπως αναφέρει ο κ. Κυρίτσης, η απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας προκαταβολής βοηθάει μεν, αλλά θα έπρεπε να είναι ..... (11/03/2021)

περισσότερα »

Πώς θα γίνεται ψηφιακά η έναρξη ατομικής επιχείρησης

Χωρίς ταλαιπωρία, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια θα γίνεται μέσω του gov.gr η έναρξη ατομικής επιχείρησης στο προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς η γενική γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και τη γενική γραμματεία Εμπορίου συνεργάζονται για την απλούστευση και ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή στο ευρύτερο πλαίσιο της δημιουργίας ενός φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ..... (11/03/2021)

περισσότερα »

Έξι μέτρα οικονομικής στήριξης σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη:  «Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε η πανδημία είχα τονίσει πως η προτεραιότητα της Υγείας πρέπει να συμβαδίζει με τη θωράκιση της Οικονομίας. Γι’ αυτό ακριβώς, και δίπλα στη τιτάνια προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, μέσα στο 2020 διατέθηκαν 24 δισεκατομμύρια για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Και σήμερα κινητοποιούνται ακόμα 2,5 δισεκατομμύρια, ανεβάζοντας στα 11,6 δισ. τα σχετικά κονδύλια για το 2021. Σε πείσμα της ανεύθυνης καταστροφολογίας, ό..... (11/03/2021)

περισσότερα »

Ποιοι απαλλάσσονται και το 2022 από την εισφορά αλληλεγγύης

Μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι για τα εισοδήματα του 2021, όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια και όσοι λαμβάνουν μερίσματα θα γλιτώσουν από την εισφορά αλληλεγγύης και του επόμενου έτους. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση στις αποδοχές  (μέσω της αναστολής της εισφοράς και της μείωσης κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών) θα διατηρηθεί και το 2022. Η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 σηματοδοτεί επί της ουσίας και την κατάργησή..... (10/03/2021)

περισσότερα »

Επιστολή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στα Καμένα Βούρλα

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των τοπικών αναπτυξιακών φορέων, των συλλόγων αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας του Δήμου Καμένων Βούρλων σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ξενοδοχειακή μονάδα «GALINIWELNESSSPA & RESORT», οφείλει να επισημάνει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται επί σειρά ετών στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών. Οι χρό..... (09/03/2021)

περισσότερα »

Εστίαση με «τραπεζάκια έξω» -Εως και 3.000 ευρώ τα κεφάλαια για τα πρώτα έξοδα

  Πριν από το Πάσχα- αν όλα πάνε καλά- θα ανεβάσει ρολά η εστίαση και οι επαγγελματίες του κλάδου άρχισαν να προετοιμάζονται για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους μετά από έναν παρατεταμένο «Χειμώνα». Αυτό το φως στο τούνελ, είναι το πρώτο μετά την πολύμηνη καραντίνα τους, ωστόσο οι φορείς του κλάδου παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς η μετάβαση στην “επόμενη ημέρα” θα είναι δύσκολη και σίγουρα όχι ίδια για όλους. Πέρα από τις απώλειες τζίρου στη διάρκεια αυτών των μηνών, αυτό που “κα..... (09/03/2021)

περισσότερα »

Από 1η Μαρτίου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία εξυγίανσης επιχειρήσεων με την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους

Επισυνάπτεται το σχετικό αναλυτικό Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών.  ..... (08/03/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση απο την ΑΝΔΙΑ σε ενημερωτική εκδήλωση για το e-Λιανικό

  . (03/03/2021)

περισσότερα »

Κορονοχρέη: Τριπλή παρέμβαση για την αντιμετώπισή τους το 2022 - Τα σχέδια ΥΠΟΙΚ, ΑΑΔΕ

Νέα τριπλή παρέμβαση για την αντιμετώπιση των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο. Με το ιδιωτικό χρέος να διογκώνεται και την αγορά να πιέζει ακόμα και για «κούρεμα» κορονοχρέους, έχουν εκκινήσει διαβουλεύσεις με τους θεσμούς ώστε η αποπληρωμή των οφειλών από το 2022 να γίνει με καλύτερους όρους από αυτούς που έχουν προβλεφθεί σήμερα.   Δίνοντας μια εικόνα για το δυσθεώρητο χρέος της υγειονο..... (08/03/2021)

περισσότερα »

Ως πότε θα ζούμε τη μέρα της μαρμότας; - ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΒΕ ΦΘ/ΔΑΣ, ΟΜΟΣ/ΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓ. ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΦΘ/ΔΑΣ, ΟΜΟΣ/ΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α. ΣΤΕΡΕΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΡΟΤ/ΚΩΝ ΦΘ/ΔΑΣ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Ως πότε θα ζούμε τη μέρα της μαρμότας; Ο επιχειρηματικός & επαγγελματικός κλάδος είναι για μία ακόμη φορά το εύκολο θύμα των επιλογών & αποφάσεων της πολιτείας. Ο αιφνιδιασμός και η πλήρης σύγχυση που επικρατεί, έχουν διαταράξει την κοινωνική & οικονομική συνοχή οδηγώντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε οδυνηρές καταστάσεις. Η απορία όλων μας είναι απλή: ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ολόκληρη η Π.Ε. Φθιώτιδας «πέρασε» στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου αιφνιδιαστικά; Τα μέχρι τώρα στοιχεία δεί..... (05/03/2021)

περισσότερα »

Κριτήρια «κόφτες» για τα νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Η παρατεταμένη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, σε συνδυασμό με την πίεση στα δημοσιονομικά στοιχεία, οδηγούν την κυβέρνηση να αναζητήσει ένα νέο μοντέλο μέτρων στήριξης για την οικονομία.   Με δεδομένο ότι τα ταμειακά περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα, ενώ τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων κλείνουν ένα χρόνο, το οικονομικό επιτελείο αναζητά λύσεις προκειμένου να μην υπάρξει εκτροχιασμός στα μεγέθη του προϋπολογισμού. Άλλωστε η εκτέλεση του προϋπολογισμού απέχει από το..... (05/03/2021)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Φεβρουαρίου 2021

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ NEWSLETTER ΕΔΩ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ..... (04/03/2021)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνσιμοί 4-3-2021

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ  ..... (04/03/2021)

περισσότερα »

Αυξάνεται το ποσοστό τηλεργασίας στις περιοχές με σκληρό lockdown

Ανατροπές στο ποσοστό υποχρεωτικής τηλεργασίας φέρνει η ΚΥΑ με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από σήμερα, Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.   Ειδικότερα η απόφαση ορίζει για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου και ειδικά τον τομέα παροχής υπηρεσιών- σχεδόν όλο τον ιδιωτι..... (04/03/2021)

περισσότερα »

Στο «βαθύ κόκκινο» και η Φθιώτιδα

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «πέρασε» η Φθιώτιδα… Τα νέα μέτρα (lockdown) τίθενται σε ισχύ από 04/03/2021 και ώρα 06:00 π.μ. σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις. Σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας ξανά το λιανεμπόριο καθώς και κομμωτήρια & υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής. Επιπλέον, ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:• Το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 19:00 έως 05:00. • Η χρήση του μηνύματος 6 μετακίνησης για σωματική άσκηση, θα γίνεται αποκλειστικά για πεζούς ή με ποδήλατο και ..... (04/03/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΣΜΟΙ 3-3-2021

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ..... (03/03/2021)

περισσότερα »

Επίδομα 534: Σφίγγουν τα κριτήρια για τις πληττόμενες επιχειρήσεις - Πρεμιέρα σήμερα για τις δηλώσεις Μαρτίου

Με την υιοθέτηση νέων κριτηρίων κάνει πρεμιέρα σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου, η προαναγγελία στην «Εργάνη» των αναστολών συμβάσεων Μαρτίου. Αυτό προβλέπει η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, 2 Μαρτίου, και σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να συντρέχουν μια σειρά από επιπλέον προϋποθέσεις, πέραν από το έως τώρα ισχύον καθεστώς του να συμπεριλαμβάνεται ο ΚΑΔ της επιχείρησης στην λίστα των πληττόμενων.   Σύμφωνα με την ΚΥΑ, πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών έχουν (εκτός φυσικά από τις ..... (03/03/2021)

περισσότερα »

10 μέτρα στη μάχη εναντίον του λαθρεμπορίου τσιγάρων, καυσίμων, οινοπνευματωδών

Σε μια συγκυρία, όπου το υπουργείο Οικονομικών μετρά και το κάθε ευρώ που βγαίνει από τα κρατικά ταμεία, το στοίχημα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου αποκτά άλλη βαρύτητα.  Σύμφωνα με υπολογισμούς των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και των κλάδων που πλήττονται από τη δράση των πολυεθνικών κυκλωμάτων, από το λαθρεμπόριο καπνικών οι απώλειες φόρων υπολογίζονται σε 600 με 700 εκατ. Ευρώ ετησίως, από το λαθρεμπόριο καυσίμων τουλάχιστον 230 εκατ. Ευρώ κι από τη διακίνηση λαθραίων οινοπνευματωδών..... (03/03/2021)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο που οργλανωσε το ΕΒΕ με θέμα «Πώς να έχουμε μια πετυχημένη διαδικτυακή παρουσία στη νέα εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου»

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα: «Πώς να έχουμε μια πετυχημένη διαδικτυακή παρουσία στη νέα εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου». Ο υπεύθυνος εισηγητής κ. Πέτρος Αρουκάτος, ιδρυτής & ιδιοκτήτης της εταιρείας DigitalUp, ανέλυσε με απλό & εύληπτο τρόπο τα βασικά βήματα για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου ηλεκτρονικού καταστήματος, αναφέρθηκε στα οφέλη καθώς και ποια σημεία πρέπει να προσέξει ο ενδιαφερόμενος κα..... (02/03/2021)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση τόκων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, αρμόδιο για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, η Υπουργική Απόφαση για τον Β΄ Κύκλο Επιδότησης Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (με ετήσιο τζίρο μέχρι 50 εκατ. ευρώ και απασχολούμενο προσωπικό μέχρι 250 άτομα) για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021.   Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο συνολικός προϋπολογισμός του μέτρου στήριξης των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων θα ανέλθει σ..... (01/03/2021)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος ΕΒΕ Φθιώτιδας, Αθ. Κυρίτσης, στο Star Κεντρικής Ελλάδος για τον Θεραπευτικό Τουρισμό (video)

Δείτε το video παρακάτω:   ..... (26/02/2021)

περισσότερα »

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές»

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σας προσκαλεί στο ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικό σεμινάριο «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές» με θέματα που αφορούν στις εξαγωγές, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπτώσεις του Covid-19, που θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά στις 16, 17, 18, 22 και 23 Μαρτίου 2021.   Τo σεμινάριο αυτό αποτελεί μέρος μιας σειράς σεμιναρίων για εξαγωγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομ..... (26/02/2021)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις επιδότησης τόκων υφιστάμενων δανείων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, αρμόδιο για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, η Υπουργική Απόφαση για τον Β΄ Κύκλο Επιδότησης Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (με ετήσιο τζίρο μέχρι 50 εκατ. ευρώ και απασχολούμενο προσωπικό μέχρι 250 άτομα) για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021. Ο συνολικός προϋπολογισμός του μέτρου στήριξης των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων θα ανέλθει..... (26/02/2021)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τα κριτήρια για την έγκριση της 6ης δόσης – Έρχεται η 7η

 Χθες τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων και συγκεκριμένα υποβλήθηκαν τελικά 721.395 αιτήσεις, έναντι 732.000 αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για τον πέμπτο κύκλο. Να σημειωθεί βέβαια ότι είναι πιθανό πολλές επιχειρήσεις να κοπούν, όπως συνέβη για πάνω από τις μισές στην επιστρεπτέα 5, λόγω του ότι δεν πληρούν τα κριτήρια.   click4more: Τα σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ του 2021και το ε..... (25/02/2021)

περισσότερα »

Τι αλλάζει στα ηλεκτρονικά τιμολόγια -«Μπλόκο» σε πλαστά παραστατικά και φοροδιαφυγή, επιτάχυνση αποπληρωμών

Σημαντικές αλλαγές στα ηλεκτρονικά τιμολόγια, με τις οποίες η Ελλάδα εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, φέρνουν τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πλέον θα ισχύουν νέες προδιαγραφές για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια από τα πληροφοριακά συστήματα προς το Δημόσιο αλλά και προς επιχειρήσεις. Ο νέος τρόπος τιμολόγησης θα επιφέρει μείωση στη διακίνηση πλαστών παραστατικών, περιορισμό της φοροδιαφυγής, επιτάχυνση της αποπληρωμής των ηλεκτρονικών τιμολογίων για Δημόσιες Συμβάσεις..... (25/02/2021)

περισσότερα »

Επιστολή των Επιμελητηρίων Ευβοίας και Φθιώτιδας προς τα αρμόδια Υπουργεία για τον Θεραπευτικό Τουρισμό

. (24/02/2021)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Περιφ. Συμβουλίου Επιμελητηρίων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το παρεμπόριο

. (24/02/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργανώνει διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πώς να έχουμε μια πετυχημένη διαδικτυακή παρουσία στη νέα εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου»

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με την εταιρία digitalupδιοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πώς να έχουμε μια πετυχημένη διαδικτυακή παρουσία στη νέα εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου», με εισηγητή τον κ. Πέτρο Αρουκάτο. Το σεμινάριο που θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου και ώρα 17:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom, εντάσσεται στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τα μέλη του σε θέματα δημιουργίας ηλεκτρονικών καταστημάτων και μεθόδων προώθησης προιό..... (19/02/2021)

περισσότερα »

Παράταση των εκπτώσεων έως το τέλος Μαρτίου ζητούν οι έμποροι

Την επαναλειτουργία των καταστημάτων από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου με ταυτόχρονη παράταση των εκπτώσεων έως το τέλος του μήνα, ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.   Οι χειμερινές εκπτώσεις τελειώνουν στις 28 Φεβρουαρίου ενώ από την έναρξή τους έως και τη λήξη τους, τα καταστήματα θα έχουν λειτουργήσει κανονικά μόλις 12 μέρες. Οι έμποροι εκτιμούν ότι φέτος θα απωλέσουν περίπου 3,5 δισ. ευρώ από τον περσινό αντίστοιχο τζίρο των 5,5 δισ. ευρώ. Την..... (23/02/2021)

περισσότερα »

Έρχεται επιδότηση μηχανημάτων καθαρισμού αέρα για την εστίαση

Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά συσκευών καθαρισμού του αέρα από παθογόνους οργανισμούς (π.χ. covid) ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Η δράση θα προβλέπει ποσοστό επιχορήγησης 50% ως και 100%, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Αν και το άνοιγμα της εστίασης δεν τοποθετείται στο άμεσο μέλλον, ωστόσο είναι βέβαιο ότι μία προμήθεια τέτοιων μηχανημάτων θα συντομεύσει το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας τους. Πρόθεση τη..... (21/02/2021)

περισσότερα »

Επιδότηση e-shop από ΕΣΠΑ: Ποιοι είναι δικαιούχοι των 5.000 ευρώ, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

  Ξεκινούν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις του προγράμματος επιδότησης από το ΕΣΠΑ για κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος eshop ύψους 5.000 ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν κατάστημα λιανικής πώλησης. Το ύψος επιδότησης ανέρχεται στο 100% (και έως 5.000 ευρώ συνολικά) ανά επιχείρηση με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.  Δικαιούχοι Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ e-λιανικό καλύπτει το 100% της δαπάνης για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος και α..... (19/02/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 19-2-2021

 . (19/02/2021)

περισσότερα »

Τέλος επιτηδεύματος: Σχέδια προσωρινής μείωσης από το ΥΠΟΙΚ

Σε μείωση του τέλους επιτηδεύματος για τα εισοδήματα του 2020 σχεδιάζει να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο φορολογικών παρεμβάσεων που δρομολογεί όπως η αλλαγή υπολογισμού των τεκμηρίων, η μείωση της προκαταβολής φόρου, αλλαγές στο καθεστώς των ηλεκτρονικών αποδείξεων, κ.α.   Στην κατεύθυνση αυτή, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει μόνο για την τρέχουσα χρονιά την κλιμακωτή μείωση έως και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσ..... (19/02/2021)

περισσότερα »

Πλήρως αφορολόγητες οι ενισχύσεις μέσω Επιστρεπτέας -Τι σχεδιάζουν για τον 6ο και 7ο γύρο

«Ούτε κατά διάνοια» είναι η απάντηση αρμόδιας πηγής, στο ερώτημα του iefimerida, αν οι επιχορηγήσεις μέσω Επιστρεπτέας θα προσμετρηθούν στα έσοδα των επιχειρήσεων, άρα αν θα υπαχθούν και σε φορολογία εισοδήματος. (18/02/2021)

περισσότερα »

Νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» θα προκηρυχθούν μέσα στο 2021 -Για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια

Επικαλούμενη πρόσφατες στατιστικές της IEA σχολίασε ότι αν και οι επενδύσεις στην ενέργεια μειώθηκαν κατά 20% μέσα στο 2020, οι επενδύσεις σε ΑΠΕ και ενεργειακή αποδοτικότητα επέδειξαν ανθεκτικότητα σε αντίθεση με τον τομέα των ορυκτών καυσίμων που επηρεάστηκε περισσότερο. Η ενεργειακή μετάβαση, πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθεί με την αποτελεσματική χρήση της ενέργειας αναδεικνύοντας -σε αυτό το επίπεδο- τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι νευραλγικοί τομείς της αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματ..... (18/02/2021)

περισσότερα »

Στην εντατική μέχρι τον Μάιο η οικονομία - Πού θα βρεθούν χρήματα για τα πρόσθετα μέτρα

Με τα μέτρα στήριξης να παρατείνονται έως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου για ορισμένους κλάδους της οικονομίας, το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο από κάθε πρόβλεψη του οικονομικού επιτελείου. Ακόμα και για ορισμένα από τα μέτρα που είναι ήδη σε ισχύ, το κόστος έχει… ξεφύγει, όπως για παράδειγμα η κάλυψη των εισφορών για όσους εργαζομένους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, που υπολογίζεται ότι θα είναι τουλάχιστον διπλάσιο από το αρχικό.   Οι ανατροπές στη..... (16/02/2021)

περισσότερα »

Ξεκινούν καταβολές επιδομάτων από ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ σε 172.000 δικαιούχους

Το ποσό των 112 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν σε επιδόματα 172.000 δικαιούχοι, μέσω ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ.   Οπως έχει ενημερώσει το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα επιδόματα στους δικαιούχους θα αρχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά από σήμερα ως τις 21 Φεβρουαρίου.   Αναλυτικά:   e-ΕΦΚΑ 1.Στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του, ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλλει:   10,7 εκατ. ευρώ περίπου σε 24.000 περίπου δικαιούχους για Επιδόματα Ασθενείας, Επιδόματα Μητρότητας, Αποζημ..... (15/02/2021)

περισσότερα »

«E-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος»

Η Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους. Προϋπολογισμός της Δράσης 80 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώ..... (13/02/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 12-2-2021

. (12/02/2021)

περισσότερα »

Όλοι οι πληττόμενοι ΚΑΔ που δικαιούνται μείωση ενοικίου για Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Η κυβέρνηση με στόχο τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών που έχει επιφέρει η εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 προχώρησε στην απόφαση απαλλαγής των μισθωτών από την υποχρέωση καταβολής συνολικού μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων προς εγκατάσταση επιχειρήσεων για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ή πλήττονται οικονομικά εξαιτίας του κορονοϊού SARS-COV-2 για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρου..... (12/02/2021)

περισσότερα »

Lockdown: Αλλαγές στη βεβαίωση μετακίνησης -Τι έγγραφα πρέπει να έχουν εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες

Από σήμερα ισχύουν νέα μετρα για εργαζόμενους και μαθητές αλλά και νέοι τρόποι διασταύρωσης στοιχείων για τη βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένων προκειμένου να περιορίσουν τις παρατυπίες. null Τι ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες Μια από τις βασικές ασφαλιστικές δικλείδες που αποφασίστηκε να μπουν χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν αρκεί, πλέον, να φέρουν μια απλή βεβαίωση υπογεγραμμένη από τους ίδιους, για τη μετα..... (11/02/2021)

περισσότερα »

ΥΠΑΝ: 520 νέα επιχειρηματικά σχέδια στην «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας»

Ένας σημαντικός αριθμός νέων εντάξεων ανακοινώνεται σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στη δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την 11η τροποποίηση της σχετικής απόφασης, εντάσσονται 520 νέα επιχειρηματικά σχέδια, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 38.479...... (11/02/2021)

περισσότερα »

Πιερρακάκης: Με ένα κλικ η έναρξη επιχειρήσεων

Ψηφιακά και με ένα κλικ θα γίνεται σύντομα η έναρξη των νέων ατομικών επιχειρήσεων! Η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται με μία ενέργεια και από ένα σημείο, καταργώντας όλες τις περιττές ενέργειες και διατυπώσεις! Τα νέα ψηφιακά «εργαλεία» για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ετοιμάζει ήδη το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δεσμεύτηκε πρόσφατα έναντι της διοίκησης του ..... (10/02/2021)

περισσότερα »

Δάνεια έως 50.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις - Ποσά, δικαιούχοι και κριτήρια

Δάνεια έως 50.000 ευρώ θα χορηγήσουν οι τράπεζες σε πολύ μικρές επιχειρήσεις με τζίρο έως 200.000 ευρώ στο πλαίσιο του νέου Εγγυοδοτικού Ταμείου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου.   Ο προϋπολογισμός του νέου ταμείου που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις ανέρχεται στα 450 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με 220 εκατ. ευρώ από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και τις εμπορικές τράπεζες που θα συμμετάσχουν, συνεισφ..... (09/02/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας

Ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης πραγματοποιεί ο ΣΕΒΕ, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00, μέσω των ιστοσελίδων του ΣΕΒΕ (www.seve.gr) και των Επιμελητηρίων Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας  & Φωκίδας καθώς και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης των φορέων.Τα προγράμματα, τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτ..... (08/02/2021)

περισσότερα »

Μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις: Ερχεται η 6η επιστρεπτέα προκαταβολή - Ακόμη 3 δισ. ευρώ στην οικονομία

Την πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και των επιχειρήσεων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.   Όπως εξήγησε, εντός του 2020, η κυβέρνηση έδωσε στις επιχειρήσεις 5,5 δις ευρώ μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών. «Τους επόμενους μήνες ο συνολικός λογαριασμός μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών θα ανέλθει στα 8,5 δις. Θα ρίξουμε περίπου 3 δις ευρώ τους πρώτους μήνες του έτους στην οικονομία» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η χρηματοδότησ..... (08/02/2021)

περισσότερα »

Στοχευμένα τα επόμενα μέτρα στήριξης

Mε όλο και πιο στοχευμένα μέτρα θα στηρίζει την οικονομία η κυβέρνηση όσο περνάει ο καιρός, τόνισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, περιγράφοντας το τοπίο των επόμενων μηνών, το οποίο καθορίζεται από την παράταση της πανδημίας και τις αυξημένες ανάγκες της οικονομίας.   Πράγματι, η αυστηρή στόχευση θα χαρακτηρίζει, όπως όλα δείχνουν, το νέο μέτρο της επιδότησης παγίων δαπανών επιχειρήσεων, το οποίο θα έχει και σχετικά περιορισμένο προϋπολογισμό – τα αρχικά σχέδ..... (08/02/2021)

περισσότερα »

Mηδέν προκαταβολή φόρου: Ποιες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες αφορά

Κλιμακωτή μείωση έως και μηδενισμό της προκαταβολής του φόρου που καταβάλουν οι επιχειρήσεις ανάλογα με το ποσοστό πτώσης του τζίρου τους - Kλειδώνει το μέτρο τον Μάιο   «Ψαλίδι» ή ακόμα και μηδενισμό στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος στην Εφορία οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παρά τη μείωση του τζίρου τους, κατάφεραν να έχουν κέρδη το 2020, εξετάζει να βάλει και φέτος το υπουργείο Οικονομικών. Οπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ η μείωση της προκα..... (05/02/2021)

περισσότερα »

Ζεστό δωρεάν χρήμα με επιδότηση πάγιων δαπανών και αίτηση αλα επιστρεπτέα

Την μεταμόρφωση της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 100% επιδότηση για να πληρώνουν τις πάγιες υποχρεώσεις τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις προβλέπει το νέο πρόγραμμα στηριξης και ενίσχυσης του υπουργείου Οικονομικών.   Την αντικατάσταση της επιστρεπτέας προκαταβολής μετά τον 6ο κύκλο με το νέο πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών δρομολογεί ήδη για εφαρμογή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.  Η μεταμόρφωση της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 100% επιδότηση έρχεται μετά την έγκρισ..... (05/02/2021)

περισσότερα »

Εστίαση - τουρισμός - λιανεμπόριο: Νέα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Oι πληττόμενοι από τις επιπτώσεις της πανδημίας κλάδοι, όπως ο τουρισμός και το λιανεμπόριο, θα επιδοτηθούν μέσω νέων προγραμμάτων απασχόλησης που δρομολογεί το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο των νέων μέτρων στήριξης της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα της κρίσης του κορονοϊού.   Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης θα είναι ένα μείγμα επιδοτήσεων και επαγγελματικής κατάρτισης, με στόχο να ανακοπεί κύμα αύξησης της ανεργίας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσε..... (04/02/2021)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιανουαρίου 2021

Δείτε το Newsletter ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (03/02/2021)

περισσότερα »

Δωρεάν τεστ covid-19 από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 14:00 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι εντοπισμού της μόλυνσης COVID – 19, σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Τα δωρεάν rapid tests θα λάβουν χώρα στον ισόγειο χώρο των εγκαταστάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Όθωνος 3, Λαμία), κατά την παραπάνω ημέρα και ώρες...... (03/02/2021)

περισσότερα »

Χάρισμα το 50% στις επιστρεπτέες προκαταβολές 1,2 και 3

Χάρισμα το 50% για τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1,2 και 3. Σε αυτή την απόφαση φαίνεται πως καταλήγει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.   Ο δρόμος άνοιξε για την λήψη της σχετικής απόφασης μετά το πράσινο φως που άναψε η Ευρωπαϊκή Ένωση για μετατροπή μέρους των επιστρεπτέων προκαταβολών σε επιχορηγήσεις. Το δρόμο άνοιξε η απόφαση της Ε.Ε. για μετατροπή των επιστρεπτέων σε επιχορηγήσεις   Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κατάσταση στην αγορά είναι εξαιρετικά δύ..... (03/02/2021)

περισσότερα »

Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού – 30η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

. (03/02/2021)

περισσότερα »

Πόσο θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για το 2021

Στη δημοσιότητα έδωσε το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας που αναφέρεται στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει: «Η εν λόγω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ισχύει για το έτος 2021 αποκλειστικά για τους απασχολούμενους (πλήρους, μειωμένης ή εκ περιτροπής απασχόλησης) στον ιδιωτικό τομέα. Το τακτικό και έκτακτο (Ι.Δ.Α.Χ. και Ι.Δ.Ο.Χ.) προσωπικό των δημόσιων ..... (02/02/2021)

περισσότερα »

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα στο take away -Πρόστιμα για παραμονή στους χώρους του καταστήματος, τι ισχύει

Νέα μέτρα τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή για τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης που παραμένουν ανοιχτά εν μέσω lockdown και λειτουργούν με take away. Tα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με την οποία τροποποιείται η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.6877/29.1.2021 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου ..... (02/02/2021)

περισσότερα »

Απάτες με ηλεκτρονικές συναλλαγές: Οι δέκα εντολές για να μην πέσουμε θύματα

Με τα περιστατικά απάτης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές να πολλαπλασιάζονται, οι τράπεζες έχουν δημοσιοποιήσει έναν οδηγό των ενδεδειγμένων κινήσεων που θα πρέπει να κάνει όποιος καταναλωτής έχει πέσει θύμα ή έχει ενδείξεις ότι… πολιορκείται.   Οι... δέκα εντολές των τραπεζών για τους καταναλωτές σε περίπτωση νοιώθουν πως κινδυνεύουν από επιτήδειους που προσπαθούν να τους εξαπατήσουν, είναι οι εξής:   1.Η Τράπεζά σας δεν θα ζητήσει ποτέ με οποιοδήποτε τρόπο (τηλεφωνικώς, μέσω e-mail ή με ..... (01/02/2021)

περισσότερα »

Σε δύο σημαντικές παρεμβάσεις προέβη το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Σε δύο σημαντικές παρεμβάσεις προέβη το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Η πρώτη αφορά την επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με την λειτουργία και την εξυπηρέτηση του κοινού από τον ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Λαμίας .. (28/01/2021)

περισσότερα »

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και GDPR

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ, υλοποιεί το έργο με τίτλο «Διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον GDPR και προώθηση της προστασίας δεδομένων από τον σχεδιασμό σε προϊόντα και υπηρεσίες ΤΠΕ (byDesign)». Βασικός στόχος του έργου είναι η παροχή εξειδικευμένης καθοδήγησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τη μορφή εργαλειοθήκης συμμόρφωσης, η οποία θα περιλαμβάνει απλά στη χρήση εργαλεία υποβοήθησης των εταιρειών και επαγγελματιών συνοδευόμενα από ..... (28/01/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-2-2021

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ..... (28/01/2021)

περισσότερα »

Και νέες επιχειρήσεις στους δικαιούχους για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5

Τη δυνατότητα ένταξης στον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής για 10.000 επιχειρήσεων που δραστηροποιούνται στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στον τουρισμό, στον πολιτισμό - αθλητισμό και τις μεταφορές, που ήταν κλειστές με κρατική εντολή και είχαν εξαιρεθεί, αποφάσισε του υπουργείο Οικονομικών,   Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης θα καθορίζεται ότι ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την..... (28/01/2021)

περισσότερα »

ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια διαβίωσης και ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ερχονται έκτακτες παρεμβάσεις από το ΥΠΟΙΚ

 ασικό χαρακτηριστικό των παρεμβάσεων είναι ότι θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα όπως επιτάσσει η ρήτρα διαφυγής που εφαρμόζεται για το 2021 και προβλέπει τη λήψη μέτρων αποκλειστικά για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από την υγειονομική κρίση στο 60% των φορολογουμένων.   Πριν την εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αλλά και την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, το οικονομικό επιτελείο, καλείται να λάβει οριστικές αποφάσεις για τη ..... (28/01/2021)

περισσότερα »

Συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ

Με την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κα Τσιούρβα & την Προϊσταμένη Προγραμμάτων Απασχόλησης κα Ζησοπούλου, συζητήσαμε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης για τα προβλήματα που παρατηρούνται ως προς τη λειτουργία & την εξυπηρέτηση του κοινού από τον ΟΑΕΔ Λαμίας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κ. Τσάμπρας καθώς & ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Φθιώτιδας & Ευρυτανίας κ.κ. Κωστόπουλος & Κόρκος αντίστοιχα. Στο πλα..... (27/01/2021)

περισσότερα »

Μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Παράταση της μείωσης ενοικίου, ρυθμίσεις για τις επιταγές, απαλλαγές από την εισφορά αλληλεγγύης και δυνατότητα χορήγησης ενίσχυσης με την μορφή παγίων δαπανών, είναι μερικά από τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που προβλέπονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Τα νέα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο θα δώσουν άλλη μία ανάσα στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία με αρκετές να βρίσκονται σε αναστολή για αρκετό καιρό. Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, σ..... (27/01/2021)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα 5: Ξεκινά η καταβολή, χαμηλώνει το ανώτατο όριο - Γιατί κόπηκαν οι μισές επιχειρήσεις

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής στην πλατφόρμα που άνοιξε χθες το βράδυ, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, λήγει την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, ενώ η καταβολή της ενίσχυσης στους πρώτους δικαιούχους θα ξεκινήσει αύριο. Ταυτόχρονα προβλέπεται έξτρα μπόνους για τις κλειστές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό  από 2.000 έως 4.000 ευρώ.   Η κατώτατη ενίσχυση ανέρχεται σε 2.000 ευρώ για επιχειρήσει..... (26/01/2021)

περισσότερα »

Ως 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για την επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για αποθέματα κρασιού

Ως τις 31 Μαρτίου παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους μικρούς οινοπαραγωγούς προς τα τελωνεία, για την επιστροφή ή διαγραφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που εισπράχθηκε ή βεβαιώθηκε αντίστοιχα, για αποθέματα κρασιού τα οποία δεν είχαν διατεθεί στην κατανάλωση έως το τέλος του 2018.   Η απόφαση υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο «ύστερα από συνεννόηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό. Τα δύο υπουργεία βρίσ..... (26/01/2021)

περισσότερα »

Όλο το πλαίσιο για την επιδότηση των πάγιων δαπανών

Ως “κλειδί”, για τη στήριξη επιχειρήσεων- μικρών και μεγάλων- που δεν καλύφθηκαν από το “εργαλείο” της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, χαρακτηρίζεται από το οικονομικό επιτελείο, το πλαίσιο ενισχύσεων για τις μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες. Αυτό που γίνεται, πάντως, σαφές είναι ότι το χρήμα δεν θα πέσει στα “τυφλά” κι αυτό αποτυπώνεται απολύτως στους όρους και τις προϋποθέσεις της ειδικής ενίσχυσης, οι οποίοι τελούν υπό την εποπτεία των Κοινοτικών Αρχών: Η ενίσχυση χορηγείται το αργότερο στι..... (25/01/2021)

περισσότερα »

Σταϊκούρας: Ενίσχυση των επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100, επεσήμανε ότι συζητούνται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ρυθμίσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως επιπρόσθετο μέτρο ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις. «Πρόκειται για την επιδότηση παγίων δαπανών των επιχειρήσεων, για την οποία θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή μία διάταξη, αφού ολοκληρωθούν οι τεχνικές συζητήσεις με την ευρωπαϊκή επιτρο..... (24/01/2021)

περισσότερα »

Έως τις 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικών & νομικών προσώπων)

Έως τις 31 Μαρτίου 2021 θα διαρκέσει η προθεσμία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικών & νομικών προσώπων). Ενημερώνουμε λοιπόν ότι θα πρέπει άμεσα να προσκομιστούν τα Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης που έχουν λήξει. Εφιστούμε την προσοχή σας σε αυτό καθώς η απουσία Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης σε ισχύ αποτελεί ποινικό αδίκημα, επιφέρει σκληρές ποινές και απώλεια της άδειας, μιας και αποτελεί εχέγγυο για το επάγγελμα του Ασφαλιστ..... (22/01/2021)

περισσότερα »

Πως θα εξοφληθούν τα κορονοχρέη - Ποια τα σενάρια στο τραπέζι του Υπουργείου Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βρει τρόπους να στηρίξει επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία - Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι.   Με την οικονομία να ασφυκτιά από όταν ξέσπασε η πανδημία και μια σειρά από επιχειρήσεις και επαγγελματίες να αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησε ο κορονοϊός, τα οποία υπολογίζονται σε πάνω από 3 δισ. το Υπουργείο Οικονομικών ψάχνει τρόπους να στηρίξει την οικονομία και να καταστρώσει σχέδιο ρύθμισης των..... (22/01/2021)

περισσότερα »

Με επιστολή του στη Διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος ζητά "συγχώρεση χρέους"

Στην κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης από τα Ευρωεπιμελητήρια προς τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. προκειμένου να ληφθεί πολιτική απόφαση για τη «συγχώρεση χρέους» (debtforgiveness), που θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να διαγράψουν χρέη προς το Δημόσιο που αφορούν στις πληγείσες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις, ζητεί με επιστολή του προς τη Διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.   Επισυνάπτεται αναλυτικά η επιστολή:   «Αξιότιμε κύριε πρόε..... (21/01/2021)

περισσότερα »

Ρυθμίσεις οφειλών που προέρχονται από επιχειρηματικά δάνεια, δάνεια φυσικών προσώπων και από καταπτώσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπ. Οικονομικών Α.1007/2021 Ρυθμίσεις οφειλών που προέρχονται από επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων, καθώς και από καταπτώσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και λοιπές συνοδευτικές διατάξεις για την εφαρμογή τους.   Με την απόφαση αυτή καθορίζονται τα ειδικότερα θέματα και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της ρύθμισης οφειλών που προέρχονται από επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων καθώς και από καταπτώσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής ..... (21/01/2021)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στο Star Κεντρικής Ελλάδος για το "e-Λιανικό"

Δείτε σχετικό video παρακάτω:   ..... (21/01/2021)

περισσότερα »

Σταμπουλίδης : Εντυπωσιακή η εικόνα της αγοράς - Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε άνοιγμα της εστίασης

Eντυπωσιακή» χαρακτήρισε την εικόνα της αγοράς τις δύο πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας της ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.   Σύμφωνα με τα στοιχεία, είπε, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι» ενώ ο μέσος όρος της αύξησης του τζίρου είναι αυξημένος γύρω στο 35% συγκριτικά με πέρυσι. «Αν συνεχίσουμε έτσι, τηρώντας τα μέτρα, κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή»,..... (20/01/2021)

περισσότερα »

Πώς θα ρυθμιστούν χρέη στην εφορία έως τα τέλη Απριλίου

Σχέδιο αποπληρωμής των χρεών που δημιούργησε η πανδημία δρομολογεί το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να καταφέρουν να ορθοποδήσουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Τα χρέη που βρίσκονται σε αναστολή ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν προστεθεί στη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών περί τα 5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει η ρύθμιση «ειδικού σκοπού» να αφορά όλα τα χρέη των φορολογουμένων που θα είναι αρρύθμιστα μέχ..... (19/01/2021)

περισσότερα »

Τουρισμός : Νέα πρόταση για ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού από την Ελλάδα

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Μαδρίτη, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε αναλυτική πρόταση σχετικά με την αναγκαιότητα συντονισμού κυβερνήσεων και κρατικών φορέων με την τουριστική βιομηχανία για την ασφαλή και αποτελεσματική επάνοδο στην ταξιδιωτική μετακίνηση. Υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της τεχνικής ομάδας της Επιτροπής, της οποίας τα κράτη-μέλη βρίσκονται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με στόχο το ασφαλές άνοιγμα το..... (19/01/2021)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου με αφορμή την προδημοσίευση της δράσης «e – λιανικό»

Aξιότιμε κ. Υπουργέ,   Με αφορμή την προδημοσίευση της δράσης «e – λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που έχει ως στόχο την επιδότηση των ΜμΕ για τη δημιουργία ή/και αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), επιθυμούμε να θέσουμε ορισμένες παρατηρήσεις πριν την επίσημη προκήρυξη της δράσης. Σύμφωνα με την προδημοσίευση του προγράμματος, οι επιλέξιμες επιχειρήσεις θα κληθούν να υλοποιήσουν καθώς και να εξοφλήσουν το σύνολο των δαπανών ως προαπαιτούμενο για την υποβ..... (27/12/2020)

περισσότερα »

Έρχονται δάνεια έως 50.000 ευρώ με εγγύηση του Δημοσίου 90%

Για τη δέσμη μέτρων που αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.   «Υπάρχει μια δέσμη μέτρων για τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή τρέχουν τρία προγράμματα, εκ των οποίων το ένα αφορά στις μικρές επιχειρήσεις, από 1 έως 10 άτομα, για να μπορέσουν να επενδύσουν. Το πρόγραμμα ανέρχεται στα 525 εκατ.ευρώ και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαρτίου» είπε στον ΣΚΑΪ. Και πρόσθεσε: «Πολύ σύντομα θα αναρ..... (18/01/2021)

περισσότερα »

Ξαναζωντανεύει το λιανεμπόριο από Δευτέρα: Όλα τα μέτρα, οδηγίες, περιορισμοί

Ξαναζωντανεύει από αύριο, Δευτέρα, το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα, ενώ θα λειτουργήσουν και πάλι κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής, καθώς και τα ΚΤΕΟ. Στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο «παράδοση εκτός» (click away).   Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται στην εργασία είναι περίπου 140.000 και για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 ..... (17/01/2021)

περισσότερα »

Έγκυρη Πληροφόρηση για τη Δράση του ΕΣΠΑ e-λιανικό

Σε συνέχεια του μεγάλου ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου για την αναμενόμενη Δράση του ΕΣΠΑ «e-λιανικό» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει: α) Η επίσημη πληροφόρηση για τις Δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ παρέχεται έγκυρα και δωρεάν από..... (15/01/2021)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 14-1-2021

. (14/01/2021)

περισσότερα »

Άμεσο άνοιγμα και «κούρεμα» οφειλών ζητούν οι έμποροι

Χαμηλή υπολογίζεται ότι θα είναι η επιδημιολογική επιβάρυνση από τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με τα μοντέλα των click away και click in shop, εάν βεβαίως εφαρμοσθούν αυστηρά οι κανόνες που θα τεθούν από την πολιτεία και τα ατομικά μέτρα προστασίας, ενώ κρίσιμο βήμα θεωρείται η εγκατάσταση στα καταστήματα συσκευών απολύμανσης και καθαρισμού του αέρα. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν χθες επιστήμονες που συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ)..... (14/01/2021)

περισσότερα »

Προς άνοιγμα το λιανεμπόριο, ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν με click in shop

Η ανάγκη για τόνωση της αγοράς ειδικά την περίοδο των εκπτώσεων αλλά και τα θετικά μηνύματα από την πορεία της πανδημίας «οδηγούν» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα, κάτι που στην ουσία φωτογράφισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του χτες στον ΑΝΤ1.   Πιθανή ημερομηνία είναι η 18η Ιανουαρίου, ημέρα που τελειώνει η νέα παράταση του lockdown που έχει επιβάλει η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας. «Αυτή τη στιγμή η πανδημία υποχωρεί στη χώρα μας εδώ και αρκ..... (13/01/2021)

περισσότερα »

Νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «e-λιανικό»

Προδημοσιεύθηκε η δράση «e-λιανικό». Η Δράση «e-λιανικό» έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, που διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά. Οι επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19) καθώς κ..... (12/01/2021)

περισσότερα »

Στο τραπέζι με τους Θεσμούς το σχέδιο για τα επιχειρηματικά δάνεια

“Να το ακούσουμε πρώτα”, είναι η αρχική αντίδραση από το στρατόπεδο των Ευρωπαίων, στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να φέρει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων σχέδιο για την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων, στα πρότυπα του προγράμματος “Γέφυρα” για την πρώτη κατοικία.   Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θα ανοίξει τα χαρτιά της την προσεχή Δευτέρα και από την ανταπόκριση που θα έχει, θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή στις λεπτομέρειες και στα κριτήρια για το ποια δάν..... (12/01/2021)

περισσότερα »

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους - Χειμερινές εκπτώσεις : Αρχίζουν μόνο μέσω… e-shop

Αρχίζουν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις με κλειστό το λιανεμπόριο ακόμα και μέσω click away και ανοιχτά μόνο τα e-shop, καθώς το lockdown λόγω κοροναϊού έχει πάρει παράταση τουλάχιστον έως τις 18 Ιανουαρίου. Για το κρίσιμο αυτό θέμα, σημειώνεται ότι μεγάλη μερίδα των λοιμωξιολόγων, προτάσσει το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη την λειτουργία του λιανεμπορίου, έστω και με την μέθοδο του click away, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου. ..... (11/01/2021)

περισσότερα »

Σταϊκούρας : Επιδότηση δόσεων και για επιχειρηματικά δάνεια

Με στόχο να αποτραπεί το κύμα λουκέτων σε επιχειρήσεις μετά το τέλος της πανδημίας η κυβέρνηση εξετάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα της επιδότησης δόσεων και για επιχειρηματικά δάνεια, το οποίο έως τώρα εφαρμόζεται με το πρόγραμμα «Γέφυρα» σε στεγαστικά με υποθήκη την πρώτη κατοικία του δανειολήπτη, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα,  το σχέδιο αυτό είναι μια προτεραιότητα που θα τεθεί στους θεσμούς. «Βοηθήσαμε την κοινωνία, τα πράσινα και..... (10/01/2021)

περισσότερα »

Προς μετάθεση η επαναφορά του click away

Προς αναβολή για τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα οδεύει η επαναφορά του click away στο λιανεμπόριο. Κάτι που σημαίνει πως την ερχόμενη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα ακόμα και για παραδόσεις προϊόντων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που θα συνεδριάσει το μεσημέρι με τους συναρμόδιους φορείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, φρόντισε ήδη από χθες να δείξει στους εκπροσώπους του υπ. Ανάπτυξης πως δυσκολεύεται να συναιν..... (08/01/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών- Δικαιολογητικά ανανέωσης αδειών που έληξαν 31-12-2020

Aνανέωση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικών & νομικών προσώπων) έως 31 Μαρτίου 2021.       ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ   ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΔΟΛΑΒΗΣΗ Αίτηση Εγγραφής Δικαιολογητικά Εγγραφής Υπεύθυνη Δήλωση ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Αίτηση Εγγραφής Δικαιολογητικά Εγγραφής Υπεύθυνη Δήλωση ΜΕΣΙΤΗΣ Α..... (22/01/2021)

περισσότερα »

Χρήστος Σταϊκούρας: Σκέψεις για πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε αντίστοιχο πρόγραμμα επιδότησης «ΓΕΦΥΡΑ» και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να καλύψουν τα δάνειά τους.   Ο Υπουργός Οικονομικών, προανήγγειλε πως θα υπάρξει πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για τα δάνεια επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, το οποίο θα προβλέπει κρατική επιδότηση της δόσης για 9 μήνες. Ο σχεδιασμός για την υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης τόκων για δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αντίστοιχο με το πρόγραμμ..... (08/01/2021)

περισσότερα »

Παράταση για ένα μήνα στις δόσεις ρυθμίσεων -Για ποιες επιχειρήσεις

Κοινή Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών κι Εργασίας δίνει μια ακόμα «ανάσα» στις επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει οφειλές στην εφορία και στον ΕΦΚΑ, παρατείνοντας κατά ένα μήνα τις δόσεις αυτών των ρυθμίσεων.   Συγκεκριμένα, η δόση του Δεκεμβρίου των υπαγόμενων επιχειρήσεων ή εργοδοτών θα έχει πλέον καταληκτική ημερομηνία καταβολής την 31/1/2021. Ως αποτέλεσμα η συνολική διάρκεια των ρυθμίσεων παρατείνεται κατά ένα μήνα, καθώς τροποποιούνται και οι καταληκτικές ημερομηνίες των επόμενων μη..... (07/01/2021)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Δεκεμβρίου 2020

Δείτε το newsletter ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (05/01/2021)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 : Έως 15 Ιανουαρίου η υποβολή των αιτήσεων

Προθεσμία έως τις 15 Ιανουαρίου έχουν οι δικαιούχοι για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myBusinessSupport για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αφορά επιχειρήσεις που επλήγησαν την περίοδο Σεπτέμβριος ως και Δεκέμβριος 2020 όπως : α)  Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και οι Οργανισμοί Λιμένων. β)  ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μ..... (05/01/2021)

περισσότερα »

Καταστήματα: Επιστρέφει το click away τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Να λειτουργήσουν εκ νέου με το σύστημα του click away θα έχουν από την προσεχή Δευτέρα τα καταστήματα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Ανάπτυξης, η απόφαση για την επαναφορά του click away είναι ειλημμένη, ωστόσο η «γραμμή» με τους επιστήμονες παραμένει διαρκώς ανοιχτή, σε περίπτωση που χρειαστούν τροποποιήσεις στον προγραμματισμό.  Για τα καταστήματα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Ο κ. Σ..... (05/01/2021)

περισσότερα »

Lockdown: Τι θα γίνει με τις χειμερινές εκπτώσεις -Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Για τις 11 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, ωστόσο είναι έντονη η ανησυχία στον εμπορικό κόσμο για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ πάντως η κυβέρνηση δεν εξετάζει την μετάθεση των εκπτώσεων από τις 11 Ιανουαρίου που ξεκινούν κανονικά. Ωστόσο αν παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά, υπάρχει ενδεχόμενο να διαρκέσουν και μετά τις 27 Φεβρουαρίου που ολοκληρώνεται κανονικά η περίοδος εκπ..... (04/01/2021)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έρχεται ο 5ος κύκλος, ελάχιστο ποσό επιδότησης τα 1000 ευρώ

Μέσα στην εβδομάδα ξεκινάει ο πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, προϋπολογισμού περίπου 1,5 δισ. ευρώ.   Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και η υπουργική απόφαση για τα νέα φθηνά κρατικά δάνεια που περιμένουν οι επιχειρήσεις για να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους και να αντισταθμίσουν μέρος των σημαντικών απωλειών που έχουν υποστεί την περίοδο των εορτών λόγω του lockdown. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ για τη..... (04/01/2021)

περισσότερα »

Πέτσας : Ακόμη πιο σκληρό lockdown για μία εβδομάδα σε όλη τη χώρα

Συγκεκριμένα στην έκτακτη ενημέρωσή  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως τα νέα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίζεται. Περίπου 2.500 ασθενείς πέρασαν τις γιορτές σε κλίνες Covid-19. «Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς η βελτίωση έρχεται δύσκολα και αργά», ανέφερε ο κ. Πέτσας τονίζοντας πως πρέπει τα παιδιά να γυρίσουν ξανά στο σχολείο μετά τις γιορτές. Για τον λόγο αυτό από αύριο Κυριακή 3/1/2021  μέχρι την..... (02/01/2021)

περισσότερα »

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, κλειστά φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων

Ανοίγουν ξανά την Κυριακή 3 Ιανουαρίου τα καταστήματα, ενώ σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα θα μείνουν κλειστά φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων.   Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, με sms στο 13033, ωστόσο φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα παρμανείνουν κλειστά. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ:   Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021,..... (30/12/2020)

περισσότερα »

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου

Η Δράση στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της έξαρσης της νόσου COVID-19, με την επιχορήγηση της προμήθειας θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν σε εξωτερικούς, νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο καλύτερος αερισμός θα συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας. Προϋπολογισμός της Δράσης 60 εκατ. ευρώ.  Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπ..... (30/12/2020)

περισσότερα »

Με τον Αλέξη Χαρίτση & Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συζήτησαν τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας

Ολοκληρώνοντας τον 2ο κύκλο επαφών το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, διοργάνωσε μία ακόμη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας, αυτή τη φορά με κεντρικούς εισηγητές το Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων & π. Υπουργό Εσωτερικών κο Αλέξη Χαρίτση, το Βουλευτή Ηρακλείου και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Χάρη Μαμουλάκη και με τον Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και Αναπληρωτή Τομεάρχη για την Έρευνα & Τεχνολογία κο Γιάννη Σαρακιώτη, την Τρίτη 29 ..... (30/12/2020)

περισσότερα »

Το click in shop έρχεται να αντικαταστήσει το click away

Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί και ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων, μετά από αυτόν της εορταστικής περιόδου, βρίσκονται οι καταστηματάρχες, καθώς διαψεύδονται οι προσδοκίες για άνοιγμα του λιανεμπορίου - έστω με πολύ αυστηρούς όρους- αμέσως μετά τις γιορτές. Με τα έως τώρα δεδομένα, το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου θα γίνει σταδιακά και πιθανότατα όχι πριν από τις 15 Ιανουαρίου, ενώ ακόμα κι όταν αρθεί το απόλυτο απαγορευτικό, θα εφαρμοστεί μια ακόμα υβριδική μορφή λειτουργίας των εμπορικ..... (30/12/2020)

περισσότερα »

Ανοίγει η πλατφόρμα myCAR, πώς θα καταθέσετε πινακίδες χωρίς να πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας 2021

Ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCAR, για να καταθέσουν όσοι θέλουν χωρίς να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021.   Παράταση δύο μηνών πήραν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, έως τις 26 Φεβρουαρίου του 2021, ωστόσο, όσοι θέλουν να καταθέσουν πινακίδες θα μπορούν μέχρι το τέλος του 2020 να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά τη διαδικασία μέσω υπολογιστή, λάτποπ ή και κινητού smartphone μέσω της νέας πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, myCAR. Mέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ , οι ιδιοκτήτες οχημάτων, που θέλουν να κ..... (30/12/2020)

περισσότερα »

Χρηματοδότηση 60 εκατ. για τις startups του «Elevate Greece» μέσω ΕΣΠΑ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει πρόσκληση ΕΣΠΑ, ύψους 60 εκ. ευρώ, για χρηματοδότηση του Κεφαλαίου Κίνησης, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο «Elevate Greece».    Οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece, δύναται να λάβουν μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση ύψους από 5.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ για Κεφάλαιο Κίνησης με στόχο την κάλυψη εξόδων τους σε Αγορές Εμπορευμάτων ..... (29/12/2020)

περισσότερα »

ΕΕ: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), με τη συνεργασία των Εθνικών Γραφείων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, εφαρμόζει από 11-1-2021 πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ που θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 50% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου, καθώς και σήματος της ΕΕ ή κοινοτικού σχεδίου, μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση.  Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολ..... (29/12/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-12-2020

. (29/12/2020)

περισσότερα »

Ευχές απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

..... (21/12/2020)

περισσότερα »

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΛΩΝ-ΕΤΑΙΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΟΕ-ΕΕ)

Δείτε την παρέμβαση της ΚΕΕΕ για την ενίσχυση μελών εταίρων προσωπικών επιχειρήσεων προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (29/12/2020)

περισσότερα »

BREXIT - Oδηγός επιβίωσης και διαδικασιών απο το Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο

Δείτε τον σχετικό οδηγό ΕΔΩ..... (28/12/2020)

περισσότερα »

Μηνιαία Εγκύκλιος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος

Δείτε την εγκύκλιο του Δεκεμβρίου απο τον ΣΒΘΚΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (28/12/2020)

περισσότερα »

Εστίαση : Παραμένει αίνιγμα η επαναλειτουργία της – Το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ

Mε το βλέμμα στραμμένο στο 2021 είναι οι επιχειρήσεις της εστίασης αφού τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, εστιατόρια, καφέ και μπαρ παραμένουν κλειστά λόγο του lockdown.   Φέτος τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επέτρεπαν το άνοιγμα της εστίασης και τα σενάρια για την επαναλειτουργία της φαντάζουν «όνειρο θερινής νυχτός». Το αίτημα για την εστίαση λόγω lockdown Στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο εξετάζουν σενάρια για περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων της εστίασης ώστε να παραμ..... (27/12/2020)

περισσότερα »

ΕΣΠΑ για τις εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο startups

Νέα πρόσκληση μέσω του ΕΣΠΑ, που θα απευθύνεται μόνο στις εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο, νεοφυείς επιχειρήσεις, θα ανακοινώσουν μέσα στις επόμενες μέρες οι δύο υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας και Γιάννης Τσακίρης. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος ο υφυπουργός στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων ElevateGreece σημείωσε ότι αποτελεί ένα εγχείρημα της πολιτείας με στόχο την ενίσχυση, την οργάνωση και εξωστρέφεια του εγχώριου οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας..... (27/12/2020)

περισσότερα »

Τις πρώτες μέρες του 2021 η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για τα μέτρα και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, είπε πως εάν διαπιστωθεί ότι μαγαζί αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα εντός 14 ημερών, θα του επιβληθεί πρόστιμο καλώντας παράλληλα τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 1520. - Ο υπουργός ανάπτυξης αποκάλυψε ακόμη και πότε θα παρθεί η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων.   Το click away δεν περιορίστηκε στο διαδύκτιο, αφού εισχωρήθηκε και η δυνατότητα για τηλεφωνικές παραγγελίες ώ..... (23/12/2020)

περισσότερα »

Πόσο μειώνονται τα ενοίκια, πώς αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες

Μείωση ενοικίου κατά 40% για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές, και κατά 80% για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών.    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 600.000 επιχειρήσεις που εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ θα έχουν έκπτωση 40% στο ενοίκιο του Ιανουαρίου και εφόσον χρειασθεί, το μέτρο θα επεκταθεί και στον αμέσως επόμενο μήνα. Για τις 200.000 κλειστές επιχειρήσεις (ακόμα και γι’ αυτές που λειτουργούν με clic..... (22/12/2020)

περισσότερα »

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα - Οδηγός σε 13 ερωτήσεις

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα στην πλατφόρμα Myθέρμανση προκειμένου να λάβουν το επίδομα που κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ. Το επίδομα δικαιούνται νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα και πέλλετ για όσους κατοικούν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους. Στην πλατφόρμα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Μ..... (22/12/2020)

περισσότερα »

Συνδιοργάνωση τηλεδιάσκεψης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με τα Επιμελητήρια Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Αιτωλοακαρνανίας με φορείς και επιχειρηματίες για την προώθηση της ελιάς "Καλαμών" στο Εξωτερικό

Tην Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 συμμετείχαμε στην τηλεδιάσκεψη φορέων και επιχειρηματιών που συνδιοργανώσαμε από κοινού με τα Επιμελητήρια Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας & Αιτωλοακαρνανίας με θέμα την ανεύρεση λύσης στην προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς «Καλαμών» στο εξωτερικό. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Π.Ε. Φθιώτιδας οι Βουλευτές του Νομού μας κ. Ιωάννης Οικονόμου, κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, κ. Θέμης Χειμάρας, κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, η..... (21/12/2020)

περισσότερα »

Ερχεται Γέφυρα 2 για δάνεια μκρομεσαίων και επαγγελματιών

Το Υπ. Οικονομικων φέρεται να δρομολογεί δεύτερο πρόγραμμα «Γέφυρα» για τα δάνεια επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα θα προβλέπει κρατική επιδότηση της δόσης για 9 μήνες. (21/12/2020)

περισσότερα »

Στο elevategreece.gov.gr οι αιτήσεις και από startups μορφής ΙΚΕ,ΕΠΕ και ΑΕ

Δημοσιεύτηκε η κοινή Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων που περιγράφει τις προϋποθέσεις εγγραφής και τα κριτήρια υπαγωγής των επιχειρήσεων σε αυτό για να μπορούν να αντλήσουν κρατικές επιδοτήσεις ενώ, η ένταξη στο Μητρώο γίνεται με αίτηση στην πλατφόρμα elevategreece.gov.gr   Σύμφωνα με την απόφαση: Δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο έχουν κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις με τη νομική μορφή ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ, με έδρα την Ελληνική Επικράτεια, ή αντίστοιχες κεφ..... (21/12/2020)

περισσότερα »

Δίνονται σημαντικές παρατάσεις μέτρων στήριξης για τον κλάδο του τουρισμού

Τέσσερις σημαντικές διατάξεις που έχουν ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος του Τουρισμού που έχει πληγεί από την πανδημία, υποστήριξε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στις Επιτροπές της Βουλής. Ο υπουργός τόνισε πως «οι διατάξεις αυτές είναι κατεπείγουσες προκειμένου να μην μπούμε στη νέα χρονιά, χωρίς να έχουμε δώσει ουσιαστικά τις παρατάσεις, όμως είναι ουσίας για τον κλάδο» Σε συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών είπε ο κ. Χάρης Θεοχάρης ε..... (21/12/2020)

περισσότερα »

«Πυρετός» για τα μέτρα στήριξης του επόμενου τριμήνου

Δεδομένο πρώτο, η παράταση της καραντίνας- έστω χαλαρότερης από αυτή της περασμένης Άνοιξης- τουλάχιστον για όλο το Δεκέμβριο επιδεινώνει το μακροοικονομικό προφίλ. Δεδομένο δεύτερο, το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ήδη ξεπερασμένο το “πακέτο” των 7,5 δισ ευρώ, που έχει προβλεφθεί για μέτρα στήριξης στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Δεδομένο τρίτο, οι Ευρωπαίοι δεν διαφωνούν με τη γραμμή ότι απαγορεύεται να αποσυρθούν πρόωρα τα μέτρα στήριξης, ωστόσο υπενθυμίζουν ότι η Αθήνα θα πρέπει να έχει πάντα..... (21/12/2020)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην εκπομπή Business Plan του Star Κεντρικής Ελλάδος

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην εκπομπή Business Plan του Star Κεντρικής Ελλάδος, συζητά για τις επιπτώσεις της υγιειονομικής κρίσης στην οικονομία και ειδικότερα στο λιανεμπόριο και την εστίαση, ύστερα και απο τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης. Δείτε το σχετικό video παρακάτω:  ..... (18/12/2020)

περισσότερα »

Λαμία: Δηλώσεις Θανάση Κυρίτση και Γιάννη Βλαχογίαννη για το click away (φωτο – βιντεο)

Το radio-net συνάντησε στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάση Κυρίτση και τον εκπρόσωπο του εμπορικού κόσμου Γιάννη Βλαχογίαννη οι οποίοι διαπίστωσαν την δυσφορία των ιδιοκτητών των καταστημάτων της λιανικής στη Λαμία για τις δυσκολίες του click away. Οπως δήλωσαν και οι ιδιοι ειναι μη εφαρμόσιμο το click away και θα πρέπει αμεσα η κυβέρνηση να επιτρέψει την είσοδο ανά πελάτη στα καταστήματα τηρώντας ολα τα υγιενουμικά μέτρα.    ..... (18/12/2020)

περισσότερα »

Με την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη συζήτησαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Στερεάς

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, διοργάνωσε ακόμα μία διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με την Ευρωβουλευτή κα Μαρία Σπυράκη το απόγευμα της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιεί. Η κα Σπυράκη τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι αναδύονται νέα δεδομένα & εξελίξεις μετά την πανδημική κρίση, επισήμανε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των ΜμΕ από την Ε.Ε., αλλά παράλληλα υποστήριξε την ανάγκη εκσυγχρονισμού, αναβάθμισης και ψηφιακού μετασχηματισμού τ..... (17/12/2020)

περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται μείωση 80% στο ενοίκιο, τι αποζημίωση θα πάρουν οι ιδιοκτήτες

Ανάσα στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία και το lockdown, θα δώσει η κυβέρνηση, μετά την χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με κυβερνητική απόφαση θα έχουν μειωμένο ενοίκιο κατά 80% και όχι 40% που ισχύει σήμερα.   Παράλληλα η κυβέρνηση αναλαμβάνει να πληρώσει το 60% του αρχικού ενοικίου, ενώ σήμερα πλήρωνε ουσιαστικά το 20%. Σημαίνει ότι εάν μία επιχείρηση έχει ενοί..... (17/12/2020)

περισσότερα »

Επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για το clickaway

  Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στην οποία συμμετείχατε καθ’ όλη τη διάρκειά της – και σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως – σας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσετε από 1ο χέρι την κραυγή αγωνίας όλων των εκπροσώπων των επιχειρήσεων για την κατάσταση που βιώνει η αγορά από την επέλαση της υγειονομικής κρίσης. Η συνεδρίαση μάλιστα, πραγματοποιήθηκε την 1η μέρα επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου με τη μ..... (16/12/2020)

περισσότερα »

K.ΜΙΧΑΛΟΣ: «ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΧΡΕΟΥΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ

Την άμεση δράση της κυβέρνησης για να αποφευχθεί μια πανδημία πτωχεύσεων στην ελληνική αγορά ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μετά τη σημερινή ανακοίνωση των νέων αποφάσεων για συνέχιση του lockdown στο λιανεμπόριο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η απόφαση αυτή για συνέχιση του lockdown καθόλη τη διάρκεια των εορτών θα δώσει τη χαριστική βολή σε πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Ωστόσο, επειδή αυτές είναι οι προτροπές τω..... (16/12/2020)

περισσότερα »

Διατάξειςπου αφορούν την προστασία των εργαζομένων από τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ Α΄ 5244/07.12.2020 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το προεδρικό διάταγμα 102/2020, που εκδόθηκε με πρόταση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συναρμοδίων Υπουργών, ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων. Οι διατάξεις του εν λόγω διατάγματος αφορούν την προστασία των εργαζομένων από τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους που προέρχονται ή μπορούν να προέλθουν από την έκθεσή τους, κατά τη..... (16/12/2020)

περισσότερα »

Νέα προθεσμία έως 28-12-2020 στην υποβολή προτάσεων για την Δράση με τίτλο "Περιβαλλοντικές Υποδομές"

Νέα προθεσμία έως 28-12-2020 στην υποβολή προτάσεων για την Δράση με τίτλο «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων» που έχει προκηρύξει το  Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ €.    Η δράση αφορά στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για την επιχειρηματική αξιοποίηση υγρών και στερεών αποβλήτων, προκε..... (16/12/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργάνωσε μία ακόμη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας, αυτή τη φορά με κεντρικούς εισηγητές τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ κο Γιάννη Τσακίρη & το Βουλευτή Φθιώτιδας & Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας κο Θέμη Χειμάρα, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 το απόγευμα. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των 5 Προέδρων των Επιμελητηρίων Στ. Ελλάδας. Στην κύρια ατζέντα της συζήτησης ήταν η νέα Π..... (14/12/2020)

περισσότερα »

Ανοίγουν σήμερα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, με click away η υπόλοιπη αγορά

Ανοίγουν από σήμερα τα κομμωτήρια μαζί με τα βιβλιοπωλεία εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τόσο τα κομμωτήρια, όσο και τα βιβλιοπωλεία, θα λειτουργήσουν κανονικά ως τις 7 Ιανουαρίου, μετά από έξι εβδομάδες «λουκέτου». Ήδη από την Κυριακή ξεκίνησε και η εφαμοργή του click away («παράδοση εκτός). Οδηγός ...επιβίωσης για τα νέα μέτρα.    Τα κομμωτήρια ήταν τα τελευταία που είχαν κλείσει στο lockdown καθώς είχαν πάρει δύο ημέρες παράταση κατ’ εξαίρεση. Τώρα ανοίγουν ξανά ..... (14/12/2020)

περισσότερα »

Εξ αποστάσεως συνεδρίαση (για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοιού) του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ανακοινώνει στα μέλη του ότι θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως συνεδρίαση (για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοιού) του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020  και ώρα 15:00 με θέματα:   1)       1α.- Έκδοση διαπιστωτικής πράξης αυτοδίκαιης έκπτωσης του μέλους του ΔΣ του Επιμελητηρίου μας κ. Παναγιώτη Φλιώκα  του  Δημητρίου λόγω αδικαιολόγητων απουσιών του από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. 1β.- Α..... (14/12/2020)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 14-12-2020

Δείτε προκηρύξεις και Διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (14/12/2020)

περισσότερα »

e-katanalotis: Δωρεάν τα sms για καταστήματα χωρίς e-shop

Δωρεάν θα είναι τα μηνύματα για τους καταστηματάρχες που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.   Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open, εξηγώντας τη λειτουργία της παραγγελίας μέσω click away. Ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούν ν..... (13/12/2020)

περισσότερα »

ΚΥΑ: Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείαςαπό τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειαςγια το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00

. (13/12/2020)

περισσότερα »

Ανακοίνωση μέτρων από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη ενόψει των εορτών

Παρουσίαση μέτρων από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τη σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών δραστηριοτήτων ενόψει των εορτών.  «Η Κυβέρνηση  μετά από ενδελεχή εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων και μετά από πολύ μεγάλη συζήτηση με την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οδηγήθηκε στην αναγκαστική απόφαση να μην επιτρέψουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ακόμα και σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο των εορτών. Θέλω να ξεκαθαρίσω προς όλες τις επιχειρήσεις και σε όλους τους ε..... (11/12/2020)

περισσότερα »

Διαδυκτιακή συνάντηση με την Ευρωβουλευτή κα Ασημακοπούλου και τον Βουλευτή Φθιώτιδας κο Οικονόμου είχαν οι Πρόεδροι των 5 Επιμελητηρίων Στ. Ελλάδας.

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, διοργανώθηκε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με την Ευρωβουλευτή & Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και το Βουλευτή Φθιώτιδας & Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου κο Γιάννη Οικονόμου, το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2020.  Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των 5 Προέδρων των Επιμελητηρίων Στ. Ελλάδας. Με δεδομένη τη διαμορφούμενη ..... (11/12/2020)

περισσότερα »

Υπό εξέταση οι υποχρεωτικές e-δαπάνες

Αλλαγές επί το... χαλαρότερο στη νομοθεσία για τον υπολογισμό των δαπανών που πρέπει να εξοφλούν οι φορολογούμενοι με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς διαπιστώνει ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στις οικονομικές δραστηριότητες με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν οδηγήσει σε κάθετη πτώση την κατανάλωση των νοικοκυριών, ενώ ταυτόχρονα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και στην έγκαιρη διεκπε..... (11/12/2020)

περισσότερα »

Ποιοι φόροι «παγώνουν» λόγω κορωνοϊού, ποιοι «τρέχουν» κανονικά -Το χρονοδιάγραμμα

Σημαντικά προβλήματα στη ροή των φόρων και τις ρυθμίσεις οφειλών έχει προκαλέσει η μαινόμενη πανδημία του κορωνοϊού. Το «τοπίο» το τελευταίο διάστημα έχει καταστεί ιδιαίτερα περίπλοκο καθώς κάποιες φορολογικές υποχρεώσεις έχουν «παγώσει» ή έχουν προστεθεί δόσεις, ενώ άλλοι φόροι τρέχουν κανονικά, με τους πολίτες να καλούνται να τους πληρώσουν στην ώρα τους.  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», παραμένει ανοιχτό το παράθυρο μιας νέας ρύθμισης «ειδικού σκοπού» για την εξόφληση οφ..... (11/12/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Κίνδυνος για επιστροφή ποσών από επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Από έναν πρώτο δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν επαγγελματίες που εμφάνισαν μειωμένο τζίρο πάνω από 20% αλλά στην πραγματικότητα η μείωση του τζίρου τους το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου ήταν μικρότερη. Όσοι εντοπιστούν με παρατυπίες στην αίτηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό που έλαβαν και μάλιστα εντόκως, ενώ ο λήπτης τοποθετείται πλέον στη λίστα των υπόπτων φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν περιπτώσεις επαγγελματιών..... (10/12/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για τα πιστοποιητικά επανεκπαίδευσης- επαναπιστοποίησης γνώσεων

Ενημερώνουμε όλους τους διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικά & νομικά πρόσωπα) ανεξαρτήτως ανανέωσης αδείας εξασκήσεως επαγγέλματος, ότι θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης γνώσεων για το έτος 2020, βάση, α) της Απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Ελλάδος (αρ.45/21-11-2014) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος δεύτερο αρ.φύλλου 3350) και β) του Ν.4583/18-12-2018. Η ανωτέρω απόφαση ορ..... (08/12/2020)

περισσότερα »

Διαδυκτιακό σεμινάριο απο την Περιφέρεια Στερεάς για τον τουρισμό

 ..... (07/12/2020)

περισσότερα »

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια προχωρεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολής Θεσσαλονίκης

Στη διενέργεια μίας σειράς δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων προχωρεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολής Θεσσαλονίκης, παρέχοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τα ακόλουθα θέματα: Ευφυής γεωργία: προβλήματα και προοπτικές Εισαγωγή στη μελισσοκομία Εισαγωγή στη λειτουργία των επιχειρήσεων Βιολογική παραγωγή και μεταποίηση αρωματικών φυτών Ελιά: Καλλιεργητικές πρακτικές μετά..... (07/12/2020)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική εκδήλωση στις 9.12.2020 για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets

Δείτε σχετικές πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (07/12/2020)

περισσότερα »

Το πακέτο στήριξης της οικονομίας για τον Δεκέμβριο

Με επιμέρους ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία επεκτείνονται τα μέτρα στήριξης, επιχειρήσεων, και νοικοκυριών για τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνηση θα συνεχίσει να καταβάλει αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (με βάση τα 534 ευρώ αυτόν το μήνα και όχι τα 800 ευρώ), θα αναστείλει πληρωμές ΦΠΑ και δόσεις ρυθμισμένων οφειλών ενώ θα επεκτείνει το «κούρεμα» ενοικίων κατά 40%. Την δια ώρα, συνεχίζονται οι πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, εξετάζεται παράτα..... (07/12/2020)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Νοεμβρίου 2020

  . (05/12/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη για ποιες επιχειρήσεις επιτρέπεται η λειτουργία τους από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν μόνο όσα καταστήματα πωλούν αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη. Διευκρίνισε ότι η απόφαση αφορά τα καταστήματα που έχουν ως αποκλειστική τους δραστηριότητα την πώληση αυτών των ειδών, τα οποία ανέρχονται σε 110 καταστήματα σε όλη την επικράτεια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Η Ελληνική Κυβέρνηση σε συνέχεια της εισηγήσεως του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφάσισε την περιορισμένη και σαφώς προσδιορισμένη, ως προς τη διάρκεια και τα είδη των αγαθών πώλησης δι..... (04/12/2020)

περισσότερα »

Εφαρμογή Covid-19 σχεδιάζει το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τη δημιουργία εφαρμογής (Covid – 19 travel safe app) για την ενημέρωση των ταξιδιωτών στην Ελλάδα, στα πρότυπα των εφαρμογών που είναι διαθέσιμες σε πολλές χώρες, προβλέπει η βίβλος ψηφιακού μετασχηματισμού 2020 -2025 η οποία τέθηκε την Πέμπτη σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μέσω της εφαρμογής, οι επισκέπτες στην Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται με δεδομένα πραγματικού χρόνου για την εξέλιξη της πανδημίας ανά περιφέρεια και προορισμό. Η εφαρμο..... (04/12/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης σχετικά με την επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης

Με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων πολλών κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας, το οποίο έρχεται να προστεθεί ως μία ακόμη επιβάρυνση στις τόσες πολλές που έχουν επιβληθεί στα καύσιμα. Όπως ήδη γνωρίζετε, ο τομέας των καυσίμων έχει δεχθεί εδώ και αρκετά χρόνια ιδιαίτερη φορολογική «κακομεταχείριση» κ..... (03/12/2020)

περισσότερα »

Με ένα κλικ παίρνεις άδεια λειτουργίας επιχείρησης -Το νέο νομοσχέδιο, ποιες δραστηριότητες αφορά [λίστα]

Τη λίστα με τις κατηγορίες επιχειρήσεων που θα μπορούν να κάνουν έναρξη με ένα κλικ, ανακοίνωσε, στην παρουσίαση του σχετικού ν/σ στο υπουργικό, ο Αδωνις Γεωργιάδης.   Η φιλοσοφία του νομοσχεδίου συμπυκνώνεται στη μετατόπιση από τον εκ των προτέρων έλεγχο και την αδειοδότηση, στην καταρχήν ελεύθερη άσκηση δραστηριότητας και στον εκ των υστέρων έλεγχο.   Με άλλα λόγια οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ξεκινούν να λειτουργούν με απλή γνωστοποίηση στο notifybusiness.gov.gr και οι έλεγχοι θα δι..... (01/12/2020)

περισσότερα »

Oι όροι ένταξης στα φορο-κίνητρα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων αποκλειστικής χρήσης ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχων το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 έχουν όσες εταιρείες και ατομικές επιχειρήσεις επιθυμούν να ενταχθούν από την τρέχουσα φορολογική χρήση (για το φορολογικό έτος 2020) στις ευνοϊκές φορολογικές διατάξεις του άρθρου 71ΣΤ του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ). Πέραν όμως της υποχρέωσης αυτής, για να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων ήδη από τη χρήση του 2020, οφείλουν επιπλέον να έχουν θέσει ..... (30/11/2020)

περισσότερα »

Νέο πακέτο μέτρων και τον Δεκέμβριο με επίδομα 800 ευρώ «ενεργό» και με τέλη κυκλοφορίας... το 2021

Επίδομα 800 ευρώ και τον Δεκέμβριο αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες. Μετά την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ακολουθήσουν ανακοινώσεις για την στήριξη της οικονομίας και τον επόμενο μήνα, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το lockdown θα αρθεί στις 7 Δεκεμβρίου.   Το πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων και τον Δεκέμβριο, υποχρεωτικό κούρεμα ενοικίων 40% αλλά και αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων. Όσον ..... (30/11/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4--Αναλυτικές οδηγίες υποβολής

Οι δικαιούχοι του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης. Το ύψος του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι από το χρηματοδοτικό σχήμα θα παρουσιάζεται απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.  Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 προβλέπονται ακόμα ευνοϊκότεροι όροι ως προς τους δικαιούχους και το ύψος της ενίσχυσης, το 50% της οποίας είναι μη επιστρεπτέο, υπό τον όρο δ..... (27/11/2020)

περισσότερα »

SOS από το λιανεμπόριο μετά την παράταση του lockdown

Η παράταση των περιοριστικών μέτρων υποχρεώνει χιλιάδες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και της εστίασης, να ενεργοποιήσουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Ο Δεκέμβριος είναι παραδοσιακά ο μήνας όπου ο τζίρος σκαρφαλώνει στα ύψη. Υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις τη χριστουγεννιάτικη περίοδο αντιστοιχούν στο 10% του ετήσιου τζίρου, ενώ ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου το ποσοστό φτάνει στο 20%. Πρακτικά, ο χριστουγεννιάτικος τζίρος υπολογίζεται σε περίπου 3,5 δισ ευρώ, στα οποία ..... (26/11/2020)

περισσότερα »

Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθανάσιος Κυρίτσης , στο Star K.E. (video)

Δείτε σχετικό video παρακάτω:   ..... (26/11/2020)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος επαφών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με τους Βουλευτές του Νομού μας

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, οργανώθηκαν ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις που είχαν ως θέμα τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών στο πλαίσιο της πανδημικής κρίσης καθώς και τη συζήτηση & ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στην αγορά. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια ενημέρωσης των επαγγελματικών φορέων & εκπροσώπων αυτών. Τόσο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, όσο και οι κυβερνητικοί βουλευτές κ.κ. Οικονόμου, Κοτρωνιάς, Χειμάρα..... (26/11/2020)

περισσότερα »

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

 Από το takeaway στο clickaway κι από κει στο “moribundday*” Η υγειονομική κρίση που διάγουμε, δείχνει να λειτουργεί ως επιταχυντής διαδικασιών που δρομολογούνται και προγραμματίζονται εδώ και πολλά χρόνια. Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται πρέπει να βρει προετοιμασμένη την κοινωνία μας και όπως έχει τονισθεί από τα πλέον επίσημα χείλη «σε αυτήν την κρίση δεν θα μείνει (και δεν πρέπει να μείνει) κανένας πίσω». Ξεκινάμε από τα αυτονόητα. Η υγεία του κοινωνικού συνόλου δεν μπαίνει σε κ..... (25/11/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 25-11-2020

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ        ..... (25/11/2020)

περισσότερα »

Προειδοποίηση για απάτη μέσω email

Τις τελευταίες μέρες μέλη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας λάβανε email το οποίο είχε το παρακάτω περιεχόμενο:         Πρόκειται για απάτη μέσω emailκαι δεν πρέπει να απαντήσετε. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν επώνυμα ή ανώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στον αριθμό ..... (25/11/2020)

περισσότερα »

Aνοίγουν όλα τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, unlock και στα καταστήματα λιανικής, διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα των Χριστουγέννων

Σχέδιο ώστε να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου έχει καταρτίσει η κυβέρνηση και τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει μέσα στην εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μέσω νέου διαγγέλματος στον ελληνικό λαό.   Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει να γίνονται επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά rapid τεστ σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα αφού ανοίξουν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή θα επιστρέψουν στις τάξεις τους από τους μικρούς μαθητές τω..... (24/11/2020)

περισσότερα »

Συλλυπητήριο μήνυμα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Κυριαζόπουλου

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας & εγώ προσωπικά, συμπαραστεκόμαστε στο πένθος για τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Κυριαζόπουλου. Θα θυμόμαστε για πάντα το Γιώργο, ο οποίος υπήρξε ένας εξαίρετος επιστήμονας και ένας υπέροχος άνθρωπος & φίλος. Πνεύμα ανήσυχο, δραστήριος, πάντα στην 1η γραμμή με μεγάλη προσφορά στον τόπο σε όλα τα επίπεδα, άνθρωπος με όραμα και ιδιαίτερα χαρίσματα. Αφοσιωμένος στο καθήκον & στην ιατρική επιστήμη έδινε το δικό του αγώνα για να σώζει ζωές στη Μο..... (23/11/2020)

περισσότερα »

Στερεά: Πάνω από 22.000€ σε κάθε μία από τις εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις που ενισχύονται οικονομικά από την Περιφέρεια

Σε 1.118 επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας τα 25 εκατομμύρια ευρώ της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης Η Περιφέρεια θα βοηθήσει έτσι στην ανακούφιση και ανάταξη της οικονομικής ζωής της περιοχής μας   Με μεγάλη συμμετοχή και κυρίως με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του προγράμματος κεφαλαιάκης ενίσχυσης  Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Το πρωί της Δευτέρας, 23 Νοεμβρίου 2020, στην έδρ..... (23/11/2020)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλ. Αν. Στερεάς και Β' Αντιπρόεδρος του Επιμελητηριου , Δημήτρης Σαμαράς, στο Star K.E.

Δείτε το σχετικό βιντεο παρακάτω:   ..... (23/11/2020)

περισσότερα »

120 δόσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για όσους έχασαν την ευκαιρία ρύθμισης των χρεών τους

Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν την ρύθμιση λόγω της πανδημίας - Τι θα γίνει με την δόση του Νοεμβρίου   Θέμα ήμερων (αν όχι ωρών) είναι η λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον «κόμβο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που θα παρέχει την δυνατότητα επανένταξης στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων για όσους όσοι δεν κατάφεραν εξαιτίας της πανδημίας να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.Συγκεκριμένα, όλοι οι οφειλέτες της εφορίας που έχουν πληγεί ο..... (23/11/2020)

περισσότερα »

Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα -Ποια είναι η μέθοδος click away που θα εφαρμοστεί

«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τ/σ “ Σκάι”, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η όποια απόφαση θα παρθεί αφού δοθεί “ πράσινο φως” από τους επιστήμονες. «Εμείς στο υπουργείο έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξι..... (22/11/2020)

περισσότερα »

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πώς υπολογίζεται για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Διευκρινίσεις ως προς τον τρόπο υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.  Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το δώρο Χριστουγέννων, ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε πως θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.  Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθ..... (20/11/2020)

περισσότερα »

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν οι εφορίες, μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτές

Διεύρυνση ωραρίου των εφοριών έως αργά το απόγευμα, κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, εφαρμόζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με στόχο την καλύτερη δυνατή και συνεχή εξυπηρέτηση των φορολογουμένων εν μέσω της πανδημίας.   Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, από τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, οι ΔΟΥ λειτουργούν ως εξής: Ώρες εισόδου για το κοινό (για προγραμματισμένες συναντήσεις μόνο) και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης: 08.00 - 17.00.   Ταμειακές σ..... (19/11/2020)

περισσότερα »

Σταϊκούρας: Μέτρα για εργαζόμενους - εργοδότες με τα 2 δισ. του SURE

Με τα δύο δισ. που εκταμιεύονται σήμερα από το πρόγραμμα SURE, η ελληνική κυβέρνηση θα καλύψει μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, σημειώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας. Σε δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι η σημερινή εκταμίευση ανέρχεται στα 2 δισ. επί συνόλου 2,7 δισ. ευρώ που θα χορηγηθούν στην Ελλάδα, με εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού. Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασ..... (18/11/2020)

περισσότερα »

«Ανάσα» για τουριστικά λεωφορεία και τουριστικά καταλύματα

Μια πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που ανακουφίζει εκατοντάδες επαγγελματίες του Τουρισμού φέρνουν προς ψήφιση στη Βουλή τα Υπουργεία Τουρισμού, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών. Συγκεκριμένα, με διάταξη που ψηφίζεται σήμερα και αφορά στα τουριστικά καταλύματα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19 αλλά και στα τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, τα ποσά αποζημίωσης που δίνονται σε αυτές τις επιχειρήσεις καθίστανται ακατάσχετα, ανεκχώρητα και αφορολόγητα προς όλο το Δημόσιο Τομέα..... (18/11/2020)

περισσότερα »

ΥΠΕΝ: Παρατείνεται λόγω πανδημίας το Εξοικονομώ-Αυτονομώ

Στις 9 Δεκεμβρίου, από τα τέλη Νοεμβρίου θα ανοίξει για υποβολή αιτήσεων –αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας- η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ». Για τις 13 και 15 Ιανουαρίου του 2021 προγραμματίζεται αντίστοιχα η έναρξη του προγράμματος για την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Λαμβάνοντας υπόψη τις παρενέργειες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και τα αιτήματα του τεχνικού κόσμου –ιδιαίτερα από τη Βόρειο Ελλάδα- τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Εν..... (17/11/2020)

περισσότερα »

Μπαίνει πλαφόν στις τιμές των σούπερ μάρκετ για τρόφιμα, απορρυπαντικά, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Η κυβέρνηση θα βάλει πλαφόν στις τιμές των προιόντων με χρονικό κριτήριο λόγω των φαινομένων αδικαιολόγητων αυξήσεων των τιμών, με την ανακοίνωση της καραντίνας σε ορισμένα προιόντα. Το υπουργείο Ανάπτυξης όπως έχει προαναγγείλει ο Άδωνης Γεωργιάδης, για να μην υπάρξουν φαινόμενα επιτήδειων που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας προχωρά στη νομοθετική ρύθμιση θα ορίσει ανώτατο όριο τιμών ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ, λόγω ότι στην καραντίνα δέχονται..... (16/11/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ενισχυμένος ο δ' κύκλος - Μέχρι 30/11 οι αιτήσεις

Ακόμα πιο ενισχυμένος είναι τελικά ο νέος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, έτσι ώστε να καλυφθούν πολύ περισσότερες μικρές επιχειρήσεις κι επαγγελματίες. Το βασικό χαρακτηριστικό, όπως περιγράφεται στη σχετική Απόφαση, είναι τα 1.000 ευρώ στις ατομικές επιχειρήσεις, που ουσιαστικά αντικαθιστούν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ. Το ποσό ανεβαίνει στις 2.000 ευρώ για τους πληττόμενους του Νοεμβρίου. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι το 50% του ποσού αυτού δεν επιστρέφεται. Συγκεκρ..... (16/11/2020)

περισσότερα »

Τηλεργασία : Ελέγχους για τον έλεγχο τήρησης του μέτρου

Έλεγχοι για την τηλεργασία αναμένονται τις επόμενες ημέρες μετά την διαπίστωση ότι η εφαρμογή του μέτρου χαλάρωσε με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί αυστηρότερο πλαίσιο εφαρμογής. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα. Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης υποβο..... (13/11/2020)

περισσότερα »

Παράταση Υποβολής προτάσεων «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων»

Νέα προθεσμία έως 11-12-2020 στην υποβολή προτάσεων για την Δράση με τίτλο «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων» που έχει προκηρύξει το  Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ €.    Η δράση αφορά στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για την επιχειρηματική αξιοποίηση υγρών και στερεών απ..... (12/11/2020)

περισσότερα »

Νέα Διαδικτυακή πύλη της ΕΕ, Access2Market

. (12/11/2020)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η e-ημερίδα με θέμα «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»

Μέσα σε αυτό το δύσκολο υγειονομικό και οικονομικό κλίμα που επικρατεί, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνεχίζει να ενημερώνει στοχευμένα τις επιχειρήσεις – μέλη του, καθώς και το σύνολο των επιστημονικών και οικονομικών φορέων πάνω σε κρίσιμα ζητήματα. Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2020, μία ακόμη επιτυχημένη e-ημερίδα για το Νόμο 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας», με κεντρικούς εισηγητές τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Ειδικό Γρα..... (12/11/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 11-11-2020

Δείτε προκηρύξεις και διαγωνισμούς ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (11/11/2020)

περισσότερα »

Στις πωλήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα περιοριστούν τα σούπερ μάρκετ στη διάρκεια του lockdown

Στις πωλήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα περιοριστούν τα σούπερ μάρκετ στη διάρκεια του lockdown, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε να σταματήσουν τις πωλήσεις διαρκών αγαθών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας.  Η απόφαση, η οποία υπεγράφη το πρωί της Τρίτης, απαγορεύει την πώληση διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και  ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα. Την ..... (10/11/2020)

περισσότερα »

Επίδομα 800 ευρώ: Χωρίς αίτηση από εργαζόμενους που είχαν βγει πάλι σε αναστολή

Χωρίς αίτηση θα πάρουν το επίδομα ως 800 ευρώ για τον Νοέμβριο οι εργαζόμενοι που έχουν μπει σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους έστω και αν αυτό έγινε την άνοιξη, στο πρώτο lockdown.   Ειδικότερα σύμφωνα με διευκρινίσεις από στελέχη του υπουργείου Εργασίας σε περίπτωση που ο εργαζόμενος έχει τεθεί έστω και μια μέρα σε καθεστώς αναστολής στην προηγούμενη καραντίνα δεν χρειάζεται να υποβάλει εκ νέου αίτηση στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Έτσι οι εργοδότες θα μπουν στο supportemployees.servic..... (10/11/2020)

περισσότερα »

Ε-ημερίδα απο το ΕΒΕ "«Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργανώνει ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα με καλεσμένο ομιλητή τον Ειδικό  Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτη Κουρμούση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00   Ο κ. Κουρμούσης και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του Ν. 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα:   -Τον ε..... (06/11/2020)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση για τα κυβερνητικά μέτρα λόγω πανδημίας. Συνολικά τα 21 μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας και προστασίας των εργαζομένων για το μήνα Νοέμβριο και ανέργων

Τα μέτρα της κυβέρνησης καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους και τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Τα 21 μέτρα αποτελούν τον  οδικό χάρτη προστασίας των εργαζόμενων από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν την ασπίδα της ελληνικής οικονομίας απέναντι στο δεύτερο κύμα του Covid- 19. ΔΕΙΤΕ ΤΑ 21 ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ..... (09/11/2020)

περισσότερα »

Ανατροπή με τα SMS στο 13033: Ξεχάστε τις απεριόριστες μετακινήσεις, μπλόκο θα βάζει το σύστημα

Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται στο 13033 σε σχέση με την πρώτη φάση της καραντίνα όπου οι πολίτες μπορούσαν στη μέρα να μετακινούνταν χωρίς όριο στέλνοντας SMS στο 13033. Αυτή τη φορά όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, θα σας κόψει.    Ο γ.γ. απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για τα sms στο 13033, το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης εργαζομένου, την απαγόρευση κυ..... (09/11/2020)

περισσότερα »

Τι ισχύει για τις μεταφορές εν μέσω lockdown

Νέοι κανόνες σε ό,τι αφορά τις μεταφορές (μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, ΙΧ, ΚΤΕΛ, λεωφορεία τουριστικά, αεροπορικές μεταφορές, σχολές οδήγησης, ΚΤΕΟ) τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με την ΚΥΑ για τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατά τη διάρκεια του lockdown, ισχύει: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ΙΧ, μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευ..... (09/11/2020)

περισσότερα »

Οικονομικές δραστηριότητες που τίθενται σε αναστολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 στο σύνολο της επικράτειας

Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 σε όλη την επικράτεια ισχύουν τα παρακάτω ως προς τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του Covid-19: Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα Επιτρέπονται ενδεικτικά οι παρακάτω δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα: Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κλπ) λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο. Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και κ..... (08/11/2020)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Οκτωβρίου 2020

..... (06/11/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με το 2ο lockdown

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,   Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις μετά και τις ανακοινώσεις σας για αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας για 2η φορά στη χώρα μας, διάχυτη είναι η αβεβαιότητα που έχει διαμορφωθεί στην επιχειρηματική κοινότητα. Οι Αναπτυξιακοί & Επαγγελματικοί φορείς εκφράζουν την εικόνα μιας έκρυθμης κατάστασης στην αγορά με ανυπολόγιστες συνέπειες, που σε αυτήν την συγκυρία ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος μας.    Η αγορά πλέον φοβάται ότι έπειτα από την πανδημία του ..... (06/11/2020)

περισσότερα »

Tο Επιμελητήριο Φθιώτιδας δεν θα εξυπηρετεί το κοινό με φυσική παρουσία από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του κορωνοϊού στη χώρα μας, και μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για εκ νέου αναστολή των οικονομικών δραστηριοτήτων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας δεν θα εξυπηρετεί το κοινό με φυσική παρουσία από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Παρακαλούμε τα μέλη μας να προτιμούν την τηλεφωνική ή και ηλεκτρονική εξυπηρέτησή τους. www.fthiotidoscc.gr, e-mail:info@fthiotidoscc.gr, τηλ. 2231022..... (06/11/2020)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην εκπομπή Business Plan για το νέο lockdown

Δείτε το σχετικό βίντεο (μετα απο 27':00'') όπου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθανάσιος Κυρίτσης τοποθετείται για τις συνέπειες της οικονομίας μετα το 2ο lockdown.   ..... (06/11/2020)

περισσότερα »

Lockdown2: Ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά, κλειστά τα φροντιστήρια στην καραντίνα

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι οι παιδικοί σταθμοί κατά τη διάρκεια του επικείμενου lockdown θα είναι ανοιχτοί, ενώ κλειστά θα είναι τα φροντιστήρια.   Όπως σημείωσε, η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν την επιβολή γενικού lockdown στην Αττική, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 12 το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητ..... (05/11/2020)

περισσότερα »

Χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στη δεύτερη ευκαιρία

  Η ρύθμιση αφορά οφειλές τουλάχιστον 316 εκατ. ευρώ   Δεύτερη ευκαιρία θα δοθεί στους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων που απώλεσαν τη ρύθμιση οφειλών (πχ των 120 δόσεων) από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. Οι οφειλέτες θα επανενταχθούν χωρίς πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες αρκεί να καταβάλουν την δόση Νοεμβρίου.Παράλληλα με άλλη διάταξη του υπουργείου Εργασίας που εντάσσεται στο νομοσχέδιο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές δια..... (03/11/2020)

περισσότερα »

Έκθεση Εξωτερικού Εμπορίου απο την Ρωσική Ομοσπονδία

. (03/11/2020)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση 2019 Γραφείου ΟΕΥ Ρώμης σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ Μιλάνου

. (03/11/2020)

περισσότερα »

1η Τροποποίηση της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας»

1η Τροποποίηση της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας». Ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης της Δράσης αυξάνεται από 10.000.000 € σε 20.000.000 €.   Η ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων τροποποιείται από 3.11.2020 σε 17.11.2020.  ..... (02/11/2020)

περισσότερα »

Μετακίνηση αγαθών στα οποία επιβάλλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης βάσει του πρωτοκόλλου της Βορείου Ιρλανδίας από την 1/1/21

. (02/11/2020)

περισσότερα »

Δελτίο οικονομικής και εμπορικής ενημέρωσης απο την Ελληνική Πρεσβεία της Βουδαπέστης

Δείτε το σχετικό δετίο ενημέρωσης ΕΔΩ ή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/11/2020)

περισσότερα »

Τα 9 νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας: Πακέτο με 2,3 δισ. € για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Εννέα πρωτοβουλίες για την ενίσχυση εργαζόμενων και επιχειρήσεων και την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών μετά τα νέα μέτρα για την πανδημία και τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μεταξύ αυτών, η «επιστρεπτέα προκαταβολή 4 & 5» με τη μη επιστροφή του 50% των ποσών που θα εισπραχθούν, η υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά ακίνητα και την κύρια κατοικία, καθώς και οι διευκολύνσεις στις φορολογικέ..... (01/11/2020)

περισσότερα »

Πώς το 8ωρο θα γίνει 10ωρο χωρίς αμοιβή αλλά με ρεπό

Την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μπορούν να απασχολούν εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως κατά μέγιστο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, εφόσον εντός του ίδιου 6μήνου εξοφλούν τις ώρες με αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή ημέρες άδειας δίνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που θα τεθεί προς διαβούλευση το επόμενο διάστημα.   Ειδικότερα θα δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότη και εργαζόμενο να συμφωνούν την «κάλυψη» της υπέρβασης του χρόνου απασχόλησης μιας ημέρας με αντίστοιχη μείωση σε ά..... (30/10/2020)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (μέσω τηλεδιάσκεψης) την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ανακοινώνει στα μέλη του ότι θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως συνεδρίαση (για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοιού) του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Έγκριση των Πρακτικών των με αρ. 11/30-9-2020 και 12/5-10-2020 συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.   2)       Έγκριση της 3ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 του Επιμελητηρίου μας προκειμένου να επανυποβληθε..... (29/10/2020)

περισσότερα »

«Οδηγός» για τον Πτωχευτικό Κώδικα, τι αλλάζει για πολίτες, οφειλές και πρώτη κατοικία

Με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα, που ψηφίσθηκε στη Βουλή με τίτλο «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και Παροχής δεύτερης ευκαιρίας», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, όλοι οι υπερχρεωμένοι πολίτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα έχουν πλέον το δικαίωμα στη «δεύτερη ευκαιρία» και την επιλογή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και λοιπούς πιστωτές, προστατεύον..... (29/10/2020)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική έκδοση των πιστοποιητικών για οικοδομικές άδειες

Τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-adeies του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση. Η έκδοση άδειας δόμησης αποτελεί ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία φτάνει κατά μέσο όρο τους 18 μήνες, δεδομένου ότι χρειάζονται εγκρίσεις από αρκετές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών είναι τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, τα οποία λειτουργούν στις περιφερειακές ενότητες, οι αρχα..... (29/10/2020)

περισσότερα »

Επιπλέον 10 εκ. € για την ενίσχυση της κεφαλαιακής κίνησης των επιχειρήσεων

Όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας κ. Φ. Σπανός μέσα από τη συχνότητα του STAR Κεντρικής Ελλάδας, εγκρίθηκαν επιπλέον 10 εκ. € για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID-19 που αφορά μη επιστρεπτέα επιχορήγηση προς τις επιχειρήσεις για την κάλυψη των αναγκών τους, ανεβάζοντας έτσι τον Π/Υ του προγράμματος στα 20 εκ. €. Παράλληλα, όπως τόνισε, γίνονται προσπάθειες διεκδίκησης επιπλέον 10 εκ. με σκοπό να καλυφθούν όσο το δυνατόν πε..... (27/10/2020)

περισσότερα »

Αναστολή συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Οκτώβριο - Οι ΚΑΔ

Με Υπουργική Απόφαση, επεκτάθηκε η «ομπρέλα» των αναστολών συμβάσεων και για τον Οκτώβριο. Ο κατάλογος των πληττόμενων δραστηριοτήτων είναι μακρύς, αν και υπάρχουν ενστάσεις για την απουσία του πυρήνα του λιανεμπορίου. Οι ΚΑΔ που πλήττονται τον μήνα Οκτώβριο *Δικαίωμα να θέσουν σε προσωρινή αναστολή εργασίας το 100% των εργαζομένων τους 01.49.19.02 Εκτροφή γουνοφόρων ζώων (αλεπούς, μινκ, μυοκάστορα, τσιντσιλά και άλλων) 01.49.3 Παραγωγή ακατέργαστων γουνοδερμάτων και διάφορων ακατέργα..... (26/10/2020)

περισσότερα »

To ransomware συνεχίζει να εξελίσσεται με πολλές παραλλαγές

Τα νεότερα στοιχεία από το μέτωπο του ransomware πιστοποιούν ότι είναι ένα πρόβλημα που δεν πρόκειται να μας αφήσει και τόσο εύκολα. Τα δεδομένα δείχνουν ότι νέες παραλλαγές γνωστών μορφών λογισμικού ransomware εμφανίζονται διαρκώς, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι παραλλαγές αυτές τείνουν να είναι πολύ πιο επικίνδυνες από ό,τι στο παρελθόν. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το ότι οι κακοποιοί πίσω από το λογισμικό που έχει ως στόχο του την αδυναμία χρήσης ενός υπολογιστή από το νόμιμο κάτοχό του..... (23/10/2020)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις: Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 14 του ίδιου μήνα.   Τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή την 1η Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.  ..... (23/10/2020)

περισσότερα »

Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα: Οι 19 περιοχές που θα ισχύσουν τα μέτρα

Μάσκα παντού και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 00.30, και επίσημα από το Σάββατο 24/10 σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.   Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24/10 εφαρμόζονται τα εξής δύο νέα μέτρα. Πρώτον, στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές (ανάμεσα τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη) θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Από την απαγόρευση ..... (23/10/2020)

περισσότερα »

Υπ. Εργασίας: Tα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις – εργοδότες ανάλογα με το επιδημιολογικό επίπεδο

Κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», με την οποία καθορίζονται τα μέτρα που λαμβάνονται για την υποστήριξη των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας ανάλογα με το επιδημιολογικό επίπεδο (χαμηλό, μέτριο, υψηλό και πολύ υψηλό). Ειδικότερα: α) Για τις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στην κατηγορία «πολύ υψηλό» προβλέπονται τα εξής:   ..... (22/10/2020)

περισσότερα »

ΕΕ: «Πράσινο» σε ελληνικό πρόγραμμα 450 εκατ. για στήριξη εταιρειών

Ελληνικό πρόγραμμα ύψους 450 εκατ. ευρώ για τη στήριξη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, των μεταφορών, των κατασκευών και της ενέργειας που έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από τα μέτρα που επιβάλλονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονoϊού ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το μέτρο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν. Η υποστήριξη, η οποία θα λάβει τη μορφή επιδοτούμενων δανείων, θα ..... (21/10/2020)

περισσότερα »

Το όφελος από το πάγωμα εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση εισφορών

Μετά τη διάταξη για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες, που βρίσκεται στον προθάλαμο της Βουλής, ήρθε η ώρα και για τη διάταξη που «παγώνει» την εισφορά αλληλεγγύης στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, στους επιτηδευματίες, στους εισοδηματίες, στους αγρότες. Το διπλό όφελος για τους εργαζόμενους από τον Ιανουάριο είναι προφανές, ενώ το συνολικό κόστος για τον Προϋπολογισμό υπολογίζεται στα 1,6 δισ ευρώ, χωρίς, όμως, να συνυπολογιστούν οι απώλειες εσόδων από την εκκαθάριση τ..... (21/10/2020)

περισσότερα »

Από τις Συμπληγάδες των θεσμών ο Πτωχευτικός και οι νέες ρυθμίσεις χρεών

Βελτιώσεις και αλλαγές της τελευταίας στιγμής υπέρ των δανειοληπτών καταθέτει σήμερα στη Βουλή, υπό το βλέμμα των θεσμών,  το υπουργείο Οικονομικών, στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τον νέο Πτωχευτικό. Ταυτόχρονα κατατίθενται στη Βουλή και οι νέες ρυθμίσεις χρεών στην εφορία, που θα ισχύσουν άμεσα για να πληρωθούν οι πρώτες δόσεις από τον Οκτώβριο κιόλας. Με το ίδιο νομοσχέδιο καταργείται και η Εισφορά Αλληλεγγύης το 2021! Η κυβέρνηση παρουσίασε τις αλλαγές στην τηλεδιάσκεψη του Χρήστου Σταϊκ..... (20/10/2020)

περισσότερα »

Οι 5 κατηγορίες εργαζομένων που θα βγουν νωρίτερα στη σύνταξη

έντε κατηγορίες ασφαλισμένων δεν πρόκειται να θιγούν από τις ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που έρχονται από την 1/1/2022. Πρόκειται για τις αλλαγές που προβλέπουν την καθολική εφαρμογή από την ημερομηνία αυτή καθεστώτος συνταξιοδότησης στα 62 έτη με 40 χρόνια προϋπηρεσίας ή στα 67 έτη με 15 χρόνια ελάχιστης ασφάλισης.   Εκτιμάται ότι περίπου 500.000 ασφαλισμένοι με ένσημα πριν από το 1992 και πριν από το 1982 έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα για πλήρη σύνταξη. Δηλαδή έχουν τα χρόν..... (20/10/2020)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικό σεμινάριο «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές»

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σας προσκαλεί εκ νέου στο ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικό σεμινάριο «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές» με θέματα που αφορούν στις εξαγωγές, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπτώσεις του Covid-19, που θα διοργανώσει διαδικτυακά από τις 2 έως τις 6 Νοεμβρίου 2020. Τo σεμινάριο αυτό αποτελεί μέρος μιας σειράς σεμιναρίων για εξαγωγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαί..... (19/10/2020)

περισσότερα »

ΥΠΑΝ: 11 διευκρινίσεις για τη λειτουργία της αγοράς

Διευκρινίσεις εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα μέτρα που αφορούν στην προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο των μέτρων σε όλη τη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, διευκρινίζεται μεταξύ άλλων πόσα άτομα επιτρέπονται ανά τραπέζι σε περιοχές με επιδημιολογ..... (16/10/2020)

περισσότερα »

Προθεσμία συμμόρφωσης με προδιαγραφές σήμανσης αγροδιατροφικών προϊόντων. Ανανέωση υποχρεωτικής εγγραφής εταιρειών διακίνησης τροφίμων στις ΗΠΑ, σε Μητρώο FDA (“Registration of Food Facilities”)

Δείτε σχετική ενημέρωση απο την Ελληνική Πρεσβεία στημ Ουάσινγκτον των ΗΠΑ ΕΔΩ ή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/10/2020)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική e-ημερίδα για πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2020, η εκδήλωση ενημέρωσης που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, τα Επιμελητήρια, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών & η Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στ. Ελλάδας για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID-19 και αφορά μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για την κάλυψη των εξόδων τους. Τα στελέχη της ΑΝΔΙΑ παρουσίασαν στο κοινό τη Δράση και έπειτα απάντησαν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Ορισμένες επισημάνσε..... (15/10/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Γέφυρα: Δεν θα δοθεί νέα παράταση, τελειώνει ο χρόνος για τις αιτήσεις

Αδειάζει η κλεψύδρα της παράτασης για την «ΓΕΦΥΡΑ» και την επιδότηση δανείου. Δεν θα δοθεί άλλη παράταση διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταικούρας   Στις 31 Οκτωβρίου 2020 λήγει η προθεσμία της παράτασης που έχει δώσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ και την επιδότηση δανείου συνδεμένο με την πρώτη κατοικία. Το πρόγραμμα αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρ..... (15/10/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική e-ημερίδα για πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ

        Ενημερωτική e-ημερίδα Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας & την Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα για το πρόγραμμα: «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 & ώρα 18:00. Τι αφ..... (12/10/2020)

περισσότερα »

ΔΝΤ: Πρόβλεψη για αργή ανάκαμψη το 2021 και αύξηση ανεργίας

«Μαύρες» είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ στη νέα του Έκθεση για την Παγκόσμια Οικονομία, η οποία σκιάζεται από την πανδημία και τη χειρότερη κρίση που έχει προκαλέσει μετά το κραχ του 1929. Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε η Ελλάδα, η οποία μπορεί κατά το ΔΝΤ να μην έχει τις χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης, ωστόσο κυρίως οι «πληγές» στον Τουρισμό λόγω κορωνοϊού, υπολογίζεται ότι θα προκαλέσουν φέτος ύφεση 9,5%, δηλαδή 1,3 ποσοστιαίες μονάδες χειρότερα από τις εκτιμήσεις το..... (14/10/2020)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 13-10-2020

. (13/10/2020)

περισσότερα »

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Νέες ψηφιακές υπηρεσίες με ένα κλικ

Εκσυγχρονισμένες ψηφιακές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και πολίτες, προσφέρει από σήμερα μέσω της ιστοσελίδας της η Επιτροπή Ανταγωνισμού.   Η επιτροπή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, προσδοκά ότι οι «Ψηφιακές Υπηρεσίες Επιτροπής Ανταγωνισμού» θα συνεισφέρουν μεταξύ άλλων στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικών συναλλαγών προς τους συναλλασσόμενους με την επιτροπή πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αλλά και τους δημόσιους φορείς με τους οποίους συναλλ..... (13/10/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 - οι δικαιούχοι, η διαδικασία χορήγησης, οι προϋποθέσεις επιστροφής - Μέχρι 26η Οκτωβρίου 2020 οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση ΓΔΟΥ 233/2020 σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19, κατά τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο 2020. Δείτε όλο το σχετικό άρθρο ΕΔΩ..... (12/10/2020)

περισσότερα »

Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19

Αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας καθώς και τα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί, η ελληνική κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή κατά την δεύτερη φάση της πανδημίας στοχευμένα τοπικά μέτρα για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ενεργοποιούμε στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ..... (10/10/2020)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τις νες ρυθμίσεις φορολογικών οφειλών

  Το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων που εξήγγειλε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας παρέχει διευκολύνσεις όχι μόνο για οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020, αλλά και για οφειλές πριν και μετά το lockdown. Με τις 3 ουσιαστικές παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν, η πολιτεία δείχνει τα γρήγορα αντανακλαστικά της εξακολουθώντας να παρέχει διευκολύνσεις στα πληττόμενα νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την πανδημική κρίση. Σημαντικό είναι επίσης τ..... (12/10/2020)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Σεπτεμβρίου 2020

. (09/10/2020)

περισσότερα »

Στροφή στη βιομηχανία και την καινοτομία

Ένα από τα στοιχήματα του υπουργείου Οικονομικών και του Προϋπολογισμού, είναι η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων ότι οι επενδύσεις το 2021 μπορούν να κάνουν ρεκόρ 60ετίας! Αναμφίβολα, οι εισροές από το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι καθοριστικές, καθώς υπολογίζεται ότι θα καλύψουν το 70% της εκτιμώμενης αύξησης των επενδύσεων κατά 30%, ωστόσο χωρίς τη συμβολή ιδιωτικών και δη ξένων κεφαλαίων, ο σχεδιασμός κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά. Η επένδυση- μαμούθ, για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, ..... (09/10/2020)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου του υπ. Οικονομικών κου Σταϊκούρα για το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς την εφορία

 «Από τον περασμένο Μάρτιο, η πανδημία του κορονοϊού έχει θέσει σε δοκιμασία τις αντοχές νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με ταχύτητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα στην ανάγκη στήριξης της κοινωνίας, εφαρμόζοντας ένα συνεκτικό, αλλά ταυτόχρονα δυναμικό σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης. Σχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, έδωσε εξαρχής, και εν συνεχεία παρέτεινε, τη ..... (08/10/2020)

περισσότερα »

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο

 Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Περιστολή του λαθρεμπορίου – Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού» που δόθηκε τη Δευτέρα σε διαβούλευση συμπληρώνεται και εκσυγχρονίζεται το ισχύον έως σήμερα νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο αντιμετώπιζε αποσπασματικά το ζήτημα της στρατηγικής και του συντονισμού των εθνικών ελεγκτικών αρχών για την καταπολέμηση του φαινομένου της λαθρεμπορίας. (06/10/2020)

περισσότερα »

Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

. (05/10/2020)

περισσότερα »

Τα πάνω κάτω φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Μεταξύ των μέτρων το οκτάωρο α λα καρτ

 Έρχονται αλλαγές στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα με το νομοσχέδιο που προγραμματίζεται να έρθει σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο 15ήμερο Οκτωβρίου, αφού μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να περιλαμβάνει θα είναι και το οκτάωρο α λα καρτ.  Εργαζόμενοι και εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να συμφωνούν σε ό,τι αφορά τον χρόνο έναρξης και λήξης του οκταώρου στη διάρκεια της ημέρας. Προϋπόθεση θα είναι να υπάρχει σχετικό αίτημα από τον εργαζόμενο.  Στόχος είναι η καθιέρωση ενός νέου, ..... (05/10/2020)

περισσότερα »

Πράσινο φως για τα δάνεια εξπρές των έως 25.000 ευρώ

Στην εναλλακτική αυτή χρηματοδότηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με δάνεια που θα χορηγηθούν με πολύ γρήγορες διαδικασίες και σε ποσά που θα ανέρχονται έως 25.000 ευρώ αναφέρθηκε χθες αργά το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών. Τα δάνεια αυτά δίνουν τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίου έως 25.000 ευρώ, και απευθύνονται:   - στις πολύ μικρές επιχειρήσεις,- στα φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων,- στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα,- σε φορείς..... (05/10/2020)

περισσότερα »

Τι προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση για την αντιμετώπιση από τον εργοδότη των ευπαθών ομάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 4262/30-9-2020 η υπ. αριθμ. 39363/1537/30.9.2020 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας, με την οποία προβλέπεται αναλυτικά η διαδικασία, την οποία πρέπει να ακολουθήσει ο εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον κάποιοι από τους εργαζομένους του αποδεδειγμένα ανήκουν στις, οριζόμενες από το άρθρο 1 της; νέας υπ. αριθμ. 37095/1436/17-9-2020, κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β’ 4011), κατηγορίες ευπαθών, ως προς το..... (02/10/2020)

περισσότερα »

«Πιλοτική» έναρξη της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA για όλες τις επιχειρήσεις

«Πιλοτικά» -όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών- ξεκινά από σήμερα, 1η/10/2020, η ψηφιακή διαβίβαση στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και μετά.Με Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας myDATA, ελήφθη υπόψη ο βαθμός ετοιμότητας των επιχειρήσεων εξαιτίας της πανδημίας του C..... (01/10/2020)

περισσότερα »

Προδημοσίευση - Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014‐2020» με Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης την Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας (ΑΝ.ΔΙΑ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνουν τους υποψήφιους επενδυτές για την επικείμενη άμεση έκδοση της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid‐19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».     συγκεκριμένη δράση θα αφορά ενίσχυση μ..... (30/09/2020)

περισσότερα »

Παράταση στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για την επιδότηση των δόσεων στα δάνεια

Παράταση για 1 μήνα, έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, δόθηκε στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών   «Η Κυβέρνηση παρατείνει, για 1 μήνα, έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττο..... (30/09/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-9-2020

  . (29/09/2020)

περισσότερα »

Σχέδια για νέα μέτρα για την αγορά: «Ενέσεις ρευστότητας» για την αποφυγή ενός «τσουνάμι» απολύσεων

Να σπάσει το φαύλο κύκλο της ταμειακής ασφυξίας, πριν «πνίξει» ακόμα και τις υγιείς επιχειρήσεις, καλείται το οικονομικό επιτελείο, που ήδη επεξεργάζεται σενάρια για βελτίωση των υφιστάμενων χρηματοδοτικών «εργαλείων». Τα μηνύματα που φτάνουν, πλέον, στο υπουργείο Οικονομικών με ρυθμούς… πολυβόλου- πολλές φορές αντικρουόμενα και διαφορετικά, δείγμα των διαφορών ακόμα κι εντός των ίδιων κλάδων- έχουν ως κοινή κατάληξη το αίτημα για περισσότερο χρήμα και λιγότερες πληρωμές στο Δημόσιο σε ορί..... (29/09/2020)

περισσότερα »

«Ναι» της Κομισιόν στο πρόγραμμα στήριξης ΜμΕ σε 12 περιοχές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 12 περιφέρειες που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Οι 12 περιοχές είναι: Αττική, Κεντρική Ελλάδα, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία αναφέρ..... (29/09/2020)

περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακαινίζει το κτίριο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Τη ριζική ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 495.000 €  από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Θανάσης Κυρίτσης.   Το κεντρικό κτήριο του ΕΒΕ Φθιώτιδας στη Λαμία, θα υποστεί τις απαραίτητες εσωτερικές αλλαγές, προκειμένου να αποκτήσει σύγχρονη λειτουργική και αισθητική μορφή σε όλους τους ..... (28/09/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση για προσφορά θέσεων μαθητείας στον ιδιωτικό τομέα!

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του ιδιωτικού τομέα για την προσφορά θέσεων μαθητείας για την περίοδο 2020-2021 (έναρξη τμημάτων τον Οκτώβριο του 2020) απευθύνει η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί «στρατηγικό εταίρο» στην αξιοποίηση της αποτελεσματικότητας του θεσμού της μαθητείας, γι’ αυτό και ο Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. κ. Γεώργιος Βούτσινος απέστειλε και ..... (28/09/2020)

περισσότερα »

Τηλεσυνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας τηνΤετάρτη 30 Σεπτ. και ώρα 18:00

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ανακοινώνει στα μέλη του ότι θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως συνεδρίαση (για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοιού) του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020  και ώρα 18:00 με θέματα:   1)       Έγκριση των Πρακτικών των με αρ. 7/29-4-2020, 8/1-6-2020 & 10/27-7-2020 συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.   2)       3η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 του Επιμελητηρίου μας. (εισηγητής κ. Ρίζος)   ..... (28/09/2020)

περισσότερα »

Τηλεργασία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 Οι κανόνες για την υποχρεωτική εφαρμογή της τηλεργασίας στο 40% των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως περιλαμβάνονται σε σχετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.    Όπως τονίζεται στη ρύθμιση, το ωράριο εργασίας των εργαζομένων προσαρμόζεται ανάλογα με την προσέλευση των εργαζομένων που θα γίνεται ανά μισάωρο.  Ειδικότερα, όπως ορίζεται, για επιτακτικούς λογούς προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, τίθενται οι εξής κανό..... (25/09/2020)

περισσότερα »

Παράταση μείωσης ΦΠΑ σε εστίαση, τουρισμό, μεταφορές και κινηματογράφο

Παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου του 2021 η μείωση συντελεστών ΦΠΑ για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο με τίτλο "Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις" που κατατέθηκε στη Βουλή.   Η μείωση αυτή αφορά μεταξύ άλλων μη αλκοολούχα ποτά, εισιτ..... (25/09/2020)

περισσότερα »

Παράταση της δράσης «αρχή…ΖΩ!» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έως 28/09/2020 .

. (24/09/2020)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών το ΕΒΕ Φθιώτιδας: «Απαλλαγή & όχι αναστολή υποχρεώσεων στο Δημόσιο» (Ηχητικό)

Ο πρόεδρος Αθανάσιος Κυρίτσης, φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM-1, τονίζει ότι για να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις μας θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση το αίτημα για απαλλαγή & όχι αναστολή όλων των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και ΔΕΚΟ που σχετίζονται με τις τρέχουσες υποχρεώσεις τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία. «Η απόφαση για υιοθέτηση επιπλέον μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη για την ανακούφιση των επιχειρήσεων, κυρίως τω..... (23/09/2020)

περισσότερα »

Στροφή των ΜμΕ στην τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν την κρίση της πανδημίας

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία τους αναγκάστηκαν να κάνουν οκτώ στις 10 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τις περισσότερες από αυτές να στρέφονται στη ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της Cosmote, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019 και τον ίδιο μήνα του 2020 με τη συμμετοχή 1.500 μικρομεσαίων..... (23/09/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την πρόσφατη θεομηνία

. (22/09/2020)

περισσότερα »

Μετά την... εξυπηρέτηση, έρχονται μαστίγια από την εφορία

Καλή και άριστη, συνάμα αυτονόητη και αναγκαία είναι η βελτίωση των φορολογικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, πλην όμως τα κρατικά ταμεία, που πιέζονται λόγω της κρίσης, χρειάζονται τονωτικές ενέσεις και μια πηγή είναι η φοροδιαφυγή.  Με τη θεσμοθέτηση των ελάχιστων ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 30% των εισοδημάτων, το υπουργείο Οικονομικών “σημάδεψε” τη μικρή, καθημερινή φοροδιαφυγή, η οποία βέβαια δεν είναι αμελητέα αν λάβει κανείς υπόψιν ότι η “τρύπα” στις δυνητικές εισπράξεις ΦΠΑ φτάνουν ..... (22/09/2020)

περισσότερα »

Επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη της Επιχειρηματικότητας στη Στερεά Ελλάδα

. (22/09/2020)

περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην καταγραφή και αποτύπωση των ζημιών που προκλήθηκαν απο τον ΙΑΝΟ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην καταγραφή και αποτύπωση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. Δείτε πληροφορίες στο δελτίο τύπου ΕΔΩ, σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποζημίωσης πληγέντων επιχειρήσεων από τον ΙΑΝΟ.   ..... (22/09/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο δίπλα στις πληγήσες επιχειρήσεις μέλη του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η έντονη κακοκαιρία που έπληξε την πόλη της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας τις τελευταίες ώρες καθώς και η σφοδρή βροχόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων όπως διακοπές ρεύματος, κυκλοφοριακά προβλήματα και πλημμύρες που προκλήθηκαν σε οικίες & επιχειρήσεις.  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, όπως επικοινωνήσουν με τα γραφεία της υπηρεσίας (τηλ. 2231022112, 2231021395, φαξ. 2231030985, e-mail:info@fthiotido..... (21/09/2020)

περισσότερα »

7 πράσινες δράσεις προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης σε κατοικίες και λοιπά κτίρια, οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις και δράσεις για τις ΑΠΕ, η ηλεκτροκίνηση, οι δράσεις για την προστασία της Φύσης, η απολιγνιτοποίηση, η χωροταξία σε συνδυασμό με τη βιώσιμη ανάπτυξη και διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, είναι οι επτά άξονες στους οποίους κατανέμονται τα έργα που έχει προτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος..... (21/09/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-9-2020

   ..... (18/09/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με τις εισφορές των επιχειρήσεων υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων

Δείτε παρακάτω την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Αθ. Κυρίτση προς τον Υπουργό κ. Ι. Βρούτση σχετικά με τις εισφορές των επιχειρήσεων υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων: Αξιότιμε κ. Υπουργέ,  Με την επιστολή μας αυτή, επιθυμούμε να αναφερθούμε στο ζήτημα που αφορά την πληρωμή εκ μέρους των εργοδοτών ποσού είκοσι (20) ευρώ ανά εργαζόμενο, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων. Βάσει των διατάξεων του άρθρου 89 του Ν. 3996/2011, συστήθηκε στον Οργανισμό Εργατικής Εστ..... (18/09/2020)

περισσότερα »

Αυτές οι επιχειρήσεις κλείνουν από 16-30 Σεπτεμβρίου λόγω κοροναϊού

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιβολή  μέτρων προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων, θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής και των πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων στο σύνολο της χώρας, από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, προς περ..... (17/09/2020)

περισσότερα »

«Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Στις 2 Νοεμβρίου η εκκίνηση του προγράμματος

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να προλάβουν την εκκίνηση του προγράμματος «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.  Τη συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων, τμηματικά και ανά περιφέρεια, είχε αναγγείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.  Στα καινούργια χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι οι ενισχύσεις για φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες τω..... (17/09/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα 100.000 θέσεων εργασίας: Για όλες και όχι μόνο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Ξανατρέχουν ρετουσαρισμένα παλαιότερα προγράμματα του ΟΑΕΔ Οριζόντια σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας και όχι μόνο σ΄αυτές που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό θα απευθύνεται το πρόγραμμα δημιουργίας 100.000 θέσεων εργασίας με επιδότηση εισφορών 100% για έξι μήνες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Το μεσημέρι, στο πλαίσιο εξειδίκευσης των μέτρων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, θα αναφερθούν στο πρόγραμμα το οποίο ..... (16/09/2020)

περισσότερα »

Αυτοί είναι οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων για τα έως 534 ευρώ του Ιουλίου

Τις προϋποθέσεις χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για τον Ιούλιο ορίζει ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε. Η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και την 25η Σεπτεμβρίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Α.Α.Δ.Ε. "myBusinessSupport". Ποιες επιχειρήσεις θα λάβουν τα 534 Ευρώ με τους εξής ΚΑΔ :   ΚΑΔ ΚΛΑΔΟΣ 56.10.19.07 Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο σε ΑΕΙ 88.10 Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικ..... (16/09/2020)

περισσότερα »

Η δομή "ΓΕΦΥΡΑ" της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί, για τέτρατη συνεχόμενη χρονιά, τη δράση «αρχή…ΖΩ!»

Η δομή "ΓΕΦΥΡΑ" της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί, για τέτρατη συνεχόμενη χρονιά, τη δράση  «αρχή…ΖΩ!» που αφορά την  έκτακτη οικονομική ενίσχυση, με κουπόνι αγορών (voucher), αξίας 80 €, για την αγορά σχολικών ειδών για μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων, οικογενειών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η δράση στοχεύει στην κάλυψη οικονομικών αναγκών και την κατανομή πόρων ανακούφισης σε γονείς/κηδεμόνες,..... (15/09/2020)

περισσότερα »

Εργασιακό νομοσχέδιο: Έρχεται το «ψηφιακό ωράριο» - Τι αλλάζει σε υπερωρίες και συνδικαλιστικό νόμο

Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο στις υπερωρίες και νέο ηλεκτρονικό ρολόι παρουσίας προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Πώς θα διαμορφώνεται ο χρόνος εργασίας. Όλες οι αλλαγές.   Σημαντικές αλλαγές έρχονται στον συνδικαλιστικό νόμο, στις υπερωρίες ενώ εισάγεται το ηλεκτρονικό ρολόι παρουσίας με το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τον επόμενο μήνα. Ειδικότερα όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύντομα θα τεθεί σε δημ..... (15/09/2020)

περισσότερα »

«Ενέσεις» στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων

 Επί έτη η ελληνική επιχειρηματικότητα ταλανιζόταν από τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά σε καίριες δημόσιες υπηρεσίες, τις ασφυκτικό ρυθμιστικό πλαίσιο, τις στρεβλώσεις στις αγορές προϊόντων κι υπηρεσιών, από την υψηλή φορολογία. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε στα “μαύρα” χρόνια των Μνημονίων, όπου σε όλα αυτά προστέθηκε το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας και της υπερχρέωσης. Πλέον, έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται ένα φως στον ορίζοντα. Με φόντο τις εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη, για τη μεγάλη περαιτέρ..... (14/09/2020)

περισσότερα »

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

 Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται στο μεγαλύτερο ποσό μεταξύ του συνολικού ετήσιου εισοδήματος που δηλώνει ο φορολογούμενος από όλες τις πηγές και του τεκμαρτού εισοδήματός του, το οποίο προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.   Η εισφορά αλληλεγγύης παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις παράλληλα με τον φόρο εισοδήματος ενώ σε ελεύθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες και άλλες κατηγορίες φορολογουμένων βεβαιώνεται με τη φορολογική δήλωση του ..... (14/09/2020)

περισσότερα »

Εισφορές: Tι κερδίζουν μισθωτοί και εργοδότες από τη μείωσή τους - Δείτε παραδείγματα

Η μείωση θα ισχύσει από την 1/1/2021 για όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, είτε εργάζονται με πλήρη είτε με μερική απασχόληση   Η απελευθέρωση καθαρού εισοδήματος για τους μισθωτούς και η μείωση κόστους για τις επιχειρήσεις είναι το κέρδος από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ως κίνητρο για την ενίσχυση της απασχόλησης. Η μείωση θα ισχύσει από την 1/1/2021 για όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα,..... (14/09/2020)

περισσότερα »

Δωρεάν σεμινάρια εξαγωγών για στελέχη ΜμΕ

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σας προσκαλεί στο ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικό σεμινάριο «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές» με θέματα που αφορούν στις εξαγωγές, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπτώσεις του Covid-19, που θα διοργανώσει διαδικτυακά από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου 2020.   Τo σεμινάριο αυτό αποτελεί μέρος μιας σειράς σεμιναρίων για εξαγωγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες ..... (11/09/2020)

περισσότερα »

Ποιοι εντάσσονται στη γ' επιστρεπτέα προκαταβολή - Οι ΚΑΔ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Με την απόφαση ορίζονται οι επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να κάνουν αίτηση, οι εξαιρέσεις, η προθεσμία υποβολής αίτησης και λοιπές λεπτομέρειες.   Η απόφαση προβλέπει αναλυτικά : Άρθρο 1   Εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολή στοιχείων εσόδων   1. Για τη λήψη ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητ..... (11/09/2020)

περισσότερα »

Ο Παναγιώτης Φλιώκας στο τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας

Ο συνδυασμός «Λαμία για τον τόπο μας» και ο Παναγιώτης Φλιώκας επικράτησαν στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020. Ο συνδυασμός του κ. Φλιώκα συγκέντρωσε τις ψήφους 200 από τους 226 εμπόρους που προσήρθαν στην κάλπη, έναντι 11 του μεμονωμένου υποψήφιου Δημήτρη Τσιρώνη, ενώ υπήρχαν και 15 άκυρα, όπου οι συνάδελφοι τους, είχαν βάλει και τα δύο ψηφοδέλτια!   Η μεγάλη συμμετοχή ήταν και το μεγαλύτερο κερδισμένο στοίχημα για τους ανθρώπ..... (11/09/2020)

περισσότερα »

Σενάριο για μείωση 50% στην εισφορά αλληλεγγύης

Ψαλίδι» 50% στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης σχεδιάζει να βάλει το 2021 η κυβέρνηση με στόχο να στηρίξει τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την πανδημία και να δώσει φορολογικές ανάσες στη μεσαία τάξη, η οποία τα προηγούμενα χρόνια σήκωσε το βάρος της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο αναμένεται να περιληφθεί στο πακέτο των φορο-ελαφρύνσεων που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το Σάββατο, καθώς όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές υπάρχει συμφωνία με τ..... (10/09/2020)

περισσότερα »

Νέα κανονικότητα το ηλεκτρονικό εμπόριο μετά την καραντίνα

Παγιώνεται και αποτελεί τη νέα κανονικότητα η σημαντική αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού εμπορίου καταναλωτών λόγω κορωνοιού κατά την περίοδο του lockdown, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστήμιο Αθηνών με δείγμα 750 ατόμων στα τέλη Αυγούστου 2020. Συγκεκριμένα, σε σχέση με πέρυσι έχει υπερ-διπλασιαστεί η συστηματική τάση αγορών από ..... (10/09/2020)

περισσότερα »

Φαγητό και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ολοταχώς για επέκταση ωραρίου στην εστίαση

Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης επεξεργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του Fnb Daily το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με φορείς του κλάδου   Σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily, το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται σειρά μέτρων για την στήριξη του κλάδου, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η επέκταση λειτουργίας των εστιατορίων κατά μία ή δύο ώρες, δηλαδή έως τη 01:00 ή 02:00 π.μ. Όπως σημειώνει στο FnB Daily ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελ..... (09/09/2020)

περισσότερα »

Τα μέτρα που στήριξαν το λιανεμπόριο

Το μισό τζίρο, σε σχέση με τα περσινά έσοδα, θα δουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο και παρά τις αξιοθαύμαστες αντοχές, που επέδειξαν απέναντι στην πρωτοφανή κρίση, αναμένουν με αγωνία τα μέτρα στήριξης για τους επόμενους, κρίσιμους μήνες.Η έρευνα επιπτώσεων της ΕΣΕΕ είναι αποκαλυπτική, καθώς πέρα από την καταγραφή της «βουτιάς» του κύκλου εργασιών, που θα φτάσει στο 50% σε ετήσια βάση και της εκτίμησης ότι θα απαιτηθούν δύο χρόνια για να α..... (09/09/2020)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα ενημέρωσης με τον Ειδ. Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Κουρμούση

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι & πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών» . Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η αναλυτική πληροφόρηση των δυνητικών δικαιούχων για τη ρύθμιση & επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας όσων επλήγησαν οικονομικά από τον COVID-19. Το πρόγραμμα αφορούσε στην κρατική επιδότηση των δανείων που βαρύνουν και απειλούν την κύρια κατοικία. Κεντρικός Ομιλητής  ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ..... (08/09/2020)

περισσότερα »

Πώς θα υπολογιστούν δώρα, υπερωρίες και επιδόματα

Τον υπολογισμό του δώρου Χριστουγέννων, μεγαλύτερη ευελιξία στις υπερωρίες, την παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας, τις νέες προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος ανεργίας και τη διαμόρφωση του νέου κατώτατου μισθού περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Παράλληλα αναφέρονται οι ΚΑΔ για τους οποίους θα ισχύσει η παράταση του μηχανισμού Συν-Εργασία μέχρι το τέλος του έτους. Το νομοσχέδιο προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με την τομεάρχη Εργασ..... (08/09/2020)

περισσότερα »

ΕΤΒΑ: Αναβάθμιση της ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας

  Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Λαμίας που υλοποιήθηκαν από την ΕΤΒΑ με στόχο την ανάδειξη της ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, σε πρότυπη Βιομηχανική Περιοχή δημοσίου συμφέροντος παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ Αθανάσιος Ψαθάς σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ΒΙ.ΠΕ. Στην εκδήλωση παρέστησαν και μίλησαν, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης και ο γενικός γραμματέας Β..... (07/09/2020)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Αυγούστου 2020

. (04/09/2020)

περισσότερα »

Έξοδος στις αγορές: Αυξάνονται τα χρηματοδοτικά «όπλα» για τη στήριξη της οικονομίας

Η νέα έξοδος στις αγορές αποτελεί μια κίνηση τόσο διατήρησης της παρουσίας της χώρας στις αγορές, όσο και αύξησης των ταμειακών διαθεσίμων, τα οποία πλέον μπορεί να ξεπεράσουν τα 38 δισ. ευρώ, δεδομένου και του νέου πακέτου των μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας λόγω της πανδημίας, αλλά και της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας. Αναφερόμενος στη χθεσινή έκδοση, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κόστος με το οποίο δανείστηκε η χώρα, που είνα..... (03/09/2020)

περισσότερα »

Επανάσταση στην αγορά καφέ: Με δικό σου ποτήρι στην καφετέρια αλλιώς... χαράτσι

Έρχεται το τέλος των πλαστικών μίας χρήσης συνεπώς έρχονται αλλαγές μετά τα σούπερ μάρκετ και στις καφετέριες. Επανάσταση στα καφέ όλης της χώρας καθώς θα πηγαίνεις με δικό σου θερμός για να αγοράσεις καφέ.   Σύμφωνα με τον νέο νόμο από 1η Ιανουαρίου του 2022 θα επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος στα πλαστικά  ποτήρια και στα καπάκια τους. Το τέλος έχει ύψος 0,05 ευρώ και θα επιβάλλεται χωριστά για το ποτήρι ή τον περίεκτη και το καπάκι του. Το τέλος σε όλα τα πλαστικά ποτήρια φέρνει..... (02/09/2020)

περισσότερα »

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθ. Καρακάντζα είχαν σήμερα εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας κ. Αθ. Καρακάντζα συναντηθήκαμε σήμερα όπου του μεταβιβάσαμε τις ευχές μας για παραγωγική & δημιουργική θητεία, στο πλαίσιο ανάληψης των νέων αρμοδιοτήτων του. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήσαμε ζητήματα για την αναβάθμιση & αξιοποίηση των τοπικών λιμένων και την ισχυροποίηση της θέσης τους, για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ως προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης κ..... (01/09/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 1-9-2020

. (01/09/2020)

περισσότερα »

Προσωρινές φοροελαφρύνσεις και μηδενικό έλλειμμα το 2021

Προσωρινού χαρακτήρα και όχι μόνιμα θα είναι τα μέτρα στα οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση για το 2021, θέλοντας να στείλει το σήμα στις αγορές και στους εταίρους της χώρας ότι παρεμβαίνει μεν για να στηρίξει την οικονομία, που πλήττεται λόγω κορωνοϊού, αλλά δεν θέτει σε κίνδυνο τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική πειθαρχία.   Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον ίδιο λόγο επιδιώκει να καταρτίσει ένα προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2021 με μηδενικό πρωτογενές αποτέλεσμα, έναντι του πρωτο..... (31/08/2020)

περισσότερα »

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Τελευταία ευκαιρία για υποβολή στο taxisnet, ξεκινάει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Σήμερα στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να κλείσει το Taxisnet, μετά και την παράταση που δόθηκε στους φορολογούμενους από το υπουργείο Οικονομικών. Ερχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.   Πάνω από το 36% των φορολογούμενων πληρώνουν φέτος έξτρα φόρο για τα εισοδήματα που εισέπραξαν το 2019 ο οποίος αγγίζει τα 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο. Τα νοικοκυριά ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα μπορούν να επιλέξουν 4 τρόπους εξόφλησης του εκκαθαριστικού:   ..... (31/08/2020)

περισσότερα »

Προς παράταση αναστολές συμβάσεων, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και επιδόματα ανεργίας

Κίνητρα για νέες προσλήψεις και μείωση εισφορών θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός  Την παράταση των μέτρων προστασίας των εργαζόμενων θα ανακοινώσει -ίσως και εντός της ημέρας- η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν τα λουκέτα και οι απολύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες έως το τέλος του χρόνου θα παραταθεί η ισχύς του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που αρχικά προβλεπόταν να λήξει στις 15 Οκτωβρίου.Παράλληλα έως τέλος Οκτωβρίου, θα παραταθεί η δυνατότητα ένταξης των εργαζόμενων σε καθεστώς αν..... (28/08/2020)

περισσότερα »

«Παγώνουν» έως την 1η Απριλίου 2021 τα χρέη του κορωνοϊού

Αναστολή των χρεών του κορωνοϊού έως την 1η Απριλίου 2021 και ενεργοποίηση αμέσως μετά της ρύθμισης των 12 άτοκων ή 24 χαμηλότοκων δόσεων για την εξόφλησή τους θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της κυβέρνησης.   Το πακέτο με νέες παρεμβάσεις αλλά και παράταση υφιστάμενων μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων, επιχειρήσεων, ιδιοκτητών ακινήτων και νοικοκυριών που θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα προβλέπει «πάγωμα» οφειλών έως την 1η Απριλίου 2021.   ..... (27/08/2020)

περισσότερα »

«Αφαίρεση» ακόμα και του ΑΦΜ σε όσους φοροδιαφεύγουν - Το νέο... ποινολόγιο της ΑΑΔΕ

Η πανδημία έπληξε όπως είναι λογικό και τα έσοδα της ΑΑΔΕ, η οποία ξεκινά σαφάρι ελέγχων με τα πρόστιμα για όσους φοροδιαφεύγουν να είναι τσουχτερά   Βαριά χρηματικά πρόστιμα, λουκέτα έως και 20 μήνες αλλά και «αφαίρεση» του ΑΦΜ για όσους «πειράζουν» τις ταμειακές μηχανές για να σβήνουν συναλλαγές και τζίρους, δεν τηρούν βιβλία και δεν εκδίδουν αποδείξεις. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για το νέο αυστ..... (26/08/2020)

περισσότερα »

Νομοσχέδιο φέρνει «ψηφιακό» ωράριο και e-κάρτα εργασίας

 Με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Εργάνη ΙΙ» θα θεσπιστεί το ψηφιακό ωράριο καθώς και η πιλοτική χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας. Το νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί εντός φθινοπώρου με προσανατολισμό τα δύο αυτά μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές του 2021.  Με τα νέα μέτρα στόχος είναι η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση των διαδικασιών στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη ΙΙ», προκειμένου να περιοριστούν η γραφειοκρατία, η υποδηλωμένη εργασία ..... (26/08/2020)

περισσότερα »

Ενημερωτική e-ημερίδα με κύριο ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχ. Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για το νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, σας προσκαλεί σε τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι & πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020και ώρα 13:00   Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναλυτική πληροφόρηση των δυνητικών δικαιούχων για τη ρύθμιση & επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας όσων επλήγησαν οικονομικά από..... (25/08/2020)

περισσότερα »

Έρευνα αγορά κλάδου οινοπνευματωδών ποτών στο Ισραήλ

Δείτε σχετική έρευνα στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (25/08/2020)

περισσότερα »

Προβλήματα σε ελληνικές επιχειρήσεις από την “EU Business Register"

. (25/08/2020)

περισσότερα »

Τηλεργασία: Όλες οι αλλαγές στην εξ αποστάσεως εργασία με νέο νόμο

Μέσα στην εβδομάδα μπαίνει προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την εξ αποστάσεως εργασία, τηλεργασία σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ειδικότερα θα ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως εργασία η οποία θα αποφασίζεται κατόπιν συμφωνίας του εργοδότη και του εργαζομένου.   Ο εργοδότης υποχρεούται να τηρεί το ωράριο εργασίας και να σέβεται την ιδιωτική ζωή του τηλεργαζόμενου. Απαγορέυεται ρητά η χρήση της κάμερας (web cam για τ..... (24/08/2020)

περισσότερα »

Πακέτο 5,5 δισ. ευρώ για να «φρενάρει» η ύφεση

Να ρίξει άφθονες ποσότητες χρήματος στην αγορά με κάθε άμεσο και έμμεσο τρόπο θα επιδιώξει η κυβέρνηση προκειμένου να μετριάσει την ύφεση, κυρίως κατά το 4ο και καθοριστικό τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Ο συνολικός προϋπολογισμός των μέτρων που θα ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα –τόσο αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί όσο και των νέων που θα παρουσιαστούν από την επόμενη εβδομάδα– εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει ακόμη και τα 5-5,5 δισ. ευρώ. Με... δύναμη πυρός που θα φτάσει ακόμη..... (24/08/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: Το νέο πακέτο στήριξης -Ποια μέτρα κλείδωσαν, ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Μια ακόμα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην αγορά και να αποφασιστούν τα αναγκαία πρόσθετα μέτρα για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.   Αποφάσεις δεν πρέπει να αναμένονται, καθώς αρμόδιες πηγές κάνουν λόγο για ένα «πυκνό» δεκαήμερο αξιολόγησης στοιχείων απ’ όλα τα πεδία της οικονομίας, έτσι ώστε οι παρεμβάσεις που θα προκριθούν να είναι αποτελεσματικές και όχι στα «τυφλά». Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιδείνωση των προβλέψ..... (21/08/2020)

περισσότερα »

Προσφυγές: Πώς μπορείτε να αμφισβητήσετε τα πρόστιμα της εφορίας;

Πώς και πότε ασκούνται προσφυγές εναντίον της εφορίας - Πέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για πολίτες και επιχειρήσεις που αμφισβητούν φόρους και πρόστιμα.   Όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι και επιχειρήσεις προσφεύγουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να βρουν το δίκιο τους με την Εφορία, καθώς αμφισβητούν φόρους και πρόστιμα που τους έχουν βεβαιωθεί.Ο νόμος ορίζει ότι όποιος φορολογούμενος θεωρεί ότι αδικήθηκε από κάποια απόφαση ε..... (20/08/2020)

περισσότερα »

Ανοιξαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για ενίσχυση στους πληγέντες παραγωγούς λαϊκών αγορών

Ενεργοποιήθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιχορήγηση σε παραγωγούς λαϊκών αγορών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης που ενεργοποίησε τη διαδικασία ανέφερε πως το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 14.800.000 ευρώ. Οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση παραγωγών λαϊκών αγορών Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις προκειμένου να λάβουν την έκτακτη επιχο..... (20/08/2020)

περισσότερα »

Οδοιπορικό του Star Κεντρικής Ελλάδας στα χωριά της Σπερχειάδας

..... (19/08/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: Προς παράταση η αναστολή εργασίας -Τι ζητούν οι εργοδότες, τι εξετάζουν στο ΥΠΟΙΚ

Σε γρίφο εξελίσσεται η απόφαση για το πώς θα στηριχθούν από το Σεπτέμβριο και μετά οι επιχειρήσεις, κυρίως στον τουρισμό και την εστίαση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» δεν μπορεί να «τρέξει» παράλληλα με το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας, καθώς το δεύτερο αποδεικνύεται πολύ πιο ελκυστικό για τις επιχειρήσεις, οι οποίες γλιτώνουν το μισθολογικό κόστος.  Τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι τα εξής: το πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ» στήθηκε- όπως και στην υπόλοιπη Ευρώ..... (19/08/2020)

περισσότερα »

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται επιδότηση τόκων για δάνεια

Βασική προϋπόθεση λήψης της ενίσχυσης είναι η δέσμευση της επιχείρησης να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχε στις 19 Μαρτίου έως το τέλος του 2020 - Eως και 31 Αυγούστου οι αιτήσεις   Έως και τις 31 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν ή πλήττονται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε να λάβουν με την μορφή επιδότησης το σύνολο των τόκων των ενήμερων δανείων που κατέβαλαν για το διάστημα Απριλίου-Αυγούστου 2..... (18/08/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: Με μάσκα όλοι στις δημόσιες υπηρεσίες -Τρία τα ωράρια λειτουργίας

Τη χρήση μάσκας από όλους τους υπαλλήλους και όλους τους πολίτες που έρχονται σε επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες με φυσική παρουσία, καθώς και η δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης στις υπηρεσίες σε τρία ωράρια λειτουργίας με ισοκατανομή του προσωπικού, υποδεικνύει εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Τηλεργασία λόγω κορωνοϊού Με την ίδια εγκύκλιο παρέχεται η δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, να μπορούν να..... (18/08/2020)

περισσότερα »

Ερχονται νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις -Φρένο σε λουκέτα και απολύσεις

Την ώρα που επιδημιολόγοι και οι συναρμόδιοι υπουργοί σχεδιάζουν νέα μέτρα για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, στο οικονομικό επιτελείο τα στυλό έχουν πάρει «φωτιά».   Η ανάσχεση ενός κύματος «λουκέτων» κι απολύσεων ήταν εξαρχής στο πλάνο των φθινοπωρινών κινήσεων, ωστόσο η «έκρηξη» των κρουσμάτων και η επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σε «ευαίσθητους» κλάδους, όπως η εστίαση, επιταχύνουν τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση.   Χιλιάδε..... (17/08/2020)

περισσότερα »

Διπλή «ανάσα» τον Σεπτέμβριο με επιστρεπτέα ΙΙΙ και νέα ρύθμιση οφειλών

Το ΥΠ.ΟΙΚ. οριστικοποιεί τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας - Ποια θα είναι τα κριτήρια για τα νέα κρατικά δάνεια ύψους 1,2 δις ευρώ - Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη νέα ρύθμιση οφειλών   Δύο πολύ σημαντικά μέτρα για την ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας και την «ανακούφιση» όλων όσων άφησαν χρέη η ανέστειλαν πληρωμές λόγω κορωνοϊού ετοιμάζεται να υλοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών. Μέσα στην εβδομάδα ξεκινάει ο σχεδιασμός για τα κίνητρα και τις διατάξεις του νέου γύρου της ε..... (17/08/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΣΙΜΟΙ 14-8-2020

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ..... (14/08/2020)

περισσότερα »

Ποιες είναι οι επιχειρήσεις που δικαιούνται 100% επιδότηση εισφορών: Η λίστα με τους 31 ΚΑΔ

Δραστηριότητες ανάμεσα στις οποίες είναι το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, οι μεταφορές, τα καταλύματα, η εστίαση, οι πολιτιστικές δραστηριότητες, οι αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών, οι δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και γραφεία, αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας κ.α., περιλαμβάνονται στην επίμαχη και αναμενόμενη λίστα με τις ασφαλιστικές εισφορές και την επιδότησή τους. Σύμφωνα με το ρεπορτ..... (14/08/2020)

περισσότερα »

Πάνω από 19 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση πωλητών λαϊκών αγορών

Άναψε το «πράσινο φως» για πίστωση 19,5 εκατ. ευρώ προς ενίσχυση παραγωγών λαϊκών αγορών και σπαραγγιών μετά την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη. Αναλυτικά, για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών το ύψος του ποσού οικονομικής ενίσχυσης ορίζεται ως ακολούθως: - 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινή..... (13/08/2020)

περισσότερα »

ΔΕΗ: Έρχονται μειώσεις λογαριασμών - Ποιοι ευνοούνται, τι ισχύει για τις επιχειρήσεις

Νέες πρωτοβουλίες για τη μείωση των λογαριασμών ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Ποιες κατηγορίες ατόμων ευνοούνται με έκπτωση και τι ισχύει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.    «Η ΔΕΗ κατανοώντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της θερινής περιόδου ανακοινώνει πως διατηρεί την έκπτωση 8% για τις καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh για τους οικιακούς πελάτες έως τις 30.09.2020». Αυτό τονίζεται αρχικά από τη ΔΕΗ, η οποία ανακοίνωσε εκπτώσεις στους λογαριασμούς της. Συγκεκριμένα υπογραμμί..... (12/08/2020)

περισσότερα »

Μείωση προκαταβολής φόρου για πάνω από το 80% των επιχειρήσεων!

Βαθιές ανάσες παίρνει η αγορά από την ενεργοποίηση του μέτρου μείωσης της προκαταβολής φόρου, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα κρατήσουν στα ταμεία τους γύρω στο 1,5 δισ ευρώ!   Χθες, όπως ήταν προγραμματισμένο, η ΑΑΔΕ απέστειλε μηνύματα στις επιχειρήσεις, που δικαιούνται μείωσης προκαταβολής φόρου, μέσω Taxisnet κι έτσι ολοκληρώθηκε μια ακόμα παρέμβαση στο πεδίο της παροχής ρευστότητας ειδικά στις εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες απαλλάσσονται πλήρως. Εν α..... (11/08/2020)

περισσότερα »

Κορονοϊός: Οι επιχειρήσεις με περιορισμένο ωράριο διασκέδασης

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, πραγματοποίησε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού που ανακοίνωσε χθες (10/8) η κυβέρνηση. Ειδικότερα σχετικά με το μέτρο απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί από τις 11 μέχρι τις 23/8 διευκρίνισε ότι αφορά τις εξής επιχειρήσεις: εστίασης διάθεσης ποτών τροφοδοσίας, κέτερινγκ εκμετάλλευσης ..... (11/08/2020)

περισσότερα »

Οι λεπτομέρειες για τη μείωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος

Aναμένεται να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στο myTAXISnet για τη μείωση του συντελεστή της προκαταβολής φόρου που δικαιούνται, ενώ παράλληλα θα αναρτηθούν στο ΤΑΧΙS οι νέοι μειωμένοι συντελεστές. Αυτο ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε χθες την απόφαση με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 18 του ν. 4714/2020 για τη μείωση της προκαταβολής φόρ..... (10/08/2020)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Μείωση προκαταβολής φόρου για 350.000 επιχειρήσεις με νέες συνοπτικές διαδικασίες

Με διαδικασίες εξπρές θα γίνεται η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις που την δικαιούνται και έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση, σύμφωνα με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.   Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, θα αρκεί ένα απλό κλικ για την επανυποβολή της δήλωσης, με τα ίδια ακριβώς στοιχεία της αρχικής, ώστε να υπολογιστεί ο φόρος με το μειωμένο συντελεστή προκαταβολής. Με τον τρόπο ..... (10/08/2020)

περισσότερα »

Newwletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιουλίου 2020

  Δείτε το Newsletter ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα..... (07/08/2020)

περισσότερα »

Δελτίου Τύπου ΕΒΕΠ:«Σημαντικές προκλήσεις και επιφυλάξεις στη διαδικασία για το δίκτυο 5G»

. (07/08/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου-- Έρευνα ΙΝ.ΕΜ.Υ - ΕΣΕΕ για το πρώτο δεκαπενθήμερο των θερινών εκπτώσεων

   ..... (07/08/2020)

περισσότερα »

Κ. Μίχαλος: Ισχυρό πλαίσιο συναίνεσης για την αξιοποίηση των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος σχολιάζοντας το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία που έχει εκπονηθεί από επιτροπή με επικεφαλής τον Νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, δήλωσε:   Το προσχέδιο  της Επιτροπής Πισσαρίδη, αναδεικνύει βασικούς άξονες για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και μια σειρά από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, σε σημαντικούς τομείς του κράτους και της οικονομίας: στη φορολογία, στο ασφαλιστικό, στη δια..... (07/08/2020)

περισσότερα »

Πρόταση για μείωση φόρων και κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης

Τη μείωση φόρων σε μισθωτούς, τη σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και την επιβολή περιβαλλοντικών φόρων, που θα αντικαταστήσουν-  σε ένα βαθμό – τους ισχύοντες, προτείνει, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή τεχνοκρατών σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας. Θεμέλιο ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου εμφανίζονται οι παρεμβάσεις στη φορολογία, με ελάφρυνση των φορολογικών βαρών ,προκειμένου να μειωθεί η παραοικονομία και να ενισχυθεί η απασχόλη..... (06/08/2020)

περισσότερα »

Μείωση φορολογίας και εισφορών για τη μεσαία τάξη -Οι προτάσεις για τις αλλαγές

Στο σχέδιο Πισσαρίδη, στο κεφάλαιο της Φορολογίας υπάρχει η καταγραφή των στρεβλώσεων και των αδικιών, ακόμα και μετά την επιβολή των μνημονιακών μέτρων, από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.   Σημειώνεται η υψηλή επιβάρυνση στη μισθωτή εργασία, περιορισμένη φορολογική βάση κυρίως λόγω φοροδιαφυγής, άδικη κατανομή των βαρών, μεγάλη διαφορά φορολογικών συντελεστών μεταξύ των διαφόρων πηγών εισοδημάτων και φυσικά οι επιβαρύνσεις από έμμεσους φόρους.   Στο σχέδιο λοιπόν αναφέρεται πως ..... (05/08/2020)

περισσότερα »

Δύο νέα επενδυτικά - χρηματοδοτικά προϊόντα κεφαλαίου επιχειρηματικού ρίσκου από την ΕΑΤΕ

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων στοχευμένων ενεργειών της για την προσέλκυση και ανάπτυξη των επενδύσεων στην Ελλάδα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΑΤΕ), αναγγέλλει την άμεση δημιουργία δύο νέων επενδυτικών-χρηματοδοτικών προϊόντων κεφαλαίου επιχειρηματικού ρίσκου (venture capital – private equity) συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν, με σημαντική μόχλευση, στην αγορά. Σκοπός είναι η ενεργοποίηση εγχώριων επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και η ενίσχυση της προσέλ..... (05/08/2020)

περισσότερα »

Αλλαγές στις τράπεζες από σήμερα: «Κόβονται» συναλλαγές από τα γκισέ - Τι ισχύει για αναλήψεις, καταθέσεις

Ριζικές αλλαγές τίθενατι σε ισχύ από σήμερα, Τρίτη 4 Αυγούστου, στις τράπεζες, αφού πολλές συναλλαγές θα είναι αδύνατο πια να πραγματοποιηθούν στα γκισέ, καθώς υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τις αναλήψεις και τις καταθέσεις.   Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) ενημέρωσε χθες το κοινό αναλυτικά σχετικά με όλες τις αλλαγές στις τράπεζες οι οποίες αφοσούν σε συγκεκριμένα ποσά για αναλήψεις, καταθέσεις, αλλά και πληρωμές λογαριασμών τρίτων. Οι αλλαγές προβλέπονται στην απόφαση απόφαση Δ..... (04/08/2020)

περισσότερα »

Νέο «Εξοικονομώ»: Ποιοί δικαιούνται επιδότηση έως 85%

Επιδότηση μέχρι 85% του κόστους των επενδύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες και μέχρι 50.000 ευρώ ανά σπίτι προβλέπει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 850 εκατ. ευρώ στο οποίο μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, με απλοποιημένο σύστημα. Οι αιτήσεις ανά περιφέρεια θα υποβάλλονται σταδιακά από 2 Νοεμβρίου ενώ θα ακολουθήσουν -όπως..... (04/08/2020)

περισσότερα »

Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο

Τα μαντάτα από το μέτωπο του Τουρισμού επ’ ουδενί είναι τα προσδοκώμενα, συμπαρασύροντας και τις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων εντός και πολύ περισσότερο εκτός Ελλάδας ενισχύει την αίσθηση ότι Αύγουστος και Σεπτέμβριος θα είναι δύσκολοι μήνες.   Πέρα από τις “μαύρες” προβλέψεις από τους κλαδικούς φορείς για 250.000 νέους ανέργους, κυρίως από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν θα αντέξουν, προβληματισμό προκαλούν και οι εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για βαρύ..... (03/08/2020)

περισσότερα »

Οι προτάσεις & οι συνεχείς παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για έναν ενιαίο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων δείχνουν να ευοδώνονται

Την κοινή τους βούληση να ολοκληρωθούν σύντομα οι προσπάθειες και οι διαπραγματεύσεις για έναν ενιαίο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων, εξέφρασαν κατά την πρόσφατη συνάντηση τους οι εκπρόσωποι της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και της ΕΔΕΜ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από πρόσκληση της Υπουργού κας Λίνας Μενδώνη, παρουσία του ΓΓ κ. Νίκου Γιατρομανωλάκη και στελεχών του ΥΠΠΟΑ. Ο ταλαιπωρημένος επί σειρά ετών, χώρος των εγχώρι..... (31/07/2020)

περισσότερα »

Όλοι οι ΚΑΔ καταστημάτων και επιχειρήσεων που είναι υποχρεωτική η μάσκα

Χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς από σήμερα και σήμερα η κυβέρνηση, μέσω ΦΕΚ, κάνει γνωστούς τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που «πιάνει» το εν λόγω μέτρο.   Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για το κοινό και τους εργαζόμενους στα εξής: καταστήματα λιανικής γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμω..... (29/07/2020)

περισσότερα »

Εφορία: Το 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές δαπάνες... παρά τον κορωνοϊό!

Η εφορία πιέζει για το κυνήγι των ηλεκτρονικών αποδείξεων παρά την ραγδαία πτώση της κατανάλωσης λόγω του κορωνοϊού Μπορεί οι πολίτες να περιόρισαν στις αγορές στις απόλυτα αναγκαίες λόγω του κορωνοϊού όμως η εφορία δεν αλλάζει στάση ως προς την απαίτηση της να γίνονται δαπάνες ίσες με το 30% του εισοδήματος και μάλιστα με ηλεκτρονικά μέσα. Σύμφωνα με όσα προσδιορίζονται με απόφαση του του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου μισθωτοί, συνταξιούχοι, όσοι έχουν εισοδήματα από ..... (29/07/2020)

περισσότερα »

Κορονοϊός: Μάσκες παντού ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα λανικής, σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, καταστήματα τροφίμων, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, λιανικό εμπόριο, κρεοπωλεία και ασανσέρ. Παράλληλα, παραμένει υποχρεωτικη η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το μέτρο ξεκινάει από αύριο.   Η κατάσταση των εγχώριων κρουσμάτων παραμένει καλή, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, ενώ ο δείκτης διασποράς Rt παραμένει στο 0..... (28/07/2020)

περισσότερα »

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των μηνιαίων δόσεων δανείων

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβάλλουν τις αιτήσεις οι δανειολήπτες που πλήττονται από τον κορωνοϊό για την επιδότηση των δόσεων των δανείων τους με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.    Οι δανειολήπτες θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Eιδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με τους κωδικούς του Taxisnet και το σύστημα αυτόματα θα αντλεί όλα τα δεδομένα εισοδήματος και περιουσίας, σε συνεργασία και με τις τρά..... (28/07/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 27-7-2020

  . (27/07/2020)

περισσότερα »

ΕΣΕΕ: Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για το εμπόριο

Με την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων το Μάϊο, η ανταπόκριση της ζήτησης ήταν θετική παρά τις αρχικά δυσοίωνες εκτιμήσεις. Βέβαια, δεν γίνεται λόγος για επαναφορά στην κανονικότητα, καθώς δεν έχουν ακόμη εκτιμηθεί οι πολυδιάστατες επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά σε κάθε περίπτωση εκπέμπεται ένα θετικό μήνυμα για την προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου. Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι το πλέον κρίσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων στο εμπόριο, καθώς θα έχει καταγραφεί ο αντίκτυπος..... (27/07/2020)

περισσότερα »

Οι κατηγορίες των επιχειρήσεων που δεν θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου

Παρατείνεται η ισχύς της κοινής απόφασης των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση, όσες επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν μέχρι και σήμερα 26 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 δεν θα λειτουργή..... (26/07/2020)

περισσότερα »

Δράση του ΕΠΑνΕΚ για την ενίσχυση εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων», με προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ. H Δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων και νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων και θα προβαίνουν σε εργασίες επεξεργασίας, ανάκτησης και αξιοποίησης αποβλήτων. Επιλέξιμες είναι οι δραστηριότητες διαχείρισης αποβλήτων, στις ..... (24/07/2020)

περισσότερα »

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: «Ενεση» 800 εκατ. για τα επιδοτούμενα δάνεια

Νέα κεφάλαια ύψους 800 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν από τις τράπεζες, μέσα στον Αύγουστο, για την κάλυψη των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί για δάνεια κεφαλαίου κίνησης με πλήρη επιδότηση του επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Η υπογραφή της νέας εγκριτικής πράξης μεταξύ τραπεζών και Αναπτυξιακής Τράπεζας αναμένεται τις επόμενες μέρες και προβλέπει ότι το 95% του ποσού θα διατεθεί από τις εμπορικές και συνεταιριστικές τράπεζες που συμμετέχουν στ..... (24/07/2020)

περισσότερα »

Θανάσης Κυρίτσης στον ΛΑΜΙΑ FM-1: Κάλεσμα στις επιχειρήσεις για εξωστρέφεια και συμμετοχή στην ΔΕΘ (Ηχητικό)

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη στο επιχειρείν και όλοι μας παρακολουθούμε με συγκρατημένη ανησυχία-όμως δεν θα πρέπει να κλειστούμε αλλά να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες- και μια τέτοια είναι η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί το Επιμελητήριο Φθιώτιδας καλεί να συμμετέχουν τα μέλη του με δύο τρόπους: είτε δωρεάν στο περίπτερο του ΕΔΕ, είτε με επιδότηση σε δικό τους ξεχωριστό χώρο» δηλώνει στον ΛΑΜΙΑ FM-1 ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης. Ακούστε όλα όσα ανέφερε, στο LamiaFM1..... (23/07/2020)

περισσότερα »

Το Εξοικονομώ κατ' Οίκον αλλάζει όνομα και βγαίνει στον «αέρα» - Οι νέες εργασίες «μπόνους»

Το νέο πρόγραμμα πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", να προκηρυχθεί εντός του Φθινοπώρου, χωρίς να αποκλείεται να βγει στον αέρα ακόμη και τον Σεπτέμβριο, ενώ ο προϋπολογισμός του δεν έχει ακόμα κλειδώσει. Οι πληροφορίες λένε ότι θα κυμανθεί ανάμεσα στα 350 με 500 εκατ. ευρώ και το οριστικό ύψος θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε συνδυασμό ενδεχομένως και με κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Με δήλωσή του στα "ΝΕΑ" ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,..... (23/07/2020)

περισσότερα »

Ανοίγουν δύο νέα προγράμματα επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ για νέους

Από σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, στις 12:00, ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για δύο προγράμματα απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) με συνολικά 11.500 νέες θέσεις εργασίας και επιδότηση 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. «Με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, δίνουμε πραγματικές ευκαιρίες στους νέους για ένταξη στην αγορά εργασίας. Ανοίγουμε σήμερα δύο νέα προγράμματα επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ για 11.500 νέες θέσεις για νέους ανέρ..... (22/07/2020)

περισσότερα »

Δυνατότητα συμμετοχής των μελών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα πραγματοποιηθεί από 5-13 Σεπτ 2020

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, για τη δυνατότητα συμμετοχής στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020. Σημειώνεται ότι η 85η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Γερμανία, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχ..... (21/07/2020)

περισσότερα »

Προς παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, αλλά με δύο δόσεις

Το ενδεχόμενο να δοθεί  παράταση στην  υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άλλα με καταβολή των 2 πρώτων δόσεων εντός του Αυγούστου εξετάζει η η κυβέρνηση. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας. Όπως είπε θα συνεκτιμηθεί  τόσο ο αριθμός των  φορολογικών δηλώσεων που εκκρεμούν όσο και και το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν δυο δόσεις εντός του Αυγούστου. Παράλληλα, ο υπου..... (21/07/2020)

περισσότερα »

Κατάρτιση στελεχών των κλάδων της Αγροδιατροφής/Βιομηχανίας Τροφίμων και Υλικών/ Κατασκευών και Πιστοποίησής τους στο σχήμα “Συμβούλου Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων"

. (20/07/2020)

περισσότερα »

Με το σταγονόμετρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα ξενοδοχεία

Μόλις 77 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας του ξενοδοχειακού κλάδου έχουν εκταμιευθεί μέσω των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid – 19, σύμφωνα με έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και την αξιολόγηση των μέτρων στήριξης. Συνολικά, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για συμμετοχή στα εργαλεία ρευστότητας ανέρχονται σε 1,57 δισ. ευρώ. Από αυ..... (20/07/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συμμετοχής σε δωρεάν σεμινάρια εκπαίδευσης σε θέματα υγειονομικού πρωτοκόλλου_ΠΣΤΕ ΚΥΕ

Δείτε συνημμένα πρόσκληση για τη συμμετοχή σε δωρεάν σεμινάρια εκπαίδευσης σε θέματα υγειονομικού πρωτοκόλλου στην εποχή του COVID-19 που θα πραγματοποιηθούν από 21 έως και 31 Ιουλίου 2020...... (17/07/2020)

περισσότερα »

Σε ΦΕΚ η μείωση ενοικίου-Οι 44 ΚΑΔ που τη δικαιούνται

Η επέκταση της μείωσης ενοικίου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 είναι και επισήμως γεγονός μετά τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ. Η ρύθμιση για τη μείωση ενοικίου αφορά επαγγελματικές μισθώσεις και ωφελούμενες θα είναι συγκεκριμένες επιχειρήσεις που εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Να σημειωθεί ότι η ΠΟΜΙΔΑ και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υπέβαλαν κοινή πρόταση με την οποία ζητούν να επεκταθεί μέχρι το τέλους του έτους η δυνατότητα μείωσης ενοικίου, δίχως..... (16/07/2020)

περισσότερα »

FORUM2020.GR- RASS: Μεγάλη έρευνα για την εικόνα της αγοράς μετά την πρώτη φάση της δοκιμασίας του Covid-19

Ποιες είναι οι κύριες ανησυχίες των επιχειρήσεων σήμερα; Πώς επηρεάζει η πανδημία τη λειτουργία και τα σχέδιά τους και πόσο έχει πλήξει τον τζίρο τους; Πώς αξιολογούν τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και τι ελπίζουν για την επόμενη ημέρα; Πόσο πιστεύουν ότι θα διαρκέσει η κρίση και πώς μάχονται για την «έξοδο» από αυτή;   Το ανεξάρτητο think tank Forum2020.GR και η εταιρεία δημοσκοπήσεων RASS σε συνεργασία με το naftemporiki.gr παρουσιάζουν τα αποτελέσματα μεγάλης διαδικτυακής έρευνας που κα..... (15/07/2020)

περισσότερα »

Υπ. Ανάπτυξης: Απαγορεύονται τα πανηγύρια, αλλά επιτρέπονται οι αγορές τους

«Απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών». Αυτό διευκρινίζει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων που σχετίζονται με τη δ..... (15/07/2020)

περισσότερα »

Newletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Ιουνίου 2020

. (14/07/2020)

περισσότερα »

Υπ. Ανάπτυξης: Πέντε αλλαγές για διευκόλυνση του επιχειρείν

Η δημιουργία υπηρεσίας μια στάσης για στρατηγικές επενδύσεις, νέα μονάδα για την καταπολέμηση του παραεμπορίου αλλά και η απλοποίηση της της ίδρυσης ΙΚΕ  προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο "Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, ρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας, αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, πρόστιμα για τη διακίνηση και εμπορία απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων, ρύθμιση θεμάτων για τη βιομηχανία, τις ιδιωτικές επενδύσεις,..... (14/07/2020)

περισσότερα »

Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020. Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00. «Η Αθήνα και οι περιφερειακές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές», όπως αναφέρει..... (13/07/2020)

περισσότερα »

Μέτρα στήριξης της αγοράς μέχρι τον Αύγουστο και ρύθμιση χρεών

Όλα τα μέτρα στήριξης της αγοράς που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ανέλυσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Αθανασία Ακρίβου. Η επιστρεπτέα προκαταβολή και τα δάνεια από την Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι μερικά από αυτά. Για τα τελευταία έχουν ήδη δοθεί 5,5, δισ. και αναμένονται άλλα 800 εκατομ. για εκκρεμείς αιτήσεις. Ακόμα, είναι η μείωση προκαταβολής φόρου, οι δόσεις της εφορίας, η δυνατότητα αναστολών στις τουριστικές επιχειρήσεις και τις μεταφορές, αλλά και το πρόγραμμα «Συν-Εργα..... (13/07/2020)

περισσότερα »

Κορονοϊός: Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές έως τις 26 Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 44074/11.7.2020) σχετικά με τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 έως και 26 Ιουλίου 2020.   Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές είναι: - Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση:   τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10) καιτις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υ..... (13/07/2020)

περισσότερα »

Πληρωμή φόρου εισοδήματος ακόμα και σε 24 δόσεις, τι ισχύει με την έκπτωση

Η έκπτωση φόρου 2%, την οποία δικαιούνται οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη πληρώσει εφάπαξ το φόρο εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωση, θα συμψηφιστεί με τις οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ. Η ΑΑΔΕ, θα επιστρέψει την έκπτωση φόρου 2%, η οποία δεν υπολογίστηκε κατά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωση, για όσους δεν έχουν ακίνητη περιουσία, συνεπώς δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.   Μετά την ψήφιση από τη Βουλή της διάταξης για την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε..... (09/07/2020)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου η 1η συνεδρίαση της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του Open Mall Λαμίας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου η 1η συνεδρίαση της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του OpenMall (Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου) Λαμίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της κ. Κυρίτση Δημήτριου, Αντιδημάρχου Προγραμματισμού & Ηλ. Διακυβέρνησης και Προέδρου της Επιτροπής. Παρέστησαν, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, τα παρακάτω μέλη της επιτροπής: Αρβανίτης Παναγιώτης - Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Σανίδας Χρήστος - Μέλος του ΔΣ Επιμελητηρίου Φθιώτιδα..... (13/07/2020)

περισσότερα »

Μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης ΙΧ φέρνει νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ -Ολες οι αλλαγές [πίνακες]

Ρυθμίσεις που αναμορφώνουν τη φορολογία των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.   Παράλληλα προβλέπει κίνητρα σε αλλοδαπούς συνταξιούχους να μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα, την απαλλαγή των αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για τα εισοδήματα που θα δηλώσουν φέτος, και κούρεμα προσαυξήσεων για εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών.   Οι μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης Με την προ..... (08/07/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ανοιχτό το ΜyBusinessSupport για αιτήσεις, οι δικαιούχοι, τα ποσά και οι ημερομηνίες

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι Χρήστος Σταϊκούρας και Άδωνις Γεωργιάδης, το ύψος του ελάχιστου δανείου διαμορφώνεται σε: 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο και δεν διέθεταν ταμειακή μηχανή κατά την 1η Ιουνίου.4.000 ευρώ αν απασχολούσαν 1-5 εργαζόμενους.8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζόμενους.15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζόμενους.30.000 ευρώ για πάνω από 50 με σχέση εξαρτημένης εργασίας.Από όσους μετείχαν και στην πρώ..... (07/07/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 6-7-2020

  . (06/07/2020)

περισσότερα »

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ κ’ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΠΟΤΩΝ για το 2017-2018-2019

Δείτε την μελέτη στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (06/07/2020)

περισσότερα »

Μελέτη για τον κλάδο των κατασκευών στη Ρουμανία

. (06/07/2020)

περισσότερα »

Αντίστροφη μέτρηση για τις θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν

Οι θερινές εκπτώσεις 2020 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, που φέτος “πέφτει” στις 19 Ιουλίου 2020.   Σημειώνεται ότι βάσει της νομοθεσίας επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις εξής οκτώ Κυριακές: Την πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων, των θερινών εκπτώσεων και του εκπτωτικού δεκαημέρου του Νοεμβρίου. Προβλέπεται επίσης ..... (05/07/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έργων στη Δράση «ΚΕΝΤΡΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»

Βασικός στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση ολοκληρωμένων σχεδίων για τη δημιουργία και λειτουργία ΚΕΝΤΡΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ, τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία και έχουν ως βασικό σκοπό την υποστήριξη της καινοτομίας σε τομείς της Ελληνικής οικονομίας, μέσω της παροχής εξειδικευμένων/καινοτόμων υπηρεσιών/προϊόντων και της μεταφοράς τεχνολογίας σε επιχειρήσεις, ιδίως ΜΜΕ. Περίοδος υποβολής από 24/6/2020 έως 29/9/2020 (και ώρα 16:00)   Δικαιούχοι της Δράσης Α. Ως «Δικ..... (05/07/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας επενδύει στην κατάρτιση & πιστοποίηση των επιχειρήσεων – μελών του.

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης για την υλοποίηση δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δημοσίευσε πρόσκληση με κωδικό 62 και τίτλο «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησ..... (03/07/2020)

περισσότερα »

Νέος Πρόεδρος της ΑΝΔΙΑ εξελέγει ο κ. Αθανάσιος Ηλ. Κυρίτσης

Η ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας, εδώ και χρόνια, αποτελεί ένα δυναμικό μηχανισμό αξιοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων. Αποτελεί έναν από τους 7 εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας & Επιχειρηματικότητας), παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες δράσεων ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις. Στο νέο ΔΣ, όπως αυτό προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, εκλέχθηκε Πρόεδρος ο κ. Κυρίτσης Αθανάσιος. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας ευχα..... (03/07/2020)

περισσότερα »

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΨΥΧΡΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

 Στο πλαίσιο του έργου με τίτλο Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας,   επισυνάπτουμε την Πρόσκληση για τον 9ο Κύκλο Αιτήσεων όσων αφορά  τα  4 εκπαιδευτικά αντικείμενα. Υπενθυμίζουμε ότι το  έργο αφορά στην επιδοτούμενη κατάρτιση και πιστοποίηση 1200 εργαζομένων του κλάδου και όχι μόνο, σε όλη τη χώρα, σε 4 εκπαιδευτικά αντικείμενα, τα οποία είναι:   1.                   Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας – 80 ωρών 2.               ..... (02/07/2020)

περισσότερα »

Τηλεργασία: Παρατείνεται η εξ αποστάσεως εργασία με νέα ΚΥΑ - Τι πρέπει να ξέρει εργαζόμενος και εργοδότης

Τηλεργασία: Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η εξ αποστάσεως εργασία σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.   Η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ' αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο παρατείνεται μέ..... (02/07/2020)

περισσότερα »

Intrum: Οι επιχειρήσεις μπροστά σε μια πρωτοφανή αβεβαιότητα

Ο Όμιλος Intrum δημοσιεύει σήμερα τη Λευκή Βίβλο σχετικά με τον αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης COVID-19 στις επιχειρηματικές προοπτικές, τα θέματα πληρωμών και την οικονομική συμπεριφορά. Στην έρευνα συμμετείχαν επικεφαλής επιχειρήσεων και ανώτατα στελέχη σε 9.980 εταιρίες σε 29 ευρωπαϊκές χώρες. Η απότομη υποχώρηση του ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη συμπιέζουν τώρα τα έσοδα για τις επιχειρήσεις, περιορίζοντας τις ταμειακές ροές και πλήττοντας την αποτελεσματική διαχείριση  των κεφαλαίων ..... (02/07/2020)

περισσότερα »

ΕΡΓΑΝΗ: Τα έντυπα που πρέπει να υποβάλλουν οι επιχειρήσεις από σήμερα

Ειδικότερα από σήμερα 1η Ιουλίου θα πρέπει να υποβληθούν στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τα παρακάτω έντυπα:→ Ε11.1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΈΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΛΗΨΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ. 3ΣΤ ΤΗΣ ΠΝΠ (Α΄ 55/11.03.2020) — για τον μήνα Ιούνιο — Περίοδος υποβολής από 01.07.20 έως 15.07.2020.→ Ε4: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ EΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ 1Β ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Α΄ 55/11.03.2020) για το χρο..... (01/07/2020)

περισσότερα »

«Ενέσεις» στα τουριστικά καταλύματα

Λίγο πριν σκάσει η “βόμβα” του κορωνοϊού, μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας ετοιμάζονταν για τις ετήσιες εργασίες συντήρησης, ανακατασκευής ή επέκτασης των μονάδων τους, ποντάροντας στις προκαταβολές των κρατήσεων από τους tour operators.Η πανδημία μπλόκαρε και τις προκαταβολές, οι τουριστικές μονάδες έμειναν ξεκρέμαστες, τα συναφή επαγγέλματα (τεχνίτες κ.λ.π.) υπέστησαν ηλεκτροσόκ και κάπως έτσι, ξεκίνησε η πιο δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό Τουρισμό, με τους επαγγελματίες ..... (01/07/2020)

περισσότερα »

Έκτακτη ενημέρωση απο την ΠΑΝΣΕΚΤΕ

(29/06/2020)

περισσότερα »

Σύνθημά μας: «Μένουμε στην Ελλάδα, επιμένουμε στον τόπο μας, επισκεπτόμαστε τη Φθιώτιδα!»

Από σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, επανεκκινούν επιπλέον οικονομικές δραστηριότητες θέτοντας εφεξής το σύνολο των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών σε λειτουργία. Παράλληλα, στην τελική φάση της επανεκκίνησης εισέρχεται και ο τουρισμός από την 1η Ιουλίου, καθώς  ανοίγουν τις πύλες τους και τα περιφερειακά αεροδρόμια προκειμένου να υποδεχτούν τους επισκέπτες από τις χώρες του εξωτερικού. Η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία βιώνει μία καινοφανή κατάσταση εξαιτίας του Covid – 19. Τόσο οι..... (29/06/2020)

περισσότερα »

«Ανάσα» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις: Οι έξι φοροελαφρύνσεις που έρχονται τις επόμενες ημέρες

Προ των πυλών της Βουλής βρίσκονται εξι φοροελαφρύνσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν τη μείωση της προκαταβολής φόρου αλλά και τη ρύθμιση σε 12 ή 24 άτοκες δόσεις για χρέη του κορονοϊού που έχει ανασταλεί η πληρωμή τους μέχρι το φθινόπωρο. Αναλυτικά οι φοροελαφρύνσεις Κούρεμα προκαταβολής φόρου Η μείωση στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος για το 2021 που πληρώνουν φέτος τα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα γίνει ανά επιχείρηση ή ανά κλάδο στη βάση συγκεκριμένων ποσοτικών στοιχείων και εκτιμ..... (29/06/2020)

περισσότερα »

Τα 3 σενάρια για τη μείωση προκαταβολής φόρου

Ενα επιπλέον εμπόδιο στη μείωση της προκαταβολής φόρου δημιουργεί η παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ωστόσο, η απόφαση στο υπουργείο Οικονομικών είναι ειλημμένη και-σύμφωνα με πληροφορίες- τον Αύγουστο «κλειδώνει» υπό προϋποθέσεις ακόμα και η μηδενική προκαταβολή! Tο βασικό σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και παραμένει η οριζόντια μείωση της προκαταβολής ως και 50%. Ωστόσο, όπως παραδέχονται αρμόδιες πηγές, το σενάριο αυτό αν και εξασφαλίζει ταχύτητα ως προς την εφαρμο..... (29/06/2020)

περισσότερα »

8η φάση επανεκκίνησης δραστηριοτήτων και υπηρεσιών

 Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το κοινό και τις επαγγελματικές ομάδες ότι, την Δευτέρα 29 Ιουνίου, επανεκκινούν οι παρακάτω οικονομικές δραστηριότητες, θέτοντας εφεξής το σύνολο των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών σε λειτουργία. Παράλληλα επισημαίνουμε ότι, τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι πολίτες, πρέπει να δείξουμε την δέουσα προσοχή για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, που αποτελούν τον μηχανισμό για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη διασφάλι..... (28/06/2020)

περισσότερα »

Εξ αποστάσεως οι φορο-υποθέσεις για τα ακίνητα

Ταχύτερα και χωρίς την υποχρέωση μετάβασης στην εφορία θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν οι φορολογούμενοι τις υποθέσεις τους που αφορούν μεταβιβάσεις ακινήτων, δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές.Εντός των προσεχών ημερών τίθεται σε ισχύ από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μια νέα διαδικασία που προβλέπει την υποβολή των σχετικών φορολογικών δηλώσεων είτε μέσω ταχυδρομείου είτε μέσω e-mail και την εκκαθάρισή τους εντός τριών εργάσιμων ημερών.Η διαδικασία αυτή θα είναι μεταβ..... (26/06/2020)

περισσότερα »

Νέα μέτρα στήριξης του τουρισμού-Εμπόδια από τους tour operators

Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων. Μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να λάβει νέα μέτρα στο τέλος Ιουλίου, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να γίνουν παρεμβάσεις και στην προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων τον επόμενο μήνα όταν η το οικονομικό επιτελείο θα έχει σαφή εικόνα των δημοσιονομικών ..... (26/06/2020)

περισσότερα »

Τουρισμός - εστίαση: Οι «ρυθμιστές» της ύφεσης για το 2020

Τουρισμός και εστίαση είναι οι δύο βασικές παράμετροι για τον καθορισμό του τελικού ύψους της ύφεσης για φέτος. Η βαριά βιομηχανία της χώρας νοσεί εξαιτίας της πανδημίας με μεγάλους χαμένους τους χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους οι οποίοι δεν θα επαναπροσληφθούν για φέτος. Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία έκθεση της ΕΥ Ελλάδος, το 2020 οι διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα θα μειωθούν κατά 57,9% φτάνοντας τα 14,5 εκατ. επισκέπτες έναντι 34,4 εκατ. το 2019. Όσον αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, ..... (25/06/2020)

περισσότερα »

Έρευνα- σοκ δείχνει εικόνα κατάρρευσης των μικρομεσαίων

Το 99% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρές ή μάλλον πολύ μικρές, καθώς απασχολούν από... 0 ως 49 εργαζόμενους. Παρά ταύτα καλύπτουν σχεδόν το 80% των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η βιωσιμότητα τους λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο με τα ποσοστά ανεργίας αλλά και τη γενικότερη εικόνα της οικονομίας. Η καραντίνα ξεχαρβάλωσε ό,τι είχαν μπορέσει να συμμαζέψουν οι μικρομεσαίες μετά την πολυετή οικονομική κρίση κι αν δεν αλλάξει η ζοφερή εικόνα που απο..... (25/06/2020)

περισσότερα »

Πλατφόρμα του ΕΒΕΑ για τα προβλήματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων

Στη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία όλες, ανεξαιρέτως, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προχωράει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος επεσήμανε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι η πρωτοποριακή αυτή π..... (25/06/2020)

περισσότερα »

Νέα επιτροπή αξιολόγησης και νέο βαθμολόγιο στο ΣΔΟΕ

Ειδική επιτροπή συγκροτείται στη γενική διεύθυνση του ΣΔΟΕ, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να αξιολογεί τις πληροφορίες που αφορούν υποθέσεις φορολογικών και άλλων παραβάσεων. Η ειδική ομάδα, με βάση την απόφαση, θα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα και θα αξιολογεί την κάθε πληροφορία, βάζοντας βαθμολογία ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει αλλά και τη δράση που απαιτείται. Το βαθμολόγιο της επιτροπής της γενικής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ θα έχει πέντε κλιμάκια. Με τον αρ..... (24/06/2020)

περισσότερα »

«Κλείδωσαν» οι αγροτικές ενισχύσεις: Εως 50.000 ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έως 7.000 για αγρότες

Σημαντικές ενισχύσεις θα μπορούν να διεκδικήσουν οι αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε και υπερψήφισε το Προσωρινό Μέτρο Στήριξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο υπουργός Μάκης Βορίδης χαιρέτισε την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, με την οποία γίνεται το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση αδιάθετων κονδυλίων.  Τα κονδύλια αυτά (του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης) θα διατεθούν πλέον πρ..... (24/06/2020)

περισσότερα »

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ 2020

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά τα δρώμενα του COVID-19 που έπληξαν την ανθρωπότητα, εξετάζει το ενδεχόμενο της τροποποίησης του Εκθεσιακού Πλάνου 2020 για το διάστημα που απομένει για το τρέχον έτος.   Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» θα σας ανοίξει η φόρμα με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, όπου θα μπορείτε να επιλέξετε σε ποιες Περιφερειακές Ενότητες και σε ποιες πόλεις επιθυμείτε να πραγματοποιηθούν Υπαίθρια Φεστιβάλ για το διάστημα Ιουλίου έως και Οκτωβρίου του τρέχοντος ..... (23/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 18ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

. (23/06/2020)

περισσότερα »

Φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

Φορολογικά κίνητρα προς τις επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν από τις 20 Ιουλίου να υποβάλλουν με ηλεκτρονικό τρόπο τα δεδομένα από τα λογιστικά τους βιβλία στην ΑΑΔΕ δίνει το υπουργείο Οικονομικών με την ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας myDATΑ. Για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν ως τρόπο έκδοσης των παραστατικών τους την ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω Παρόχου ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων προβλέπεται μείωση του χρόνου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων κατά 1 ή 2 χρόνια, εξπρές επιστροφές φ..... (23/06/2020)

περισσότερα »

Ξεκινά το ηλεκτρονικό τιμολόγιο και για τους προμηθευτές του Δημοσίου

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών προετοιμάστηκαν, υπογράφηκαν και δημοσιεύθηκαν δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού τιμολογίου μεταξύ των προμηθευτών και των φορέων του Δημοσίου οι οποίοι κάνουν αγορές προϊόντων ή/και υπηρεσιών. Συγκεκριμένα: (α) ΚΥΑ Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ύστερα από γνώμη της ΑΑΔΕ : Καθορισμός Εθνικού Μορφότυπου ηλεκτρονικού τιμολογίου (περιεχόμενο και μορφή) στο πλαίσιο των δημοσίων..... (23/06/2020)

περισσότερα »

Ερευνα: Οι ΜμΕ υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα από το lockdown

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα από τον αντίκτυπο των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της COVID-19 και περίπου το ένα πέμπτο υποστηρίζουν ότι κινδυνεύουν να βάλουν μόνιμα λουκέτο εντός τριών μηνών, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (International Trade Centre-ITC). «Το lockdown οδήγησε σε σημαντική μείωση εσόδων για τους περισσότερους και κρίνεται η επιβίωση πολλών», αναφέρεται στην 176σέλιδη έκθεση που έδωσε στη δημοσιό..... (23/06/2020)

περισσότερα »

Ερωτηματολόγιο Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.)

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.), στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των δομών, προϊόντων και του μοντέλου λειτουργίας του, διεξάγει μία έρευνα όσον αφορά τις ανάγκες των Ελληνικών επιχειρήσεων για την υποστήριξη των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων.  Ανάδοχος του έργου της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού του Οργανισμού ανακηρύχθηκε ο SACE, ο ομόλογος Ιταλικός κρατικός Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων με πάνω από σαράντα χρόνια εμπειρία..... (22/06/2020)

περισσότερα »

Παρατείνεται από 3 σε 5 μήνες η επιδότηση επιτοκίου για επιχειρηματικά δάνεια

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία έχει «στα σκαριά» το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ένα νέο Ταμείο με στόχο τη διευκόλυνση της έκδοσης εγγυητικών επιστολών από τις τράπεζες, προκειμένου να ξεκινήσει ένα εγκεκριμένο έργο με επιδότηση ΕΣΠΑ και ένα νέο πρόγραμμα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα είναι δύο, μόνο, από τα εργαλεία που σύντομα θα εκκινήσουν, όπως αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης υπογραμμίζοντας ότι «πρόθεσή μα..... (22/06/2020)

περισσότερα »

Όλα τα σενάρια για την προκαταβολή φόρου

Το 2021 θα είναι μια περίεργη χρονιά. Η οικονομία θα πρέπει να έχει μπει σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης και το οικονομικό επιτελείο να έχει ενεργοποιήσει το σχεδιασμό για μειώσεις φόρων- εισφορών, που “πάγωσε” λόγω πανδημίας.   Με αυτά τα δεδομένα, κάθε αστοχία και απόκλιση από το σχεδιασμό δεν θα δημιουργήσει απλώς δυσκολίες στην υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης αλλά θα προκαλέσει και τριβές με τους Ευρωπαίους, οι οποίοι θα δείξουν- εκτός απροόπτου- ελαστικότητα ως προς τις δαπάνες για ..... (19/06/2020)

περισσότερα »

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί 18-6-2020

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ..... (18/06/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ξεκινά τη διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων των μελών του

Με σκοπό την αρτιότερη εξυπηρέτηση και την καλύτερη επικοινωνία με τις επιχειρήσεις μας, ξεκινάμε τη διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων των μελών μας καθώς το προσεχές διάστημα, στελέχη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας θα έρθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του μητρώου μας. Τα στοιχεία θα μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η όλη διαδικασία για εμάς κρίνεται αναγκαία προκειμένου να π..... (18/06/2020)

περισσότερα »

Ερευνα: «Εκρηξη» στις ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα -Οι Ελληνες επιμένουν... ψηφιακά

Η καραντίνα εβδομάδα με την εβδομάδα περιορίζεται, ωστόσο αλλεπάλληλες έρευνες και στοιχεία δείχνουν ότι οι Έλληνες- και όχι μόνο- απέκτησαν συνήθειες που δύσκολα θα τις αποχωριστούν.   Πέρα από τη στροφή στην τηλεργασία για χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, τα δεδομένα από την αγορά δείχνουν ότι οι καταναλωτές επιμένουν στις ηλεκτρονικές αγορές, όχι απαραίτητα για την αποφυγή συνωστισμού αλλά κυρίως για μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα.   Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίο..... (17/06/2020)

περισσότερα »

ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις, κάθε πότε θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι

Ξεκίνησαν από χθες οι αιτήσεις από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εντάξουν στο μηχανισμό «Συν- Εργασία» τους εργαζόμενους τους. Ο εργαζόμενος θα λαμβάνει τον μισθό του τμηματικά από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Ειδικά για τον Ιούνιο μπορεί να ενταχθεί μόνο για 15 ημέρες (από 15/6 – 30/6) όπως το ίδιο ισχύει και για τον Οκτώβριο. Για το σύνολο του μήνα μπορεί να ενταχθεί για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και θα εισπράττει: - Στο τέλος του μήνα τον μειωμένο έως και 50%..... (16/06/2020)

περισσότερα »

Σταϊκούρας: Σχέδιο για σταδιακή μείωση φορολογίας και εισφορών

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικώνσ το 9ο Ελληνικό Φόρουμ Επενδύσεων - Η επόμενη μέρα της κρίσης   Σε σταδιακή μείωση της φορολογίας και κυρίως των εισφορών θα προχωρήσει η κυβέρνηση, την επόμενη ημέρα της κρίσης, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο 9ο Ελληνικό Φόρουμ Επενδύσεων.Όπως επεσήμανε, η ελληνική οικονομία εισήλθε το 2020 σε υγιή βάση, με πολλά υποσχόμενες προοπτικές. Δυστυχώς, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, τα δεδομένα άλλαξαν.   Από την αρχή της ..... (16/06/2020)

περισσότερα »

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα δωρεάν σεμινάρια της Περιφέρειας σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικές επιχειρήσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ), ανακοινώνει την έναρξη εκπαιδευτικής δράσης στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ΚΥΑ «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού COVID-19». Οι αιτήσεις για τα τμήματα εκπαίδευσης θα κατατίθενται ηλεκτρονικά από  Παρασκευή 12 Ιουνίου μέσω του συνδέσμου  https://pste.freestudies...... (15/06/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησε, καθώς τη Δευτέρα 15 Ιουνίου αρχίζει η δοκιμασία για χιλιάδες υποψηφίους μαθητές. Όλοι εμείς στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας ευχόμαστε στα παιδιά μας, στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα δοκιμαστούν καλή δύναμη & καλή επιτυχία. Οι νέοι μας πρέπει να γνωρίζουν ότι, η ζωή είναι γεμάτη από δοκιμασίες και μια από αυτές είναι και οι πανελλήνιες. Το αποτέλεσμα όμως θετικό ή αρνητικό δεν θα πρέπει να μας αλλάξει ή και να μας απογοητεύ..... (13/06/2020)

περισσότερα »

Νέα "ένεση" ρευστότητας

Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο σχέδιο-γέφυρα, αρχικού ύψους περί τα 24 δισ. ευρώ για την προστασία εργαζομένων και επιχειρήσεων, αλλά και για την παροχή ρευστότητας στην αγορά υλοποιεί η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, από τις 15 Ιουνίου, που ξεκινά ουσιαστικά το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», μέχρι και το τέλος Ιουλίου, το κράτος θα καλύψει το 60% των εργοδοτικών εισφορών, με επιπλέον κόστος περίπου 190 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια, οι επιχειρήσεις που εξοικονομούσαν σε ετήσια βάση το 34% του μισθολογικού κόστους μέσ..... (12/06/2020)

περισσότερα »

Tηλεδιάσκεψη για την πρωτογενή παραγωγή διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα

Σημαντική τηλεδιάσκεψη για την πρωτογενή παραγωγή διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα και εκπροσώπων 17 Επιμελητηρίων της χώρας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Θανάσης Κυρίτσης συμμετείχε στην σύσκεψη, στο πλαίσιο της θεματικής υποεπιτροπής Αγροτικών τμημάτων της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε διεξοδικά στις ερωτήσεις που τέθηκαν από..... (11/06/2020)

περισσότερα »

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες στα οποία μειώνεται ο ΦΠΑ

Τα μη αλκοολούχα ποτά, χωρίς προσθήκη αλκοόλης σε οποιοδήποτε αναλογία και για τα αεριούχα νερά ο συντελεστής του φόρου καθορίζεται σε δεκατρία τοις εκατό (13%). Η δασμολογική κλάση 2201 περιλαμβάνει νερά, στα οποία περιλαμβάνονται και τα φυσικά ή τεχνητά μεταλλικά νερά και τα αεριούχα νερά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ούτε αρωματισμένα. Στην κλάση αυτή περιλαμβάνεται επίσης ο πάγος και το χιόνι.   Τα προϊόντα της δασμολογικής κλάσης 2202 γενικά είναι μη αλκοολούχα ποτά (ο..... (11/06/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ -ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-6-2020

. (10/06/2020)

περισσότερα »

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά πέντε μονάδες προανήγγειλε ο Βρούτσης

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Εργασίας είπε ότι είναι προαπαιτούμενο για τη δημιουργία μιας ελκυστικής αγοράς εργασίας η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών  - «Ο μεταρρυθμιστικός παλμός της κυβέρνησης θα συνεχιστεί και στον τομέα του ασφαλιστικού» σημείωσε   «Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί προαπαιτούμενο, για να γίνει πιο ελκυστική η αγορά εργασίας, να μειωθεί η παραβατικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ε..... (10/06/2020)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

. (10/06/2020)

περισσότερα »

Ανακοίνωση προκήρυξης θέσεων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών (ENISA)

. (10/06/2020)

περισσότερα »

Νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τον ΦΠΑ σε τουρισμό και εστίαση

Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την εστίαση έχει, τελικά, πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, καθώς όπως προκύπτει από εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, τα «πακέτα» των ξενοδοχείων- μικρών και μεγάλων- γίνονται πιο ελκυστικά. Ειδικότερα, από την 1η Ιουνίου και ως τις 31 Οκτωβρίου, ο ΦΠΑ στα «πακέτα», όπου συμπεριλαμβάνονται και οινοπνευματώδη που παραμένουν σε 24%, υπολογίζεται ως εξής: Διαμονή με πρωινό: η ενιαία τιμή υπάγεται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ. Δεν υπάρχει αλλαγή σε σχέση με τα ισχύοντα Διαμονή με..... (10/06/2020)

περισσότερα »

Επίδομα 800 και 534 ευρώ: Πότε θα καταβληθούν τα ποσά τον Ιούνιο -Η προθεσμία για τις υπεύθυνες δηλώσεις επιχειρήσεων

Χιλιάδες εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων τέθηκαν σε αναστολή κατά το διάστημα της καραντίνας, αναμένουν ακόμα το πολυπόθητο επίδομα.   Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι πληττόμενων ή κλειστών επιχειρήσεων που δικαιούνται επίδομα 534 ευρώ για τον Μάιο θα λάβουν το ποσό μέχρι και αύριο, 10 Ιουνίου.   Για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (π.χ. οικοδόμοι, ηθοποιοί), το επίδομα των 800 ευρώ θα καταβληθεί μετά τις 11 Ιουνίου -πιθανότατα σ..... (09/06/2020)

περισσότερα »

Aνοιξε η δυνατότητα συμψηφισμού ΦΠΑ με άλλους φόρους ή οφειλές

Τα ποσά του ΦΠΑ τα οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να συμψηψίσουν με άλλους φόρους ή δόσεις ρυθμίσεων τους επόμενους μήνες εμφανίστηκαν στον λογαριασμό τους στο Taxisnet στην κατηγορία προσωποποιημένη πληροφόρηση. Τα ποσά αυτά αφορούν το 25% του ΦΠΑ (Μαρτίου ή πρώτου τριμήνου 2020 για διπλογραφικά ή απλογραφικά βιβλία αντίστοιχα) τον οποίο επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι εξόφλησαν εμπρόθεσμα έως τις 30 Απριλίου. Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η συμψηφισμός ε..... (09/06/2020)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Μαίου 2020

. (05/06/2020)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στο πρόγραμμα απασχόλησης 6.000 ανέργων, επιδότηση μισθού έως και 60%

Αλλαγές στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,του ΟΑΕΔ σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας» (Β' 4800) προβλέπει ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.   Ειδικότερα πρόκειται για ένα ανοιχτό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που δεν είχε ανταπόκριση και άλλαξαν οι προϋποθέσεις για να γίνει πιο ελκυστικό. Οι α..... (05/06/2020)

περισσότερα »

Προχωρεί η υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων – Πυρετός προετοιμασιών από την ΑΑΔΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υποχρεωτική έκδοση των ηλεκτρονικών τιμολογίων από όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.Η ΑΑΔΕ άνοιξε ήδη την εφαρμογή στην οποία οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την πιστοποίηση του λογισμικού τους, σχετικά με την Ηλεκτρονική Εκδοση Στοιχείων. Η διαδικασία αποτελεί το πρώτο βήμα για την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων, αλλά δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί άμεσα, σε καθολικό επίπεδο. Η κρίση της π..... (05/06/2020)

περισσότερα »

Ενεργοποιείται το Ταμείο Εγγυοδοσίας για χορηγήσεις

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων   Από το μεσημέρι τίθεται σε ισχύ το μεγάλο εγγυοδοτικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας με το οποίο αναμένεται να χορηγηθούν ως το τέλος της χρονιάς δάνεια συνολικού ύψους έως 7 δισ. ευρώ για κεφάλαιο Κίνησης σε επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί απ' τον Covid-19. Και αυτά με χαμηλές εξασφαλίσεις δεδομένου ότι η εγγύηση της Αναπτυξ..... (04/06/2020)

περισσότερα »

Και στα ταξί η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στις μεταφορές

Η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων, από το 24% στο 13%, αποτελεί ένα μέτρο με κοινωνικό πρόσημο και θα ισχύει και για τα ταξί.   Οδηγεί στη μείωση της τιμής των εισιτηρίων των αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και χερσαίων συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό και λεωφορείων. Στη μείωση αυτή, η οποία υλοποιείται ήδη από προχθές, Δευτέρα, εντάσσονται και τα κόμιστρα των ταξί.   Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα συνολικό μέτρο, που..... (04/06/2020)

περισσότερα »

Στις 9 Ιουνίου αρχίζει το online Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Η Επόμενη Μέρα είναι ο τίτλος του (ψηφιακού) 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που ξεκινάει την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 στις 12.30 με εναρκτήρια ομιλία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το συνέδριο θα διαρκέσει 4 ημέρες με 8ωρο καθημερινό πρόγραμμα, επικεντρωμένο στις προκλήσεις και τις δράσεις της επόμενης μέρας, μετά το φαινόμενο της πανδημίας που αλλάζει σιγά - σιγά τον κόσμο. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμήσει το Φόρουμ με μία σημαντ..... (04/06/2020)

περισσότερα »

Παρουσίαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση για την επαναφορά οικονομικών δραστηριοτήτων

Παρουσίαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση, για τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της οικονομίας μας:  «Σας γνωρίζουμε τις δραστηριότητες και τους κανόνες λειτουργίας των οικονομικών φορέων που επανεκκινούν κατά τα τελικά στάδια επαναφοράς της οικονομικής δραστηριότητας και συγκεκριμένα στις 6, 8, 15 και 29 Ιουνίου καθώς και την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 6 Ι..... (03/06/2020)

περισσότερα »

Αρχίζει η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Αρχίζει  η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες από τις 12 το μεσημέρι μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis.  Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Το σημαντικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις μέσα στην κρίση του Covid-19 είναι έτοιμ..... (03/06/2020)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις για το συμψηφισμό του 25% ΦΠΑ Μαρτίου και Α΄τριμήνου

Με αφορμή το θέμα του συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ Μαρτίου και Α’ τριμήνου 2020 για διπλογραφικές και απλογραφικές επιχειρήσεις, αντίστοιχα, που καταβλήθηκε εμπρόθεσμα τον Απρίλιο, με μελλοντικές οφειλές, διευκρινίζεται ότι, με βάση τον προγραμματισμό των Γενικών Διευθύνσεων Φορολογικής Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αυτό θα γίνει με τις πρώτες επερχόμενες οφειλές, οι οποίες μετά την αναστολή των οφειλών Μαΐου για 30 Σεπτεμβρίου, είναι οι οφειλές Ιουνίου.  Εφόσον οι δικαιούχοι έχ..... (02/06/2020)

περισσότερα »

H ΚΥΑ με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις-Τι προβλέπεται

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση τουριστών στην Ελλάδα μετά και την αποστολή για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Κοινής Υπουργικής Απόφαση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τα οποία τα ξενοδοχειακά καταλύματα θα προσαρμόσουν την λειτουργία τους στην εποχή του κορωνοϊού. Ως γνωστό από αύριο Δευτέρα ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και στις 15 Ιουνίου τα εποχικά ξενοδοχεία, που με τη σειρά τους θα υποδεχτούν τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Στην ΚΥΑ (..... (01/06/2020)

περισσότερα »

Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων: Επανεκκίνηση επιχειρήσεων από Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από Δευτέρα 1 Ιουνίου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας: ✓ 55.10 / Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα (12μηνης λειτουργίας) ✓ 55.30 /Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, με εξαίρεση τις παιδικές κατασκηνώσεις. ✓ 56.21/Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) ✓ 59.14 /Υπηρεσίες προβολής κινηματογραφ..... (31/05/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-5-2020

. (29/05/2020)

περισσότερα »

Προκαταβολή φόρου : Τον Ιούλιο η απόφαση για τις μειώσεις – Ποιους θα αφορά

Το Ιούλιο πρόκειται να αποφασίσει η κυβέρνηση πόσο θα μειωθεί η προκαταβολή φόρου καθώς και ποιες επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από το μέτρο αυτό. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα στις επιχειρήσεις και το ύψος των κερδών η ζημιών που θα δηλώσουν. Την ίδια στιγμή πρόκειται να ελεγχθούν και τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων στο διάστημα Μαρτίου Ιουνίου. Σχετικά με τη προκαταβολή φόρου ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικ..... (29/05/2020)

περισσότερα »

Ανάσα για τους πληττόμενους, το κράτος θα καλύψει με επιδότηση έως και 90% από τις δόσεις των δανείων τους

Το κούρεμα των δόσεων πληττόμενων εργαζομένων ακόμη και με ενήμερα δάνεια που καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα προβλέπει το σχέδιο στήριξης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Πόσο όμως θα καλύπτει το κράτος από την εκάστοτε δόση του δανειολήπτη ανάλογα με το χρόνο αποπληρωμής   Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης το κράτος κάθε μήνα και για διάστημα εννέα μηνών θα καλύπτει μεγάλο μέρος της δόσης συνεπών δανειοληπτών. Με το μέτρο αυτό η κυβ..... (29/05/2020)

περισσότερα »

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα

Τα λεφτά είναι πολλά. Ακόμα κι αν υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο της Κομισιόν, ο συνδυασμός των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τα περίπου 19 δισ ευρώ από το επόμενο ΕΣΠΑ αποτελεί χρυσή ευκαιρία- ίσως την τελευταία- για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να κάνει το άλμα, με ένα “ελατήριο” 50 δισ ευρώ.Η απόφαση για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα ήταν ειλημμένη πολύ πριν από την πανδημία και γι’ αυτό ανατέθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμό σε Επιτροπή Σοφών, υπό το νομπελίστα οικονομολόγο Χ. Πισσαρίδ..... (29/05/2020)

περισσότερα »

Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση - Στη Βουλή η τροπολογία

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με τα μέτρα του νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Πρόκειται μεταξύ άλλων για διατάξεις που αφορούν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων για τα μειωμένα ενοίκια που εισπράττουν, την παράταση των προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και αναστολής της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται. Επίσης, προβλέπονται ευνοϊκές φορ..... (28/05/2020)

περισσότερα »

Η ΚΕΕΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας υλοποιούν το πρόγραμμα «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης & Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»

Άρχισε η υλοποίηση του Έργου της ΚΕΕ, με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα» για την επιμόρφωση 15.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με 100 ώρες κατάρτισης και 500€ εκπαιδευτικό επίδομα (27/05/2020)

περισσότερα »

Μειώνονται οριακά οι εισφορές για μισθωτούς από την 1η Ιουνίου

Ξεκινάει από 1η Ιουνίου 2020 η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0.90 ποσ. μονάδες στη μισθωτή εργασία μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης. Το μέτρο έρχεται ως εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020 που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και θα βοηθήσει σημαντικά, συνδυαστικά με τις άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στην επανάκαμψη της απασχόλησης και συγκεκριμένα στην αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι παρ’ ..... (27/05/2020)

περισσότερα »

Προκηρύξεις θέσεων Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών

. (26/05/2020)

περισσότερα »

Πως θα καταβληθεί ολόκληρο το δώρο Πάσχα ως τις 30 Ιουνίου: Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Οι εργοδότες – επιχειρήσεις που βρίσκονταν στους ΚΑΔ των πληττόμενων και έκαναν χρήση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων οφείλουν να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα, ολόκληρο, μέχρι τις 30 Ιουνίου.   Οι επιχειρήσεις αυτές, στη συνέχεια, θα λάβουν την επιδότηση για το τμήμα του Δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στις ημέρες αναστολής σύμβασης και θα καλυφθεί από το κράτος.   Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», στην ΚΥΑ ορίζονται τα εξής: Οι επιχειρήσεις καταχωρίζουν σε διακριτή Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (..... (26/05/2020)

περισσότερα »

Η πρώτη ημέρα του ανοίγματος στην εστίαση βρήκε 70.000 επιχειρήσεις κλειστές

Κλειστό έμεινε το 20% των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, αναφερόμενος στην πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των μπαρ, καφέ και εστιατορίων. Το 20% των συγκεκριμένων επιχειρήσεων υπολογίζεται σε 70.000. Ανάμεσα σ’ αυτές τις επιχειρήσεις συγκαταλέγονται και όσες διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους και επομένως, δεν μπορούν να ανοίξουν. Κι αυτό, διότι η ύπαρξη τραπεζοκαθισμάτων επιτρέπεται μόνο σε υπαίθριους ή ημι-υπαίθριους χώρους –..... (26/05/2020)

περισσότερα »

Αύξηση εξαγωγών των ελληνικών αποσταγμάτων το 2019

Αύξηση κατά 0,72% (σε αξία) και κατά 4,30% (σε ποσότητα) παρατηρείται συνολικά στις εξαγωγές ελληνικών αποσταγμάτων για το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ). Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι η Ευρώπη αποτελεί τον κύριο δέκτη των εξαγόμενων αποσταγμάτων καθώς απορροφά το 80% της συνολικής ποσότητας τους με βασικότερη χώρα προορισμού την Γερμανία. Όσον αφορά τις τρίτες χώρες, πα..... (26/05/2020)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για τις ειδικές μορφές τουρισμού και την τουριστική ανάπτυξη

Στο άρθρο 65 αναφέρονται οι ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) (25/05/2020)

περισσότερα »

Εκδόθηκε απόφαση που ορίζει κανόνες λειτουργίας για την τήρηση αποστάσεων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις

. (25/05/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: Ποιες επιχειρήσεις μένουν κλειστές από τις 25 ως τις 31 Μαΐου

Παρατείνεται για άλλη μια εβδομάδα το λουκέτο σε κινηματογράφους, μουσεία, catering, γυμναστήρια – Επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις αθλητών των ΠΑΕ που μετέχουν στην SuperLeague   Κλειστές για άλλη μία εβδομάδα θα παραμείνουν μια σειρά από επιχειρήσεις, όπως οι κινηματογράφοι, τα catering και τα μουσεία, όπως προβλέπει υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και ορίζει τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για το χρονικό διάστημα από 25 Μαΐου 2020 έως και 31 Μαΐου 2020, πρ..... (24/05/2020)

περισσότερα »

Ενημερωτικός οδηγός για (α) διαγωνισμούς δημοσίων έργων σε τομείς ενέργειας, υποδομών και βιομηχανίας και (β) σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα

. (24/05/2020)

περισσότερα »

Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ ο τζίρος των σούπερ μάρκετ σε έντεκα εβδομάδες

Ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ ο τζίρος των σούπερ μάρκετ την περίοδο 24 Φεβρουαρίου έως 10 Μαΐου 2020, σε διάστημα δηλαδή έντεκα εβδομάδων από την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η εταιρεία ερευνών αγοράς IRI, οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ (Ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, μη συμπεριλαμβανομένων νησιών) με βάση τα στοιχεία για τις ταχυκίνητες κατηγορίες ανήλθαν σε 1,561 δισ. ευρώ για την περίοδο 24/02/2020-10/5/2020 σε σχέση..... (22/05/2020)

περισσότερα »

Εξειδίκευση μέτρων ζητούν οι φορείς στον τουρισμό - Θετική υποδοχή στο πακέτο στήριξης, αλλά αναμένουν βελτιώσεις

Η τουριστική αγορά περίμενε ένα πιο γενναίο πακέτο στήριξης, αφού ήδη από τον Μάρτιο είδε τις ταξιδιωτικές εισπράξεις να μειώνονται, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ κατά 71% λόγω της διακοπής των αεροπορικών μεταφορών και της λειτουργίας των ξενοδοχείων. Επισήμως πάντως οι ξενοδοχειακοί φορείς εκφράζουν την ικανοποίησή τους σε γενικές γραμμές για τα μέτρα που ανακοίνωσε το κυβερνητικό επιτελείο, ωστόσο περιμένουν διευκρινίσεις και βελτιώσεις. Εκεί που η κυβέρνηση φάνηκε πιο «σφιχτοχ..... (22/05/2020)

περισσότερα »

Επιδότηση της εργασίας σε επιχειρήσεις με μείωση τζίρου

Oλες οι επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος μειώθηκε τουλάχιστον 20% κατά την περίοδο της κρίσης, αλλά και νέες, που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εντός του καλοκαιριού θα μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης (22/05/2020)

περισσότερα »

Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας

. (21/05/2020)

περισσότερα »

Επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε μικρούς οινοπαραγωγούς

Επιστρέφεται ο Ειδικός φόρος κατανάλωσης που είχαν προκαταβάλει οι μικροί οινοπαραγωγοί για κρασί που δεν διατέθηκε στην κατανάλωση στο διάστημα έως την κατάργηση του φόρου. Έτσι αποκαθίσταται μια αδικία εις βάρος των μικρών οινοπαραγωγών, η οποία τους είχε επιβληθεί με τις φορολογικές επιβαρύνσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθορίζεται η διαδικασία ..... (21/05/2020)

περισσότερα »

Μείωση 30-50% στην προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων!

Ο κύβος ερρίφθη κι όπως αναφέρουν πληροφορίες του economistas από το οικονομικό επιτελείο, χιλιάδες επιχειρήσεις, που βρέθηκαν στη δίνη της πανδημίας, θα έχουν σημαντική ελάφρυνση στα φετινά φορολογικά βάρη, καθώς η προκαταβολή φόρου θα περιοριστεί στο 70% ή στο 50%!Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η μείωση στην προκαταβολή φόρου θα είναι οριζόντια, δηλαδή δεν θα διαμορφώνεται ανάλογα με την πτώση τζίρου, αλλά όλες οι επιχειρήσεις που θα κριθούν επιλέξιμες, θα έχουν το ίδιο ποσοστό μείωσης. Το βα..... (21/05/2020)

περισσότερα »

Αναπτυξιακός νόμος: Δύο νέες προσκλήσεις - Τι περιλαμβάνουν

Δύο νέες προσκλήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.Πρόκειται για τα καθεστώτα ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα», προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ.   Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά εντός της τρέχουσας βδομάδας και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου.Σημειώνε..... (21/05/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών 2020-2021 / ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Μικρή παράταση και επιπλέον επιλέξιμοι κωδικοί δραστηριότητας προστίθενται στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών 2020-2021 που ανακοίνωσε η ΑΠΟΣΤΟΛΗ (ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC.   Επιχειρήσεις και συνεταιριστικές μορφές ενισχύονται με ΔΩΡΕΑ εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών, καθώς και επιχειρηματική καθοδήγηση (ment..... (20/05/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας δεν θα εξυπηρετεί το κοινό με φυσική παρουσία μέχρι νεωτέρας

. (20/05/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για μέτρα υγιεινής και πρόληψης σε επιχειρήσεις αρτοποιείων, τροφίμων - ποτών και υγιειονομικού ενδιαφέροντος

. (20/05/2020)

περισσότερα »

Σε τηλεδιάσκεψη με το Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Γιάννη Οικονόμου είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων για την αντιμετώπιση της κρίσης

Στο πλαίσιο των επαφών μας για την αντιμετώπιση της κρίσης, συμμετείχαμε σε τηλεδιάσκεψη με το Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Γιάννη Οικονόμου, τη Δευτέρα 18 Μαΐου, κατόπιν σχετικής του πρόσκλησης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζονται ως προς την επαναλειτουργία της αγοράς, τα έως τώρα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και στις προτάσεις/παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας την επόμενη μέρα. Όπως έχουμε τονίσει επανε..... (19/05/2020)

περισσότερα »

Μέρκελ και Μακρόν προτείνουν μισό τρισ. μέσω επιχορηγήσεων και όχι δανείων - Τα οφέλη για την Ελλάδα

Μισό τρισεκατομμύριο ευρώ τα οποία θα χορηγηθούν υπό τη μορφή επιχορηγήσεων και όχι υπό τη μορφή δανείων είναι το πλάνο που εισηγούνται Γαλλία, Γερμανία και Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την μεταπανδημική εποχή.Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αντλήσει 500 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές, με την ακριβή διαμόρφωση του πλαισίου να καθορίζεται τις επόμενες ημέρες. «Τα χρήματα θα διατεθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ιδιαίτερα σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότ..... (19/05/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Την Τρίτη «κλείνει» ο α΄ κύκλος - Τον Ιούνιο έρχεται νέος γύρος

Λιγότερο από δύο 24ωρα έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής» για να υποβάλουν και να οριστικοποιήσουν την αίτηση χορήγησης του ποσού που έχει προσδιοριστεί ή λιγότερο αν δεν επιθυμούν το σύνολό του. Η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών λήγει αύριο, 19 του μηνός. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου είχαν οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport», την αίτηση χορήγησης τη..... (18/05/2020)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκές τράπεζες: Θα στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Την αμετακίνητη δέσμευσή τους να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών οικονομικών προκλήσεων που θέτει η πανδημία του COVID-19 επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (ΕΤΟ) που έλαβε χώρα μέσω βιντεοδιάσκεψης.   Υπογράμμισαν επίσης ότι η υπεύθυνη, εποικοδομητική και έγκαιρη, συνεργασία του τραπεζικού συστήματος με τους πελάτες και ..... (18/05/2020)

περισσότερα »

Ολοι οι κανόνες επαναλειτουργίας επιχειρήσεων στις 18 και 25 Μαΐου

Η κυβέρνηση έκανε σήμερα επίσημη ενημέρωση για τις επιχειρήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα 18 Μαΐου και όσες θα ανοίξουν σε μία εβδομάδα, τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Αναλυτικότερα Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε τις δραστηριότητες και τους κανόνες λειτουργίας για εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά που ανοίγουν και πάλι τη Δευτέρα 18 Μαΐου και τη Δευτέρα 25 Μαΐου αντίστοιχα. «Σας ανακοινώνουμε τις δραστηριότητες και τους κανόνες λειτουργίας..... (18/05/2020)

περισσότερα »

Εστίαση: Διπλάσιος δωρεάν χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια και πλατείες

Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση. Σαν στόχο η κυβέρνηση έχει την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης αλλά και τη διασφάλιση του δημόσιου χώρου, ενώ αναμένεται να καταθέσει τη νομοθετική της πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες. Τα μαγαζιά εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και η κυβέρνηση σχεδιάζει την άρση του lockdown ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κοροναϊό. Η..... (15/05/2020)

περισσότερα »

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Τηλεδιάσκεψη με το συντοπίτη μας Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 13 Μαΐου, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούμε. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν τα βήματα & οι διαδικασίες υλοποίησης των έως τώρα μέτρων καθώς και ο προγραμματισμός δράσεων υποστήριξης για την τρέχουσα και επόμενη περίοδο. Ο κ. Σταϊκούρας ανέλυσε τις κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα, τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν για την αντιμετώπιση της ..... (14/05/2020)

περισσότερα »

«Ξεχνάμε» ΑΦΜ και ΑΜΚΑ - Έρχεται ο προσωπικός αριθμός, πότε και πώς θα λειτουργήσει

Σημαντικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων φέρνει ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση στην Βουλή τις επόμενες ημέρες. Σε συνέντευξη του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατάργηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα μέσω του «προσωπικού αριθμού».   Νέες συνήθειες, λιγότερες διαδικασίες και κυρίως λιγότερη γραφειοκρατία υπόσχεται το νέο νομοσχέδιο, στο οποίο προωθείται νομοθετικό π..... (14/05/2020)

περισσότερα »

Πόσο αυξήθηκαν οι ηλεκτρονικές αγορές στην καραντίνα

Αύξηση έως και 171% εβδομαδιαίως, σε σχέση με το 2019, παρατηρήθηκε στην καταναλωτική δαπάνη προϊόντων σε ηλεκτρονικά καταστήματα από Έλληνες τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Αξιολογώντας την μεταβολή της online δαπάνης από τις πρώτες 9 εβδομάδες του έτους (προ COVID-19), διαφαίνεται ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας έχει πλέον εξαπλασιαστεί σε τζίρο στις εβδομάδες 10 έως 18. Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου αν..... (14/05/2020)

περισσότερα »

Ευρωεπιμελητήρια: Ζητούν ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων

Να καταρτιστεί άμεσα ένα κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ζήτησαν τα Ευρωεπιμελητήρια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από πρωτοβουλία του εκτελεστικού αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων και προέδρου της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. Το αίτημα των Ευρωεπιμελητηρίων, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, βασίζεται στην πρόταση που ήδη έχει καταθέσει ο κ. Μίχαλος για τη διανομή vouche..... (14/05/2020)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ο Πρόεδρος των Επισιτιστών Λαμίας και ΓΓ του Επιμελητηρίου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου ομιλούν για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση

. (13/05/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 12-5-2020

       ..... (12/05/2020)

περισσότερα »

Επεκτείνονται τα μέτρα στήριξης για τον Μάιο-4 νέες υπουργικές αποφάσεις

Τέσσερις νέες Υπουργικές Αποφάσεις, που επεκτείνουν για τον μήνα Μάιο την ισχύ των μέτρων στήριξης προς τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις, τους εκμισθωτές ακινήτων σε αυτές, καθώς και τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση τελεί σε αναστολή, υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. Με τις αποφάσεις αυτές: 1. Παρατείνονται μέχρι και την 30/9/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από χρεωστικές δηλώσεις ΦΠΑ που λή..... (12/05/2020)

περισσότερα »

Επείγουσα Ενημέρωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών- Δικαιολογητικά εγγραφής και ανανέωσης

Aνανέωση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικών & νομικών προσώπων) έως 30 Ιουνίου 2020. Πληροφορίες ΕΔΩ   ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΕΔΩ   Λήγει στις 30 Ιουνίου 2020 η προθεσμία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση. Πληροφορίες ΕΔΩ   ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΤ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

ΚΥΑ: Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας, με θέμα τα «περαιτέρω μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς εργασίας».   Μεταξύ άλλων, η ΚΥΑ προβλέπει:   - Περαιτέρω μέτρα στήριξης εργαζομένων επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα, που έχουν Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (ΑΜΕ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

Τα καταστήματα που ανοίγουν σήμερα-Πως θα λειτουργούν

Αυλαία σηκώνει σήμερα η δεύτερη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας με τους μαθητές της Γ' Λυκείου να επιστρέφουν στα θρανία, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα επαναλειτουργίας σε 66.010 λιανεμπορικές και άλλες επιχειρήσεις. Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν σήμερα Συγκεκριμένα, από σήμερα επανεκκινούν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντικείμενο: εξοπλισμού ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, χαλιών, κιλ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

Έρευνα για τη γαλλική αγορά ελαιολάδου

. (08/05/2020)

περισσότερα »

Πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. για παροχή εκπαιδευτικών σεμιναρίων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Με ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. για παροχή εκπαιδευτικών σεμιναρίων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ανταποκρίθηκαν αρμόδια κέντρα εκπαίδευσης και οργανώθηκαν τα πρώτα 2ωρα σεμινάρια με θέμα:  την προσαρμογή του κλάδου στα νέα δεδομένα. Το Ε.Ε.Α. το οποίο δημιούργησε την ειδική πλατφόρμα για να υποστηρίζει τέτοιες δράσεις χαιρετίζει την προσφορά των εκπαιδευτικών κέντρων η οποία  είναι αναγνωρίσιμη και ευρύτερα από το σύνολο του κλάδου. Η επιμόρφωση-ενημέρωση τω..... (08/05/2020)

περισσότερα »

Παράταση για απόσυρση ταμειακών που δεν μπορούν να συνδεθούν με το Taxisnet

Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν online με το Taxisnet, όπως προβλέπεται σε απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. Οι ταμειακές μηχανές θα συνδέονται με την ΑΑΔΕ Η αρχική προθεσμία για την αντικατάσταση των παλαιού τύπου ταμειακών μηχανών με καινούργιες έληγε στις 31 Μαϊου αλλά λόγω της πανδημίας κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος Ιουλίου προκειμένου..... (08/05/2020)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Απριλίου 2020

  Δείτε το Newsletter ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα  ..... (07/05/2020)

περισσότερα »

Aναβολή της προγραμματισμένης τελετής απονομής των Βραβείων του 7ου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα την «Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία»

Αξιότιμες κυρίες και Αξιότιμοι Κύριοι, Αγαπητά μας παιδιά, Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας αντιλαμβανόμενοι τις ειδικές υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν και σε συμμόρφωση με τις οδηγίες της Πολιτείας, μετά από ομόφωνη απόφασή τους, ανακοινώνουν την αναβολή της προγραμματισμένης τελετής απονομής των Βραβείων του 7ου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα την «Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία», η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020. Νιώθουμε την α..... (07/05/2020)

περισσότερα »

ΥΠΟΙΚ: Στο τραπέζι μειώσεις φόρων- Στήριξη σε 4 κλάδους και για Ιούλιο- Αύγουστο

Mειώσεις φόρων, οι οποίες όμως θα είναι «λελογισμένες» ώστε να βγαίνει ο λογαριασμός εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ επαναλαμβάνει την πρόθεση για διατήρηση των μέτρων στήριξης και τον Ιούνιο. Για τέσσερις κλάδους θα απλωθεί «δίχτυ» και το διάστημα Ιουλίου- Αυγούστου.   Όπως έχει γράψει και η «Ν» στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων που πλήττονται, σε συνδυασμό με ένα πιο χαλαρό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των φόρων τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και ..... (07/05/2020)

περισσότερα »

7η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στ. Ελλάδας μέσω τηλεδιάσκεψης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, η 7η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στ. Ελλάδας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας κ. Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχ/τας & Εξωστρέφειας κ. Καραγιάννης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Μίχαλος. Μεταξύ άλλων, τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση αφορούσαν τις παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης, τα άμεσα μέτρα που χρ..... (06/05/2020)

περισσότερα »

Πώς θα σωθούν τα καφέ και τα εστιατόρια - Στο τραπέζι μέτρα «ανάσα» για την επιβίωσή τους

 Η διάθεση δημοσίου χώρου χωρίς πρόσθετο κόστος θα έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως ενώ το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και για τον συντελεστή του ΦΠΑ ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 13% για το καφέ. Τη μείωση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ από το 24% στο 13% εξετάζει η κυβέρνηση καθώς θεωρείται δεδομένο ότι πολλές επιχειρήσεις εστίασης θα αντιμετωπίσουν την απειλή του λουκέτου.   Το δημοσιονομικό κόστος του συγκεκριμένου μέτρου δεν αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από 70-80 εκ..... (06/05/2020)

περισσότερα »

Δωρεά Αναπνευστήρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Μαΐου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Θανάσης Κυρίτσης παρέδωσε συσκευή αναπνευστήρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Η δωρεά της συσκευής πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ανδρέα Κολοκυθά, παρουσία και του υπεύθυνου της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Γιώργου Κυριαζόπουλου. «Τούτες τις κρίσιμες ώρες η προσφορά απαραίτητου εξοπλισμού σε αυτούς που δίνουν τον καθημερινό αγώνα για τη δημόσια υγεία, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάν..... (04/05/2020)

περισσότερα »

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ - ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΩΣ 30-6-2020

Ενημερώνουμε τους διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικά & νομικά πρόσωπα) ότι θα πρέπει άμεσα να προσκομιστούν τα πιστοποιητικά επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης γνώσεων βάση α) της Απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Ελλάδος (αρ.45/21-11-2014) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος δεύτερο αρ.φύλλου 3350) και β) του Ν.4583/18-12-2018. Η ανωτέρω απόφαση ορίζει ότι οι διαμεσολαβητές θα πρέπει να συμπληρώνουν 75 ώρες εκπαίδευσης ανά πενταετία, π..... (13/05/2020)

περισσότερα »

Στο τραπέζι το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων νωρίτερα

Σε αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως θα υπάρξει εισήγηση από το υπουργείο για νωρίτερο άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού, αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα.   Όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην πανδημία του κορονοϊού , αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς όπως έδειξε η έρευνα, σύ..... (04/05/2020)

περισσότερα »

Σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων

Δείτε το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων ΕΔΩ..... (03/05/2020)

περισσότερα »

Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα (ΦΕΚ)

Δείτε σχετικό ΦΕΚ εδώ για τα περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα..... (03/05/2020)

περισσότερα »

Aνανέωση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικών & νομικών προσώπων)

Έως τις 30 Ιουνίου 2020 θα διαρκέσει η προθεσμία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικών & νομικών προσώπων). Ενημερώνουμε λοιπόν ότι θα πρέπει άμεσα να προσκομιστούν τα Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης που έχουν λήξει. Εφιστούμε την προσοχή σας σε αυτό καθώς η απουσία Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης σε ισχύ αποτελεί ποινικό αδίκημα, επιφέρει σκληρές ποινές και απώλεια της άδειας, μιας και αποτελεί εχέγγυο για το επάγγελμα του Ασφαλιστ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

Λήγει στις 30 Ιουνίου 2020 η προθεσμία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση

Λήγει στις 30 Ιουνίου 2020 η προθεσμία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όλων των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικών & νομικών προσώπων). Επίσης θα πρέπει άμεσα να προσκομιστούν τα Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης που έχουν λήξει. Εφιστούμε την προσοχή σας σε αυτό καθώς η απουσία Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης σε ισχύ αποτελεί ποινικό αδίκημα, επιφέρει σκληρές ποινές και απώλεια της άδειας, μιας και αποτελεί εχέγγυο για το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.       ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

2 μέτρα & 2 σταθμά για την επάνοδο των επιχειρήσεων στη νέα κανονικότητα

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συντάσσεται με τις αντιδράσεις των παραγωγικών φορέων σε ότι αφορά τη συντόμευση της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων και την επιστροφή όλων μας στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται. Η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τα 7 στάδια επαναλειτουργίας της αγοράς και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης. Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν δόθηκαν σαφείς εξηγήσεις για την επαναλειτουργία επιχειρήσεων λι..... (02/05/2020)

περισσότερα »

Σχέδιο για γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου

Γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου που θα καταβάλλουν επαγγελματίες Και επιχειρήσεις που θα καταβληθεί φέτος με τις φορολογικές δηλώσεις, εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ως ένα μέτρο άμεσης στήριξης επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δοκιμάζονται από την βαθιά οικονομική κρίση.   Το μέτρο της μείωσης στην προκαταβολή φόρου εφόσον υιοθετηθεί από την κυβέρνηση και πάρει σάρκα και οστά από τα σχέδια επι χάρτου του υπουργείου Οικονομικών, θα αφορά περ..... (30/04/2020)

περισσότερα »

'Αρση μέτρων: Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου - 'Ολες οι ημερομηνίες επιστροφής στην κανονικότητα

H επαναφορά στην κανονικότητα θα γίνεται σταδιακά και το μόνο σίγουρο είναι ότι η μάσκα και τα γάντια θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.  Το πρόγραμμα για την επαναλειτουργία της αγοράς θα κλιμακώνεται ανά εβδομάδα και θα αξιολογείται ανά εικοσιτετράωρο και επανέρχονται σταδιακά 68.528 εργαζόμενοι.   Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έδωσε τις διαστάσεις της νέας κανονικότητας τονίζοντας ότι «επιστρέφουμε και μένουμε ασφαλείς». Από την ερχόμενη Δευτέρα, η χρήση της μάσκας θα εί..... (29/04/2020)

περισσότερα »

Tο νέο πρόγραμμα παροχής κεφαλαίων κίνησης με επιδότηση επιτοκίου

Ενεργοποιείται σήμερα 28 Απριλίου 2020, προς όφελος των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί αναστολή ή περιορισμό της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας CoViD-19, το δικαίωμα υποβολής αίτησης χορήγησης δανείου για κεφάλαιο κίνησης, με επιτόκιο πλήρως επιδοτούμενο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. «Μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια -σε λιγότερο από δύο μήνες από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της- η νέα διοίκηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), ολοκλήρωσε την νομική προε..... (28/04/2020)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα 1.500.000 μη μισθωτών ασφαλισμένων

Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία γίνονται ηλεκτρονικές μία σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού e- ΕΦΚΑ, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο 1.5 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες της χώρας.   Συγκεκριμένα. δίνεται η δυνατότητα στους παραπάνω να εκτελούν ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και χωρίς επίσκεψη σε μονάδα του e..... (27/04/2020)

περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Τετ. 29/4 μέσω τηλεδιάσκεψης

Συνεδριάζε την Τετάρτη 29/4 και ώρα 18:00 το ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας μέσω τηλεδιάσκεψης. Δείτε τα θέματα στο επισυνατπόμενο αρχείο...... (27/04/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινά η επιλογή των επιχειρήσεων - Τα κριτήρια

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την «επιστρεπτέα προκαταβολή» στις επιχειρήσεις βρίσκεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.    Αυτό που απομένει είναι να καθορίσουν τις λεπτομέρειες για τον καθορισμό των κριτηρίων με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθεί η επιλογή μεταξύ των 139.000 επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Tελευταία ευκαιρία για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»   Τα βασικά κριτήρια που βρίσκονται υπό επεξεργασία είναι: -Η μείωση ..... (24/04/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός -ΓΣΕΒΕΕ: Αμεσες παρεμβάσεις για ψηφιακή ανάπτυξη μικρών επιχειρήσεων -Τα πέντε αναγκαία βήματα

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση που εκπόνησε το επιστημονικό στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, Αντώνης Αγγελάκης, θεωρείται δεδομένο ότι η τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας και η μετέπειτα οικονομική πραγματικότητα, »θα αναδείξει, εκ νέου, ιδιαίτερες πτυχές στο πεδίο της ψηφιοποίησης, θα επιταχύνει εξελίξεις αλλά και θα οξύνει αντιθέσεις σε επίπεδο επιχειρηματικότητας, ως προς τα θέματα ψηφιακής ωριμότητας, ψηφιακής ετοιμότητας και ψηφιακής προσαρμογής σε μια ολοκ..... (22/04/2020)

περισσότερα »

Ημίμετρα χαρακτηρίζουν τα Ευρωεπιμελητήρια τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού

Ημίμετρα χαρακτηρίζουν τα Ευρωεπιμελητήρια τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Σε τηλεδιάσκεψη της Διοίκησης των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε προχθές μετά από παρέμβαση του εκτελεστικού αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων και προέδρου της ΚΕΕ του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει σε ολόκληρη την οικονομία και την κοινωνία της Ευρώπης από την πανδημία. Υπενθυμ..... (22/04/2020)

περισσότερα »

«Εκρηξη» εξαγωγών οπωροκηπευτικών εν μέσω κορωνοϊού

Πολλοί είναι οι κλάδοι της πρωτογενούς παραγωγής που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού που έχει καθηλώσει ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Ελλάδα μεγάλη είναι η μείωση που παρατηρείται, μεταξύ άλλων, στην αγορά του κρέατος και του κρασιού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών των αντίστοιχων κλάδων αυτό οφείλεται σε ακυρώσεις παραγγελιών από χώρες του εξωτερικού, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, καθώς λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί, δεν επέτρεψαν στους πολίτες να γιορτάσουν το καθολι..... (21/04/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Με «τριχίλιαρα» στα άδεια ταμεία 100.000 επιχειρήσεων ζεσταίνεται πριν το άνοιγμα η αγορά

Με 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε 50 μέρες σχεδιάζει η κυβέρνηση να «ξεπαγώσει» την αγορά. Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων θα γίνει σταδιακά, αλλά ήδη από τα τέλη της εβδομάδας αυτής ή τις αρχές της επόμενες, θα αρχίσουν να εισρέουν τα πρώτα «καύσιμα» που φύλαγε για την επόμενη ημέρα του lockdown το οικονομικό επιτελείο.Η αρχή θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή, δηλαδή τα χαμηλότοκα κρατικά δάνεια στις επιχειρήσεις που θα υποβάλουν μέχρι και σήμερα 21 Απριλίου τις αιτήσεις τους. Ήδη ..... (21/04/2020)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Πότε ανοίγει οι πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ -Ποιοι το δικαιούνται

«Πράσινο φως» δόθηκε για την χορήγηση του επιδόματος των 400 ευρώ σε μακροχρόνιους ανέργους από τον ΟΑΕΔ. Το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ δικαιούνται όλοι οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από την 1η Απριλίου του 2019 και διατηρεί την ιδιότητα αυτή μέχρι και σήμερα. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί έπειτα από έλεγχο στο μητρώο εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι θα πρέ..... (20/04/2020)

περισσότερα »

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου η σταδιακή άρση απαγορεύσεων - Καταργείται το sms στο 13033

Αυτό που περιμένουν καρτερικά και με πολλές θυσίες όλοι οι έλληνες δηλαδή την χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών κυλλοφορίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και πάντως εντός της επόμενης εβδομάδας. (18/04/2020)

περισσότερα »

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τημ Μ. Παρασκευή & το Μ. Σάββατο

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει ότι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έχει ως εξής:  -Μεγάλη Παρασκευή:  Οι υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) από 13:00-19:00 Τα υπόλοιπα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί με κρατική απόφαση έως τις 21:00.  -Μεγάλο Σάββατο:  Όλα τα καταστήματα λειτουργούν έως τις 20:00.  Την Κυριακή του Πάσχα οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανο..... (16/04/2020)

περισσότερα »

Μεγάλη Παρασκευή 17-04-2020 τα καταστήματα που προβλέπεται να είναι ανοιχτά, θα είναι ανοιχτά από τη 1 η ώρα το μεσημέρι και ως τις 7 το απόγευμα

Σύμφωνα με δήλωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά τη Μεγάλη Παρασκευή 17-04-2020 τα καταστήματα που προβλέπεται να είναι ανοιχτά, θα είναι ανοιχτά από τη 1 η ώρα το μεσημέρι και ως τις 7 το απόγευμα. Μόνο για 6 ώρες. Ενόψει της Μεγάλης Παρασκευής αναφέρθηκε στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα μείνουν ανοιχτά από τις 13:00 και έως τις 19:00, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προσευχής στα σπίτια τόσο για την πρωινή λειτουργία, όσο και..... (15/04/2020)

περισσότερα »

Ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

..... (15/04/2020)

περισσότερα »

Επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει το myBusinessSupport για αιτήσεις για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (myBusinessSupport) για την υποβολή αιτήσεων των ατομικών επιχειρήσεων και των εργοδοτών επαγγελματιών με προσωπικό έως 5 ατόμων για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.   Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων τα εξής:   Σε περίπτωση εταιρείας, η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου.     Αυτό σημαίνει ότι σε μι..... (14/04/2020)

περισσότερα »

Κορονοϊός: Δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ για αγρότες χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα

Πρόκειται για τη δυνατότητα χορήγησης δανείων μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα και για την παράταση 6 μηνών στις άδειες εργασίας των εργατών γης.   Ειδικότερα προβλέπεται: Άρθρο εικοστό τρίτοΔιευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδότηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών   Κατ ́ εξαίρεση των οριζομένων στο πρώτο εδάφιο του άρθρου 27 του ν. 4611/2019 (Α ́ 73), επιτρέπεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 η σύναψη και ανανέωση συμβάσεων δα- νείων, πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων από τ..... (15/04/2020)

περισσότερα »

Πέτσας: Πριν τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις για άρση των περιοριστικών μέτρων - Ποιες οι προϋποθέσεις

Όσον αφορά το σενάριο περί απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και το Πάσχα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι δεν μπορεί ούτε να το διαψεύσει ούτε να το επαληθεύσει, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.   «Πηγαίνουμε μέρα-μέρα, βλέπουμε πως εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίσουμε ότι χρειάζεται. Σε ότι αφορά την μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά επειδή βλέπαμε μια τ..... (15/04/2020)

περισσότερα »

Επέκταση του μέτρου ενίσχυσης επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αυτοπασχολούμενων με 800 ευρώ που έχουν έως 20 εργαζόμενους. 2. Έκπτωση 40 % στα ενοίκια φοιτητών τέκνων εργαζομένων σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν δραστηριότητα.

Σε δύο σημαντικές παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών. Η πρώτη, αφορά τη ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, με την οποία θεσπίζεται μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να θεωρούνται  εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για τον π..... (14/04/2020)

περισσότερα »

Υπουργείο Οικονομικών: Παρεμβάσεις αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού

Το Υπουργείο Οικονομικών, με μεθοδικότητα, τεκμηρίωση και άμεσα αντανακλαστικά, πέτυχε δύο ακόμη στόχους που είχε θέσει στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 1ον. Εγκρίθηκε, με την αριθ. C (2020) 2281/07.04.2020 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής, αρχικού ύψους 1 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. 2ον. Η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στην με αριθ. C (2020) 2146/03.04.2020 απόφαση της Ευρωπαϊκής..... (13/04/2020)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πληττόμενων από την πανδημία του κορωνοϊού COVID19

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από τη πανδημία, με τη μορφή κάλυψης των τόκων των επιχειρηματικών δανειακών υποχρεώσεων τους για περίοδο 3 μηνών. Η δράση χρηματοδοτείται από πόρους του ΠΔΕ και θα συγχρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 750 εκ. ευρώ. Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσε..... (13/04/2020)

περισσότερα »

Έρχεται έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ από 5 έως 25% για όλους

Η κυβέρνηση σχεδιάζει φορολογικά κίνητρα για όλους τους ιδιοκτήτες ακίνητων. Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας τόσο των νοικοκυριών που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού όσο και των κρατικών ταμείων δρομολογούνται εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ από 5% έως 25%. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, τα σενάρια που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο προβλέπουν:   Έκπτωση έως 25% στον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ για τους φορολογουμένους που εισπράττουν μειωμένα εισοδήματα λόγω του μέτρο..... (13/04/2020)

περισσότερα »

Μεγάλη Εβδομάδα... πληρωμών -Πότε καταβάλλονται 800 ευρώ και Δώρο Πάσχα

. (13/04/2020)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προτείνει μέτρα για την διαχείριση της επόμενης ημέρας μετά τον κορωνοϊό

Η περίοδος που διανύουμε, με την εμφάνιση του κορωνοϊού, είναι πρωτόγνωρη για όλους και η κατάσταση που διαμορφώνεται για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις αρκετά δύσκολη. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μας το Επιμελητήριό μας, μεταφέρει τις προτάσεις καθώς και τους προβληματισμούς των συναδέλφων επαγγελματιών στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων & στα συναρμόδια Υπουργεία. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλα τα μέλη, καταγράφοντας και προωθώντας τα αιτήματα από την 1η στιγμ..... (11/04/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητήριου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις διακοπές ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,   Οι τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της υγειονομικής κρίσης και στη χώρα μας, έχουν καταφέρει μεγάλο πλήγμα στο σύνολο των επιχειρήσεων και στην κοινωνία μας, με το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων να έχει επιβάλει την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης από την Κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΗ με τη σειρά της, έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης & διευκόλυνσης προς τους πελάτες της. Αρκετοί συνάδελφοι επαγγελματίες όμως, οι οποίοι έχουν επ..... (10/04/2020)

περισσότερα »

ICC Ελλάς// Παγκόσμια επιχειρηματική έρευνα ICC & ΠΟΕ για τον COVID-19

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (International Chamber of Commerce-ICC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization- ΠΟΥ) ξεκινούν μία παγκόσμια επιχειρηματική έρευνα για τη βελτίωση της ροής πληροφοριών για τον COVID-19.   Το ICC Ελλάς παρακαλεί να διαθέστε μερικά λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας για αυτή την έρευνα, ώστε να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συναδέλφους, τους πελάτες και τις κοινότητές μας από τις μεγάλες (και συνεχιζόμενες) ζημίες που προκλήθηκαν από τ..... (10/04/2020)

περισσότερα »

Newsletter Επιμελητηρίου Φθιώτιδας - Τεύχος Μαρτίου 2020

  Δείτε το Newsletter ΕΔΩ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα  ..... (09/04/2020)

περισσότερα »

Πρόταση της ΚΕΕΕ για πρόγραμμα ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού

. (09/04/2020)

περισσότερα »

Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΕΕ στα Ευρωεπιμελητήρια για την έκδοση του Ευρωπαϊκού Ομολόγου

...... (09/04/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον κλάδο της μεταποίησης του αλουμινίου απο τον ΣΕΒ

Ο ΣΕΒ υλοποιεί Πανελλήνιο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα  Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον κλάδο της μεταποίησης του αλουμινίου. Δείτε σχετική επιστολή πληροφόρησης ΕΔΩ..... (09/04/2020)

περισσότερα »

ΕΚΤ: «Ανάσα» στην Ελλάδα η επαναφορά του waiver

Η ΕΚΤ δικαίωσε το ρόλο της και πλέον, κατ’εξαίρεσιν, τα ομόλογα που εκδίδει ή υπογράφει η Ελληνική Δημοκρατία, θα γίνονται δεκτά για τακτική χρηματοδότηση   Πιο κοντά στο ιστορικό ναυάγιο η Ευρώπη, μετά το γερμανικό «μπλόκο» στο ευρωομόλογο και το ιταλικό «βέτο» στις άλλες λύσεις που προωθούνται καθώς λίγο μετά τις 9 το πρωί ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε ότι μετά από 16 ώρες συζητήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία και γι' αυτό η συνεδρίαση θα συνεχ..... (08/04/2020)

περισσότερα »

Κομισιόν: Πράσινο φως για τις επιστρεπτέες προκαταβολές ύψους 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη ελληνικό καθεστώς ενισχύσεων ύψους 1 δισ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, το οποίο ενέκρινε η Επιτροπή στις 19 Μαρτίου 2020 και τροποποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2020.  Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε τα εξής: «Το παρόν ελληνικό καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβο..... (08/04/2020)

περισσότερα »

Όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό σε μια πλατφόρμα!

Όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό σε μια πλατφόρμα! Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον η πλατφόρμα covid19.gov.gr, η οποία αποτελεί την κεντρική διαδικτυακή πύλη της κυβέρνησης με όλες τις χρηστικές πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό. Το covid19.gov.gr αποτελεί τον κεντρικό κόμβο της κυβέρνησης μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να βρουν πληροφορίες για όλα τα μέτρα των Υπουργείων, ερωταπαντήσεις που παρέχουν εξηγήσεις για κάθε βασική πολιτική, στατιστική απεικόνιση των κ..... (07/04/2020)

περισσότερα »

Η Enterprise Greece ενημερώνει του εξαγωγείς

Η Enterprise Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, επιθυμώντας να συμβάλλει στην άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας στην εγχώρια οικονομία και στην ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων για τις εξελίξεις σε αγορές ενδιαφέροντος, συλλέγει και παρέχει στους ενδιαφερόμενους σταθερή και έγκυρη ροή πληροφοριών.   Οι διαθέσιμες πληροφορίες αφορούν σε:  -Ταξιδιωτικούς Περιορισμούς (είσοδος-έξοδος επισκεπτών, ημέρε..... (07/04/2020)

περισσότερα »

Ματαίωση της FOOD EXPO 2020

Η Ελληνική Κυβέρνηση -λόγω της πανδημίας COVID-19- αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των εταιρειών οργάνωσης εκθέσεων, καθώς και των Εκθεσιακών και Συνεδριακών χώρων. Παράλληλα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού είναι ήδη σε ισχύ μια σειρά αυστηρών μέτρων, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (απαγόρευση μετακινήσεων, κλείσιμο ξενοδοχείων, απαγόρευση ταξιδιών από και προς το εξωτερικό, υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όλων όσοι εισέρχονται στη χώρα κ.λπ.).  Με δεδομένο ότι τα π..... (07/04/2020)

περισσότερα »

Μείωση μισθώματος για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού και για τους εργαζόμενους σε αυτές

Με τροπολογία, το Υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει τη μείωση του μισθώματος επαγγελματικώ