ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  RSS 2.0 

Επιστολή του Υπευθύνου Συμβουλευτικής Στήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου κ. Χρ. Σανίδα προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη

  Δείτε την επιστολή  του Υπευθύνου Συμβουλευτικής Στήριξης Επιχειρήσεων κ. Χρ. Σανίδα προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη παρακάτω:   Αξιότιμε κύριε Διοικητή, Δυστυχώς καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες όχι μόνο καταγγελιών αλλά και εκδηλώσεων αγωνίας & αγανάκτησης από συναδέλφους επαγγελματίες οι οποίοι με αφορμή την προκήρυξη των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ έχουν για πρώτη φορά προβεί σε έναρξη εργασιών μέσω του προγράμματος ΝΕΕ, ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 2ης επιχειρηματική..... (13/04/2021)

περισσότερα »

Επιστολή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στα Καμένα Βούρλα

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των τοπικών αναπτυξιακών φορέων, των συλλόγων αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας του Δήμου Καμένων Βούρλων σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ξενοδοχειακή μονάδα «GALINIWELNESSSPA & RESORT», οφείλει να επισημάνει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται επί σειρά ετών στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών. Οι χρό..... (09/03/2021)

περισσότερα »

Αυξάνεται το ποσοστό τηλεργασίας στις περιοχές με σκληρό lockdown

Ανατροπές στο ποσοστό υποχρεωτικής τηλεργασίας φέρνει η ΚΥΑ με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από σήμερα, Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.   Ειδικότερα η απόφαση ορίζει για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου και ειδικά τον τομέα παροχής υπηρεσιών- σχεδόν όλο τον ιδιωτι..... (04/03/2021)

περισσότερα »

Στο «βαθύ κόκκινο» και η Φθιώτιδα

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «πέρασε» η Φθιώτιδα… Τα νέα μέτρα (lockdown) τίθενται σε ισχύ από 04/03/2021 και ώρα 06:00 π.μ. σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις. Σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας ξανά το λιανεμπόριο καθώς και κομμωτήρια & υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής. Επιπλέον, ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:• Το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 19:00 έως 05:00. • Η χρήση του μηνύματος 6 μετακίνησης για σωματική άσκηση, θα γίνεται αποκλειστικά για πεζούς ή με ποδήλατο και ..... (04/03/2021)

περισσότερα »

Επιστολή των Επιμελητηρίων Ευβοίας και Φθιώτιδας προς τα αρμόδια Υπουργεία για τον Θεραπευτικό Τουρισμό

. (24/02/2021)

περισσότερα »

Όλοι οι πληττόμενοι ΚΑΔ που δικαιούνται μείωση ενοικίου για Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Η κυβέρνηση με στόχο τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών που έχει επιφέρει η εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 προχώρησε στην απόφαση απαλλαγής των μισθωτών από την υποχρέωση καταβολής συνολικού μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων προς εγκατάσταση επιχειρήσεων για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ή πλήττονται οικονομικά εξαιτίας του κορονοϊού SARS-COV-2 για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρου..... (12/02/2021)

περισσότερα »

Lockdown: Αλλαγές στη βεβαίωση μετακίνησης -Τι έγγραφα πρέπει να έχουν εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες

Από σήμερα ισχύουν νέα μετρα για εργαζόμενους και μαθητές αλλά και νέοι τρόποι διασταύρωσης στοιχείων για τη βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένων προκειμένου να περιορίσουν τις παρατυπίες. null Τι ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες Μια από τις βασικές ασφαλιστικές δικλείδες που αποφασίστηκε να μπουν χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν αρκεί, πλέον, να φέρουν μια απλή βεβαίωση υπογεγραμμένη από τους ίδιους, για τη μετα..... (11/02/2021)

περισσότερα »

Δωρεάν τεστ covid-19 από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 14:00 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι εντοπισμού της μόλυνσης COVID – 19, σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Τα δωρεάν rapid tests θα λάβουν χώρα στον ισόγειο χώρο των εγκαταστάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Όθωνος 3, Λαμία), κατά την παραπάνω ημέρα και ώρες...... (03/02/2021)

περισσότερα »

Χάρισμα το 50% στις επιστρεπτέες προκαταβολές 1,2 και 3

Χάρισμα το 50% για τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1,2 και 3. Σε αυτή την απόφαση φαίνεται πως καταλήγει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.   Ο δρόμος άνοιξε για την λήψη της σχετικής απόφασης μετά το πράσινο φως που άναψε η Ευρωπαϊκή Ένωση για μετατροπή μέρους των επιστρεπτέων προκαταβολών σε επιχορηγήσεις. Το δρόμο άνοιξε η απόφαση της Ε.Ε. για μετατροπή των επιστρεπτέων σε επιχορηγήσεις   Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κατάσταση στην αγορά είναι εξαιρετικά δύ..... (03/02/2021)

περισσότερα »

Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού – 30η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

. (03/02/2021)

περισσότερα »

Έγκυρη Πληροφόρηση για τη Δράση του ΕΣΠΑ e-λιανικό

Σε συνέχεια του μεγάλου ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου για την αναμενόμενη Δράση του ΕΣΠΑ «e-λιανικό» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει: α) Η επίσημη πληροφόρηση για τις Δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ παρέχεται έγκυρα και δωρεάν από..... (15/01/2021)

περισσότερα »

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα στο take away -Πρόστιμα για παραμονή στους χώρους του καταστήματος, τι ισχύει

Νέα μέτρα τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή για τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης που παραμένουν ανοιχτά εν μέσω lockdown και λειτουργούν με take away. Tα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με την οποία τροποποιείται η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.6877/29.1.2021 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου ..... (02/02/2021)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου με αφορμή την προδημοσίευση της δράσης «e – λιανικό»

Aξιότιμε κ. Υπουργέ,   Με αφορμή την προδημοσίευση της δράσης «e – λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που έχει ως στόχο την επιδότηση των ΜμΕ για τη δημιουργία ή/και αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), επιθυμούμε να θέσουμε ορισμένες παρατηρήσεις πριν την επίσημη προκήρυξη της δράσης. Σύμφωνα με την προδημοσίευση του προγράμματος, οι επιλέξιμες επιχειρήσεις θα κληθούν να υλοποιήσουν καθώς και να εξοφλήσουν το σύνολο των δαπανών ως προαπαιτούμενο για την υποβ..... (27/12/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 : Έως 15 Ιανουαρίου η υποβολή των αιτήσεων

Προθεσμία έως τις 15 Ιανουαρίου έχουν οι δικαιούχοι για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myBusinessSupport για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αφορά επιχειρήσεις που επλήγησαν την περίοδο Σεπτέμβριος ως και Δεκέμβριος 2020 όπως : α)  Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και οι Οργανισμοί Λιμένων. β)  ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μ..... (05/01/2021)

περισσότερα »

Καταστήματα: Επιστρέφει το click away τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Να λειτουργήσουν εκ νέου με το σύστημα του click away θα έχουν από την προσεχή Δευτέρα τα καταστήματα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Ανάπτυξης, η απόφαση για την επαναφορά του click away είναι ειλημμένη, ωστόσο η «γραμμή» με τους επιστήμονες παραμένει διαρκώς ανοιχτή, σε περίπτωση που χρειαστούν τροποποιήσεις στον προγραμματισμό.  Για τα καταστήματα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Ο κ. Σ..... (05/01/2021)

περισσότερα »

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, κλειστά φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων

Ανοίγουν ξανά την Κυριακή 3 Ιανουαρίου τα καταστήματα, ενώ σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα θα μείνουν κλειστά φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων.   Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, με sms στο 13033, ωστόσο φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα παρμανείνουν κλειστά. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ:   Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021,..... (30/12/2020)

περισσότερα »

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου

Η Δράση στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της έξαρσης της νόσου COVID-19, με την επιχορήγηση της προμήθειας θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν σε εξωτερικούς, νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο καλύτερος αερισμός θα συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας. Προϋπολογισμός της Δράσης 60 εκατ. ευρώ.  Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπ..... (30/12/2020)

περισσότερα »

Ερχεται Γέφυρα 2 για δάνεια μκρομεσαίων και επαγγελματιών

Το Υπ. Οικονομικων φέρεται να δρομολογεί δεύτερο πρόγραμμα «Γέφυρα» για τα δάνεια επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα θα προβλέπει κρατική επιδότηση της δόσης για 9 μήνες. (21/12/2020)

περισσότερα »

Επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για το clickaway

  Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στην οποία συμμετείχατε καθ’ όλη τη διάρκειά της – και σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως – σας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσετε από 1ο χέρι την κραυγή αγωνίας όλων των εκπροσώπων των επιχειρήσεων για την κατάσταση που βιώνει η αγορά από την επέλαση της υγειονομικής κρίσης. Η συνεδρίαση μάλιστα, πραγματοποιήθηκε την 1η μέρα επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου με τη μ..... (16/12/2020)

περισσότερα »

e-katanalotis: Δωρεάν τα sms για καταστήματα χωρίς e-shop

Δωρεάν θα είναι τα μηνύματα για τους καταστηματάρχες που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.   Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open, εξηγώντας τη λειτουργία της παραγγελίας μέσω click away. Ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούν ν..... (13/12/2020)

περισσότερα »

ΚΥΑ: Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείαςαπό τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειαςγια το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00

. (13/12/2020)

περισσότερα »

Ανακοίνωση μέτρων από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη ενόψει των εορτών

Παρουσίαση μέτρων από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τη σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών δραστηριοτήτων ενόψει των εορτών.  «Η Κυβέρνηση  μετά από ενδελεχή εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων και μετά από πολύ μεγάλη συζήτηση με την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οδηγήθηκε στην αναγκαστική απόφαση να μην επιτρέψουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ακόμα και σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο των εορτών. Θέλω να ξεκαθαρίσω προς όλες τις επιχειρήσεις και σε όλους τους ε..... (11/12/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη για ποιες επιχειρήσεις επιτρέπεται η λειτουργία τους από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν μόνο όσα καταστήματα πωλούν αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη. Διευκρίνισε ότι η απόφαση αφορά τα καταστήματα που έχουν ως αποκλειστική τους δραστηριότητα την πώληση αυτών των ειδών, τα οποία ανέρχονται σε 110 καταστήματα σε όλη την επικράτεια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Η Ελληνική Κυβέρνηση σε συνέχεια της εισηγήσεως του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφάσισε την περιορισμένη και σαφώς προσδιορισμένη, ως προς τη διάρκεια και τα είδη των αγαθών πώλησης δι..... (04/12/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης σχετικά με την επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης

Με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων πολλών κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας, το οποίο έρχεται να προστεθεί ως μία ακόμη επιβάρυνση στις τόσες πολλές που έχουν επιβληθεί στα καύσιμα. Όπως ήδη γνωρίζετε, ο τομέας των καυσίμων έχει δεχθεί εδώ και αρκετά χρόνια ιδιαίτερη φορολογική «κακομεταχείριση» κ..... (03/12/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ενισχυμένος ο δ' κύκλος - Μέχρι 30/11 οι αιτήσεις

Ακόμα πιο ενισχυμένος είναι τελικά ο νέος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, έτσι ώστε να καλυφθούν πολύ περισσότερες μικρές επιχειρήσεις κι επαγγελματίες. Το βασικό χαρακτηριστικό, όπως περιγράφεται στη σχετική Απόφαση, είναι τα 1.000 ευρώ στις ατομικές επιχειρήσεις, που ουσιαστικά αντικαθιστούν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ. Το ποσό ανεβαίνει στις 2.000 ευρώ για τους πληττόμενους του Νοεμβρίου. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι το 50% του ποσού αυτού δεν επιστρέφεται. Συγκεκρ..... (16/11/2020)

περισσότερα »

Στις πωλήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα περιοριστούν τα σούπερ μάρκετ στη διάρκεια του lockdown

Στις πωλήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα περιοριστούν τα σούπερ μάρκετ στη διάρκεια του lockdown, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε να σταματήσουν τις πωλήσεις διαρκών αγαθών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας.  Η απόφαση, η οποία υπεγράφη το πρωί της Τρίτης, απαγορεύει την πώληση διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και  ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα. Την ..... (10/11/2020)

περισσότερα »

Επίδομα 800 ευρώ: Χωρίς αίτηση από εργαζόμενους που είχαν βγει πάλι σε αναστολή

Χωρίς αίτηση θα πάρουν το επίδομα ως 800 ευρώ για τον Νοέμβριο οι εργαζόμενοι που έχουν μπει σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους έστω και αν αυτό έγινε την άνοιξη, στο πρώτο lockdown.   Ειδικότερα σύμφωνα με διευκρινίσεις από στελέχη του υπουργείου Εργασίας σε περίπτωση που ο εργαζόμενος έχει τεθεί έστω και μια μέρα σε καθεστώς αναστολής στην προηγούμενη καραντίνα δεν χρειάζεται να υποβάλει εκ νέου αίτηση στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Έτσι οι εργοδότες θα μπουν στο supportemployees.servic..... (10/11/2020)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση για τα κυβερνητικά μέτρα λόγω πανδημίας. Συνολικά τα 21 μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας και προστασίας των εργαζομένων για το μήνα Νοέμβριο και ανέργων

Τα μέτρα της κυβέρνησης καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους και τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Τα 21 μέτρα αποτελούν τον  οδικό χάρτη προστασίας των εργαζόμενων από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν την ασπίδα της ελληνικής οικονομίας απέναντι στο δεύτερο κύμα του Covid- 19. ΔΕΙΤΕ ΤΑ 21 ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ..... (09/11/2020)

περισσότερα »

Ανατροπή με τα SMS στο 13033: Ξεχάστε τις απεριόριστες μετακινήσεις, μπλόκο θα βάζει το σύστημα

Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται στο 13033 σε σχέση με την πρώτη φάση της καραντίνα όπου οι πολίτες μπορούσαν στη μέρα να μετακινούνταν χωρίς όριο στέλνοντας SMS στο 13033. Αυτή τη φορά όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, θα σας κόψει.    Ο γ.γ. απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για τα sms στο 13033, το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης εργαζομένου, την απαγόρευση κυ..... (09/11/2020)

περισσότερα »

Τι ισχύει για τις μεταφορές εν μέσω lockdown

Νέοι κανόνες σε ό,τι αφορά τις μεταφορές (μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, ΙΧ, ΚΤΕΛ, λεωφορεία τουριστικά, αεροπορικές μεταφορές, σχολές οδήγησης, ΚΤΕΟ) τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με την ΚΥΑ για τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατά τη διάρκεια του lockdown, ισχύει: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ΙΧ, μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευ..... (09/11/2020)

περισσότερα »

Οικονομικές δραστηριότητες που τίθενται σε αναστολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 στο σύνολο της επικράτειας

Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 σε όλη την επικράτεια ισχύουν τα παρακάτω ως προς τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του Covid-19: Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα Επιτρέπονται ενδεικτικά οι παρακάτω δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα: Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κλπ) λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο. Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και κ..... (08/11/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με το 2ο lockdown

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,   Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις μετά και τις ανακοινώσεις σας για αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας για 2η φορά στη χώρα μας, διάχυτη είναι η αβεβαιότητα που έχει διαμορφωθεί στην επιχειρηματική κοινότητα. Οι Αναπτυξιακοί & Επαγγελματικοί φορείς εκφράζουν την εικόνα μιας έκρυθμης κατάστασης στην αγορά με ανυπολόγιστες συνέπειες, που σε αυτήν την συγκυρία ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος μας.    Η αγορά πλέον φοβάται ότι έπειτα από την πανδημία του ..... (06/11/2020)

περισσότερα »

Tο Επιμελητήριο Φθιώτιδας δεν θα εξυπηρετεί το κοινό με φυσική παρουσία από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του κορωνοϊού στη χώρα μας, και μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για εκ νέου αναστολή των οικονομικών δραστηριοτήτων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας δεν θα εξυπηρετεί το κοινό με φυσική παρουσία από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Παρακαλούμε τα μέλη μας να προτιμούν την τηλεφωνική ή και ηλεκτρονική εξυπηρέτησή τους. www.fthiotidoscc.gr, e-mail:info@fthiotidoscc.gr, τηλ. 2231022..... (06/11/2020)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών το ΕΒΕ Φθιώτιδας: «Απαλλαγή & όχι αναστολή υποχρεώσεων στο Δημόσιο» (Ηχητικό)

Ο πρόεδρος Αθανάσιος Κυρίτσης, φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM-1, τονίζει ότι για να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις μας θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση το αίτημα για απαλλαγή & όχι αναστολή όλων των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και ΔΕΚΟ που σχετίζονται με τις τρέχουσες υποχρεώσεις τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία. «Η απόφαση για υιοθέτηση επιπλέον μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη για την ανακούφιση των επιχειρήσεων, κυρίως τω..... (23/09/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με τις εισφορές των επιχειρήσεων υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων

Δείτε παρακάτω την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Αθ. Κυρίτση προς τον Υπουργό κ. Ι. Βρούτση σχετικά με τις εισφορές των επιχειρήσεων υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων: Αξιότιμε κ. Υπουργέ,  Με την επιστολή μας αυτή, επιθυμούμε να αναφερθούμε στο ζήτημα που αφορά την πληρωμή εκ μέρους των εργοδοτών ποσού είκοσι (20) ευρώ ανά εργαζόμενο, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων. Βάσει των διατάξεων του άρθρου 89 του Ν. 3996/2011, συστήθηκε στον Οργανισμό Εργατικής Εστ..... (18/09/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητήριου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις διακοπές ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,   Οι τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της υγειονομικής κρίσης και στη χώρα μας, έχουν καταφέρει μεγάλο πλήγμα στο σύνολο των επιχειρήσεων και στην κοινωνία μας, με το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων να έχει επιβάλει την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης από την Κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΗ με τη σειρά της, έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης & διευκόλυνσης προς τους πελάτες της. Αρκετοί συνάδελφοι επαγγελματίες όμως, οι οποίοι έχουν επ..... (10/04/2020)

περισσότερα »

Τα 9 νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας: Πακέτο με 2,3 δισ. € για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Εννέα πρωτοβουλίες για την ενίσχυση εργαζόμενων και επιχειρήσεων και την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών μετά τα νέα μέτρα για την πανδημία και τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μεταξύ αυτών, η «επιστρεπτέα προκαταβολή 4 & 5» με τη μη επιστροφή του 50% των ποσών που θα εισπραχθούν, η υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά ακίνητα και την κύρια κατοικία, καθώς και οι διευκολύνσεις στις φορολογικέ..... (01/11/2020)

περισσότερα »

Αναστολή συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Οκτώβριο - Οι ΚΑΔ

Με Υπουργική Απόφαση, επεκτάθηκε η «ομπρέλα» των αναστολών συμβάσεων και για τον Οκτώβριο. Ο κατάλογος των πληττόμενων δραστηριοτήτων είναι μακρύς, αν και υπάρχουν ενστάσεις για την απουσία του πυρήνα του λιανεμπορίου. Οι ΚΑΔ που πλήττονται τον μήνα Οκτώβριο *Δικαίωμα να θέσουν σε προσωρινή αναστολή εργασίας το 100% των εργαζομένων τους 01.49.19.02 Εκτροφή γουνοφόρων ζώων (αλεπούς, μινκ, μυοκάστορα, τσιντσιλά και άλλων) 01.49.3 Παραγωγή ακατέργαστων γουνοδερμάτων και διάφορων ακατέργα..... (26/10/2020)

περισσότερα »

Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα: Οι 19 περιοχές που θα ισχύσουν τα μέτρα

Μάσκα παντού και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 00.30, και επίσημα από το Σάββατο 24/10 σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.   Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24/10 εφαρμόζονται τα εξής δύο νέα μέτρα. Πρώτον, στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές (ανάμεσα τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη) θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Από την απαγόρευση ..... (23/10/2020)

περισσότερα »

ΥΠΑΝ: 11 διευκρινίσεις για τη λειτουργία της αγοράς

Διευκρινίσεις εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα μέτρα που αφορούν στην προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο των μέτρων σε όλη τη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, διευκρινίζεται μεταξύ άλλων πόσα άτομα επιτρέπονται ανά τραπέζι σε περιοχές με επιδημιολογ..... (16/10/2020)

περισσότερα »

Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19

Αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας καθώς και τα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί, η ελληνική κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή κατά την δεύτερη φάση της πανδημίας στοχευμένα τοπικά μέτρα για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ενεργοποιούμε στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ..... (10/10/2020)

περισσότερα »

Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

. (05/10/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την πρόσφατη θεομηνία

. (22/09/2020)

περισσότερα »

Προς παράταση αναστολές συμβάσεων, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και επιδόματα ανεργίας

Κίνητρα για νέες προσλήψεις και μείωση εισφορών θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός  Την παράταση των μέτρων προστασίας των εργαζόμενων θα ανακοινώσει -ίσως και εντός της ημέρας- η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν τα λουκέτα και οι απολύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες έως το τέλος του χρόνου θα παραταθεί η ισχύς του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που αρχικά προβλεπόταν να λήξει στις 15 Οκτωβρίου.Παράλληλα έως τέλος Οκτωβρίου, θα παραταθεί η δυνατότητα ένταξης των εργαζόμενων σε καθεστώς αν..... (28/08/2020)

περισσότερα »

«Παγώνουν» έως την 1η Απριλίου 2021 τα χρέη του κορωνοϊού

Αναστολή των χρεών του κορωνοϊού έως την 1η Απριλίου 2021 και ενεργοποίηση αμέσως μετά της ρύθμισης των 12 άτοκων ή 24 χαμηλότοκων δόσεων για την εξόφλησή τους θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της κυβέρνησης.   Το πακέτο με νέες παρεμβάσεις αλλά και παράταση υφιστάμενων μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων, επιχειρήσεων, ιδιοκτητών ακινήτων και νοικοκυριών που θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα προβλέπει «πάγωμα» οφειλών έως την 1η Απριλίου 2021.   ..... (27/08/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: Το νέο πακέτο στήριξης -Ποια μέτρα κλείδωσαν, ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Μια ακόμα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην αγορά και να αποφασιστούν τα αναγκαία πρόσθετα μέτρα για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.   Αποφάσεις δεν πρέπει να αναμένονται, καθώς αρμόδιες πηγές κάνουν λόγο για ένα «πυκνό» δεκαήμερο αξιολόγησης στοιχείων απ’ όλα τα πεδία της οικονομίας, έτσι ώστε οι παρεμβάσεις που θα προκριθούν να είναι αποτελεσματικές και όχι στα «τυφλά». Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιδείνωση των προβλέψ..... (21/08/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: Προς παράταση η αναστολή εργασίας -Τι ζητούν οι εργοδότες, τι εξετάζουν στο ΥΠΟΙΚ

Σε γρίφο εξελίσσεται η απόφαση για το πώς θα στηριχθούν από το Σεπτέμβριο και μετά οι επιχειρήσεις, κυρίως στον τουρισμό και την εστίαση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» δεν μπορεί να «τρέξει» παράλληλα με το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας, καθώς το δεύτερο αποδεικνύεται πολύ πιο ελκυστικό για τις επιχειρήσεις, οι οποίες γλιτώνουν το μισθολογικό κόστος.  Τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι τα εξής: το πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ» στήθηκε- όπως και στην υπόλοιπη Ευρώ..... (19/08/2020)

περισσότερα »

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται επιδότηση τόκων για δάνεια

Βασική προϋπόθεση λήψης της ενίσχυσης είναι η δέσμευση της επιχείρησης να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχε στις 19 Μαρτίου έως το τέλος του 2020 - Eως και 31 Αυγούστου οι αιτήσεις   Έως και τις 31 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν ή πλήττονται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε να λάβουν με την μορφή επιδότησης το σύνολο των τόκων των ενήμερων δανείων που κατέβαλαν για το διάστημα Απριλίου-Αυγούστου 2..... (18/08/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: Με μάσκα όλοι στις δημόσιες υπηρεσίες -Τρία τα ωράρια λειτουργίας

Τη χρήση μάσκας από όλους τους υπαλλήλους και όλους τους πολίτες που έρχονται σε επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες με φυσική παρουσία, καθώς και η δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης στις υπηρεσίες σε τρία ωράρια λειτουργίας με ισοκατανομή του προσωπικού, υποδεικνύει εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Τηλεργασία λόγω κορωνοϊού Με την ίδια εγκύκλιο παρέχεται η δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, να μπορούν να..... (18/08/2020)

περισσότερα »

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΤΟΣ 2019

(17/08/2020)

περισσότερα »

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΤΟΣ 2018

(17/08/2020)

περισσότερα »

Ποιες είναι οι επιχειρήσεις που δικαιούνται 100% επιδότηση εισφορών: Η λίστα με τους 31 ΚΑΔ

Δραστηριότητες ανάμεσα στις οποίες είναι το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, οι μεταφορές, τα καταλύματα, η εστίαση, οι πολιτιστικές δραστηριότητες, οι αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών, οι δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και γραφεία, αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας κ.α., περιλαμβάνονται στην επίμαχη και αναμενόμενη λίστα με τις ασφαλιστικές εισφορές και την επιδότησή τους. Σύμφωνα με το ρεπορτ..... (14/08/2020)

περισσότερα »

Κορονοϊός: Οι επιχειρήσεις με περιορισμένο ωράριο διασκέδασης

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, πραγματοποίησε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού που ανακοίνωσε χθες (10/8) η κυβέρνηση. Ειδικότερα σχετικά με το μέτρο απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί από τις 11 μέχρι τις 23/8 διευκρίνισε ότι αφορά τις εξής επιχειρήσεις: εστίασης διάθεσης ποτών τροφοδοσίας, κέτερινγκ εκμετάλλευσης ..... (11/08/2020)

περισσότερα »

Όλοι οι ΚΑΔ καταστημάτων και επιχειρήσεων που είναι υποχρεωτική η μάσκα

Χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς από σήμερα και σήμερα η κυβέρνηση, μέσω ΦΕΚ, κάνει γνωστούς τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που «πιάνει» το εν λόγω μέτρο.   Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για το κοινό και τους εργαζόμενους στα εξής: καταστήματα λιανικής γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμω..... (29/07/2020)

περισσότερα »

Κορονοϊός: Μάσκες παντού ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα λανικής, σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, καταστήματα τροφίμων, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, λιανικό εμπόριο, κρεοπωλεία και ασανσέρ. Παράλληλα, παραμένει υποχρεωτικη η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το μέτρο ξεκινάει από αύριο.   Η κατάσταση των εγχώριων κρουσμάτων παραμένει καλή, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, ενώ ο δείκτης διασποράς Rt παραμένει στο 0..... (28/07/2020)

περισσότερα »

Σε ΦΕΚ η μείωση ενοικίου-Οι 44 ΚΑΔ που τη δικαιούνται

Η επέκταση της μείωσης ενοικίου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 είναι και επισήμως γεγονός μετά τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ. Η ρύθμιση για τη μείωση ενοικίου αφορά επαγγελματικές μισθώσεις και ωφελούμενες θα είναι συγκεκριμένες επιχειρήσεις που εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Να σημειωθεί ότι η ΠΟΜΙΔΑ και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υπέβαλαν κοινή πρόταση με την οποία ζητούν να επεκταθεί μέχρι το τέλους του έτους η δυνατότητα μείωσης ενοικίου, δίχως..... (16/07/2020)

περισσότερα »

Κορονοϊός: Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές έως τις 26 Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 44074/11.7.2020) σχετικά με τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 έως και 26 Ιουλίου 2020.   Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές είναι: - Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση:   τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10) καιτις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υ..... (13/07/2020)

περισσότερα »

Ενεργοποιείται το Ταμείο Εγγυοδοσίας για χορηγήσεις

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων   Από το μεσημέρι τίθεται σε ισχύ το μεγάλο εγγυοδοτικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας με το οποίο αναμένεται να χορηγηθούν ως το τέλος της χρονιάς δάνεια συνολικού ύψους έως 7 δισ. ευρώ για κεφάλαιο Κίνησης σε επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί απ' τον Covid-19. Και αυτά με χαμηλές εξασφαλίσεις δεδομένου ότι η εγγύηση της Αναπτυξ..... (04/06/2020)

περισσότερα »

Παρουσίαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση για την επαναφορά οικονομικών δραστηριοτήτων

Παρουσίαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση, για τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της οικονομίας μας:  «Σας γνωρίζουμε τις δραστηριότητες και τους κανόνες λειτουργίας των οικονομικών φορέων που επανεκκινούν κατά τα τελικά στάδια επαναφοράς της οικονομικής δραστηριότητας και συγκεκριμένα στις 6, 8, 15 και 29 Ιουνίου καθώς και την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 6 Ι..... (03/06/2020)

περισσότερα »

Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων: Επανεκκίνηση επιχειρήσεων από Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από Δευτέρα 1 Ιουνίου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας: ✓ 55.10 / Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα (12μηνης λειτουργίας) ✓ 55.30 /Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, με εξαίρεση τις παιδικές κατασκηνώσεις. ✓ 56.21/Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) ✓ 59.14 /Υπηρεσίες προβολής κινηματογραφ..... (31/05/2020)

περισσότερα »

H ΚΥΑ με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις-Τι προβλέπεται

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση τουριστών στην Ελλάδα μετά και την αποστολή για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Κοινής Υπουργικής Απόφαση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τα οποία τα ξενοδοχειακά καταλύματα θα προσαρμόσουν την λειτουργία τους στην εποχή του κορωνοϊού. Ως γνωστό από αύριο Δευτέρα ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και στις 15 Ιουνίου τα εποχικά ξενοδοχεία, που με τη σειρά τους θα υποδεχτούν τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Στην ΚΥΑ (..... (01/06/2020)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις για το συμψηφισμό του 25% ΦΠΑ Μαρτίου και Α΄τριμήνου

Με αφορμή το θέμα του συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ Μαρτίου και Α’ τριμήνου 2020 για διπλογραφικές και απλογραφικές επιχειρήσεις, αντίστοιχα, που καταβλήθηκε εμπρόθεσμα τον Απρίλιο, με μελλοντικές οφειλές, διευκρινίζεται ότι, με βάση τον προγραμματισμό των Γενικών Διευθύνσεων Φορολογικής Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αυτό θα γίνει με τις πρώτες επερχόμενες οφειλές, οι οποίες μετά την αναστολή των οφειλών Μαΐου για 30 Σεπτεμβρίου, είναι οι οφειλές Ιουνίου.  Εφόσον οι δικαιούχοι έχ..... (02/06/2020)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για τις ειδικές μορφές τουρισμού και την τουριστική ανάπτυξη

Στο άρθρο 65 αναφέρονται οι ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) (25/05/2020)

περισσότερα »

Εκδόθηκε απόφαση που ορίζει κανόνες λειτουργίας για την τήρηση αποστάσεων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις

. (25/05/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: Ποιες επιχειρήσεις μένουν κλειστές από τις 25 ως τις 31 Μαΐου

Παρατείνεται για άλλη μια εβδομάδα το λουκέτο σε κινηματογράφους, μουσεία, catering, γυμναστήρια – Επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις αθλητών των ΠΑΕ που μετέχουν στην SuperLeague   Κλειστές για άλλη μία εβδομάδα θα παραμείνουν μια σειρά από επιχειρήσεις, όπως οι κινηματογράφοι, τα catering και τα μουσεία, όπως προβλέπει υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και ορίζει τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για το χρονικό διάστημα από 25 Μαΐου 2020 έως και 31 Μαΐου 2020, πρ..... (24/05/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για μέτρα υγιεινής και πρόληψης σε επιχειρήσεις αρτοποιείων, τροφίμων - ποτών και υγιειονομικού ενδιαφέροντος

. (20/05/2020)

περισσότερα »

Εστίαση: Διπλάσιος δωρεάν χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια και πλατείες

Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση. Σαν στόχο η κυβέρνηση έχει την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης αλλά και τη διασφάλιση του δημόσιου χώρου, ενώ αναμένεται να καταθέσει τη νομοθετική της πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες. Τα μαγαζιά εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και η κυβέρνηση σχεδιάζει την άρση του lockdown ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κοροναϊό. Η..... (15/05/2020)

περισσότερα »

Τα καταστήματα που ανοίγουν σήμερα-Πως θα λειτουργούν

Αυλαία σηκώνει σήμερα η δεύτερη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας με τους μαθητές της Γ' Λυκείου να επιστρέφουν στα θρανία, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα επαναλειτουργίας σε 66.010 λιανεμπορικές και άλλες επιχειρήσεις. Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν σήμερα Συγκεκριμένα, από σήμερα επανεκκινούν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντικείμενο: εξοπλισμού ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, χαλιών, κιλ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

Πώς θα σωθούν τα καφέ και τα εστιατόρια - Στο τραπέζι μέτρα «ανάσα» για την επιβίωσή τους

 Η διάθεση δημοσίου χώρου χωρίς πρόσθετο κόστος θα έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως ενώ το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και για τον συντελεστή του ΦΠΑ ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 13% για το καφέ. Τη μείωση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ από το 24% στο 13% εξετάζει η κυβέρνηση καθώς θεωρείται δεδομένο ότι πολλές επιχειρήσεις εστίασης θα αντιμετωπίσουν την απειλή του λουκέτου.   Το δημοσιονομικό κόστος του συγκεκριμένου μέτρου δεν αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από 70-80 εκ..... (06/05/2020)

περισσότερα »

Δωρεά Αναπνευστήρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Μαΐου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Θανάσης Κυρίτσης παρέδωσε συσκευή αναπνευστήρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Η δωρεά της συσκευής πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ανδρέα Κολοκυθά, παρουσία και του υπεύθυνου της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Γιώργου Κυριαζόπουλου. «Τούτες τις κρίσιμες ώρες η προσφορά απαραίτητου εξοπλισμού σε αυτούς που δίνουν τον καθημερινό αγώνα για τη δημόσια υγεία, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάν..... (04/05/2020)

περισσότερα »

Στο τραπέζι το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων νωρίτερα

Σε αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως θα υπάρξει εισήγηση από το υπουργείο για νωρίτερο άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού, αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα.   Όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην πανδημία του κορονοϊού , αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς όπως έδειξε η έρευνα, σύ..... (04/05/2020)

περισσότερα »

Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα (ΦΕΚ)

Δείτε σχετικό ΦΕΚ εδώ για τα περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα..... (03/05/2020)

περισσότερα »

2 μέτρα & 2 σταθμά για την επάνοδο των επιχειρήσεων στη νέα κανονικότητα

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συντάσσεται με τις αντιδράσεις των παραγωγικών φορέων σε ότι αφορά τη συντόμευση της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων και την επιστροφή όλων μας στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται. Η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τα 7 στάδια επαναλειτουργίας της αγοράς και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης. Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν δόθηκαν σαφείς εξηγήσεις για την επαναλειτουργία επιχειρήσεων λι..... (02/05/2020)

περισσότερα »

Σχέδιο για γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου

Γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου που θα καταβάλλουν επαγγελματίες Και επιχειρήσεις που θα καταβληθεί φέτος με τις φορολογικές δηλώσεις, εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ως ένα μέτρο άμεσης στήριξης επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δοκιμάζονται από την βαθιά οικονομική κρίση.   Το μέτρο της μείωσης στην προκαταβολή φόρου εφόσον υιοθετηθεί από την κυβέρνηση και πάρει σάρκα και οστά από τα σχέδια επι χάρτου του υπουργείου Οικονομικών, θα αφορά περ..... (30/04/2020)

περισσότερα »

'Αρση μέτρων: Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου - 'Ολες οι ημερομηνίες επιστροφής στην κανονικότητα

H επαναφορά στην κανονικότητα θα γίνεται σταδιακά και το μόνο σίγουρο είναι ότι η μάσκα και τα γάντια θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.  Το πρόγραμμα για την επαναλειτουργία της αγοράς θα κλιμακώνεται ανά εβδομάδα και θα αξιολογείται ανά εικοσιτετράωρο και επανέρχονται σταδιακά 68.528 εργαζόμενοι.   Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έδωσε τις διαστάσεις της νέας κανονικότητας τονίζοντας ότι «επιστρέφουμε και μένουμε ασφαλείς». Από την ερχόμενη Δευτέρα, η χρήση της μάσκας θα εί..... (29/04/2020)

περισσότερα »

Tο νέο πρόγραμμα παροχής κεφαλαίων κίνησης με επιδότηση επιτοκίου

Ενεργοποιείται σήμερα 28 Απριλίου 2020, προς όφελος των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί αναστολή ή περιορισμό της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας CoViD-19, το δικαίωμα υποβολής αίτησης χορήγησης δανείου για κεφάλαιο κίνησης, με επιτόκιο πλήρως επιδοτούμενο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. «Μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια -σε λιγότερο από δύο μήνες από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της- η νέα διοίκηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), ολοκλήρωσε την νομική προε..... (28/04/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινά η επιλογή των επιχειρήσεων - Τα κριτήρια

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την «επιστρεπτέα προκαταβολή» στις επιχειρήσεις βρίσκεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.    Αυτό που απομένει είναι να καθορίσουν τις λεπτομέρειες για τον καθορισμό των κριτηρίων με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθεί η επιλογή μεταξύ των 139.000 επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Tελευταία ευκαιρία για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»   Τα βασικά κριτήρια που βρίσκονται υπό επεξεργασία είναι: -Η μείωση ..... (24/04/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός -ΓΣΕΒΕΕ: Αμεσες παρεμβάσεις για ψηφιακή ανάπτυξη μικρών επιχειρήσεων -Τα πέντε αναγκαία βήματα

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση που εκπόνησε το επιστημονικό στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, Αντώνης Αγγελάκης, θεωρείται δεδομένο ότι η τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας και η μετέπειτα οικονομική πραγματικότητα, »θα αναδείξει, εκ νέου, ιδιαίτερες πτυχές στο πεδίο της ψηφιοποίησης, θα επιταχύνει εξελίξεις αλλά και θα οξύνει αντιθέσεις σε επίπεδο επιχειρηματικότητας, ως προς τα θέματα ψηφιακής ωριμότητας, ψηφιακής ετοιμότητας και ψηφιακής προσαρμογής σε μια ολοκ..... (22/04/2020)

περισσότερα »

Ημίμετρα χαρακτηρίζουν τα Ευρωεπιμελητήρια τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού

Ημίμετρα χαρακτηρίζουν τα Ευρωεπιμελητήρια τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Σε τηλεδιάσκεψη της Διοίκησης των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε προχθές μετά από παρέμβαση του εκτελεστικού αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων και προέδρου της ΚΕΕ του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει σε ολόκληρη την οικονομία και την κοινωνία της Ευρώπης από την πανδημία. Υπενθυμ..... (22/04/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Με «τριχίλιαρα» στα άδεια ταμεία 100.000 επιχειρήσεων ζεσταίνεται πριν το άνοιγμα η αγορά

Με 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε 50 μέρες σχεδιάζει η κυβέρνηση να «ξεπαγώσει» την αγορά. Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων θα γίνει σταδιακά, αλλά ήδη από τα τέλη της εβδομάδας αυτής ή τις αρχές της επόμενες, θα αρχίσουν να εισρέουν τα πρώτα «καύσιμα» που φύλαγε για την επόμενη ημέρα του lockdown το οικονομικό επιτελείο.Η αρχή θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή, δηλαδή τα χαμηλότοκα κρατικά δάνεια στις επιχειρήσεις που θα υποβάλουν μέχρι και σήμερα 21 Απριλίου τις αιτήσεις τους. Ήδη ..... (21/04/2020)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Πότε ανοίγει οι πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ -Ποιοι το δικαιούνται

«Πράσινο φως» δόθηκε για την χορήγηση του επιδόματος των 400 ευρώ σε μακροχρόνιους ανέργους από τον ΟΑΕΔ. Το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ δικαιούνται όλοι οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από την 1η Απριλίου του 2019 και διατηρεί την ιδιότητα αυτή μέχρι και σήμερα. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί έπειτα από έλεγχο στο μητρώο εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι θα πρέ..... (20/04/2020)

περισσότερα »

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου η σταδιακή άρση απαγορεύσεων - Καταργείται το sms στο 13033

Αυτό που περιμένουν καρτερικά και με πολλές θυσίες όλοι οι έλληνες δηλαδή την χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών κυλλοφορίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και πάντως εντός της επόμενης εβδομάδας. (18/04/2020)

περισσότερα »

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τημ Μ. Παρασκευή & το Μ. Σάββατο

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει ότι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έχει ως εξής:  -Μεγάλη Παρασκευή:  Οι υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) από 13:00-19:00 Τα υπόλοιπα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί με κρατική απόφαση έως τις 21:00.  -Μεγάλο Σάββατο:  Όλα τα καταστήματα λειτουργούν έως τις 20:00.  Την Κυριακή του Πάσχα οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανο..... (16/04/2020)

περισσότερα »

Μεγάλη Παρασκευή 17-04-2020 τα καταστήματα που προβλέπεται να είναι ανοιχτά, θα είναι ανοιχτά από τη 1 η ώρα το μεσημέρι και ως τις 7 το απόγευμα

Σύμφωνα με δήλωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά τη Μεγάλη Παρασκευή 17-04-2020 τα καταστήματα που προβλέπεται να είναι ανοιχτά, θα είναι ανοιχτά από τη 1 η ώρα το μεσημέρι και ως τις 7 το απόγευμα. Μόνο για 6 ώρες. Ενόψει της Μεγάλης Παρασκευής αναφέρθηκε στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα μείνουν ανοιχτά από τις 13:00 και έως τις 19:00, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προσευχής στα σπίτια τόσο για την πρωινή λειτουργία, όσο και..... (15/04/2020)

περισσότερα »

Κορονοϊός: Δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ για αγρότες χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα

Πρόκειται για τη δυνατότητα χορήγησης δανείων μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα και για την παράταση 6 μηνών στις άδειες εργασίας των εργατών γης.   Ειδικότερα προβλέπεται: Άρθρο εικοστό τρίτοΔιευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδότηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών   Κατ ́ εξαίρεση των οριζομένων στο πρώτο εδάφιο του άρθρου 27 του ν. 4611/2019 (Α ́ 73), επιτρέπεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 η σύναψη και ανανέωση συμβάσεων δα- νείων, πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων από τ..... (15/04/2020)

περισσότερα »

Πέτσας: Πριν τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις για άρση των περιοριστικών μέτρων - Ποιες οι προϋποθέσεις

Όσον αφορά το σενάριο περί απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και το Πάσχα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι δεν μπορεί ούτε να το διαψεύσει ούτε να το επαληθεύσει, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.   «Πηγαίνουμε μέρα-μέρα, βλέπουμε πως εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίσουμε ότι χρειάζεται. Σε ότι αφορά την μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά επειδή βλέπαμε μια τ..... (15/04/2020)

περισσότερα »

Επέκταση του μέτρου ενίσχυσης επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αυτοπασχολούμενων με 800 ευρώ που έχουν έως 20 εργαζόμενους. 2. Έκπτωση 40 % στα ενοίκια φοιτητών τέκνων εργαζομένων σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν δραστηριότητα.

Σε δύο σημαντικές παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών. Η πρώτη, αφορά τη ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, με την οποία θεσπίζεται μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να θεωρούνται  εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για τον π..... (14/04/2020)

περισσότερα »

Επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει το myBusinessSupport για αιτήσεις για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (myBusinessSupport) για την υποβολή αιτήσεων των ατομικών επιχειρήσεων και των εργοδοτών επαγγελματιών με προσωπικό έως 5 ατόμων για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.   Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων τα εξής:   Σε περίπτωση εταιρείας, η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου.     Αυτό σημαίνει ότι σε μι..... (14/04/2020)

περισσότερα »

Υπουργείο Οικονομικών: Παρεμβάσεις αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού

Το Υπουργείο Οικονομικών, με μεθοδικότητα, τεκμηρίωση και άμεσα αντανακλαστικά, πέτυχε δύο ακόμη στόχους που είχε θέσει στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 1ον. Εγκρίθηκε, με την αριθ. C (2020) 2281/07.04.2020 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής, αρχικού ύψους 1 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. 2ον. Η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στην με αριθ. C (2020) 2146/03.04.2020 απόφαση της Ευρωπαϊκής..... (13/04/2020)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πληττόμενων από την πανδημία του κορωνοϊού COVID19

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από τη πανδημία, με τη μορφή κάλυψης των τόκων των επιχειρηματικών δανειακών υποχρεώσεων τους για περίοδο 3 μηνών. Η δράση χρηματοδοτείται από πόρους του ΠΔΕ και θα συγχρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 750 εκ. ευρώ. Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσε..... (13/04/2020)

περισσότερα »

Μεγάλη Εβδομάδα... πληρωμών -Πότε καταβάλλονται 800 ευρώ και Δώρο Πάσχα

. (13/04/2020)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προτείνει μέτρα για την διαχείριση της επόμενης ημέρας μετά τον κορωνοϊό

Η περίοδος που διανύουμε, με την εμφάνιση του κορωνοϊού, είναι πρωτόγνωρη για όλους και η κατάσταση που διαμορφώνεται για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις αρκετά δύσκολη. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μας το Επιμελητήριό μας, μεταφέρει τις προτάσεις καθώς και τους προβληματισμούς των συναδέλφων επαγγελματιών στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων & στα συναρμόδια Υπουργεία. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλα τα μέλη, καταγράφοντας και προωθώντας τα αιτήματα από την 1η στιγμ..... (11/04/2020)

περισσότερα »

ICC Ελλάς// Παγκόσμια επιχειρηματική έρευνα ICC & ΠΟΕ για τον COVID-19

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (International Chamber of Commerce-ICC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization- ΠΟΥ) ξεκινούν μία παγκόσμια επιχειρηματική έρευνα για τη βελτίωση της ροής πληροφοριών για τον COVID-19.   Το ICC Ελλάς παρακαλεί να διαθέστε μερικά λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας για αυτή την έρευνα, ώστε να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συναδέλφους, τους πελάτες και τις κοινότητές μας από τις μεγάλες (και συνεχιζόμενες) ζημίες που προκλήθηκαν από τ..... (10/04/2020)

περισσότερα »

Όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό σε μια πλατφόρμα!

Όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό σε μια πλατφόρμα! Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον η πλατφόρμα covid19.gov.gr, η οποία αποτελεί την κεντρική διαδικτυακή πύλη της κυβέρνησης με όλες τις χρηστικές πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό. Το covid19.gov.gr αποτελεί τον κεντρικό κόμβο της κυβέρνησης μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να βρουν πληροφορίες για όλα τα μέτρα των Υπουργείων, ερωταπαντήσεις που παρέχουν εξηγήσεις για κάθε βασική πολιτική, στατιστική απεικόνιση των κ..... (07/04/2020)

περισσότερα »

Η Enterprise Greece ενημερώνει του εξαγωγείς

Η Enterprise Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, επιθυμώντας να συμβάλλει στην άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας στην εγχώρια οικονομία και στην ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων για τις εξελίξεις σε αγορές ενδιαφέροντος, συλλέγει και παρέχει στους ενδιαφερόμενους σταθερή και έγκυρη ροή πληροφοριών.   Οι διαθέσιμες πληροφορίες αφορούν σε:  -Ταξιδιωτικούς Περιορισμούς (είσοδος-έξοδος επισκεπτών, ημέρε..... (07/04/2020)

περισσότερα »

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος επιδεινώθηκε έντονα τον Μάρτιο στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ ως συνέπεια της πανδημίας

Ερευνητική Δραστηριότητα   Έρευνες οικονομικής συγκυρίας στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές   Για την αποτελεσματική διεκπεραίωση της παρακολούθησης των βραχυπρόθεσμων οικονομικών εξελίξεων και προοπτικών, το ΙΟΒΕ κάνει εκτεταμένη χρήση των ερευνών οικονομικής συγκυρίας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Η μονάδα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή αυτών των ερευνών, την ανάλυση των συλλεγόμενων στοιχείων και τη δημ..... (06/04/2020)

περισσότερα »

ΑΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ''MYBUSINESSSUPPORT'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα "myBusinessSupport"  (www.aade.gr/mybusinesssupport)  της ΑΑΔΕ , για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να λάβουν την ενίσχυση ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής του Υπουργείου Οικονομικών.  Αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους,  σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και το  ύψος της ενίσχυσης θα μπορεί να ανέλθει κατά ανώτατο όριο στα 500.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Χαρακτηρίζεται ως επιστρεπτέα διότι, είτε εις ολόκληρον είτε μερικώς (..... (06/04/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω των μέτρων

Τα 8 σημαντικότερα σημεία που αφορούν στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα όσων θίγονται Οκτώ σημεία-SOS που αφορούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος, τους εργαζομένους τους και άλλους συναλλασσομένους τους πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα όσοι επιχειρηματίες ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους με εντολή δημοσίων αρχών από τα μέσα Μαρτίου και μετά, εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο λογιστής φοροτεχνικός Ευάγγελος Αμπελιώτης,..... (06/04/2020)

περισσότερα »

Μέτρα για τον κορωνοϊό: 1 δισ. ευρώ χαμηλότοκα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Με 1 δισ. ευρώ ξεκινά η Επιστρεπτέα Προκαταβολή -«Βρέχει» επιστροφές φόρων και εισφορών  Στη «μάχη» της πλατφόρμας για να προσφέρει άμεσα ρευστότητα, ρίχνεται και πάλι η κυβέρνηση, βγάζοντας στον αέρα την εφαρμογή MyBusinessSupport που ετοιμάζεται από την ΑΑΔΕ. Εκεί θα κάνουν αιτήσεις από σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητώντας να λάβουν με διαδικασίες-εξπρές την «επιστρεπτέα προκαταβολή», όπως θα λέγεται.Μόνο για τον μήνα Απρίλιο, το συνολικό ύψος του νέου χρηματοδοτικού σχήματος..... (05/04/2020)

περισσότερα »

Δωρεά Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κατά την εκ περιφοράς συνεδρίαση της Παρασκευής 3 Απριλίου 2020, αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά συσκευής αναπνευστήρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. «Τούτες τις κρίσιμες ώρες η προσφορά απαραίτητου εξοπλισμού σε αυτούς που δίνουν τον καθημερινό αγώνα για τη δημόσια υγεία, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου για την ευαισθησία που επιδεικνύουν σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Είμαστε αρωγοί σε τ..... (04/04/2020)

περισσότερα »

ΗΔΙΚΑ: Οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης

Σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες οι πολίτες που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr έχουν ξεπεράσει τις 140.000. Την ίδια στιγμή, τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι συνταγές που εκδίδονται άυλα φτάνουν ήδη το 10% της συνολικής ημερήσιας συνταγογράφησης. Προς διευκόλυνση των πολιτών, επισυνάπτονται λεπτομερείς οδηγίες εκ μέρους της ΗΔΙΚΑ για την ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης. H είσοδος γίνεται με κωδικούς TaxisNet. Οδηγίες Το Σύστημα Ηλεκτρονικής..... (04/04/2020)

περισσότερα »

Μέτρα στήριξης Δήμου Λαμιέων για Εμπόρους, Επαγγελματίες και Βιοτέχνες

Aπό την πρώτη στιγμή εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων ο Δήμος Λαμιέων ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε εκπτώσεις ιδιαίτερα στους επαγγελματίες, όλους όσους δηλαδή διατηρούν επαγγελματική στέγη σε όλο το εύρος του Δήμου.  Οι συγκεκριμένες εκπτώσεις θα αφορούν κατά περίπτωση τα τέλη καθαριότητας, τα τέλη δημοτικού φωτισμού, τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, τα ενοίκια των μισθωμένων επαγγελματικών χώρων του Δήμου, όπως επίσης και άλλα πρόσθετα μέτρα τα οποία συζητούνται και ανα..... (03/04/2020)

περισσότερα »

Μέτρα για τον κορωνοϊό: 1 δισ. ευρώ χαμηλότοκα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Με 1 δισ. ευρώ ξεκινά η Επιστρεπτέα Προκαταβολή -«Βρέχει» επιστροφές φόρων και εισφορών  Στη «μάχη» της πλατφόρμας για να προσφέρει άμεσα ρευστότητα, ρίχνεται και πάλι η κυβέρνηση, βγάζοντας στον αέρα την εφαρμογή MyBusinessSupport που ετοιμάζεται από την ΑΑΔΕ. Εκεί θα κάνουν αιτήσεις από σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητώντας να λάβουν με διαδικασίες-εξπρές την «επιστρεπτέα προκαταβολή», όπως θα λέγεται.Μόνο για τον μήνα Απρίλιο, το συνολικό ύψος του νέου χρηματοδοτικού σχήματος..... (03/04/2020)

περισσότερα »

«Ενδεικτικός κατάλογος προκηρύξεων Κρατών - Μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οργάνων της ΕΕ, Συνδεδεμένων Χωρών και Κίνας για την έρευνα της νόσου COVID-19» - Έγγραφό μας με ΑΠ 18168/1.-4.2020

Δείτε σχετικά έγγραφα απο το Υπουργείο Εξωτερικών ΕΔΩ..... (02/04/2020)

περισσότερα »

«Σπάνε στα δύο» οι λαϊκές αγορές λόγω κορωνοϊού

Μια δεύτερη λαϊκή αγορά θα δημιουργηθεί κοντά σε κάθε λαϊκή αγορά που λειτουργούσε έως σήμερα στην Αττική, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, κάθε λαϊκή αγορά «σπάει» στα δύο και δημιουργείται μια δεύτερη σε δρόμο σχετικά κοντά σε εκείνον που παραδοσιακά πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά σε κάθε συνοικία. Σκοπός είναι να αποτραπεί ο συγχρωτισμός πολιτών. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, δεδομένων των μ..... (02/04/2020)

περισσότερα »

Συνήγορος Καταναλωτή: Οδηγίες προστασίας για ηλεκτρονικές αγορές

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες προς το Συνήγορο του Καταναλωτή για αθέμιτες και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές από ηλεκτρονικά καταστήματα και η Ανεξάρτητη Αρχή γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι διαβιβάζει τις αναφορές που λαμβάνει στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Παράλληλα, για την ποινική διερεύνησης αυτών των υποθέσεων, προβαίνει στην υποβολή μηνυτήριων αναφορών στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Πιο αναλυτικά όπως ανα..... (02/04/2020)

περισσότερα »

Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνών Μαρτίου & Απριλίου

. (01/04/2020)

περισσότερα »

Άρση περιορισμών σε πτηνοτροφικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης στο Κουβέιτ

Δείτε ενημέρωση ΕΔΩ..... (31/03/2020)

περισσότερα »

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

. (31/03/2020)

περισσότερα »

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Φθιώτιδας, Αθηνών, Χαλκίδας, Βοιωτίας και ο Πρόεδρος των Λογιστών Φθιώτιδας στην εκπομπή Βήμα για όλους στο Star Κεντρικής Φθιώτιδας

..... (31/03/2020)

περισσότερα »

ΦΕΚ - Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του Κορωνοϊού - Περιλαμβάνει στο αρ. 9 νέες προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

. (31/03/2020)

περισσότερα »

Δ.Τ.: Τοποθέτηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θόδωρου Σκυλακάκη για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού για τον μήνα Απρίλιο

Δείτε πληροφορίες ΕΔΩ..... (30/03/2020)

περισσότερα »

Δ.Τ.: Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού για τον μήνα Απρίλιο - Δελτία Τύπου - Υπουργείο Οικονομικών

. (30/03/2020)

περισσότερα »

Υπ. Εργασίας: 4η Δέσμη μέτρων για εργαζόμενους, ανέργους, ελ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις

. (30/03/2020)

περισσότερα »

Εγγυοδοτικό πρόγραμμα για επιχειρήσεις με όφελος πάνω από 3,5 δισ.

Σε περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει το συνολικό όφελος του προγράμματος που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για την εγγύηση δανείων σε επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται από την επιδημία του κορωνοϊού προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε  κεφάλαιο κίνησης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υλοποίηση του εγγυοδοτικού προγράμματος θα δεσμευθούν κεφάλαια που θα υπερβούν το 1 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να μοχλευθούν κατά τουλάχιστον 3,5 φορές. Οι πόροι θα εξασφαλιστούν α..... (30/03/2020)

περισσότερα »

ΙΣΑ: Αυτή είναι η πλατφόρμα για να δείτε αν έχετε κορονοϊό

Μια καινοτόμα υπηρεσία που αξιολογεί τις πιθανότητες μόλυνσης από τον κορονοϊό, θέτει στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.   Ένα πρωτοποριακό σύστημα που εκτιμά τον κίνδυνο κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, θέτει στην διάθεση των πολιτών ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής. Το σύστημα που αναπτύχθηκε από την Docandu, αξιοποιεί την ιατρική βιβλιογραφία, τη τεχνολογία και τη σ..... (30/03/2020)

περισσότερα »

ΕΡΓΑΝΗ: Ξεκινούν σήμερα 30/3 οι αιτήσεις για τους ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας

ΕΡΓΑΝΗ: Από σήμερα, 30 Μαρτίου εντάσσονται στην δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας μέσα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ οι επιχειρήσεις-εργοδότες με ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας βάσει ακαθάριστων εσόδων του 2018 το οποίο τους καθιστά δικαιούχους του μέτρου, ακόμα και αν αυτό δεν ισχύει για τον κύριο ΚΑΔ της επιχείρησης.   Παράλληλα καλούνται οι επιχειρήσεις – εργοδότες που έχουν ήδη υποβάλλει δήλωση ως πληττόμενοι με βάση τον κύριο ΚΑΔ της επιχείρησης, αλλά, με βάση τον ΚΑΔ δευτερεύουσας δρ..... (30/03/2020)

περισσότερα »

Οι διαδικασίες για την λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού - Aναστολή συμβάσεων εργασίας, ακυρότητα καταγγελίας σύμβασης - Δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπ.Εργασίας

. (29/03/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: 35 απαντήσεις για εργοδότες και εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν ή πλήττονται βάσει ΚΑΔ.

Δείτε πληροφορίες ΕΔΩ..... (29/03/2020)

περισσότερα »

Συγκεντρωτικός πίνακας μέτρων για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σχετικά με τον κορονοϊό

. (29/03/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση απο την ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή - Δυνατότητα Συνεδρίασης της ΓΣ με Τηλεδιάσκεψη

Δείτε σχετικό εγγραφο ενημέρωσης της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ΕΔΩ..... (28/03/2020)

περισσότερα »

Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΛαμιαFM1 για τον κορονοϊό

Ακούστε την ομιλία του Προέδρου του ΕΒΕ κανοντας κλικ στην εικόνα   ..... (28/03/2020)

περισσότερα »

Ερωτήσεις ενδιαφερομένων και απαντήσεις απο το υπουργείο Τουρισμού για ζητήματα που προέκυψαν στον Τουρισμό σε σχέση με τον κορονοϊό

. (28/03/2020)

περισσότερα »

Αλλαγή στον ΚΑΔ των λογιστών - Στα μέτρα και οι ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας εφόσον τα έσοδα είναι μεγαλύτερα από τον κύριο ΚΑΔ

. (27/03/2020)

περισσότερα »

Ντράγκι: Είμαστε σε πόλεμο, να διαγραφούν ιδιωτικά χρέη

Η πανδημία είναι μια ανθρώπινη τραγωδία με δυνητικά βιβλικές διαστάσεις, τονίζει ο Μάριο Ντράγκι σε άρθρο του στους Financial Times, στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι είναι αναπόφευκτη μια μεγάλη ύφεση και ζητά άμεση δράση από τις κυβερνήσεις για να αποφύγουμε τη μετατροπή της σε βαθιά ύφεση (depression), που θα προκληθεί από μια πληθώρα πτωχεύσεων. «Είναι ήδη ξεκάθαρο ότι η απάντηση πρέπει να εμπεριέχει σημαντική αύξηση του δημόσιου χρέους. Η απώλεια εισοδήματος στον ιδιωτικό τομέα και όποιο χρέο..... (26/03/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: 20 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ.

. (26/03/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας δεν θα εξυπηρετεί το κοινό με φυσική παρουσία έως και τις 6 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη χώρα μας, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας δεν θα εξυπηρετεί το κοινό με φυσική παρουσία έως και τις 6 Απριλίου, στο πλαίσιο απαγόρευσης της κυκλοφορίας που εξήγγειλε η Κυβέρνηση με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Παρακαλούμε τα μέλη μας να αξιοποιούν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Επιμελητηρίου μας που είναι στη διάθεσή τους και να προτιμούν την τηλεφωνική..... (26/03/2020)

περισσότερα »

Δάνεια 3 δισ. σε επιχειρήσεις με την εγγύηση του Δημοσίου

Δάνεια άνω των 3 δισ. ευρώ θα δοθούν από τις τράπεζες σε επιχειρήσεις ως κεφάλαια κίνησης με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας που ενεργοποιείται με κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη χορήγηση άμεσης ρευστότητας στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Το σχέδιο συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη,..... (26/03/2020)

περισσότερα »

Άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για εργοδότες για την αποζημίωση των 800 ευρώ των εργαζομένων τους

. (26/03/2020)

περισσότερα »

Κορονοϊός: Νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας αναμένεται την επόμενη εβδομάδα

    Έκπτωση 25% θα έχουν οι εργαζόμενοι που θα πληρώσουν στην ώρα τους τις οφειλές και τις δόσεις ρυθμίσεων προς την εφορία, αναστολή πληρωμών χρεολυσίων δανείων προς τις τράπεζες για τους συνεπείς δανειολήπτες, καταβολή του 60% του μισθώματος της οικίας τους για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που το κράτος ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία τους, από την στιγμή που αυτή είναι α’ κατοικία και αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ προβλέπονται στα μέτρα της κυβέρνησης. Παράλληλα προβλέπε..... (25/03/2020)

περισσότερα »

Αναλυτικά τα μέτρα για εργαζόμενους, ανέργους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

 «Όλοι μαζί ενωμένοι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρωτοφανή και χωρίς προηγούμενο κρίση, έτσι ώστε στο τέλος αυτής της δύσκολης δοκιμασίας να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και να ξανακερδίσουμε ό,τι χάσαμε το προηγούμενο διάστημα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την εξειδίκευση των μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητι..... (24/03/2020)

περισσότερα »

Αυτή είναι η νέα λίστα με τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δικαιούνται τα ευνοϊκά μέτρα

Δείτε πληροφορίες ΕΔΩ..... (24/03/2020)

περισσότερα »

Χ. Σταϊκούρας: Διευρύνονται κατά 100 οι κλάδοι (ΚΑΔ) που θα λάβουν μέτρα στήριξης- Νέα διεύρυνση τον Απρίλιο

Τη διεύρυνση των κωδικών δραστηριότητας (ΚΑΔ) κατά 100 εντός της εβδομάδας, ούτως ώστε τα μέτρα στήριξης να καλύπτουν πλέον 1,8 εκατ. αντί για 1,4 εκατ. επιχειρήσεις, πολίτες και ελεύθερους επαγγελματίες προανήγγειλε από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Έκανε σαφές ότι αυτή η διεύρυνση αφορά ουσιαστικά την εικόνα της οικονομίας κατά τον  μήνα Μάρτιο. Προανήγγειλε νέα διεύρυνση -πολύ μεγαλύτερη- με βάση την εικόνα της οικονομίας όπως διαμορφώνεται το μήνα Απ..... (24/03/2020)

περισσότερα »

Σε ΦΕΚ η απόφαση με τη διαδικασία για την υποβολή ειδικών ψηφιακών υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργοδότες στο σύστημα «Εργάνη»

Δείτε Πληροφορίες ΕΔΩ..... (24/03/2020)

περισσότερα »

Επίδομα 800 ευρώ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους. Σε ΦΕΚ η Απόφαση

. (24/03/2020)

περισσότερα »

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα τρία επιπρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας της πανδημίας του κοροναϊού που έχει πλήξει σοβαρά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς, ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα τρία επιπρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές:   1.       Να συμπεριληφθούν όλοι ανεξαιρέτως οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης, στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις που σήμερα λειτουργούν και δεν εξαιρού..... (24/03/2020)

περισσότερα »

Μέτρα στήριξης Δήμου Λαμιέων για Εμπόρους, Επαγγελματίες και Βιοτέχνες

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ..... (24/03/2020)

περισσότερα »

Αποζημίωση 800 ευρώ: Ποιες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι υποβάλλουν τα νέα έντυπα. Και η μείωση του ενοικίου στην πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ

. (24/03/2020)

περισσότερα »

Τράπεζες: Μπαίνει πλαφόν στις αναλήψεις μετρητών στα Ταμεία - Αυξάνεται το όριο για ανέπαφες συναλλαγές

Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Για το λόγο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές.: Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση ..... (24/03/2020)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ--Έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ

Δείτε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ ΕΔΩ..... (23/03/2020)

περισσότερα »

Τα δύο πρώτα ξενοδοχεία που θα μείνουν ανοικτά κατά την έξαρση του κορωνοϊού έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Τουρισμού

. (23/03/2020)

περισσότερα »

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί για φαινόμενα απάτης

..... (23/03/2020)

περισσότερα »

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις πρώτες αιτήσεις και δηλώσεις που πρέπει να γίνουν για το επίδομα των 800 ευρώ για τον κορονοϊό

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα 800 ευρώ. Τα βήματα για εργοδότες, εργαζόμενους.  Από αύριο Τρίτη 24 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των ειδικών ψηφιακών υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργοδότες στο σύστημα «Εργάνη», με την οποία θα λάβουν οι εργαζόμενοί τους την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ. Οι ψηφιακές υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών θα μπορούν να υποβάλλονται για μια εβδομάδα έως την επόμενη Τρίτη 31 Μαρτίου. Οι μισθωτοί αλλά και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκά..... (23/03/2020)

περισσότερα »

Παράταση μέχρι και την 31/08/2020 καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ των επιχειρήσεων

Παράταση μέχρι και την 31/08/2020 καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ως ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20/03/2020 τους αναφερόμενους στον πίνακα με τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Δείτε σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ..... (23/03/2020)

περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - 18 χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια

. (23/03/2020)

περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown - Όλο το διάγγελμα Μητσοτάκη

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το lockdown μετά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις και σειρά περιστατικών με άσκοπες μετακινήσεις πολιτών, παρά τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας από τον κορονοϊό covid-19. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα. Όλο το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Από τις 6 το πρωί Δεύτερας ξεκινά η απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφ..... (22/03/2020)

περισσότερα »

Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης: Σε δοκιμαστική λειτουργία από σήμερα Σάββατο 21 Μαρτίου, η πλατφόρμα gov.gr

Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης: Σε δοκιμαστική λειτουργία από σήμερα Σάββατο 21 Μαρτίου, η πλατφόρμα gov.gr.  Το gov.gr, η ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, που υλοποιείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τίθεται από σήμερα σε λειτουργία, με εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και συνταγογραφήσεις να μπορούν πλέον να γίνονται ηλεκτρονικά. Η λειτουργία της πλατφόρμας κρίθηκε απαραίτητη καθώς οι πολίτες λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. ..... (21/03/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: Όλη η ΠΝΠ για επιχειρήσεις, επιδόματα και απαγόρευση κυκλοφορίας "για επιτακτικούς λόγους". Δείτε αναλυτικά τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δείτε την σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου ΕΔΩ..... (21/03/2020)

περισσότερα »

Δες αν ανήκεις στην κατηγορία επιχειρήσεων σύμφωνα με τον ΚΑΔ σου και με 5 απλά βήματα

Δες αν ανήκεις στην κατηγορία επιχειρήσεων σύμφωνα με τον ΚΑΔ σου (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας) που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ έναν από αυτούς που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, εντάσσονται στα μέτρα στήριξης. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ, συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου, συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων. Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική..... (20/03/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο δίπλα στις επιχειρήσεις μέλη του

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στέκεται δίπλα στις επιχειρήσεις - μέλη του. Για οποιαδήποτε πρόταση, απορία ή διευκρίνηση, στο πλαίσιο εξαγγελίας των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων & των εργαζομένων συγκεντρώνουμε τα αιτήματα σας προωθώντας τα στους αρμόδιους φορείς προς διευκρίνιση και επίλυση. Παράλληλα, σας προτρέπουμε να επικοινωνείτε με το 1520 τη Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς. Στις δύσκολες στιγμές παραμένου..... (20/03/2020)

περισσότερα »

Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Δελτία Τύπου - Υπουργείο Οικονομικών

  ..... (20/03/2020)

περισσότερα »

Επίδομα 800€ σε 1,4 εκατ. εργαζόμενους - Αργότερα το δώρο Πάσχα - Τρίμηνο πάγωμα στις δόσεις δανείων - Ολα τα νέα μέτρα

(20/03/2020)

περισσότερα »

22 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα τα νέα μέτρα και τις ρυθμίσεις σχετικά με τον κορωνοϊό

Δείτε σχετική επιστολή απο την ΓΓ Πιλοτικής Προστασίας ΕΔΩ..... (20/03/2020)

περισσότερα »

Aναστολή λειτουργίας όλων των εισπρακτικών εταιρειών από σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Την αναστολή λειτουργίας όλων των εισπρακτικών εταιρειών από σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 και για όσο διαρκεί η κρίση ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης εντάσσοντας την παραπάνω απόφαση στη δέσμη μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση χιλιάδων εργαζομένων και πολιτών, οι οποίοι δοκιμάζονται τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και σε επίπεδο καθημερινής διαβίωσης, εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός...... (19/03/2020)

περισσότερα »

Διευκρινήσεις για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 18.3.2020 έως και 31.3.2020

. (19/03/2020)

περισσότερα »

Άκυρες οι απολύσεις από 18η Μαρτίου, στις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση

Όποιος εργοδότης προβεί σε απόλυση εργαζόμενου από τις 18 Μαρτίου και μετά την ώρα που η επιχείρηση του βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας με κυβερνητική απόφαση, τότε η απόλυση θεωρείται άκυρη.   Η διατήρηση των θέσεων εργασίας ώστε να μην έχει προβεί ο εργοδότης σε απόλυση εργαζόμενου από τις 18 Μαρτίου που ανακοινώθηκαν αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει μία επιχείρηση να ωφεληθεί από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την μη εξάπλωση του κορονοϊού. Ειδικότερα όποιος ..... (19/03/2020)

περισσότερα »

Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, για τη δεύτερη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού

 . (18/03/2020)

περισσότερα »

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ -- Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει και υποστηρίζει έμπρακτα τα μέλη του σχετικά με τις επιπτώσεις των επιχειρήσεων τους απο τις συνέπειες του κορωναϊού

Αγαπητοί συνάδελφοι, Ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου η δεύτερη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού από τον συντοπίτη μας Υπουργό Οικονομίας κ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση. Συνολικά, προβλέπονται 2 δισ. ευρώ παροχών και επιπλέον 1,8 δισ. χρηματοδοτήσεων. Επιθυμώ να επισημάνω πως όλα τα μέτρα συνδέονται με διατ..... (18/03/2020)

περισσότερα »

ΦΕΚ παύσης λειτουργίας επιχειρήσεων έως 31 Μαρτίου

. (18/03/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ευχαριστεί τον Δήμο Λαμιέων

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Λαμιέων που καταβάλει αποφασιστικές προσπάθειες για την πρόληψη της διάδοσης του ιού!Το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαρτίου 2020, συνεργείο του Δήμου Λαμιέων προχώρησε σε απολύμανση των χώρων του Επιμελητηρίου μας, συμβάλλοντας προληπτικά με κάθε μέτρο που βοηθάει στην αποτροπή της εξάπλωσης.Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας «θωρακίζεται» στο πλαίσιο υιοθέτησης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού.Ενημερωνόμαστε, τηρούμε τα μέτρα προστασίας που..... (17/03/2020)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Εππιμελητηρίου Φθιώτιδας μιλά στο κανάλι ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος για τον Κορωνοϊό

..... (17/03/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός : Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που κλείνουν.

Τη συνολική λίστα με όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.Δείτε αναλυτικά τη λίστα:Με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις της κυβέρνησης, αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω ιδιωτικών επιχειρήσεων με βάση τις ακόλουθες δραστηριότητες (αναφέρεται ο αντίστοιχος Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας ΚΑΔ) έως 31/03/2020:4719 Άλλ..... (17/03/2020)

περισσότερα »

Νωρίτερα θα ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ από αύριο λόγω κορονοϊού

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται το βράδυ, θα περιλαμβάνει διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ.   Στο μεταξύ, υποχρεωτική και καθολική αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και ..... (16/03/2020)

περισσότερα »

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας λόγω κορωναϊού

Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη χώρα μας, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ανακοινώνει μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά τη διάρκεια υποδοχής και εξυπηρέτησης των μελών μας, μέχρι και 27-03-2020 με δυνατότητα αναπροσαρμογής, εφόσον κριθεί σκόπιμο.   Α. Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία των μελών μας Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού και με ..... (15/03/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Πρωθυπουργό και αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων λόγου κορονοϊού

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,   Τούτη την ώρα αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα του θέματος και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ψυχραιμίας, επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω. Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη χώρα μας, διάχυτη είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες & οικονομίες, με το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων να επιβάλει την λήψη σκληρών αλλά άμεσων αποφάσεων όσο και μέτρων στήριξης των επιχειρήσ..... (14/03/2020)

περισσότερα »

Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους εργασίας

. (13/03/2020)

περισσότερα »

Ο κορωνοϊός άλλαξε το τοπίο στο λιανεμπόριο

Ξεκάθαρη είναι πλέον η επιρροή της εμφάνισης του κορωνοϊού στο λιανεμπόριο τροφίμων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Nielsen, με τους Έλληνες καταναλωτές να προμηθεύoνται μεγάλες ποσότητες τροφίμων αλλά και υγρών καθαριστικών και απολυμαντικών υπό τον φόβο της εξάπλωσης της πανδημίας. Συγκρίνοντας τις συνολικές πωλήσεις της εβδομάδας πριν την Καθαρά Δευτέρα (24/02/20-01/03/20) με την αντίστοιχη περυσινή (04/03/19-10/03/19) η συνολική αγορά του οργανωμένου λιανεμπορί..... (13/03/2020)

περισσότερα »

Κορωνοϊός: Δεν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά, διαβεβαιώνουν τα σούπερ μάρκετ

Αποτίμηση της κατάστασης στην αγορά και την διασφάλιση της επάρκειας αγαθών λόγω κορωνοϊού έγινε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης με τη συμμετοχή του γ.γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη και Διευθυντικών Στελεχών αλυσίδων Super Market.  Όπως προέκυψε από τη συνάντηση και διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των Super Market   Ελλείψεις σε τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά δεν υπάρχουν, πέραν της στιγμιαίας έλλειψης σε αντιση..... (12/03/2020)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σχετικά με τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις που επιφέρει στην οικονομία

Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη χώρα μας, διάχυτη είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί στην τοπική κοινωνία & οικονομία, με το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων να επιβάλει την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων.   Οι εμπλεκόμενοι  φορείς του Ν. Φθιώτιδας (Ενοικιαζόμενα δωμάτια & καταλύματα, Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, τουριστικοί πράκτορες, φορείς τουρισμού, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς), εκφράζουν την εικόνα μιας στάσιμης κα..... (11/03/2020)

περισσότερα »

Επιχειρήσεις και κορωνοϊός: Τα μέτρα στήριξης και τα κριτήρια

Έως τα μεσάνυχτα επεξεργάζονταν τα συναρμόδια υπουργεία τις διατάξεις, που θα προσαρμόσουν το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στα νέα δεδομένα των κλειστών σχολείων και των δυσλειτουργιών των επιχειρήσεων. Αυτή είναι, όμως, μόνο η αρχή, καθώς πέρα από τη θεσμοθέτηση των διευκολύνσεων σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και το Δημόσιο, έτσι ώστε να μην καταρρεύσει ο παραγωγικός ιστός και οι δημόσιες υπηρεσίες, έρχεται και το πρώτο πλέγμα παρεμβάσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που ήδη υφίσταντ..... (11/03/2020)

περισσότερα »

Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με το δημοτικό τέλος 2% των οικονομικών χρήσεων 2003 – 2007 στον Δήμο Λαμίας

  (17/05/2019)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Δείτε την επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (27/03/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας είχε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Καββαθάς

Συνάντηση συνεργασίας είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης & η Διοικητική Επιτροπή με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά και στελέχη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, το πρωί της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναλύθηκαν οι δράσεις και οι προτεραιότητες του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, όσον αφορά την εκπόνηση μελετών & ερευνών για τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, παρουσιάσθηκαν τα ερ..... (15/02/2019)

περισσότερα »

Επιστολή παρέμβασης στον Υπουργό Οικονομικών έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ σχετικά με τον αποκλεισμό των μεγάλων επιχειρήσεων απο τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Δείτε την επιστολή του Προέδρου της ΚΕΕΕ κου Μίχαλου προς τον Υπουργό κο Δραγασάκη στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (19/03/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO 2019» & «TUTTOFOOD 2019»

. (17/01/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-8-2018

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (14/08/2018)

περισσότερα »

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΤΟΣ 2017

Δείτε τον Διοικητικό Απολογισμό του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για το έτος 2017 στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/06/2018)

περισσότερα »

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΤΟΣ 2017

(11/06/2018)

περισσότερα »

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

   ..... (05/06/2018)

περισσότερα »

ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

..... (05/06/2018)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Δείτε την επιστολή του Προέδρου προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (18/05/2018)

περισσότερα »

Χαιρετισμός του Προέδρου Αθανασίου Κυρίτση

. ..... (07/02/2018)

περισσότερα »

Επισκέφθηκε σήμερα 15 Ιαν. το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, στα πλαίσια θεσμικών επαφών της Περιφέρειας Στ.Ελλάδος, ο εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος κος Θ. Χειμάρας

(15/01/2018)

περισσότερα »

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας απο το ΕΒΕ για την λειτουργία του Ογκολογικού τμήματος του Γεν. Νοσοσκομείου Λαμίας

. (05/10/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 5 5-7-2017.

(22/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 4 12-6-2017

(22/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 3 3-5-2017

(22/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 2 3-4-2017

(22/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 31 26-7-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 30 11-7-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 29 4-7-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 28 29-6-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 27 27-6-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 26 21-6-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 25 19-6-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 24 15-6-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 23 6-6-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 22 2-6-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 21 29-5-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 20 17-5-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 19 16-5-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 18 9-5-2017.

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 17 3-5-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 16 28-4 2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 15 25-4-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 14 19-4-2017

(18/08/2017)

περισσότερα »

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΕΒΕ προς την Διοικ των ΕΛΤΑ για τη μετατροπή του ταχυδρομικού γραφείου Υπάτης σε θυρίδα

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ..... (23/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 13 3-4-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 12 2-3-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 11 15-3-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 11 5-3-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 6 6-2-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 10 1-3-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 9 24-2-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 8 22-2-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 7 10-2-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 5 1-2-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 4 25-1-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 1 3-1-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 3 20-1-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 2 9-1-2017

(15/05/2017)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμ. Φθιώτιδας στην Υπ. Πολιτισμού για τον διορισμό Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ

Δείτε την επιστολή στο εππισυναπτόμενο αρχείο..... (12/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 8 14-12-2016

(19/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 7 31-10-2016

(19/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Δ 40 27-12-2016

(19/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 39 16-12-2016

(19/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 38 8-12-2016

(19/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 37 5-12-2016

(19/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 36 24-11-2016

(19/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 35 17-11-2016

(19/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 34 3-11-2016

(19/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 33 19-10-2016

(19/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο οργανισμός Enterprise Greece,  με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων,  τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην  Καλαμπάκα Τρικάλων, στις 10 και 11 Ιουνίου  2017, για τους κλάδους των Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού.       Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών, προσκαλεί στην Ελλάδα αγοραστές και εκπροσώπους ταξιδιωτικών  γραφείων, ..... (12/04/2017)

περισσότερα »

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από το Επιμ. Φθιώτιδας και την ΚΕΕ για την ΑΕΠΙ ΑΕ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας μαζί με τα Επιμελητήρια της Ελλάδος και την Κεντρική Ένωση (ΚΕΕ) απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό σχετικά με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών και την παρέμβαση του Εισαγγελέα στην ΑΕΠΙ ΑΕ.   Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τη λειτουργία της ΑΕΠΙ ΑΕ, θεωρούσαμε ότι η Υπουργός Πολιτισμού θα ήταν σε θέση να κόψει τον ομφάλιο λώρο των ελάχιστων επιτήδειων συνεργατών της ΑΕΠΙ πο..... (10/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 28 20-9-206

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 32 19-10-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 31 12-10-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 30 4-10-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 29 27-9-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 27 7-9-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 26 26-8-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 25 16-8-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 24 21-7-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 23 19-7-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 22 15-7-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 21 5-7-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 20 27-6-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 19 15-6-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 18 13-6-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 17 3-6-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 16 18-6-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 15 4-5-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 14 21-4-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 13 19-4-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 12 5-4-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 11 9-3-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 10 8-3-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 9 2-3-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 8 23-2-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 7 22-2-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 6 9-2-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 5 8-2-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 4 1-2-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 3 20-1-016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 2 13-1-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 1 5-1-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 6 26-9-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 5 4-7-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 4 23-5-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 3 16-3-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 2 7-3-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 1 25-1-2016

(09/11/2016)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ στον Πρωθυπουργό περί πνευματικών δικαιωμάτων

Δείτε την επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (22/09/2016)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς το Υπ. Εργασίας για την συμμετοχή συνδικ. οργανώσεων ΜΜΕ στα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

. (19/08/2016)

περισσότερα »

Παρέμβαση του ΕΒΕ για το κόστος επαγγελματικών πακέτων θέασης του ΟΤΕ και της Forthnet

Δείτε τις επιστολές στα επισυναπτόμενα αρχεία..... (28/07/2016)

περισσότερα »

Επιστολή του Πρόεδρου του ΕΒΕ προς το Υπ. Εργασίας για την ένταξη των Επιμελητηρίων της χώρας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Δείτε την επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο  ..... (19/07/2016)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς τους Βουλευτές περι της συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας

Δείτε την σχετική επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/06/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 8 14-12-2015

(11/03/2016)

περισσότερα »

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΕΒΕ προς τον Υπ. Εργασίας για την εξαίρεση των Ελ. Επαγγελματιών απο τις σχεδιαζόμενες βελτιώσεις του ασφαλιστικού νόμου

. (17/02/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 51 29-12-2015

(18/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 50 22-12-2015

(18/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 49 16-12-2015

(18/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 48 10-12-2015

(18/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 47 8-12-2015

(18/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 46 1-12-2015

(18/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 43 4-11-2015

(18/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕ 15 1-4-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕ 14 23-3-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕ 13 18-3-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕ 12 9-3-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕ 11 4-3-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 45 17-11-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 44 10-11-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 42 19-10-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 41 15-10-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 40 12-10-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 39 7-10-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 38 22-9-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 37 18-9-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 36 14-9-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 35 4-9-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 34 24-8-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 33 19-8-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 32 31-7-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 31 27-7-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 30 20-7-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 29 8-7-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 28 6-7-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 27 1-7-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 26 24-6-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 25 22-6-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 24 8-6-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 23 2-6-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 22 27-5-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 21 20-5-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 20 14-5-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 19 19-5-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 18 5-5-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 16 16-4-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 17 28-4-2015

(04/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΣ 7 9-11-2015

(03/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 6 8-9-2015

(03/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 5 25-6-2015

(03/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 4 8-6-2015

(03/01/2016)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 3 27-4-2015

(20/12/2015)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 2 20-3-2015

(20/12/2015)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 1 18-2-2015

(20/12/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 10 26-2-2015

(14/12/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 9 18-2-2015

(14/12/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 8 7-2-2015

(14/12/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 7 9-2-2015

(14/12/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 6 5-2-2015

(14/12/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 5 2-2-2015

(14/12/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 4 28-1-2015

(14/12/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 3 20-1-2015

(14/12/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 2 15-1-2015

(14/12/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 1 15-1-2015

(14/12/2015)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς την ΤτΕ και Υπ. Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια της Συν. Τράπεζας Λαμίας

(04/12/2015)

περισσότερα »

Επιστολή του ΕΒΕ Φθιώτιδας προς τον υφυπ. Οικονομίας & Αναπτυξης για την παράταση υλοποίησης έργων ΕΣΠΑ

. (03/11/2015)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο πλαίσιο της προδημοσίευσης διαβούλευσης 4 νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020

. (20/10/2015)

περισσότερα »

Προτάσεις του Α' Αντιπροέδρου του ΕΒΕ στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για την έγκριση του Στρατ. Σχεδιασμού του ΕΠ 2014-19 του Δήμου Λαμιέων

. (20/10/2015)

περισσότερα »

Προτάσεις - Παρατηρήσεις Επιμελητηρίου για τον επικείμενο Αναπτυξιακό Νόμο προς την Περιφέρεια Στερεάς

Δείτε σχετική επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (23/09/2015)

περισσότερα »

Επιστολή του Α' Αντιπροέδρου του ΕΒΕ στον Υπουργό κο Τσακαλώτο για την κατάργηση του ΦΠΑ σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Δείτε την επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (04/08/2015)

περισσότερα »

Επιστολή Α' Αντιπροέδρου ΕΒΕ Φθιώτιδας προς τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/07/2015)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών

Με νεότερη διάταξη του άρθρου  70 Ν.4331/15 (ΦΕΚ τ. Α΄ 69 / 2-7-15) παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών Ν. 4321/15 όπως ισχύει έως 31/7/2015. Εξακολουθούν να ισχύουν οι ευνοϊκοί όροι απώλειας της ρύθμισης, επιτρέποντας την  καθυστέρηση  έως ένα μήνα,  τριών δόσεων ανά έτος ρύθμισης. Η παράταση της προθεσμίας υποβολής της αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση εξυπηρετεί στην διευκόλυνσή των ασφαλισμένων, για ένταξή τους σε αυτή, προκειμένου να εξασφαλίσουν ..... (07/07/2015)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό κο Σταθάκη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,   Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να αναφερθούμε στην προδημοσίευση δύο χρηματοδοτικών προγραμμάτων, του προγράμματος «Επιχειρηματική Ευκαιρία» & του προγράμματος «Επιχειρούμε Δυναμικά» τα οποία επί της ουσίας σηματοδοτούν και την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.  Βασικός σκοπός των πολυαναμενόμενων προγραμμάτων ενίσχυσης θα πρέπει να είναι η ουσιαστική βοήθεια των επιχειρήσεων μας και η δυνατότητα ανάκαμψης στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.   Από την προδ..... (01/04/2015)

περισσότερα »

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δείτε το υπόμνημα στο επισυναπτόμενο αρχείο ..... (11/02/2015)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 10 29-9-2014

(10/02/2015)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 12 19-11-2014

(10/02/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 36 22-12-2014

(10/02/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 35 19-12-2014

(10/02/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 34 15-12-2014

(10/02/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 33 3-12-2014

(10/02/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 32 25-11-2014

(10/02/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 31 24-11-2014

(10/02/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 30 5-11-2014

(10/02/2015)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 29 22-10-2014

(10/02/2015)

περισσότερα »

Διακήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών "Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας για το 2015"

Δείτε την διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου  για την παροχή υπηρεσιών «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας για το έτος 2015 στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (18/12/2014)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για την υποβολή οικονομιών προσφορών για την ασφάλιση του κτιρίου του

Δείτε την σχετική ανακοίνωση εδώ..... (10/12/2014)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας

 Αγαπητέ Πρόεδρε, Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να συμπαρασταθούμε στην αντίδρασή σας όσον αφορά το σχέδιο νόμου που τροποποιεί σημαντικά τον ισχύοντα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Για άλλη μία φορά η Κεντρική εξουσία, καταθέτει ένα σχέδιο νόμου χωρίς να λάβει υπόψη της τις αρνητικές γνώμες και τις παρατηρήσεις σύσσωμου του δικαστικού κόσμου αλλά και των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.   Επί της ουσίας, οι αλλαγές που σήμερα προωθεί η κυβέρνηση αγγίζουν κυρίως τη διαδικασία της ανα..... (03/12/2014)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ Φθιώτιδας προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Δείτε την επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (28/11/2014)

περισσότερα »

Επιστολή των Επιμελητηρίων Φθιώτιδας και Φωκίδας προς τον κο Σταϊκούρα για την απαλλαγή ΦΠΑ απο εξαγωγικές εταιρίες ελαιολάδου

. (19/11/2014)

περισσότερα »

Επιστολή του ΕΒΕ προς τον ΓΓ Εμπορίου σχετικά με την δημιουργία των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου

. (18/11/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 28 20-10-2014

(14/11/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 27 10-10-2014

(14/11/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 26 6-10-1014

(14/11/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 25 19-9-2014

(14/11/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 24 15-9-2014

(14/11/2014)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ Φθιώτιδας προς τον Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδος για τις σχολικές εκδρομές

Δείτε την επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (10/11/2014)

περισσότερα »

Ανοικτή επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ κου Α. Διαμαντάρα προς τον Υπουργό Εργασίας κο Βρούτση

. (16/10/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 9 14-7-2014

(09/10/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 8 9-7-2014

(09/10/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 7 4-6-2014

(09/10/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 23 8-9-2014

(09/10/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 22 19-8-2014

(09/10/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 21 6-8-2014

(09/10/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 20 29-7-2014

(09/10/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 19 14-7-2014

(09/10/2014)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμ. Φθιώτιδας στον Υπουργό Εργασίας για τα ΚΕΑΟ

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ..... (16/09/2014)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ στον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ στις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ..... (04/09/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 18 4-7-2014

(25/07/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 17 23-6-2014

(25/07/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 16 5-6-2014

(25/07/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 15 27-5-2014

(25/07/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 14 20-5-2014

(25/07/2014)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΚΠΡ. ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

..... (08/07/2014)

περισσότερα »

Επιστολή του Επιμελητηρίου προς τον Αν. Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τα ΚΕΦΥ

Δείτε την επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (25/06/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 6 - ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 12-5-2014

(19/06/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 5 - ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 7-5-2014

(19/06/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 4 2-4-2014

(19/06/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 13 7-5-2014

(19/06/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 12 30-4-2014

(19/06/2014)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ 11 6-4-2014

(19/06/2014)

περισσότερα »

Κοινή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απο Προέδρους Επιμελητηρίων

Δείτε την επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (12/06/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 2 24-2-2014 (Αναβολή Συνεδρίασης)

(26/05/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 3 26-2-2014

(26/05/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 10 3-4-2014

(26/05/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 9 31-3-2014

(26/05/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 8 28-3-2014

(26/05/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 7 20-3-2014

(26/05/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 6 11-3-2014

(08/04/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 5 5-3-2014

(08/04/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 4 19-2-2014

(08/04/2014)

περισσότερα »

Επιστολή του Επιμελητηρίου προς το Υπουργείο Εργασίας αναφορικά με τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

(04/04/2014)

περισσότερα »

Το ΕΒΕ Φθιώτιδας είναι αντίθετο με την πρόταση του ΟΟΣΑ για την παραγωγή και διάθεση μιγμάτων ελαιολάδου – σπορέλαιων στην Ελλάδα

(14/03/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 1 27-1-2014

(04/03/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 3 4-2-2014

(04/03/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 2 21-1-2014

(04/03/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 1 8-1-2014

(04/03/2014)

περισσότερα »

Επιστολή ΕΒΕ προς τους Υπουργούς Α. Μανιτάκη και Ο. Κεφαλλογιάννη σχετικα με την μεταφορά της Περιφ. Υπηρεσίας Τουρισμού Στ.Ελλάδας απο την Λαμία στον Βόλο

(26/02/2014)

περισσότερα »

Επιστολή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ

Δείτε την επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείιο..... (24/02/2014)

περισσότερα »

Η Ελλάδα… τιμωρεί και την καινοτομία

 Καταιγισμό μέτρων που «στραγγαλίζουν» τις ελάχιστες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η καινοτομία, το λογισμικό και τα startups, καταγγέλλουν επιχειρήσεις, επαγγελματίες, φορείς και επενδυτές, υποστηρίζοντας πως οι αλλεπάλληλες εγκύκλιοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι αναντίστοιχη με τις εκπεφρασμένες κυβερνητικές προθέσεις για την ανάπτυξη νέων μορφών επιχειρηματικότητας.Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», η επιβολή παρακράτησης φόρου 20%..... (23/02/2014)

περισσότερα »

Εισήγηση του Προέδρου του ΕΒΕ κου Αλέξανδρου Διαμαντάρα στα πλαίσια επίσκεψης του Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κου Γιοχάνες Χαν

. (07/02/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 10 11-12-2013

(03/02/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 9 25-11-2013

(03/02/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 40 17-12-2013

(14/01/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 39 4-12-2013

(14/01/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 38 19-11-2013

(14/01/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 37 14-11-2013

(14/01/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 35 16-10-2013

(14/01/2014)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 8 23-10-2013

(27/12/2013)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς τον Υπουργό Μεταφορών σχετικά με την υποχρεωτικότητα των λεοφορείων και φορτηγών να φέρουν πέδηση ABS

..... (13/12/2013)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου προς Βουλευτές και Τ.Ο Κομμάτων του Ν. Φθιώτιδας για την συμφωνία CETA Καναδά και Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την Οικονομική & Εμπορική Συμφωνία μεταξύ Ε. Ε. και Καναδά, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την προστασία ορισμένων Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) & Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Η χώρα μας διαθέτει αρκετά προϊόντα πιστοποιημένα, που δίνουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγή και τα καθιστούν ανταγωνιστικά.  Αρκετοί συνάδελφοί σας βουλευτές, αντιδρούν κάθετα στην εκχώρηση του ονόματος των Π.Ο.Π. ελληνικών προϊόν..... (05/12/2013)

περισσότερα »

Επιστολή διμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με το νεό "χαράτσι" των εργοδοτών για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Δείτε την επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του ΕΒΕ κ. Αλέξανδρου Διαμαντάρα προς τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με την υποχρεωτικότητα πληρομής ποσού 20 ευρώ ανα εργαζόμενο , υπερ του Ειδικού Λογαρισμού Παιδικών Κατασκηνώσεων, ΕΔΩ..... (27/11/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 7 30-9-2013

(27/11/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 36 5-11-2013

(19/11/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 34 2-10-2013

(19/11/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 33 19-9-2013

(19/11/2013)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρων ΕΒΕ και Φορέων προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας για τον ΟΑΕΕ

(19/11/2013)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου προς ΚΕΕΕ σχετικά με την βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων

(06/11/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 6 3-6-2013

(04/10/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 5 9-4-2013

(02/10/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 4 24-4-2013

(02/10/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 3 27-3-2013

(02/10/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 2 25-2-2013

(02/10/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 1 28-1-2013

(02/10/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 19 14-5-2013

(29/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 17 17-4-2013

(29/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 16 10-4-2013

(29/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 14 27-3-2013

(29/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 13 20-3-2013

(29/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 9 20-2-2013

(29/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 10 28-2-2013

(29/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 32 6-9-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 31 21-8-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 30 13-8-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 29 7-8-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 28 5-8-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 27 23-7-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 26 16-7-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 25 29-6-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 24 19-6-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 23 5-6-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 22 29-5-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 21 23-5-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 20 21-5-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 18 8-5-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 15 2-4-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 12 14-3-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 11 11-3-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 8 18-2-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 7 8-2-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 6 1-2-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 5 22-1-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 4 14-1-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 3 11-1-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 2 9-1-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 1 2-1-2013

(27/09/2013)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς το Υπουργείο για το Πρόγραμμα 50. 000 θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας για τη στήριξη των ανέργων

(10/09/2013)

περισσότερα »

Συνταγματικό το τέλος επιτηδεύματος

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με πέντε αποφάσεις τους (2527-2531/2013) απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Χαλκίδας, του Σωματείου Έλληνες Φορολογούμενοι και ιδιωτών επιτηδευματιών, οι οποίοι στρέφονταν κατά του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο επιβλήθηκε το 2011 στους επιτηδευματίες και τους ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, που τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Διευκρινίζεται ότι οι δικηγόροι..... (22/07/2013)

περισσότερα »

Επιστολή διαμαρτυρίας απο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές, προς Βουλευτές και Φορείς

(17/07/2013)

περισσότερα »

Συνέδριο "Mini Market & Περίπτερο 2012". High lights συνεδρίου. Η μικρή λιανική στο μικροσκόπιο

Τη δυναμική του κλάδου της μικρής λιανικής ανέδειξε έρευνα που διεξήγαγε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο της 1ης έκθεσης Mini market & Περίπτερο τον περασμένο Νοέμβριο.  Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε την μεγάλη αύξηση σε ιδιοκτήτες μικρότερης ηλικίας (μέχρι 40 ετών), οι οποίοι πλέον ανέρχονται σε ποσοστό που φτάνει το 45% και σε συνδυασμό με τη λειτουργία πλήθους νέων καταστημάτων (έτος ίδρυσης μετά το 2000) που ξεπερνά το 50%, αποδεικνύουν την τάση..... (15/07/2013)

περισσότερα »

Επιστολή του Επιμ. Φθιωτιδας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με τον ΟΠΕ

(05/07/2013)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς την Πρόεδρο τοπυ ΟΑΕΕ για την δημιουργία νέας χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας

(19/06/2013)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με το κόστος ενέργειας

(19/06/2013)

περισσότερα »

Επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς την Διοικητή του ΟΑΕΕ με τεκμηριωμένες θέσεις περί της μη μεταφοράς της Περ. Διευθυνσης του ΟΑΕΕ απο την Λαμία στη Λάρισα

(07/06/2013)

περισσότερα »

Συνάντηση φορέων της Φθιώτιδας με Διοικήτρια του ΟΑΕΕ - 30/5/13 (VIDEO)

(06/06/2013)

περισσότερα »

Κοινή Επιστολή του ΕΒΕ με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας στον Υπουργό Οικονομικών και τους Βουλευτές του Νομού για την Συν. Τράπεζα Λαμίας

(05/06/2013)

περισσότερα »

Εισήγηση Προέδρου Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κου Α. Διαμαντάρα με θέμα: "τοπική τουριστική οικονομία & επιχειρηματικότητα"

(27/05/2013)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου προς τον Δκτή του ΟΑΕΕ σχετικά με την μεταφορά της Περιφερ. Έδρας του Οργανισμού

(20/05/2013)

περισσότερα »

Παρουσίαση στην εκπομπή Business Plan τα αποτελέσματα της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Νέων Τεχνολογιών -Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας

(09/05/2013)

περισσότερα »

1ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός - Τελετή βράβευσης επιτυχόντων

(08/05/2013)

περισσότερα »

Πρόσκληση του ΕΒΕ σε παραγωγούς, μεταποιητές, τυποποιητές και επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στην 47η Παν. Εκθεση Λαμίας

(08/05/2013)

περισσότερα »

Επιστολή του ΕΒΕ προς τον ΟΕΕ Θεσσαλονίκης σχετικά με την ρύθμιση οφειλών του ΟΑΕΕ

(25/04/2013)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Χορήγησης Στοιχείων - Εταιρία Θεοχαροπούλου Λίτσα

(09/04/2013)

περισσότερα »

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΕΒΕ Φθιώτιδας προς τους Υπουργούς κ. Μανιτάκη και κ. Κεφαλογιάννη για την μεταφορά της έδρας της ΠΥΤ απο την Λαμία στην Λάρισα

(15/03/2013)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ κ. Α. Διαμαντάρα και του του Προέδρου του Τμήματος Υπηρεσιών κ. Ι. Μπέρδου στο ΥΠΑΝ σχετικά μετα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ

(11/01/2013)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας για το επίδομα ανεργίας

Eνημέρωση από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για το αναγγελθέν επίδομα ανεργίας. Δείτε το σχετικό video... (08/01/2013)

περισσότερα »

Eπιστολή διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς την ΚΕΕΕ

(17/12/2012)

περισσότερα »

Ευκαιρίες Επιχειρηματικότητας - Ανάπτυξη απόψεων απο τον Οικονομικό Επόπτη του ΕΒΕ Φθιώτιδας κο Α. Κυρίτση στην Εκπομπή "Για σένα" του Star Κεντρικής Ελλάδας

(05/12/2012)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου προς ΥΠΕΞ - ΥΠΟΙΚ περί των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ)

(03/12/2012)

περισσότερα »

H Κρίση Δημιουργεί Ευκαιρίες - Παρουσίαση απόψεων του Προέδρου του ΕΒΕ κου Α. Διαμαντάρα στην εκπομπή του Star Κεντρικής Ελλάδας "Για Σένα"

(28/11/2012)

περισσότερα »

Βραδιά Τιμής στον Σκηνοθέτη Γ. Σμαραγδή (Απόσπασμα Video απο τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας)

(27/11/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τα προβλήματα του κλάδου αυτοκινήτου προς αρμόδεια Υπουργεία και σχετικές κοινοποιήσεις

(09/11/2012)

περισσότερα »

Πρακτικά ΔΕ 42 10-10-2012

(08/11/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 41 3-10-2012

(08/11/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 39 17-9-2012

(08/11/2012)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Χορήγησης Στοιχείων - Εταιρεία ΑΦΟΙ Δ. ΚΟΡΟΒΕΣΗ Ο.Ε-COVERDOORS

(02/11/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίων προς τα αρμόδια Υπουργεία για τον Ε_65

(29/10/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 7 2-7-2012

(25/10/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 8 18-7-2012

(25/10/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τους Βουλευτές του Νομού σχετικά με την ψήφιση των Νέων Μέτρων

(15/10/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 38 3-9-2012

(14/10/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 37 9-8-2012

(14/10/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 36 30-7-2012

(14/10/2012)

περισσότερα »

O Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθανάσιος Κυρίτσης στην Εκπομπή Business Plan

O Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας παραβρέθηκε στην Εκπομπή Business Plan μαζί με τους Οικονομικούς Επόπτες των Επιμελητηρίων Φωκίδας και Βοιωτίας για συζήτηση περι θεμάτων Περιφερειακής Επιχειρηματικής ανάπτυξης και προτάσεων για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος (10/10/2012)

περισσότερα »

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

Τι είναι το Εμπορικό Σήμα:Σήμα μπορεί να θεωρηθεί κάθε σημείο επιδεκτικό γραφικής παραστάσεως, ικανό να διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας επιχειρήσεως από εκείνα των άλλων επιχειρήσεων.Μπορούν να αποτελέσουν σήμα ιδίως οι λέξεις, τα ονόματα φυσικών ή νομικών προσώπων, τα ψευδώνυμα, οι απεικονίσεις, τα σχέδια, τα γράμματα, οι αριθμοί, οι ήχοι, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών φράσεων, το σχήμα του προϊόντος ή της συσκευασίας του. Φυσικά, ως σήμα μπο..... (02/10/2012)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς τον Πρωθυπουργό για την Συνεταιριστική Τράπεζα

(28/09/2012)

περισσότερα »

Επιστολή προς ΥΠΕΚΑ

(19/09/2012)

περισσότερα »

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜAΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

(21/08/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 6 25-6-2012

(04/09/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 5 28-5-2012

(04/09/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 4 30-4-2012

(04/09/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 33 11-7-2012

(04/09/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 31 19-6-2012

(04/09/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 29 13-6-2012

(04/09/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 27 28-5-2012

(02/09/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 26 22-5-2012

(02/09/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου του Επιμελητηρίου κου Α. Διαμαντάρα προς το Υπουργείο Εργασίας

(31/08/2012)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ κου Α. Διαμαντάρα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Κ. Χατζηδάκη

(28/08/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου κου Διαμαντάρα προς τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ για τα εργα ΕΣΠΑ

(28/08/2012)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ κου Α. Διαμαντάρα και του Προέδρου του Τμήματος Υπηρεσιών κου Ι. Μπέρδου προς την ΤΤΕ, την ΓΓ Εμπορίου και το Υπουργείο Ανάπτυξης περί του "Τειρεσία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών"

(23/08/2012)

περισσότερα »

Επιστολή ΕΒΕ προς ΔΕΥΑΛ για τα έργα που γίνονται στο κέντρο της πόλης

(14/08/2012)

περισσότερα »

Επιστολή ΕΒΕ για την εγκατάσταση ΑΤΜ στην Ύπάτη

(14/08/2012)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Χορήγησης Στοιχείων - Δήμος Ελασσόνας

(16/08/2012)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Χορήγησης Στοιχείων - Επιμελητήριο Κοζάνης

(16/08/2012)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας για τις Ιαματικές Πηγές

(11/08/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου περί αναστολής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013» με τίτλο «Απλούστευση Διαδικασιών».

(01/08/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου προς ΟΑΕΕ περί ενεργοποίησης της επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ

(01/08/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου προς αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Διοικητική Μεταρρύθμιση

(30/07/2012)

περισσότερα »

Διεθνής Συνδιάσκεψη Γυναικών,Αθήνα την 31 Μαΐου 1 και 2 Ιουνίου 2012, ομιλία της κας Λεμονιάς Καραναστάση

(19/06/2012)

περισσότερα »

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών - Seoul Κορέα - Video 2/2

(29/05/2012)

περισσότερα »

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, την Τετάρτη 6 Ιουνίου στα Λουτρά Υπάτης στο ξενοδοχείο «ΑΛΕΞΑΚΗΣ» με θέμα: «Ιαματικές Πηγές Φθιώτιδας – Λουτρά Υγείας & Ευεξίας».

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, την Τετάρτη 6 Ιουνίου στα Λουτρά Υπάτης στο ξενοδοχείο «ΑΛΕΞΑΚΗΣ» με θέμα: «Ιαματικές Πηγές Φθιώτιδας – Λουτρά Υγείας & Ευεξίας». Οι ειδικότεροι σκοποί της εσπερίδας, όπου ήταν η στοχευμένη προώθηση των Ιαματικών Πηγών της Φθιώτιδας η εξωστρέφεια του Επιμελητηρίου μέσω της διασύνδεσης των δομών και δράσεων του, με τις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία επετεύχθησαν σε μεγάλο βαθμό. Η πρωτοβουλία της εκ..... (08/06/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 24 14-5-2012

(11/06/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 23 9-5-2012

(11/06/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 21 25-4-2012

(11/06/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 20 18-4-2012

(11/06/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 18 3-4-2012

(11/06/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 16 29-3-2012

(11/06/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 3 21-3-2012

(23/05/2012)

περισσότερα »

Πρακτίκό ΔΣ 2 29-2-2012

(23/05/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΣ 1 30-1-2012

(23/05/2012)

περισσότερα »

Video Εκδήλωσης Βράβευσης των Συμμετοχόντων Μαθητών του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

(23/05/2012)

περισσότερα »

Εγκαίνια της 46ης ΠΕΛ

(16/05/2012)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας απο τον Πρόεδρο κο Αλέξανδρο Διαμαντάρα και ζωντανή σύνδεση μέσω web με τον υπεύθυνο της Εμπορικής Αποστολής στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Seoul της Κορέας κο Βασίλη Πασλή

(16/05/2012)

περισσότερα »

Παράλληλη εκδήλωση κατά την διάρκεια της 46ης ΠΕΛ την Δευτέρα 14 Μαίου, με θέμα "Παράγω - Αξίζω - Προχωρώ", αντίδοτο στην κρίση

(16/05/2012)

περισσότερα »

O Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Χριστόφορος Παπαβασιλείου στην εκπομπή του STAR Κεντρικής Ελλάδας "Business Plan"

(08/05/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου προς την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για το επικείμενο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ».

(03/05/2012)

περισσότερα »

Το ΕΒΕ Φθιώτιδας στην εκπομπή του STAR Κεντρικής Ελλάδας "Business Plan" (Ομιλίες Α' Αντιπροέδρου κου Κ. Ψειρόπουλου και Οικονομικού Επόπτη κου Α. Κυρίτση)

Ως καλεσμένοι της εκπομπής "Business Plan", o A' Αντιπρόεδρος κος Κωνσταντίνος Ψειρόπουλος και ο Οικονομικός Επόπτης κος Αθανάσιος Κυρίτσης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, τοποθετηθήκανε σχετικά  τις εξαγωγικές δράσεις του Επιμελητήριου Φθιώτιδας και τα σχέδια ... (28/04/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου του Επιμελητηρίου προς τον Υπουργό Οικονομικών κο Σαχινίδη για τους Δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας

(25/04/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου προς τον Υπουργό Κο Κουρουμάνη Σχετικά με την Επαναφορά της ρύθμισης υπαγωγής των Μικρών επιχειρηματιών στη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών

(17/04/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 13 14-3-2012

(30/03/2012)

περισσότερα »

Εξώδικη Διαμαρτυρία Σχετικά με την Διαχείριση Αποθεμετικών του Επιμελητηρίου

(30/03/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 10 22-2-2012

(27/03/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 8 8-2-12

(27/03/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 4 2-1-2012

(21/03/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 5 23-1-2012

(21/03/2012)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Χορήγησης Στοιχείων - Δήμος Αμφίκλειας

(21/03/2012)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Χορήγησης Στοιχείων - Επιμελητήριο Τρικάλων

(21/03/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 61 9-12-2011

(21/03/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 63 19-12-2011

(21/03/2012)

περισσότερα »

Χαιρετισμός Προέδρου στο 14ο Τεύχος του Ηλεκτρ. Περιοδικού

(03/03/2012)

περισσότερα »

Χαιρετισμός Προέδρου στο 12ο Τεύχος του Ηλεκτρ. Περιοδικού

(03/03/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου προς τα Μέλη και Βουλευτές για τα αποθεματικά του Επιμελητηρίου

(26/02/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου σχετικά με τα Αποθεματικά του Επιμελητηρίου

. (09/02/2012)

περισσότερα »

Ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος εκπαίδευσης και κατάρτισης LEONARDO DA VINCI "ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ CAN BUS

(05/02/2012)

περισσότερα »

Ομιλία του Προέδρου κου Διαμαντάρα στην Εκπομπή "Business Plan"

Ομιλία του Προέδρου κου Διαμαντάρα στην Εκπομπή "Business Plan" στην οποία είχαν παρρεβρεθεί όλοι οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (05/02/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου προς την ΚΕΕΕ για την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων

(03/02/2012)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου προς ΕΣΕΕ-ΚΑΕΛΕ για την εκχώρηση 5 Υπολογιστών

(03/02/2012)

περισσότερα »

8η Συνεδρίαση ΔΣ 5-12-2012

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (30/01/2012)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 55 9-11-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (30/01/2012)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Χορήγησης Στοιχείων - ΑΝΔΙΑ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/01/2012)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Χορήγησης Στοιχείων - Αφοι Κωνσταντακατου

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/01/2012)

περισσότερα »

7η Συνεδρίαση ΔΣ 7-11-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/01/2012)

περισσότερα »

ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 Δείτε τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (05/01/2012)

περισσότερα »

Παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σχετικά με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος

. (26/12/2011)

περισσότερα »

ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Δείτε τα μέλη της ΔΕ του Επιμελητηρίου στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (06/12/2011)

περισσότερα »

ΜΕΛΗ ΔΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

        Δείτε τα μέλη του ΔΣ και στο επισυναπτόμενο MS Word αρχείο..... (06/12/2011)

περισσότερα »

6η Συνεδρίαση ΔΣ 26-9-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/12/2011)

περισσότερα »

5η Συνεδρίαση ΔΣ 27-6-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/12/2011)

περισσότερα »

4η Συνεδρίαση ΔΣ 30-5-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/12/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 50 12-10-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/12/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 51 24-10-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/12/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 46 22-9-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/12/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 45 14-9-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/12/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 42 29-8-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/12/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 39 9-8-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (02/12/2011)

περισσότερα »

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ - ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

(29/11/2011)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη για την αύξηση του προϋπολογισμού των προσκλήσεων του ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.)

(11/11/2011)

περισσότερα »

Χαιρετισμός Προέδρου στο 11ο Τεύχος του Ηλεκτρ. Περιοδικού

(08/09/2011)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς Υπουργεία και φορέις για τις "Μεταγκαταστάσεις Επιχειρήσεων 2011"

(26/08/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 36 19-7-2011

(25/08/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 34 7-7-2011

(25/08/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 31 22-6-2011

(25/08/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 29 9-6-2011

(25/08/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 26 23-5-2011

(28/07/2011)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου προς τον Υπουργό Οικονομικών για την αύξηση του ΦΠΑ σε κλάδους εστίασης

(28/07/2011)

περισσότερα »

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνο

(23/07/2011)

περισσότερα »

Επιστολή προς Υπουργείο Ανάπτυξης - Πρόγραμμα Αποθεματικό Απροβλέπτων

(21/07/2011)

περισσότερα »

Μήνυμα Προέδρου στο 9ο Τεύχος του Ηλεκτρονικού Περιοδικού. Η Χώρα Εάλω

(21/06/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 25 16-5-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/06/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 24 11-5-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/06/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 21 27-4-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (15/06/2011)

περισσότερα »

3η Συνεδρίαση ΔΣ 28-3-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (01/06/2011)

περισσότερα »

2η Συνεδρίαση ΔΣ 28-2-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (01/06/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 18 6-4-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (01/06/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 15 21-3-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (01/06/2011)

περισσότερα »

Επιστολή προς την κ. Λούκα Κατσέλη

(20/05/2011)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά

(20/05/2011)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου

(20/05/2011)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο

(20/05/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 13 9-3-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (03/05/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 10 23-2-2011

(03/05/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 9 16-2-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (03/05/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 7 3-2-2011

(03/05/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 2 12-1-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (03/05/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 4 26-1-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (03/05/2011)

περισσότερα »

2η Συνεδρίαση ΔΣ 28-2-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (03/05/2011)

περισσότερα »

1η Συνεδρίαση ΔΣ 31-1-2011

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (03/05/2011)

περισσότερα »

Προτάσεις για ρύθμιση Οφειλών Ασφαλιστικών Ταμείων- Προς Υπουργό Εργασίας & Κοιν Ασφάλισης

(03/05/2011)

περισσότερα »

Περαίωση Ανέλεκτων Υποθέσεων 2000-2009 και έκτακτη Εισφορά - Προς Υπουργούς Οικονομικών & Περ. Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας

(03/05/2011)

περισσότερα »

Παραχώρηση Εθνικών Δρόμων και το Δάσος Διοδίων - Επιστολή προς Υπουργό & Υφυπουργό Μεταφορών

(03/05/2011)

περισσότερα »

Προτάσεις για απόδοση ΦΠΑ-Επιστολή προς Υπουργούς Οικονομικών & Περ. Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας

(03/05/2011)

περισσότερα »

16η Συνεδρίαση ΔΣ 13-12-2010

(23/02/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 62 17-12-2010

(23/02/2011)

περισσότερα »

Μία χώρα δεν επιτρέπεται να χρεοκοπήσει…

Με τη διαφθορά να κυμαίνεται «στατιστικά» στα επίπεδα του 8% του ΑΕΠ τα τελευταία δέκα χρόνια «σπαταλήθηκαν» από τις Ελληνικές κυβερνήσεις περί τα 160 δις € (το 50% του σημερινού δημοσίου χρέους μας), προς όφελος τοκογλύφων και πολυεθνικών, για τη «σπατάλη» των οποίων προφανώς δεν είναι υπεύθυνοι οι Έλληνες Πολίτες – όπως δεν είναι επίσης υπεύθυνοι οι Ιρλανδοί, οι Ισπανοί, οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί Πολίτες, για τις κερδοσκοπικές ζημίες των τραπεζών τους, τις οποίες όμως τελικά κλήθηκαν ..... (13/02/2011)

περισσότερα »

15η Συνεδρίαση ΔΣ 17-11-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (14/01/2011)

περισσότερα »

14η Συνεδρίαση ΔΣ 25-10-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (14/01/2011)

περισσότερα »

13η Συνεδρίαση ΔΣ 6-10-2010

Δείτε το σπισυναπτόμενο αρχείο..... (10/01/2011)

περισσότερα »

12η Συνεδρίαση ΔΣ 27-9-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (10/01/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 60 8-12-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (10/01/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 59 3-12-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (10/01/2011)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 56 24-11-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (10/01/2011)

περισσότερα »

Χαιρετισμός του Προέδρου στο 3ο τεύχος του Επιμελητηριακού Περιοδικού

Η κρίση που βιώνουμε σήμερα αναδεικνύει με εμφατικό τρόπο την ανεπάρκεια των παραδοσιακών πολιτικών και οικονομικών εργαλείων, να οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα. Αναδεικνύει την αδυναμία δεκαετιών στο χτίσιμο αξιόπιστων σχέσεων μεταξύ κράτους και αγοράς. Προβάλλει την ανικανότητα εγγυήσεων των εκάστοτε κυβερνήσεων στο να παράσχουν σταθερή παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.  Αντιμέτωποι τώρα με μία σκληρή πραγματικότ..... (16/12/2010)

περισσότερα »

Χαιρετισμός του Προέδρου στο 2ο τεύχος του Επιμελητηριακού Περιοδικού

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές οι οποίες πραγματοποιούνται μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα και στο επίκεντρο βρίσκεται ηοικονομία και κατ’ επέκταση οι ΜΜΕ που αναζητούν εναγωνίως λύσεις στα προβλήματα τους, συχνά επί ματαίω. Οι επερχόμενες εκλογές μπορούν να δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας στο επιχειρηματικό κόσμο αν και εφ’ όσον η τοπική αυτοδιοίκηση καταφέρει να σταθεί δίπλα μας και βρει και εφαρμόσει λύσεις, που θα μας ανακουφίσουν, δημιουργώντας ..... (16/12/2010)

περισσότερα »

Χαιρετισμός του Προέδρου στο 1ο τεύχος του Επιμελητηριακού Περιοδικού

Η νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις επαναφοράς του Επιμελητηρίου στους ρυθμούς δουλειάς και προσφοράς στα μέλη του μετά από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας του. Όλα τα μέλη του ΔΣ μέχρι σήμερα έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με συνεργασία και με απόλυτη γνώση της ευθύνης απέναντι σας, έχουν καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναφέρουν το Επιμελητήριο στο ρόλο που αυτό πρέπει να διαδραματίζει στην σύγχρονη..... (16/12/2010)

περισσότερα »

Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Η νέα  Διοίκηση  του Επιμελητηρίου   από την πρώτη  στιγμή  που ανέλαβε, προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις  επαναφοράς  του  Επιμελητηρίου στους ρυθμούς  δουλειάς  και προσφοράς στα  μέλη του μετά  από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας του .Όλα τα μέλη  του ΔΣ  μέχρι σήμερα  έχουν σταθεί  στο ύψος  των περιστάσεων με συνεργασία  και με απόλυτη γνώση της ευθύνης απέναντι σας, έχουν καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα  να επαναφέρουν το Επιμελητήριο στο ρόλο που αυτό  πρέπει να διαδρα..... (02/10/2009)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 45 22-9-2010

(09/12/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 51 20-10-2010

(09/12/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 48 4-10-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/12/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 54 10-11-2010

(09/12/2010)

περισσότερα »

Διεύθυνση Επιμελητηρίου

(14/10/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 43 8-9-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (14/10/2010)

περισσότερα »

11η Συνεδρίαση ΔΣ 26-7-2010

(30/09/2010)

περισσότερα »

10η Συνεδρίαση ΔΣ 28-6-2010

(30/09/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 40 6-8-2010

(30/09/2010)

περισσότερα »

9η Συνεδρίαση ΔΣ 31-5-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (20/08/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 37 21-7-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (20/08/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 32 23-6-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (20/08/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 35 5-7-2010

(02/08/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 30 14-6-2010

. (05/07/2010)

περισσότερα »

5η Συνεδρίση ΔΣ 15-3-2010

ΠΡΑΚΤΙΚΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ     Νο  5/2010 Στη Λαμία και στα γραφεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, την 15η Μαρτίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, συνήλθαν σε  έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ.   Θέμα 1ο: Έγκριση πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου της 13ης  Ιανουαρίου και της 2ας Φεβρουαρίου.Το Διοικητικό Συμβούλιο ύστερα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ομόφωνα Α π ο φ α σ ί ζ ε ι  εγκρίνει τα πρακτικά της από 13-1-2010 και της από     2-2-2010 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβου..... (03/06/2010)

περισσότερα »

6η Συνεδρίαση ΔΣ 7-4-2010

ΠΡΑΚΤΙΚΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ     Νο  6/2010 Στη Λαμία και στα γραφεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, την 7η Απριλίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ.   Θέμα 1ο : «Έγκριση των πρακτικών της από 24-2-2010  συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου».Το Διοικητικό Συμβούλιο ύστερα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ομόφωνα Α π ο φ α σ ί ζ ε ι  εγκρίνει το πρακτικό της από 24/2/2010 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου  του Επιμελητηρίου Φθιώτιδα..... (03/06/2010)

περισσότερα »

7η Συνεδρίαση ΔΣ 26-4-2010

ΠΡΑΚΤΙΚΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ     Νο  7/2010 Στη Λαμία και στα γραφεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, την 26η  Απριλίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30, συνήλθαν σε τακτική συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ.   Θέμα 1ο: Ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, σχετικά με τις διευρυμένες υπηρεσίες του Δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, του οποίου αποτελούν μέλος. Θέμα 2ο: Έγκριση του Απολογισμού Οικονομικής Χρήσης 2009 του Επιμελητη..... (03/06/2010)

περισσότερα »

8η Συνεδρίαση ΔΣ 29-4-2010

ΠΡΑΚΤΙΚΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ     Νο  8/2010 Στη Λαμία και στα γραφεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, την 29η Απριλίου 2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 21.30, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ. λόγω του κατεπείγοντος.   Θέμα 1ο: Ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου για τον αριθμό των εμπρόθεσμων και εκπρόθεσμων αιτήσεων που υποβλήθηκαν από μέλη του Επιμελητηρίου μας για την επιδότηση της συμμετοχής τους στην 44η εκθεσιακή περίοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και λήψη απόφασης για τη..... (03/06/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 20 19-4-2010

(03/06/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 21 28-4-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (03/06/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 25 14-5-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (03/06/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 26 17-5-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (03/06/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 18 12-4-2010

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (23/04/2010)

περισσότερα »

4η Συνεδρίαση ΔΣ 24-2-2010

     (15/04/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 12 10-3-2010

(29/03/2010)

περισσότερα »

2η Συνεδρίαση ΔΣ 1-2-2010

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ     Νο  2/2010  (29/03/2010)

περισσότερα »

1η Συνεδρίαση ΔΣ 13-1-2010

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ     Νο  1/2010  (29/03/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 7 10-2-2010

(04/03/2010)

περισσότερα »

13η Συνεδρίαση του ΔΣ 30-11-2009

     (04/03/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 2 8-1-2010

Οι αποφάσεις της ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/01/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 46 10-12-2009

Οι αποφάσεις της ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο (29/01/2010)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 48 29-12-2009

Οπως παρουσιάζεται στο επισυναπτόμενο αρχείο (29/01/2010)

περισσότερα »

Διοικητική Επιτροπή Επιμελητηρίου

Τα Μέλη της ΔΕ του Επιμελητηρίου (28/01/2010)

περισσότερα »

11η Συνεδρίαση Δ.Σ. 29-10-2009

Οπως παρουσιάζεται στι επισυναπτόμενο αρχείο...... (22/12/2009)

περισσότερα »

10η Συνεδρίαση Δ.Σ. 28-09-2009

Οπως παρουσιάζεται στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (22/12/2009)

περισσότερα »

12η Συνεδρίαση Δ.Σ. 23-11-2009

                                      ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  Νο 12/2009 Eκτακτη Συνεδρίαση στην Αταλάντη και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αταλάντης, την 23η Νοεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.00 Θέμα 1ο: Παρουσίαση των λειτουργικών δυνατοτήτων της ψηφιακής πύλης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (www.fthiotidoscc.gr) του Προγράμματος 3.1.  Ο κ. Χρηστίδης εκπρόσωπος της KNOWLEDGE  και συνεργάτης  του Επιμελητηρίου για το Πρόγραμμα 3.1 παρουσίασε τ..... (18/12/2009)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 43 26-11-09

Οι αποφάσεις της ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (18/12/2009)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 41 11-11-09

Οι αποφάσεις της ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (18/12/2009)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 40 2-11-09

Οι αποφάσεις της ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (18/12/2009)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 19 06-07-2009

Ο ι αποφάσεις της ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο. (20/11/2009)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 28 9-9-2009

Οι αποφάσεις της ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο... (20/11/2009)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 25 24-08-2009

Οι αποφάσεις τησ ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο... (20/11/2009)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 30 24-09-2009

Οι αποφάσεις της ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο... (20/11/2009)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 23 06-08-2009

Οι αποφάσεις της ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο.... (20/11/2009)

περισσότερα »

Πρακτικά ΔΕ 21 22-07-2009

 Οι αποφάσεις της ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (20/11/2009)

περισσότερα »

Πρακτικό ΔΕ 15 24-6-2009

  Οι αποφάσεις της ΔΕ εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (20/11/2009)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ (25/08/2005)
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (12/09/2005)
ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ (12/09/2005)
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (12/09/2005)
ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (25/08/2005)


toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss