ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σχετικά με τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις που επιφέρει στην οικονομία
11/03/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη χώρα μας, διάχυτη είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί στην τοπική κοινωνία & οικονομία, με το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων να επιβάλει την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων.

 

Οι εμπλεκόμενοι  φορείς του Ν. Φθιώτιδας (Ενοικιαζόμενα δωμάτια & καταλύματα, Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, τουριστικοί πράκτορες, φορείς τουρισμού, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς), εκφράζουν την εικόνα μιας στάσιμης κατάστασης καθώς κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι επικρατεί ένα «μούδιασμα» με το κύμα ακυρώσεων στις κρατήσεις να είναι αρκετά μεγάλο.

 

Ο εσωτερικός τουρισμός τις τελευταίες ημέρες έχει καταγράψει μεγάλο ποσοστό (άνω του 50%) ακυρώσεων τουριστικών πακέτων σε ξενοδοχεία, καταλύματα & αεροπορικά εισιτήρια ενώ και η δραστηριότητα στο εμπόριο βαίνει μειούμενη, γεγονός που έχει αρχίσει να προκαλεί προβλήματα σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας. Όσον αφορά στις εμπορικές επιχειρήσεις καταγράφονται φαινόμενα έλλειψης εμπορευμάτων σχετικά με προϊόντα & παραγγελίες από πληγείσες χώρες. Επιπλέον, στασιμότητα επικρατεί και στις κρατήσεις στην περιοχή μας για τις μέρες των γιορτών του Πάσχα.

 

Πεποίθησή μας είναι πως, για την αντιμετώπιση των κινδύνων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την επιδημία του κορωνοϊού, κρίνεται επιβεβλημένη η λήψη άμεσων μέτρων σε σύντομο χρονικό διάστημα για την αποφυγή δυσμενών καταστάσεων και τη διαμόρφωση μηχανισμών που θα υποβοηθήσουν τις ΜμΕ να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Η απόφαση για υιοθέτηση «σκληρών» μέτρων ίσως κρίνεται επιβεβλημένη, για να προλάβουμε τα χειρότερα πριν υπάρξει ανεξέλεγκτη διασπορά, προσπαθώντας να περιορίσουμε χρονικά τις επιπτώσεις διάδοσης.

 

Τέλος, συμβουλεύουμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων  για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού και με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου, του προσωπικού και των μελών μας, το επόμενο χρονικό διάστημα να αξιοποιούν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Επιμελητηρίου μας που είναι στη διάθεσή τους και να προτιμούν την τηλεφωνική ή και ηλεκτρονική εξυπηρέτησή τους.

 

www.fthiotidoscc.gr, e-mail:info@fthiotidoscc.gr, τηλ. 2231022112, 2231021395, φαξ. 2231030985

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

 

 

 

koronoios_F25804.jpg

 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss