ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με το αίτημα της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS
15/03/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Athanasios-Kiritsis_F-988549715.jpg

 Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθανάσιος Ηλ. Κυρίτσης, σχετικά με την με το αίτημα της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS. Δείτε παρακάτω το περιέχεμενο της επιστολής:

 

 "Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας όπως και το σύνολο των Επιμελητηρίων της χώρας, έχουν γίνει αποδέκτες έντονων προβληματισμών και παραπόνων από επιχειρήσεις μέλη, σχετικά με το αίτημα της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS. Επιχειρήσεις και τεχνικοί έχουν φθάσει στα όριά τους προκειμένου να τηρήσουν τις καταληκτικές ημερομηνίες.

Η συνολική πολυπλοκότητα των αλλαγών που διέπει το σύστημα επιβάλλει την ανάγκη για λογικές προθεσμίες και εφικτές απαιτήσεις.Η ασφυκτική προθεσμία που έχει ορισθεί, δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί λόγω των αρκετών τεχνικών προβλημάτων που υπάρχουν για να καλύψουν τον μεγάλο όγκο της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των POS. Παρατηρείται ελλιπής σχεδιασμός και δυσκολία συντονισμού από τους φορείς υλοποίησης του έργου. Έχει διαπιστωθεί στο πεδίο ότι μετά από αναβάθμιση ταμειακής ή POS, χάνονται οι ρυθμίσεις και κατά συνέπεια η σύνδεση σε ήδη ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις. Υπάρχουν ακόμα ταμειακές μηχανές οι οποίες δεν είναι έτοιμες για τη διασύνδεση ή αλλάζουν συνέχεια οι versionsαπό τους κατασκευαστές. Η πλατφόρμα με τις συμβατότητες δεν είναι επαρκώς ενημερωμένη.

 Όλοι οι επιστημονικοί & επαγγελματικοί φορείς, οι λογιστές-φοροτεχνικοί καθώς και όλοι οι αρμόδιοι φορείς της αγοράς, έχουμε αιτηθεί την παράταση της προθεσμίας σε λογικά πλαίσια, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύουν πρόστιμα για τους «παραβάτες», όσους δηλαδή για καθαρά τεχνικούς λόγους, δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν και να εγκαταστήσουν το POS.

Αν για οποιοδήποτε λόγο το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών δεν χορηγήσει παράταση, στην αγορά θα επικρατήσει αρρυθμία και χάος, καθώς ο νόμος προβλέπει αυστηρά πρόστιμα για όσους δεν έχουν εγκαταστήσει και διασυνδέσει τα POS με τις ταμειακές μηχανές και με το Taxisnet.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Θεωρούμε πως χρειάζεται μια προσέγγιση στο τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα, που θα εστιάζει στην κατανόηση των προκλήσεων και την αναζήτηση λύσεων που θα βοηθήσουν στην πρόοδο του έργου.

Για το λόγο αυτό επαναφέρουμε το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας για εξάμηνη παράταση στη διασύνδεση ταμειακών & POS, προκειμένου με αποτελεσματικότητα και μεθοδικότητα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου.

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση, παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

 

 

 

Με εκτίμηση,

         Αθάνασιος Ηλ. Κυρίτσης

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας"

 

Δείτε την πρωτότυπη επιστολή ΕΔΩ ή στο επισυναπτόμενο αρχείο

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών για την παράταση διασύνδεσης ταμειακών με POS

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss