ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

«Θετικό» αλλά με «άστοχες διατάξεις» το νομοσχέδιο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια
07/03/2017
ΠΗΓΗ: protothema

πατήστε για μεγέθυνση

Θετικό βήμα  μεν το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, επισημαίνει ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.)  σε σημερινή ανακοίνωσή του, αλλά είναι αναγκαίες οι βελτιώσεις τεσσάρων τουλάχιστον σημείων του προκειμένου να αποφευχθούν στην πράξη μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που επιχειρούνται  να επιλυθούν.

Ειδικότερα, ο Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. θεωρεί το επίμαχο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων, το οποίο τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ως μια πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία, που αποσκοπεί ευθέως στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι επίμαχο  νομοσχέδιο  «διαθέτει θετικό περιεχόμενο, ορθή στόχευση και παρά τις επί μέρους ατέλειες ή ασάφειες του, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, καθώς αποσκοπεί στη διαχείριση ενός μείζονος οικονομικού και κοινωνικού ζητήματος με όρους σύγχρονους και λειτουργικούς, χωρίς την πολυτελή και χρονοβόρο δικαστική διαδικασία».

Όμως, επισημαίνει ο Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.  «περιέχει ορισμένες μάλλον άστοχες διατάξεις οι οποίες είτε στερούνται πρακτικής χρησιμότητας είτε ενδέχεται να δημιουργήσουν στην πράξη μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που προσπαθούν να επιλύσουν».

Έτσι στο πλαίσιο της ανάρτησης του εν λόγω νομοσχεδίου προς διαβούλευσης ο Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. υπέβαλλε ήδη τις επίσημες θέσεις του με απώτερο σκοπό την τροποποίηση και βελτίωση των διατάξεων εκείνων του νομοσχεδίου που «πάσχουν» και θα δημιουργήσουν  στην πράξη προβλήματα, που πιθανά να λειτουργήσουν σε βάρος της όλης διαδικασίας.

Σύμφωνα με τις επίσημες παρατηρήσεις του  Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.   πρέπει να επέλθουν οι κάτωθι αναγκαίες τροποποιήσεις και αντικαταστάσεις επί του επίμαχου νομοσχεδίου:
1) Οι διαμεσολαβητές να προέρχονται αποκλειστικά από τον κατάλογο των διαμεσολαβητών του υπουργείου Δικαιοσύνης,   
2) Την  άρση του αδικαιολόγητου ποσοτικού περιορισμού των διαμεσολαβητών- συντονιστών σε συγκεκριμένους αριθμούς ανά περιφέρεια.
3) Την άρση του αδικαιολογήτου περιορισμού πρόσβασης επιχειρήσεων στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης, όπως  και την άρση του  αποκλεισμού  των ελευθέρων επαγγελματιών και
4) Την καθιέρωση της επικύρωσης του πρακτικού συμφωνίας  των μερών με διάταξη του προέδρου του δικαστηρίου, χωρίς δικάσιμο και όχι  πολυμελή δικαστική σύνθεση.
            
            Δείτε περισσότερα εδώ

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss