ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Στα εγκαίνια της 5ης Έκθεσης IQ που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας
30/04/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Κύριος στόχος της  Έκθεσης ήταν η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από μια διαρκή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

Στα εγκαίνια της 5ης Έκθεσης PatrasIQ που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Απριλίου παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αχαΐας,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος , βουλευτές όλων των κομμάτων, οι πρυτανικές αρχές των: Πανεπιστημίου Πατρών-Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου-ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Την Έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός ψηφιακής πολιτικής κος Νίκος Παππάς.

Ως κεντρικός ομιλητής, στην εναρκτήρια εκδήλωση ο Υπουργός κος Παππάς ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την ανάπτυξη υποδομών πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη της Πάτρας , οι οποίες θα αποτελέσουν τον καταλύτη και το απαραίτητο "όχημα" για τον ραγδαίο ψηφιακό μετασχηματισμό των κλάδων της οικονομίας και την ανάπτυξη εντελώς νέων αγορών, επιχειρηματικών μοντέλων, ευκαιριών. Επίσης, δήλωσε ότι:  «Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να μετατραπεί από αγοραστής δορυφορικών υπηρεσιών σε παραγωγό μικροδορυφόρων. Από τη χώρα δεν λείπει τίποτα. Όπως δεν λείπει τίποτα από τα τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν μια συστοιχία 11 μικροδορυφόρων, μέσα από πρόγραμμα προϋπολογισμού 24 εκατ. Ευρώ»

Στα πλαίσια της Έκθεσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αθανάσιος Κυρίτσης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων καθώς και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας κο Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

iq2_F18655.jpg

 

iq3_F18625.jpg

iq6_F18775.jpg

 

iq4_F18824.JPG

iq5_F18583.JPG

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss