ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

«Ανάσα» για χιλιάδες επαγγελματίες – Δικαίωμα για να παίρνουν επίδομα
31/08/2018
ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

πατήστε για μεγέθυνση

 

Παράθυρο» ώστε να καταφέρουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω χρεών, να καταφέρουν να πάρουν έστω το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων ύψους 360 ευρώ, προσφέρει απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, στην απόφαση ορίζεται ότι εφεξής δικαίωμα στη λήψη του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων θα μπορούν να έχουν και όσοι έχουν οφειλή προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Σήμερα, εάν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας έχει χρέος λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, που είναι μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ, δεν μπορεί να λάβει σύνταξη εάν δεν ρυθμίσει την οφειλή του, ακόμα και αν έχει συμπληρώσει τα χρόνια ασφάλισης που απαιτούνται ανά περίπτωση. Με την απόφαση αυτή ξεπερνιέται αυτό το εμπόδιο και δίνεται το δικαίωμα χορήγησης του ποσού των 360 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το επίδομα των ανασφάλιστων υπερήλικων, μέχρι να τακτοποιηθεί το ζήτημα του χρέους.

Στις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος, βάσει νόμου είναι η συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας και η μη είσπραξη άλλης σύνταξης από το εξωτερικό ή άλλης προνοιακής παροχής στην Ελλάδα, μεγαλύτερης των 360 ευρώ.

 
 

Στην ίδια απόφαση ορίζεται επιπρόσθετα ότι το επίδομα βαριάς αναπηρίας μπορούν να το λάβουν και όσοι έχουν οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss