ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αμερικανική στήριξη σε ελληνικές επιχειρήσεις μέσω προγράμματος «Roots»
06/12/2018
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Τη δέσμευση των ΗΠΑ στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ, μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος «Roots», ενός προγράμματος στήριξης και βοήθειας startup και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο υλοποιείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο κ. Πάιατ, αφού υπογράμμισε τις καλές μακροχρόνιες σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, επισήμανε ότι η αμερικανική κεφαλαιαγορά θα στηρίζει το πρόγραμμα και οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις ελληνικές, όπως διαφάνηκε και στη διάρκεια της ΔΕΘ. «Η πρωτοβουλία “Roots” του Χρηματιστηρίου Αθηνών ξεκίνησε να διαμορφώνεται στο πλαίσιο του περυσινού SelectUSA Summit και του ετήσιου Road Show στην Αμερική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το «Roots» είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης ανταγωνιστικών και εμπορικά αξιοποιήσιμων επιχειρηματικών σχεδίων μικρομεσαίων εταιρειών, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε επενδυτικά κεφάλαια, με κανόνες και βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς. Το πρόγραμμα αφορά την εξοικείωση ΜμΕ με τα διάφορα χρηματοπιστωτικά εργαλεία άντλησης κεφαλαίων, μέσω των αγορών του Χρηματιστηρίου, παρέχοντας πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο καταξιωμένων επαγγελματιών της κεφαλαιαγοράς, του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού χώρου. Στόχος του «Roots» είναι η καθοδήγηση των συμμετεχουσών εταιρειών και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέπουν να γνωστοποιήσουν αποτελεσματικά την επιχειρηματική τους πρόταση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Παράλληλα, το πρόγραμμα επιδιώκει την ενίσχυση του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς και την αξιοποίηση της δυναμικά διαμορφούμενης ευρωπαϊκής τάσης, για τη χρηματοδότηση του νέου ανταγωνιστικού παραγωγικού ιστού. Η ιδέα του προγράμματος ανήκει στον Τζέφρεϊ Πάιατ, την οποία κατέθεσε στον διευθύνοντα σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδη, με στόχο την ανάσχεση της φυγής Ελλήνων και ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Ο κ. Λαζαρίδης από την πλευρά του τόνισε ότι το πρόγραμμα θα δυναμώσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και, σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, θα παρέχεται ένα ισχυρό δίκτυο επαφών και υποστήριξης στις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιώργος Χατζηνικολάου επισήμανε ότι «φιλοδοξία του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τη νέα φουρνιά των επιχειρήσεων για την άντληση κεφαλαίων και να ενισχύσει τον ρόλο της κεφαλαιαγοράς ως πηγής χρηματοδότησης της οικονομίας». Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος επισήμανε ότι το πρόγραμμα αποτελεί μια ολιστική πρόταση για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους για χρηματοδότηση από διεθνείς μάλιστα αγορές, αφού πρώτα καταστούν ελκυστικές και αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss