ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

«Κόφτης» επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας η υπερφορολόγηση
15/03/2019
ΠΗΓΗ: economistas.gr

πατήστε για μεγέθυνση

 

Η υπερφορολόγηση ακυρώνει κάθε διάθεση για νέες επενδύσεις αλλά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με το 70% των επιχειρήσεων να δηλώνει ότι φόροι αποτελούν το μεγαλύτερη εμπόδιο για την υλοποίηση επενδύσεων. Σύμφωνα με μελέτη της Grant Thornton που παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards» προκύπτει ότι το 60% των κερδών των επιχειρήσεων πηγαίνει σε φόρους προς το δημόσιο.

Σημειώνεται ότι σε επενδύσεις κατευθύνεται μόλις το 4% των ετήσιων πωλήσεων των επιχειρήσεων, κυρίως για την συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού, ενώ από την μελέτη προκύπτει ότι το 80% των επιχειρηματιών δεν σχεδιάζουν νέες επενδύσεις τους επόμενους 12 μήνες.

Η υπερφορολόγηση αποτρέπει και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με το 60% των επιχειρήσεων να δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις ή αύξηση μισθών για τους επόμενους 12 μήνες.  

Επιπλέον, η φορολόγηση επιβαρύνει δυσανάλογα τις μεγάλες επιχειρήσεις καθώς μόλις το 10% των επιχειρήσεων καταβάλει το 88% των φόρων. Η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μεγάλο μέρος των οποίων είτε φοροδιαφεύγουν είτε δεν πληρώνουν το σύνολο των φόρων που θα έπρεπε.

Την έρευνα παρουσίασαν οι συνεργάτες της Grant Thornton κ. Θανάσης Ξύνας, κα Χριστίνα Τσιρώνη και κα Λίνα Καζά, και η οποία περιλάμβανε την αξιολόγηση περίπου 8.000 επιχειρήσεων από 92 κλάδους της οικονομίας. Η Grant Thornton αποτυπώνει στον αναπτυξιακό χάρτη την απόδοση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από το επιστημονικό μοντέλο Health/Growth Matrix. Το μοντέλο αξιολογεί την αναπτυξιακή δυναμική των επιχειρήσεων με βάση δείκτες χρηματοοικονομικής ανάπτυξης και υγείας ενώ, αποτυπώνει μέσω ερωτηματολογίου τις προσδοκίες των Ελλήνων επιχειρηματιών, φέρνοντας στο προσκήνιο τις στρατηγικές που σκοπεύουν να ακολουθήσουν για να αναπτυχθούν.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss