ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αύξηση εσόδων 9,3%, μείωση αφίξεων 2,6% για τον Μάιο
23/07/2019
ΠΗΓΗ: real.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Συγκεκριμένα, η άνοδος σε επίπεδο εισπράξεων αποδίδεται κυρίως στους ταξιδιώτες από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, εκείνοι ξόδεψαν περισσότερα κατά 29,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, τη στιγμή που οι δαπάνες των τουριστών που ταξίδεψαν από χώρες της Ε.Ε. αυξήθηκαν σε ποσοστό 3,3%.

Πτωτικά κινήθηκαν οι εισπράξεις από τη Γερμανία, μία από τις πιο βασικές πηγές τουριστών για τη χώρα μας, σε ποσοστό 8,2%, ενώ αντίθετα οι Γάλλοι αύξησαν κατά 30,6% τις δαπάνες τους, με τους Βρετανούς να έπονται (8,8%).

Από τις χώρες εκτός της Ε.Ε., αύξηση κατά 45,6% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 146 εκατ. ευρώ, ενώ στον αντίποδα τα έσοδα από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 26,1% και διαμορφώθηκαν στα 18 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο πενταμήνου, τα έσοδα εμφάνισαν αύξηση κατά 14,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 και διαμορφώθηκαν στα 2,889 δισ. ευρώ, αύξηση η οποία οφείλεται στην άνοδο κατά 5,5% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. και στην αντίστοιχη άνοδο των εσόδων από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-28 κατά 36,1%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 968 εκατ. ευρώ.

Πτώση 2,6% για τις αφίξεις

Την ίδια στιγμή, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο παρουσίασε μείωση κατά 2,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, με τις οδικές αφίξεις να σημειώνουν πτώση της τάξης του 16,6%. Αντίθετα, οι αφίξεις από αέρος αυξήθηκαν κατά 0,7%.

Η πτώση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μειωμένη κίνηση που καταγράφηκε από τη Γερμανία (-13,6%) και τη Γαλλία (-3,5%). Αντίθετα, ώθηση στην τουριστική κίνηση έδωσαν το Ηνωμένο Βασίλειο ( 17%), οι ΗΠΑ (73,5%) και η Ρωσία (10,7%).

Αντίστοιχα, μείωση των αφίξεων παρατηρήθηκε και για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, με την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση να κινείται πτωτικά κατά 0,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Ο αριθμός των ταξιδιωτών που έφτασαν στην Ελλάδα με αεροπλάνα αυξήθηκε κατά 5,3%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών μειώθηκε κατά 14,4%.

Για τη συγκεκριμένη περίοδο, μόνο η γερμανική αγορά παρουσίασε πτώση κατά 14,3% σε επίπεδο αφίξεων, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι αφίξεις από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ρωσία. 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss