ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συζήτηση στο ΕΒΕ για το κυκλοφοριακό της Λαμίας στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)
24/09/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2019 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δ. Λαμιέων, αναζητώντας προτάσεις & λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο καλεσμένος εισηγητής κος Νότης Παρασκευόπουλος ως συγκοινωνιολόγος αναφέρθηκε στα ΣΒΑΚ που αποτελούν μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια ώστε να αποκτήσουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης μια συγκεκριμένη στρατηγική.

Το  Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποτελεί Στρατηγική επιλογή και για τον Δήμο Λαμιέων . Είναι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός που συμβάλλει στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας & στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Ο κος Παρασκευόπουλος έκανε μία σύντομη αναφορά στο Νόμο 4599/2019 που διέπει τα ΣΒΑΚ, τονίζοντας ότι είναι αρκετά ασαφής και περιέχει αρκετές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Μετέπειτα, ακολούθησε διάλογος με τους φορείς.

Το έντονο κυκλοφοριακό, η ελλιπής αστυνόμευση, το άναρχο τοπίο στις μετακινήσεις, η έμφαση στη χρήση των ΜΜΜ & η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για την αποσυμφόρηση του κέντρου ήταν τα βασικά ζητήματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση.Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, καταγράφηκαν οι προτάσεις και οι απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες λόγω του ανάγλυφου της πόλης της Λαμίας. Τονίσθηκε ότι χρειάζεται να υπάρξει όραμα και συγκεκριμένο σχέδιο για την πόλη υλοποιώντας παράλληλα και άμεσες παρεμβάσεις ώστε να πετυχαίνουμε γρήγορα αποτελέσματα. Το σχέδιο πρέπει να υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου και όχι αποσπασματικά και να απορροφηθεί το σύνολο των χρηματικών διαθέσιμων. Έγινε αναφορά στη δυσκολία πρόσβασης στο κέντρο της Λαμίας από τους περιφερειακούς δρόμους καθότι η πόλη δε διαθέτει ικανές οδικές αρτηρίες και βοηθητικές οδούς για να αποσυμφορείται. Το ζήτημα της επαρκούς σήμανσης που θα προσανατολίζει τους κατοίκους και τους επισκέπτες που μετακινούνται από και προς το κέντρο τέθηκε στη συζήτηση, καθώς επίσης και δράσεις ώστε να μην δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων ο κεντρικός αστικός ιστός.

Επιπλέον, χρειάζεται μέριμνα ώστε τα τουριστικά λεωφορεία να έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται εύκολα στην πόλη μεταφέροντας & αποβιβάζοντας επισκέπτες. Το κύριο συμπέρασμα ήταν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις – παρεμβάσεις συνδράμοντας την προσπάθεια του Δήμου, που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μακροπρόθεσμα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

1s_F12148.jpg

 

2s_F12177.jpg

 

  

3s_F12207.jpg

 

4s_F12262.jpg


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss