ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΥΠΟΙΚ: Στο τραπέζι μειώσεις φόρων- Στήριξη σε 4 κλάδους και για Ιούλιο- Αύγουστο
07/05/2020
ΠΗΓΗ: NAFTEMPORIKI

πατήστε για μεγέθυνση

Mειώσεις φόρων, οι οποίες όμως θα είναι «λελογισμένες» ώστε να βγαίνει ο λογαριασμός εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ επαναλαμβάνει την πρόθεση για διατήρηση των μέτρων στήριξης και τον Ιούνιο. Για τέσσερις κλάδους θα απλωθεί «δίχτυ» και το διάστημα Ιουλίου- Αυγούστου. 

 Όπως έχει γράψει και η «Ν» στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων που πλήττονται, σε συνδυασμό με ένα πιο χαλαρό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των φόρων τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα. 

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα 104,6" ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι στο τραπέζει έχουν τεθεί επίσης πιθανές αλλαγές στον ΦΠΑ στις μεταφορές, αλλά και μείωση φόρων στην εστίαση. Παραδέχθηκε πάντως ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν τα πάντα, αφού «αν τα αθροίσουμε όλα δεν βγαίνει ο λογαριασμός». 

Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης ανέφερε ότι «βούλησή μας είναι να διατηρηθούν και τον μήνα Ιούνιο». Για τέσσερις κλάδους ωστόσο εξετάζεται στήριξη και για το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου: Πρόκειται για τον τουρισμό, την εστίαση, τις μεταφορές και τον πολιτισμό.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι τον Απρίλιο δεν είχαμε κατάρρευση εσόδων. Η μείωση ενδεχομένως να είναι και μικρότερη του 30%.  Ευχαρίστησε δε τους πολίτες που συνεχίζουν να πληρώνουν Σημείωσε ακόμη ότι ταμειακά στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις έως και τέλη Ιουνίου, ενώ τα ευρωπαϊκά κονδύλια αναμένεται να έρθουν από τον Ιούλιο και μετά. 

Με αφορμή τις ζοφερές εκτιμήσεις της Κομισιόν  είπε ότι «η ύφεση θα έχει σχήμα V και η ανάκαμψη το 2021 θα είναι η υψηλότερη στην ευρωζώνη».

Παράλληλα εξέφρασε αισιοδοξία για λήψη αποφάσεων στην Ε.Ε. τον Μάιο για το Ταμείο Ανάκαμψης και υλοποίησή τους το δεύτερο εξάμηνο του 2020. 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss