ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης υπολογιστικού νέφους
05/12/2023
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

logo-dypa_F608.jpgΑπό σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, μέχρι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59, θα υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα σύγχρονης κατάρτισης με τίτλο «CloudPractitionerEssentialsAWS» για 1.000 ανέργους. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΔΥΠΑ – AmazonWebServices (AWS) με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

 

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 8 εκπαιδευτικών ωρών, προσφέρεται δωρεάν από την AWS, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ενώ η υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί μέσω του επίσημου εκπαιδευτικού φορέα για την Ελλάδα OTEAcademy (AmazonTrainingPartner). Το περιεχόμενο αφορά στις έννοιες του AWS Cloud, τις υπηρεσίες AWS, την ασφάλεια, την αρχιτεκτονική, την τιμολόγηση και την υποστήριξη για να οικοδομηθούν οι απαιτούμενες γνώσεις για την πιστοποίηση και τη σταδιοδρομία στον τομέα του υπολογιστικού νέφους (cloud computing). Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί βεβαίωση παρακολούθησηςέπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

Συγκεκριμένα, θα ωφεληθούν 1.000 άνεργοι 18-60 ετών, απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτου ειδικότητας ή δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικοτήτων πληροφορικής, με γνώσεις αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Β2), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-programma-katartises-cloud-practitioner-essentials-aws    (gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης CloudPractitionerEssentialsAWS)

 

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα αποσταλεί ενημερωτικό email στους ωφελούμενους σχετικά με την οριστική επιλογή τους στο πρόγραμμα καθώς και οδηγίες για τις διαδικασίες εγγραφής και παρακολούθησης.

 

 

Η ΔΥΠΑ συνεχίζει τις επιτυχημένες συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, με έμφαση σε ψηφιακές δεξιότητες μεγάλης ζήτησης στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας την απασχολησιμότητά τους.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss