ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παρουσία πλήθους κόσμου η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για το φορολογικό & ασφαλιστικό
12/03/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα, υλοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Φθιώτιδας & την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ανατ. Στερεάς Ελλάδας, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων με θέμα: «Το νέο φορολογικό & ασφαλιστικό τοπίο για τις επιχειρήσεις μετά τη ψήφιση των Νόμων 5053/2023 & 5078/2023».

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς ο οποίος συντόνιζε την εκδήλωση, ο καθηγητής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο Λογιστής-Φοροτεχνικός κ. Χρήστος Κρίγκας και οι εργατολόγοι κ. Δημήτρης Μπολόφης, κ. Αριστοτέλης Κολοβός και κ. Δημήτρης Πετρόπουλος.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μέσω γραπτού χαιρετισμού, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ κ. Κώστας Μπαγινέτας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Πασπάλης, ενώ τοποθέτηση έκανε & ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Φθιώτιδας & Ευρυτανίας κ. Δημήτρης Κόρκος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για θέματα που έχουν να κάνουν με το νέο φορολογικό τοπίο, με την απασχόληση και με τον τρόπο που θα φορολογηθούν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση & για τα ασφαλιστικά ζητήματα τα οποία είναι ουσιώδη και αφορούν όλο τον επιχειρηματικό κόσμο. Τα κυρίαρχα ζητήματα που αναδείχθηκαν ήταν  τα δυο νέα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και για το φορολογικό και κυρίως οι διαφοροποιήσεις που θα φέρουν, αλλά και το θέμα που αφορά το μέλλον της ασφάλισης και της εργασίας.

Τονίσθηκε επίσης η αναγκαιότητα να αποκτήσουν οι φορολογικές αρχές κατάλληλα εργαλεία και μεθοδολογία για να περιορίσουν δραστικά τη φοροδιαφυγή, χωρίς να απαιτούνται οριζόντιες παρεμβάσεις – οι οποίες μπορεί να πλήττουν ακόμη και μη φοροδιαφεύγοντες. 

Ως Επιμελητήριο Φθιώτιδας, επιδιώκουμε να στηρίξουμε την προσαρμογή των επιχειρήσεων στο νέο φορολογικό τοπίο με απώτερο σκοπό να εφοδιάσουμε τις μικρομεσαίες, ειδικά, επιχειρήσεις με γνώση και εργαλεία, που θα τις βοηθήσουν να προσαρμόσουν τις λειτουργίες τους.

 1_F1638077830.JPG

  

2_F-1628538364.jpg

 

 3_F-1142043714.JPG 

 

5_F978286909.jpg

 

 6_F592847880.JPG

 

7_F1910045663.JPG

  

4_F1911742277.JPG

 

 8_F-1394579418.jpg

 

 9_F-2012171408.JPG

 

1a_F887151683.JPG

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss