ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για την λειτουργία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)
26/04/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

obi_F796444343.jpgΟ Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των εφευρέσεων, των εμπορικών σημάτων και των βιομηχανικών σχεδίων, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τεχνολογική πληροφόρηση από δημοσιευμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (ΔΕ). Στόχος του ΟΒΙ είναι  η παροχή σημαντικών υπηρεσιών στον τομέα της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και  η συμβολή στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας.

 

Τον Μάϊο του 2022 ο ΟΒΙ ανάλαβε την αρμοδιότητα των Εμπορικών Σημάτων, ακολουθώντας το παράδειγμα των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως αποτέλεσμα νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 

Η συγκέντρωση της βιομηχανικής ιδιοκτησίας κάτω από την ίδια στέγη συνηγορεί και στη σημαντική αύξηση των καταθέσεων για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το προηγούμενο έτος και τη διατήρηση της ίδιας ανοδικής τάσης την τρέχουσα χρονιά. Είναι σαφές ότι και στην Ελλάδα, η προστασία της Διανοητικής  Ιδιοκτησίας  αποκτά σταδιακά την απαιτούμενη σημασία και γίνεται κατανοητό ότι το άυλο κεφάλαιο που προκύπτει από τους  τίτλους προστασίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τις επιχειρήσεις παρέχοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

   

Ο ΟΒΙ, λειτουργεί  Περιφερειακά Γραφεία ενημέρωσης του κοινού στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, τον Βόλο, τα Ιωάννινα και  την Ανατολική Μακεδονία / Θράκη (Ξάνθη, Κομοτηνή), που παρέχουν πληροφορίες από ΔΕ και ενημερώνουν το εφευρετικό κοινό για θέματα κατοχύρωσης προσφέροντας υψηλού επιπέδου εξατομικευμένη βοήθεια.

  

 Με πολύ υψηλά επίπεδα τεχνογνωσίας, ο Οργανισμός πραγματοποιεί πλήθος ενεργειών και δράσεων σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να εκσυγχρονίσει και να ενδυναμώσει το σύστημα προστασίας της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. 

 Ο ΟΒΙ έχει ως ορόσημο τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει. Αυτό υλοποιείται με την παροχή νέων επιστημονικών και χρηματοδοτικών εργαλείων προς την επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα, με την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των υπηρεσιών του, με την υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας προκειμένου να επιτευχθεί η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή, με οφέλη για τους εφευρέτες, και τα μέλη-επιχειρηματίες των Επιμελητήριων κάθε περιοχής. Για την αρωγή και στήριξη των μελών των Επιμελητηρίων δρομολογούνται εκπαιδεύσεις καθώς και διάφορες δράσεις ενημέρωσης, ενώ μεγιστοποιούνται οι δυνατότητες δικτύωσης και ανάπτυξης με συνεργασίες στην περιφέρεια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

  

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον ΟΒΙ θα διοργανώσει προσεχώς ενημερωτική εκδήλωση για τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του ΟΒΙ.

 

Δείτε ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τον ΟΒΙ εδώ.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos Ενημερωτικό φυλλάδιο ΟΒΙ

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss