ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ   /   ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Κινητοποίηση Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπορικού Συλλόγου την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου
13/10/2011
ΠΗΓΗ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

πατήστε για μεγέθυνση

ΑΠΟ:  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  

            ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ  Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ &

            ΕΜΠΟΡΙΚΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ  ΛΑΜΙΑΣ

                                                                                                Λαμία 12-10-2011

 

                                                Προς

Συλλόγους Μέλη  Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθιώτιδας & Μέλη αυτών

Μέλη Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Επαγγελματίες, Έμποροι, Βιοτέχνες, Αυτοκινητιστές , Αυτοαπασχολούμενοι,

 Με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης κατ΄ εντολή της Τρόικα προστίθεται άλλος ένας σκληρός και επώδυνος κρίκος στην αλυσίδα που κρατά την οικονομία στην ύφεση, στην ανεργία, στην απραξία, στην έξαρση των λουκέτων και οδηγεί στην γενικευμένη φτωχοποίηση.

Τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με αυτά του μεσοπρόθεσμου  οδηγούν επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και τους εργαζόμενους στις μικρές επιχειρήσεις σε οικονομική  και κοινωνική περιθωριοποίηση .

Είναι αναγκαία, όχι μόνο η ανατροπή τους αλλά και  πολιτικές που θα στρέψουν την προσοχή τους στη βάση της αναπτυξιακής πυραμίδας που αποτελείται από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Αυτές που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, πλούτο και ανάπτυξη.

Οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι πραγματικές μηχανές παραγωγής θέσεων εργασίας  σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί  η επικίνδυνα διογκούμενη ανεργία και ύφεση.

Ανεργία που οδηγεί σε κατάρρευση τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τα Ταμεία Κοινωνικής στήριξης, αλλά και τις επιχειρήσεις ( μικρές και πολύ μικρές ) στο μαρασμό και το κλείσιμο. Ενώ παράλληλα πολλαπλασιάζει  τις δαπάνες του Κράτους και μειώνει τα έσοδά του. Αν δεν σπάσει αυτός ο καταστροφικός φαύλος κύκλος θα οδηγηθούμε σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Η Κυβέρνηση  παρά του ότι γνωρίζει, επιμένει σε μια πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ, αδιαφορώντας για την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας και την εξαφάνιση της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης που παράγει στρατιές ανέργων και αναξιοπαθούντων.

Με δεδομένη την παραπάνω κοινωνικοοικονομική και πολιτική κατάσταση, τα Τριτοβάθμια Όργανα των Επαγγελματιών – Εμπόρων – Βιοτεχνών ( ΓΣΕΒΕΕ & ΕΣΕΕ ) αποφάσισαν την από κοινού πανελλήνια απεργία  στις 19 Οκτώβρη 2011, ημέρα Τετάρτη με κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων

Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Ν. Φθιώτιδας και ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας, λαμβάνοντας  υπ’ όψιν τις αποφάσεις των Γ΄βάθμιων οργάνων σε κοινές συσκέψεις που πραγματοποίησαν,  κατέληξαν στις παρακάτω εκτιμήσεις και αποφάσεις:

 

Συμφωνούν κατ΄ αρχήν με τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΒΕΕ & ΕΣΕΕ  και το γενικό περιεχόμενο των θέσεών τους, αλλά και την ανάγκη αντίδρασης και κινητοποίησης όλων μας.

Είναι διάχυτο στην Ελληνική κοινωνία και  ιδιαίτερα στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τείνει να γίνει κυρίαρχο, το σύνδρομο της παραίτησης, της κατάθλιψης, της απελπισίας και της απραξίας, φαινόμενο άκρως επικίνδυνο και καταστροφικό .

 

Το γεγονός ότι στην πόλη της Λαμίας , λόγω της εορτής του Αγίου Λουκά την παραμονή των κινητοποιήσεων ( δηλαδή  στις 18 Οκτωβρίου ) η αγορά θα είναι κλειστή, καθιστά σχεδόν απαγορευτικό το κλείσιμο των καταστημάτων και στις 19 Οκτωβρίου, καθώς έτσι η αγορά θα  έκλεινε  το μεσημέρι της Δευτέρας 17/10 και θα άνοιγε την Πέμπτη το πρωί 20/10.

 

Οι μέχρι σήμερα μορφές κινητοποιήσεων  δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα  και σε μεγάλο βαθμό  αυξάνουν το σύνδρομο της κατάθλιψης και της απογοήτευσης.

Αποφασίζουν να μην κλείσει καμία επιχείρηση στη Λαμία την 19η Οκτωβρίου 2011

 

Να  πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19/10/2011 και ώρα 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία και καλούν όλους τους συναδέλφους και τα μέλη των οικογενειών τους σε μαζική συμμετοχή.

Η συγκέντρωση να μην έχει τη συνήθη μορφή των πανώ και των ομιλιών, αλλά να υπάρξει ευρεία διακίνηση εντύπων καταγγελιών της πολιτικής της κυβέρνησης και μηνυμάτων  και παραστάσεων σατιρικού περιεχομένου για τους Υπουργούς , τον Πρωθυπουργό, την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ., την Τρόικα και όλους όσους αποφασίζουν και ενεργούν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και οδηγούν τις μικρές και πολύ μικρές  επιχειρήσεις στην εξαφάνιση.

Να διαχυθεί ανάμεσά μας το μήνυμα ότι  πρέπει να μείνουμε όρθιοι και να μην μας κυριεύσει το σύνδρομο της κατάθλιψης και της απελπισίας, αλλά  αυτό της  κοινωνικής αλληλεγγύης και της συνοχής, της ελπίδας και της προοπτικής και εν τέλη  της μη υποταγής και της μη κατατρομοκράτησης από την οικονομική Δικτατορία  της Υπερεθνικής Ελίτ.

Να τονίσουμε σ΄όλους τους υπηρέτες του Διεθνούς Κεφαλαίου ότι :

                        ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ  ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ !!!

                        ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ !!!!

                        ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ !!!

                        ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ !!! ΖΩΝΤΑΝΟΙ !!! ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

            Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η συγκέντρωση – κινητοποίηση ( διαφορετική από τις άλλες ) θα είναι αποτελεσματική μόνο με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

            Αυτή τη φορά πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, να χλευάσουμε όλους αυτούς που μας εμπαίζουν και μας  αποδομούν  και να τους τονίσουμε ότι δεν έχουν την κοινωνική  νομιμοποίηση για τις  πρακτικές τους.

            Συναδέλφισσες και συνάδελφοι αυτή τη φορά η δικαιολογία της απώλειας  του εικοσάευρου δεν υπάρχει για να απουσιάσουμε.

 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ  ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ Της ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ !!!  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΤ΄ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΑΣ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΛΑΚΑΤ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  « ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ »  ΥΠΟΥΡΓΟ ή ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

 

            ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ  ΜΕΧΡΙ  ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ( ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΡΟΙΚΑ Κ.Λ.Π )  και την πολιτική τους.

 

            ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !!!!

 

Τα   Δ.  Σ.

 

Δείτε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας και του Εμπορικού Συλλόγου στο επισυναπτόμενο αρχείο.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss