ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   Επιστολές προς Υπουργεία και Φορείς   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας
03/12/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 Αγαπητέ Πρόεδρε,

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να συμπαρασταθούμε στην αντίδρασή σας όσον αφορά το σχέδιο νόμου που τροποποιεί σημαντικά τον ισχύοντα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Για άλλη μία φορά η Κεντρική εξουσία, καταθέτει ένα σχέδιο νόμου χωρίς να λάβει υπόψη της τις αρνητικές γνώμες και τις παρατηρήσεις σύσσωμου του δικαστικού κόσμου αλλά και των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

 

Επί της ουσίας, οι αλλαγές που σήμερα προωθεί η κυβέρνηση αγγίζουν κυρίως τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Σε γενικές γραμμές, ο νέος Κώδικας επισπεύδει τη διαδικασία των πλειστηριασμών και περιορίζει τα δικαιώματα του οφειλέτη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

 

Μειώνει τα ένδικα βοηθήματα που έχει στη διάθεσή του, αυστηροποιεί τις προθεσμίες, περιστέλλει ακόμα και το δικαίωμα ενημέρωσής του. Ταυτόχρονα, ο νέος ΚΠολΔ ικανοποιεί την απαίτηση της τρόικας να καταστούν δυνατοί οι πλειστηριασμοί στη βάση της εμπορικής αξίας των ακινήτων, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο φορολογεί την ιδιοκτησία επί της (επίπλαστης πλέον) αντικειμενικής τους αξίας.

 

Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει ζήσει στο «πετσί» του ανάλογες πολιτικές όταν το κράτος αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο και τη συνεννόηση για ζητήματα καίρια που μας αφορούν όλους. Οι «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί η κυβέρνηση σε σχέση με τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, πλήττουν βάναυσα τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία προκειμένου η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των οικονομικά ασθενέστερων να γίνεται ευκολότερα και πιο φθηνά για τις τράπεζες.

 

Ένα μεγάλο μπράβο στους Δικηγόρους όλης της χώρας και φυσικά της περιοχής μας για τον μεγάλο αγώνα ενάντια στο νέο Ν/Σ. Εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου εκφράζω την συμπαράσταση μας και την εκτίμηση μας.

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Αλέξανδρος Διαμαντάρας

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss