ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   PAL PUSH II   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα PAL PUSH II
31/10/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

PALPUSH_LOGO_F3822.pngΤο Επιμελητήριο Φθιώτιδας συμμετέχει ως εταίρος στο ΕυρωπαϊκόΠρόγραμμα «Pal Push II», Integrating the European Knowledge in employment and entrepreneurship for Disadvantaged Groups - (Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Γνώσης στην απασχόληση & επιχειρηματικότητα για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες).

Στόχος του έργου PAL PUSH II είναι η δημιουργία καινοτόμων ευκαιριών μάθησης για ομάδες κοινωνικής ένταξης (γυναίκες, ηλικιωμένοι, άνεργοι, μετανάστες και Ρομά) με τη χρήση διαδραστικών τεχνικών, θεμάτων και ψηφιακών εργαλείων με κύριο στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης. Συμμετέχουν συνολικά επτά (7) χώρες μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ρουμανία και η Πορτογαλία.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, σε συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, θα αναλάβει την υποστήριξη στην επίτευξη βασικών δεξιοτήτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, την επαγγελματική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την εύρεση θέσεων εργασίας στο διαδίκτυο, συνεντεύξεις μέσω διαδικτυακής κατάρτισης με φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον. Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία για τα άτομα με χαμηλή εξειδίκευση, ώστε να διευκολυνθεί η επανένταξη τους στην αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα από τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα αποκτηθούν.

Ειδικότερα, μέσω ολοκληρωμένων δράσεων θα διοργανωθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν είτε δια ζώσης είτε ηλεκτρονικά ( e-learning), με την κατάλληλη υποστήριξη και ενσωματωμένες στην ψηφιακή εποχή.

Στόχοι του έργου:

    •     Βελτίωση των επιχειρηματικών ικανοτήτων και της απασχόλησης όσων σχεδιάζουν να ασκήσουν επιχειρηματικήδραστηριότητα ή/και την εύρεση εργασίας
    •       Διεύρυνση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την καθιέρωση και τη διαχείριση της επιχειρηματικότητας ή την έναρξη μιας εργασίας
    •         Παροχή εργαλείων για την ανάπτυξη της ψηφιακής ικανότητας
    •        Προώθηση της έναρξης νέων επιχειρήσεων παρέχοντας τα αποτελέσματα και τα εργαλεία του έργου σε τοπικούς οργανισμούς κατάρτισης και υπηρεσίες προσανατολισμού/κατάρτισης/βοήθειας και συμβουλευτικών φορέων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες παρουσιάζοντας μια επιχειρηματική ιδέα που θα αναπτυχθεί και μια συγκεκριμένη διαδρομή κατάρτισης για νεοσύστατους επιχειρηματίες.
    •        Μείωση της ανεργίας στη μετα-COVID εποχή

Το Πρόγραμμα «Ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής γνώσης στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες» αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + και στοχεύει στη στήριξη της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

 

Δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος:

 

Δείτε τον ιστότοπο του Προγράμματος ΕΔΩ

 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss